![]() |
Nekem nem tetszik a 2/C ötlet. Azt hiszem, ez az 1/A halála lenne. Ha valakik az 1/A kihagyásával szerezhetnek kék számot, akkor esetleg sokan ki sem próbálják az 1/A-t, nem jönnek új játékosok az 1/A-ba, folyamatosan csökken a létszám és egyszer csak vége.
Én azt tartanám fontosnak, hogy az új 1/A-sok top 30-ba kerülése ne legyen egyre reménytelenebb. Talán segítene, ha mondjuk az 500000 pont felettiek nem számítanának be a top30-ba. Akik 500000 pont felett vannak, azok minden bizonnyal tartósan az 1/A-ban akarnak játszani. Ezért jogosnak tűnik, hogy ne számítsanak be a top30-ba. Nyilván egyre többen lesznek 500000 pont felett, tehát ez nem olyan, mintha a 30%-t 40%-ra emelnénk. Ez hosszabb távon is működésképes lehet. Az 500000 pont természetesen csak példa, lehet más érték is. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Csak akkor tudja eldönteni, hogy mit is akar, ha már játszik, és kipróbálta, hogy milyen dolog ez. |
Üdv
Kissé szentségtörés lesz, meg nem is dolgoztam ki teljesen csak általánosságban javasolnám, hogy az A csoport szabályait közelítsük a normál csoportokéhoz. Így engedjünk teret a toli és vari akcióknak, lehetőséget teremtve más fajoknak is. A toli vari akciók hatótávját kiterjeszthetnénk nagyobb táv és értékkülönbségekre. Ez megoldást jelentene több problémára is: - kevesebb és jobban üthető elf lenne mert nem csak hadi védelemre gyúrnának. - toli vari akciók miatt kevésbé extrém felépítésü országok lennének. - kezdők is szivesebben lépnnének fel mert nem lenne olyan sok lényegi különbség az előző szintekhez képest. -> Nagyobb csoportlétszám. - szinesebb játék. A klánraktárat is érdemes lenne korlátozni. Pl az átpakolás egyik oriból a másikba nem azonnali lenne, hanem pl távtól függő pár körös késleltetésü. Ez is normálisabb felépítésü országokhoz vezetne. Ez csak lassan és közvetetten, de megoldaná az "elf-mocsár" és a nehéz fordulás problémáját, mert az szerintem is gondot jelent. Ezért jó ötlet a 2/C is de a kis csoportok nem életképesek. Ati hányan vannak most SZK-n az A -ban? |
Quote:
A többség, ahogy látom, csak próbál megoldást találni egy valós problémára, amiről nem feltétlenül csak az elfek tehetnek.. viszont engem érdekelne, hogy mennyire vagy nyitott a megoldó kompromisszumokra. :) |
Quote:
Érthető, hogy mindenki a saját helyzetét szeretné megtartani, de azt hiszem, hogy olyan változtatás nem is igazán lesz, ami a helyzetmegtartást komolyabban befolyásolja. Nem lesznek az elfek kiszedve az A-ból, és más játékra kényszerítve; nem lesznek lefordulásra kényszerítve a top országok stb. |
Quote:
De még nagyon kiforratlan, nem biztos, hogy van értelme. Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni. Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább. És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket. Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával. Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba) Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni. Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani) |
Quote:
Gondoltam evidens, hogy ez esetben nem kell a B-ben 2000kört eltölteni hanem lehet lépni 1000-után, ezzel a szabályal meg is szünhetne a 2000 körözés hisz kötelezően tovább kellene lépni, csak a jáékos eldönthetné h hogyan szeretné folytatni. Szerintem mindenkinek ez lenne a legjobb hosszú távon. Ami Padlócsempe ötletét illeti, lényegében ugyan az mint az enyém,, ő is szét akarja választani a forgó és hosszú távon játszó játékosokat, csak másképp. Szerintem egészségesebb lenne egy új csoport erre a célra. (Mindegy h 2/C-nek vagy minek nevezzük) A pénz nem csak 8k heki környékén kell, 1k hekin is könyebb az élet ha vannak tartalékaid. |
Quote:
.. van A topjában orim, .. nincs A-ban orim, de nem szeretnék menni. gondolom, ha nincs A-ban orim, akkor simán mehetek oda, mint eddig. :D az új csoport nem csinálna túl nagy pontkülönbségeket, ha az 1/A fele átmenne 2/C-be? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Ha 30\30 torony barakkos elf vagy gyakorlatilag nem tudsz pénz szerezni csak csiga lassan. Szóval azért az elfek is megadják az árát a bunkerságnak.
|
Quote:
Ha 8K-n üt be valakit értékben többet vesztessz, mint 1K-n, minél magasabban vagy, annál több pénz a kényelmes. A-ban kiütnek a topból nehezebben hozod vissza magad 1milliárdból, mint ha B-ben ütnek ki. |
Quote:
|
Quote:
|
Mi lenne a biztosíték arra, hogy 1/A nem ürül ki így? Úgy értve, hogy nem lesznek óriási lyukak benne. Mert bármilyen jól hangzik a 2/C, nekem is tetszett, de ha A-s űröket eredményez, attól nem lesz könnyebb se jobb a játék A-ban, csak egy könnyítés lesz azoknak, akik nem akarnak ott játszani, ami elég vérszegény indok szerintem.
Padlócsempe ötlete, az A-s topok bontása talán egy kiegyensúlyozottabb rendszert hozna létre, mintha két kisfős, nagy pontkülönbséges csopi jönne létre. |
Quote:
De nekem is van egy problémám. Az 1A-ban vagyok 7-8 éve és eddig 3x voltam topklán vezére úgy, hogy mindig előlről kezdtem az aljáról. Jó lenne nekem is 4-5 személyiség, de ehhez forognom kellene és ennyire azért nem kell a plusz személyiség. Másnak viszont igen ezért nem végez érdemi játékot az 1A-ban mert csak lépcsőfoknak tekinti. Mi lenne ha engednénk megszerezni a személyiségeket fordulás nélkül az 1A-ban? Vannak követelmények minden személyiséglépcsőnél, talán ki lehetne alakítani olyan rendszert, hogy az 5.-re való lefordulás nélkül is tudjon valaki személyiséget gyüjteni. Ki tudja talán megszűnne ez a sok fordulnivágyó ori és végre az 1A-ra tudnának koncentrálni. |
Quote:
|
Quote:
Biztos h nem csinálna túl nagy pontkülönbséget. Nem mondtam egy szóval se h most akkor az összes ücsörgös elfet át kell helyezni az új csopiba. Az ilyen országok szép lassan leforognának és legközelebb mikor csak fordulni akarnak nem az A-ba jönnek ücsörögni. Jah és a létre jövö új csoport sem lenne egyszerü először hisz lassan fel kell töltödnie. SiQ: mitöl lenne ugyan olyan? Ne tedd már tönkre az idegrendszerem légyszives. Azok akik csak lent a 4fős szöviben szeretnek játszani gondolom ott is játszanának, ha máshogy nem hát ott csinálnák a felfedező bajnokságot és haladni kellene ott is. Egy szóval sem mondtam h két csoportban kell majd ücsörögni az 1k kört. Neked a B- is erröl szólh nem játszol csak teljen le az 1000 kör??? |
Quote:
Érdemes lenne olyat ami mondjuk 4000 körönként adna új szemit ha ügyes vagy, hogy ne érje meg körbeszaladgálni csak ezért. Na egy valami eszembe jutott startpontnak... A top 4 lenne az alapori. Az lenne a max személyiség alsó határa. Ha fellépsz és 4000 kör múlva megtetted felé az út 1/10-ed részét kapsz egy szemet. Ha 4000 kör múlva ujra megteszed az út 1/10-éd kaphatsz új szemet. DE ha visszaestél az előzőhöz képest elvesztheted amit már megnyertél. Ha 2/10-et haladsz 4000 kör alatt akkor is csak 1-et kaphatsz... Valami ilyesmire gondoltam. Ha 4000kör alatt megszerzed a szemet és utánna 4000 kör mulva nem szerzel ujat de nem is esel vissza akkor már nem veszítheted el azt amit 4000 körrel korábban szereztél. Nem tudom érthető e de remélem jól fogalmaztam. |
Quote:
|
monro, aki már mondjuk 12.000 kör óta top50-ben van, akkor azok máris kapnának +3 szemet?
támogatom :D bár, nemtom, hogy a Bigeseknek akkor osszuk ki előre a 9-et? :) |
Quote:
|
Quote:
Az meg hogy B-ben unatkozom néha.. az vesse rám az első követ, aki még sohasem unatkozott B-ben 2K kör alatt. |
Quote:
Figyu.. 1. Fellépsz 2400 hekin --- top 4. ori 20.000 heki --- távolság 17600 heki 2. 4000 kör mulva megvizsgál a rendszer ha nagyobb vagy 1760 hektárral mint fellépéskor akkor megkapod a 2. szemet. 3. Eltelt a fellépés óta 4000 kör és megcsináltad 4160 hekis orid van 2 személyiséggel. 4. A jelenlegi távolság 15840 heki a top 4-től. 5. Eltelik 4000 kör ha az orid kisebb mint 4160 heki akkor elbuktad a 2. személyiséget. Ha nem nőtt 1584 hekit akkor nem kapsz új személyiséget, de nem is veszted el amit a 2.pontnál kaptál. Ha megint nőttél legalább 1584 hekit akkor kaphatsz uj szemet 3 szemes lettél Stb-stb... Ezzel a rendszerrel az a gond, hogy minél feljebb vagy jelenleg annál kevesebbet tudsz szerezni már ha ez lenne. A top1-4 ori egyáltalán nem fog tudni szemeket szerezni az 1A-ban de ez sztem nem is igazán hozza őket lázba :D |
Esetleg lehetne fűszerezni a követelményeket azzal, hogy a fele növekménynek ütésből kell származnia pld...
|
Azt hiszem ez lenne az a pont, ahol a személyiségek elértéktelenednének.. :(
|
Ha valaki már fenn van 11k felett, akkor az nem kapna semmit visszamenőleg?
Főleg, ha nem tud moccanni (mint én) :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Erre az is jó lenne ha az állandó A-ba játszó választhatna hogy a B-ból forgó orija vagy az A-s orija kapja az új szemet. de asszem ezzel off voltam |
Quote:
Nekem pld nincs, persze tudom "fehér holló" vagyok ezzel. |
Quote:
|
Quote:
Ellenére annak, hogy engem ez nem fog érinteni valóban jó megoldás az 1A-s játékosok javának személyiségnövelésének problémájára. De sztem felesleges duplázni az ráfordítandó időt. |
Quote:
Ez persze mind csak hangos gondolkodás. |
Nekem ez a 2/C-s otlet nagyon nem tetszik, es nem oldana meg semmit sem. :)
Az hogy az As orszag kapjon szemelyiseget, a Bs helyett, meg azert nem tartom jonak, mert pl 4 forgo orszaggal 1000 koronkent lehetne szemelyiseget adni az A-s orszagnak, amit eleg furanak tartok... :) |
Quote:
Quote:
Lehetne mondjuk korlátozni, hogy 4000 körönként lehet egyszer "személyiségetnövelni" az A-s orin. (Mintha mindenhol a kötelező 1000 kört teljesítettük volna, vagy esetleg 5000 kör, mintha A-ban is a kötelező alatt végigfutottunk volna) |
All times are GMT +1. The time now is 21:52. |