Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

Tsobi 12-10-2009 23:29

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231964)
Lehet csak számomra tűnik itt ellentmondásosnak a dolog? Mi számít irreálisnak?

Van egy maximális pénzösszeg (~4,297 mrd arany), aminél többet az ember fizikailag egyszerre nem birtokolhat. Ha csak arról az 1,8 mrd tekercsről beszélünk, ami a közelmúltban gazdit cserélt az egyik csoportban és csak ezt szorozzuk fel egy olyan összeggel, ami alacsonyan az eladási ár alatt van (mondjuk 500 arany / db), akkor 900.000.000.000 -nyi tartalékot kapunk. Nem kell magyarázni, ez irreális.

Ha azt tekintjük, hogy egy tapasztaltabb szövetség, ami a megerőltetést orvosilag szigorúan kerülve ráfekszik a gyűjtögetésre újrázások nélkül, gond nélkül összeszedhet 20 mrd-nyit, akár fejenként is. Ha 4-től kezdve minden szinten vérös háborúkba bonyolodna, ennél többre akkor sincs szüksége senkinek, hacsak nem szabálytalan tápolásra, multira, egyebekre használja.
20 mrd, akár fejenként is nem irreális - szerintem. De ami ennek a többszöröse, az végképp.

Ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a B-ből felvihető vagyon egységekben (másban nem érdemes) olyannyira korlátozva van, hogy nem feltétlen érdemes belefeccölni a rengeteg időt és munkát, akkor végképp értelmét veszti az irreálisan nagy tartalékok felhalmozása, aminek így tényleg egyetlen célja marad: a szabálytalan multik támogatása és az etikátlan piaci manőverek végrehajtása.

Kutyuleee 12-11-2009 00:13

Quote:

Nem érzem túlzásnak. A támadás egy normális funkció, mégis büntetjük, ha nem "rendeltetés szerűen" használjuk. Az újra sem a vagyonod sokszorozására van, mint ahogy oda le is van írva a súgóban, akkor miért ne büntessük, ha ezt csinálja valaki?

De pl. én újráztam 2 hónapja. Visszaléptem szabadságról egy orimmal, és úgy döntöttem fajt váltok. Az életben nem újráztam még, nem adtam el az összes katonám a piacon, nem küldtem vagyont senkinek, csak ráklikkeltem a gombra. Szerintem ez elég jól szűrhető... Az elején valószínű sok munka lenne vele. De ha megtudnék a nagyokosok, hogy ez működik, akkor egyre kevesebb és kevesebb ország akad fenn... azaz egyre kevesebbet kell vele dolgozni.

Lehet csak számomra tűnik itt ellentmondásosnak a dolog? Mi számít irreálisnak? Egy kezdő számára az 500 millás tartalék már nagy. Az A-s orik számára meg a 20 milliárd közepes. Hol lehet meghúzni a határt? Írunk egy képletet ami a csoport átlagvagyonával számolgat? Illetve, akkor hogy kapja vissza az a 20 milliárdos vagyonát, aki megdolgozott érte, és nem újrázott, és hogy veszti el az, aki épp duplázza?

általában nem szoktak viszony számot mondani,hogy mi az irreális, így nincsen reális határszám, de azért érezhető,hogy mi számit annak, ebbe nem kell belekötni. 3yard (nem értékre, hanem darabszámra) tekercs pl már az, és olyan létezik egy országnál.

Amúgy meg mutasd meg nekem azt,hogy hol a fenében van leirva,hogy: "Szabályellenes újrázással megduplázni a vagyonod"
Segitek. sehol. így ne hasonlitgasd egy olyan dologhoz, ami viszont tényleg ütközik a játék szabályrendszerével. Az,hogy te úgy újráztál,hogy nem adtad át a vagyonod senkinek és kaptad késöbb vissza, az már a te dolgod. el lehet dönteni,hogy hülyeség vagy sem így újrázni,(én is így újráztam 2napja, 1yard kp volt az oriban, és nem érdekelt:D:D).
De ha egy szövivel közösen megtermeltek javakat és újra elött átadod a szövetségeseidnek azt amit KÖZÖSEN termeltetek, vagy szereztetek csatában, csak éppen te tároltad azt hogy szüröd el ettől. akár csoportokon keresztül. és ha vittél fel elötte is tartalékot akkor már szabály ellenes lenne? vagy olyan orinak tilos lenne átadni a javait, aki bármennyi tartalékkal lépett fel??? sztem ne forszirozd ezt az ötletet, mert annyi féle képpen meglehet mindent indokolni reálisan,hogy képtelenség automatikus szürőt felállitani rá, mert minden esetben kéne szubjektiv elbirálás. Ha én elakadok orkkal mert mindenki engem gyújt,vagy csak szimplán megváltozik az idő beosztásom, és nem jut elég időm az orkra akkor nem újrázhatok be óriásra, mert éppen fellépésnél volt nálam x milla teki,vagy csak kénytelen leszek ott hagyni csóron a szövetségem, mert én voltam a legaktivabb az ork miatt így nálam volt a tartalék, de nem adhatom át, pedig lehet ők termelték a nagyrészét??

Nem szabad szabályellenesnek titulálni az újra semilyen formáját, mert csak negativ hatása lenne.
1, a régimotorosok,úgyis kikerülik a szabályokat,mert lenne kiskapu,ha nem akarjuk a játékosok nagyrészét ellehetleniteni ettől a lehetőségtől,márpedig ha megkerülhető a szabály, már értelme nincsen.
2, az új játékosok nem mernének újrázni, így egy eladkadásnál, ha nem merik használni a lehetőséget, hamar feladják és keresnek más játékot.

Nem csalásnak kell minősiteni az újrát, hanem ésszerü határok közé szoritani, amivel csak az értékek miatt újrázoknak nehezitjük/lassitjuk drasztikusan a játékát!!!

Merengő 12-11-2009 08:53

Quote:

" hmm... a 98% szerintem elég nagy többség... hogy akarsz úgy változtatni, hogy ne érezzék meg? :D Komolyabbra fordítva értem, hogy mire akarsz gondolni. Akkor az eléggé megnehezítené a dolgukat, ha max 1 újrád lehetne, és 1 szintenként használhatod. Valamint mondjuk fordulásonként max 3x újrázhatsz. Nem hiszem, hogy valaki annyira peches, hogy minden szinten újráznia kelljen. Ha igen, akkor vele van baj, és tanuljon a hibájából... Nem cél egy tamagocsi szintű játék, ahol ha meghalt az állatod akkor betöltöd az előző mentést amikor még élt... aztán megint megölöd... :D Így is lesz szaporítás... de ha erre még rájönne a szűrő... (mindegy látom hogy ezzel a szűrő dologgal nagyon nem vagytok kibékülve... :o ) "

ez értelmetlen amit írsz :) akkor rögtön szabályt is kellene módosítni, mert minek járjon 1 újra szintlépésenként, ha úgy sem használhatod fel?? minden fordulásnál 2 újra bent maradna ....

kiemelt rész: nem mindenki profi játékos, van aki tényleg küzd egy-egy szintlépésért... és ha egyszer szétverik, újrázik, aztán akár ugyan az a szövi megint szétveri, akkor azt mondanád neki dobd a kukába az orid?? :) szerintem nem cél csak profi játékosokat körbe engedni...

a szűrőröl inkább nem is mondok semmit... :)

Pool 12-11-2009 09:33

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231969)
Nem azzal van baj, hogy valakinek sok a pénze, és valakinek kevesebb... hanem, hogy valakinek ilyen módon a soknak a sokszorosa a pénze. Ezért van a béka püspökfalatja alatt a teki B-ben... Valamint lehetetlen ezeket az egyéneket "kirobbantani" a csoportból, vagy háborút folytatni ellenük, mert gyakorlatilag végtelen tartalékuk van... Mintha Amerika ellen harcolna a vatikáni gárda... :)

Eljön mindennek az ideje, csak maradjanak még kicsit B_ben :D

sutike31005 12-11-2009 10:21

pff... megdolgoztam az ujraimert...

-Fegya- 12-11-2009 11:05

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 232005)

Munkának tekinted a játszást? :)

Xeper 12-11-2009 11:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 232007)

A játék célja a lehető legtöbb újraindulási lehetőség elérése -nem tudtad? ;)

sutike31005 12-11-2009 11:29

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 232007)

nem, de az idő amit a hobbymra szántam, tette lehetővé, hogy több, mint 30 újrám van..ha nem a körbefordulást választom, hanem az A-s játékot akkor biztos az abba belefektetett x évnek lenne eredménye.. nem ez, hanem más..én nem irigykedek arra akinek nagy országai vannak, meg akinek sok országa van, mert én csak ezzel az eggyel játszok ("komolyan"), de azt gondolom, hogy olyan változást eszközölni ami elveszi a nehezen összegyüjtött ujraimat nem tudnek boldogan elfogadni..(persze elfogadnam)... mondom ezt ugy, hogy eddig sose hasznaltam ezt ilyen celokra legjobb tudomasom szerint... szerintem az is hulyeseg mondjuk amit az mondott, hogy leujrazott fajvalasztas miatt es a benne levo pénzt meg minden is leujrazta.. pff ez mi? most erre legyen aztan buszke...

rendeltetes szeru hasznalat?.. mert ugye a piac rendeltetesszeru hasznalata nem az, hogy ne kopjon a tekink... meg ne usszon el az el nem fero egyseg és nyers..rendeltetesszeru hasznalat-e az ujranal par mrd tekit csinalni? ugyanugy gondolom, hogy az elfero egyseg sokszorosat piacon tarolni szinten nem a piac rendeltetesszeru hasznalata.. vagy a rengeteg nyers amit egy egy orszag felhalmoz...az sem a piac rendeltetesszeru hasznalata..

hmm lehet csak en gondolom ugy, hogy nem csupan ez a problema, hogy ujrazgattak par yard tekit.. mert ugye ilyen regen is volt.. soot voltak multisok akiknek sokkal nagyobb vagyonuk volt.. akar A-ba is.. es most is van jo par ori akiben tobb yard teki van...par koztuk egesz kicsi hektarszamon... :)

sutike31005 12-11-2009 11:31

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 232008)
A játék célja a lehető legtöbb újraindulási lehetőség elérése -nem tudtad? ;)

a játék célja az önfeledt kikapcsolodas a munkabol megfaradtan hazaerkezve pici izgalmakat atelni meg ilyenek.. nem pedig egymas ocsarolasa.. em pedig vitatkozas, provokalas es szardobalas...nem egymas gynusitgatasa, es vitak amiket a semmi szul...a jatek celja az, hogy jol erezd magad, de ne legy fuggo.. a jate celja, hogy kikapcsolodj...

Dynosaur 12-11-2009 12:24

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231978)
Amúgy meg mutasd meg nekem azt,hogy hol a fenében van leirva,hogy: "Szabályellenes újrázással megduplázni a vagyonod"
Segitek. sehol.

sajnos nem tudom megmutatni, mert jelenleg nem elérhető opció, mivel 1 újrám volt, és azt elhasználtam... de ha jól emlékszem oda nem az van írva, hogy az újrát akkor használd, ha országod súlyos károkat szenvedett, vagy ha a vagyonod szeretnéd sokszorozni... :)

Quote:

sztem ne forszirozd ezt az ötletet, mert annyi féle képpen meglehet mindent indokolni reálisan,hogy képtelenség automatikus szürőt felállitani rá, mert minden esetben kéne szubjektiv elbirálás.

Persze. A szűrőn csak "fennakadnának" az emberek, utána rá kéne pillantani, hogy mi is van. De ebben talán igazad van, mindent meg lehet magyarázni... :(

Quote:

Nem szabad szabályellenesnek titulálni az újra semilyen formáját

Ez esetben felesleges a topic. Az újra minden formában szabályos, akkor minek pörgött le ez a röpke 21 oldal, hogy ezt lekorlátozzuk?

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 232005)

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 232009)
nem, de az idő amit a hobbymra szántam, tette lehetővé, hogy több, mint 30 újrám van..ha nem a körbefordulást választom, hanem az A-s játékot akkor biztos az abba belefektetett x évnek lenne eredménye.. nem ez, hanem más..én nem irigykedek arra akinek nagy országai vannak, meg akinek sok országa van, mert én csak ezzel az eggyel játszok ("komolyan"), de azt gondolom, hogy olyan változást eszközölni ami elveszi a nehezen összegyüjtött ujraimat nem tudnek boldogan elfogadni..(persze elfogadnam)...

És mit érsz 30 újrával? Ez már irracionális mennyiségnek számít újrából... :D
Nem hiszem, hogy bármikor el tudod ezeket úgy használni, hogy ténleg azért kezd újra, mert elrontottál valamit, vagy annyira lepusztítottak...

Quote:

mondom ezt ugy, hogy eddig sose hasznaltam ezt ilyen celokra legjobb tudomasom szerint...

Képzelj el egy olyan orit, aki ugyanígy összegyűjtött 30 újrát, és most a sok-sok irracionális mennyiségű tekijét még irracionálisabb magasságokba emeli.

Quote:

szerintem az is hulyeseg mondjuk amit az mondott, hogy leujrazott fajvalasztas miatt es a benne levo pénzt meg minden is leujrazta.. pff ez mi? most erre legyen aztan buszke...

:D nem azért írtam, vagy írta Kugyuleee, mert erre büszke lenne. Ez szerintem egy példa a rendeltetésszerű használatra. Nem nyereségvágyból, hanem azért, mert meggondoltunk valamit, nem voltunk elégedettek. Mire való az újra, ha nem erre?

Quote:

rendeltetes szeru hasznalat?.. mert ugye a piac rendeltetesszeru hasznalata...

Ennek is megvan a maga témája, ami nem ez. Ne igazold egy opciónak a nem megfelelő használatát egy másik opció nem megfelelő használatával... :)

Merengő 12-11-2009 12:34

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232014)
:D nem azért írtam, vagy írta Kugyuleee, mert erre büszke lenne. Ez szerintem egy példa a rendeltetésszerű használatra. Nem nyereségvágyból, hanem azért, mert meggondoltunk valamit, nem voltunk elégedettek. Mire való az újra, ha nem erre?

elbeszéltek egymás mellett. mert senki se mondja azt nekem, hogy ha van szövid, nem küldöd át neki újra előtt azt amid van.. sutike erre gondolt szerintem...

és te meg mf-ként újráztál, ha jól sejtem, azért nem adtad át egyik szövidnek sem ami bent volt...

Dynosaur 12-11-2009 12:39

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 232015)
elbeszéltek egymás mellett. mert senki se mondja azt nekem, hogy ha van szövid, nem küldöd át neki újra előtt azt amid van.. sutike erre gondolt szerintem...

és te meg mf-ként újráztál, ha jól sejtem, azért nem adtad át egyik szövidnek sem ami bent volt...

:D Van benne valami... :p Lényegében MF voltam... :) (szabadság előtt még szövi, aztán senki nem jött vissza szabiról, és státuszilag még tag, de amúgy mf, és ezért újráztam egy másik fajra, gondolva, hogy MF-ként megyek egy szintet gyorsan... :) )

Pool 12-11-2009 19:39

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231969)
B-ben... Valamint lehetetlen ezeket az egyéneket "kirobbantani" a csoportból, vagy háborút folytatni ellenük, mert gyakorlatilag végtelen tartalékuk van... Mintha Amerika ellen harcolna a vatikáni gárda... :)

Már csak 7-en vannak, pedig semmi nem történt :)

monro 12-11-2009 19:51

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232014)
És mit érsz 30 újrával? Ez már irracionális mennyiségnek számít újrából... :D
Nem hiszem, hogy bármikor el tudod ezeket úgy használni, hogy ténleg azért kezd újra, mert elrontottál valamit, vagy annyira lepusztítottak...

Voltegyszer egy szövim akinek ~4,297milliárd volt belőle :D Na az volt az igazán irracionális mennyiség főleg, hogy naponta tudtuk ujrázni :D

De kérdezzétek meg Atit mi lett a sorsa!
Saját magunk szóltunk a bug miatt... Hányan tettétek volna meg? ;)

Pool 12-11-2009 20:03

Quote:

Originally Posted by monro (Post 232045)
Voltegyszer egy szövim akinek ~4,297milliárd volt belőle :D Na az volt az igazán irracionális mennyiség főleg, hogy naponta tudtuk ujrázni :D

De kérdezzétek meg Atit mi lett a sorsa!
Saját magunk szóltunk a bug miatt... Hányan tettétek volna meg? ;)

Ez mikor volt, még a (h)őskorban? :D

monro 12-11-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 232046)
Ez mikor volt, még a (h)őskorban? :D

Jó régen...
Nem emlékszem pontosan mikor, de még 450K ponttal vezettek akkor az 1A-ban és ugyanolyan esélytelennek tűnt a többiek számára elérni ezt a méretet mint most a legnagyobb oriét.

D4rth 12-11-2009 21:00

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 232044)
Már csak 7-en vannak, pedig semmi nem történt :)

a földátadáson és újrázáson kívül :)

Ati 12-11-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by D4rth (Post 232052)
a földátadáson és újrázáson kívül :)

Nem látom, hogy jelezted volna, hogy szabálytalanságot észleltél, pedig ugye ilyenkor az a teendő, nem a nyilvános rágalmazás. Tudom, hogy ezt egyszerűbb, meg sokkal károsabb, és emiatt biztos valamiért számodra jobb is, ráadásul sikeresen szétoffolja a megbeszélést is, de mi lenne, ha az ilyentől tartózkodnál a jövőben?!

szinkoly 12-26-2009 21:55

Rendben, de akkor a felvetés megbeszélése ne maradjon már abba!
Tárgyaljuk ki akkor, hogy milyen módon lehetne ezt a lehetőséget korlátozni a játékban?

Pool 12-26-2009 22:07

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 233872)
Rendben, de akkor a felvetés megbeszélése ne maradjon már abba!
Tárgyaljuk ki akkor, hogy milyen módon lehetne ezt a lehetőséget korlátozni a játékban?

Miért is kellene?

szinkoly 12-26-2009 22:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233874)
Miért is kellene?

Miért, szerinted ez nem egy nyitott lehetőség a csalásra? Az, hogy trükkök révén növeled a vagyonod???:eek:

Ati 12-26-2009 22:15

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 233876)
Miért, szerinted ez nem egy nyitott lehetőség a csalásra? Az, hogy trükkök révén növeled a vagyonod???:eek:

Csalásra? :eek: Hogy lehet egy mindenki számára adott, semmilyen formában nem tiltott lehetőséggel csalni? :eek:

Túlzásokba azért ne essünk a szavakkal.

Serg 12-26-2009 22:24

Quote:

Ha elffel,óriással,gnómmal orkkal,stb csal valaki akkor ezeket a fajokat kitöröljük a hódítóból?
Sarkítsunk jobban valaki csal a Hódítóban akkor magát a játékot is lekorlátozod megszünteted?

Pool 12-26-2009 22:31

Quote:

Ha tudsz csalásról, jelentsd...
Esetleg megpróbálhatnád érvekkel alátámasztani, miért kellene az újrázást korlátozni...

Xeper 12-26-2009 23:38

Quote:

Originally Posted by LiverPool
Ha tudsz csalásról, jelentsd...
Esetleg megpróbálhatnád érvekkel alátámasztani, miért kellene az újrázást korlátozni...

Megtettem korábban, de hála a sok tartalom nélküli kommentnek, vissza is kell már érte lapozni.

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 231822)
Alapvetően szabályos megoldás, de mégis leginkább a doppinghoz lehetne hasonlítani. Míg nem hozol rá szabályt, mindenki élhet vele, de miután egyre többen doppingolnak egyre durvábban, gyakorlatilag nem lehet nélküle érvényesülni. --> aki értelmes eredményt szeretne elérni, az gyakorlatilag rá lesz kényszerítve a használatára. Míg vannak akik nem hajlandóak ezt megtenni, addig a notórius doppingolók helyzeti előnyben lesznek. Az újrázás alapvetően arra való, mintha atlétikában azt mondanád, hogy 'jujj, kiment a bokám, 50%-kal lassabban futok mint tegnap' --> nesze az az 50% (kötekedőknek 100 :) ), hogy megint úgy tudj futni, mint tegnap. Aztán kiderül, hogy nem is ment ki a bokád, de a csodaszer +50% (100%) hatásfoka megmarad. :)

szinkoly 12-27-2009 08:26

Quote:

Originally Posted by Ati
Csalásra? Hogy lehet egy mindenki számára adott, semmilyen formában nem tiltott lehetőséggel csalni?

Túlzásokba azért ne essünk a szavakkal.

Igaz, lehet túloztam a csalás szóval, elvégre senki nem tiltja ezt a módszert, beismerem. Viszont akkor tegyük fel a kérdést, mi ez? Egy easter egg?

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 233878)
Ha elffel,óriással,gnómmal orkkal,stb csal valaki akkor ezeket a fajokat kitöröljük a hódítóból?
Sarkítsunk jobban valaki csal a Hódítóban akkor magát a játékot is lekorlátozod megszünteted?

Itt viszont nem én esek túlzásba, szóval ne sarkíts jobban te se légyszíves.

Ati 12-27-2009 08:54

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 233891)
Igaz, lehet túloztam a csalás szóval, elvégre senki nem tiltja ezt a módszert, beismerem. Viszont akkor tegyük fel a kérdést, mi ez? Egy easter egg?

Még mindig nem helyes a kifejezés, az easter egg egy titkos, elrejtett lehetőség. Ez egy mindenki számára hozzáférhető, ismert, tudott, szabadon használható, nem titkolt stratégiai lehetőség.

Tsobi 12-27-2009 09:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233896)
Még mindig nem helyes a kifejezés, az easter egg egy titkos, elrejtett lehetőség. Ez egy mindenki számára hozzáférhető, ismert, tudott, szabadon használható, nem titkolt stratégiai lehetőség.

Amit valakik úgy, annyiszor és olyan mértékben használnak, hogy elrontják vele mások játékát és emiatt a hatalmi megalománia miatt veszti el nagyon sok országtulaj a kedvét.

Ati 12-27-2009 09:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233899)
Amit valakik úgy, annyiszor és olyan mértékben használnak, hogy elrontják vele mások játékát és emiatt a hatalmi megalománia miatt veszti el nagyon sok országtulaj a kedvét.

Rengeteg országtulaj veszti el a kedvét, mert más országtulajok azt a gonosz stratégiát használják, aminek az a neve, hogy "támadás".

De hogy az érme mindkét oldalát megnézzük: hallottam már olyat is, hogy valaki kifejezetten örült annak, hogy olcsón juthat tekercshez, és nem iszonyat drágán kell azt megvennie. Vannak csoportok, ahol szinte bármit megadnának, csak LEGYEN valami a piacon végre. Ők egész biztosan nem úgy érzik, hogy elrontották a játékukat, hanem kifejezetten úgy, hogy végre egy kicsit könnyebben haladhatnak, és ez meghozza a kedvüket.

Remedy 12-27-2009 09:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233900)
Rengeteg országtulaj veszti el a kedvét, mert más országtulajok azt a gonosz stratégiát használják, aminek az a neve, hogy "támadás".

De hogy az érme mindkét oldalát megnézzük: hallottam már olyat is, hogy valaki kifejezetten örült annak, hogy olcsón juthat tekercshez, és nem iszonyat drágán kell azt megvennie. Vannak csoportok, ahol szinte bármit megadnának, csak LEGYEN valami a piacon végre. Ők egész biztosan nem úgy érzik, hogy elrontották a játékukat, hanem kifejezetten úgy, hogy végre egy kicsit könnyebben haladhatnak, és ez meghozza a kedvüket.

Ezekben a csoportokban _nem_ fog megjelenni ez a tekercs. Amugy mik ezek a csoportok? Mert akkor megyek oda termelni... Barmiert minden elado... :D

Iron 12-27-2009 15:20

Ez az újrázási körök meghosszabbítása nekem is tetszik :)

Gyula 12-27-2009 16:21

nem kellene az újrázási köröket meghosszabítani, egyszerüen csak korlátozni kell számát.

nekem a Gyulawordben van 9 ujrám, egy hét múlva szintet lépek és 10 ujrázási lehetőségem? Minek? Mikor fogom elhasználni? Akármekkora lúzer is vagyok, bőven sok lenne a kettő is.
Fentebb tán sutike31005 írta h neki van 30, szüksége van rá normális körülmények között? Nincs.

Onnantol kezdve, hogy egy ország lefordult ne legyen több mint két ujrája.
Meg nem oldja a problémát de legalalább csökkenti a felesleges vagyon ujrázgatások számát és megmarad az elszúrt ország újra inditásának a lehetősége.

szinkoly 12-27-2009 17:45

Az is baj ezzel az egésszel, hogyha valaki a megújrázott tekercseket kiteszi piacra (nagy mennyiség, olcsó ár), akkor azzal leviszi az átlagot az adott termékből, összeomlik az adott piac, elveszik a kitett, raktárnak használt áru, így buknak rajta a piacon raktározók. Nem tudom érint-e nagyobb tömegeket is a probléma ezen oldala, szerintem elég sokan használják a piacot erre. A nagy tömegben kitett áru több milliós veszteségeket okozhat az országoknak.

Ati 12-27-2009 17:49

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 233934)
Az is baj ezzel az egésszel, hogyha valaki a megújrázott tekercseket kiteszi piacra (nagy mennyiség, olcsó ár), akkor azzal leviszi az átlagot az adott termékből, összeomlik az adott piac, elveszik a kitett, raktárnak használt áru, így buknak rajta a piacon raktározók. Nem tudom érint-e nagyobb tömegeket is a probléma ezen oldala, szerintem elég sokan használják a piacot erre. A nagy tömegben kitett áru több milliós veszteségeket okozhat az országoknak.

És ez így nagyon helyes. A piac nem raktár, az a minimum, hogy időnként ezek a tekercsek vesszenek el.

Tsobi 12-27-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233935)
És ez így nagyon helyes. A piac nem raktár, az a minimum, hogy időnként ezek a tekercsek vesszenek el.

A gond ott kezdődik, mikor az aprólékosan kifigyelt piaci ingadozást figyelembevéve valaki eladásra rakja ki nehezen megszerzett vagyonát, ám valaki rosszindulata miatt még az is elveszik, amiből korábban pénze lett volna.

Ati 12-27-2009 17:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233937)
A gond ott kezdődik, mikor az aprólékosan kifigyelt piaci ingadozást figyelembevéve valaki eladásra rakja ki nehezen megszerzett vagyonát, ám valaki rosszindulata miatt még az is elveszik, amiből korábban pénze lett volna.

"Nagy tömegben" nem a napi termelést, tekercsírást, vagy katonaképzést fogod kitenni a piacra, de nem is a következő napi pénzszükséglet fedezetét.

Azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy kai a piacra "nagy tömegben" tesz ki árukat, amik pótolhatatlan veszteségeket okoznak, azok raktárként használják a piacot, márpedig a piac nem raktár.

Tsobi 12-27-2009 17:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233938)
"Nagy tömegben" nem a napi termelést, tekercsírást, vagy katonaképzést fogod kitenni a piacra, de nem is a következő napi pénzszükséglet fedezetét.

Azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy kai a piacra "nagy tömegben" tesz ki árukat, amik pótolhatatlan veszteségeket okoznak, azok raktárként használják a piacot, márpedig a piac nem raktár.

Én nem tudnám ezt nyugodt lelkiismerettel kijelenteni. Van olyan ismerősöm, aki rendeltetésszerűen használja a piacot, kopásnak teszi ki a problémásan megírt, összelopott tekercsek armadáját és ha esetleg egyszer megszorul, akkor el is veszítheti a vagyonát, mert valakinek ilyen kedve van?

Dus 12-27-2009 19:13

Ugyan kimaradt egy része a topicnak, mert egy ideig nem voltam gépközelben (középtájt), és a múltkori ötletemet is elég elvetemültnek tartotta mindenki, de azért íme az újabb. :D

Abból indultam ki, hogy:
- Akkor kell az újra, ha szétütötték az országodat
ÉS
- Akkor kell az újra, ha nem tudod visszaépíteni

Ezért a következő ötletem lenne:
Minden szinten kaphatnál 1 újrázási lehetőséget maximum, pont úgy, mint eddig, de bizonyos feltételekhez kötném. Az első pontra, miszerint csak akkor kell újra, ha szétütöttek azt a megoldást vezetném be, hogy az elmúlt X idő alatt hány támadást kaptál be, azok milyen támadások voltak, hány, és milyen ártó tolvaj és mágikus akciót. Mindegyik után járna Y pont, mondjuk nevezzük újrapontoknak (:D). A Hódító a háttérben számolná ezeket a pontokat, és időnként (folyamatosan, pl. naponta) elvenne belőle egy fix mennyiséget. Ebből megvan, hogy hány újrapontod van.

De hiába van rengeteg újrapontot, ha mellette rengeteg vagyonod van, amiből vissza is tudnád építeni magad. Így arra gondoltam, hogy a Hódító figyelhetné a javaidat is, és a pénzedből, a tekercseid számából (és beleszámolva az aktuális piaci árakat is), a seregedből, az épületeid számából, az összterület figyelembevételével, a piacon lévő áruid értékéből, stb. létrehozna egy számot. Ez a szám az újrázás megkapásához szükséges újrapontok száma. Ezt a számot mondjuk 12 óránként frissíthetné.

Ha az újrapontok száma eléri (vagy meghaladja) ezt az értéket, akkor az illető - ha ezen a szinten még nem kapott - kap egy újrázási lehetőséget.

Nézzük az előnyöket:
- Csak akkor kapsz újrát, ha tényleg szükséged van rá, és ezzel vissza van szorítva a rengeteg pénzt leújrázó játékosok tömege.
- Ha esetleg ki tudsz lábalni a bajból úgy is, hogy kaptál újrázási lehetőséget, akkor van egy újrád ajándékba, amivel bármit kezdhetsz, de mindenképpen előnyös Neked.
- Sajnos vissza lehet élni vele, és JKSZ-el akár újrához tudjuk juttatni a barátunkat pl., sőt, még buzdít is erre. Ez az egyetlen problémám az ötlettel, valahogy ki kéne küszöbölni...
(- Illetve az is, hogy belegondolva, Atinak nehéz dolga lesz ezt megcsinálni)

Hangsúlyozom, hogy szintenként maximum 1 újra járhatna, és mondjuk 5. szinten egy sem.

Várom a véleményeket. :cool:

Tsobi 12-27-2009 19:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 233943)

Visszaélésekre ad lehetőségek, simán megkerülhető.

richardka 12-27-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 233943)

bonyolult

egyszerübb az lenne amit fenn is irtak. Leforduláskor zérozik az ujra és max 2 darab lesz
böven elegendő.
Szintenként megint növekszik majd forduláskor ujra csak 1 vagy kettő lesz
igy maximizálva lenne az ujra

All times are GMT +1. The time now is 12:22.