Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf mocsár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3934)

-Fegya- 12-01-2009 17:54

Nekem nem tetszik a 2/C ötlet. Azt hiszem, ez az 1/A halála lenne. Ha valakik az 1/A kihagyásával szerezhetnek kék számot, akkor esetleg sokan ki sem próbálják az 1/A-t, nem jönnek új játékosok az 1/A-ba, folyamatosan csökken a létszám és egyszer csak vége.

Én azt tartanám fontosnak, hogy az új 1/A-sok top 30-ba kerülése ne legyen egyre reménytelenebb.
Talán segítene, ha mondjuk az 500000 pont felettiek nem számítanának be a top30-ba. Akik 500000 pont felett vannak, azok minden bizonnyal tartósan az 1/A-ban akarnak játszani. Ezért jogosnak tűnik, hogy ne számítsanak be a top30-ba. Nyilván egyre többen lesznek 500000 pont felett, tehát ez nem olyan, mintha a 30%-t 40%-ra emelnénk. Ez hosszabb távon is működésképes lehet. Az 500000 pont természetesen csak példa, lehet más érték is.

Tsobi 12-01-2009 17:59

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 231166)
Nekem nem tetszik a 2/C ötlet. Azt hiszem, ez az 1/A halála lenne. Ha valakik az 1/A kihagyásával szerezhetnek kék számot, akkor esetleg sokan ki sem próbálják az 1/A-t, nem jönnek új játékosok az 1/A-ba, folyamatosan csökken a létszám és egyszer csak vége.

Én azt tartanám fontosnak, hogy az új 1/A-sok top 30-ba kerülése ne legyen egyre reménytelenebb.
Talán segítene, ha mondjuk az 500000 pont felettiek nem számítanának be a top30-ba. Akik 500000 pont felett vannak, azok minden bizonnyal tartósan az 1/A-ban akarnak játszani. Ezért jogosnak tűnik, hogy ne számítsanak be a top30-ba. Nyilván egyre többen lesznek 500000 pont felett, tehát ez nem olyan, mintha a 30%-t 40%-ra emelnénk. Ez hosszabb távon is működésképes lehet. Az 500000 pont természetesen csak példa, lehet más érték is.

Akkor talán Padlócsempe kollega ötletét lehetne ebbe beleépíteni, miszerint klánbelépés előtt választani kellene, hogy Te most aktív játékot szeretnél játszani az A-ban vagy defenzív bunkereset.

Ati 12-01-2009 18:04

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231168)
Akkor talán Padlócsempe kollega ötletét lehetne ebbe beleépíteni, miszerint klánbelépés előtt választani kellene, hogy Te most aktív játékot szeretnél játszani az A-ban vagy defenzív bunkereset.

Amíg azt se tudja miről van szó, nem igazán tud érdemben választani. Választ valamit véletlenszerűen, ami később nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.

Tsobi 12-01-2009 18:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231170)
Amíg azt se tudja miről van szó, nem igazán tud érdemben választani. Választ valamit véletlenszerűen, ami később nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.

Ezért jó fellépéskor egy automata üzenet, amely úgy magyarázza el a dolgokat az A-ról, hogy emberünk tudja mire számítson.

Ati 12-01-2009 18:10

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231171)
Ezért jó fellépéskor egy automata üzenet, amely úgy magyarázza el a dolgokat az A-ról, hogy emberünk tudja mire számítson.

Az emberek egy része az egy soros, direkt személyesen nekik szóló, saját pénztárcájukat óvó figyelmeztető üzeneteket sem olvassák el... Ezek után teljesen biztos vagyok benne, hogy az A komplexitását bemutató levél a kukában kötne ki az emberek 90%-ánál.

Csak akkor tudja eldönteni, hogy mit is akar, ha már játszik, és kipróbálta, hogy milyen dolog ez.

Artúr 12-01-2009 18:12

Üdv

Kissé szentségtörés lesz, meg nem is dolgoztam ki teljesen csak általánosságban javasolnám, hogy az A csoport szabályait közelítsük a normál csoportokéhoz.

Így engedjünk teret a toli és vari akcióknak, lehetőséget teremtve más fajoknak is. A toli vari akciók hatótávját kiterjeszthetnénk nagyobb táv és értékkülönbségekre.

Ez megoldást jelentene több problémára is:
- kevesebb és jobban üthető elf lenne mert nem csak hadi védelemre gyúrnának.
- toli vari akciók miatt kevésbé extrém felépítésü országok lennének.
- kezdők is szivesebben lépnnének fel mert nem lenne olyan sok lényegi különbség az előző szintekhez képest. -> Nagyobb csoportlétszám.
- szinesebb játék.

A klánraktárat is érdemes lenne korlátozni. Pl az átpakolás egyik oriból a másikba nem azonnali lenne, hanem pl távtól függő pár körös késleltetésü. Ez is normálisabb felépítésü országokhoz vezetne.
Ez csak lassan és közvetetten, de megoldaná az "elf-mocsár" és a nehéz fordulás problémáját, mert az szerintem is gondot jelent. Ezért jó ötlet a 2/C is de a kis csoportok nem életképesek.

Ati hányan vannak most SZK-n az A -ban?

Tsobi 12-01-2009 18:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231172)
Az emberek egy része az egy soros, direkt személyesen nekik szóló, saját pénztárcájukat óvó figyelmeztető üzeneteket sem olvassák el... Ezek után teljesen biztos vagyok benne, hogy az A komplexitását bemutató levél a kukában kötne ki az emberek 90%-ánál.

Csak akkor tudja eldönteni, hogy mit is akar, ha már játszik, és kipróbálta, hogy milyen dolog ez.

Jól van, Te vagy a kompetens az ügyben.:)

A többség, ahogy látom, csak próbál megoldást találni egy valós problémára, amiről nem feltétlenül csak az elfek tehetnek.. viszont engem érdekelne, hogy mennyire vagy nyitott a megoldó kompromisszumokra. :)

Ati 12-01-2009 18:25

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231174)
A többség, ahogy látom, csak próbál megoldást találni egy valós problémára, amiről nem feltétlenül csak az elfek tehetnek.. viszont engem érdekelne, hogy mennyire vagy nyitott a megoldó kompromisszumokra. :)

Teljesen. Az egyetlen kérésem, hogy az önös érdekek kerüljenek eg ykicsit háttérbe. Most azt látom, hogy nagyon sokan a saját helyzetükön szeretnének változtatni: könnyebb fordulás, ha elf vagyok; ne legyenek elfek, ha ork vagyok; könnyebb flejutási lehetőség, ha most kerültem fel; nehezebb feljutás a többieknek, ha régóta ott vagyok; személyiségszámok szerzésének nehezítése a többieknek, ha nekem sok van; személyiségszámok nehezítése a többieknek, ha esélytelen, hogy én valaha is szerezzek; stb.

Érthető, hogy mindenki a saját helyzetét szeretné megtartani, de azt hiszem, hogy olyan változtatás nem is igazán lesz, ami a helyzetmegtartást komolyabban befolyásolja. Nem lesznek az elfek kiszedve az A-ból, és más játékra kényszerítve; nem lesznek lefordulásra kényszerítve a top országok stb.

Padlócsempe 12-01-2009 18:29

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231168)

Azért nem teljesen így szólt :D
De még nagyon kiforratlan, nem biztos, hogy van értelme.

Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.
Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.
És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni.
Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani)

Gyula 12-01-2009 18:48

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231152)
Ezzel, hogy ráfogjuk hogy akkor ez az 5. csoport amit végigjátsznak nincs senkisem előrébb. B-ben ugye 2K kört kell eltölteni, tehát olyan, mintha kétszer végigjátszanád. Minél magasabb hektáron folyik a játék, annál többet számít a pénz. Én A-ban is ezért nem játszom aktivan, mert jól játszani (felszabadultan) topban 8K heki környékén csak pénzből lehet.

Gondoltam evidens, hogy ez esetben nem kell a B-ben 2000kört eltölteni hanem lehet lépni 1000-után, ezzel a szabályal meg is szünhetne a 2000 körözés hisz kötelezően tovább kellene lépni, csak a jáékos eldönthetné h hogyan szeretné folytatni. Szerintem mindenkinek ez lenne a legjobb hosszú távon.

Ami Padlócsempe ötletét illeti, lényegében ugyan az mint az enyém,, ő is szét akarja választani a forgó és hosszú távon játszó játékosokat, csak másképp. Szerintem egészségesebb lenne egy új csoport erre a célra. (Mindegy h 2/C-nek vagy minek nevezzük)

A pénz nem csak 8k heki környékén kell, 1k hekin is könyebb az élet ha vannak tartalékaid.

csabi 12-01-2009 18:56

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 231182)
Gondoltam evidens, hogy ez esetben nem kell a B-ben 2000kört eltölteni hanem lehet lépni 1000-után, ezzel a szabályal meg is szünhetne a 2000 körözés hisz kötelezően tovább kellene lépni, csak a jáékos eldönthetné h hogyan szeretné folytatni. Szerintem mindenkinek ez lenne a legjobb hosszú távon.

Ami Padlócsempe ötletét illeti, lényegében ugyan az mint az enyém,, ő is szét akarja választani a forgó és hosszú távon játszó játékosokat, csak másképp. Szerintem egészségesebb lenne egy új csoport erre a célra. (Mindegy h 2/C-nek vagy minek nevezzük)

A pénz nem csak 8k heki környékén kell, 1k hekin is könyebb az élet ha vannak tartalékaid.

valahol elvesztettem a fonalat.. 2/B-ben vagyok most, hova tudok lépni, ha..

.. van A topjában orim,
.. nincs A-ban orim, de nem szeretnék menni.

gondolom, ha nincs A-ban orim, akkor simán mehetek oda, mint eddig. :D

az új csoport nem csinálna túl nagy pontkülönbségeket, ha az 1/A fele átmenne 2/C-be?

Tsobi 12-01-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 231179)
Azért nem teljesen így szólt :D

Haloványan derengett az ötlet csak. :) De szerintem az eddig felvetettek közül ez a legéletképesebb!

-Fegya- 12-01-2009 18:58

Quote:

Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.

Ezt kiegészíteném avval, hogy csak az első 1000 kör után lehessen jelölni. Így azok, akik először vannak az 1/A-ban, tapasztalat alapján dönthetnek.

Quote:

Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.

A lázadás helyett szerintem egyszerűbb, ha 2000 topkör után automatikusan bejelölődik.

Quote:

És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni.
Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani)

Tetszik. Biztosítja, hogy az 1A-s kezdőknek ne tűnjön reménytelennek az 1/A és azt is biztosítja, hogy az új játékosok megszerethessék ezt a csoportot.

Khazad-Dum 12-01-2009 19:00

Ha 30\30 torony barakkos elf vagy gyakorlatilag nem tudsz pénz szerezni csak csiga lassan. Szóval azért az elfek is megadják az árát a bunkerságnak.

siQ 12-01-2009 19:12

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 231182)

...

Értettem én elsőre is hogy ez a Bs 2000kör helyett lenne, én csak azt mondom, hogy B-ben 2K kör vagy B-ben 1K és még egy ugyanolyan csoportban 1K.. nem oszt nem szoroz szerintem, nem lenne tőle változatosabb a játék egyáltalán.

Ha 8K-n üt be valakit értékben többet vesztessz, mint 1K-n, minél magasabban vagy, annál több pénz a kényelmes. A-ban kiütnek a topból nehezebben hozod vissza magad 1milliárdból, mint ha B-ben ütnek ki.

siQ 12-01-2009 19:15

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 231185)
A lázadás helyett szerintem egyszerűbb, ha 2000 topkör után automatikusan bejelölődik.

Ez nagyon nem lenne jó, mert akkor ha véletlen elnézed a 2K kört, máris kieshetsz a TOP-ból, mert hirtelen már az összes játékos topja számit és nem csak a fordulni vágyóké.

csabi 12-01-2009 19:22

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231190)
Ez nagyon nem lenne jó, mert akkor ha véletlen elnézed a 2K kört, máris kieshetsz a TOP-ból, mert hirtelen már az összes játékos topja számit és nem csak a fordulni vágyóké.

ettől a 2k top köröd megmarad, csak 3mal csökken körönként, tehát még mindig van kb egy hónapod, hogy lépj.. :) erről viszont mehet értesítés szerintem.

Von 12-01-2009 19:24

Mi lenne a biztosíték arra, hogy 1/A nem ürül ki így? Úgy értve, hogy nem lesznek óriási lyukak benne. Mert bármilyen jól hangzik a 2/C, nekem is tetszett, de ha A-s űröket eredményez, attól nem lesz könnyebb se jobb a játék A-ban, csak egy könnyítés lesz azoknak, akik nem akarnak ott játszani, ami elég vérszegény indok szerintem.
Padlócsempe ötlete, az A-s topok bontása talán egy kiegyensúlyozottabb rendszert hozna létre, mintha két kisfős, nagy pontkülönbséges csopi jönne létre.

monro 12-01-2009 19:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231176)
Teljesen. Az egyetlen kérésem, hogy az önös érdekek kerüljenek eg ykicsit háttérbe. Most azt látom, hogy nagyon sokan a saját helyzetükön szeretnének változtatni: könnyebb fordulás, ha elf vagyok; ne legyenek elfek, ha ork vagyok; könnyebb flejutási lehetőség, ha most kerültem fel; nehezebb feljutás a többieknek, ha régóta ott vagyok; személyiségszámok szerzésének nehezítése a többieknek, ha nekem sok van; személyiségszámok nehezítése a többieknek, ha esélytelen, hogy én valaha is szerezzek; stb.

Érthető, hogy mindenki a saját helyzetét szeretné megtartani, de azt hiszem, hogy olyan változtatás nem is igazán lesz, ami a helyzetmegtartást komolyabban befolyásolja. Nem lesznek az elfek kiszedve az A-ból, és más játékra kényszerítve; nem lesznek lefordulásra kényszerítve a top országok stb.

Na emiatt nem kapcsolódtam be nagyon ebbe a topicba, és hagytam abba az írást a bunkerelf topicban. Egyáltalán nem forgok és a személyiségek sem érdekelnek ezáltal ennek ellenére átlátom a fordulás problémát is azoknál akik forognának. Mivel az ő problémájuk nálunk az 1A-ban "elfmocsár"-ként csapódik le, egyre jobban ugy érzem, hogy a valódi probléma a fordulás.

De nekem is van egy problémám. Az 1A-ban vagyok 7-8 éve és eddig 3x voltam topklán vezére úgy, hogy mindig előlről kezdtem az aljáról. Jó lenne nekem is 4-5 személyiség, de ehhez forognom kellene és ennyire azért nem kell a plusz személyiség. Másnak viszont igen ezért nem végez érdemi játékot az 1A-ban mert csak lépcsőfoknak tekinti.

Mi lenne ha engednénk megszerezni a személyiségeket fordulás nélkül az 1A-ban? Vannak követelmények minden személyiséglépcsőnél, talán ki lehetne alakítani olyan rendszert, hogy az 5.-re való lefordulás nélkül is tudjon valaki személyiséget gyüjteni. Ki tudja talán megszűnne ez a sok fordulnivágyó ori és végre az 1A-ra tudnának koncentrálni.

Tsobi 12-01-2009 19:36

Quote:

Originally Posted by monro (Post 231195)
Mi lenne ha engednénk megszerezni a személyiségeket fordulás nélkül az 1A-ban? Vannak követelmények minden személyiséglépcsőnél, talán ki lehetne alakítani olyan rendszert, hogy az 5.-re való lefordulás nélkül is tudjon valaki személyiséget gyüjteni. Ki tudja talán megszűnne ez a sok fordulnivágyó ori és végre az 1A-ra tudnának koncentrálni.

Milyen követelményeket lehetne támasztani? Eltöltött kör? Eltöltött topkör? Hektárszám? Ütött hektárszám?

Gyula 12-01-2009 20:03

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 231183)

az új csoport nem csinálna túl nagy pontkülönbségeket, ha az 1/A fele átmenne 2/C-be?

Elképzelésem szerint tovább léphetnál az 1/A-ba vagy a másik nem klánrendszerü csoportbe (amit 2/C-nek neveztem)

Biztos h nem csinálna túl nagy pontkülönbséget. Nem mondtam egy szóval se h most akkor az összes ücsörgös elfet át kell helyezni az új csopiba. Az ilyen országok szép lassan leforognának és legközelebb mikor csak fordulni akarnak nem az A-ba jönnek ücsörögni.

Jah és a létre jövö új csoport sem lenne egyszerü először hisz lassan fel kell töltödnie.

SiQ: mitöl lenne ugyan olyan? Ne tedd már tönkre az idegrendszerem légyszives. Azok akik csak lent a 4fős szöviben szeretnek játszani gondolom ott is játszanának, ha máshogy nem hát ott csinálnák a felfedező bajnokságot és haladni kellene ott is.

Egy szóval sem mondtam h két csoportban kell majd ücsörögni az 1k kört. Neked a B- is erröl szólh nem játszol csak teljen le az 1000 kör???

monro 12-01-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231196)
Milyen követelményeket lehetne támasztani? Eltöltött kör? Eltöltött topkör? Hektárszám? Ütött hektárszám?

Nem gondolkoztam a megvalósításon. Nekem mindegy milyen feltételek lennének dolgozzátok ki ti, nem miattam érné meg bevezetni, hanem azok miatt akik a szemikért forognak és tartanak az 1A-ban egy alibiorit ami nyilván elf...

Érdemes lenne olyat ami mondjuk 4000 körönként adna új szemit ha ügyes vagy, hogy ne érje meg körbeszaladgálni csak ezért.

Na egy valami eszembe jutott startpontnak...

A top 4 lenne az alapori. Az lenne a max személyiség alsó határa. Ha fellépsz és 4000 kör múlva megtetted felé az út 1/10-ed részét kapsz egy szemet. Ha 4000 kör múlva ujra megteszed az út 1/10-éd kaphatsz új szemet. DE ha visszaestél az előzőhöz képest elvesztheted amit már megnyertél. Ha 2/10-et haladsz 4000 kör alatt akkor is csak 1-et kaphatsz...

Valami ilyesmire gondoltam. Ha 4000kör alatt megszerzed a szemet és utánna 4000 kör mulva nem szerzel ujat de nem is esel vissza akkor már nem veszítheted el azt amit 4000 körrel korábban szereztél.

Nem tudom érthető e de remélem jól fogalmaztam.

siQ 12-01-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 231200)
SiQ: mitöl lenne ugyan olyan? Ne tedd már tönkre az idegrendszerem légyszives. Azok akik csak lent a 4fős szöviben szeretnek játszani gondolom ott is játszanának, ha máshogy nem hát ott csinálnák a felfedező bajnokságot és haladni kellene ott is.

Egy szóval sem mondtam h két csoportban kell majd ücsörögni az 1k kört. Neked a B- is erröl szólh nem játszol csak teljen le az 1000 kör???

Erre csak annyit mondok, hogy nem szeretem B-t.. L is és G is sokkal izgalmasabban szokott telni. B-ben meg a 2K kör... a vége elég hosszú ücsörgés.

Pool 12-01-2009 21:03

monro, aki már mondjuk 12.000 kör óta top50-ben van, akkor azok máris kapnának +3 szemet?

támogatom :D

bár, nemtom, hogy a Bigeseknek akkor osszuk ki előre a 9-et? :)

Nagyoszvald 12-01-2009 21:09

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 231220)
Erre csak annyit mondok, hogy nem szeretem B-t.. L is és G is sokkal izgalmasabban szokott telni. B-ben meg a 2K kör... a vége elég hosszú ücsörgés.

Láto siq ez a gáz,hogy ha te feltételezem A ban elf vagy a top 30 ban.Valószínűű bunkerelf.És a B ből forogsz.És A ban unatkozol, mert csak a lépés miatt vagy a topban,B ben unatkozol mert meg kell várni míg letelik a 2000 kör, hogy legyen mégegy személyiséged amivel aztán az 5. szinten a kezdő országokat apríthatod, vagy hogy megy ez.Én ha plusz személyiséget szereznék az azért lenne hogy aztán A ban könnyebben boldogulhassak.Ezért nem értem az ilyen embereknek mi adja a játék élvezetét.

siQ 12-01-2009 21:43

Quote:

Originally Posted by Nagyoszvald (Post 231226)
Láto siq ez a gáz,hogy ha te feltételezem A ban elf vagy a top 30 ban.Valószínűű bunkerelf.És a B ből forogsz.És A ban unatkozol, mert csak a lépés miatt vagy a topban,B ben unatkozol mert meg kell várni míg letelik a 2000 kör, hogy legyen mégegy személyiséged amivel aztán az 5. szinten a kezdő országokat apríthatod, vagy hogy megy ez.Én ha plusz személyiséget szereznék az azért lenne hogy aztán A ban könnyebben boldogulhassak.Ezért nem értem az ilyen embereknek mi adja a játék élvezetét.

Erre nagyon könnyen és egyszerűen tudok válaszolni: én azt szeretem, amikor pörgés van és ütések. Ez nekem az alsó 4 szinten okoz örömet, mert a jóval kisebb ori méretek miatt kevesebb pénzből is jókat lehet játszani. A-ban elfem van, mert nem akarok sokat ránézni. Nem nevezném bunkernek, de azért van benne anyag. Alkalmazkodom a játék szabályaihoz, ha ez a legegyszerűbb alternativa, akkor elf-et tartok, amíg nem megyek fel több szemes orival A-ba. Hidd el, amikor éppen ráérek szivesebben lennék Ork-al, mert lenne kedvem ütni A-ban is, de akkor nem tudnám nyugodt szivvel ott hagyni az orit, amikor éppen nem érek rá játszani.
Az meg hogy B-ben unatkozom néha.. az vesse rám az első követ, aki még sohasem unatkozott B-ben 2K kör alatt.

monro 12-01-2009 21:48

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231221)
monro, aki már mondjuk 12.000 kör óta top50-ben van, akkor azok máris kapnának +3 szemet?

támogatom :D

bár, nemtom, hogy a Bigeseknek akkor osszuk ki előre a 9-et? :)

Félreértetted. Nem az ácsorgást jutalmaznám...

Figyu..
1. Fellépsz 2400 hekin --- top 4. ori 20.000 heki --- távolság 17600 heki

2. 4000 kör mulva megvizsgál a rendszer ha nagyobb vagy 1760 hektárral mint fellépéskor akkor megkapod a 2. szemet.

3. Eltelt a fellépés óta 4000 kör és megcsináltad 4160 hekis orid van 2 személyiséggel.

4. A jelenlegi távolság 15840 heki a top 4-től.

5. Eltelik 4000 kör ha az orid kisebb mint 4160 heki akkor elbuktad a 2. személyiséget. Ha nem nőtt 1584 hekit akkor nem kapsz új személyiséget, de nem is veszted el amit a 2.pontnál kaptál. Ha megint nőttél legalább 1584 hekit akkor kaphatsz uj szemet 3 szemes lettél

Stb-stb...

Ezzel a rendszerrel az a gond, hogy minél feljebb vagy jelenleg annál kevesebbet tudsz szerezni már ha ez lenne. A top1-4 ori egyáltalán nem fog tudni szemeket szerezni az 1A-ban de ez sztem nem is igazán hozza őket lázba :D

monro 12-01-2009 21:52

Esetleg lehetne fűszerezni a követelményeket azzal, hogy a fele növekménynek ütésből kell származnia pld...

Tsobi 12-01-2009 21:53

Azt hiszem ez lenne az a pont, ahol a személyiségek elértéktelenednének.. :(

Pool 12-01-2009 21:55

Ha valaki már fenn van 11k felett, akkor az nem kapna semmit visszamenőleg?
Főleg, ha nem tud moccanni (mint én) :)

monro 12-01-2009 21:56

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231239)
Azt hiszem ez lenne az a pont, ahol a személyiségek elértéktelenednének.. :(

Ja most olyan értékesek, hogy csuda :)

Von 12-01-2009 21:58

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231240)

Még akármikor leüthetnek... ;) :D

monro 12-01-2009 22:01

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 231240)
Ha valaki már fenn van 11k felett, akkor az nem kapna semmit visszamenőleg?

Nézd ez nem konkrét javaslat. Csak 5letbörzézek... Biztos ki lehet ennél sokkal jobbat is találni nem is a javaslat maga a lényeg, hanem hogy olyan szisztéma jót tenne ha az 1A-ban lévő orik is juthatnának szemekhez. Nem sok kedve van lefordulni egy 12-15K hekis orival senkinek csak azért, hogy uj szemért menjen így ha akar magának fel sem fog menni odáig csak amíg muszály aztán lefordul és talán 5 év mulva ha "elég kék" már a végvár akkor elkezdhet játszani fenn. De addigra már ugy belefásul a forgolódásba, hogy alkalmatlan kiégett ember lesz az 1A ambícióihoz.

Reni 12-01-2009 22:05

Quote:

Originally Posted by monro (Post 231246)
Nézd ez nem konkrét javaslat. Csak 5letbörzézek... Biztos ki lehet ennél sokkal jobbat is találni nem is a javaslat maga a lényeg, hanem hogy olyan szisztéma jót tenne ha az 1A-ban lévő orik is juthatnának szemekhez. Nem sok kedve van lefordulni egy 12-15K hekis orival senkinek csak azért, hogy uj szemért menjen így ha akar magának fel sem fog menni odáig csak amíg muszály aztán lefordul és talán 5 év mulva ha "elég kék" már a végvár akkor elkezdhet játszani fenn. De addigra már ugy belefásul a forgolódásba, hogy alkalmatlan kiégett ember lesz az 1A ambícióihoz.

Erre az is jó lenne ha az állandó A-ba játszó választhatna hogy a B-ból forgó orija vagy az A-s orija kapja az új szemet.

de asszem ezzel off voltam

monro 12-01-2009 22:16

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231248)
Erre az is jó lenne ha az állandó A-ba játszó választhatna hogy a B-ból forgó orija vagy az A-s orija kapja az új szemet.

Persze ha van "forgó" orija ;)
Nekem pld nincs, persze tudom "fehér holló" vagyok ezzel.

Ati 12-01-2009 22:16

Quote:

Eddig még ez a legszimpatikusabb. Persze ezt lehet bonyolítani azzal, hogy ha már többszemélyiségű az A-ban lévő ország, akkor a "helyette fordulónak" is többszemélyiségűnek kell lennie, így 2x annyi időbe telik az A-s ország fordulás nélküli személyiségnövelése.

monro 12-01-2009 22:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231253)
Eddig még ez a legszimpatikusabb. Persze ezt lehet bonyolítani azzal, hogy ha már többszemélyiségű az A-ban lévő ország, akkor a "helyette fordulónak" is többszemélyiségűnek kell lennie, így 2x annyi időbe telik az A-s ország fordulás nélküli személyiségnövelése.

Ellenére annak, hogy engem ez nem fog érinteni valóban jó megoldás az 1A-s játékosok javának személyiségnövelésének problémájára. De sztem felesleges duplázni az ráfordítandó időt.

Ati 12-01-2009 22:29

Quote:

Originally Posted by monro (Post 231255)
Ellenére annak, hogy engem ez nem fog érinteni valóban jó megoldás az 1A-s játékosok javának személyiségnövelésének problémájára. De sztem felesleges duplázni az ráfordítandó időt.

Csak az A miatt felesleges lenne, de egy 5 személyiségű országnak alsóbb szinteken is magasabb feltételeknek kell megfelelnie, ezért ha egy 1 személyiségű végigmegy "helyette", az nem ugyanaz. Azért max egy második személyiség járna, nem egy hatodik, de az meg már van neki. Persze ha van egy 6 személyiségű országa, akkor azzal teljesíthet helyette, nem kell egy kevesebb személyiségűvel bajlódnia.

Ez persze mind csak hangos gondolkodás.

Remedy 12-01-2009 23:35

Nekem ez a 2/C-s otlet nagyon nem tetszik, es nem oldana meg semmit sem. :)

Az hogy az As orszag kapjon szemelyiseget, a Bs helyett, meg azert nem tartom jonak, mert pl 4 forgo orszaggal 1000 koronkent lehetne szemelyiseget adni az A-s orszagnak, amit eleg furanak tartok... :)

Dynosaur 12-02-2009 00:17

Quote:

Ez az ötlet nagyon tetszik. Bár még nem játszom az A-ban, de úgy terveztem, hogy először forgok, hogy majd több személyiséggel játszhassak fent... így játszhatnék fent, miközben egy másikkal forgok azért a több személyiségért.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 231278)
... pl 4 forgo orszaggal 1000 koronkent lehetne szemelyiseget adni az A-s orszagnak, amit eleg furanak tartok... :)

Viszont ebben teljesen igazad van. Valahogy ki kéne védeni a visszaéléseket, mert amúgy nagyon jó az ötlet.

Lehetne mondjuk korlátozni, hogy 4000 körönként lehet egyszer "személyiségetnövelni" az A-s orin. (Mintha mindenhol a kötelező 1000 kört teljesítettük volna, vagy esetleg 5000 kör, mintha A-ban is a kötelező alatt végigfutottunk volna)

All times are GMT +1. The time now is 21:52.