Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Láma 05-11-2006 14:54

Chris ötletével nekem csak annyi bajom van hogy értelmetlen és bonyolult lenne a megvalósítása...

aúú 05-11-2006 14:56

Quote:

Originally Posted by Láma
De az ötlet lényege pont az, hogy az éplista mutatja a legmegbizhatóbb képet egy oriról, az amia gömbön látszik sokszor bizony hamis képet mutat. Ott van egy törpe látsz nála 20k ijászt tegyük fel. Nem tudod menyi tornya van. de ha a legrosszabb esettel számolsz, közel se tudod beütni. Remélem érthető voltam.

Nem az ötleted megértésével van a baj, hanem azt nem értjük, hogy mivel kötözködsz, mikor ha megnézzük mindkettőtök ötletét, akkor csak az éplista végeredményében van különbség... ha gömbölnek és nem vagy fullra pakolva, akkor a gömbbel semmit nem érnek akkor sem, ha 0-t mutat az éplista felmérés és akkor sem, ha 10-et és ugyanúgy az a legrosszabb eset, hogy be sem férnek sereggel és ezért el sem indulnak...

aúú 05-11-2006 14:58

Quote:

Chris ötletével nekem csak annyi bajom van hogy értelmetlen és bonyolult lenne a megvalósítása...

Nem értelmetlenebb, mint a te ötleted...:)
A generálás pedig szerintem nem bonyolultabb, hisz az, hogy 0-val helyettesítesz valamit, vagy random számokkal, minimális különbség...

Láma 05-11-2006 14:58

De ha van két egyenértékű megoldás, de az egyiknek bonyolultabb a megvalósítása, akkor mi értelme van azt választani? Én ezt nem értem...

Láma 05-11-2006 15:00

Quote:

Originally Posted by aúú
Nem értelmetlenebb, mint a te ötleted...:)
A generálás pedig szerintem nem bonyolultabb, hisz az, hogy 0-val helyettesítesz valamit, vagy random számokkal, minimális különbség...

Random számokkal? Nem azt mondogattátok, hogy vonogasson le a bányákból, meg az akármikből, és adjon hozzá a barakkhoz meg a toronyhoz?:) Amúgy egy random szám generálás is bonyolultabb, mint beirni a konstans nullát;)

aúú 05-11-2006 15:03

Quote:

Random számokkal? Nem azt mondogattátok, hogy vonogasson le a bányákból, meg az akármikből, és adjon hozzá a barakkhoz meg a toronyhoz?:) Amúgy egy random szám generálás is bonyolultabb, mint beirni a konstans nullát;)

Nana, ez tévedés...:) Programozási dolgon nem hiszem, hogy veszekednünk kéne, mert ennek behelyezhetőségét úgyis Atis tudja csak megmondnai...:)
Az meg, hogy milyen számokat írjon be, volt rá több ötlet is...

Egyébként így végig gondolva, mindkettő ötlet kicsit túlerősíti a törpét ha szöviben van, hisz az éplistáját nem lehet megnézni, és nem is kell mindig gépnél lennie, hogy távolba nézzen, így nem kell full sereget sem tartnia bent és innentől a törpét csak a tekizés teheti harcképtelenné, hisz nem fogsz neki menni még full sereggel sem egy olyan orinak, ami lehet, hogy 2x olyan erős mint te, de lehet, hogy a közeledben sincs...

Láma 05-11-2006 15:06

Quote:

Originally Posted by aúú
Nana, ez tévedés...:) Programozási dolgon nem hiszem, hogy veszekednünk kéne, mert ennek behelyezhetőségét úgyis Atis tudja csak megmondnai...:)
Az meg, hogy milyen számokat írjon be, volt rá több ötlet is...

Egyébként így végig gondolva, mindkettő ötlet kicsit túlerősíti a törpét ha szöviben van, hisz az éplistáját nem lehet megnézni, és nem is kell mindig gépnél lennie, hogy távolba nézzen, így nem kell full sereget sem tartnia bent és innentől a törpét csak a tekizés teheti harcképtelenné, hisz nem fogsz neki menni még full sereggel sem egy olyan orinak, ami lehet, hogy 2x olyan erős mint te, de lehet, hogy a közeledben sincs...

De ehhez jó szövi kell, viszont jó szöviben mindegyik faj túl erős:P

Láma 05-11-2006 15:08

Amúgy raki lopásokkal és egyéb módszerekkel itt is lehet ügyeskedni, akárcsak az elfnél egyéb módszerekkel, nem hiszem hogy túlerősítené.

aúú 05-11-2006 15:21

Quote:

Amúgy raki lopásokkal és egyéb módszerekkel itt is lehet ügyeskedni, akárcsak az elfnél egyéb módszerekkel, nem hiszem hogy túlerősítené.

Nem igazán, mert ha valaki nem egy full termelő törpét próbál ilyen módon építeni, vagy rendszeresen üríti a raksikat, akkor majdnem bizti, hogy a raki lopással sem tudsz meg semmit... igazából amit ki lehet ilyenkor számolni, az a lakosságból a házak száma... minden másra rá lehet mondani, hogy bizonyttalan...
Amúgy nem kell hozzá nagyon szuper jó szövi, hogy távolba nézzenek...:)
Szóval mondom, lehet, hogy így túl erős mindkettő féle verzió...

Láma 05-11-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by aúú
Nem igazán, mert ha valaki nem egy full termelő törpét próbál ilyen módon építeni, vagy rendszeresen üríti a raksikat, akkor majdnem bizti, hogy a raki lopással sem tudsz meg semmit... igazából amit ki lehet ilyenkor számolni, az a lakosságból a házak száma... minden másra rá lehet mondani, hogy bizonyttalan...
Amúgy nem kell hozzá nagyon szuper jó szövi, hogy távolba nézzenek...:)
Szóval mondom, lehet, hogy így túl erős mindkettő féle verzió...

1/A-n kivül nem igazán tudod hova üriteni a raktárat, mert korlátos mennyiségű piacod van. Kajatermelést is ki lehet következtetni, mert ahhoz már bizony jó szövi kell hogy minden körben érkezzen kaja, szóval sztem egyáltaán nem olyan gázos. Az elf a fantomseregével is csak tolis lehet, mert különben kitekizik. A törpe nyilván nem lesz tolis, inkább hadis, tehát a tekilopás ignecsak sújtja szegényt, viszont mégse csap akkorát mint egy ork, stb. Sztem nem boritaná fel a játék egyensúlyát.

aúú 05-11-2006 15:34

Quote:

1/A-n kivül nem igazán tudod hova üriteni a raktárat, mert korlátos mennyiségű piacod van. Kajatermelést is ki lehet következtetni, mert ahhoz már bizony jó szövi kell hogy minden körben érkezzen kaja, szóval sztem egyáltaán nem olyan gázos. Az elf a fantomseregével is csak tolis lehet, mert különben kitekizik. A törpe nyilván nem lesz tolis, inkább hadis, tehát a tekilopás ignecsak sújtja szegényt, viszont mégse csap akkorát mint egy ork, stb. Sztem nem boritaná fel a játék egyensúlyát.

Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...

Láma 05-11-2006 15:38

Quote:

Originally Posted by aúú
Ha nem full termelő törpe vagy, akkor szinte semmit nem fogsz lopni a raksiból és a törpének pont a teki miatt érdemes sok tolit is tartani, hogy ne lehessen olyan sokat tekizni (elég annyi, ha csak 4-5 alkalommal férnek be hozzád), valamint nem kell éheztetősnek lenned, hogy meglepetést okozz akkor, ha bevezetésre kerül ez a faji vari... hisz nem mind1, hogy van a gömbödön 5e íjász, miközben befér 10e íjász toronyban, vagy hogy van 20e főnyi sereged, amivel lehet, hogy nem fogod ki a támadót, de vissza tudsz menni 2x... és van még pár ilyen kombó, amit sehogy nem fogsz kideríteni...

A gabonamennyiséget látom a gömbről:)

aúú 05-11-2006 15:41

Quote:

A gabonamennyiséget látom a gömbről

Igen, azt tényleg...:) Így meg tudod mondani, hogy mennyi a raksija, tehát már vagy 2 épületet ki tudsz számolni...:) De pld ha az épületes ütéses trükköt játszák veled, akkor esélytelen leszel, mert azt ugyibár pont a gömbböl nem lehet kiszámolni, csak a gömb+éplistá-ból...:)

Szóval mondom én, lehet, hogy ez így kicsit túl erős lesz... csak az a baj, hogy most én se tudok jobbat mint ez a két ötlet...:)

Láma 05-11-2006 16:27

Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.

Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá:)

aúú 05-11-2006 16:39

Quote:

Sztem a tolik elleni tükör vari túl erős lenne, bármiféle rakivédelem növelés meg többet ártana mint használna.

Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...

Quote:

Amúgy ki lehet számolni ha kitartó vagyok a házakat, tanyákra, kocsmákra, templomokra lehet mondani egy minimumot, a bankok száma se okoz nagy fejtörést, meg a többi termelő épületet is meg lehet határozni csak kitartás kell hozzá:)

Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...

Láma 05-11-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by aúú
Ezzel teljesen egyet értek, a tolik elleni tükör varit nem támogatom én sem...

Minél magasabb hekin vagy, annál nehezebb kiszámolni, hogy mi is van a minimumon kívül és annál bizonytalanabb az is, hogy mi lesz a csata kimenetele, ha belekötsz egy törpébe, pusztán a fentebb áltamal leírt okok miatt... ráadásul a kitartás szép dolog, de egy harcban, biza nincsenek napjaid, hogy eldöntsd, miből mennyi van az ellennek, vagy támadsz, vagy lekapnak téged...

Ha harc van akkor sztem menni kell:) Olyat nem nagyon tudok elképzelni hogy valaki elkezd szétütni téged, és te nem csinálsz semmit, mert lehet hogy nem ütöd be.

Xeper 05-11-2006 22:01

Nekem az az igazi bajom ezzel, hogy a legkezdőbb játékosok fogják csak megszívni ha random számos rendszer lenne, a többiek úgyis mindenképpen a legrosszabb esettel számolnak majd...
Ezért nem látom az értelmét a hazugságnak...

Penya 05-12-2006 09:52

Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.

aúú 05-12-2006 10:03

Quote:

Originally Posted by Penya
Na igen, a másik meg h minden felmérésnél mást mutatna vagy ha többször is felméred akkor ugyanazt a hamisat? Meg tudjátok indokolni miért kell bonyolítani? Az elfnek is jól van a 0 mindenből mit szólnál hozzá ha kapnál valamit, de nem tudnád eldönteni h most ez a valóság és nincs fent a vari vagy fent van a vari és hamis a kép, ez egy olyan szöviben ahol nem tudjátok felmérni az elfet met nincs élezett toli galiba tud lenni.

Nem gondoltad végig a dolgot... az elf faji variját fölrakva csak a gömbön nem látszik, hogy mid van, de ha felmérik az épületeidet, akkor símán kiszámolják... míg ugyanez fordítva nem igaz, mert egységet lehet venni pár másodperc alatt a meglévő épületekbe, de épületet az egységek alá nem... így a kettő dolog csak látszólag állítható párhuzamba és mondható az, hogy ott is működik, de a játék sajátosságiaból adódóan igazából ez nem így van és nem ilyen egyszerű...

Penya 05-12-2006 10:11

Ott van az hogy HA felmérik, de nem igazán értem ez hogy kapcsolódik ahhoz amit írtam. Az épületfelméréssel tisztában vagyok, azért írtam h akkor tudna problémát okozni a hamis gömb (nem 0-t mutató de ez csak elmnélet) ha valami miatt nem tudják felmérni az elfet.
Miért kell h hamis adatokat adjon meg, miért nem jó a 0?

aúú 05-12-2006 10:52

Quote:

Ott van az hogy HA felmérik, de nem igazán értem ez hogy kapcsolódik ahhoz amit írtam. Az épületfelméréssel tisztában vagyok, azért írtam h akkor tudna problémát okozni a hamis gömb (nem 0-t mutató de ez csak elmnélet) ha valami miatt nem tudják felmérni az elfet.

Olvasd már vissza amit Lámával már lezongoráztunk egyszer... lényegében halálosan mind1, hogy 0-t mutat, vagy valótlan adatokat, ugyanúgy nem számítható ki... viszont ha 0-t mutat, akkor egyértelműen lehet tudni, hogy fent van a faji vari és ezzel oda a meglepetés ereje...

Chris 05-12-2006 10:58

Quote:

Miért jó, hogy ha fenn van a megtévesztés varázslat és bebuknak a tolik, akkor egy másik országot ad meg a progi, és nem csak azt írja ki egyszerűen, hogy nem lehet tudni ki volt a tolvaj?

Amúgy lehet ezzel az egésszel meg kellene várni, hogy elfogadják-e a tekilopásos módosítást, mert szerintem annak a kimenetele változtahatna, azon, hogy milyen irányba kezdünk el gondolkodni a törpe fajivari esetén (itt nem a saját ötletemre gondolok, hanem erre a témára általában).

vonos82 05-12-2006 20:52

Ha ezek megvalósulnának:

1, elf: nem lehet gömbözni, lehet éplistát készíteni, és tekizni (ha nem toli)

2, törpe: nem lehet éplistát készíteni, lehet gömbözni és tekizni

3, fél-elf: gyakorlatilag nem lehet éplistát készíteni, tekizni és tolizni, de szétütik

4, óriás: lehet gömbözni (ha nem varis) és lehet éplistát készíteni és tekizni (kicsit)

5, gnóm: akár gömb, akár éplista ellen védve lehet (attól függ, toli vari vagy hadi), és nem lehet tekizni

6, ork: bármit lehet csinálni, de a kockázatok és mellékhatások tekin...izé

7, hulla: (...)

nagy vonalakban persze, de legalább mindenki védett valami(k) ellen, nem?

vonos82 05-12-2006 20:53

8, ember: TUDJÁTOK!

Senki 05-14-2006 18:21

de elf hadi törpe hadi és ork hadisok mint a torkosborz, olyat csinálnak mert lopható a tekijük, szóval azért óvatosan ezzel a védettek ez az ellen kijelentéssel... de ez más topic témája mondjuk...

vonos82 05-15-2006 14:31

Nem is úgy gondoltam, hogy teljesen védettek, hanem abban kicsivel erősebbek...

De tény: az elf seregét ki lehet találni, csak trükközni kell, az embert is le lehet ártózni, csak nehezebben, így a törpincs épületeit is ki lehet találni, csak nehezebben, az óriást és a gnómot is ki lehet tekizni, csak nehezebben, ésígytovább...

De innentől meg az ork lóg ki a sorból, de az egy másik játékstílus (és topic)

Bogár 05-15-2006 17:23

nem lóg ki az ork a sorból.
az ork sereget is ki lehet védeni, csak nehezebben. :D

Walron 06-14-2006 08:47

Halik!

Hát én feladtam az 5.oldalnál:)

Quote:

Originally Posted by Apa
igen és a védelmet terjesszük ki ember lopásra is, meg...meg...meg...

és akko mindenki törpéset fog jáccani, má csak 1 hofehérkés faj kell hozzá...

Hát nem rosszból,de az óriás Szieszta varázslatára mit mondasz??!?!?!?!!!?!?!?

Hát a piac-ötletet elvettem mert 1ház kell 1piachoz, és már megint nem a törpről van szó mert mindenkire vonatkozik és nem vari!

Én a 80%os védelmet javaslom,de ez nem nagy szám...

Legyen monjuk a régi varija,csak katonákra:P
10-15kör a katonák képzési ideje

Túl tápos lenne?:)

AVP

Bogár 06-14-2006 09:38

érdemes végigolvasni az egész topicot. egész jó ötletek voltak.

Walron 06-14-2006 09:47

Ok!
Majd ha lesz több időm!:)

AVP

Walron 06-14-2006 10:02

Quote:

Originally Posted by Senki
valóban jó lenne a megemelt védelem a raktárainak, de egy fő gond még mindig van.... a tekilopás ami minden más fajt hazavág mint a gnóm vagy az az óriás a tolisokon kívül. egyszerűen túl nagy súlyuk van a játékban vagy a tudománytekercseknek, vagy annak, hogy egy tolis egy sor lopással hazavágja az országot. csökkenteni kellene a tekercslopás mértékét úgy 30%ra a mostaninak. és az óriás tekivédelme se lenne mondjuk utána akkora, hanem csak annyi mint amennyire a raktárait védi most VAGY pedig több lenne a faji bónusz százalék és 10-20%okat számítana csak a teki (ami azért így is sok lenne ha azt nézzük)... ez azt eredményezné hogy az összes fajjal lehetne játtszani anélkül, hogy a tolisok hazavágnának mindenkit... gondoljuk csak el, megjelennek a hadi törpék, orkok is nem csak elvétve egy-egy valami más lenne mint óriás vagy gnóm. vagy pedig a pontkülönbséggel arányosan fáradnának is a tolik: így nem tudnának hírnévre lopni 400-500k pontkülönbségről 0tollis országokra vagy 8 körről nem tud akkora kárt okozni a tolis, mint 2ről. így a nagy létszámú csoportokban sem az lenne hogy jó messziről hazavágnak egy tekilopással. mert ha közelről akkor meg tudod verni nagyon érte, a messziről, akkor nem tud kárt okozni annyit. ugyanúgy, ahogy messziről egy varis is kevesebbet tud rengetni... így legalább nagyobb az esély a megtorlásra és nem lenne olyan könnyű hazavágni a többi fajt.
ez nem ehez a témához tartozik de lényegében ez a fő mozgatórugója annak hogy két fajra korlátozódik a lenti játék.

Már elnézést, hogy beleszólok,de inkább a törp varijáról kéne beszélni,nem pedig hogy a tolikat is gyengítsük meg így is csökken 100értékenként az akció hatásfoka!

Walron 06-14-2006 10:17

Quote:

Azt te se gondoltad komolyan h magas hekin annyi tolit tartasz h egy tolis ori ne lopjon le. :D

Nos, nem de ha pl törppel vagy emelt számú tolit tartasz!
és az elég ahoz hogy csak defenzive módon játsz szóval ij+toronnyal bevéded magadés termelsz a szöviednek, max pár támadó egység szövisegítségnek!

Walron 06-14-2006 10:31

Quote:

Neked hiába tépem a számat? NEM A TÖRPÉT akarom tápolni, hanem a tekik súlyából visszavenni!!!! ezzel az összes kitekizhető fajt megerősíteni, hogy ne csak tolisnak menjenek.
Nem faj megerősítés, hanem a tekivédős fajok előnyének csökkentése... ez a cél, hogy többféle stratégia mehessen, legyen ork, törpe és ember hadis is. mert hiába lehet a varikon a kajájukon spórolni embernél, a tolikon ottveszted, mert kell, és így is tolisként is kiszed belőled mindent egy félelf. itt nem fajokat kell tápolni hanem lecsökkenteni a tekik súlyát, ettől esetleg és színesebb lesz a játék. ez nagy változás, ilyen nem lesz sokáig, de ráérünk kitalálni addig valami olyat ami behozza a többi színfoltot is a játék fővonalába.

Az a baj hogy Ati ma nem nézett be ide és nem csinálta meg amit én nem tudok megtenni és ezért őt kértem rá...

Hát nekem lenne egy elképzelésem:
-óriás-szieszta varázslat legyengítése, csak variölésre kapjon 80%os védelmet teki maradjon 50%
-gnóm legyen 80%os védelem
-törpe legyen 80%,hogy alsóbbszinteken is "használható" legyen, és hogy kulcs-kulcs egyenlő legyen:)
Így akor már nem lesz akorra hátranya a többi fajnak vagyis kiegyenlítettebb lesz a küzdelem:)
Viszont akor a tolisoknak lesz vmi előnyük,de ha mindenkinek van kis tolija+tisztanlátás akor már tűrhető lesz.

Vélemény?

AVP

Walron 06-14-2006 10:45

Quote:

igen, én vetettem fel, hogy mi lenne ha egy ilyen általános megoldásban gondolkodnánk, mikor belegondoltam hogy ha a piac elveszi a törpe fajivarit, akkor törpével mi legyen és bejöttek a tekik, meg hogy védjük őket valahogy, innen meg eszembe jutott az ember hadisos topic ahol megint az egész a tekikbe fulladt bele... Nem a fajokkal van a baj, hanem a tolisok korlátlanul lophatnak tekit és ez nem anyagi kár csak, hanem minden téren hazavágja a tekire lelopott országot. körváltikor lelopnak, lehetőleg közbe, és elmegy a sereged eladás nélkül. velem megcsinálták. 3 hullámba leléptek a seregeim, mert a HT már nem foglalkozott velük, én meg nem tudtam hova kapni. 20mp alatt megdarálták az orszgom 30%át... nem örültem.
ilyenkor esély sincs semmilyen trükkre amit elsüthetnél... 1/Aban könnyű persze, de az más világ ahogy mondták mások is. ezen kellene változtatni. a tekilopás teljesítményének csökkentésével, és a távolság ilyen hozzászámításával. az is megoldás. vagy a kevesebb tekercsbónusz.
és úgyse lesz bevezetve egy ilyen rövid időn belül, pláne nem holnapra, szóval át lehet állni seregre mint tartalékra. azt legalább nem lopják el, és a HT kiteszi a piacra magától, hogyha hazajön, nem? ;)

Elnézést hogy ennyit, beleszólok,de akor ha csökkentjük a toliknak a távolságát lényegében,akor a varisokét is! ha pedig így van akor pedig max 3körre lesznek a ahdiktól akik SIMÁN átmennek rajtuk!!! Ezért kell 4-5körről lopni! és 100pontonként csökken a hátékonyság! ha változtatni akarunk ezen a számon kell de max 50-re levinni!!! vagy nem lineálisan hanem mondjuk négyzetesen növekedne körönként, mert ha nagyon levisszük akkor közelre sem lesz jó tolvaj a tolvaj! mert 5helyezéssel fentebb lévő oritól csak 80-90%ot hoz csak el és 1el fentebb lévőtől pedig 90-95%-ot???

AVP

Bogár 06-14-2006 11:09

a tolisok 8-10 körre is simán lophatnak. ha csökkentjük a tolik hatékonyságát a távolság függvényében, attól nem kell csökkenteni a varik hatékonyságát is.
az 50 pontonkénti hatékonyságcsökkentés meg egyáltalán nem jó ötlet. még így is nagyobb hekiken a tolik halottak már... ott már csak cselezéssel megy a tolizás, és pénzbe kerül neked is.
mind1, ez más téma, ajánlom neked ezeket a topicokat is:

A tekercs lopás hatákonysága: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=35

Tul erosek e a Tolis orik??: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=416

Senki 06-14-2006 21:05

Quote:

Originally Posted by Walron
de ha pl törppel vagy emelt számú tolit tartasz...

tarts 50% kocsmát törppel és egy félelf lelop ugyanúgy... valahol írták már ez hogy semmit nem ér :)

Bogár 06-14-2006 22:43

Quote:

tarts 50% kocsmát törppel és egy félelf lelop ugyanúgy... valahol írták már ez hogy semmit nem ér :)

úgy számoltam, hogy nem tudós törpével a tudós félelfet ki lehet védeni ugyanannyi % kocsmával. pl. 1000 hekin 250-250 kocsmával a félelfnek van 14000 tolija, a törpnek 15600. 100% morállal és 100% készültséggel, a támadóerő 26390, a védőerő 26363. ez max 1 lopásra elég. ha tudós a törp is, a félelf nem fér be a varis segítsége nélkül (800-as csoportlétszámmal számoltam).

director 06-14-2006 23:05

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
úgy számoltam, hogy nem tudós törpével a tudós félelfet ki lehet védeni ugyanannyi % kocsmával. pl. 1000 hekin 250-250 kocsmával a félelfnek van 14000 tolija, a törpnek 15600. 100% morállal és 100% készültséggel, a támadóerő 26390, a védőerő 26363. ez max 1 lopásra elég. ha tudós a törp is, a félelf nem fér be a varis segítsége nélkül (800-as csoportlétszámmal számoltam).

és a fajivarival mivan? (nem számoltam utána, ahhoz lusta vagyok:)

Non Omnis Moriar 06-15-2006 07:41

Quote:

Ezért fölösleges is szinte kocsmát tartani... másra kell rágyúrni és nem tartani bent olyasmit ami megéri hogy hozzád nyuljanak.
Pl.: 4-5milla pézért vagy 5-6K tekiért valszleg nem romboltatja mészároltatja le magát senki

Non Omnis Moriar 06-15-2006 07:51

A Törpe fajhoz hozzászólva, igaz nem a varijahoz, mert arra most nincs 5letem

viszont - mivel a Törpék a legjobb építészek, és szeretnek a föld alatt is építkezni, a rengetéssel szemben lehetnének ellenállóbbak.
Ez stílusos és illik a képbe, szerintem

Tisztelettel.

All times are GMT +1. The time now is 08:50.