Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Padlócsempe 10-26-2012 22:29

Bármilyen változtatás ha felmerül, azt a kérdést érdemes feltenni: Ha megvalósulna, onnantól választanád magadnak a félelf fajt? Vagy elfogadnád szövidnek?
Ha a tanyái kicsivel többet termelnének, kapna +5% védőerőt, és eltörlődne a támadómalusz, attól még ugyanolyan használhatatlan marad. Kétszer annyi toli férjen a kocsmákba? ez túl durva javaslat.

Én akkor választanám magamnak, vagy szövetségesemnek a félelfet, ha
1. olyan erős hadis-tolis tudna lenni, mint egy gnóm ---> Ez azért ne legyen, mert a félelf inkább ne legyen olyan, mint a gnóm, színesebb a játék, ha más játékstílust képvisel
2. megéri tartani, mert sok lóvét össze tud lopni. ---> Ez az egyetlen járható út, azon kell elgondolkodni, hogy hogyan megvalósítható.

Pirostraktor 10-26-2012 22:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300175)
Csak mondok egy durvát a szemléltetés kedvéért: mi lenne, ha maradna minden ugyanígy, csak a könyvtárkulcson vagy a bankon át tudna lopni?

Erre már volt számtalan variációs javaslat, és amíg a többszemesek tömegével írják a tekit 200on és 30 bankkal mindenkinek kényelmes a pénztartás addig 90%a a játékosoknak úgyis ellenezni fogja.

Kétszer annyi toli férjen a kocsmákba? ez túl durva javaslat.-Csempe

Ez miért túl durva javaslat szerinted? Aki arra használná, hogy több tolit tartson, az amúgy is hülye, mert a 30%al mindenkin átlop, anyagot meg ugyanúgy nincs akitől hozzon. Ez legalább eredményezne egy 15%os szabadkezet a feles kiépítésénél. És ha ezt pl barakkba váltja, akkor legalább nem kell olyan változtatásokat eszközölni, hogy akkor most nőjön a támadóereje vagy ne. A 15%ból mindenki szíve szerint eltudja dönteni mennyit használ ki.

Szerk. Von a hozzászólásodhoz még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért hasonlítom a felest a gnómhoz, mert 4. szint után lényegében a gnóm veszi át a feles szerepét, és a gnóm ÉLETKÉPES! Tehát a felesnek vele szemben kell tartania a lépést, hogy használható legyen.

Padlócsempe 10-26-2012 22:58

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300177)
Kétszer annyi toli férjen a kocsmákba? ez túl durva javaslat.-Csempe

Ez miért túl durva javaslat szerinted?

Mert innentől végképp lehetetlen lesz emberrel játszani, mert egy félelf lazán kitekiz, vagy éppen varizni gnómmal, mert a félelf simán szétgyilkol.

Von 10-26-2012 23:02

Quote:

Erre már volt számtalan variációs javaslat, és amíg a többszemesek tömegével írják a tekit 200on és 30 bankkal mindenkinek kényelmes a pénztartás addig 90%a a játékosoknak úgyis ellenezni fogja

Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. De ahogy mondtam, szerintem nem illik a játék profiljába hogy pont 200 hekin bárki tud zavartalanul és kockázat nélkül termelni - máshol meg egyáltalán nem, vagy ki kell érdemelnie, ami meg teljesen más tészta.
Hisz ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a 200 hekis termelés mellett nem jó gyakorlati érv hogy mert az újonnan regisztráltak is tudják használni, mert ők egyáltalán nem állnak azon a szinten, hogy ilyet használjanak kezdésnek.
Csak a kényelem az érv e mellett, ami sehol máshol nem érv, tehát itt is falsul hangzik...
A bank ebből a szempontból más, mert az pénzt lehet fosztani is, de tekit csak lopni lehet.

Pirostraktor 10-26-2012 23:05

A további részében kifejtettem, hogy szerintem ésszerű játékos emiatt nem tartana több tolit, de nem kötöm az ebet a karóhoz, ha nem tetszik, hát nem tetszik:)

Az emberről egyelőre szerintem értelmetlen beszélni. Amíg az elsődleges tolis fajt a felest nem sikerül megmenteni, addig az enyhített verziója, az ember, esélytelen sajnos...

Von 10-26-2012 23:06

Quote:

Szerk. Von a hozzászólásodhoz még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért hasonlítom a felest a gnómhoz, mert 4. szint után lényegében a gnóm veszi át a feles szerepét, és a gnóm ÉLETKÉPES! Tehát a felesnek vele szemben kell tartania a lépést, hogy használható legyen.

Én értelek, de a kettő vagy-vagy. Tehát a feles ebből a szempontból jobb lesz mint a gnóm, akkor mindenki felest fog választani, ha meg nem, akkor senki nem fog továbbra sem felest választani. Tehát hiába kap bónuszt meg tüntet el máluszt, ha gnóm továbbra is jobb marad, akkor továbbra sem lesz feles a játékban.
Ezért gondolnám azt, hogy másfelé kellene mozdulni, ami mást nyújt mint a gnóm, tehát más taktikai megfontolásért lenne érdemes felest választani, mint tolis gnómot

Pirostraktor 10-26-2012 23:08

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300179)
De ahogy mondtam, szerintem nem illik a játék profiljába hogy pont 200 hekin bárki tud zavartalanul és kockázat nélkül termelni - máshol meg egyáltalán nem, vagy ki kell érdemelnie, ami meg teljesen más tészta.

Tisztában vagyok vele, és teljesen egyet is értek veled. A gond, hogy kivitelezhetetlen... Legalábbis én személy szerint belefáradtam abba, hogy ha az ember valami hasonló javaslatot tesz, kap 9-10 utazási utalványt melegebb éghajlatra.

Ugyanakkor attól, ha átlopható lenne a kulcs, még mindig nem lenne több feles fenti szinteken.

Von 10-26-2012 23:13

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300182)
Tisztában vagyok vele, és teljesen egyet is értek veled. A gond, hogy kivitelezhetetlen... Legalábbis én személy szerint belefáradtam abba, hogy ha az ember valami hasonló javaslatot tesz, kap 9-10 utazási utalványt melegebb éghajlatra.

Ez a baj, hogy nem utalványt kapsz, hanem csak lefelé ujjacskát. Pont ennyi is az értéke.
Érvek ha ütköznek, annak van értelme.
Off vége

NewJackCity 10-26-2012 23:15

én olyasmit tudnék elképzelni hogy a félelf támadomalusz helyett kapna szembemenetelre és hazakisérésre támadobonuszt(amit esetleg a támado szovijei ellen is felhasználhatna)
a szintenként novekvo szerintem se járhato ut
igy például annyi támadobonuszt kaphatna ahány %kocsmája van
valahogy ugy kéne belőni hogy kontratámadásokkal tudja védeni a foldjét
igy nem az lenne hogy a felest kiutik a szovijei kozul aztán meg csak pisloghat es reménykedhet hogy tud annyit lopni ami fedezi hogy a szovijei kozé visszafedezzen
és igy bevállalhatná hogy pofátlanul belopkod izmosabb szovikhez is akár

a gnom átlopása az szerintem ugy lenne esetleg játhato ut hogy "a félelfek annyira jo tolvajok hogy 10-bol 2-3 alkalommal át tudják lopni a konyvtárkulcsot is"

a legfontosabb szerintem hogy meg tudja védeni a foldjét (anélkul szerintem xart sem ér igazábol )

Von 10-26-2012 23:16

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300182)
Ugyanakkor attól, ha átlopható lenne a kulcs, még mindig nem lenne több feles fenti szinteken.

Az nem igaz. Gnómként azért csak benntartod a tekiket ha nincs kopás éppen. Nem hiszem, hogy egy gnóm tulajdonosa rohan a géphez ha hazaért a teki. Ráér az addig míg a következő kopás be nem jön.
Legalábbis most még.

Padlócsempe 10-26-2012 23:19

Ami még fontos, hogy Ati mit lát járható útnak. Szóval jó lenne tőle is vélemény :)

Pirostraktor 10-26-2012 23:23

Quote:

Originally Posted by Von (Post 300181)
Ezért gondolnám azt, hogy másfelé kellene mozdulni, ami mást nyújt mint a gnóm, tehát más taktikai megfontolásért lenne érdemes felest választani, mint tolis gnómot

Szerinted milyen más taktikai megfontolás létezne? Ha pl átlopja a bankot, ugyanúgy nyakbakapja a mészárt mint eddig, max van amiből fedeznie a veszteségeket. Később pedig ugyanúgy ingyenföld. És mivel a föld a legnagyobb érték, ezért azok a fajok vannak kihalóban, amelyek nem tudják megvédeni a földjük. Ilyen a feles és az ember.

Hiába tartanál több tolit, ha úgy sincs amit ellopni, mert ügyesen el van dugva az anyag. Eleve a toli lényege egy jó support egység egy szövi mellé. Mostmár ezért ritka, hogy a szövikben tolis legyen, mert ezt a szerepkört képtelen betölteni az ember és a feles is.

Ha jobban megtudnák védeni a földjük, akkor a lopásokkal és az ellenségnek való károkozással nem a saját veszteségeket kéne megtorolniuk(amit többnyire a szövitársaknak kell visszapumpálni a felesbe). Így több energiája maradna egy felesnek is a szövi támogatására.

Pl. Amikor választanod kell, most gyújtassz/katigyilok, amivel kevésbé fér be az ellen, vagy épp kirámolod. Ha nagyobb védelme lenne a felesnek, akkor mehetne a tolikészü a haszonszerzésre, és máris működőképesebb lenne a mostaninál.

Padlócsempe 10-26-2012 23:34

Ha 10% helyett 20% védőerőt kapna, és tanyamalusz helyett 15%-al többet termelnének a tanyái, és át tudná lopni vagy a bankot vagy a könyvtárkulcsot, akkor egy fasza játszható faj lenne belőle. Nem A-ban vagy B tetején, de lejjebb mindenképp.

Von 10-26-2012 23:40

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300187)
Szerinted milyen más taktikai megfontolás létezne? Ha pl átlopja a bankot, ugyanúgy nyakbakapja a mészárt mint eddig, max van amiből fedeznie a veszteségeket. Később pedig ugyanúgy ingyenföld. És mivel a föld a legnagyobb érték, ezért azok a fajok vannak kihalóban, amelyek nem tudják megvédeni a földjük. Ilyen a feles és az ember.

Hiába tartanál több tolit, ha úgy sincs amit ellopni, mert ügyesen el van dugva az anyag. Eleve a toli lényege egy jó support egység egy szövi mellé. Mostmár ezért ritka, hogy a szövikben tolis legyen, mert ezt a szerepkört képtelen betölteni az ember és a feles is.

Ha jobban megtudnák védeni a földjük, akkor a lopásokkal és az ellenségnek való károkozással nem a saját veszteségeket kéne megtorolniuk(amit többnyire a szövitársaknak kell visszapumpálni a felesbe). Így több energiája maradna egy felesnek is a szövi támogatására.

Pl. Amikor választanod kell, most gyújtassz/katigyilok, amivel kevésbé fér be az ellen, vagy épp kirámolod. Ha nagyobb védelme lenne a felesnek, akkor mehetne a tolikészü a haszonszerzésre, és máris működőképesebb lenne a mostaninál.

Később az óriás is ingyenföld, mégsem indult topik az óriás megmentésére...
Ez azért van, mert bizonyos dolgok adottak, pl tolis eleve nem kell magasabb szintre, mert alkalomszerűen más is tud elég kocsmát építeni, akár egy ork is, ahhoz hogy a szükséges tolimunkát elvégezze.
Ezen semmi nem fog változtatni, hacsak nem csinálsz még egy tolivarishadis fajt mint a gnóm.
A kérdés szerintem akkor is csak annyi, hogy 200 heki felett vajon érdemes-e tolizni, mert most nem, mert nem tudja a sebezhetőségét kompenzálni a vagyonszerzési képességével 200 heki felett... Egyik toli sem.
Ezt viszont csak akkor lehet kompenzálni, ha 200 heki felett is tud vagyont szerezni. Mert az, hogy magasabb hekin nagyobbat véd, az nem számít semmit, mert gnóm még nagyobbat véd. Ha meg a feles védene nagyobbat, akkor a gnóm kopna ki, ugyanott lennénk, csak lecserélnénk a tolist gnómról felesre, csak az lenne a különbség hogy nem ugyanúgy hívnák

Pirostraktor 10-26-2012 23:53

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300188)
Ha 10% helyett 20% védőerőt kapna, és tanyamalusz helyett 15%-al többet termelnének a tanyái, és át tudná lopni vagy a bankot vagy a könyvtárkulcsot, akkor egy fasza játszható faj lenne belőle. Nem A-ban vagy B tetején, de lejjebb mindenképp.

Csak ez az átlopás dolog nem igazán fog megvalósulni. Jól tudod te is, bankreformnál már megvívtuk a csatánkat;)

Ha úgyvesszük, hogy megvalósulnának amiket írtam, tehát a 15% kocsma felesnél 30%nak felelne meg. Nézzük a variációs lehetőségeket.

1. Azt a 15%ot beteszed toronyíjnak. A +15%os védelemmel az +30%. A +20%os gnóm hadügyet és a tornyokat ugyanúgy nem múlja felül. A +30%os elffel az elf hadügye miatt ugyanúgy alulmaradna. A törpe +20% férőhelye és +10% hadügye miatt ugyanolyan védőereje lenne mint a törpnek. A +10% ork hadügy és +20% kintlévő sereg miatt ugyanakkora védőerő mint az orknak. Egyedül az óriás +15%os katonai erősségén nőne túl védelemben.

2.A +15%ot felhasználod pacikra. Támadómalusz eltörölve. Így lenne +15% támadóereje lényegében, amit a gnóm +20% hadügye simán felülmúl. A +15% óriás katona ugyanott van. A törp +10% hadügye és +10% megmaradó férőhelye a lakáshelyzeti különbség miatt 5%al nagyobb támadóerőt hagyna a törpnek a feleshez képest.

3. Variknak használod, aminek csak akkor lesz értelme, ha a felesek feltűnésével újra divatos lesz a klasszikus varis óriás. De az óriás a +10% varierősség és +10% mágiateki miatt 5%al jobb maradna.

4. Tolikra használod, ami hülyeség:D

Tehát alaposan végiggondolva azok a változtatások amiket leírtam nem borítanák fel a játék rendjét, és nem is annyira drasztikus az a +15% építési szabadság, mint amennyire tűnik. Csak a hátrányokon faragna és bővítené a feles felhasználási lehetőségeit, ami visszahozná az élők sorába.

-Von- Amíg megmarad a könyvtárkulcs 100%os védelme, addig a gnóm nem fog eltűnni semmiféle félelfmódosítással.

Padlócsempe 10-27-2012 00:27

Gondolkodj összetettebben. 2-szeres toliférőhelynél: Alapból 10-15% kocsmát tartok félelfként, hogy legyen haderőm, aztán ha szembekerülök egy emberrel, vagy egy gnómmal aki sok tolis és sok varis, akkor építek még 5-10% kocsmát, amivel már 40% kocsmásnak számítok és kicsinálom őket, majd visszaépülök. Nem hiszem, hogy ez jó irány.

Az pedig, hogy milyen ellenvélemények voltak más topicokban, nem érdekel. Meg kell nézni, hogy kik mondták. Úgyis az fog bekerülni a játékba, amit Ati szeretne.
Aki tényleg jó játékos, az alkalmazkodik bármilyen körülményhez.

Pirostraktor 10-27-2012 00:44

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300192)
Gondolkodj összetettebben. 2-szeres toliférőhelynél: Alapból 10-15% kocsmát tartok félelfként, hogy legyen haderőm, aztán ha szembekerülök egy emberrel, vagy egy gnómmal aki sok tolis és sok varis, akkor építek még 5-10% kocsmát, amivel már 40% kocsmásnak számítok és kicsinálom őket, majd visszaépülök. Nem hiszem, hogy ez jó irány.

Ez most sem tart 9 körnél tovább, csak annyi a különbség, hogy kimennek a hadi szöviseid pár mészárra, és kb ugyanott vagy toliértékkülönbségben. Az embert szerintem egy ideig még nincs értelme tárgyalni. Amíg a 'legjobb' tolis faj életképtelen, addig nincs amiért a tartalék sorsán aggódni.

És ha a tolis tolisnak is ellenfele lehetne, és nem csak a patthelyzetekről szólna(egyik fél sem fér be a másikhoz) akkor a hadik sem szenvednének akkorát a feles módosításaiból. A bankos, stb változtatást azért veszik szívre, mert egy normál toli nem tart bankot, így ez lényegében csak őket érinti.

A gnómos részhez csak annyit, hogy így is túl van powerelve. A kulcs full védelmet jelent, a tekibónuszok miatt hihetetlenül formálható, stb. Nehogy most az legyen a legnagyobb probléma, hogy szegény gnómok elbuknak toliszinten egy felessel szemben. Igazából az ember is a gnóm fölött kéne legyen toliszinten. Mármint ami az eredeti, súgó szerinti elképzeléseket illeti.

Takanohana 10-27-2012 06:21

szerintem kár azon gondolkodni, hogy a félelfet erősítsük hadi téren, az ő specialitása a tolvajlás, azt kellene hatékonyabbá tenni. lehetne 10%-ról 20%-ra emelni a védelmi bónuszát, és akkor mi van? úgyanúgy átütik. kapjon olyan védelmet, mint az elf? akkor meg nyomban topic indulna a gyengítése érdekélben.

szerintem elég lenne neki két változtatás:

1. a félelf ellen a könyvtárkulcs csak 80%-ban védjen (amennyit könyvtárkulcs nélkül tudna lopni, annak a 20%-át hozza el, ha fent van a kulcs)
2. a félelf pénzlopásakor a bankok csak 90%-ban védjenek (amennyit 0 banknál tudna elhozni, annak a 10%-át hozza el, bármennyi bank védi is a pénzt) - ez akkor számítana, amennyiben ez a kedvezőbb a felesnek, ha kevés bankja van a másik félnek, akkor természetesen az alap lopási mennyiség jönne.

ja, és ha esetleg módosításra kerül a feles, akkor ki kellene venni a bónuszai közül azt a vicces előnyt, hogy fedezéskor jobb eséllyel talál bányákat. inkább malusz ez, mint bónusz.

Hex 10-27-2012 06:51

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300194)
szerintem kár azon gondolkodni, hogy a félelfet erősítsük hadi téren, az ő specialitása a tolvajlás, azt kellene hatékonyabbá tenni. lehetne 10%-ról 20%-ra emelni a védelmi bónuszát, és akkor mi van? úgyanúgy átütik. kapjon olyan védelmet, mint az elf? akkor meg nyomban topic indulna a gyengítése érdekélben.

szerintem elég lenne neki két változtatás:

1. a félelf ellen a könyvtárkulcs csak 80%-ban védjen (amennyit könyvtárkulcs nélkül tudna lopni, annak a 20%-át hozza el, ha fent van a kulcs)
2. a félelf pénzlopásakor a bankok csak 90%-ban védjenek (amennyit 0 banknál tudna elhozni, annak a 10%-át hozza el, bármennyi bank védi is a pénzt) - ez akkor számítana, amennyiben ez a kedvezőbb a felesnek, ha kevés bankja van a másik félnek, akkor természetesen az alap lopási mennyiség jönne.

ja, és ha esetleg módosításra kerül a feles, akkor ki kellene venni a bónuszai közül azt a vicces előnyt, hogy fedezéskor jobb eséllyel talál bányákat. inkább malusz ez, mint bónusz.

Minden fajnak meg van a speciális varázslata, ezzel csak a gnóm speckó variját akarjátok tönkretenni, mert ahogy elnézem itt marhára nem a fél-elf erősítéséről megy már a dolog, hanem hogy hogy lopja át a gnómot, amit vissza lehet vezetni arra, hgoy 5. szinten lusták vagytok tekit írni a forgó oritoknak. a játék megnyerése gombot se felejtsétek ki.

off vége

Takanohana 10-27-2012 07:01

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300195)
Minden fajnak meg van a speciális varázslata, ezzel csak a gnóm speckó variját akarjátok tönkretenni, mert ahogy elnézem itt marhára nem a fél-elf erősítéséről megy már a dolog, hanem hogy hogy lopja át a gnómot, amit vissza lehet vezetni arra, hgoy 5. szinten lusták vagytok tekit írni a forgó oritoknak. a játék megnyerése gombot se felejtsétek ki.

off vége

lusták vagyunk tekit írni??? marha nagy aktivitás kell hozzá, tényleg. a játék sava-borsa a fél évi tamagocsi tekiíró gnóm. és még ti voltatok oda a tamagocsi elfektől??? hogy az nem játék, amit csinálnak??

ha a gnóm speckó varija annyira erős, hogy pl a törpe, ork, félelf, elf faji varijához képest aránytalanul nagy előnyt biztosít, akkor valóban gyengíteni kellene. de most az a baj, hogy esetleg nem lehet a gnómot otthagyni 24 órára 200 hekin? akkor ki a lusta??

Hex 10-27-2012 08:03

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300196)
lusták vagyunk tekit írni??? marha nagy aktivitás kell hozzá, tényleg. a játék sava-borsa a fél évi tamagocsi tekiíró gnóm. és még ti voltatok oda a tamagocsi elfektől??? hogy az nem játék, amit csinálnak??

ha a gnóm speckó varija annyira erős, hogy pl a törpe, ork, félelf, elf faji varijához képest aránytalanul nagy előnyt biztosít, akkor valóban gyengíteni kellene. de most az a baj, hogy esetleg nem lehet a gnómot otthagyni 24 órára 200 hekin? akkor ki a lusta??

én már törtem gnómot 200 hekin és 3 hónap alatt hoztam el gnóm tekiíróktól több millió tekit. Red is tudna erről mesélni, szóval ne nekem magyarázd, mert én manuálisan rakom fel mindig 36 körre a varázslatot és nem azt várom, hogy a sült galamb a számba repüljön.

Takanohana 10-27-2012 08:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300197)
én már törtem gnómot 200 hekin és 3 hónap alatt hoztam el gnóm tekiíróktól több millió tekit. Red is tudna erről mesélni, szóval ne nekem magyarázd, mert én manuálisan rakom fel mindig 36 körre a varázslatot és nem azt várom, hogy a sült galamb a számba repüljön.

akkor meg mi a bajod azzal, ha a könyvtárkulcs esetleg csorbul kissé?

Hex 10-27-2012 08:33

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300198)
akkor meg mi a bajod azzal, ha a könyvtárkulcs esetleg csorbul kissé?

az, hogy 0 ráfordítással akartak pénzt szerezni a forgó országaitoknak, mert magatoknak megtermelni, ESETLEG MEGSZEREZNI már nem olyan élvezetes.

hogy mit értek megszerezni alatt? Volt egy játékstílus amit nagyon szerettem. Éplistád: 35% barakk, 15% kocsma és 15% templom. Többi szabadon választott. Körönként gömbölni a kiszemelt áldozatot, hogy vajon manuálisan vagy ht rakja fel-e neki a könyvtárkulcsot. jó időben indított fosztások, próba lopások, aktivitás.

ezzel a módosítással ezt is megölitek, pedig még vannak akik ezzel keresik a kenyerüket. igen, ehhez aktivitás kell.

A tekiíráshoz meg csak idő.

Ez a két formája van a javak szerzésének és most ti szeretnétek csinálni egy 0 időráfordításos országot, amivel lazán meglehet majd az ELEJÉN gazdagodni, de mihelyt minden gnóm rájön, majd nem gnóm tudósként fog országot regisztrálni, hanem kufárként és egy idő múlva meg a kufár szemhez akartok majd hozzányúlni.

Többet nem írok ide, úgy is az lesz, amit páran akarnak. Ennyi a véleményem, hogy nincs szükség egy 0 időráfordításos fajra a hódnak.

Mielőtt mondanátok, a gnóm tekiírás nem 0 időráfordításos, mivel sok idő megírni a tekercseket, de viszont ezzel vállalom a fosztást, mészárt, lopást, varizást és semmit sem tudok ellene tenni. De ez így is van jó, valamit valamiért, ok és okozat.

szerk.:
nem az a bajom, hogy a fél-elfet erősíteni akarják PÁRAN, hanem az, hogy ezt felhasználva páran 200 hekis fajjá akarják tenni a fél-elfet, aki a gnóm legnagyobb ellenfele lesz 0 taktikával 200 hekin. És azért 200 hekin, mert értelemszerűen 200 heki felett a kopások miatt mindenki piacon tartja a tekit és a kutyát sem fogja zavarni, ha a 10k tekibe belelopsz 200 heki felett.
és bárki bármit mond, ettől még nem lesz több fél-elf 4,3,2,1 szinten. Szimplán 5 szinten lesznek, ezért is kötöszködöm a könyvtárkulcs átlopása ellen

szerk2.:
Óriás - szieszta - minden faj ellen használhatja
elf - fantomsereg - minden faj ellen használhatja
ork - szupermarkotány - egy faj ellen sem használhatja
fél-elf - árnyak - minden faj ellen használhatja
törpe - raktárkulcs - minden faj ellen használhatja
gnóm - könyvtárkulcs - minden faj ellen használhatja
élőhalott - nincs - senki ellen sem hasznáhatja
ember - tükör - mindenki ellen használhatja

amint látható egyik faj sem képes csak egy másik fajnak ártani, míg ha ezt bevezettetitek, akkor ez sérülni fog és ezt mindenkinek be kell látnia, hogy egy ilyen játékban, nem lehet egy fajt egy konkrétan másik fajra kihegyezni, amit amúgy is csak 200 hekin tudna használni, mert ettől nem lesz életképes

none 10-27-2012 09:48

Régen ugyanez ez volt a topon termelés megszüntetésére.. és annak is az lett csak az eredménye, hogy üresek, vagy drágábbak lettek a piacok.. ha kicseszünk a gnómokkal 200 hekin, akkor kevesebb lesz a piacokon a teki, ami szerintem nem pozitív dolog..
Alapvetően most, hogy újra benéztem kis 5. csoportokba (egyikből 3 nap után töröltem, mert annyira gyászosan nézett ki) kicsit átértékeltem a problémát.. szerintem a félelf problémája az, hogy kevés az ori és azok többsége vagy full kezdő (és/vagy elhagyott orik), vagy "nagyon" tapasztalt, köztes orikból viszont kevés van.. (csak 2 csoportból merítem most a tapasztalatim, lehet nagy 5. csoportokban jobb a helyzet, de valahogy kétlem..) Kezdőktől ugye nincs mit lopni, mert nincs pénzük, tapasztalt oriktól meg nem tud lopni, mert elteszik a pénzüket..
Első körben azt kéne elérni, hogy a kezdők megmaradjanak a játéknál, akkor több olyan játékos lenne akinek már van némi tartaléka, de még nem tudja 100%-an eldugni.
Bár lehet rosszul látom, egy kis időt kihagytam, így újra fel kell még mérnem a dolgokat. :)

Pirostraktor 10-27-2012 10:25

Én komolyan nem értem, hogy jött elő ez a könyvtárkulcsos marhaság. Én se kedvelem, de ez van. Attól, hogy átlopható lenne a gnóm faji, nem lenne több feles, csak annyi lenne, hogy kint tartanák a gnómok is a piacon a tekiket....

A topic lényege, a félelf visszaadása a fenti csoportoknak!! Sorry aki nem tud olvasni, de a félelfek jól megvannak lenti csoportokban. Szvsz nagyonmax 4. topjáig használható, onnan már jobb a gnóm.

RastArtist 10-27-2012 10:53

Hex, úgy érzem kissé átesel a ló túloldalára.

200 hekis gnóm országba bőven elég napi egyszer belépni. Ha látod, hogy piszkálnak, akkor írsz neki, vagy szabi. Még akkor sincs nagy baj, hogy ha néha kihagysz 1-1 napot. Ezt én nem nevezném aktivitásnak. Nem kell 6-8 óránként etetni, körönként távolozni, karavánozni a szövidnek, nem kerülhetsz háborúba, nem húzzák ki alólad a tekit, de ezt elég sokáig sorolhatnám.

Míg egy életképes tolvaj országgal ez mind megtörténhet. A tolvajok általában elég sok pénzen ücsörögnek, így muszáj folyton távolozni, lesni a környéket, hogy nincs-e egy másik tolvaj aki rád akar készülni. A szövetségesekre figyelni, etetni őket, meg magadat is, stb. Még köszönő viszonyban sincs a két játékforma aktivitása. Az egyikhez 2 naponta 1-szer, a másikhoz napi 8-10szer kell belépni minimum.
És akkor még az profitáljon jobban akinek tized/huszad annyi munkája sincs benne? Ezt én nem tartom ésszerűnek.

Pirostraktor, szerintem ott a hiba az érvelésedben, hogy te a felesnek a védelmét akarod erősíteni, miközben szegénykém pont olyan faj, ami törékeny, mint egy nád szál, teljesen jogosan. Van már egy olyan tolis faj ami habár nem túl jól tolizik, és nem is olyan sokat, viszont beton védelme van. Ez az elf. Utána jön a kevesebb védelem, kicsit nagyobb tolihatékonyság, az a gnóm.
A félelf tipikusan az lenne ami gyenge védelemmel rendelkezik, viszont mindenkitől elhord mindent. Ezért szeretnék páran ezt a tulajdonságát erősíteni. Mert a védelem tuningolása nem olyan fontos, elvégre olyan faj már van.

Szerintem lassan muszáj lesz hozzányúlni ezekhez a szándékos kiskapukhoz, mivel a játék jelentős részét megölik. Viszont én is erősen kétlem, hogy a régi, kényelmüket megszokott játékosok hajlandóak lennének ezt elfogadni.

U.i.:Tegnap ígértem egy kis statisztikát w-ből. Megnézegettem, 200 hekin a körülöttem lévő 30 országból 2 ork(egyikben védők és támadók is voltak), 1 félelf, 1 ember(elitekkel), 1 élőhalott,3-at nem tudtam meggömbölni még, a többi(tehát 22) gnóm. Éplistám sajnos nincs róluk. De itt felmerül a kérdés. Mit is lopjon akkor a félelf?
Este majd még kiegészítem ezt a kis statisztikát.

Hex 10-27-2012 11:10

te is azt írod hogy nem a fél-elfet kell erősíteni, hanem csak kiskaput kell neki adni, hogy a gnómokat tudja lopni, ez részedről semmi másról nem szól, csak arról, hogy neked ne kelljen a forduló országaidnak írkálni a tekit, hanem eltudd 0 tudással lopni őket. Semmi másról nem szól neked. Ez viszont csak 200 hekiig lesz életképes dolog a fél-elfnél. Ha termelni akarsz, akkor attól nem kellene még egy fajt megmódosítani. ennyi a véleményem, de megígértem, hgoy többet nem szólok hozzá. és azt ne mondd nekem, hogy több munka van azzal, hogy hasból kaput nyitsz és belopsz valakihez, mint hogy megírd a tekit.

Pirostraktor 10-27-2012 11:24

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300203)

Pirostraktor, szerintem ott a hiba az érvelésedben, hogy te a felesnek a védelmét akarod erősíteni, miközben szegénykém pont olyan faj, ami törékeny, mint egy nád szál, teljesen jogosan. Van már egy olyan tolis faj ami habár nem túl jól tolizik, és nem is olyan sokat, viszont beton védelme van. Ez az elf. Utána jön a kevesebb védelem, kicsit nagyobb tolihatékonyság, az a gnóm.
A félelf tipikusan az lenne ami gyenge védelemmel rendelkezik, viszont mindenkitől elhord mindent. Ezért szeretnék páran ezt a tulajdonságát erősíteni. Mert a védelem tuningolása nem olyan fontos, elvégre olyan faj már van.

Én nem a védelmét akarom erősíteni. Leírtam a javaslatom, ezáltal a feles kapna 15% építési szabadságot, amit mindenki arra használna fel amire akarna. Amúgy meg ott van, kiszámoltam, ha mindet a védelemre fordítaná, akkor is ő rendelkezne az egyik leggyengébb védelemmel, csak nem lenne akkora hátránya, mint jelenleg.

Mivel nagyon hadis irányban van jelenleg a játék, ezért igenis az elsődleges dolog, hogy a feles ne legyen ingyenföld. Amíg ingyenföld, addig átlophatja a másiknak akár a piacon levő cuccait is, úgyis életképtelen marad!

RastArtist 10-27-2012 11:39

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300204)
te is azt írod hogy nem a fél-elfet kell erősíteni, hanem csak kiskaput kell neki adni, hogy a gnómokat tudja lopni, ez részedről semmi másról nem szól, csak arról, hogy neked ne kelljen a forduló országaidnak írkálni a tekit, hanem eltudd 0 tudással lopni őket. Semmi másról nem szól neked. Ez viszont csak 200 hekiig lesz életképes dolog a fél-elfnél. Ha termelni akarsz, akkor attól nem kellene még egy fajt megmódosítani. ennyi a véleményem, de megígértem, hgoy többet nem szólok hozzá.

Ahham. Szóval lopni kiskapu, míg teljes biztonságban milliárdokat termelni egy stratégiai-gazdasági játékban már nem, értem.

Egyébként az általad javasolt gnóm-feltörésekhez mégis miért szükséges a félelf faj? Nem értem. A nagy riválisával, a gnómmal is meg lehet tenni. Így ez nem indokolja, hogy a félelf bármire is jó lenne, szvsz.

Pirostraktor: De ha nagy védelmű tolit akarsz, akkor ott a gnóm. Szerintem nem úgy kell foltozni a félelfet, hogy tessék-lássék használható legyen. Hanem, hogy valóban legyen valami olyan előnye, amiért megéri használni. Az, hogy egy picit nehezebb kifilézni, mint eddig, azt én nem érzem előnynek.

Ha védett tolvajt akarok, más fajt választok. Ami majd ugyanannyira tud lopni, mint a feles, de sokkal-sokkal nehezebb beütni. Ha a feles védelme annyi lenne, mint egy gnómnak, még akkor se lennének egy súlycsoportban, mert a gnóm bármikor variálható. Szóval én inkább valami tolvajlásban megnyilvánuló előnyt adnék inkább a felesnek, elvégre arra való.
(Félreértés ne essék, én a +védelemnek is nagyon örülnék, egyáltalán nem ellenzem. Csupán nem érzem egyenlőre, hogy ha a védelemre gyúrunk, akkor mikor fogja megelőzni bármiben is a gnómot.)

Pirostraktor 10-27-2012 11:53

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300206)
(Félreértés ne essék, én a +védelemnek is nagyon örülnék, egyáltalán nem ellenzem. Csupán nem érzem egyenlőre, hogy ha a védelemre gyúrunk, akkor mikor fogja megelőzni bármiben is a gnómot.)

Ha megelőzni nem is fogja, de legalább felveszi vele a versenyt, ami már kissé mazochistább játékosoknak, mint pl én érdemben választható fajjá teszi a felest. Egyéb javaslat meg nem igazán született, mert a kulcsátlopás valljuk meg nem az.

És miért ne lenne jobb a gnómnál? Ez a +15% szabadság a duplaannyi férőhely miatt a legjobb tolissá tehetné. Ha nem tudja a 15% kocsmájával(ami 30nak felel meg) átlopni a gnómot, akkor felhúz még 5%ot(ami 10%+t ad) és átlopja.

Ez egyúttal az emberre is ad némi ötletet, hogy a tükörpajzs adjon +3szor akkora toli védőerőt, és így az ember lenne az egyetlen olyan faj amit a feles nem tud átlopni, és már is használhatóbbá válna.-De ez csak egy légbőlkapott ötlet.

Hex 10-27-2012 12:02

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300206)
Ahham. Szóval lopni kiskapu, míg teljes biztonságban milliárdokat termelni egy stratégiai-gazdasági játékban már nem, értem.

Egyébként az általad javasolt gnóm-feltörésekhez mégis miért szükséges a félelf faj? Nem értem. A nagy riválisával, a gnómmal is meg lehet tenni. Így ez nem indokolja, hogy a félelf bármire is jó lenne, szvsz.

Pirostraktor: De ha nagy védelmű tolit akarsz, akkor ott a gnóm. Szerintem nem úgy kell foltozni a félelfet, hogy tessék-lássék használható legyen. Hanem, hogy valóban legyen valami olyan előnye, amiért megéri használni. Az, hogy egy picit nehezebb kifilézni, mint eddig, azt én nem érzem előnynek.

Ha védett tolvajt akarok, más fajt választok. Ami majd ugyanannyira tud lopni, mint a feles, de sokkal-sokkal nehezebb beütni. Ha a feles védelme annyi lenne, mint egy gnómnak, még akkor se lennének egy súlycsoportban, mert a gnóm bármikor variálható. Szóval én inkább valami tolvajlásban megnyilvánuló előnyt adnék inkább a felesnek, elvégre arra való.

akkor azt a dolgot legyél már szíves elmagyarázni nekem, hogy miért lesz használható faj a fél-elf a többi szinten szerinted, ha olyan előnyt kap, hogy áttudja lopni a gnóm kulcsát. És akkor itt egy faj ellen adsz neki egy előnyt. Ezt tényleg nem értem, hogy ettől miért lenne használható.

Padlócsempe 10-27-2012 12:32

Úgy látom oda sikerült kilyukadni, hogy vannak a hős, szorgalmas tekiírók, akik vérrel verejtékkel küzdenek, és minden harmadik nap belépnek, és erre a lusta tohonya tolisok napi alig 10-15 belépéssel el akarják tőlük venni a becsülettel megtermelt kis tekercskéiket.

Van, aki szerint a jelenlegi félelf faj jó és játszható?
Nem hiszem.

A javaslatokat ellenzők szerint sem hiszem, hogy jó a jelenlegi rendszer. Akkor sem jó a rendszer, ha egyszer valamikor valahogyan sikerült egy gnómtól ellopnod valamennyi tekit. Egy normálisabb játékostól nem sikerülne.

Ha nem jó ami most van, akkor tessék javaslatokat tenni, hogy milyen változtatás lenne jó.

Azt látom, hogy ebben a topicban vannak a kezdő játékosok, akik a tapasztalatuk híján nem tesznek jó javaslatokat, és vannak a régebbi játékosok, akiknek marha kényelmes, hogy a jelenlegi taktikájukkal forognak körbe-körbe, senkitől sem zavartatva. Lassan hódító helyett lehetne a játék neve tamagochi.

Akármilyen változtatás születik, engem pl. nem fog zavarni, mert alkalmazkodom hozzá. Egyáltalán nem kedvelem az ork és a törpe fajt, mégis állandóan azokkal játszom, mert az a hatékony. Nyűg tekit írnom, jobb lenne 5-ös szinten összelopkodni a tartalékot, de erre nincs lehetőség, ezért én is tekit írok.
Ha igazán jó játékos vagy, akkor nem csak a megszokott taktikáddal tudsz játszani, hanem úgy, ahogy a körülmények megkövetelik.

Az a baj a kulcsátlopásos ötlettel, hogy egy faj ellen lenne használható?
Íme egy újabb ötlet, ami ezt kiküszöböli:

Amennyiben a félelfnek 2-szer akkora toliereje van, mint az általa lopott orinak, haszonszerző tolvajakció esetén nem veszi figyelembe az ellenfél faji varázslatát.

Innentől az óriás és a gnóm is tekizhető és a törpe raktárkulcsa is átlopható a félelf által.

Lenne egy elég jó kis félelf, amivel megéri játszani.
De tőlem átlopható lehet a bank is.

A jó játékosok úgyis egységben tartanák a pénzüket a piacon, és így továbbra sem lesznek lophatóak a tartalékaik, de mégis meg tud élni valahogyan a félelf.

Hex 10-27-2012 12:35

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300209)
Az a baj a kulcsátlopásos ötlettel, hogy egy faj ellen lenne használható?
Íme egy újabb ötlet, ami ezt kiküszöböli:

Amennyiben a félelfnek 2-szer akkora toliereje van, mint az általa lopott orinak, haszonszerző tolvajakció esetén nem veszi figyelembe az ellenfél faji varázslatát.

Innentől az óriás és a gnóm is tekizhető és a törpe raktárkulcsa is átlopható a félelf által.

Lenne egy elég jó kis félelf, amivel megéri játszani.
De tőlem átlopható lehet a bank is.

A jó játékosok úgyis egységben tartanák a pénzüket a piacon, és így továbbra sem lesznek lophatóak a tartalékaik, de mégis meg tud élni valahogyan a félelf.

ez azért szerintem már mindjárt jobban hangzik, hiszen minden faj ellen használhatja

Akira 10-27-2012 12:40

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300209)

... és ezzel az óriást lehetne a kukába dobni.

Pirostraktor 10-27-2012 12:48

Csempe a javaslat maga jó úton van, de azon még mindig nem változtat így önmagában, hogy ezek a fajok bármikor betudják alázni sereggel a felest.

Padlócsempe 10-27-2012 12:51

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300212)
Csempe a javaslat maga jó úton van, de azon még mindig nem változtat így önmagában, hogy ezek a fajok bármikor betudják alázni sereggel a felest.

Az egy másik problémakör. Ha a tanyái többet termelnének és 10 helyett 20% védőbónusza lenne, akkor játszható lenne mf-ként is és szövitagként is.

Nehezebb lenne beverni, ha beverik, azt meg viselnie kell, valamit valamiért. Legalább lesz miből fedeznie a veszteségeit.

Pirostraktor 10-27-2012 13:02

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300213)
Az egy másik problémakör. Ha a tanyái többet termelnének és 10 helyett 20% védőbónusza lenne, akkor játszható lenne mf-ként is és szövitagként is.

Nehezebb lenne beverni, ha beverik, azt meg viselnie kell, valamit valamiért. Legalább lesz miből fedeznie a veszteségeit.

Nem tudom, valahogy még mindig nem érzem, hogy ez mivel hatékonyabb annál amit leírtam. Csak a tanyás feleseket támogatná, onnan tudnák lespórolni azt a kb 15%ot amit én is írtam. Ellenben egy tf feles ugyanott tartana...

Padlócsempe 10-27-2012 13:21

Én elfelejteném a tf felest. Horror gabonárak vannak mostanában.
De az elsődleges szerintem, hogy érdemben tudjon hasznot szerezni a lopásokkal. Ha az meg van oldva, csak utána jöhet a többi.

Pirostraktor 10-27-2012 13:25

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300215)
Én elfelejteném a tf felest. Horror gabonárak vannak mostanában.
De az elsődleges szerintem, hogy érdemben tudjon hasznot szerezni a lopásokkal. Ha az meg van oldva, csak utána jöhet a többi.

Persze, tisztában vagyok vele, hogy tfként az árak miatt nem éri meg JELENLEG! De én amondó vagyok, hogy ha már változtatunk a felesen, akkor az ne tegyen különbséget a tf és tanyás feles közt és hosszútávon is használható legyen. Ha később lemennek az árak, akkor meg az lesz, hogy változtatás történt a felesen, de ha nagyja a csoportnak tf akkor megint életképtelenné válik.

Padlócsempe 10-27-2012 13:51

Quote:

Originally Posted by Akira (Post 300211)
... és ezzel az óriást lehetne a kukába dobni.

Gondolkodj inkább.

All times are GMT +1. The time now is 23:27.