Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Mentsük meg az 1A-t a bunkerelfektől! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3899)

Ati 12-25-2009 23:02

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233756)
Jaj, legyél már belátóbb, karácsony van :)
Nem is OFF_ol senki :D
Mókázunk :p

Remek, csak hogy mégtöbb felesleget kelljen olvasnom, ha bármit ki akarok deríteni a témából...

Szerintem elég világosan megmondtam, hogy az offolásokat nem tűröm meg a megbeszélések között.

Ha máshol mókázni akarsz, és tucatszám értelmetlen üzeneteket írni, akkor tedd, de egyáltalán nem szerencsés, hogy másoknak ártasz azzal, hogy a javaslataikat teljesen követhetetlenné teszed.

Sokadszor.

Ez most hanyadik ilyen alkalom? Nyolcadik? Kilencedik? Tizedik?

Ne haragudj Pool, de itt a vége. A következő után már nem fogom felajánlani az idő előtti visszatérés lehetőségét akkor sem, ha ismét megigéred az értelmes témák szétoffolásának mellőzését. Hiszen ezt már megtetted, és szemmel láthatóan nem sikerül betartani.

Iron 12-26-2009 01:17

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 228545)
Monro én nem így ismerlek:D
Amúgy meg most mentem fel gnómmal pár nap alatt 420k pontra ne mondjátok már hogy nem lehet megoldani...

Serg, te nem 850K értéken vagy A-ban, már elég rég óta, vagy biztos az angolról beszélsz, nem? :)

Gyula 12-26-2009 06:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233757)
Remek, csak hogy mégtöbb felesleget kelljen olvasnom, ha bármit ki akarok deríteni a témából...

Látom foglalkoztat téged is ez a téma. Te mit látsz problémának, az elf jelenlegi tulajdonságait vagy a játékosok hozzáállását?
Szerinted milyen irányban kellene a probléma megoldását keresni?

Én továbbra is azt mondom, hogy kettő 1. szintü csoport kellene. Egy a jelenlegi felállás szerint, egy pedig azoknak akik jobb szeretnek négy fős szöviben játszani és csak forogni.

none 12-26-2009 08:10

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233766)
Látom foglalkoztat téged is ez a téma. Te mit látsz problémának, az elf jelenlegi tulajdonságait vagy a játékosok hozzáállását?
Szerinted milyen irányban kellene a probléma megoldását keresni?

Én továbbra is azt mondom, hogy kettő 1. szintü csoport kellene. Egy a jelenlegi felállás szerint, egy pedig azoknak akik jobb szeretnek négy fős szöviben játszani és csak forogni.

Ez esetleg úgy lenne jó, ha b-ből fordulás helyett lenne egy másik csoport..
vagy így gondoltad?
létrehozhatnál neki egy új témát a megbeszélésekben..:)

-Ricsi- 12-26-2009 08:39

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233722)
Ahhoz, hogy fordulhass B-ből, ahhoz kell, hogy benne legyél ebben a legjobb 30%-ban, ami nem feltétlenül egyszerű feladat.

Persze, hogy nem egyszerű Vityu, mivel a sok betonelf csak röhög ezen a kijelentésen és megteszi a heti kötelező 100-150 heki fedezését, hogy a topban maradjon, anélkül. hogy egy picit is aggódna, hogy valaki beüti-e.
Aki odafent csücsül, az nem is látja, hogy egy hónappal ezelőtt vagy 800 hekivel lejjebb volt a top, mint most.

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233722)
Egyértelmű előnyben van, aki többet ül a gép előtt, mint aki 2x néz be naponta 5percre. Erre van az elf faj, de sok-sok olyat ismerek, aki elffel van fenn, de egész nap a gép előtt ül. Itt a probléma. Ott a probléma, hogy az elfjével minden egyes ütésünket lehiénázta, többször még a mi seregünk csapódása előtt kijött...

Ezzel sztem nincs baj és Én is mondhatni aktív játékos vagyok elf-el. És miért?
Mert az orkhoz fanatizmus kell, vagy 0-24es klán, ami nem mkinek adatik meg.
Na meg persze, nem utolsó sorban egy elf mellett békésen lehet aludni :)

És én nem a hiénákból jutottam oda, ahol vagyok, de ha esetleg én is kiszúrnék egy kiküldött sereget, nem haboznék kimenni rá.

-Ricsi- 12-26-2009 08:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233739)
egy elf klánnak folyamatos termelés és fedezés mellett hosszabb idő, de aktivitást nem igénylő feladat ugyanez, és a topban maradásuk 99%-os, az aktivitás töredékéért.

na, én is valami hasonlót akartam mondani, de ezzel most ellent mondasz, az előző hsz-ednek, amiszerint nehéz topban maradni

-Ricsi- 12-26-2009 08:49

Quote:

Originally Posted by none (Post 233769)
vagy így gondoltad?

Ugyanaz történne hosszútávon, mint az 1/A-val. Ez csak ideiglenes megoldás, annak meg felesleges külön csopi véleményem szerint.

Tsobi 12-26-2009 08:57

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 233765)
Serg, te nem 850K értéken vagy A-ban, már elég rég óta, vagy biztos az angolról beszélsz, nem? :)

Serg nagy orija elég sokáig fagyasztva volt, addig egy másikkal fellépett és a leírt módon felment 420k pontra, majd annak rendje és módja szerint le is fordult. Eztán előjött a nagy orijával és azóta sem nyugszik. :)

Khazad-Dum 12-26-2009 09:56

Mi van akkor ha lefordulnak a top szélén álló elfek, akkor sem lesz megoldva semmi csak kevesbb játékos lesz és igy kisebb lesz a csoport vele együtt. Az első 10 helyen tanyázó klántól én nem várnám el és nem is lehetne elvárni, hogy lefognak fordulni.
Az előttem szólókhoz igazodva, ha nem férsz be egy elfhez akkor előtte meg kell dolgozni és nem panaszkodni, ha már ork lettél vagy valami más akkor gondolom van is időd így játszani.
Mert végül is ennyi, hogy aki nem elf és könnyen leakar fordulni az rinyál az elfek miatt. Elf az elfnek nem nagyon szól be emiatt.

Gyula 12-26-2009 10:31

Quote:

Originally Posted by none (Post 233769)
vagy így gondoltad?

Azt hiszem ebben vagy egy másik elfes topicban kifejtettem.

Aki nem akar A-ban a klánrendszerben játszani, azoknak lenne egy másik 1. szintü csoport, ahol ugyan ugy kellene játszani mint az alsóbb szinteken.
Ugyan úgy teljesíteni kellene minden feltételt mint az alsóbb csopikban, kis számtol függően magasabb top %-ot, 2000 kör után lenne morál romlás, lenne max heki és 100k mint az A-ban. Aki nem akar a klánrendszerben játszani teljesít öt szintet, kék 4-essel mint az 5 szinten a top 10%-ot és megkapja a következő számot.

Szerintem igy nincs ingyen a kék szám, és nem lenne tele az A olyan emberekkel akik nem akarnak játszani az A-ban.

Erre ugyan megkaptam h hülyeség, mert h ez olyan mintha a B-ben kellene több időt eltölteni. De nem szerintem ez egyáltalán nem olyan, egxy új csoport új célokkal, kék számtol függő nehézségi fokkal. Akinek ez is problémát okoz és igy sem akar játszani csak azt hiszi h ülni kell a kék számért azt nem értem h miért játszik ezzel a játékkal mikor lehet tevét is nevelni.

szerk: az sem hülyeség amit mondasz, akinek van az A-ban országa és ott játszik az sem fordulna a b-böl 2000körrel hanem menne a másik A-ba játszani, sokszor a B is egy nagy állóvíz a fordulásra várók miatt. Igazad van igy kellene. Ha megvalósulna ez a javaslat akkor egyáltalán ne lehessen B-böl fordulni.

Pool 12-26-2009 10:39

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233784)

Aki nem akar A-ban a klánrendszerben játszani, azoknak lenne egy másik 1. szintü csoport, ahol ugyan ugy kellene játszani mint az alsóbb szinteken.
Ugyan úgy teljesíteni kellene minden feltételt mint az alsóbb csopikban, kis számtol függően magasabb top %-ot, 2000 kör után lenne morál romlás, lenne max heki és 100k mint az A-ban. Aki nem akar a klánrendszerben játszani teljesít öt szintet, kék 4-essel mint az 5 szinten a top 10%-ot és megkapja a következő számot.

Szerintem igy nincs ingyen a kék szám, és nem lenne tele az A olyan emberekkel akik nem akarnak játszani az A-ban.

Erre ugyan megkaptam h hülyeség, mert h ez olyan mintha a B-ben kellene több időt eltölteni. De nem szerintem ez egyáltalán nem olyan, egxy új csoport új célokkal, kék számtol függő nehézségi fokkal. Akinek ez is problémát okoz és igy sem akar játszani csak azt hiszi h ülni kell a kék számért azt nem értem h miért játszik ezzel a játékkal mikor lehet tevét is nevelni.

szerk: az sem hülyeség amit mondasz, akinek van az A-ban országa és ott játszik az sem fordulna a b-böl 2000körrel hanem menne a másik A-ba játszani, sokszor a B is egy nagy állóvíz a fordulásra várók miatt. Igazad van igy kellene. Ha megvalósulna ez a javaslat akkor egyáltalán ne lehessen B-böl fordulni.

Nem rossz ötlet, ott is leírtam és itt is, ha lenne még egy 2-es csoport, onnan semmiképp ne lehessen A-ba lépni...
Gondoljunk csak bele, mekkora sumákság volt B-ben is a 2-es max hekin, mekkora lenne, ha lehetne akár 100k hekit szedni...
Szal, amit a másik 2-es csoportban szerzel cuccot, az szépen elvész, mert csak fordulni lehet...
De onnan a segélyt se lehessen levinni...
Érdekes lenne 4 milliárd segéllyel lépni 5-re

vityu 12-26-2009 11:08

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233786)
Nem rossz ötlet, ott is leírtam és itt is, ha lenne még egy 2-es csoport, onnan semmiképp ne lehessen A-ba lépni...
Gondoljunk csak bele, mekkora sumákság volt B-ben is a 2-es max hekin, mekkora lenne, ha lehetne akár 100k hekit szedni...
Szal, amit a másik 2-es csoportban szerzel cuccot, az szépen elvész, mert csak fordulni lehet...
De onnan a segélyt se lehessen levinni...
Érdekes lenne 4 milliárd segéllyel lépni 5-re

A "kezdők" így nem jönnének A-ba, tehát egyszer mindenképpen kellene, hogy fellépjenek, hogy eldöntsék, hogy akarnak-e ott lenni, vagy sem.

Tsobi 12-26-2009 11:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233790)
A "kezdők" így nem jönnének A-ba, tehát egyszer mindenképpen kellene, hogy fellépjenek, hogy eldöntsék, hogy akarnak-e ott lenni, vagy sem.

Lehetne feltétele a 2/c-be lépésnek az egyszeri A-ból fordulás, C-ből tovalépni pedig csak ötös szintre lehetne.
Viszont az új csoport behozatala nekem azért nem tetszik, mert amíg az rendesen feltöltődik, a piaca bejáratódik... addig rengeteg ember ugyanúgy csak azért kap +1 kék számot, mert jól tud ülni a fenekén vagy mert jó időben és megfelelő hekin lépett fel oda.

vityu 12-26-2009 11:27

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233791)
Viszont az új csoport behozatala nekem azért nem tetszik, mert amíg az rendesen feltöltődik, a piaca bejáratódik... addig rengeteg ember ugyanúgy csak azért kap +1 kék számot, mert jól tud ülni a fenekén vagy mert jó időben és megfelelő hekin lépett fel oda.

Nem mindegy, hogy 1000körrel többet ül B-ben, vagy 1000kört máshol ül?

sutike31005 12-26-2009 11:43

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 233792)
Nem mindegy, hogy 1000körrel többet ül B-ben, vagy 1000kört máshol ül?

most nem azért, de minden csopiban csak ülöd az 1000 kört nem?

szerintem jó így ahogy van...

Wu:) 12-26-2009 12:20

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233784)

Az ötlet nem rossz, de ettől még nem tűnik el az az elfek alkotta réteg az
első szintről. 8000 hekis orikat nem fognak hirtelen lefordítani csak azért,
mert van egy új lehetőség is.
Másrészt pedig, ha kilép az a rengeteg elf az 1A csopiból szerintetek
milyen drasztikusan fog emelkedni a gabcsi ára? Ez igaz a katonai egységekre is. Ezek az elf klánok csak a katonatermelésből és a gabcsi árából fedezgetnek.
Örülök, hogy vannak értelmes ötletek is, ezt sem szabad elvetni, csak
gondoljátok át a következményeket is, illetve azt is, hogy a jelenleg már
magas hekin lévő elfeket mi motiválná a lefordulásra?

Pool 12-26-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by Wu:) (Post 233797)
a jelenleg már

Saját magamból kiindulva: Semmi

Wu:) 12-26-2009 13:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233799)

Nah ugye...
:D
Szerintem, ha valóban változást akartok, akkor ennek a fonalán kell
ötleteket bedobni...

Padlócsempe 12-26-2009 13:15

Quote:

Originally Posted by Wu:) (Post 233797)
Az ötlet nem rossz, de ettől még nem tűnik el az az elfek alkotta réteg az
első szintről. 8000 hekis orikat nem fognak hirtelen lefordítani csak azért,
mert van egy új lehetőség is.
Másrészt pedig, ha kilép az a rengeteg elf az 1A csopiból szerintetek
milyen drasztikusan fog emelkedni a gabcsi ára? Ez igaz a katonai egységekre is. Ezek az elf klánok csak a katonatermelésből és a gabcsi árából fedezgetnek.
Örülök, hogy vannak értelmes ötletek is, ezt sem szabad elvetni, csak
gondoljátok át a következményeket is, illetve azt is, hogy a jelenleg már

Az elfek eltűnnének, ha nem lenne szükség 1/A-s orira a forduláshoz, illetve nem lenne lehetőség B-ből fordulni, mert semmi értelme nem lenne tamagocsi orival üldögélni A-ban.

Az 1/A csoport játékosállománya szerintem elég ügyes ahhoz, hogy megoldja, ha eltűnik az elfek egy része.

Viszont ezt a 2/C csoportot rossz ötletnek tartom. Egyrészt semmi sem változik, ugyanaz, mintha 2000 kört lennél B-ben, csak így 1000 kör B-ben, 1000 kör C-ben. Az 1/A pedig a játék szerves része. Ne lehessen sehogy sem kihagyni.

Hex 12-26-2009 13:50

az ork feladata, hogy üssön, ha van egység elfokozgatásra, akkor kell lennie, hogy tudj fedezni is. Az elf feladata a termelés, meg hogy fedezzen.

még mindig nem értem mi ezzel a gond

Gyula 12-26-2009 13:54

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233801)
Az elfek eltűnnének, ha nem lenne szükség 1/A-s orira a forduláshoz, illetve nem lenne lehetőség B-ből fordulni, mert semmi értelme nem lenne tamagocsi orival üldögélni A-ban.

Az 1/A csoport játékosállománya szerintem elég ügyes ahhoz, hogy megoldja, ha eltűnik az elfek egy része.

Viszont ezt a 2/C csoportot rossz ötletnek tartom. Egyrészt semmi sem változik, ugyanaz, mintha 2000 kört lennél B-ben, csak így 1000 kör B-ben, 1000 kör C-ben. Az 1/A pedig a játék szerves része. Ne lehessen sehogy sem kihagyni.

Itt önmagadnak mondasz ellent, az elfek eltünnének ha nem lenne szükség 1/A-s orira a forduláshoz, ez igaz, aztán meg a 2/C-t rossz ötletne tartod.

Mégis szerinted mi lenne a jó ötlet?
Attol meg agylobot kapok, hogy ez ugyan az mintha a 2/B-ben kellene 2k top kört eltölteni?
Ezt a hülyeséget honnan veszed? Azt irtam, hogy igy a 2/B-ben meg kellene csinálni a top x%-ot hogy tovább tudjon lépni és utánna a másik 1. szintü csoportban is meg kellene csinálni a top x % -ot.

Nem azt mondtam, hogy ez azon nyomban megoldaná az 1/A problémáját, időbe telni mig az A-ban tamagocsizok lefordulnának. De ugye a tamagocsizók mellett mindig az az érv, h ők szeretnek játszani és az alsóbb szinteken játszanak csak valamiért az 1/A klánrendszerében válnak tamagocsizókká, ebböl számomra az következik, hogy ha hagyományos 4 fös szövis játékot játszhatnák 5 szinten keresztül akkor játszanának.

Az eredeti ötletben valóban 2/C csoportnak neveztem azt ahová a B-böl tovább lehetne lépni, de úgy látom, hogy ez sokak fejében zavart okoz és nem értik a lényeget, ezért ne nevezzük 2/C-nek, lényeg az h 2/B-böl egy másoik első szintü csoportbe lépnének tovább a játékosok.

Pool: Evidens, hogy ha valaki a 2/B-böl tovább lép a másik csoportba, ami nem az 1/A akkor onnan nem léphet A-ba, hanem le kell fordulni.

Részemről lehet úgy is h egyszer kötelező legyen az A-ba menni, de nem feltétlen jó ötlet ez. A jelenlegi helyzet azért alakult ki mert olyan játékosok vannak fent akik kényszerböl jöttek az A-ba. Nekik sem jó hogy olyan közegben vannak ahol nem tudják felvenni a versenyt. A rendesen játszóknak sem jó, hogy van egy hatalmas passziv tömeg amivel túl nehéz bármit kezdeni.

Valaki felvetette, h mi lesz akkor az A-ban a katona meg a gabona termeléssel. akkor most hogy van ez, ha fent van ez az elf kupac akkor az a baj h nem lehet átütni őket, ha nincs fent akkor meg kitermeli a gabonát?
Szerintem a csoport gabonatermelésének a javát nem ők adják. Mondom ezt azért mert látom, hogy a saját klánom mennyi gabonát katonát termel a piacra és h mennyit termelnek a környező nagy országok klánok. Az becsületes bunkert felépítő elfek termelése ehez képest semmi. Mert ugye a bunker elfek miatt sir mindenki és nem termelő elfek miatt.

Gyula 12-26-2009 13:56

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233799)

Ez csak egy vélemény a sok közül.

Téged nem is sorolnálak azok közé akik a 10fős elf bunker klánban ülnek és fedezgetéssel tolják fel a topot.

Padlócsempe 12-26-2009 14:29

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233807)
Itt önmagadnak mondasz ellent, az elfek eltünnének ha nem lenne szükség 1/A-s orira a forduláshoz, ez igaz, aztán meg a 2/C-t rossz ötletne tartod.

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233807)
Mégis szerinted mi lenne a jó ötlet?
Attol meg agylobot kapok, hogy ez ugyan az mintha a 2/B-ben kellene 2k top kört eltölteni?
Ezt a hülyeséget honnan veszed? Azt irtam, hogy igy a 2/B-ben meg kellene csinálni a top x%-ot hogy tovább tudjon lépni és utánna a másik 1. szintü csoportban is meg kellene csinálni a top x % -ot.

Az is megoldja az elf problémát, ha megszüntetjük az elf fajt, de mégis rossz ötlet. Nincs itt ellentmondás.

Jelenleg az a szabály, hogy B-ben 2000 kört kell eltölteni, és meg kell csinálni a top x %-ot. Nehezen bírom felfedezni, hogy milyen változást hozna, ha 1000 kör kellenne B-ben, és 1000 kör egy tök ugyanolyan csoportban, mint a B. Valószínűleg azért, mert semmi lényegeset.
Ez a 2/C, vagy akármilyen elnevezésű új csoport ötlet ugyanaz, mintha A-s ori nélkül lehetne forogni B-ből. Szinte semmi különbség, így nem támogatom.

Megoldási javaslatot pedig már tettem.

Gyula 12-26-2009 14:36

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233814)
Az is megoldja az elf problémát, ha megszüntetjük az elf fajt, de mégis rossz ötlet. Nincs itt ellentmondás.

Jelenleg az a szabály, hogy B-ben 2000 kört kell eltölteni, és meg kell csinálni a top x %-ot. Nehezen bírom felfedezni, hogy milyen változást hozna, ha 1000 kör kellenne B-ben, és 1000 kör egy tök ugyanolyan csoportban, mint a B. Valószínűleg azért, mert semmi lényegeset.
Ez a 2/C, vagy akármilyen elnevezésű új csoport ötlet ugyanaz, mintha A-s ori nélkül lehetne forogni B-ből. Szinte semmi különbség, így nem támogatom.

Megoldási javaslatot pedig már tettem.

Én továbbra sem érzem ugyan annak, ha neki kell futni egy 5. csoportnak is magasabb követlményekkel, mert gondolom magasabban lenne a top 30. Magasabb lenne a minimum heki stb..

Változás annyi lenne, hogy idővel megszünne az elf mocsárnak nevezett jelenság az A-ban, és akik nem akarnak A- csoportban játszani igy tennének valamit a kék számért, tennének annyit ami számomra elfogadható lenne.

Iron 12-26-2009 14:51

Az a baj, mi itt jót beszélgetünk, a témáról, mikor azt se tudjuk Atinak mi a véleménye erről. Lehet nagyon nem akar/fog csinálni másik csopit, neki tökéletes, mert másképp látja, vagy akármi, akkor meg felesleges itt beszélgetni, vésni a betűket. :)

Andrew 12-26-2009 15:04

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 233816)
Az a baj, mi itt jót beszélgetünk, a témáról, mikor azt se tudjuk Atinak mi a véleménye erről. Lehet nagyon nem akar/fog csinálni másik csopit, neki tökéletes, mert másképp látja, vagy akármi, akkor meg felesleges itt beszélgetni, vésni a betűket. :)

Ennek kb ugyan annyi értelme volt, vagy még annyi sem... Mi sem tudjuk, hogy Ati mit szeretne, de Te most jól megmondtad :D

Wu:) 12-26-2009 15:16

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233815)
Én továbbra sem érzem ugyan annak, ha neki kell futni egy 5. csoportnak is magasabb követlményekkel, mert gondolom magasabban lenne a top 30. Magasabb lenne a minimum heki stb..

Változás annyi lenne, hogy idővel megszünne az elf mocsárnak nevezett jelenság az A-ban, és akik nem akarnak A- csoportban játszani igy tennének valamit a kék számért, tennének annyit ami számomra elfogadható lenne.

Úgy beszéltek a kis kék számokról, mintha valami misztikus dolog lenne.
Az első kis kék kettest felpakolni az országra teljesítmény, de az, hogy onnantól
kezdve milyen nagy is az a kék szám?! Csak és kizárólag azt mutatja, hogy ki,
mennyi időt ölt bele az adott országba, jobb játékos nem leszel tőle.
Most lehet sorolni, hogy milyen szépen lehet a szemcsikkel orikat erősíteni ...
Tény, valóban 2-3 szemcsi nagyot tud lendíteni az adott országon, de a többiért
való MÁNIÁKUS forgás szerintem csak az adott ember függőségét mutatja, semmi többet. Ha valaki letett annyit az asztalra, hogy tud forogni a többi országával, akkor tegye. Ettől nem lesz se kisebb, se nagyobb értéke a kis
kékségnek.
Az elfek által alkotott réteg pedig aktív, kitartó játékkal eddig is áthidalható
volt és ezután is az lesz.
Az pedig, hogy rohamosan emelkedik az 1A ban a top, szerintem nem probléma, elvileg az a legkeményebb csoport, akkor legyen benne kihívás.
:D :D :D

Iron 12-26-2009 15:18

Jó nekem mind1, beszélgessetek csak róla. Engem nem érint, nem vok elf, ütni meg tudom őket, max a betonokat kihagyom, elférnek mellettem. Nincs az, hogy egyet nem tudok beverni, és idejövök irni, hogy le kell gyengíteni mindenképp, legyengítik netán, és jajj bevertem ezaz, király vagyok :D:D

Van aki azt szereti, elég sok hátránya van, mégis azzal szeretne lenni, úgy építi ahogy akarja, tegye meg. Elég baj az, aki nem tud megférni az olyan elf mellett. Klánban tény nem lehet beverni a betonelfeket, egyénibe be lehet..lehet ork kell hozzá, naés, akkor oda kell vinni egy orkot mellé és leverni...ott vannak az elf társai? Naés...engedni kell el sereget, vagy játszani az értékekkel, elrontani vele a kiküldést, satöbbi, ilyen a játék. ALKALMAZKODJ!

Erről ennyi a véleményem...jó betűvésést a továbbiakban is :)

none 12-26-2009 15:27

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 233816)

Nem arról szól a megbeszélések, hogy beszélgetünk? Ilyen alapon bármi új felvetés értelmetlen..

Quote:

lehet hogy igazad van.. de az hogy semmi nem változna biztos nem igaz.. aki csak azért van A-ban, hogy bből foroghasson az lefordulna..
ezzel szemben a te javaslatod tényleg nem változtatna semmit..:)
és őszintén.. ha az új csoport olyan lenne, ahol tényleg játszani kellene, és nem azért járna a plusz személyiség, mert top30ba fedezett valaki, és Bből forog, szerintem elfogadható lenne..
a jelenlegi tamagocsi játékot nyugodtan lehessen kihagyni.. a beüthetetlen elf neked se hasznos, és aki rá van kényszerítve annak se élvezet..:)
aki meg bből forgott ugyan annyi idő alatt le tud fordulni ezután is..
sőt talán sokkal kockázatválalóbbak lennének az emberek A-ban, hiszen nem kell attol félni, ha kicsúszik a top30bol megakadnak az orijai lejebb..

Xeper 12-26-2009 16:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233814)

Annyit azért még hozzátennék, hogy ha egy másik csoportba kellene fellépni, akkor ott kellene teljesíteni a 30%-ot, ami kb olyan, mintha most a B-ben a top30% 30%-a (azaz valójában a top 9%) fordulhatna le (kék számosoknak megfelelően szigorúbban), ami nehezen hasonlítható egy A-s ország nélküli forduláshoz. Mindenképpen érdekes csoport alakulna ki, mert a vagyont sehova nem lehetne tovább görgetni, és elvileg mindenki azonnal fordulna a követelmények teljesítése után.
Nekem pusztán az a gondom ezzel, hogy most ahol sokak számára üthetetlen országok vannak, ott egy idő múlva semmi nem lesz, csak egy nagy szakadék. Ez szerintem ártalmasabb, mint ahogyan most a játékban vannak. Korábban kifejtettük páran, hogy az elfek így is a végzetükbe rohannak kb, mert a 30% és a 10% határok közelednek egymáshoz, előbb-utóbb kialakul az a helyzet, hogy elfnek szívás lenni, betonból támadó országgá kell alakulni, különben esélytelen a követelmények teljesítése, azaz rengeteg kombinációs lehetőség fog kialakulni záros határidőn belül a betonelfek kárára. Efölött valahogy a többség átsiklott.

Padlócsempe 12-26-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by none (Post 233820)
ezzel szemben a te javaslatod tényleg nem változtatna semmit..:)

Az én javaslatomat megtalálod pár oldallal odébb.

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 233820)
Annyit azért még hozzátennék, hogy ha egy másik csoportba kellene fellépni, akkor ott kellene teljesíteni a 30%-ot, ami kb olyan, mintha most a B-ben a top30% 30%-a (azaz valójában a top 9%) fordulhatna le (kék számosoknak megfelelően szigorúbban), ami nehezen hasonlítható egy A-s ország nélküli forduláshoz.

Ez nagyon nincs így.
Ez egy sima plusz csoport, ami egy idő után feltöltődne, nem a legjobb 9% jutna fel. (Ahogy 5/V-ből sem a játékosok 2,7%-a jut fel 2/B-be, és a 0,81%-a A-ba)

Alapvetően nem vagyok az ötlet ellen, de az A csoport kihagyásának lehetősége nem tetszik.

none 12-26-2009 17:25

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 233827)
..
Nekem pusztán az a gondom ezzel, hogy most ahol sokak számára üthetetlen országok vannak, ott egy idő múlva semmi nem lesz, csak egy nagy szakadék. Ez szerintem ártalmasabb, mint ahogyan most a játékban vannak. Korábban kifejtettük páran, hogy az elfek így is a végzetükbe rohannak kb, mert a 30% és a 10% határok közelednek egymáshoz, előbb-utóbb kialakul az a helyzet, hogy elfnek szívás lenni, betonból támadó országgá kell alakulni, különben esélytelen a követelmények teljesítése, azaz rengeteg kombinációs lehetőség fog kialakulni záros határidőn belül a betonelfek kárára. Efölött valahogy a többség átsiklott.

nem feltétlenül igaz, hogy nem lesz ott senki, mert így lehetőség lesz arra, hogy játsz A-ban, próbálkozz nyugodtan, kipróbálj bármit, mert nem kell sietned hiszen attol még fordulhatsz, hogy itt topbol kiütnek.. így talán eltünnének a szinte beüthetetlen elfek, akik max lehiénáznak..:) de jöhetnének helyett új orik..
Abban elvben igazad van, hogy a top30 utoléri a top10et elfeknek problémát okozhat, de ha továbbra is az a cél, hogy bből forgassanak orit, akkor is sokan maradnak elfek szerintem, és erőlködnek.. de ha hirtelen leforognának, és mindenki más fajjal jönne legközelebb, akkor is egy idő után újbol kezdenék, és megint bebetonoznák magukat a topba elffel, mert úgy a legkönnyebb..:)
Nem az elfekkel van a probléma, hanem hogy b-ből lehet forogni.. és hogy ehhez A topban kell ori.. de ezt eltörölni nem lenne jó, mert azzal az A-ban aktívan játszókat is büntetnénk.. ezért nem tűnik rossz megoldásnak Gyula ötlete.. forogni is lehetne, és A-ban is játszani egyszerre..:)

Gyula 12-26-2009 17:36

Xeper: nem hiszem, hogy szakadék lenne az elfek helyén, a javaslatom csak hosszú távon orvosolná a problémát, ahogy kikopnának a bunker elfek az A-bol úgy kerülnének a helyükre azok a játékosok akik játszani akarnak.

Az újonan létre jövö csoport sem lenne rögtön egy leány álom, hisz annak is idő kellene, hogy feltöltödjön és hogy kialakuljon a piac.

Padlócsempe: Idézd be légyszives a javaslatod, mivel több elf topic is van, nem tudom hogy a szóban forge javaslat hol és mikor hangzott el.

Volt sok javaslat, jobbak roszabbak, de azt hiszem abban egyet értettünk, hogy nem működik az hogy játékra kényszerítsük azokat akik nem akarnak játszani. Többen azt kifogásoljuk, hogy ne kapjon kék számot az aki nem tesz meg annyit érte mint mások. (szerintem ez teljesen jogos)
Abban is egyetértés volt, hogy a két külön céllal játszó játékos tábort külön kell választani, itt jöttek, olyan javalatok, hogy csak fix hekiig keljen felmenni, vagy a top 20-30-50 ori ne számítson bele a pontlistába.
Ezek félmegoldások szerintem. Ezért favorizálom a saját ötletem. Szerintem ennél egyszerübben nem lehet kezelni ezt a problémát.

Nem is igazán értem az ellenzőket, hogy kinek miért fáj ez a lehetőség. Nem hiszem hogy bárkinek kára származna ebböl.

Padlócsempe 12-26-2009 18:33

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 233832)
Padlócsempe: Idézd be légyszives a javaslatod, mivel több elf topic is van, nem tudom hogy a szóban forge javaslat hol és mikor hangzott el.

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 231179)
Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.
Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.
És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni.
Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani)

A lényege ugyanaz, az A-ban játszani akarók, és a forogni akarók különválasztása, csak mindez az 1/A kihagyása nélkül.

Tsobi 12-26-2009 18:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233837)
A lényege ugyanaz, az A-ban játszani akarók, és a forogni akarók különválasztása, csak mindez az 1/A kihagyása nélkül.

Nekem még mindig a Te javallatod a legszimpatikusabb. :)

Gyula 12-26-2009 18:45

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233837)

Valóban ez is egy járható út.
Én továbbra is azt mondom, hogy legyenek ezek az emberek két külön cspoortban.

Pool 12-26-2009 18:56

Quote:

Hát, nem is tudom. Megint csak magamból kiindulva (mert másokból nemtok :) ), én 100%, hogy nem fordulnák le akkor sem, ha nem kellene A-s ori a forduláshoz. Ki védené meg a klánokat, a betonorkok? Bevallom, nem rossz, hogy nem kell minden 1000 kör után 2400 hekiről feltépni 450k körülre A-ban, de nem ez a fő célkitűzésem. Igaz, régóta nem tudok 1 hekit sem haladni A-ban, de majd kialakul.
Ha meg csak A-ból lehetne fordulni, akkor mi értelme a jelmondatnak: "Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb...".
Én most is azt mondom és szerintem ezt is fogom: Nem látom azt, hogy annyira nagy baj lenne az 1/A-val, vannak szép egyéni és klánütések, izgalmas kláncsaták (Pék vs Dragon).
Megy itt a szövegelés, hogy mentsük meg az 1/A-t...
De kérdezem én, hogy MITŐL?????
Ha kapok rá választ, akkor meg kérdezem: ERRŐL AZ ELFEK TEHETNEK?

Vki adna rá választ?
De ne azt, amit már korábban írtam:

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233747)
De ne azzal gyertek, hogy "nem tudok haladni az orkommal", "nincs kit ütni klánban, csak bunkerklánokat", "jajj, nem tudok topba kerülni az elfek miatt"

Nem akarok másokról véleményt alkotni, de azért ne várjátok már, hogy csak úgy kés a vajban módjára fog menni a haladás A-ban. Néha az ember koppangat is jó párat. Ha kivesszük a bunkerelfeket, majd lesznek olyan bunkermásfajok, hogy csak néztek.
Nekem 2.400-ról 1.5 év alatt sikerült felérnek 530.000 értékre...

Egyáltalán mikortól számít egy elf bunkernak? Nekem jó pár klántársam végott már be olyan elfet, amelyikre itt biztos sokan rásütnék a bunker jelzőt...:)

Köszönöm!

Padlócsempe 12-26-2009 19:16

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 233841)
Hát, nem is tudom. Megint csak magamból kiindulva (mert másokból nemtok :) ), én 100%, hogy nem fordulnák le akkor sem, ha nem kellene A-s ori a forduláshoz. Ki védené meg a klánokat, a betonorkok?

Mikor elfeket írunk, nem az elf fajjal játszókat értjük alatta, hanem azokat az elfeket, akik csak azért, hogy a lenti orijukkal forogjanak, a kevesebb időt, aktivitást és tudást igénylő megoldást választják, és elffel felfedezgetnek a top30-ba, majd annak a határán meg-megállva tolják felfelé a top határát. Ezzel mások játékát is megnehezítik az egyre növekvő top határ miatt, és a viszonylagos átüthetetlenségük miatt.

Téged sem érint ez a probléma, és engem sem. Mások azt mondják ez így nem jó.
Egy jó klánban mindig is helye lesz elfeknek, de itt most az ún. "elf mocsárral" van a probléma.

Pool 12-26-2009 19:38

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 233842)
Mikor elfeket írunk, nem az elf fajjal játszókat értjük alatta, hanem azokat az elfeket, akik csak azért, hogy a lenti orijukkal forogjanak, a kevesebb időt, aktivitást és tudást igénylő megoldást választják, és elffel felfedezgetnek a top30-ba, majd annak a határán meg-megállva tolják felfelé a top határát.

Aki kevesebb időt, aktivitást tud erre áldozni, az már ne is játszon?
Aki napközben nem irodában dolgozik, gép előtt, ne játszon?
Családos emberek, akik nem fognak éjjel gép előtt gubbasztani, ne játszanak?
Kiváncsi lennék, hány más fajjal játszó megy felfelé fedezgetéssel...
A törpék se ütnek marha sokat, azokkal mégsincs senkinek baja, mert jó az orkoknak...
A törpemocsár ellen sztem senkinek nem lenne kifogása :)

vityu 12-26-2009 19:54

Szerintem az A feltételeit sokkal hamarabb, sokkal könnyebben lehet teljesíteni, mint bármely más csoportét. (vagyis nem, mert 1000kör itt is 1000 kör :) ) Csak pénz kell hozzá, aktivitás és ki kell tudni küldeni a sereget klánban.

És ez gyakorlatilag csak a vénrókáknak megy. Feljön a kicsi, jó esetben az aktivitás az, ami megvan, a többi hiányzik. Feljutott egy olyan közegbe, amit lényegesen nehéznek gondol a B után. Megérkeznek 4-en, pislognak körbe, hogy ez meg mi, alapítanak egy klánt, majd beválasztják az elfet, mert hirtelen nem tudják, hogy mi vár rájuk. És elindulnak fel lassan, izzadósan. Ebből kettő úgy dönt, hogy ez nem érdekli, és töröl (mint a sógor). Közben látják, hogy mekkora klánütések vannak a közelben, de nem tudják, hogy mekkora a védelmük, tovább gyúrnak rá...

Nem lehet, hogy itt is van baj? Hogy az A-ban kezdők nem tudják, hogy mire vállalkoznak, és ezért választják az elfet? Mert lenne aktivitás, lenne kedv orkkal, gnómmal, törpével menni, csak nem tudja mi lesz?

All times are GMT +1. The time now is 02:56.