![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
a varázslatnál lehetne olyat is, hogy csak a körváltás után számítódik a védelem. így egy körös sereget nem védene, de több köröset igen.
|
Quote:
|
Én speciel messziről kerülném az elfek bármi nemű további erősítését. A-ban így is majdnem csak orkkal van esélyed átütni őket, ott is közel 70% barakkal.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
A varázslattal is hasonló gondot látok: az érintett országoknak muszáj varázsló irányba fejlődniük, ha élni akarnak ezzel a lehetőséggel. |
Quote:
a varázslatnál csak ratad múlik, hogy hogyan állítod be. hány százalék templom hány körre képes feltenni adott hektáron. de pl egy 10k-s ország ne akarja 10 körre feltenni. ne akarjon olyan előnyhöz jutni, ami miatt más non-stop. |
Quote:
Plusz innentől, ha elérem a topot és nem akarok feljebb menni, mindig fent tartom ezt a varázslatot.. így még passzívabb lesz a játék.. (ha kell is szünet az újbóli feltételhez, az nem változtat a lényegen) és annak, aki éjszaka aludni akar ez nem jelent megoldást, mert ettől még üthető..:) |
Quote:
|
Quote:
Tehát szerintem A-ban kifejezetten hátrányos lenne. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
másfelől szerintem még szerencsével 36 körre is felteheti.. lehet elmegy a full készültség, de ha úgysincs csak napi 1-2szer, akkor nem mindegy? Többet ér, mint a védelem.. Támadó erő csökkenés meg egy 30/30as elfet hidegen hagy.. tolikkal és varikkal elég ritka az akció A-ban pláne, ha 10k-n kívül van, akkor a tolik már ki is estek.. Honnan tudom, hogy az ellenfélnek most "kifáradt" a védelme? gömbben van infó? mert A-ban az elég ritka.. sőt kis klánban akár megoldhatatlan is lehet.. Nem érzek semmi pozitívot a javaslatodban, csak negatívumot..(legalábbis ami a topik célja azt nem segíti..) De azért menjünk bele a részletekbe kicsit, hogyan is képzeled.. annyi körre nem lehet feltenni, mint amennyire feltettem? vagy fix körre nem tudom feltenni attól függetlenül mennyire tettem fel? első esetben 50-50 amíg van és nincs védve, másodikban attól függ, mennyi a szünet, 8 körnél, ha 36ra teszi fel ez elég durva arány..:) |
Quote:
a varázslatnak nem az lenne a lényege, hogy az A top-ban csücsülj vele. 10k hekin drasztikusan lehet 40% templommal sem tudod feltenni pár körnél tovább. 1-2000 hektáron meg 10% templommal is 8-10 körre simán felmegy. beállítás kérdése. Quote:
nem, nincs infó. figyelni kell az országot, körönként gömbözni és mágiát felmérni, amikor megjelenik a varázslat megnézni mennyivel fogyott a rúnája és lehet számolni. pontosan szerinted mi a topic célja?(mindenre van ötletem! :D) igen. ha 8 körre rakod fel, akkor 8 körig utána nem. ha 36 körre rakod, akkor 36 körig nem (vállalva, hogy minimum egy éjszaka nem lesz védelmed) a varázslat lényeg: alsóbb szinteken olyan védelem, ami távollét esetén kellően védi az országot. nem A topjában ücsörgés, akkor tényleg építsen az ember bunker elfet és elf klánban legyen. nem arra lenne, hogy kitámadásnál extra védelmet adjon. |
Quote:
kb 5 elfből 1 jön szembe..:) valahol azt írtad 1 körrel az után hat, hogy felteszem.. kimegyek ütni, csapódás előtt felteszem, beütök (nem hat, így nincs - támadás) jönne vissza az ellen, de már rajtam az extra védelem.. szerintem teljesen felborítaná a játékot az ötlet.. abszolút nem támogatom a javaslatot, sőt ha ez kerül be valószínűleg abba is hagyom a játékot..:) A cél szerintem az hogy aki nem akar/nem tud éjszakázni az is játszhasson, de ez ne legyen azok kárára, akik aktívan játszanak. Ha kicsit javítani kéne rajta ezeket hozzátenném(bár így sem tetszik az ötlet): annyi körig ne lehessen feltenni, mint amennyire feltetted, de ez minimum 8 kör(így 1/Aban nincs extra védelem a passzív elfekre 2 körönként), másik, ha úton van sereged nem tudod feltenni a varázslatot.. és egyre bonyolultabb és bonyolulultabb lesz..:D |
Quote:
|
Quote:
|
Az eddigi javaslatok közül a varázslat tűnik a legkevésbé használhatónak számomra.
1, Van, akit teljesen kizár. Élőhalott faj teljesen kizárva, törpe nagyjából megint esélytelen. (Ha külön fajhoz kötjük az éjszakai (nappali, ...) védelmet, akkor az az összes meglévő fajt kizárja.) 2, Olyan országfelépítést igényel, amiben komolyan jelen vannak a varázslók. A legpörgősebb játékot a hadi országokkal lehet játszani, itt viszont nem a varázslókon van a hangsúly. Ha ezt az egyensúlyt bortani kell, akkor máris sokkal kevésbé hatékony az ország, sokkal jobban be tud állni védelemre -- sőt, sokkal jobban be KELL állnia védelemre, innen pedig már csak gy lépés, hogy teljesen védelemre álljon be, és akkor felesleges bármi plusz. 3, Kiszámíthatatlanná teszi a játékot. Kin van fent? Mikor került fel? Meddig van fent? Ide tartozik az is, hogy az eddigi javaslatok közül szerintem a legbonyolultabb. A többit egyetlen rövid mondattal el lehet magyarázni. Ezt nem. |
Quote:
|
Nekem a szabis megoldás a legszimpatikusabb, de pont olyan formában, ahogy Ati nem szeretné, hogy háromféle szabi legyen…
Én elég sokat szabizok, mert gyakran a munkám nem teszi lehetővé az aktivitást (1-2 hét full szabi) illetve bizonyos hétvégék teljesen kizárják a játékot. 1. Sztem a fagyasztás az rendben van, ahogy van… 2. Maradna a mostani szabi a korábbi feltételekkel, ez nem lenne játékidőhöz kötve… 3. Jönne az új szabi, ami játékidőhöz kötött, illetve a feltételek le vannak rövidítve mondjuk 4 órával szabi előtt nem lehet akciózni stb…. Ez számomra nagyobb aktivitást eredményezne, mivel valszeg hétköznap aktív lennék, meg ugye hétvégén is, amikor úgy adódik, meg ha csak a szombat déltől nem érek rá vasárnap délutánig, akkor nem rendes szabira tenném az orit, így kizárva magam keddig a játékból, hanem csak mondjuk 36 órát lennék oda…. Ismétlem ez számomra eredményezne nagyobb aktivitást, hogy másokat mennyire vonzana azt nem tudhatom, illetve azt sem, hogy Ati mennyire nagyon van ellene valamint, hogy a megvalósítás mennyire erőforrás igényes..… |
Quote:
|
Quote:
Emiatt ódzkodom kicsit attól, hogy a "nagy" szabit is gyűjteni kelljen... Bár nem tudom, hogy lenne számolva a régi orik szabija, mert írtad, hogy azok már indulnának valahonnan, mert úgy lehet, h ki tudnám kalkuláni, de hát passz... |
Quote:
|
Quote:
Mert ha nem akkor nekem úgy megfelelne... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
természetesen, ha visszajösz szabiról és téged támadnak, akkor nem él a 4 körös tiltás. Így működik a hadüzenet is... pl: egy szöviben van 2 szabis. az +20% védelem . valaki nekik megy, eleve nagyobb sereget kell küldeni, azaz kisebb maradhat otthon védeni. Látják a sereget, telefonon riadó, és akkor 2 gyorsba visszajön szabiról. a +20% él, mert a támadás pillanata számít, de 4 orival lehet szembemenni.. szerintem aki szabis, az ne avatkozhasson már aktív játékba bele közvetlenül, kivéve, ha SAJÁT MAGÁT kell védenie. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Végülis Fletó is megmondta: akinek nem tetszik el lehet menni... Csak azt nem értem, hogy akkor minek szenvedtetiket a jónépet a topikkal, ha az rá a válsz,hogy ha így nem tetszik, akkor nem Neked való. Pont ez a lényege a megbeszélések topiknak, hogy érveket felsorakoztatunk pro és kontra. Erre meg kapok egy ilyet. Akkor minek ez az egész cécó???? |
Quote:
Úgy érzem, hogy a mai világban meg lehet oldani, hogy ne napi 4 órát tudj itt lenni, hiszen sokan olyan munkahelyen dolgoznak, ahol van Internet, sokan rendelkeznek Internetezésre alkalmas mobiltelefonnal, sokan át tudnak menni ismerősökhöz, ha éppen otthon nem tudnak játszani, sokan nyaralásra is tudnak laptopot, tabletet, telefont vinni magukkal. Azt gondolom, hogy aki játszani akar, az megoldja. Akinek az a kifogása, hogy nincs elég ideje játszani, annak tényleg nem való a Hódító. Ha tevét nevelsz, még oda is be kell lépni naponta. Valahol meg kell húzni egy vonalat. A napi 1 órát játszók vagy legyenek totál védekező fajjal, és ez esetben a javaslat nem érinti őket, vagy nekik nem a Hódító való. Nem cél, hogy úgy alakítsuk át a Hódítót, hogy napi 10 perc játékkal legyőzhesd azokat, akik 10+ éve napi 20 órákat játszanak. A téma egyetlen és kizárólagos célja az alvásidő, vagy egyéb SOS idő átvészelésének lehetőségét taglalni. Nem azt, hogy hogyan fér bele valaki életébe a Hódító, akinek a családjára is alig jut ideje. Ez utóbbi esetre egy tipp: sehogy. Most magam ellen beszélek, de ha a családodra alig jut idő, akkor azt ne Hódítózásra akard szánni, mert a családod látja kárát! |
Quote:
Ha itt tartasz, hogy az kérdés, hogy gyerek v. hód, az tényleg gáz... És nem viccből, hanem komolyan!!! |
Quote:
maradt 6,5 óra. tisztálkodásra, bevásárlásra, esetleg szórakozásra, GYEREKKEL FOGLALKOZNI. ha ebből csak 4 órát akarsz hódítózni, akkor ez bizony nem a Neked való játék!!! Ja arról, hogy elmenjél úszni, vagy biciklizni arról ne is álmodj!! Az ember életében az idő előrehaladtával történnek változások. Pl 18évesen kezdtem a játékot, most vagyok 29. Természetes, hogy más dolgokat tartos fontosnak az életben. Keresem a megoldást arra, hogy maradhassak aktív játékos, erre megkapom az arcomba: EZ NEM A NEKED VALÓ JÁTÉK. hát ezek után mit lehet mondani? Ati, ha az orikon rajta lévő VIP körök árát visszakapom, akkor máris abbhagyom. Ha meg nem kapom, és már előre kifizetteem, akkor legyen már annyi jogom, hogy a véleményem leírása után nem lehurrogást kapok, hanem scak pár pillanat erejéig gondold át, hogy azt amit írtam, vajon miért írtam le. nem csak úgy fecsegek bele a nagy világba, és dobálózok a szavakkal felelőtlenül... Mindennek oka van, és tapasztalati oka van, amit írok... és biztos, hogy nem egyedül vagyok a problémával, hisz ezért jött létre ez a topik. De ezzel gyakorlatilag mindenkit arcon köptél, aki hasonló cipőben jár mint én. Nem értem miért kell csodálkozni rajta, hogy egyre csökken az aktív játékosok száma |
All times are GMT +1. The time now is 09:11. |