Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

siQ 01-14-2010 09:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236623)
A megrendelő nem egyezik a felhasználóval.

Akkor miért kell fizetni a VIPért? Szerintem egyértelműen valamilyen szintű megrendelővé válsz, ha már fizetsz érte.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236623)
A felhasználók (például a BKV buszait igénybevevő utasok) örülnének neki, ha a busz 5 másodperc alatt megtenne egy megállónyi utat. A BKV azonban valószínűleg nem támogatná, hogy rakétákat szereljenek a buszokra, mivel pontosan tudja, hogy képtelen lenne az összes utasnak elmagyarázni az ezzel járó biztonsági intézkedéseket, és pontosan tudja azt is, hogy KisPistike csakazértse csatolná be magát, emiatt a második másodpercben kirepülne az ablakon. Ezért mérlegelve azt, hogy az utasok 100%-a akarna ilyen újítást, de csak 10%-uk fogná fel, hogy ez mivel jár, nem fog ilyet csinálni, bármennyire akarják is a felhasználók.

A példád meg nyílván sarkit, ilyet én is tudok.
Az utasok szeretnék, hogy 5mp alatt érjen egy megállóban. Másik része az utasoknak viszont biztonságosan szeretne közlekedni.
Kompromisszum: megkeressük azt az elérhető maximum sebességet aminél még biztonságos. Igy mindenkinek jó, egyik fél sem fogja ugy érezni, hogy nem törődnek az érdekeivel.

Ati 01-14-2010 09:43

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236629)
Akkor miért kell fizetni a VIPért? Szerintem egyértelműen valamilyen szintű megrendelővé válsz, ha már fizetsz érte.

Nemrég vettem egy képeslapot, amivel támogattam valamelyik gyermekkórházat. Máris írom, hogy a támogatásom után milyen változtatásokat kérek a kórházban...

Nyilván látható, hogy ez a logikai összefüggés butaság.

És akkor most visszatérve arra, hogy ne olyan javaslatokat erőltessünk, amik biztosan nem lesznek...

Gabro 01-14-2010 09:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236631)
És akkor most visszatérve arra, hogy ne olyan javaslatokat erőltessünk, amik biztosan nem lesznek...

tiszta sor, ezzel kellett volna kezdened, és akkor kevesebbet téptük volna feleslegesen a szánkat.
Semmi gond.

Ati 01-14-2010 09:52

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236633)
tiszta sor, ezzel kellett volna kezdened, és akkor kevesebbet téptük volna feleslegesen a szánkat.
Semmi gond.

Tegnap délben ezt már leszögeztem:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236495)
Vétózva.

siQ 01-14-2010 09:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236626)
Nincs mindkét félnek problémája. Sőt, egyik félnek sincs problémája.

Normálban egyre több a sokszemes ori, szóval igenis lesz probléma, amit jksz-el fog megoldani a közösség. De végülis tökmindegy, mert ha a B-ben feltudott menni 8 ori 3600 hekire anélkül hogy kilettek volna rakva, akkor nyilván észre sem lehet venni az ilyet.

Akkor azt támogatom, hogy maradjon így ahogy van. Normálban majd 'megoldja' mindenki. Anarchban viszont maradjon meg ez a taktikai elem.

Remedy 01-14-2010 10:18

Quote:

Ez annyira probléma, mint az, hogy valaki tornyos elfként bevédi magát, és emiatt nem tudom legyőzni a termelő félelfemmel. Persze, hogy nem, mert nem arra való.

Amit felvazoltam, az egy valos problema. De varom Toled is, Te hogy oldanad meg jksz nelkul, ha szerintem nem problema? (Azt ne mondd legyszives, hogy "nem mennek G-be", mert az nem erv).

A parhuzamod meg jelen esetben nagyon santit. Ketlem, hogy egy 9es szemelyisegu orszag "nem arra valo" hogy elso legyen. :)

Dynosaur 01-14-2010 10:25

Quote:

ha nincs probléma, és nem elfogadható a középút, amelyik egyik csoportban sem okozna fennakadást, észrevétlen lenne, akkor én sem támogatom, hogy elmenjenek a lakosok. (Nem, nem játszom anarchban, soha nem is fogok...)

Ati 01-14-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236639)
Amit felvazoltam, az egy valos problema. De varom Toled is, Te hogy oldanad meg jksz nelkul, ha szerintem nem problema? (Azt ne mondd legyszives, hogy "nem mennek G-be", mert az nem erv).

A parhuzamod meg jelen esetben nagyon santit. Ketlem, hogy egy 9es szemelyisegu orszag "nem arra valo" hogy elso legyen. :)

Pedig azt mondom, hogy egy 9 személyiségű ország nem arra való, hogy ezekben a csoportokban első legyen. Gyönyörűen tudnak ezek a sokszemélyiségű országok forogni, anélkül, hogy problémát jelentene nekik az általad felvázolt helyzet.

Persze lehet rossz döntéseket hozni, és ezzel elérni, hogy problémát okozzon. De ugyanilyen rossz döntés, hogy nem tartok katonai egységet egy orkban, csak tanyát, hogy termeljek, majd csodálkozom, hogy beütnek, pedig az ork harci faj.

Remedy 01-14-2010 10:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236641)
Pedig azt mondom, hogy egy 9 személyiségű ország nem arra való, hogy ezekben a csoportokban első legyen. Gyönyörűen tudnak ezek a sokszemélyiségű országok forogni, anélkül, hogy problémát jelentene nekik az általad felvázolt helyzet.

Persze lehet rossz döntéseket hozni, és ezzel elérni, hogy problémát okozzon. De ugyanilyen rossz döntés, hogy nem tartok katonai egységet egy orkban, csak tanyát, hogy termeljek, majd csodálkozom, hogy beütnek, pedig az ork harci faj.

Ezzel azt akarod mondani, hogy 9 szemelyiseg utan ne jatszhasson az ember a normal csoportban, hanem rakenyszerited oket a gyors vagy lassu csoportra? (Hiszen a G csak igy kerulheto ki)

Plusz, ha ezt meg meg is tennek, felboritanak addigi jatekstilusukat, akkor is megtortenhetne, hogy ott is lesz egy ilyen orszag.

Most komolyan, tenyleg azt szeretned az emberekre eroltetni, hogy 9 szemelyiseg utan ne jatsszanak, vagy jkszen gondolkodjanak, egy ilyen dolog miatt? Ezt nem tudom elhinni.

siQ 01-14-2010 12:06

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236640)
ha nincs probléma, és nem elfogadható a középút, amelyik egyik csoportban sem okozna fennakadást, észrevétlen lenne, akkor én sem támogatom, hogy elmenjenek a lakosok. (Nem, nem játszom anarchban, soha nem is fogok...)

de van probléma, szóval csak akkor fogadd el, ha elfogadod a problémát is ami ezzel jár.

Ati 01-14-2010 12:08

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236670)
de van probléma

Éspedig mi?

Eddig EGY érintett ország jelentkezett ezzel kapcsolatban, és szerinte ne változtassunk.

Dragi 01-14-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236672)
Éspedig mi?

Eddig EGY érintett ország jelentkezett ezzel kapcsolatban, és szerinte ne változtassunk.

Szerintem igazán nem esne nehezére senkinek életképes országokat építeni normálba is meg anarchba is. Valaki írta hogy több 10 milla egységeket kell befokozni hogy rá lehessen állni a giga termelő orika :) Fedezni nem lehet abból a sok milla katiból ?:) legalább nem kell annyit szabizni...
Az meg hogy normálba vannak ilyen országok és megtehetik... az meg szerintem nem fair másokkal szemben de persze tudom :D ha megteheti miért ne tegye ????? :p

de egyébként mondhatnám azt is amit itt már olvastam " nem játszom normálban nem érint"
Én meg nem játszom anarchba úgyhogy mondhatnám engem sem érint hogy melyik anarchos mit szól hozzá ... már bocs az anarchosoktól:p

Remedy 01-14-2010 12:13

Osszefoglalom a velemenyem: Ez egy jo regota benn levo logikatlansag a jatekban. (Ne magyarazzuk felre, hogy az a logikatlan, ha semmi sem megy el egyaltalan, hitvitak nem erdekelnek)

Emiatt olyan orszagok is keletkezhetnek, amik a normal jatekmenetet befolyasoljak, zavarjak, es jkszre sarkallnak. Azoknak az orszagoknak _semmi_ keresnivalojuk nincs ott a pontlistaban.

Az, hogy emiatt mashova forduljon vki, mint szeretne, egyszeruen nonszensz ervkent. Ugyan mar!

Ezt a logikatlansagot kihasznaljak (foleg) az anarchosok, miert ne tennek, hiszen van ra lehetoseg. Nem egy kiskapu volt mar bezarva, sokaknak nem tetszett, de a jatek jobb lett tole. Most is errol van szo. (Lasd sereg tultoltes, stb....)

Szoval ha egy kis 9esnek az lesz mondva, hogy: "Figyelj haver, van egy par eletkeptelen orszag szabadsagon, nem is jatszik, ne fordulj mar oda, ahova akarsz, mert nagyot szivsz", akkor az egy nagyon rossz dolog.

Plusz ez az erv azert nem er semmit, mert a tobbi csoportokban barmikor keletkezhet ilyen orszag, ha ezt a kiskaput nem vesszuk ki a jatekbol.

Ati, mi lenne az erved, ha minden csoportban lenne 4-5 ilyen orszag? Vagy 10, vagy 20, hogy mar a kis 8asoknak is szar legyen.

Akkor mit csinaljanak az emberek?

Remelem Te is latod, mit akarok mondani.

Ati 01-14-2010 12:19

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236674)
Szerintem igazán nem esne nehezére senkinek életképes országokat építeni normálba is meg anarchba is. Valaki írta hogy több 10 milla egységeket kell befokozni hogy rá lehessen állni a giga termelő orika :) Fedezni nem lehet abból a sok milla katiból ?:) legalább nem kell annyit szabizni...
Az meg hogy normálba vannak ilyen országok és megtehetik... az meg szerintem nem fair másokkal szemben de persze tudom :D ha megteheti miért ne tegye ????? :p

Fair vagy nem fair. A maga módján teljesen logikus, és ami a legfontosabb: szabályos az ilyen ország. Nincsen teljesen összhangban más elmenetelekkel, emiatt érdemes lehetne összhangba hozni, hogy ilyen téren minden egységesen működjön. Nem sikerült eddig arról meggyőzni, hogy ezen kívül más is indokolná ezt a változtatást. A kérdés az, hogy ez az egységesítés megéri-e annak a néhány országnak a fejreállítását, akik egyébként valóban életképtelenek egyfajta megfogalmazás szerint.

Quote:

de egyébként mondhatnám azt is amit itt már olvastam " nem játszom normálban nem érint"
Én meg nem játszom anarchba úgyhogy mondhatnám engem sem érint hogy melyik anarchos mit szól hozzá ... már bocs az anarchosoktól:p

Nem is kell, hogy érdekeljen. Bőven elég, ha mindenki a saját álláspontját képviseli. Pont ezért szóltam direkt az anarchosoknak külön, hogy fejtsék ki a véleményüket, mert más nem fogja helyettük megtenni.

J.Ati 01-14-2010 12:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236675)
Ati, mi lenne az erved, ha minden csoportban lenne 4-5 ilyen orszag? Vagy 10, vagy 20, hogy mar a kis 8asoknak is szar legyen.

Akkor mit csinaljanak az emberek?

Ez se egy ütős érv:)
Mi lenne, ha....ezt kár ragozni, mert nincs ha.

10-20 orit el se tudnék képzelni így a csopik tetején, de nem is kell, mert nincs ilyen.

Dragi 01-14-2010 12:22

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236678)

10-20 orit el se tudnék képzelni így a csopik tetején, de nem is kell, mert nincs ilyen.

de még lehet ...

Ati 01-14-2010 12:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236675)
(Ne magyarazzuk felre, hogy az a logikatlan, ha semmi sem megy el egyaltalan, hitvitak nem erdekelnek)

A szabadságnak az a lényege, hogy azt kapd vissza, amivel szabira mentél. Az ezzel kapcsolatos visszaélések miatt szükségszerű volt ezt a teljesen egységes és világos rendszert agyonszabályozni, és olyan logikátlanságokat betenni, amire szükség volt ugyan, de az eredeti logikusságot és átláthatóságot nagyban rontotta. Most az a kérdés, hogy tov ább folytasusk-e a logikátlanságok bepakolását annak érdekében, hogy legalább egységes legyen, vagy ne piszkáljuk azt, amivel egyébként semmi probléma.

J.Ati 01-14-2010 12:24

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 236679)
de még lehet ...

jajjjj!
De még az is lehet, hogy lesz 50 db 9 szemes ori, és nem tudnak top1 lenni egyszerre:)

Én nem érzem még most se problémának, hogy L-ben vagy egy ori +6k ponton.

siQ 01-14-2010 12:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236672)
Éspedig mi?

Mégegyszer elismétlem a problémát.
Ha szerzek annyi személyiséget, hogy első kell hogy legyek és ott van a csoport tetjén egy elfokozott szabis ori, akkor jksz nélkül kevés az esélyem elsőnek lenni.

Eddig még senki sem reagált érdemben Remy példájára az 1700on lévő orikkal, hogyan oldaná meg a kérdést. Sehogy, de biztos hogy nem harccal, hanem tömeges mntvel és jkszes ütésekkel.

és nem egy országot érint, engem mér nem érint.. mindenkit érint. Vagy az érvnek számít, hogy majd csak 1 év mulva fog érinteni? Akkor egy év mulva bevezeted? Rossz a rendszer, minek huzzuk el a végletekig.

Nem mellesleg, ha megdolgoztam érte miért ne érhetne olyan dicsőség, hogy első vagyok egy csoportban és nincs fölöttem egy elfokozott szabis ori a pontlistában.

Remedy 01-14-2010 12:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236681)
A szabadságnak az a lényege, hogy azt kapd vissza, amivel szabira mentél. Az ezzel kapcsolatos visszaélések miatt szükségszerű volt ezt a teljesen egységes és világos rendszert agyonszabályozni, és olyan logikátlanságokat betenni, amire szükség volt ugyan, de az eredeti logikusságot és átláthatóságot nagyban rontotta. Most az a kérdés, hogy tov ább folytasusk-e a logikátlanságok bepakolását annak érdekében, hogy legalább egységes legyen, vagy ne piszkáljuk azt, amivel egyébként semmi probléma.

Szamomra ez nem kerdes, most foleg a jatszhatosagrol van szo, nem a logikarol. (elfogadva ezt a gondolatmeneted)

Ha szerinted meg nincs problema, akkor egyszeru a dontes. Csak biztos aki ide ir, hogy problema van, mind hulye. :)

Attilanak meg nem is valaszolok, mert annyira onzo modon es naivan latja a dolgokat, hogy maximum csak melegebb eghajlatra tudnam elkuldeni valaszkent, hogy ott gondolkodjon picit. :)

siQ 01-14-2010 12:30

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236678)

Ha csak ennyi kell, szerintem meg lehet szervezni, hogy legyen akár g-ben is ott vagy 20 ilyen ori, de nem hiszem hogy ez lenne a cél. De hidd L hogy aki a piac cseszegetésével képes másoknak kárt okozni, az simán oda fog rakni 20 orit, ha ez az érdeke.

siQ 01-14-2010 12:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236684)
Szamomra ez nem kerdes, most foleg a jatszhatosagrol van szo, nem a logikarol.

Szerintem is sokkal fontosabb a játszhatóság mint a logika. Főleg hogy már igyis tele van logikátlansággal a játék. (ahogy majdnem minden játék) azért hogy játszható legyen.

Ati 01-14-2010 12:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236684)
Csak biztos aki ide ir, hogy problema van, mind hulye. :)

Kétféle ember ír ide:

1, akinek ezzel nem kell szembenéznie,
2, akinek szembe kell ezzel néznie.

Akinek szembe kell néznie, az egy kis réteg, ők eddig vagy egyáltalán nem írtak ide, vagy azt mondták, hogy maradjon minden ahogy most van.

Akik változtatni akarnak, azok azok, akiknek ezzel a jelenséggel (jelenleg) nem kell szembenézniük.

Ez kb olyan, mintha frissen regisztrált játékosok tennének javaslatokat az 1/A megreformálására, azzal a felkiáltással, hogy egyszer nekik is kell majd ott játszani, miért ne szóljanak bele.

siQ 01-14-2010 12:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236687)
Ez kb olyan, mintha frissen regisztrált játékosok tennének javaslatokat az 1/A megreformálására, azzal a felkiáltással, hogy egyszer nekik is kell majd ott játszani, miért ne szóljanak bele.

Ha jön egy olyan ori, aki éveket játszott A-ban kcisit abba hagyta, most visszatért és ujrakezdte. kell neki 4K kör hogy A-ba érjen. Nem lesz fejlesztés a következő 4K körben. Még jóhogy hozzászól.

Kell X* 1000 kör, hogy problémát okozzon több embernek. Most van fejlesztési időszak, még jóhogy most jön fel. De akkor mondd azt, hogy amint lesz egy olyan orim aminek probléma lesz, akkor azonnal megoldod..

Remedy 01-14-2010 12:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236687)
Kétféle ember ír ide:

1, akinek ezzel nem kell szembenéznie,
2, akinek szembe kell ezzel néznie.

Akinek szembe kell néznie, az egy kis réteg, ők eddig vagy egyáltalán nem írtak ide, vagy azt mondták, hogy maradjon minden ahogy most van.

Akik változtatni akarnak, azok azok, akiknek ezzel a jelenséggel (jelenleg) nem kell szembenézniük.

Elarulod, hogy miert hozol fel ujabb es ujabb erveket a mellett, hogy ne vezesd ezt be? Egyszerubb ha azt mondod, hogy: nem akarom, ne szenvedjetek. :)

Nezd, behozol par uj szemelyiseget is (aminek en szemely szerint nagyon orulok), pedig ez perpillanat 3 db jatekost erint, akik egyaltalan nem szoltak hozza itt a kulson ahhoz, hogy kellenenek uj szemelyisegek. :)

(Mondjuk ez is csak idoleges "segitseg", hiszen egy ido utan lesznek kis 12-esek, stb is, akik mar semmilyen apro "jutalmat" nem kapnak azert, mert fordultak... :) )

Tsobi 01-14-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236677)
A kérdés az, hogy ez az egységesítés megéri-e annak a néhány országnak a fejreállítását, akik egyébként valóban életképtelenek egyfajta megfogalmazás szerint.

Így átolvasva nekem az nem fér a fejembe, hogy melyik megfogalmazás szerint nem életképtelen. Nem tudom melyik megfogalmazás szerint nem azok.

Ati, korábban Te voltál az egyik legnagyobb bírálója a 2/D-ben kialakult, természetellenesen nagy és abszurd felépítésű országoknak, amik szintén életképtelenek, most pedig figyelembe veszed, hogy nekik mennyire rossz lenne ez az irreálisan hatalmas fokozások alkalmával.

Fedezési kedvezményt nem akarunk nekik adni? :)

Ati 01-14-2010 13:20

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236691)
Így átolvasva nekem az nem fér a fejembe, hogy melyik megfogalmazás szerint nem életképtelen. Nem tudom melyik megfogalmazás szerint nem azok.

Ha fogsz egy országot, amit folyamatosan tömsz népességgel, hogy nulla házzal, teljesen beépítve is működőképes maradjon minden épülete, akkor az az ország valahol azért csak életképes, még ha sokba kerül is. Ez egy stratégiai lehetőség, amit úgy gondolom, hogy senki senkitől nem akar elvenni. Ezzel nem ártanak senkinek, nem rendeltetésellenes ez a fajta használat, semmi probléma nincs ezzel.

Kis kitérő: ha vesszük a fellépési hektár fölött levő országokat, akkor ott egy picit más a helyzet, hiszen semmi nem indokolja, hogy ott legyenek, nekik már egy szinttel feljebb kellene lenniük.

És itt jön a kettő közötti eltérés: szabadság alatt ez utóbbi "büntetve" van, vagyis ha már extrém magasságokba ment fel, ahol igazából semmi keresnivalója, akkor legajább kelljen végig játékban maradnia. Az első eset (túltöltött emberek) viszont nem indokol semmi "büntetést", én úgy érzem. Csinál olyan dolgot, amit nem kéne? Nem. Csinál olyan dolgot, amivel másoknak árt? Nem. Csinál olyan dolgot, ami bármilyen szinten rendeltetésellenes? Nem.

Valaki felvetette, hogy az emberek értéke -- a legújabb párbajbeállítási lehetőséghez hasonlóan -- legyen nulla, és ez rengeteg mostani "problémát" megoldana. Ezt is, és az 1/A-s fokozgatásokat is. Lehet, hogy ezt kellene kipróbálni. ;)

Serg 01-14-2010 13:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236690)
Elarulod, hogy miert hozol fel ujabb es ujabb erveket a mellett, hogy ne vezesd ezt be? Egyszerubb ha azt mondod, hogy: nem akarom, ne szenvedjetek. :)

Nezd, behozol par uj szemelyiseget is (aminek en szemely szerint nagyon orulok), pedig ez perpillanat 3 db jatekost erint, akik egyaltalan nem szoltak hozza itt a kulson ahhoz, hogy kellenenek uj szemelyisegek. :)

(Mondjuk ez is csak idoleges "segitseg", hiszen egy ido utan lesznek kis 12-esek, stb is, akik mar semmilyen apro "jutalmat" nem kapnak azert, mert fordultak... :) )

Remy ez ebben a formában erős ferdítés: a 3 új személyiség bárki által választható tehát nem három játékost érint.
Az eredeti témában pedig mivel engem érint a normálban és az anarchban is a dolog ezért ellenzem.
Ha megint lesz időm játszani ugyan ezt az országot szeretném visszakapni nem pedig a romjait.
Aztán ha már a logikátlanságnál tartunk az is logikátlan hogy egy országnak nem lehet annyi pénze hogy feltöltse a barakkjait ha éppen akkor éri támadás amikor az egységei úton vannak a piacra sőt egy nagyobbacska országhoz nagyságától függően mondjuk két három esetleg négy öt ország pénze kell...

Serg 01-14-2010 13:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236692)
Ha fogsz egy országot, amit folyamatosan tömsz népességgel, hogy nulla házzal, teljesen beépítve is működőképes maradjon minden épülete, akkor az az ország valahol azért csak életképes, még ha sokba kerül is. Ez egy stratégiai lehetőség, amit úgy gondolom, hogy senki senkitől nem akar elvenni. Ezzel nem ártanak senkinek, nem rendeltetésellenes ez a fajta használat, semmi probléma nincs ezzel.

Kis kitérő: ha vesszük a fellépési hektár fölött levő országokat, akkor ott egy picit más a helyzet, hiszen semmi nem indokolja, hogy ott legyenek, nekik már egy szinttel feljebb kellene lenniük.

És itt jön a kettő közötti eltérés: szabadság alatt ez utóbbi "büntetve" van, vagyis ha már extrém magasságokba ment fel, ahol igazából semmi keresnivalója, akkor legajább kelljen végig játékban maradnia. Az első eset (túltöltött emberek) viszont nem indokol semmi "büntetést", én úgy érzem. Csinál olyan dolgot, amit nem kéne? Nem. Csinál olyan dolgot, amivel másoknak árt? Nem. Csinál olyan dolgot, ami bármilyen szinten rendeltetésellenes? Nem.

Valaki felvetette, hogy az emberek értéke -- a legújabb párbajbeállítási lehetőséghez hasonlóan -- legyen nulla, és ez rengeteg mostani "problémát" megoldana. Ezt is, és az 1/A-s fokozgatásokat is. Lehet, hogy ezt kellene kipróbálni. ;)

Igen Ati kipróbálni lehet de mondjuk ha az emberek értéke nulla akkor ha van tőled egy ország 50k pontra magasabb hektáron akkor felfedezel alá? Mondjuk 4 millió egységért?Végülis a nullás ütéseket részben megoldaná már csak a full ujra építés maradna ami azért nem olcsó és az építés alatt elég védtelenné teszi az országot.Kezd a dolog tetszeni...
A felfedezést meg akár be lehet lőni valami kevésbé magas számra

siQ 01-14-2010 13:31

Quote:

Mi lenne ha a 70* -es határt változtatnád?

Terület 20* -ig számitanának az emberek. Akkor kicsit lehet mozogni, csak nagyot nem.

Ati 01-14-2010 13:33

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 236695)
a full ujra építés maradna ami azért nem olcsó

Nem olcsó, nem olcsó... Ott a vadonatúj építész személyiség, amivel kevesebb nyersanyag kell, és még a bontásból is visszakapsz, így mégkevesebb kell. Ha bontogatni akarsz, beválasztod ezt személyiségnek.

Kicsit elkanyarodtunk a témától, mindenesetre ez egész biztosan megoldaná az ebben a téméban felvetett jelenséget, anélkül, hogy az országok működőképességét a legcsekélyebb formában is módosítaná.

Tsobi 01-14-2010 13:39

Quote:

5 +/- 1 körig életképes országot nem tartok életképesnek, de természetesen igazad van, az.

Totya&Törpe 01-14-2010 13:42

Quote:

10 milla egység jó ha elég 7-8hekit fedezni szóval ezt te se gondoltad komolyan:D

és az embrek értékét és a 70xeres határt ha lehet semmiképp ne változtassuk csúnya következményei lennének főleg D csopira nézve...

Tsobi 01-14-2010 13:43

Quote:

Én vetettem fel és elég határozott ellenérvek voltak rá, amik meggyőztek. :)

Ati 01-14-2010 13:44

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 236702)
és az embrek értékét és a 70xeres határt ha lehet semmiképp ne változtassuk csúnya következményei lennének főleg D csopira nézve...

Az emberek értékének változtatása az országok felépítésére semmilyen kihatással nem lenne.

Serg 01-14-2010 13:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236698)
Nem olcsó, nem olcsó... Ott a vadonatúj építész személyiség, amivel kevesebb nyersanyag kell, és még a bontásból is visszakapsz, így mégkevesebb kell. Ha bontogatni akarsz, beválasztod ezt személyiségnek.

Kicsit elkanyarodtunk a témától, mindenesetre ez egész biztosan megoldaná az ebben a téméban felvetett jelenséget, anélkül, hogy az országok működőképességét a legcsekélyebb formában is módosítaná.

Nem elleneztem,csak hangosan gondolkoztam,de pl ahogy az előbb elhangzott a 70x es szabály módosítása sem rossz ötlet,csak agyalni kell a számokon de a 20x az jónak tűnik 30.000 hekin is

Remedy 01-14-2010 13:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236698)

Jah. Csak visszatamadni lenne keptelenseg ezentul.

Benyomok egy fedezest, radbontok, megtamadlak, bejon a fedezesem, es eselyed nincs visszatamadni. Ugyanigy, ha egyszer bevertelek, eselyed nincs ujra ket korre kerulni es kiserni. Ez _minden_ csoportban tonkretenne a teljes jatekot. Remelem, nem komolyan mondtatok, meglepo, hogy ezt se Te, se Serg nem latja at. De ez tenyleg nem ide tartozik...

Serg 01-14-2010 13:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236708)
Jah. Csak visszatamadni lenne keptelenseg ezentul.

Benyomok egy fedezest, radbontok, megtamadlak, bejon a fedezesem, es eselyed nincs visszatamadni. Ugyanigy, ha egyszer bevertelek, eselyed nincs ujra ket korre kerulni es kiserni. Ez _minden_ csoportban tonkretenne a teljes jatekot. Remelem, nem komolyan mondtatok, meglepo, hogy ezt se Te, se Serg nem latja at. De ez tenyleg nem ide tartozik...

Milyen felfedezést?Azért van egy felfedezés szabály is hogy Te a második helyről el ne ugrálhass előlem :D

Totya&Törpe 01-14-2010 13:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236704)
Az emberek értékének változtatása az országok felépítésére semmilyen kihatással nem lenne.

nem úgy értettem hogy orik nem fognak működni :)
hanem arra hogy túl nagyok lesznek az orik közötti hézagok amit fokozással nem fogok tudni átfedni ezáltal újra kezdődik az egész Gerilla harc amit most sikerült rendeznünk 3-4 ember segítségével :)

Remedy 01-14-2010 13:56

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 236709)
Milyen felfedezést?Azért van egy felfedezés szabály is hogy Te a második helyről el ne ugrálhass előlem :D

Ki beszelt a masodik helyrol? Ez megvalosithato a B csoport 230. helyen is. (Ha 0-t ernenek a lakosok)

All times are GMT +1. The time now is 18:49.