Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Bank reform. ;) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4187)

Pool 10-15-2012 20:32

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299902)
A bankok mostani működése szerintem nem több, mint egy "bug" a játékban.
Miért is?
Adott egy épület, amelyik minden szellemi erőfeszítés, idő-, nyersanyag- és energiaráfordítás nélkül mindenképpen véd a lopások ellen. Persze lopásra ott a tekercs, a rúna, a nyersanyag, stb... a piacon :)

Mivel olyan épület vagy egyéb funkció nincs, ami a földszerzés és a fosztás ellen védene ugyanezen elven, a hadisok óriási előnyt élveznek játékmechanika szempontjából. (Isten ments az ilyen épülettől! Csak érzékeltetni akartam a balansz hiányát...)
A varisokat és a mágikus akciókat meg hagyjuk, mindig is kiegészítő elemek lesznek, mivel "haszonszerzésre" alkalmatlanok...

Nem kell aggódni, a hadisok a bankos változtatás után is dominánsak maradnának, mert továbbra is az egyetlenek, akik képesek földet szerezni mástól és alakítani ellenfelük katonai morálját. Más kérdés, hogy több kreativitást igényelne velük a játék a komoly szellemi kihívást jelentő 20 bank/ország taktika helyett :)

Mégis mennyi lenne szted az a bankszám, ami védene 1700 hekin mondjuk 2 milliárdot olyan szinten, mint most mondjuk 30 bank?
mennyit véd most ekkora hekin 30 bank?
tudod? vagy csak "búg" a dolog?

De végülis csak gyertek tolisok a pénzekre, legalább nem hadisok ellen kell menni a földért, esélyetek sem lesz visszavágni...

Barbara 10-15-2012 20:47

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 299903)
még egy 55%ék barakkos orkot azért nem kell alá becsülni ilyen helyzetben.
meg ha az ork pár % barakk kiesése miatt nagyon legyengül a klánja akkor nem kis gond van klán védelmileg:D

A nagyon legyengül jelzőt direkt nem használtam. Nyilván nem kell félteni az országot így sem és szerencsés vagy, ha 2k barakk számodra nem tétel.
Viszont ennyi gyengülés pont elég lehet, különösen A-ban, agyonélezett országok között...

none 10-15-2012 20:55

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299904)
Mégis mennyi lenne szted az a bankszám, ami védene 1700 hekin mondjuk 2 milliárdot olyan szinten, mint most mondjuk 30 bank?

De végülis csak gyertek tolisok a pénzekre, legalább nem hadisok ellen kell menni a földért, esélyetek sem lesz visszavágni...

Csak azt felejted el, hogy toli tud 4-5-6k-ról is lopni, ami lehet 5-6-7 kör is, és alacsonyabb hekin nem tudsz ennyit bontani, vagy a tolit sem ütöd be.. :)

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299901)
Most mondd, hogy nem lenne tőle színesebb a játék :)

félig OFF
Elfelejted, hogy a készültség véges és - az eddigi javaslatok alapján - valamennyit még így is védenének a bankok.
Ha Neked még így is megérne ~11 (13) lopási alkalmat, hogy 2k hektárnyi területet átépíts (ez mennyi lenne most A-ban?) és ezzel minimum 14 (12) körig jó eséllyel ugyanennyi barakk haderőt veszíts (tehát igenis gyengülsz tőle a klánoddal együtt), akkor nyugodtan megtehetnéd, ahogy más is megtehetné ugyanezt bármikor.
De 1/A-ban legkésőbb az első lopássor után (de inkább az átéptíést követően) biztos lehetsz benne, hogy az ellenfelek és azok teljes klánja tisztában lesz a meggyengült védelemmel.

Arról az eshetőségről meg nyilván nem beszéltem, hogy átépülés után úgy is marad valaki. Annak is megvannak a maga hátrányai, elvégre ez egy stratégiai játék vagy miaszösz.
félig ON

elfelejted, hogy egy 10 fős klán tagja egy 1 fős klán tagját is hatékonyan lopja le.. míg az 1 fős klántag semmit se tud reagálni erre.. plusz, ha a nagy klános ori mellett ott a többi klántag nem nagyon fogja őt támadni senki, még 20% kocsma mellett sem..

Barbara 10-15-2012 21:34

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299904)

Ha mindenképp innen akarod megközelíteni a dolgot, akkor azt mindenképp viccnek tartom, hogy 200 és 10k hektáron is ugyanannyi kell. Már önmagában az is sántít, hogy egy stratégiai játékban a fix számú bank nem valaminek az értelmes (valamit valamiért) alternatívája, hanem egy kiskapu, ha így jobb a megfogalmazás.
A változtatásnak szerintem nem az lenne a célja, hogy mindenki 10%+ kocsmával szaladgáljon. De az sincs rendjén, hogy 0,3%-nyi épület kompletten megvédi egy szövetség vagyonát és nullára redukál egy taktikai elemet. Egy arany középutat én szerencsésebbnek tartanék, ahol marad mozgástér.
Hatványozni meg nyilván megtanítottak.

A tolisokat amúgy most is le tudod verni bárhol, csak nagyon más a leányzó fekvése, ha nem ingyenföldek.

lacy 10-15-2012 21:38

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299905)
A nagyon legyengül jelzőt direkt nem használtam. Nyilván nem kell félteni az országot így sem és szerencsés vagy, ha 2k barakk számodra nem tétel.
Viszont ennyi gyengülés pont elég lehet, különösen A-ban, agyonélezett országok között...

ki épitene 2k plussz kocsmát,hogy lelopja valaki pénzét? :eek:

Barbara 10-15-2012 21:49

Quote:

Originally Posted by none (Post 299906)
elfelejted, hogy egy 10 fős klán tagja egy 1 fős klán tagját is hatékonyan lopja le.. míg az 1 fős klántag semmit se tud reagálni erre.. plusz, ha a nagy klános ori mellett ott a többi klántag nem nagyon fogja őt támadni senki, még 20% kocsma mellett sem..

Teljesen jogos és jó meglátás, a létszámos problémára nyilván megoldást kéne találni, máskülönben általános sztrájkot eredményezne :)
(Halkan hozzáteszem, hogy azért ez fordítva is működik, bár kétségkívül kevésbé kellemetlen.)

Barbara 10-15-2012 21:55

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 299910)
ki épitene 2k plussz kocsmát,hogy lelopja valaki pénzét? :eek:

Hát Csempe!

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299878)
1/A-ban nem kell tolvajországot csinálnod ahhoz, hogy sok tolvajod legyen. Simán megcsinálom, hogy a 10k hekis, 70% barakkos orkomat 7 (6) kör alatt átépítem 20% kocsmásra. Akkor a környékemen lévő 5-10 oriból teljesen ki tudjam lopni a pénzt?

És még csak nem is gyengülök tőle, mert utána 7 (6) kör alatt vissza is épülök.

Bár gyanítom merőben elméleti volt a felvetése :)

Padlócsempe 10-15-2012 22:11

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299912)
Hát Csempe!

Bár gyanítom merőben elméleti volt a felvetése :)

Rosszul gyanítod ;)
Ha összelopnék vele 10-15 yardot, már építeném is. És egy tudós-tábornok orkot egy jó játékos kezében még 15% kocsma mellett sem könnyű legyőzni. Főleg ha mellette van 1-2 szövije.

Padlócsempe 10-15-2012 22:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299896)
[color="Black"][
Sztem semmit nem változna a helyzet, ha a bankok nem védenék úgy a pénzt, mert ha el is lopja a tolis a lé jelentő részét, attól még ugyanúgy szarrá lesz mészárolva utána (legalábbis én ezt tenném), aztán mit ért vele?

Egy fontos dolog: Ha a félelf tegyük fel annyi kp-t össze tudna lopkodni, mint amennyit egy törpe termel, akkor megérheti őt bevenni egy szövibe. És akkor máris nincs kiszolgáltatva a mészárlásnak, mert a szövetségesei megvédik.

Mors 10-15-2012 22:28

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299902)
A bankok mostani működése szerintem nem több, mint egy "bug" a játékban.
Miért is?
Adott egy épület, amelyik minden szellemi erőfeszítés, idő-, nyersanyag- és energiaráfordítás nélkül mindenképpen véd a lopások ellen. Persze lopásra ott a tekercs, a rúna, a nyersanyag, stb... a piacon :)

Mivel olyan épület vagy egyéb funkció nincs, ami a földszerzés és a fosztás ellen védene ugyanezen elven, a hadisok óriási előnyt élveznek játékmechanika szempontjából.

Azért azt vedd figyelembe, hogy a katonai támadások teljesen más elven működnek, mint a tolvaj és mágikus akciók, jóval több tervezést igényelnek és az ellenük való védekezési lehetőségek is széleskörűbbek. A toli és vari akciók azonnal hatók, védekezni ellene emiatt nem nagyon tudsz, stratégiailag csak annyi tervezést igényel kb, h több kocsmád legyen. Vélhetően emiatt (is) vannak úgy belőve a dolgok, hogy ezek kiegészítő elemek a hadizáshoz képest. Ez azért célszerű lenne, ha így is maradna :)

Pool 10-15-2012 22:37

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299909)
A tolisokat amúgy most is le tudod verni bárhol, csak nagyon más a leányzó fekvése, ha nem ingyenföldek.

Attól még, hogy ellop pár száz millát, ingyenföld marad, főleg ha mf

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299915)
Egy fontos dolog: Ha a félelf tegyük fel annyi kp-t össze tudna lopkodni, mint amennyit egy törpe termel, akkor megérheti őt bevenni egy szövibe. És akkor máris nincs kiszolgáltatva a mészárlásnak, mert a szövetségesei megvédik.

De amíg a törpét kiépíted jó kis hadissá, ha muszáj csoport közben is, a felessel ez nem tehető meg...

Padlócsempe 10-15-2012 23:27

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299917)
De amíg a törpét kiépíted jó kis hadissá, ha muszáj csoport közben is, a felessel ez nem tehető meg...

A felessel meg izgalmasabb és érdekesebb a játék :)
Folyamatosan vadászni a célpontra, a varissal összefogva kilopni más tolisokat, stb-stb.

Szerintem ez simán jó erősítés a félelfnek, az embernek pedig majd ki lesz találva másvalami.

Merengő 10-16-2012 07:42

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299909)
Ha mindenképp innen akarod megközelíteni a dolgot, akkor azt mindenképp viccnek tartom, hogy 200 és 10k hektáron is ugyanannyi kell. Már önmagában az is sántít, hogy egy stratégiai játékban a fix számú bank nem valaminek az értelmes (valamit valamiért) alternatívája, hanem egy kiskapu, ha így jobb a megfogalmazás.
A változtatásnak szerintem nem az lenne a célja, hogy mindenki 10%+ kocsmával szaladgáljon. De az sincs rendjén, hogy 0,3%-nyi épület kompletten megvédi egy szövetség vagyonát és nullára redukál egy taktikai elemet. Egy arany középutat én szerencsésebbnek tartanék, ahol marad mozgástér.
Hatványozni meg nyilván megtanítottak.

nem neveznék kiskapunak egy olyan dolgot ami minden játékos számára elérhető. úgy csinálsz kb mintha neked 200bankot kéne tartanod 2k hekin másnak meg csak 30at..

Pirostraktor 10-16-2012 10:21

Quote:

De jelenleg épp ez a legnagyobb tolihátrány szerintem, hogy még azt a pár száz millát se tudja ellopni egy tolvajország, amivel fedezni tudná a földvesztést+veszteségek. Bemászik egy hadihoz, a megélhetése és az ország fenntartása miatt, errefel elveszíti sokszorosát annak amit elhozott.

Egy olyan megoldás kéne szülessen, amiben a földvesztés+veszteségek kb. egyenértékű az elhozott pénz/nyersi/tekercs értékével. Itt nincs egyensúly és kb. emiatt nem életképes a tolizás, pedig elvileg ez is egy taktikai elem, aminek kb egyenértékű hatásfoka kell legyen a hadizással és a varizással.

Lehet, hogy rosszul látom, de nekem így tűnik logikusnak. Persze ha rosszul látom javítsatok ki, szívesen fogadom a kritikát, de egy stratégiai játéknak nem egyetlen járható útról kell szólnia, hanem többről és az ezek közti egyensúly megtalálásáról...

Hex 10-16-2012 13:24

Kiváncsi vagyok, ha ezt bevezetik, akkor mikor lesz nyitva egy másik topic olyan címmel, hogy mentsük meg a hadisokat :)

Egy toli így is sok kárt tud csinálni. Hadiként ork vagyok, nem egyszer kellett gyujtogatós emberkék miatt 9% házzal harcolnom és valljuk be, ez nagyon sok pénzbe kerül, többe, mint amit a törpe megtermel. Azért vagyok hadis, hogy vállaljam, hogy tolikkal, varikkal beférjenek, de cserébe én meg sereggel megyek.
A tolvaj tud lopni tekit, rúnát, pénzt is. Ő vállalta, hogy sereggel üthető lesz, de cserébe csak egy varis tud beférni hozzá varikkal és sereggel, tolikkal nem fognak hozzáférni. Már ha jól van felépítve az a feles.
MInden fajnak megvan az előnye és a hátránya, miért a játék sava-borsát adó hadizást akarjátok kiherélni?
Ennyi a véleményem.

u.i.: plusz egy hadinak szinte csak egy csoport van, ahol gyorsan eltud egy tolvajtól 10 k pontra lépni. Ha ezt bevezetik, akkor viszont csináljanak egy olyat is mellé, hogy a tolvajország 4-5k pont különbségnél már semmit se tudjon érdemben lopni. Mert 4-5 körre veszélyes környéken egy hadis nem megy ki, főleg, hogy mostanában a játékkultúra a játékosok 90%nál az, még ha orkkal is van, hogy rohadt sok tolvaj, varázsló és kevés hadi, és orrba-szájba gyújtják-ártózzák azokat, akik hadizni is szeretnének, klasszikus hadis felépítéssel

Magyarul az, hogy a tolvaj országok kihaltak, egy nagy kamu, csak jelenleg nem fél-elf tolvajok vannak, hanem ork tolvajok

Most őszintén ez nektek hadi orknak tűnik? mert számomra inkább hajaz, egy vari-tolira, mint sem egy hadi országra. És ez egy példa, de ilyennel van tele a szint. A gnómok, a törpék is 10k feletti tolikat tartanak, láttam már 10k tolis óriást is b-ben.

Egy régi B-és gömb, minden lényegi, nem idevágó infó kitakarva
Föld: ******hektár Katona: ****
Népesség: ****Védő: 0
Foglalkoztatottság: 96% Támadó: 0
Pénz: *****Íjász: 4.000
Étel: 2.853 bála Lovas: 34.000
Rúna: *****rúna Elit: 0
Morál: 81 % Varázsló: 20.957
Katonai morál: 92 % Tolvaj: 9.360
Szövetség: szövetség tagja Faj: Ork
Személyiség: Harcos, Tábornok, Vándor, Gazdálkodó, Tudós, Túlélő

ui2.:
Konkrétan a probléma a megváltozott játékkultúrával van. Példa:
mivel egyszerűbb haladni egy szövisnek?
fél-elf tolvajjal, vagy gnóm tolissal?
A válasz egyértelmű: Gnóm, 10% toronnyal kitűnő védelme van, sok a férőhelye, plusz egy ork hadi mellé kitűnő supportáló egység lehet (bocs Remy, hogy ezt a kifejezést lenyúltam tőled, de jobbat nem találtam).

Szóval itt nem a fajjal van a probléma, hanem a megváltozott szokásokkal. Ezt meg nem fogjátok megváltoztatni, egy ilyen javaslattal.

Pirostraktor 10-16-2012 14:02

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299938)

Ez kb. 10-10% kocsma és templom. Finom egyveleg, de korántsem lehet klasszikus tolisnak nevezni szerintem. Csak mostmár annyira természetes az 1 kocsmás hadi, hogy ha már valami elüt tőle akkor tolisnak számít. Ez olyan, mintha egy 15-20% barakkos orira rá akarnánk akasztani, hogy hadis.

Hex 10-16-2012 14:07

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299939)
Ez kb. 10-10% kocsma és templom. Finom egyveleg, de korántsem lehet klasszikus tolisnak nevezni szerintem. Csak mostmár annyira természetes az 1 kocsmás hadi, hogy ha már valami elüt tőle akkor tolisnak számít. Ez olyan, mintha egy 15-20% barakkos orira rá akarnánk akasztani, hogy hadis.

sehol nem írtam hogy klasszikus tolis. De tolisnak tolis és még is hadis fajjal van.

Barbara 10-16-2012 14:16

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299913)
Rosszul gyanítod ;)

Na azért annak örülök, hogy nem lenne egy eleve elvetélt dolog :)

Quote:

Originally Posted by Mors (Post 299916)
Azért azt vedd figyelembe, hogy a katonai támadások teljesen más elven működnek...

Ez így igaz, ahogy leírtad! De tolvajlás ellen jelenleg ott vannak a bankok és az automatikus védelem. A varizás ellen utóbbi szintén adott.
Minden taktikai elemnek megvan a maga szerepe a játékban, a tolvajlás - többek között - a bankok miatt csorbát szenved.

Quote:

Pirostraktor nagyjából leírta, amire én is gondoltam ezzel kapcsolatban. Nevezzük vigaszdíjnak, de az a párszáz milla ugye mégsem ugyanaz, mint a pár milla vagy a semmi...

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 299920)
nem neveznék kiskapunak egy olyan dolgot ami minden játékos számára elérhető. úgy csinálsz kb mintha neked 200bankot kéne tartanod 2k hekin másnak meg csak 30at..

Nyugi, én is tartom a magam 30-át és élek, mint Marci hevesen. Attól, hogy megvan a véleményem róla még nem hülyültem meg teljesen.
A kiskapuk egyébként nem feltétlenül egy szűk réteg számára adottak. De attól, hogy mindenki használja őket, még léteznek. Ott van kapásból a piacon tartalékolás is, ami nélkül kihalna a játék.

Pirostraktor 10-16-2012 14:22

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299940)
sehol nem írtam hogy klasszikus tolis. De tolisnak tolis és még is hadis fajjal van.

Bocs, utána láttam csak, hogy szerkesztetted az ui.2vel:) Erre akart kilyukadni a hozzászólásom, hogy amiatt minősül tolisnak, mert általánosult a kevés kocsma. Pedig szerintem kb. az a felépítés az, amilyen irányban kéne haladni.

Ezt most példázni tudom, mert másképp elég bonyolult leírnom. Szóval ha veszünk egy átlag kibalanszolt stratégiai játékot, tegyük fel van 3 egységrend. Lovasság, gyalogság és távolsági egységek. Feleltessük meg a hadisnak, a varisnak és a tolisnak. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott játékban legyőzd az ellenfelet, nem elég csak egy egységre alapoznod magad, mert akkor eleve vert helyzetben vagy. A saját játékstílusod szerint kell meghatározd ezeknek az egységeknek az összetételét.

Nos a jelenlegi helyzetben pedig valami olyasmi áll fent, hogy nyomhatod simán a lovasságot, mert az átmegy a gyalogon és a távolsági egységeken is, nagyobb veszteségek nélkül.

Visszavezetve egy kiegyensúlyozott stratégiai játéknak nem úgy kell kinéznie, hogy 50%haderő 10%mágia 1-2%tolvajlás, hanem egy hadi kiépítettség legyen 30-20-10 vagy 40-15-5% nagyvonalakban, egy varis 20-30-10, egy tolis meg 15-15-30. Ez csak úgy hozzávetőlegesen. És igenis, ha valaki valamelyik ablakot nyitva hagyja, akkor az vállalja a következményt érte.

Padlócsempe 10-16-2012 14:30

Quote:

Kiváncsi vagyok, ha ezt bevezetik, akkor mikor lesz nyitva egy másik topic olyan címmel, hogy mentsük meg a hadisokat :)

Egy toli így is sok kárt tud csinálni. Hadiként ork vagyok, nem egyszer kellett gyujtogatós emberkék miatt 9% házzal harcolnom és valljuk be, ez nagyon sok pénzbe kerül, többe, mint amit a törpe megtermel.

Elmorzsoltam egy könnycseppet szegény tolifree ork hadisokért.

7 körig nem volt elég házad, mielőtt szétmészároltad volna, és ez kényelmetlen volt. Ezt a kényelmetlenséget vállalnod kell, ha cserébe 100-szor hatékonyabban tudod őt elpusztítani, mint ő téged.

Ha nagyon sok a tolis, akkor pedig jól jöhet pár plusz% ház.
De amit bemásoltál éplista tényleg lehet kb. a jövő, nem lenne az olyan rossz.

Hex 10-16-2012 14:32

Még annyit fűznék hozzá, hogy a klasszikus értelemben vett Hadi orik is már rég kihaltak a játékból. Összvissz, két embert tudok, aki szerintem klasszikus hadi orival játszott. Nem tudom, hogy most hogy nyomják. Már én sem a klasszikus hadisat játszom, mert szokott lenni 1-2k tolvajom dísznek. Természetesn A szintet most ne vegyük ebbe bele, csak az alsó négy sintet

Hex 10-16-2012 14:34

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299944)
Elmorzsoltam egy könnycseppet szegény tolifree ork hadisokért.

7 körig nem volt elég házad, mielőtt szétmészároltad volna, és ez kényelmetlen volt. Ezt a kényelmetlenséget vállalnod kell, ha cserébe 100-szor hatékonyabban tudod őt elpusztítani, mint ő téged.

Ha nagyon sok a tolis, akkor pedig jól jöhet pár plusz% ház.
De amit bemásoltál éplista tényleg lehet kb. a jövő, nem lenne az olyan rossz.

1. nem voltam tolifree, csak nem volt 4-5-6k tolim
2. nem volt kellemetlen, mert nem tudták megborítani az országomat, mivel folyamatos földelések mentek rájuk és valljuk be, hogy eléggé szánalmas látvány volt, 2 ork és 2 törpe szövetségből egy sereget sem mertek rám küldeni, csak gyújtani, ártózni és lopni tudtak. Ha összeadjuk az okozott és kapott kárt, akkor kb. 4yard minusszal zártunk.
3. Ez az ori felépítés nem a jövő, hanem a jelen.

Pirostraktor 10-16-2012 14:41

Egy röpke szösszenet, hogy miért van ez a 'mentsük a tolisokat' dolog. Valami valaminek az ellenszere kell legyen és ez egy ördögi kört bezárjon, akárcsak a kő-papír-olló. Itt a varis a counterje a tolisnak. A varisnak pedig a hadis. De a tolis már nem képes ellenszer lenni egy hadis számára (nyílván így lenne teljes az egyensúly). Sőt tovább megyek, egy hadisnak, egy varis + egy tolis sem ellenszer, mert mindkettőt kitudja vonni a forgalomból.

Barbara 10-16-2012 15:07

Quote:

A tolvaj tud lopni tekit, rúnát, pénzt is.

Sorrendben: piacon van, piacon van, bankok védik. Az már külön a játékos parasztsága, hogy gyújtogatásra használja el a készültségét és felteszem nem úszta meg szárazon...

Quote:

...láttam már 10k tolis óriást is b-ben.

Nos, legalább gyújtogatni nem tudott.
De amúgy a viccet félretéve egészségére. Komolyan. Hány sereggel vertétek be? :)

Quote:

Szóval itt nem a fajjal van a probléma, hanem a megváltozott szokásokkal. Ezt meg nem fogjátok megváltoztatni, egy ilyen javaslattal.

Közben eszembe jutott, hogy az összes általad említett ország és ez a gömb is nagyon hajaz a stratégiai kézikönyvben lévőkre, én ott keresném a probléma forrását.
Ha korábban mf volt és szövibe lépett, de nem épült át vagy nincs sok ideje a játékra vagy kezdő és a tutira megy, szintén ilyen felépítéseket fog produkálni.

A szokások megváltoztatása helyett én már azzal is tökéletesen elégedett lennék, ha valami kompromisszum születne.

Hex 10-16-2012 15:53

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299949)
Sorrendben: piacon van, piacon van, bankok védik. Az már külön a játékos parasztsága, hogy gyújtogatásra használja el a készültségét és felteszem nem úszta meg szárazon...

magyarul azért akarjátok ezt az ötletet, hogy nulla időráfordítással lehessen sok-sok lóvét szerezni.
Azért gondoljatok már bele, hogy 5. szinten én sokat tettem azért hogy 2 hónap alatt az akkori szövimmel gnóm tekiírókat törjek fel. Sokat voltam gép előtt ,sok gömb, sok próbalopás, sok fosztás és sok kitartás kellett hozzá. Ne hogy már csak azért csináljatok egy fajt, hogy 0 időráfordítással az aktív játékosréteget szívassátok, akik még játszanak is. Szerinted egy-egy ilyen gyújtás után hányszor éjszakáztam és hányszor kellett játszanom a piaccal, hogy elég legyen az 5 és hogy ne boruljon meg az országom, míg a tolvaj aludt este nyugodtan.
Egy tolvaj ha aktív és szemfüles, sok lóvét tud így is szerezni akár tekercs, akár más javak formájában.

Remedy 10-16-2012 15:54

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299948)
Egy röpke szösszenet, hogy miért van ez a 'mentsük a tolisokat' dolog. Valami valaminek az ellenszere kell legyen és ez egy ördögi kört bezárjon, akárcsak a kő-papír-olló. Itt a varis a counterje a tolisnak. A varisnak pedig a hadis. De a tolis már nem képes ellenszer lenni egy hadis számára (nyílván így lenne teljes az egyensúly). Sőt tovább megyek, egy hadisnak, egy varis + egy tolis sem ellenszer, mert mindkettőt kitudja vonni a forgalomból.

Szivesen megboritom egyszer egy hadis orszagod egy db feles tolvajjal, csak hogy erezd a masik oldalon is a kuszkodest...

lacy 10-16-2012 16:46

én is szoktam tolizni.igaz nem felessel ,hanem gnómmal,de szerintem aki nem él meg belőle az próbálkozzon mással.nehogy már egy ori nehezen össze gyüjtött pénzét,egy 2-3 hete regélt félelf majd ellopja...nem sírni kell hanem megtermelni a tamagocsizáshoz a pénzt.

Gege 10-16-2012 16:49

És ha az említett középút felé tendálnánk? Túl erősek a bankok, túl nagy részt védenek le, akkor - mint a tükörvarázsnál - állítsunk az értékeken, hektár alapon:

Most 15 bank esetén: 0.8(15. hatványon)

4kkk esetén lát bent: 140,737,488

Módosítás: 0.8+(aktuális hektár)/20000

200 hekin 15 bankkal: 169,564,633
500 hekin 15 bankkal: 223,289,972
1000 hekin 15 bankkal: 349,416,876

ezt nem tartom túl kemény változásnak.

Ez esetben felmerül, hogy 4000 hetárhoz érve mit érnek a bankok :) - pl 3000 heki felett marad a 0.95 szorzó -, de ennek nem is az a lényege, hogy kész útmutatást adjon.

lacy 10-16-2012 16:57

az lenne ennek a vége hogy,lelopok 400-500 millát egy orktól,és 12 óra múlva két kézzel nyomom a szabi gombot.megvárom még fel megy a szövi,utánuk meg nézek még egy palimadár pénzes orit.

Ati 10-16-2012 16:57

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 299953)
én is szoktam tolizni.igaz nem felessel ,hanem gnómmal,de szerintem aki nem él meg belőle az próbálkozzon mással.nehogy már egy ori nehezen össze gyüjtött pénzét,egy 2-3 hete regélt félelf majd ellopja...nem sírni kell hanem megtermelni a tamagocsizáshoz a pénzt.

Ezzel visszatérünk az eredeti felvetéshez, miszerint alacsony hektáron pont jó védelmet adnak a bankok, a "2-3 hete regélt félelf" ne tudja továbbra se ellopni. Magasabb területen viszont ugyanennyi bankkal már igenis el tudja, ha a tolvajokon képes átlopni, és a másik fél 5.000 hektáron továbbra is csak annyi bankot tart, amennyit 200 hektáron.

(Nem foglalok állást ezügyben, de ez volt az eredeti felvetés, ami nem nyúlt volna a fajokhoz, csupán arra ösztönzött volna, hogy 5.000 hektáron több darab bankot tarts, mint 200 hektáron.)

Padlócsempe 10-16-2012 17:12

Szerintem 200-400 hektárig a legélvezetesebb tolizni, nem lenne jó, ha pont ott nem lehetne

NewJackCity 10-16-2012 17:46

persze az senkit nem zavar hogy tekilopásnál pl 3.4milliárd db tekercs is ellophato egy huzással 200 vagy akár 1 hektáron is
429.496.729 darab fajtánként az ellophato maximum
még is azt állitják egyesek hogy a tolisok életképtelenek :D
nem 1 esetrol tudok mikor 100millionyi tekik cseréltek gazdát néhány kor alatt 500milliárd értékben
sereggel hogy lehet ennyit szerezni ?
vagy igazábol nem is olyan rossz a toliknak, csak meg kéne tanulni jo stratégiával lopni ?
és nem a szaros kp-ra koncentrálni
hanem esetleg naphosszat lesni mikor ér haza az ellen tekije és csunyán elhordani kv után, mielott ujra piacradobná
régen ugyanis ilyen stratégiával boldogultak a jobb tolisok
és nem fakadtak sirva ha ott volt a gömbön csomo pénz amihez nem férnek hozzá
hanem ott ultek naphosszat hogy mindenféle javakat szerezzenek
tobb célpontra is kapukat nyitvatartva lesték mikor tudnak nagyot szakitani
szerintem kicsit túl-lihegik egyesek ezt a jaj de szar a toliknak változtassunk dolgot
és nagyon afelé kezd menni a dolog hogy mindenféle komolyabb melo nélkul is elboldoguljanak, találomra lopkodva mindenkit nulla stratégiával

Barbara 10-16-2012 17:55

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299950)
magyarul azért akarjátok ezt az ötletet, hogy nulla időráfordítással lehessen sok-sok lóvét szerezni.

Ömm, mostanában úgy tűnik kihagy a memóriám, mert nem emlékszem hogy erre akár csak utalást tettem volna :S

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 299950)
Azért gondoljatok már bele, hogy 5. szinten én sokat tettem azért hogy 2 hónap alatt az akkori szövimmel gnóm tekiírókat törjek fel. Sokat voltam gép előtt ,sok gömb, sok próbalopás, sok fosztás és sok kitartás kellett hozzá. Ne hogy már csak azért csináljatok egy fajt, hogy 0 időráfordítással az aktív játékosréteget szívassátok, akik még játszanak is. Szerinted egy-egy ilyen gyújtás után hányszor éjszakáztam és hányszor kellett játszanom a piaccal, hogy elég legyen az 5 és hogy ne boruljon meg az országom, míg a tolvaj aludt este nyugodtan.
Egy tolvaj ha aktív és szemfüles, sok lóvét tud így is szerezni akár tekercs, akár más javak formájában.

Nyilván rajtad kívül mindenki más ül a babérjain, vakarja a valagát és vár a sült galambra.
Attól, hogy az országban lévő pénz - neadjisten - 5-10%-a lophatóvá válik még senki sem fog a 2 hónap helyett 1 perc alatt feltörni egy tekiíró gnómot vagy többmilliárdos vagyonra szert tenni napok alatt.

(Egy aktív és szemfüles tolvaj előbb-utóbb nagyon el lesz verve. Mondjuk ehhez nem kell aktivitás meg szemfülesség (még csak különösebb jóstehetség sem), de ekkor akár közepes deficittel is kijöhet a dologból.)

Pirostraktor 10-16-2012 17:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 299951)
Szivesen megboritom egyszer egy hadis orszagod egy db feles tolvajjal, csak hogy erezd a masik oldalon is a kuszkodest...

Volt már tapasztalatom benne, de korántsem volt akkora a küszködés, mint egy tolis országgal, főleg, hogy tolisként elsődlegesen a megélhetésért lopsz és nem a másikat akarod tönkretenni.

Lehet, hogy simán megtudod tenni, mert játéktechnikailag nem állunk ugyan azon a szinten, de amíg a mágikus és tolvajakciók ellen nő a védelem, addig a sereggel annyit fordulsz a tolison, és úgy, ahogy kedved tartja. Ismétlem, nem azt mondom, hogy hadizni könnyű, hanem, hogy hatalmas erőfölényben vagy egy tolvajhoz képest.

Egy hadi mit tud tenni tolissal szemben? Földel, mészár, puszti, foszt. Egy vari? Mivel nuku kocsma, ezért ugyan ezek. Ellenben a toli? Mészár gyilkolászás által, gyújtással egy fajta puszti, és kb ennyi, mert fosztani nem igazán van amit. Földelés pedig totál kimarad, ezért gondolom én, hogy szükséges a fosztás résznél erősíteni.

Megint külön jó pont, hogy elment személyeskedésbe ez az egész, és lehet örülni, hogy megint minden marad a konzervatív mederben, és egy idő után játszol 100 ismerőssel csak, aztán meg teljesen kihal a játék mint a mamut... szerintem ezt te sem akarod.

NewJackCity, légyszíves ne kezd itt a kishektáros gnómfeltörést. Próbálj meg tolissal fentebb megélni, ahol benttartanak 10% tekercset, nyerset szinte semmit, és a pénzt védi a bank;)

NewJackCity 10-16-2012 17:59

ha már a tolisok életképességén akarunk javitani akkor a kontratámadásaikon kéne erositeni
nem gyengiteni mint pl a felesnél hogy kissebb a támadoereje
hanem esetleg ha megtámadják oket még akár 20% extra támadoerot is adnék nekik amég kint van a rájuk kuldott sereg
hogy meg tudják védeni a foldjuket és ne legyenek ingyenfold némi aproért cserébe
az uj javaslat szerint picit tobb aprot kapnának
de ugyanugy ingyenfold lennének
a bankok piszkálása elég nagy hulyeség szerintem
és semmi haszna nem lenne
max az ilyen siros emberkéket elégitené ki akik szerint ha másnál kevesebb toli van akkor annak a pénze oket illeti mindenféle stratégia nélkul alanyi jogon
jo hogy nem az a javaslat hogy ha valakit meggömbölök és tobb tolim van akkor automatikusan az enyém lesz, még kaput se kelljen nyitni :D

Barbara 10-16-2012 18:02

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299961)
persze az senkit nem zavar hogy tekilopásnál pl 3.4milliárd db tekercs is ellophato egy huzással 200 vagy akár 1 hektáron is
nem 1 esetrol tudok mikor 100millionyi tekik cseréltek gazdát néhány kor alatt 500milliárd értékben
...
tobb célpontra is kapukat nyitvatartva lesték mikor tudnak nagyot szakitani

Azért azt remélem érzed, hogy mi ebben a buktató (anarchon kívül)?

NewJackCity 10-16-2012 18:04

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 299963)
NewJackCity, légyszíves ne kezd itt a kishektáros gnómfeltörést. Próbálj meg tolissal fentebb megélni, ahol benttartanak 10% tekercset, nyerset szinte semmit, és a pénzt védi a bank;)

a kutya nem beszélt itt gnomfeltorésrol
pont az hogy a gnomot nem lehet igy lenyulni de minden más fajt igen
ismerek tobb kleptománt is akik vegigvitték tolisal a szinteket
egyszer nem láttam oket sirni amiatt hogy a bank védi a pénzt
egy igazi kleptomán ilyenkor keres más alternativát a pénzszerzésre és nem nyafizni kezd

Barbara 10-16-2012 18:06

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299964)
...ha másnál kevesebb toli van akkor annak a pénze oket illeti mindenféle stratégia nélkul alanyi jogon

Ha másnál kisebb sereg van, akkor beverem és enyém a földje alanyi jogon, amely veszteséget csak óriási ráfordítással tud elkerülni/ellensúlyozni.

Pirostraktor 10-16-2012 18:09

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 299966)
pont az hogy a gnomot nem lehet igy lenyulni de minden más fajt igen

Nagyon is le lehet, csak kell hozzá, rengeteg türelem, odafigyelés és számolás, hogy mikor hullik a kulcs:).

NewJackCity 10-16-2012 18:15

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299967)
Ha másnál kisebb sereg van, akkor beverem és enyém a földje alanyi jogon, amely veszteséget csak óriási ráfordítással tud elkerülni/ellensúlyozni.

ja vagy egész egyszeruen figyel és szembetámad
nem balfék modon hagyja magát leutni
aki nem képes aktiv játékra az legyen elf és nem fogja mindenki betolni
nem egy régi felépitésu tolisom van anarchban 30%+ kocsmákkal
és megsem verik szét őket soha mert védve vannak más módon (hadikkal)
ez szovisként a normálban is kivitelezhető
voltam olyan szoviben is ahol egy félelf meg egy elf kleptomán seggét is védenem kellett
mégse boritották meg az orijaikat mert mindig kontratámadásokkal védtuk oket(illetve ők saját magukat is védték)
ezt hivják stratégiának
nem azt mikor nem tudsz ellopni valamit akkor szabályváltozást javasolsz

All times are GMT +1. The time now is 03:01.