![]() |
Quote:
|
Amennyiben születne egy olyan javaslat, amivel az olyan játékosok is képesek lennének normál csoportban körbefordulni, akkor több játékos is lenne ott.
És nem feltétlenül rossz játékosok... Szerintem igen sok embert riaszt el az, hogy elkezd játszani, és rájön, ő itt nem lesz sikeres. Nem azért, mert nincs stratégiai készsége, vagy mert nem tud számolni. Hanem mert sok más játékosnak több az ideje... Egyszerűen időből agyonverik, nem játéktudásból. Ha külön lehetne valahogy választani azokat, akik nagy országot akarnak azoktól, akik forogni akarnak, akkor megoldódna a probléma. Mert látnám, hogy van esélyem. Hogy nem kell 8000 hektáros országot csinálnom. Mert képtelen vagyok rá. Nem azért, mert béna vagyok, hanem mert nincs rá lehetőségem. Ha le lehetne fordulni 3000 hektárról, erős késztetést éreznék arra, hogy normálozzak megint. Ha egyszemélyes klánként le tudnék fordulni, szintén érdekelne a normál megint. Attól a nagy orisok meg játszhatnak nagy orikkal. Én nem szívatnám őket a piaccal, meg azzal, hogy a felérkező haverjaikat próbálom meg leverni, ők meg nem szívatnának azzal, hogy a csillagos ég fölött 3 méterrel van a top30 alja. |
Csak hogy az ötletelés irányvonala adott legyen: az ilyen "én nem akarok játszani, ezért dögöljön meg mindenki, aki akar" jellegű javaslatok teljes mértékben felejtősek. Ide tartozik minden olyan "ötlet", hogy kötelező lefordulás, szint újrakezdése, kötelező játékszünet és társai.
|
És ha nem %-ban mérnénk a lefordulás határait 1/A-ban, hanem fix hektárban?
(Azért hektárban, mert ugye a pontértékkel lehet játszani.) 3000 hektáron elkezdene pörögni az 1 szemes oriknak a top. 6000 hektáron elkezdene pörögni az 2 szemes oriknak a top. 9000 hektáron elkezdene pörögni az 3 szemes oriknak a top. 12000 hektáron elkezdene pörögni az 4 szemes oriknak a top. 15000 hektáron elkezdene pörögni az 5 szemes oriknak a top. 18000 hektáron elkezdene pörögni az 6 szemes oriknak a top. 21000 hektáron elkezdene pörögni az 7 szemes oriknak a top. 24000 hektáron elkezdene pörögni az 8 szemes oriknak a top. 27000 hektáron elkezdene pörögni az 9 szemes oriknak a top. 30000 hektáron elkezdene pörögni az 10 szemes oriknak a top. De indulhat a top 4000 hektártól is mondjuk 50000-ig... A számokat a csoport eloszlása határozza meg nyilván, csak maga az ötlet érdekel, hogy ez működőképes volna-e? |
Quote:
Nem kényszerítek senkit semmire. Maradhat a nagy orijával a topban. Maximum le kell mondania a túl könnyen szerzett kék számokról az alsóbb csoportokban. Ha maradni akar a nagy orijával és játszani akar megszokott szövijével lent, akkor indítanak új orikat és játszanak. A betonelfek meg lefordulnának és így nem nőne folyamatosan a top30. |
Quote:
|
Quote:
pl az 1 szemeseknek indulhatna a top 3000 hekitől, a 2 szemeseknek 6000 hekitől, a 3 szemeseknek 11000 hekitől, a 4 szemeseknek 18000 hekitől, és így tovább... Így a 10 szemesnek 104000 hekin kezdene el pörögni a top. |
Quote:
|
Én nem akarom, hogy nagyon könnyű legyen az A. Hiszen akkor elveszik a játékélmény. De azt se akarom, hogy lehetetlen legyen minden olyan játékos számára, aki nem multimilliárdos, meg időmilliárdos egyidőben.
Azért gondoltam a hektáralapú számításhoz, mert az kiöli a játékból azt, hogy a top30-ba bepasszírozódó országok feljebb emelik a határt. akár 20millió ország is lehet 3000 és 6000 heki között, mindenkinek pörögne a top... |
Problémának látom, hogy olyanok szenvednek a jelenlegi helyzettől, akik nem képesek átlátni a magasabb hektáron lévő dolgokat, így nem képesek ésszerű javaslattal előállni, és ezzel a saját helyzetüket nehezítik meg.
Ez alatt azt értem, hogy ez a kötelező 1000 kör SZK nem csak azért rossz, mert földet kell majd leadnom a visszalépéskor, leperegnek a topköreim, stb, hanem egész egyszerűen azért, mert az országom addig nem látja el a klánban a szerepét: nem termel, nem adja a pontértéket, ami alapján magasabban van a klán, nincs ott védeni a klántárs hátsóját, nincs ott éplistázni, stb-stb. Ráadásul egy nagy, 10 fős klánban kb. 8-an játszanak alsóbb szinteken, ez legjobb esetben egyszerre 2, de valószínűbb, hogy egyszerre 3 országot jelent, akik egyszerre lesznek fagyasztva és kis orikkal kell próbálkozniuk. A legtöbb nagy klán úgy van felépítve, hogy ezekre az országokra szükség van, nem engedhetik meg maguknak, hogy 2k körönként (ha két forgó országról van szó) 1k körre nélkülözzék őket. A probléma egyik gyökere, hogy A-ban olyanok is vannak, akik minél nagyobb országot szeretnének, és olyanok is, akik a lefordulásért játszanak, a másik gyökere pedig, hogy egyszerűbb a top határán elffel fedezgetve a lenti orival forogva személyiséget szerezni, mint feljönni A-ba és hadis országgal harcolgatva elérni az egyre irreálisabban magasan lévő top határát. Szerintem Xeper javaslatát finomítva lehetne megoldani az elsőt (pl. 8k vagy 10k topkörnél meghúzni a határt), és az 1/A-ban szükséges top% lejjebb szállításával a másodikat. |
Quote:
Ha sértésnek érezted, elnézésedet kérem. |
Pár észrevétel :
A legtöbben egyetértenek abban, hogy frissen fellépett A-s orival nehéz topba kerülni, és idővel egyre nehezedik. Abban is egyetért a többség, hogy aki már egyszer feljutott oda, annak hirtelen túlontúl könnyű a forgás B-ből, mert szinte leverhetetlen, amit termel elkölti fedezésre és mit bánja ki van körülötte, védve van. Sokan nem szeretnék ha bármire is rá lennének "kényszerítve". Ettől függetlenül, anno mégis rá lettek kényszerítve az emberek arra, hogy legyen A-ban megfelelt orijuk, és csak úgy fordulhatnak B-ből. Ebből alakult ki az elf mocsár, mert az is tény, hogy sokan nem szeretnek A-ban játszani, mert idegen nekik a terep. Szerintem nagyjából elkülönül az, hogy kinek mi a játék célja. Van, aki a legnagyobb orira törekszik, van aki a legtöbb személyiségre. Ebben semmi ötletelés nincs, én személy szerint úgy látom ezen dolgok összességéből alakult ki az, hogy a többség változtatni szeretne valamit. Szóval vagy valamelyik okot, vagy valamelyik okozatot kell megváltoztatni ahhoz, hogy aktív, pörgős csoport legyen az A, mert mégiscsak az a csúcsa a játéknak, ahogy Ati is mondta. Ehhez lehet több ötletnek is meg kell valósulnia, mondjuk olyanoknak is amelyek egyenként életképtelen ötletek lennének. Ha már változtatni akarunk (kérdés hogy tényleg akarunk-e? :D ) akkor először ki téne tűzni egy célt, hogy mit kéne elérni, és ezt hogyan lehet a legegyszerűbben megtenni hogy ne sérüljön a játék élménye. Mivel annyi téma, és annyi ötlet volt már felvetve, és elvetve lehet érdemes lenne előlről kezdeni nem? |
Vagy bevezetjük a 0. csoportot a giga orik kedvelőinek.
Minden ország, ami eléri a 15.000 hektárt, az 1/A.ból (automatikusan) átkerül a 0/A-ba. Ahol nincs top. Nincs semmi ilyesmi. Akinek 0/A-ban orija van, az automatikusan úgy veszi a renszer, hogy top-ban van az A-s orija és mondjuk ha a 0. csoportban eltölt 2000 kört, fordulni tub B-ből, és kész. Mintha 1/A-ban top-ban lenne. Aztán akkor orikat építenek, amekkorát akarnak... 1/A-ban meg lehetne játszani 2000 és 15000 heki között. A top% határok is eközött a két érték között lesznek. Kevesebb, kisebb pontértékű oriból állna az 1/A, és a frissen fellépők folyamatosan normál szinten tudnák tartani a TOP30 alját... Igaz, ha egy 10 fős klán egyidőben akar fellépni 0. szintre, akkor taktikázniu kell, hogy egyszerre érjék el a 15.000 hekit. 3-4000 hekit össze lehet szedni. Megszűnne a betonbunkermocsár probléma is, mert ha 3-4000 hekitől lehetne top-ban lenni, senki se kapna szívrohamot, ha beütnék... mert 3000 hekit simán össze lehet kaparni... Így lenne játék, mert senkinek se lenne érdeke gyomorfekéllyel tamagocsiznia... |
Quote:
Plusz nehogymar ne tudjak a klantarsamnak eplistazni, csak mert a buta rendszer atdob egy masik csoportba... :) (ennel mar az is ertelmesebb, hogy 15k folott ne szamitsanak a topszamitasba, es tok ugyanezt csinalja, csak nem ilyen butan) :) De szerintem az sem jo otlet... |
Az is egy ötlet. :)
A lényeg, hogy mindenki tudjon játszani, aki akar. A giga orisok is, meg a kicsi, szegény, időhiányosok is. És épp ez benne a lényeg. Ez egy stratégiai játék, nem időjáték. (eredetileg) Lehet valaki kíváló stratéga, ha nem tud egész nap gépnél meg wap-nál lenni. Ezen az egyen kéne segíteni. Hogy minden játékos 1/A-ba vágyakozzon! Mert ez az egész játékot fellendítené! 1/At is, alsóbb szinteket is! |
Hol tartunk tehát, ha NEM akarjuk lefordítani az összes 1/A-s országot, ha NEM akarjuk az 1/A csoportot újraindítani, és ha NEM akarjuk, hogy az 1/A-ban játszani szeretők csakazértse játszhassanak? Merthogy ezek alapfeltételek.
|
Meggondoltam magam
|
Quote:
Lépj szintet úgy, hogy már csak top1% elég, milyen top aljáról hablatyolsz? Ne indulj már ki magadból lécci... |
Quote:
|
Quote:
|
A témára visszatérve...
|
Quote:
Ill. ha már így hirtelen eszembe jutott, Csempe barátunk felvethetné mégegyszer egy korábbi ötletét, mely szerint be lehetne jelölni, hogy ki-milyen hosszúságú játékra szeretne berendezkedni A-ban. |
Quote:
5-8-10k-ra gondolok kb. |
Quote:
Kérdés hogy ezen kívül még mi is a cél? Hogy a kezdők, kevesebb szabadidővel rendelkezők is kék számokhoz jussanak, vagy hogy több aktív játékos legyen A-ban? Azt akarjuk, hogy a személyiségeknek hosszú távon is megmaradjon az "értéke", esetleg több aktív játékost, akik nem csak a fordulgatásra hajtanak? Mert ha csak azt szeretnénk elérni, amit a téma címe mutat, hogy könnyitsünk az A-ból való forduláson, akkor én is azon a véleményen vagyok, hogy legyen "fix top" játékosok számától függetlenül, és máris lehet fordulgatni... Ha meg van más cél is amit érdemes egy kalap alá venni ezzel, akkor megint más a vélemény... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
5000 körnél jutottunk el oda, hogy a mostani érték FELÉT kell elérnie. A 8000 kör egy érdekes változást hoz: itt MÁR 283ezer pontnál kezdődik a top30% határa (szemben az 5000 kör fölött "kiesők" 232ezer pontjával.) Ha csak a 10ezer kör alattiak számítanak, akkor ismét emelkedünk 307ezer pontra. Nem egyenletes tehát a teljesítendő pont elérése, mert hol a magasan lévő országok közül esik ki több, hol az alacsonyan lévők közül. |
Quote:
---- Quote:
Quote:
|
Quote:
Én a következőt számoltam: Adott az összes ország, a továbblépéshez a top30%-ban bent kell lenni. Ez van most. Ezután vettem csak azokat az országokat, akik kevesebb mint 2000 (és a többi szám) kör óta játszanak. (Vagyis a továbbjutás szempontjából lényegtelennek vettem azokat, akik régebbóta vannak az 1/A-ban.) Ebből lett egy országlista, aminek vettem a top30%-át, és ezt az értéket írtam a fórumra. |
2400 a max ahonnan fel lehet lépni az 1-be
nem lenne egyszerübb ha mondjuk ha valaki fordulni akar akkor mondjuk 6000 hekinél lefordulhasson?? ha meg valaki a másik oriját akarja forgatni a B-ből akkor annak a top 30 kell?? igy nem olyan nagy könnyités lenne. Egyszerü lenne és nem bolygatná nagyon meg a mostani szabályokat Jelzem 2400-rol is el kell jutni 6000-re ami nem kevés heki sööt. ááh hülyeségeket beszélek, pedig tök logikus lenne ez a lépés. Innentől meg felesleges a rinyálás hogy magasan van a top 30 és nem tudok fordulni, elmegy a kedvem nincs annyi időm játszani stb stb ha fordulni akar akkor szépen lefordul 6000 hekin mondjuk 500 kört eltöltve felette ha meg játszani szeretne és felmenni a giga:D orik mellé akkor meg játszik tovább egyre nagyobb a szakadék a 2 max hekilépés és a top 30 között . Tény kellene valamit lépni innentől megszünne az hogy jujj fedeznem kell pár hekit mert kiesem a topbol azt a rigo lassan már 10 ezer heki felett van És akkor még nem is beszéltünk arrol hogy az orik nagy többsége 2400 heki alatt lép fel. Mire szegény összetamagocsizik, meg elkezd fedezni addig hogy elérje azt a top 30-as határt, addig megint kitolodik vagy a duplájára. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De a kérdésedre válaszolva, gondolom nem, mivel az egészséges állapot egy dinamikus egyensúly lenne, ahol mindig ugyanakkora az aránya pl a 2k topkörnél többel rendelkezőknek. |
Érdekes felvetés volt az hogy szabni kellene egy határt, és nem a top %-hoz szabni a fordulást.
Én személy szerint jónak tartom, bár lehet ez is hosszú távon sem hozná meg a hozzá fűzött reményt. DE az biztos, hogy aki fordulni jön a b-ből a 6000 hekis min. területhez is nem kis teljesítés kell elérni. Persze nem olyanra gondolok, hogy fellép valaki, és a nagy klán felnyomja mert akkor tényleg ezt elérni sem túl nagy kunszt. Hanem tényleg egy olyan klán aki most jár először az a-ban. Az országának a területét meg háromszoroznia kell. Ami szerintem nem könnyű, és időben sem 500 kör. |
Kozben kozbevetnek egy kerdest:
Ha valaki nem folyamatosan akar jatszani 1/A-ban, ezaltal nem nagy kozossegi eletet a vallara venni, nem segiteni egy klannak, csak vendegeskedni, miert kellene mar mindenaron 1000 kor alatt topba kerulnie? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
még 2000 kör alatt se és most ne azt számoljuk hogy belép egy nagy klánba és mondjuk naponta nyomja a fullos fedezéseket |
Quote:
En pl az ilyeneket nem is szeretnem bevenni semmilyen klanba. :) |
Áháá!
Most nézem: Xeper és Ati 1/A-ban eltöltött körökről beszéltek, én pedig az 1/A topjában eltöltött körökről. Javaslatom: Aki több, mint 2000 köre van bent 1/A-ban a top30-ban, az kerüljön ki a topszámításból, azaz a nélkülük vett országokra kelljen teljesítenie a top30-t annak az országnak, aki 1/A-ból szeretne lefordulni. Aki B-ből szeretne forogni, annak pedig a mostani követelményeknek kell megfelelnie. Ezzel szerintem valamelyest lejjebb csúszna azok számára a tophoz szükséges hektár, akik le szeretnének fordulni, és csak az teheti meg, hogy A-ban tart orit és lent forog, aki tényleg szeretne A-ban is játszani, és ezért van szüksége a B-ből való forgásra. Ha pedig ezek után is lenne egy réteg akiknek egyre feljebb kúszik a top30, mert fedezgetnek és lent akarnak forogni, azok problémájával nem kell foglalkozni, mert maguknak generálják, megtehetnék, hogy játszanak A-ban és teljesítik a könnyebb követelményeket. Ha B-ben sikerül megcsinálniuk a szintet, akkor A-ban is mennie kell. |
All times are GMT +1. The time now is 05:44. |