Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

Remedy 02-20-2011 23:39

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281036)
Mond el légyszives, hogy miért maradna kezdő a 3. szinten ?

Mert, mint mar irtam, kezdok kozott nem tanul, annyi kis kekest meg az eletben nem fogsz talalni, hogy normalis jatek helyett ovobacsisat jatsszon, hogy ertelmes csoportmeret alakuljon ki belole.

Valamint, aki ilyen kesztetest erez, a normal csoportokban is megteheti gombok/diplomacia/forumok alapjan rengeteg kezdot lehet talalni, es megszerettetni vele a jatekot.

(Nekem pl szemely szerint mar az atlagos jatekosok tanitasahoz sem lenne turelmem....)

Pool 02-20-2011 23:43

Hagyjuk már ezt a többszemest ne engedjük ide meg oda témát Kalapács
+ hogy szöviben legyen 2 nem kezdő, akkor igen...
Megmondom őszíntén, hogy szivesen segítek bárkinek, aki kéri, de nem cserélném el egy orim szövijét sem 2 kezdőre, aki mondjuk szarik éjjel távolozni, vagy karácsonykor ütni...
Ettől nem lenne több ország...
Ezt a "többszemesek ledarálják a full kezdőket" nézeted is hibás, mert akinek van 4-5 szeme, az már sztem nem tesz ilyet, nem pazarolja az idejét erre..
Ha igen, akkor lehet oka van rá...
Nekem volt olyan harcom szövi ellen, amikor a teljesben csak azt látták, hogy mi mészár/puszti, ők semmi...
Még a fórumon is elkezdték őket megvédeni ellenünk, hogy de genyók vagyunk...
Csak azt nem tudta a sok Teréz anya, hogy az a szövi két feles/két varist játszott, ergo eleve nem is üthettek volna érdemben...
Ha meg 2-3 szemesek tesznek ilyet, az semmit nem jelent, mert azt a hülyék is elérik sajnos...
Ha neked meg még neveid is vannak róluk, miért nem mutatod meg nekik, mi a Magyarok Istene?
Vagy az már nem menne?
Szóval ezt a dolgot jó lenne hanyagolni sztem...

Kalapácska 02-20-2011 23:43

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 281037)
és akkor a többszemes orik kit fognak gyepálni? nem a kezdőket?? vagy önéletrajz alapján hivatalos esküvel fogsz odaengedni jobb játékosokat, hogy a szinteket végigfedezem, és csak tanító jelleggel fogok játszani?

Ha most egy hülyebiztos megoldást vársz tőlem 100%-ban akkor arra nem biztos, hogy azonnal válaszolok :)

Leírom mégegyszer mert türelmes vagyok :)
2db kezdő orinak kell lennie a szöviben minimum a töbszemes vagy szemesek mellet :)
Most aztán , hogy ők fedezni tanítják őket vagy játszani azt talán ne én döntsem el :)
Véleményem szerint harcolni fognak sokat , legalábbis én ezt tenném :)

Kalapácska 02-20-2011 23:46

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281040)
Hagyjuk már ezt a többszemest ne engedjük ide meg oda témát Kalapács
+ hogy szöviben legyen 2 nem kezdő, akkor igen...
Megmondom őszíntén, hogy szivesen segítek bárkinek, aki kéri, de nem cserélném el egy orim szövijét sem 2 kezdőre, aki mondjuk szarik éjjel távolozni, vagy karácsonykor ütni...
Ettől nem lenne több ország...
Ezt a "többszemesek ledarálják a full kezdőket" nézeted is hibás, mert akinek van 4-5 szeme, az már sztem nem tesz ilyet, nem pazarolja az idejét erre..
Ha igen, akkor lehet oka van rá...
Nekem volt olyan harcom szövi ellen, amikor a teljesben csak azt látták, hogy mi mészár/puszti, ők semmi...
Még a fórumon is elkezdték őket megvédeni ellenünk, hogy de genyók vagyunk...
Csak azt nem tudta a sok Teréz anya, hogy az a szövi két feles/két varist játszott, ergo eleve nem is üthettek volna érdemben...
Ha meg 2-3 szemesek tesznek ilyet, az semmit nem jelent, mert azt a hülyék is elérik sajnos...
Ha neked meg még neveid is vannak róluk, miért nem mutatod meg nekik, mi a Magyarok Istene?
Vagy az már nem menne?
Szóval ezt a dolgot jó lenne hanyagolni sztem...

Miért zavar enyire téged ha csak többszemesekkel lennél egy csopiban ?
Ami nagyjából egy súlycsoport lenne ....

Pool 02-20-2011 23:49

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281042)
Miért zavar enyire téged ha csak többszemesekkel lennél egy csopiban ?
Ami nagyjából egy súlycsoport lenne ....

Értő olvasás, légy szíves...
Hol írtam én ilyet?
Amúgy meg nem zavarna, lehet inkább őket...
De Téged pl. miért zavarna az, ha én ott vagyok egy olyan csoportban, ahol vannak kezdők és lehet, hogy elpicsázom a nagy mészárlókat?

Kalapácska 02-20-2011 23:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 281039)
Mert, mint mar irtam, kezdok kozott nem tanul, annyi kis kekest meg az eletben nem fogsz talalni, hogy normalis jatek helyett ovobacsisat jatsszon, hogy ertelmes csoportmeret alakuljon ki belole.

Valamint, aki ilyen kesztetest erez, a normal csoportokban is megteheti gombok/diplomacia/forumok alapjan rengeteg kezdot lehet talalni, es megszerettetni vele a jatekot.

(Nekem pl szemely szerint mar az atlagos jatekosok tanitasahoz sem lenne turelmem....)

Ugye milyen jó is lenne neked ha a saját súlycsoportoddal hadakozhatnál :)

Kalapácska 02-20-2011 23:54

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281044)
Értő olvasás, légy szíves...
Hol írtam én ilyet?
Amúgy meg nem zavarna, lehet inkább őket...
De Téged pl. miért zavarna az, ha én ott vagyok egy olyan csoportban, ahol vannak kezdők és lehet, hogy elpicsázom a nagy mészárlókat?

Engem abszolút nem zavar ha a nagy mészárosokat elpicsázod :)
Sőt örülnék is neki :)
De sajnos az írásodból nekem nem ez jött le ....

Remedy 02-20-2011 23:56

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281046)
Ugye milyen jó is lenne neked ha a saját súlycsoportoddal hadakozhatnál :)

???? Ezt most hogy sikerult kitalalni a beirasombol? Kezdoket sosem szedunk szet, csak ha nagy a szajuk, szal ezt a kamu hulye szoveged felejtsd el gyorsan.

Komolyan mondom, ertelmetlen neked normalisan erveket irni, mert ha nar nem tudsz mit mondani, elohuzol egy ordas baromsagot...

Pool 02-20-2011 23:56

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281048)
Engem abszolút nem zavar ha a nagy mészárosokat elpicsázod :)
Sőt örülnék is neki :)
De sajnos az írásodból nekem nem ez jött le ....

Pedig engem nem látsz egy csoportban sem keménykedni senkin...
Azt nem tagadom, hogy ha föld kell, akkor nem zavar, ha 8 sereges orit látok, ütöm rögtön...

Pool 02-21-2011 00:00

Sztem súlyos hiba lenne a kezdőket elzárni egy külön csoportba, nem is ismerek olyan játékot, ahol ezt megteszik...
Abból semmi jó nem sülne ki...
Mindenki volt kezdő, sőt, amikor Remy vagy én voltam az, akkor sokkal jobban érvényesültek a farkastörvények, nem volt ennyi segítség, ilyen-olyan fórum, ahol 5 perc alatt segítettek, kézikönyv, meg sok minden...
Erre a játékra is igaz egy természetes szelekció, aki nem elég kitartó, az hamar kihullik...
De hogy ezért a nagy mészárló, többszemes országok lennének a felelősek sztem baromság...

Inkább azt veszem észre Kalapács, hogy nem is azt nézed mit írunk Remyvel, hanem, hogy mi írjuk és máris lehúzod...
Kár, pedig nem olyan nehéz értően olvasni, már általános 2.-ban tanítják...

Ezért fennmaradnom eddig :(
Inkább fexem...
Jócak!

Kalapácska 02-21-2011 00:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 281049)
???? Ezt most hogy sikerult kitalalni a beirasombol? Kezdoket sosem szedunk szet, csak ha nagy a szajuk, szal ezt a kamu hulye szoveged felejtsd el gyorsan.

Komolyan mondom, ertelmetlen neked normalisan erveket irni, mert ha nar nem tudsz mit mondani, elohuzol egy ordas baromsagot...

Szerencsére tudok olvasni a sorok közt is :)
Amit te írtál azt meg azok írják akik pont értelmes érvet már nem tudnak felhozni ....
Nem voltam elég figyelmes :)

Itt némi logikai bukfencet vélek felfedezni
A sosem szedünk szét csak ha nagy a szájuk között .....
Most akkor itt mi is van valójában ????????

Kalapácska 02-21-2011 00:02

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281050)
Pedig engem nem látsz egy csoportban sem keménykedni senkin...
Azt nem tagadom, hogy ha föld kell, akkor nem zavar, ha 8 sereges orit látok, ütöm rögtön...

A földelés az más téma :) ha üresen hagynak egy orit akkor ez van :)

Kalapácska 02-21-2011 00:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281051)
Sztem súlyos hiba lenne a kezdőket elzárni egy külön csoportba, nem is ismerek olyan játékot, ahol ezt megteszik...
Abból semmi jó nem sülne ki...
Mindenki volt kezdő, sőt, amikor Remy vagy én voltam az, akkor sokkal jobban érvényesültek a farkastörvények, nem volt ennyi segítség, ilyen-olyan fórum, ahol 5 perc alatt segítettek, kézikönyv, meg sok minden...
Erre a játékra is igaz egy természetes szelekció, aki nem elég kitartó, az hamar kihullik...
De hogy ezért a nagy mészárló, többszemes országok lennének a felelősek sztem baromság...

Inkább azt veszem észre Kalapács, hogy nem is azt nézed mit írunk Remyvel, hanem, hogy mi írjuk és máris lehúzod...
Kár, pedig nem olyan nehéz értően olvasni, már általános 2.-ban tanítják...

Ezért fennmaradnom eddig :(
Inkább fexem...
Jócak!

Nem nézzem a személyeket , hogy ki írja ....
Engem kizárólag a tartalom és a mondanivalója érdekel volt neked is meg remynek is olyan hsz-e amire felfelé ujat nyomtam ...
Szerintem egyszerűen beszélünk egy témáról amiben nem vagyunk egy állásponton .. kb enyi

-Ricsi- 02-21-2011 05:25

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 280972)
Ha kell a korona megszerzem...:)
Biztos, hogy nem én vagyok a legjobb játékos, de hogy nem szarok be senkitől és ez így volt 7 éve is, az is biztos.
Akkor is voltak ún. profik, akik próbáltak elrémíteni, de soknak már az emléke is elhamvadt, én még itt vagyok :)
Hogy miért?
Mert nem kezdtem el mindenért rinyálni, próbáltam fejlődni és mindig picit jobb lenni...
Jah és időt/pénzt/energiát nem sajnáltam a játékra, kitartóan toltam/tolom évek óta...
Talán ilyen hozzáállás kellene sok kezdőtől, nem "5 nap alatt megváltom a világot" duma...

Lehet engem utálni, sokan meg is teszik, de egyvalamiben azért lehet követni is engem: Ez pedig a játék iráni rajongás, elhivatottság és alázat...

Álszent, kamu szöveg...

Takanohana 02-21-2011 05:48

Szóval akkor a tutorialra a két fő irányvonal:

1. nem élő környezetben, küldetések alapján elsajátítja az alapokat, aztán mehet minden élesben
2. gyakorló csoportban más kezdők ellen, esetleg oktatókkal tanulja az alapokat.

Én az elsőre szavazok mindenképp: egyszerű, csak program kérdése, olyan, mint a súgó v a kézikönyv, csak nem olyan száraz.
Másodikkal csak a baj lenne. Azon kívül. amit már leírtatok, pl. honnan kerülnének elő a tanítók? Ha nincs jelentkező, Ati kijelölne párat önkéntesen? Vagy mitől alkalmas valaki oktatónak? Több szem nem feltétlenül garancia erre.

Tsobi 02-21-2011 05:59

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 281062)
Másodikkal csak a baj lenne. Azon kívül. amit már leírtatok, pl. honnan kerülnének elő a tanítók? Ha nincs jelentkező, Ati kijelölne párat önkéntesen? Vagy mitől alkalmas valaki oktatónak? Több szem nem feltétlenül garancia erre.

Akárcsak a Kézikönyv esetében, itt is lehetne jutalmat kilátásba helyezni és attól függően, hogy ki mennyit és milyen hasznosan segít, lehetne honorálni őket. Biztos lenne jelentkező. :)

Pool 02-21-2011 06:10

Quote:

Originally Posted by -Ricsi- (Post 281061)
Álszent, kamu szöveg...

Ugyan mitől?
Hogy nem szarok be senkitől?
Hogy azok, akik akkor menők voltak, már sehol sincsenek?
Hogy próbáltam mindig jobb lenni?
Hogy rengeteg időm/pénzem/energiám van a játékban?
Hogy rajongok a játékért és ezért úgy játszom vele, mintha a munkám lenne, törekedve a tökéletességre?

Harmgor 02-21-2011 06:23

[quote=Pool;281051]

Ilyensmit én is észleltem a saját írásaimnál,csak ott a lehúzó pont Te Pool,és Remy voltatok:(

richardka 02-21-2011 07:22

Nem ragadok ki 1 hozzászolást se
de ...

ok van kezdő csopi, legyen ez a 6. szint. Eddig értem. És vajon kitől szedik fel a tudást??
Ja hogy lenne pár több szemes mentor? És ki kapja mentor rangot??
Ismerek olyat akinek több számos kék, de ..... nagyon gyengusz, és még itt finom is vagyok

Erre kiváncsi lennék pontosan hogy is lenne kidolgozva. Most ha reggelek egy uj orit akkor ugye kezdő vagyok, mivel a rendszer nem tudja a tudásomat megállapitani (nehogy kitaláljátok hogy IQ tesztet kell kitölteni regkor:D),

Ezt nagyon meg kellene trükközni, illetve volt egy jo ötlet még amivel a kezdőket lehet segiteni, na mindjárt megkeresem és ide szerkesztem

na meg is van
Eredeti szerző: Kubbi

Esetleg kezdő játékosoknak azt a 3napot lehetne feladatokkal kitölteni mármint egyszerű feladatokal ahogy Dew is írta.
No meg olyannal ami segít megismerni mélyebben a játékot. Pl mennyi az alap támadóereje a lónak. ha jól válaszol kap 5 lovat Persze ezeket érdekes formában tálalni
esetleg segítségként odatenni egy linket hogy tudja hol keresse

ez is jo lenne egy kezdőnek. Mondjuk 3-5 körönként lenne egy kérdés és látja is akkor hogy igen nyertem valamit. Nem egy nagy olog, de a 3 nap alatt mindjárt sikerélménye van.
Most komolyan, nem egy jo ötlet kezdőket becsalogatni??

Kalapácska 02-21-2011 10:48

[quote=Harmgor;281066]
Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281051)

Ilyensmit én is észleltem a saját írásaimnál,csak ott a lehúzó pont Te Pool,és Remy voltatok:(

Tényleg nem nézem a személyeket , hogy ki írja ....
Csak, hogy mit ír .. Ha ellentétet vélek felfedzni az írásukban akár egy hsz-en belül vagy egy mondaton belül akkor arra rákérdezek azért a tisztánlátás kedvéért :)
Ahogyan ezt Remy esetében is tettem pár hsz-vel ezelőtt ...
Ugye mert a soha nem ütöm szét és a csak akkor ütöm szét között ha te nem látsz semilyen logikai bukfencet , akkor a (tanárod a suliban azt mondaná ülj le fiam egyes )

Dew 02-21-2011 10:50

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281036)
Mond el légyszives, hogy miért maradna kezdő a 3. szinten ?

-->
Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281038)
Nagyon egyszerű ha a kezdő nincs szöviben az az ő dolga ...
Viszont a többszemes alapból szöviben lenne , hiszen tudja , hogy úgy sikeresebb a projekt :)
Viszont többszemesből csak 2db lehet egy szöviben és így kénytelenk bevenni 2 kezdő orit :)
Ha nem teszik meg úgy is lekapják őket akik beszöviznek tehát a szükség miatt kénytelenk lesznek szövizni a kezdőkkel ...
Ha meg haladni is akarnak akkor tanítaniuk kell őket önkéntelenül is .

Én szerintem ez nem egy bonyolult dolog ha haladni akar a szövi akkor nem feltétlenül várod meg amíg magától rájön a figura mi a pálya hanem elmondod neki :)

igenis van olyan, aki egyedül szeret haladni magában. (kézenfekvő példa, unokaöcsém, aki 2 hete kezdett, és MF, mert így van kedve.)

azért mert elver egy rakat kezdőt még nem lesz valakiből jó játékos. ennek az egésznek marhára semmi értelme nincs! Más éplista kell egy jobb mezőnyben, mint amilyet engedélyez egy kezdő környezet. Erre a legjobb példa B->A váltás. A-ban nem tudsz megélni a B-s éplistáddal. Illetve attól nem leszek A-ban profi játékos, hogy B-ből felléptem, és már 4 szintet végigjátszottam.

Abszolút ellenzem ezt a kezdő csoportos dolgot!

Remedy 02-21-2011 10:51

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 281078)
látsz semilyen logikai bukfencet , akkor a (tanárod a suliban azt mondaná ülj le fiam egyes )

Igen, ezen erdemes lovagolni, valoban. De hogy megnyugodjon a kis lelked:

Nem utjuk szet a kezdoket, kiveve ha pl lopkod, finoman szolva lesz neki, hogy hagyja abba, mert rosszul jar, es ezek utan o haborodik fel, es nem megfelelo hangnemu zoldeket ir.

(Persze ezt mar elsore is ertetted, csak vmiert ugy dontottel, hogy lenyegtelen dolgokon kepes vagy fennakadni, meg masnap is, aminek a temahoz sincs sok koze...)

Pool 02-21-2011 11:54

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 281066)

Nemnem, te baromságokat írsz, azért vagy lehúzva...

-Ricsi- 02-21-2011 15:28

Pool.

Én azért írtam, hogy álszent kamu szöveg, mert Tőled is tapasztaltam az ellenkezőjét.
Szép monológot írtál és lehet nagyjából így is van, de egy esetet tutira tudok, amikor inkább a könnyebbik utat választottad (hozzáteszem helyesen).

Szóval ez a "mindig, minden körülmények között odateszem magam és nincs lehetetlen" szöveget kicsit erősnek éreztem.

A többit elfogadom és tisztelet a sok évi kitartásért, így tovább (mindenkinek).

[HTPA]GeeForce 02-21-2011 16:46

Én már egyszer felvetettem azt az ötletet, hogy a kezdeti 72 óra védelem (ami mindenfajta inaktivitással - pl piacok, fórumok - jár) legyen saját felelősségre kikapcsolható. Le lettem hurrogva. Pedig ebben a topicban pl többször felmerült, hogy vontatott a játék eleje, vagy hogy a védelmi idő túl hosszú.

Aki tud/akar prögni, kikapcsolja. Aki nem tud/nem akar, az meg nem kapcsolja ki, és marad a 72 óra.
Ez pl lehetne megoldás.

Ezt lehet kombinálni "császári piacokkal".
Pl hogy védelem alatt álló országok nem a rendes (játékosok által uralt) piacra lépnének ki, hanem a Császár piacára, ahol egységáron tudnának vásárolni. (A védelem letelte után nyilván valóan többé nem tudnának oda belépni, csak a jelenlegi piacokra.)
Pl a Császárnál minden alapanyag, és tekercs kerülhetne 200 aranyba.

Harmgor 02-21-2011 16:51

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 281085)
Nemnem, te baromságokat írsz, azért vagy lehúzva...

szerintem azért egy kicsit visszavehetnél,mert én sem voltam paraszt veled szemben

azért mert neked nem tetszik a HSz-em,attól még nem vagyok hülye

nem tudom,Te mit képzelsz magadról

elég magas lovon ülsz,remélem előbb utóbb le is esel róla

Dew 02-21-2011 16:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 281103)
Pl hogy védelem alatt álló országok nem a rendes (játékosok által uralt) piacra lépnének ki, hanem a Császár piacára, ahol egységáron tudnának vásárolni. (A védelem letelte után nyilván valóan többé nem tudnának oda belépni, csak a jelenlegi piacokra.)

A javaslatod ezen a része nem biztos jó dolog lenne... most lett lekorlátozva az újra, de így egy újrával "megduplázott" vagyont meg lehetne még 5-10xezni a teki piaci árától függően...

jampi 02-21-2011 17:02

hello
lehet kellene 1 interaktiv sugo, meg 1 mentori rendszer.

Kutyuleee 02-21-2011 17:09

Quote:

Én már egyszer felvetettem azt az ötletet, hogy a kezdeti 72 óra védelem (ami mindenfajta inaktivitással - pl piacok, fórumok - jár) legyen saját felelősségre kikapcsolható. Le lettem hurrogva. Pedig ebben a topicban pl többször felmerült, hogy vontatott a játék eleje, vagy hogy a védelmi idő túl hosszú.

Aki tud/akar prögni, kikapcsolja. Aki nem tud/nem akar, az meg nem kapcsolja ki, és marad a 72 óra.
Ez pl lehetne megoldás.

Ez baromi rossz ötlet. 72 óra sem elég egy kezdőnek hogy kiépüljön annyira hogy megvédje magát. még egy jobb játékos is simán szétszedhető ennyi idő után... ha ez kikapcsolható lenne akkor minden kezdő kikapcsolná az tuti azt meg is unná, hogy lett 1nap alatt egy 100hekis országa...

Tsobi 02-21-2011 17:11

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 281105)
A javaslatod ezen a része nem biztos jó dolog lenne... most lett lekorlátozva az újra, de így egy újrával "megduplázott" vagyont meg lehetne még 5-10xezni a teki piaci árától függően...

Nekem kifejezetten tetszik az az ötlet, hogy regelés után a védelem alatt álló országok gyorsabban tudjanak talpra állni, ha ehhez a 'császári piac' az út, akkor hajrá! :)

Ati 02-21-2011 17:16

Quote:

Ez pl lehetne megoldás.

Bármilyen jól hangzik is ez, teljesen felejtős. Kevésbé segíti a kezdőket, mint amennyire a csalást támogatja: olcsón beszerzel minden nyersanyagot milliószámra, még a védelem alól is akkor jössz ki, amikor csak akarsz, szerintem kár folytatni a gondolatmenetet. Felejtős.

Tsobi 02-21-2011 17:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 281112)
Bármilyen jól hangzik is ez, teljesen felejtős. Kevésbé segíti a kezdőket, mint amennyire a csalást támogatja: olcsón beszerzel minden nyersanyagot milliószámra, még a védelem alól is akkor jössz ki, amikor csak akarsz, szerintem kár folytatni a gondolatmenetet. Felejtős.

Nyilván lehetne ebbe valami ésszerű korlátozást bevezetni. Nagyon felejtős?

Remedy 02-21-2011 18:07

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 281113)
Nyilván lehetne ebbe valami ésszerű korlátozást bevezetni. Nagyon felejtős?

Remelem igen, szinte csak csalasra lenne hasznalva. Pl lefordulok haver ott var kpval, osszeszovizunk, degeszre veszem magam vedelem lejarta elott, es eladom a masik piacon mar vedelem alol kijove, de korvaltas meg el sem telt, igy boven tul is vehetem magam...

Harmgor 02-21-2011 18:19

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 281111)
Nekem kifejezetten tetszik az az ötlet, hogy regelés után a védelem alatt álló országok gyorsabban tudjanak talpra állni, ha ehhez a 'császári piac' az út, akkor hajrá! :)

Amennyiben csak frissen regisztrált játékosok használhatják,akkor szerintem se rossz ötlet.

bár én csak egy barom vagyok:(

Tsobi 02-21-2011 18:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 281122)
Remelem igen, szinte csak csalasra lenne hasznalva. Pl lefordulok haver ott var kpval, osszeszovizunk, degeszre veszem magam vedelem lejarta elott, es eladom a masik piacon mar vedelem alol kijove, de korvaltas meg el sem telt, igy boven tul is vehetem magam...

Én ezt úgy képzeltem el, hogy pont annyi nyersanyagot, egységet tudna venni, amiből közepesen fel tudja magát tölteni, építeni.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki csak azért regelgessen friss orikat, hogy orinként 10k nyersit és 2-3k egységet összegyűjtsön.

Remedy 02-21-2011 18:35

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 281132)
Én ezt úgy képzeltem el, hogy pont annyi nyersanyagot, egységet tudna venni, amiből közepesen fel tudja magát tölteni, építeni.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki csak azért regelgessen friss orikat, hogy orinként 10k nyersit és 2-3k egységet összegyűjtsön.

Csinalok egy 60% templomot ures, vagy draga katpiacu csoportban, feltoltom "kozepesen" mondjuk 70%ig, ekkor ez gnommal 200 hektaron 12.600 vari. megveszem 600-ert, eladom 50.000-ert. Kerestem 3 nap alatt 600 millat.

Nem regelnel, oszinten?

Princ 02-21-2011 18:39

A védettség önkezű megszakítása sztm is jó ötlet. Akár külön gombbal, vagy egyszerűen úgy, hogy a védettség az első támadó akcióig tartana.

Másik lehetséges módszer, ha a védettség alatt a párbajok gyorsításához hasonlóan itt is a képzések és építések időigénye csökkentve lenne. Értelemszerűen akkor több induló kp, nyersi kellene az alap oriban.

A kezdő csoport hogy jó-e vagy sem, nem tudom, illetve van tippem de szerintem mindegy, mert ha a gyors csopiban megvalósíthatatlan, hogy "oda kezdők ne", akkor a 'kezdők ideee!' sem működne.

Remedy 02-21-2011 18:43

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 281134)
A védettség önkezű megszakítása sztm is jó ötlet. Akár külön gombbal, vagy egyszerűen úgy, hogy a védettség az első támadó akcióig tartana.

Ez sem tetszik, ujabb adag kiszamithatatlansag lenne a jatekban, es nagy elonye a hoditonak a kiszamithatosag. Fellep egy ellen szovetseg, es tudom, hogy van 3 napom rakeszulni...

Von 02-21-2011 18:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280351)
Amit én látok, az az, hogy az új játékosok ma sokkal kevésbé maradnak meg hosszútávon, mint régen. (A regisztrációk száma gyakorlatilag egyenletes az utóbbi években, néha-néha megugorva egy-egy kampánykor.) Ennek okait én a vizualitás hiányára vezetem vissza -- lehet, hogy nem helyesen. Ezügyben elindultak a változtatások.

Előre elnézést kérek, nem olvastam el az összes hozzászólást a témában, de mint egykori és most nem aktív játékos, szeretnék hosszászólni.
A vizualizáció hiánya valóban problémát jelenthet, de bátrokodom megállapítani, hogy a mostani időkben az emberek tömegeinek olyan játékokra van szüksége, amiket (1) napi pár percben és (2) kevés szabály betanulása mellett lehet játszani, és (3) ennyi idő alatt is sikereket lehet elérni benne.

A Hód ezekkel szemben (1) időt és (2) tudást igényel. Ezzel szerintem ki is zárhatjuk, hogy mainstreamet próbáljon célozni, mint mondjuk a Zynga. Első két kitétel kilőve kb.

Viszont ha nem is mainstream, még mindig ott van a harmadik kitétel, ami szvsz a legnagyobb okozója lehet a nagy lemorzsolódási rátának. Nevezetesen, hogy kevés a sikerélmény a kezdők számára. Három nap alatt, ha elolvassa is a szabályokat, tuti nem jegyzi meg, mert nem is tud mire asszociálni belőle (gyakorlás nélkül nem ragad meg, magolni meg nem szórakozás közben akar az ember). Három nap után pedig közel sem tud úgy játszani, hogy bármiféle sikerélmény érje. Akkor még nem is tudják az emberek, hogy mi a "szint".
Na, rizsázhatnék még, de nagyon röviden: egyfajta játékon belüli "életpályamodellel" lehetne erősíteni, hogy az újoncunkat több sikerélmény érje, jobban tudja elhelyezni magát a játékban stb stb, de a sikerélmény a lényeg. Fogni kell a kezét és elvezetni odáig míg már maga is helyt tud állni a nagy tudású játékosok ellen is. És ebben az érzés is fontos, míg nem tud sokmindent a játékos, egy-két szinte teljesen irreleváns dolog elérésével is sikerélményt érezhet.

Szinte mindenki aki itt van, így van itt, valami ismerőse "fogta a kezét" vagy a hőskorban kezdte, mikor még egyenlőbbek voltak az esélyek, a kivételek meg erősítik a szabályt. Esetleg már játékban talált mestert, de nem sokkal a kezdés után. A lényeg gondolom érthető. Ha ezt központilag is meg lehet oldani, akkor javítani lehet szvsz a maradási arányt.

Természetesen a megoldás biztosan nem egydimenziós, úgyhogy ennek a dimenziónak felvázolásával nem kizárólagos okoskodást akartam levezetni :)
"Röviden" ennyi :)

Princ 02-21-2011 18:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 281135)
Ez sem tetszik, ujabb adag kiszamithatatlansag lenne a jatekban, es nagy elonye a hoditonak a kiszamithatosag. Fellep egy ellen szovetseg, es tudom, hogy van 3 napom rakeszulni...

Az 5. szintre gondoltam, az ottani védelemre.

All times are GMT +1. The time now is 02:51.