Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A piac nem raktár. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4301)

Ati 01-19-2014 21:26

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306890)
Nem értek egyet. Pont ez lenne a lényeg, hogy nem lehet korlátlan a tartalékom. Egyensúlyoznom kell az erő (egységek) és a biztonság (tartalék) között. Mi ebben a rossz?

Nincs min egyensúlyozni. Vagy az egyik van, vagy a másik. Korlátozott a területed nagysága, ahova építhetsz.

none 01-19-2014 21:29

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306886)
Na ne ítéld már meg, hogy mennyire látom át a játékot :).
Nem, itt arról van szó, hogy valamit elértél és nem akarsz rajta változtatni. Ennyi. Az nem számít, hogy mindenki másra is vonatkozna. Kapásból elutasítod.
De nem neked kell rábólintani, szerencsére.

Lehetne egy új épület is, amiben a tartalékot pénzben tarthatod. Az a legegyszerűbb. Legyen mondjuk "Kincstár". Itt tarthatsz mondjuk 1 épületben 100 millát, amit nem lehet lefosztani vagy lelopni. De ha lepusztítják, akkor bizony az épületben lévő pénz felszabadul és lopható és fosztható lesz.

Miért ne ítéljem meg? Lerí az írásaidról, hogy mennyire hiányos a játéktudásod.. akkor meg ne akard alapjaiban megváltoztatni a játékot, mert az nem vezet jóhoz az esetek többségében..
Én nem azért ragaszkodom a piachoz, mert annyira sok tartalékom van.. Hanem, mert olyan problémák merülnének fel a módosítással, amik játszhatatlanná tennék az 1/A-t, ezt az egy dolgot értsd meg..

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306888)
Egy óriási különbség van az egység és a többi tartalék között: egységgel nem lehet szabadságra menni, hogy ne vesszen el, a többivel igen.

Szabizol a nyersivel?:) Igazából egységet is megoldja, aki akarja, ha nagyon szabizni akar.. (sőt most, hogy 5 kör a min szabi, lehet egységgel szabira menni (nyersivel is), ha visszajön az ember időben..:))
De ettől független jó most a piac úgy, ahogy van..

Remedy 01-19-2014 21:37

Quote:

Originally Posted by none (Post 306893)
Szabizol a nyersivel?:) .

A nyers az nem tartalék. Azt teljesen más okokból halmozod fel, de ezzel te is tisztában vagy.

Bumburnyák 01-19-2014 21:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306891)
Nincs min egyensúlyozni. Vagy az egyik van, vagy a másik. Korlátozott a területed nagysága, ahova építhetsz.

Tehát mondjuk 200 hekin ha van 1mrd tartalékom 10 épületben, akkor nincs esélyem mások ellen? Vagy ez kevés tartaléknak és azért írod, hogy ha tartalékom van akkor nem marad másra? Pénz kell a haladáshoz. Akinek nincs, az egy idő után belassul. Háborúzni meg nem tud.

Ati 01-19-2014 21:43

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306895)
Pénz kell a haladáshoz. Akinek nincs, az egy idő után belassul. Háborúzni meg nem tud.

Te se tudsz, mert tartaléktároló épületeid vannak barakkok, templomok és kocsmák helyett. Mire mész az 1 milliárd vagy 10 milliárd, vagy 100 milliárd arany tartalékkal, ha megvédeni nem tudod az országodat és érdemben támadni se tudsz?

Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de a tartalék az én szememben nem azért tartalék, hogy gyengébb legyen tőle az ország.

Bumburnyák 01-19-2014 21:49

Quote:

Originally Posted by none (Post 306893)
Miért ne ítéljem meg? Lerí az írásaidról, hogy mennyire hiányos a játéktudásod.. akkor meg ne akard alapjaiban megváltoztatni a játékot, mert az nem vezet jóhoz az esetek többségében..
Én nem azért ragaszkodom a piachoz, mert annyira sok tartalékom van.. Hanem, mert olyan problémák merülnének fel a módosítással, amik játszhatatlanná tennék az 1/A-t, ezt az egy dolgot értsd meg..

Hát ha lerí, akkor biztos így van. :)
Nekem van tartalékom. Magam ellen beszélek. Ne az 1/A-val gyere. A játékosok nagy része nem ott játszik.
Ha belenyúlunk a piacba, pl. mennyiség %-át a piacos leveszi, stb., akkor a tartalék ott tartása megszűnik. Ezért írtam, hogy akkor biztosítani kell, hogy valahol lehessen tartani. De az valami rovására menjen.
Ha nincs piacon egység és tartalék, az 1/A is átalakulna.

Bumburnyák 01-19-2014 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306896)
Te se tudsz, mert tartaléktároló épületeid vannak barakkok, templomok és kocsmák helyett. Mire mész az 1 milliárd vagy 10 milliárd, vagy 100 milliárd arany tartalékkal, ha megvédeni nem tudod az országodat és érdemben támadni se tudsz?

Értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de a tartalék az én szememben nem azért tartalék, hogy gyengébb legyen tőle az ország.

Ahha, értem az álláspontod.
Csak más szemszögből nézzük. A tartaléktól épp, hogy erősebb az orim. Pl. 1 kocsma helyett 1 "kincstár" az jelent mínusz 56tolit (félelfet nézek, ha már toliról van szó), plusz 100 millát. Azért ez nem sok gyengülés, viszont 100 milla már egy kis biztonság. Egy kicsit háborúzhatok belőle :)
Szóval összességében nem gyengültem. De minél inkább eltúlzom a tartalékom, annál kevesebb célpontom lehet és egyre inkább én válok célponttá.

Ati 01-19-2014 22:04

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306898)
Ahha, értem az álláspontod.
Csak más szemszögből nézzük. A tartaléktól épp, hogy erősebb az orim. Pl. 1 kocsma helyett 1 "kincstár" az jelent mínusz 56tolit (félelfet nézek, ha már toliról van szó), plusz 100 millát. Azért ez nem sok gyengülés, viszont 100 milla már egy kis biztonság. Egy kicsit háborúzhatok belőle :)
Szóval összességében nem gyengültem. De minél inkább eltúlzom a tartalékom, annál kevesebb célpontom lehet és egyre inkább én válok célponttá.

Ha 100 millát már jó tartaléknak tartasz, akkor országgyengülés nélkül tudsz 4 milliárdot félretenni ilyen célra a segélybe.

És nem kell a piaccal bajlódnod, nem rizikós, igazából semmilyen körülmények között nem fér hozzá más. Teljesen védett.

Ez a téma alapvetően pont ennek az ellenkezőjéről szól.

Bumburnyák 01-19-2014 22:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306899)
Ha 100 millát már jó tartaléknak tartasz, akkor országgyengülés nélkül tudsz 4 milliárdot félretenni ilyen célra a segélybe.

És nem kell a piaccal bajlódnod, nem rizikós, igazából semmilyen körülmények között nem fér hozzá más. Teljesen védett.

Ez a téma alapvetően pont ennek az ellenkezőjéről szól.

Nem tartom jó tartaléknak. Csak példának írtam. A segély ha nem 15% hatásfokú lenne, még alkalmas is lenne tartalék tartásra.

Merengő 01-19-2014 22:27

Quote:

Originally Posted by Bumburnyák (Post 306897)
Hát ha lerí, akkor biztos így van. :)
Nekem van tartalékom. Magam ellen beszélek. Ne az 1/A-val gyere. A játékosok nagy része nem ott játszik.

miért ne jönne az A-val?? ott mutatkozna meg a legdrasztikusabb változás és ott van szükség egységmilliókra 1-1 támadáshoz..

none 01-19-2014 22:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306894)
A nyers az nem tartalék. Azt teljesen más okokból halmozod fel, de ezzel te is tisztában vagy.

De épp ezt jelenti a tartalék, nem? Valami, amit félre teszek későbbre.. Az igaz, hogy más típusú tartalék, mint pl a teki, mert azt pénzre kell váltani aztán lehet használni..(leszámítva azt, amikor kifejezetten a kopást fedezni van, de az ritka eset) A nyersi és kati lehet közvetlen tartalék is, amit azért tartok, hogy később felhasználjak, de ezt is el lehet adni, adott esetben.. Persze az nem valószínű, hogy valaki nyersiben tartja a pénzét, amit csak pénzigény esetén tesz ár alá.. De olyan simán előfordulhat, hogy valaki folyamatosan eladáson tartja a nyersijét, vagy inkább folyamatosan kiveszi a piacra rakott nyersit egy bizonyos árig..

golkonda 06-02-2014 10:30

Sziasztok.

Bízom benne hogy ez megfelelő topic egy ilyen monológnak, de amennyiben nem így van akkor nyugodtan helyezzétek át.
1 órán át olvasgattam a hozzászólásokat, de nem olvastam el mindet, így ha már valaki korábban említette ezt a verziót akkor sry.

Röviden magamról:
Az elmúlt 15 évben 3 alkalommal futottam neki a játéknak, így szereztem némi tapasztalatot, ismerem a dolgok működését de nem számítok vérprofinak.
Jelenleg 2 országom van, mindkettő hosszabb szabadságon, az egyik 1/A-ban, a másik 4. szinten. Egy átlagos playernek gondolom magam.

Ami engem és néhány ismerősömet a játék abbahagyására késztetett többször, az nem más mint a piac + tartalékok.
Mivel a játékban jelentős tartalékokat lehet felhalmozni hosszú idő alatt, és ezeket ismerősökön/szövetségeseken keresztül megtartani a forduláskor, jónéhány embernek hatalmas vagyona van.
Akkorák ezek vagyonok hogy az illetők A-ban is újra tudják venni az országukat mindenestül piacról 10-20 vagy akár 50szeresen is. Optimális játékmenet esetén ez a vagyon az ellenfelek számára hozzáférhetetlen mivel szinte mindvégig a piacon van minden, és csak annyi pénz van az országban hogy támadás esetén full védekező vagy full támadó sereget tudjon venni.
Emellett az okostelefonokkal az emberek/szövetségek nagyrésze megoldja a 24 órás jelenlétet, és érkező támadók esetén szinte azonnal tudnak reagálni. A pro játékosok legerőssebb fegyvere a piac és a tartalék.

Ezek az országok olyanok mint 1 kiélezett kard, nagyon erőssek abban amiben szeretnének azok lenni azonnal, addig amíg szeretnék. Nagyon hirtelen átépülnek, bevásárolnak, védekeznek vagy ütnek, de nincs rá szükség hogy bármilyen termelő épületet tartsanak. Mindenki ismeri hogy miről beszélek, valószínű közületek is sokan ezt játszák évek óta. (Bizonyára sokan ezt jobban vagy komplexebben meg tudják fogalmazni és meg is fogalmazták)

Annak idején mikor elkezdtem játszani eszembe sem jutott hogy ez ilyen szintre jut a végén, és nem kiépült jól működő országok, hanem tartalékok+24órás figyelmek csapnak össze egymással a végjátékban.
Az igazat megvallva ez nekem nem is tetszik, nem is akarom ezt csinálni, elveszíti az ember azt a varázst hogy van egy működő országa, amit az ő saját döntései jutattak/jutatnak sikerre. Ilyenkor a játk redukálódik annyira hogy mindig legyen távolbalátás, mindig legyen alert a szövinek és mindig reagáljon a piacról a megfelelő módon (véd/kísér). Én ezért jegeltem a játékot, és jónéhány ismerősőm szintén.

Mindezt szerintem az teszi lehetővé, hogy a piacra kirakott és az onnan megvett egységek azonnal eltűnnek/megjelennek az országban. Így azonnal tudnak reagálni minden helyzetre a pénz urai.
Lehet hogy túl játékidegen a javaslatom, és mint említettem jómagam nem vagyok profi, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Képzeljétek el ezt a játékot úgy, hogy a piacra kirakott áru mondjuk csak 4, 8 vagy 12 kör után tűnik el az országból, és a piacról megvett áru is 12kör után jelenik meg az országban...
Mit eredményezne ez?

Szerintem:
- Nem lehetne olyan könnyen 0 tanyás országokat csinálni.
- Nem lehetne 0 sereges országokat tartani...
- Előrelátással kell kezelni minden nyersanyagot,fegyvert, gabonát stb
- Jóval többen tekercsekben tartanák a pénzt seregek helyett.
- A kiélezett szuperork profik az eddigi "csak barak + ház + bank" épületlisták helyett, kénytelenek lennének működő koncepciókat használni, amelyek több lábon állnak.
- Többen kitalálnának jó dolgokat, és újra kellene optimalizálni sok játékstílust.

Összefoglalva ez egy nagy változás lenne, a régiek számára új kihívás, az újak számára esély, az átlagos számára (mint én) felüdülés...

Ha eljutottál idáig köszönöm hogy elolvastad, minden komentet és véleményt szívesen fogadok!

none 06-02-2014 11:40

1/A-t sokkal inkább az mnt-k és a lustaság ölték meg, mint a piac.. pláne, hogy a klánok többsége nem is tart a piacon elérhető tartalékot.. igazából szerintem egy módosítás megoldaná a piac problémáját (ha van olyan).. ne rakja ki a ht a katikat:)
De, hogy őszinte legyek már késő lenne bevezetni..

Ati 06-02-2014 11:56

Quote:

Originally Posted by golkonda (Post 307812)
a piacról megvett áru is 12kör után jelenik meg az országban...

Éhezik az országom, és nem vehetek kaját, majd csak 12 kör múlva?

Lelopták a tekercseimet, pótolni kellene, hogy ne legyek 50%-kal gyengébb, de nem tehetem meg, majd csak 12 óra múlva?

Hopsz, elfogyott a rúna, és varázsolnom kell. Nem vehetek a piacon, majd csak 12 óra múlva?

Megtámadtak, esélytelen, hogy védjem, viszont ha lenne lovasom, akkor be tudnám ütni 5x. Nem tehetem meg?

Ezek nekem nem tetszenek.

golkonda 06-02-2014 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307814)
Éhezik az országom, és nem vehetek kaját, majd csak 12 kör múlva?

Lelopták a tekercseimet, pótolni kellene, hogy ne legyek 50%-kal gyengébb, de nem tehetem meg, majd csak 12 óra múlva?

Hopsz, elfogyott a rúna, és varázsolnom kell. Nem vehetek a piacon, majd csak 12 óra múlva?

Megtámadtak, esélytelen, hogy védjem, viszont ha lenne lovasom, akkor be tudnám ütni 5x. Nem tehetem meg?

Ezek nekem nem tetszenek.

Igen... Pontosan ilyen problémákba futnánk bele előrelátás vagy felkészülés nélkül. És ezekre a problémákra kellene épületlistát, taktikát, ütemezett vásárlásokat, vagy bármi egyedit kitalálni.

Legyilkolták a varázslóim? - Nem gond újra fullraveszem a templomhelyet.
Betámadnak? - Olyan egységekkel reagálok amivel nem is rendelkezem a támadás pillanatában.
Rengettek/Pusztítottak - Azonnal elkezdhetek újra fullrahúzni mindent.
stb

Ígyis meglenne a lehetőség átépülni, de "üres-pénzes" országként valóban nem lehetne minden helyzetre reagálni a piacról. Kihegyezett sablonok helyett szívósabb, szerteágazóbb koncepciókkal jobban lehetne boldogulni.

És tudom hogy nagyon sok embernek nem tetszene. :)

Ati 06-02-2014 12:16

Quote:

Originally Posted by golkonda (Post 307815)
Igen... Pontosan ilyen problémákba futnánk bele előrelátás vagy felkészülés nélkül. És ezekre a problémákra kellene épületlistát, taktikát, ütemezett vásárlásokat, vagy bármi egyedit kitalálni.

Nem tudod előre, hogy 13 óra múlva az összes tekercsedet el fogják lopni. Azt se tudod fél nappal előre, hogy meg fognak támadni. Azt se, hogy le fogják rengetni az épületeidet. Azt se, hogy elviszik a rúnáid java részét.

Azokra a dolgokra, amik egy tized másodperc alatt megtörténnek, nem tudsz egy fél nappal előre készülni. De még azokra sem, amik egy óra alatt történnek.

golkonda 06-02-2014 12:25

Ígyvan...

Viszont épp amiért mindent lereagálnak vagyonnal, ezért nem tűnik hatékonynak tolvajnak lenni manapság és egyre többen csak földre játszanak.

Tehát egyszerűsítve:
Akarjuk hogy azonnal pótolni lehessen mindent piacról? (ahogy eddig)
Vagy csak egy jól megfontolt és kitalált késleltetés után. (ez akár 1 kör is lehet)

Tisztában vagyok hogy sokminden megváltozna és hogy új problémák lépnének fel amelyek miatt újra kellene gondolni rengeteg mindent a játékosoknak is. A kérdés az hogy a játékosközönség kihívásnak élne meg egy ilyen változtatást amely megújítja a játékot, vagy problémának amely csak idegesíti őket.

És ismét tényleg szeretném hangsúlyozni hogy nem én fogom feltalálni a spanyolviaszt, de azt tudom hogy egy ilyen jellegű változtatás engem visszacsábítana ebbe a játékba.
Persze lehet userek százainak meg borulna a bili, ezért is vagyok kíváncsi minél több ember véleményére, és bátran gondoljátok tovább a dolgot, ha van fejlesztő jellegű ötlet, kiegészítés vagy más javaslat szívesen olvasgatom én is!

Ati 06-02-2014 12:38

Quote:

Originally Posted by golkonda (Post 307817)
Viszont épp amiért mindent lereagálnak vagyonnal, ezért nem tűnik hatékonynak tolvajnak lenni manapság és egyre többen csak földre játszanak.

Ezt nem tudom megerősiteni, pont ennek az ellenkezőjét látom.

Quote:

Tehát egyszerűsítve:

Szerintem ez nem kérdés, ez a piac célja.

Az eladás oldalra direkt nem reagáltam.

none 06-02-2014 13:03

Quote:

Ígyvan...

Tehát egyszerűsítve:
Vagy csak egy jól megfontolt és kitalált késleltetés után. (ez akár 1 kör is lehet)

Tisztában vagyok hogy sokminden megváltozna és hogy új problémák lépnének fel amelyek miatt újra kellene gondolni rengeteg mindent a játékosoknak is. A kérdés az hogy a játékosközönség kihívásnak élne meg egy ilyen változtatást amely megújítja a játékot, vagy problémának amely csak idegesíti őket.

És ismét tényleg szeretném hangsúlyozni hogy nem én fogom feltalálni a spanyolviaszt, de azt tudom hogy egy ilyen jellegű változtatás engem visszacsábítana ebbe a játékba.
Persze lehet userek százainak meg borulna a bili, ezért is vagyok kíváncsi minél több ember véleményére, és bátran gondoljátok tovább a dolgot, ha van fejlesztő jellegű ötlet, kiegészítés vagy más javaslat szívesen olvasgatom én is!

Téged lehet visszahozna, sokakat meg elvinne.. jóval több embert:) Az ötleted nem teszi játszhatóbba a játékot, épp ellenkezőleg.. eleve az az érzésem, hogy "féltékeny" vagy, mert nem neked van a nagy vagyon, hanem másnak.. az az igazság, hogy egy: a vagyon magában nem ér semmit, kettő: te is összehozhatsz annyi vagyont, mint bárki, akár annyit is, mint ami a legnagyobb klánoknak van (plusz ahhoz, hogy valaki legnagyobbak közé kerüljön igenis tegyen valamit..) csak ugye egyszerűbb az, ha mást fogunk meg, mintha neked kell megerőltetni magad..:) Arról nem beszélve, hogy különösebb extra elképzelhetetlen vagyon nélkül felveheted a harcot a kisebb klánokkal..(első meg ne akarj lenni úgy, hogy semmi extrát nem kell nyújtanod, bár .. )

Merengő 06-02-2014 13:46

Quote:

Originally Posted by none (Post 307813)
1/A-t sokkal inkább az mnt-k és a lustaság ölték meg, mint a piac.. pláne, hogy a klánok többsége nem is tart a piacon elérhető tartalékot.. igazából szerintem egy módosítás megoldaná a piac problémáját (ha van olyan).. ne rakja ki a ht a katikat:)
De, hogy őszinte legyek már késő lenne bevezetni..

Meredek, de nem is annyira rossz :D sot, nekem kifejezetten tetszik :)

golkonda 06-02-2014 14:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 307819)
Téged lehet visszahozna, sokakat meg elvinne.. jóval több embert:) Az ötleted nem teszi játszhatóbba a játékot, épp ellenkezőleg.. eleve az az érzésem, hogy "féltékeny" vagy, mert nem neked van a nagy vagyon, hanem másnak.. az az igazság, hogy egy: a vagyon magában nem ér semmit, kettő: te is összehozhatsz annyi vagyont, mint bárki, akár annyit is, mint ami a legnagyobb klánoknak van (plusz ahhoz, hogy valaki legnagyobbak közé kerüljön igenis tegyen valamit..) csak ugye egyszerűbb az, ha mást fogunk meg, mintha neked kell megerőltetni magad..:) Arról nem beszélve, hogy különösebb extra elképzelhetetlen vagyon nélkül felveheted a harcot a kisebb klánokkal..(első meg ne akarj lenni úgy, hogy semmi extrát nem kell nyújtanod, bár .. )

Nem vagyok féltékeny, nem akarok első lenni sem.
Ahogy írtam az elején még pro sem vagyok, és végképp nem akarok elvenni másoktól amit összedolgoztak évek alatt.
(Bíztam benne hogy ez az első hozzászolásomból kiderül)

Szerettem ezt a játékot és sosem a "tápolás" vagy gyüjtögetés miatt játszottam (arra ott van más mmorpg), hanem az élményszerű küzdelem miatt.
Ez redukálódott az utóbbi időben, de lehet azért mert A-ban próbálkoztam holott számomra a játék jobban élvezhető volt amíg 4es szövikkel harcoltunk és haladtunk együtt más hasonló egységek ellen.

Az ötlet az eddigi tapasztalataimból és játékélményeimből született, és tényleg nincs bennem irígység vagy féltékenység. :)

Értem én, de .. 06-02-2014 15:47

Én a friss felvetést nem látom okos dolognak.

Engem az idegesít egyre jobban, hogy sokszor kimegy a fejemből, elalszok, stb. kirakni azt a pár milla tekit, amim van és nagyon gyorsan kopik. Vagy tartsam egységben a vagyonom? És ha közbejön valami és szabiznom kell? (igaz eddig még nem jött közbe semmi). Vagy nyers.-ben? Már 1-2 yardot buktam miatta, hogy lekéstem 1-2 körrel...

Volt egy felvetés, ami szerint valami új épületben lehessen eltárolni pénzt, ami nem lopható és fosztható. Minél többet tartalékolok, annál gyengébb vagyok vari/toli/kati ügyileg (de csak látszólag). Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a harc sokba kerül, mindegy, hogy 200 hekin vagy 2000 hekin. Miért nincs lehetőség egy kis pénzt elrakni úgy, hogy ne férjenek hozzá? (segélyt nem tartom tartaléknak, ugyanis az 1:6,66os áttétele miatt 100 millát elővenni többe kerül, mintha hagyom, hogy beütnek :))

Mi lenne, ha lenne egy ilyen épület, ami eltárol mondjuk "a" millát. Ez hozzáférhetetlen lopással fosztással. Mondjuk 1 nap ebből a keretből "b"-szer tudsz felvenni pénzt (amennyit akarsz), "c" kör késleltetéssel. Be a tárolóba a pénz az oriból szintén "c" kör késleltetéssel kerüljön. Felépíteni annyi, mint egy épületet, lebontani egységesen "d" kör.
Ha foglalnak tőled és ilyen épületet is visznek vagy pusztítanak, a pénz az oridba vándorol azonnal belőle onnantól lopható fosztható.

Persze aki akar, rakja ki a tekijét ugyanúgy, mint eddig, engem nem érdekel. Lehet, hogy akkor is tartanék valamennyit a piacon, ha sikerül sokat lopnom tekiből mondjuk, de akkor ha bekopik, megvolt a lehetőségem, hogy több tároló épületem legyen de én döntöttem úgy, hogy nem tartok többet más épületek kárára.

Higyjétek el, sokakat zavar ez a dolog, már akinek van valamije a piacon. Akinek meg nincs, nem is tud róla, hogy ilyet is lehet, egy ilyen épületbe viszont lehet nekiállna spájzolni és tudna mihez nyúlni, ha épp belékötnek. Sok orit láttam, aki 1-2 ütés után már egységeket rakott ki, hogy tudjon építkezni. Ez így tényleg jó?

Ahogy a nyers-ben/tekiben/katiban tartott tartalék értéke is folyamatosan változik a piaci árak függvényében, úgy az eltárolt arany értéke is, hiszen az ártól függően mindig más nyers/teki/kati mennyiséget lehet belőle venni.

Mivel a játék nem csak akkor "megy", ha be vagyok lépve, ezért egy ilyen fajta épület szerintem okos dolog lenne. Persze biztos vannak, akiknek tengernyi idejük van és ezt nem tartják problémának, nekik ugye nincs szükségük ilyen épületre, de szerintem vagyunk jónéhányan, akik úgy ahogy értjük ezt a játékot és szükségünk lenne egy ilyenre mert nem tudunk a játéknak élni de tartalék pénz nélkül viszont nem játszható.

Épp ezért akiknek ez nem probléma, ne is írjanak, hiszen őket ez a változtatás nem is érintené :)

none 06-02-2014 16:59

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307822)
..

Szerintem, ha megtámadnak automatikusan menjen szembe sereg..
Valamit kelljen már neked is csinálni, így is túl van már könnyítve a játék..
Ott a kufár szem, ha épp nem tudsz belépni az +3 órát ad.. gnómtól így is lophatatlan a teki, ha a kopás is zavar játssz 200 hekin..
Így is rengeteg újrázott teki van a játékban..

Értem én, de .. 06-02-2014 17:23

Quote:

Originally Posted by none (Post 307824)
Szerintem, ha megtámadnak automatikusan menjen szembe sereg..
Valamit kelljen már neked is csinálni, így is túl van már könnyítve a játék..
Ott a kufár szem, ha épp nem tudsz belépni az +3 órát ad.. gnómtól így is lophatatlan a teki, ha a kopás is zavar játssz 200 hekin..
Így is rengeteg újrázott teki van a játékban..

Ha megtámadnak mondjuk földre, persze megy szembe a sereg, tartalék tárolótól függetlenül. Ha fosztani jön, eldugom a pénzt.

Ez a "valamit kelljen már csinálni" az nekem maga a játék legyen, amikor be tudok lépni.

Én rendeltetésszerűen szeretném a piacot használni, nem akarok ott tartalékokat tartani, kufár szem-el sem.

200 hekin jó volt játszani, épp a tekik "nem kopása" miatt. De szeretnék előre jutni, megtapasztalni a nagy hektárszámot is.

Az újrázás mindent visszad, de a segélyt azt nem, ugye? Akkor akár a tartaléktárolóba lévő pénzt se adná vissza egyáltalán, vagy csak mondjuk 4yard erejéig újrázáskor.

none 06-02-2014 18:11

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307825)
Ha megtámadnak mondjuk földre, persze megy szembe a sereg, tartalék tárolótól függetlenül. Ha fosztani jön, eldugom a pénzt.

Ez a "valamit kelljen már csinálni" az nekem maga a játék legyen, amikor be tudok lépni.

Én rendeltetésszerűen szeretném a piacot használni, nem akarok ott tartalékokat tartani, kufár szem-el sem.

200 hekin jó volt játszani, épp a tekik "nem kopása" miatt. De szeretnék előre jutni, megtapasztalni a nagy hektárszámot is.

Az újrázás mindent visszad, de a segélyt azt nem, ugye? Akkor akár a tartaléktárolóba lévő pénzt se adná vissza egyáltalán, vagy csak mondjuk 4yard erejéig újrázáskor.

Építs bankot és nyugodtan tarthatsz bent pár mrd kpt.. ha többet akarsz, akkor bizony erőltesd meg magad és pakold a piacra, ha nem akarod, akkor fogadd el hogy kopik.. vagy ott a kati, ht pakolja helyetted.. ha szabizni akarsz bizony ki kell árulni.. valamit valamiért..
Nem érzem szükségesnek, hogy a lusta játékosokat még tovább támogassuk (azokkal szemben, akik hajlandóak játszani)..
(Hogy te is értsd, előző hszem első sora arra vonatkozott, hogy lassan helyetted üt az ori, ha így haladunk.. én ezt nem támogatom:))

Értem én, de .. 06-02-2014 18:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 307826)
Építs bankot és nyugodtan tarthatsz bent pár mrd kpt.. ha többet akarsz, akkor bizony erőltesd meg magad és pakold a piacra, ha nem akarod, akkor fogadd el hogy kopik.. vagy ott a kati, ht pakolja helyetted.. ha szabizni akarsz bizony ki kell árulni.. valamit valamiért..
Nem érzem szükségesnek, hogy a lusta játékosokat még tovább támogassuk (azokkal szemben, akik hajlandóak játszani)..
(Hogy te is értsd, előző hszem első sora arra vonatkozott, hogy lassan helyetted üt az ori, ha így haladunk.. én ezt nem támogatom:))

Bank nem megoldás - fosztható a pénz.

Ne haragudj, de ez nem kényelmi megoldás lenne. Erre áldoznom kell valamiből, ha szükségem van rá. Neked ezek szerint nincs. Oké. Másnak sem lehet?
Mindenki egyforma szabad idővel rendelkezik? Minden játékosnak egyformák a lehetőségei? NEM.

Akkor miért zavarna, ha én mondjuk felesként tartanék 5% ilyen épületet? Örülj neki, neked előnyöd lenne velem szemben, mert te teszel azért, hogy ne kelljen neked ilyen épület. Nekem viszont nincs humorom hozzá, egy darabig még ki fogom tenni, de ha elkopik lassan, akkor minek lopjak? Minek fosztogassak? Minek termeljek? Amortizációra? Akkor minek játsszak?

Ha mondjuk egy ilyen épületben lehetne 100 milla, 200 hekin lehetne a szövinknek 5% ilyen épülettel 4 yard. Az sok? Vagy zavarna téged?

Ráadásul korlátozott a pénz elrakása/pénzhez jutás ebből a fajta tartalékból. Szóval nincs az, hogy jönnek fosztani és oda elrakod (ha van üres helyed persze) aztán előveszed.

Ati 06-02-2014 19:04

Most nagyjából leírtad a segélyt, annyi különbséggel, hogy annak a használatával mégcsak a területedből sem kell feláldoznod.

Értem én, de .. 06-02-2014 19:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307828)
Most nagyjából leírtad a segélyt, annyi különbséggel, hogy annak a használatával mégcsak a területedből sem kell feláldoznod.

Külön kiemeltem az elején, hogy a segélyt nem tartom egyáltalán tartaléknak a nagy "áttétele" miatt. Tegyük fel jön a sereg, kell 5k íjjat vennem, 150 milla. Segélyből előveszem, vissza már 1 yardot kell tennem. Miből? Akkor ha beütnek, lehet nem vesztek ennyit :)

A másik, ez a fajta épületben tartott tartalék nem lenne alkalmas az időbeni csúsztatás miatt arra, hogy gyorsan elővegyek belőle 150 millát, hogy fogjam a sereget.
De a káromat később tudnám fedezni a jól megérdemelt "ellopott/megtermelt/stb." tartalékomból, aminek a megtartására áldozok valamiből, ami természetesen nem kötelező, a nagy játékosokat ez amúgy sem érintené.

Nem lehet felvetni egy kérdést a játékosoknak erről? A nagy része azt sem tudja, hogy a piacon lehetne tartalékot tartani meg hogy a játék lényege úgymond a tartalék, anélkül 0 vagy. De ha lenne ilyen épülete, talán aktívabban tudna játszani a szövijével vagy egyedül.

none 06-02-2014 20:13

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307827)
Bank nem megoldás - fosztható a pénz.

Ne haragudj, de ez nem kényelmi megoldás lenne. Erre áldoznom kell valamiből, ha szükségem van rá. Neked ezek szerint nincs. Oké. Másnak sem lehet?
Mindenki egyforma szabad idővel rendelkezik? Minden játékosnak egyformák a lehetőségei? NEM.

Akkor miért zavarna, ha én mondjuk felesként tartanék 5% ilyen épületet? Örülj neki, neked előnyöd lenne velem szemben, mert te teszel azért, hogy ne kelljen neked ilyen épület. Nekem viszont nincs humorom hozzá, egy darabig még ki fogom tenni, de ha elkopik lassan, akkor minek lopjak? Minek fosztogassak? Minek termeljek? Amortizációra? Akkor minek játsszak?

Ha mondjuk egy ilyen épületben lehetne 100 milla, 200 hekin lehetne a szövinknek 5% ilyen épülettel 4 yard. Az sok? Vagy zavarna téged?

Ráadásul korlátozott a pénz elrakása/pénzhez jutás ebből a fajta tartalékból. Szóval nincs az, hogy jönnek fosztani és oda elrakod (ha van üres helyed persze) aztán előveszed.

Fosztható és? Elteszed, ha meg úgysem vagy mikor ütnek és sok kp van bent szívd meg, nincs ezzel gond.. legyen már előnye annak, aki aktívabb, azzal szemben, aki nem..:)
Nem kényelmi? Akkor mi? Nem az a cél, hogy megint el lehessen dugni a pénzt érinthetetlenül 0 aktivitás mellett? Mert a javaslatod erről szól..:)
Miért zavar? Pl mert nem oszt nem szoroz, a feles 5% kocsmával kevesebbel is belop, de mellé még vissza sem lehet fosztani és még csak piacra sem kell tennie:) pl simán megteheti a feles, hogy mészárlás ellen üríti az orit, és ha véletlen kimegyek több sereggel, elővarázsol x mrdot és pattint..
Miért lenne ez jó egy aktív játékosnak? Neki ez hátrány, mert nem tudja elvenni azt a pénzt a kevésbé aktívtól.. ráadásul a piacra is kevesebb árú kerül, megint csak hátrány az aktív/játszani akaró számára..
4 mrd elérhetetlen kp 200 hekin sok-e? Baromi sok:)

Értem én, de .. 06-02-2014 20:44

Quote:

Originally Posted by none (Post 307830)
Fosztható és? Elteszed, ha meg úgysem vagy mikor ütnek és sok kp van bent szívd meg, nincs ezzel gond.. legyen már előnye annak, aki aktívabb, azzal szemben, aki nem..:)
Nem kényelmi? Akkor mi? Nem az a cél, hogy megint el lehessen dugni a pénzt érinthetetlenül 0 aktivitás mellett? Mert a javaslatod erről szól..:)
Miért zavar? Pl mert nem oszt nem szoroz, a feles 5% kocsmával kevesebbel is belop, de mellé még vissza sem lehet fosztani és még csak piacra sem kell tennie:) pl simán megteheti a feles, hogy mészárlás ellen üríti az orit, és ha véletlen kimegyek több sereggel, elővarázsol x mrdot és pattint..
Miért lenne ez jó egy aktív játékosnak? Neki ez hátrány, mert nem tudja elvenni azt a pénzt a kevésbé aktívtól.. ráadásul a piacra is kevesebb árú kerül, megint csak hátrány az aktív/játszani akaró számára..
4 mrd elérhetetlen kp 200 hekin sok-e? Baromi sok:)

A számodra elérhetetlen tartalékom jelenleg is megvan. Én nem ezt tartom aktivitásnak, hogy felkeljek kirakni a tekit vagy épp a meló/suli alatt ekkor és ekkor be kelljen lépnem, én nem ezt tartom játéknak.

Az aktív a kevésbé aktívtól ugyanúgy el tudja venni azt a pénzt, amit lát, amit eddig sem látott (mert tekiben a piacon csücsül), azt ezután sem.

Szívesen felkelek, ha a szövim hív, hogy jön a sereg. (Kivéve, ha mondjuk fontos, hogy kipihenjem magam, akkor lehalkítom a telót és kész). De a kopásért semmikor sem kelek fel szívesen.

Az lenne a kényelmi kérés, hogy a helytartóval ki lehessen rakatni a tekit.

Hogy loplak be felessel, ha van bankod??

Befosztani ugyanúgy be lehet, ugyanis valamennyi kör késéssel kerül a lé biztos helyre. Akkor úgyis a megszokott módon dugom el, ahogy eddig is.
Kiürítem az orit, akkor szintén nem tudom csak úgy elővenni a pénzt és bevásárolni, a késés miatt.

A piacon lévő teki, amit nem eladásra tettek ki, amúgy sem osztott-szorzott semmit, mert felszínre se került általában, tehát mindegy, hogy kint van-e vagy sem. (Az előbb azt írtad, hogy sok az újrázott teki). A sok-sok milliós tartalékokkal rendelkezők pedig ugyanúgy kinn tartanák.

Kérlek olvasd el mégegyszer amit írtam, mert amiket itt felvetettél, arra a megoldásom kínált javaslatot, csak konkrét számok nélkül.

200 hekin egy 4es szövinek sok 4 yard? Komolyan?

Ati 06-02-2014 21:07

Az, hogy extra épületeket tarthatsz, változtatna-e bármit azon, hogy NEM tartok extra épületet, mert nem akarok gyengébb lenni, és továbbra is a piacra teszem a cuccaimat?

Értem én, de .. 06-02-2014 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307832)
Az, hogy extra épületeket tarthatsz, változtatna-e bármit azon, hogy NEM tartok extra épületet, mert nem akarok gyengébb lenni, és továbbra is a piacra teszem a cuccaimat?

A válasz, ha jól értelmeztem a kérdést, akkor ez:

Akinek ez nem teher minek gyengítse magát valamiben? Ezért is írtam, hogy a profikat ez a változtatás nem nagyon érintené.

Nekem ez teher ha lehetőségem lenne én beáldoznék 1-1 százalékot azért, hogy ne foglalkoztasson a kopás, mert épp elfelejtem vagy lekésem. És ezzel nem vagyok szerintem egyedül, de ami még fontosabb, hogy egy új épület új színt vinne a játékba, a legtöbb csóró szövinek is lehetne valami kis vagyona, amivel fel tudja venni a harcot (na nem a profikkal:)). Maga az épület jelenléte is arra vezetné még a kezdőt is, hogy próbáljon pénzt csinálni, amit eldug. Eddig se a kezdőtől lehetett pénzt leszedni.

Jó dolog volt a 15millás lopáshatár bevezetése, kezdőket érintette főleg. Ez is jó dolog lenne és a piac rendeltetésszerű használatára ösztönözne!!

Ati 06-02-2014 21:34

A téma arról szól, hogy a piac ne legyen raktárnak használva. Ezen miben segít a javaslatod?

Értem én, de .. 06-02-2014 21:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307834)
A téma arról szól, hogy a piac ne legyen raktárnak használva. Ezen miben segít a javaslatod?

Én nem használnám tovább a piacot rendeltetés ellenesen. Aki hasonló helyzetben van, szintén nem. Cserébe áldoznánk az egyre drágább földünkből. Vagyis csökkenne a nem rendeltetésszerű használat. De nem ez az intézkedések lényege? Pl. a bűnözés ellen is ha kitalálnak valamit, ami nem nyújt átfogó megoldást, de csökkenti a bűnözést, akkor be se vezessék?

A jelenleg csóró játékosoknak/szöviknek az új épület ötletet adna.

Értem én, de .. 06-02-2014 22:16

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307822)
Mi lenne, ha lenne egy ilyen épület, ami eltárol mondjuk "a" millát. Ez hozzáférhetetlen lopással fosztással. Mondjuk 1 nap ebből a keretből "b"-szer tudsz felvenni pénzt (amennyit akarsz), "c" kör késleltetéssel. Be a tárolóba a pénz az oriból szintén "c" kör késleltetéssel kerüljön. Felépíteni annyi, mint egy épületet, lebontani egységesen "d" kör.
Ha foglalnak tőled és ilyen épületet is visznek vagy pusztítanak, a pénz az oridba vándorol azonnal belőle onnantól lopható fosztható.

Szám ajánlások a betűk helyett:
a=100milla
b=2
c=4
d=16

none 06-02-2014 22:48

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307836)
Szám ajánlások a betűk helyett:
a=100milla
b=2
c=4
d=16

tök poén lenne.. pl 1/Aban egy ilyen ori 10k ilyen épülettel.. 1000 mrdal, de szépen lehetne a piacot csorgatni:D
sőt lehessen újrázni is a benne lévő tartalékot.. milyen szép lenne 2000 extra rakis orival lépni és pl 10szer megújrázni, laza 2200 mrd:D
hamar nem lenne raktár a piac, mert mindenki elcsorgatná és kb 0 értéke lenne a pénznek:)

Értem én, de .. 06-02-2014 23:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 307837)
tök poén lenne.. pl 1/Aban egy ilyen ori 10k ilyen épülettel.. 1000 mrdal, de szépen lehetne a piacot csorgatni:D
sőt lehessen újrázni is a benne lévő tartalékot.. milyen szép lenne 2000 extra rakis orival lépni és pl 10szer megújrázni, laza 2200 mrd:D
hamar nem lenne raktár a piac, mert mindenki elcsorgatná és kb 0 értéke lenne a pénznek:)

Kértelek, hogy olvasd el, amit írtam, idézek.

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307825)

Elméleti költői kérdések jönnek, mert amit írtál, azt fenti idézetem már kizárta.

"Mennyi idő alatt töltenéd meg? És miből? Elárasztod a piacot tekivel? Akkor a tekinek lemegy az ára és kevés pénzt tudsz berakni. És ha tegyük fel, megtöltötted, mit veszel belőle apránként? És azzal mit teszel utána? Visszaváltod pénzre és újra visszarakod?"

Egy ori 10k ilyen épülettel. Aha. És akkor ha foglalok tőle, akkor az elveszett tárolókból a pénz az oriba folyna, amiben a max 4 yard, vagyis néhányszor túlcsordul. :)

none 06-03-2014 13:21

Quote:

Originally Posted by Értem én, de .. (Post 307838)
Kértelek, hogy olvasd el, amit írtam, idézek.

Elméleti költői kérdések jönnek, mert amit írtál, azt fenti idézetem már kizárta.

"Mennyi idő alatt töltenéd meg? És miből? Elárasztod a piacot tekivel? Akkor a tekinek lemegy az ára és kevés pénzt tudsz berakni. És ha tegyük fel, megtöltötted, mit veszel belőle apránként? És azzal mit teszel utána? Visszaváltod pénzre és újra visszarakod?"

Egy ori 10k ilyen épülettel. Aha. És akkor ha foglalok tőle, akkor az elveszett tárolókból a pénz az oriba folyna, amiben a max 4 yard, vagyis néhányszor túlcsordul. :)

Megnézném hogy ütsz be egy szabis orit..:) (de szabizni sem kell.. vannak Aban elég nagy lyukak a pontlistában és egy-két mntvel megspékelve nem kell aggódnod sem nagyon..:)(de az a hsz nem volt full komoly a smilekból következtethettél volna rá:)))
3-6(pl a,b,g,k,l,i) csoportban egyszerre árul ki a klán 10 tagja és nem 1 orival egy csoportban, hanem csoportonként legalább 4 ember.. picit újrázgatnak full kpt és tekit mellé és pillanat alatt lehet 20-50-200 mrdal lépkedni mindenkinek.. ha egy nap 2szer vehetsz ki kpt az napi 8 mrd(ha 2 egymás utáni körben veszed ki, akkor 2 perc alatt 8 mrdal vehetsz a piacba egy orival, még mielőtt belekötsz nem mondtad egy szóval sem, hogy ki kell várni míg megjön a pénz, hogy kérhesd a következő kivételt:)), ha hajnalban nullázás előtt csinálod, akkor ez még 8 mrd néhány órán belül:) tehát egy klán erőlködés nélkül 200 mrdal belenyúlhat a piacba pár óra leforgása alatt..
Igazából Aban 10 oriban, orinként 100-200 ilyen épület nem tétel még kis hekin sem.. és felhozni bből fel lehet akár 50-100-200 mrdot is csak rajtad múlik, aztán lassan szétdobod a másik 9 között és mehet újra a csorgatás..:)
Nem is rossz..:D

Értem én, de .. 06-03-2014 15:01

Quote:

Originally Posted by none (Post 307840)
Megnézném hogy ütsz be egy szabis orit..:) (de szabizni sem kell.. vannak Aban elég nagy lyukak a pontlistában és egy-két mntvel megspékelve nem kell aggódnod sem nagyon..:)(de az a hsz nem volt full komoly a smilekból következtethettél volna rá:)))
3-6(pl a,b,g,k,l,i) csoportban egyszerre árul ki a klán 10 tagja és nem 1 orival egy csoportban, hanem csoportonként legalább 4 ember.. picit újrázgatnak full kpt és tekit mellé és pillanat alatt lehet 20-50-200 mrdal lépkedni mindenkinek.. ha egy nap 2szer vehetsz ki kpt az napi 8 mrd(ha 2 egymás utáni körben veszed ki, akkor 2 perc alatt 8 mrdal vehetsz a piacba egy orival, még mielőtt belekötsz nem mondtad egy szóval sem, hogy ki kell várni míg megjön a pénz, hogy kérhesd a következő kivételt:)), ha hajnalban nullázás előtt csinálod, akkor ez még 8 mrd néhány órán belül:) tehát egy klán erőlködés nélkül 200 mrdal belenyúlhat a piacba pár óra leforgása alatt..
Igazából Aban 10 oriban, orinként 100-200 ilyen épület nem tétel még kis hekin sem.. és felhozni bből fel lehet akár 50-100-200 mrdot is csak rajtad múlik, aztán lassan szétdobod a másik 9 között és mehet újra a csorgatás..:)
Nem is rossz..:D

Ok, most már látom, hogy nem írtad komolyan :)

Nem írtam, hogy ki kell várni a 4 kört két kivétel között, de gondolhattad volna, azért írtam a lebontásra 16 kört, hogy a 24 körön belül sehogy se juss kettőnél többször pénzhez. - így amit utána írtál nem kommentelem.

Tekivel újrázhatsz, az ebben tárolt pénzzel csak max. 4 yard. Ezt is írtam.

Ha szintlépés előtt kivásároljátok a tekiket hogy fel tudjátok vinni a pénzt? Akkor legalább a nagy tartalékosok túlcsordulnak picit :) Ati úgyis annak örül, ha a nem rendeltetésszerűen használt piacon tartott árú elveszik. :)

Amikor felléptem kettes szintre és kiárultam azt a pár milla tekimet, az ár lement a felére majdnem. Azóta se nagyon állt még vissza. Lehet más is újrázott, nem tudom. Szóval a tekiben tartott értékem jelenleg nem sokat ér. Fordítva is igaz. Elkezded kivásárolni a tekipiacot és hamar felkúsznak az árak, tehát akihez odafolyt a pénz, annak sem ér sokat, mert épp drága minden a piacon, vagy túlcsordul :).

Ha több yard-al akarnék belenyúlni a piacba, akkor kitenném az árúm ár alá, a tagoknak meg mondanám, hogy mikor vegyenek belőle és hozzámfolyik a pénz, amivel azt csinálok a piacon, amit akarok. Tartaléktároló épületek nélkül.

De ez csak felvetés volt, konkrét számok nélkül. Lehet a=50milla is. Lehet változó is az épület tároló értéke, mondjuk a területből elfoglalt aránnyal fordítottam arányosan.

1% - 100 milla/db
5% és felette - 50milla/db

De mint mondtam, ez titeket nem érintene, hiszen lehet el se tudnátok rakni a pénzetek, ha 100%on csak ilyen épület lenne, akkor sem.

De nekem/nekünk viszont jó lenne, az elején megfogalmazott indokok miatt. És az országban tartott költőpénz vagy az ebben tárolt arany értéke sem konstans, mindig az aktuális piaci áraktól függ.
Inkább segíts a felvetés tökéletesítésében, hogy mi is hosszútávon játékban maradjunk. Esetleg nagyobb élvezet jusson a jelenleg tartalék nélkül tengő-lengőknek :)

Ati 06-03-2014 15:05

Kezdem úgy látni, hogy ennek az égvilágon semmi köze az eredeti témához, úgyhogy lapozzunk.

All times are GMT +1. The time now is 22:50.