Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

vityu 01-10-2010 12:43

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235920)
A lakosok többségéből adódó 100k-s limit és az így kapott 0 hektáros ütés teljesen logikus és elmaradhatatlan része a játéknak? :)

Ne kérdezz tőlük ilyeneket, mert ha nem fokoznak el akkor 50k-sat bontanak. :D Egyértelműen imádják a játéknak ezt a lehetőségét.

Padlócsempe 01-10-2010 12:47

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 235920)
A lakosok többségéből adódó 100k-s limit és az így kapott 0 hektáros ütés teljesen logikus és elmaradhatatlan része a játéknak? :)

És a logikátlan érvelés szüksége a topicnak?
Létezhet más megoldás is azon kívül, minthogy ellehetetlenítsük a pontlistában való mozgást, alulról ne lehessen a feletted lévőre ráállni, ha úgy támad, hogy épp beér épülete, vagy fedezése, vagy kiad építési parancsot, stb. lehetetlen legyen kísérni.

Padlócsempe 01-10-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235925)
Ne kérdezz tőlük ilyeneket, mert ha nem fokoznak el akkor 50k-sat bontanak. :D Egyértelműen imádják a játéknak ezt a lehetőségét.

Vagy bevernek egyéniben párszor, majd klánban.
Éljen az Off.

Iron 01-10-2010 14:58

Üdv! Eléggé érint a téma, gondoltam bejegyzek egy kis szösszenetet, bár azt olvasom, hogy felesleges, azért mégis...:)

Ez egy stratégiai elem, mellyel egy termelő megúszhatja földvesztés nélkül. A termelők azért vannak, hogy termeljenek, a hadik, hogy üssenek. Ha nem lenne ez a stratégiai elem, mi lenne? Minden hadi fenn figyelne, a termelők meg lenn pár k hektáron gyűjtögetnének? Ezzel ki is lehetne írtani jó néhány nagy termelőt, akiknek nagyon fontos szerepe van a klán életében mivel ő miattuk létezik a klán. Ha valakinek van pénze fokozni 100k értéket és el is akarja ilyenért szórni, az tegye meg bátran, mert megszenvedett, sok unalmas napot töltött el azzal, míg előállította a fokozáshoz szükséges pénzt, és ezzel kivédett egy ütést (földet mentett..védeni nem védett) sok vagyont elszórt, amivel a klán nem erősödött, és az emberek elmennek az ország visszacsúszik, ismét lehet ráfokozni, hogy megpróbáljuk a földjét elvinni. A termelő ismét kockáztathat, és szórhatja a klánpénzt. Ez egy nagyon korrekt stratégiai lépés. Mint ahogy valaki ráfokozhat másra, az tehesse meg, hogy elfokoz.
Valaki írta, miért nem teheti meg valaki 3k hekin az elfokozást, mert ott sokkal nehezebb előállítani 15 mrd-t. Elég baj szerintem az, ha 3k hekin is már menekülni kell, egy olyan zsúfolt pontlistánál ami 3k hektár körül van. Fentebb már más a helyzet, az országok barátibbak, és ritkábbak.

Ha valaki elől elfokoznak, az menjen utánna ez a véleményem. Amúgy elég vicces, hogy azok írnak mindig, és azok nyitják a topicot, akik feltörekvők. Múltkor az elfet akarták gyengíteni, most meg eltörölni, nehogy elfokozzanak a kemény orkok elől. Mivan srácok, nem megy a játék????
Észak, Wand, Monró...nem megoldás az, hogy meggyengítünk minden elfet, és új dolgokat hozunk a játékba. Pláne ilyen játékosok akarják ezt. Mert ha én akarnám jólvan...sose tudtam jól játszani, de Ti?? Nah mind1.

Én is feltörekvő vagyok, még sem rinyálok az elfek miatt vagy az elfokozás miatt, aki tudja tegye meg...

Már az elfes témánál írtam: Alkalmazkodj!!!

Iron 01-10-2010 15:03

Mi lenne ezzel a játékkal, ha még egy pár stratégiai elemet kiszednének? Ütsz, beversz, örülsz..Értelme nem sok...

Én pl élvezem, mikor fokozni kell izgulni kör előtt pár mp-vel, vagy kör előtt pár mp-vel bebontani, eltávolodni, liftezni, satöbbi...ezért izgalmas a játék, mert sok féleképp lehet menteni a menthetőt és agyalni dolgokat.

Fáraó 01-10-2010 22:33

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 235983)
Mi lenne ezzel a játékkal, ha még egy pár stratégiai elemet kiszednének? Ütsz, beversz, örülsz..Értelme nem sok...

Én pl élvezem, mikor fokozni kell izgulni kör előtt pár mp-vel, vagy kör előtt pár mp-vel bebontani, eltávolodni, liftezni, satöbbi...ezért izgalmas a játék, mert sok féleképp lehet menteni a menthetőt és agyalni dolgokat.

ez a vedelem tultoltése hogy 0%ra minimalizálod a hatékonyságát a foldelésnek ha esetleg nem jutott volna el a tudatodig
akkor hozzuk vissza a tultoltést is mert ha van tiz milla pacim miért csak annyival támadjak ami elfér ?
hát megdolgoztam érte igy a természetes nem ? :p
ezt pesze nem gondolom komolyan csak arra probálok rávilágitanihogy milyen logika szerint gondolkozol :D

Padlócsempe 01-16-2010 11:45

Elgondolkodtam azon a megoldási javaslaton, hogy a népesség ne a terület 70-szereséig, hanem csak legfeljebb 30-szorosági számitson bele a pontszámba.

Zsigerből ellene voltam, merthogy nem lehet majd kisérni azt, aki ügyesen támadott ki (magasabb hekiről odabont és épitési parancs, vagy beférő felfedezés, majd maximális fokozás)

De jobban megvizsgálva: Megszűnnek az irreális távolságból történő ráállások, de azért lehet mozogni a pontlistában. Nagyrészt megszűnik az elfokozás miatt 0 hektárt szerzett föld problémája (20k heki felett ha maximális távolságból történő ráfokozás, a védő maximálisat elfokoz, akkor még lehet 0-ra fokozni)

A kisérhetetlen támadásról: 21.000 hekin kb. 73k pontnyit lehet fokozni. Ha támadok, és ennyit fokozok, az ellenfélnek lehetősége nyilik elbontani 100k-ra. Persze csapódás előtt a támadó is bont egy nagyot, hogy minél kisebb legyen az értékkülönbség, de ha ugyanannyi hektáron vannak, akkor ha ugyanannyit is bontanak, megmarad a 73k pont különbség, ami lefelé nem valami nagy zsákmány, ráadásul a támadott akár többet is bonthat (neki nem kellenek működő barakkok, bár a támadó akár bonthat minden házat), és utána a támadó ott lesz kintlévő sereggel, szétbontva, nem zsákmányolt valami sokat, ideális célpont.

Remedy 01-16-2010 12:00

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 237075)
Elgondolkodtam azon a megoldási javaslaton, hogy a népesség ne a terület 70-szereséig, hanem csak legfeljebb 30-szorosági számitson bele a pontszámba.

Zsigerből ellene voltam, merthogy nem lehet majd kisérni azt, aki ügyesen támadott ki (magasabb hekiről odabont és épitési parancs, vagy beférő felfedezés, majd maximális fokozás)

De jobban megvizsgálva: Megszűnnek az irreális távolságból történő ráállások, de azért lehet mozogni a pontlistában. Nagyrészt megszűnik az elfokozás miatt 0 hektárt szerzett föld problémája (20k heki felett ha maximális távolságból történő ráfokozás, a védő maximálisat elfokoz, akkor még lehet 0-ra fokozni)

A kisérhetetlen támadásról: 21.000 hekin kb. 73k pontnyit lehet fokozni. Ha támadok, és ennyit fokozok, az ellenfélnek lehetősége nyilik elbontani 100k-ra. Persze csapódás előtt a támadó is bont egy nagyot, hogy minél kisebb legyen az értékkülönbség, de ha ugyanannyi hektáron vannak, akkor ha ugyanannyit is bontanak, megmarad a 73k pont különbség, ami lefelé nem valami nagy zsákmány, ráadásul a támadott akár többet is bonthat (neki nem kellenek működő barakkok, bár a támadó akár bonthat minden házat), és utána a támadó ott lesz kintlévő sereggel, szétbontva, nem zsákmányolt valami sokat, ideális célpont.

Ez vmivel szimpatikusabb, mint a 20as. Persze nem csak Aban kell gondolkodni, az is szempont kell pl legyen, hogy B topban ha betol mondjuk egy mf foldre, O felrepul 8%ot, en le, vissza tudjam kiserni fokozassal.

(Ezt majd kesobb kiszamolom, a 30-as szorzo lehet jo erre)

Viszont, Csempe, Te meg azt vedd figyelembe, hogy bizonyos magassagban mar lehet csak 2 orszag harcol, ergo ha az egyik nem tud visszatamadni, a szetbontott, idealis celpont erv nem jatszik, es mint mondtad, valoban esz nelkul bonthat hazat a tamado, ez altal szep zsakmanyra szert teve, es O maga meg beuthetetlen marad.

Xeper 01-16-2010 12:23

Ha jól számolom, akkor egy harcos a foglalása után kb max 15%-kal lesz nagyobb a vesztes félnél.
Jó közelítéssel minden hekire 15 nép kell hogy jusson ugye. Ezen felül kellene kipréselni az ország értékének 15%-át. Ehhez hektáranként +36 népre van szükség.
Így összesen hektáranként 51 népre lehet szükség ahhoz, hogy egy támadó extra taktikai húzások nélkül visszatámadható lehessen fokozással. (mindezt úgy feltételezve, hogy a támadó nem kezdi beépíteni a foglalt területeit azonnal, a foglalt területek kb 40%-án lesz épület, illetve a támadó nem fokoz tovább önmagát védett távolságra húzva)
Részletesebb számítást is írhatok, ha valakit érdekelne :)

none 01-16-2010 12:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237080)
Ez vmivel szimpatikusabb, mint a 20as. Persze nem csak Aban kell gondolkodni, az is szempont kell pl legyen, hogy B topban ha betol mondjuk egy mf foldre, O felrepul 8%ot, en le, vissza tudjam kiserni fokozassal.

(Ezt majd kesobb kiszamolom, a 30-as szorzo lehet jo erre)

Viszont, Csempe, Te meg azt vedd figyelembe, hogy bizonyos magassagban mar lehet csak 2 orszag harcol, ergo ha az egyik nem tud visszatamadni, a szetbontott, idealis celpont erv nem jatszik, es mint mondtad, valoban esz nelkul bonthat hazat a tamado, ez altal szep zsakmanyra szert teve, es O maga meg beuthetetlen marad.

bben ha bever egy mf, és vissza szeretnél rá fokozni, hogy beverhesd, akkor ebből a kati mennyiségből min 1,5szer annyi földet fedezel, mint amit ütéssel hozol.. főleg, ha szövid is fokoz veled, mert különben nem férnél be, ha elenged pár pacit az mf..

Serg 01-16-2010 12:39

A 30-as szorzóval egy a probléma hogy a topklán tagjai beüthetetlenek maradnak ugyan úgy mint a 70 essel csak sokkal olcsóbban

Remedy 01-16-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by none (Post 237086)
bben ha bever egy mf, és vissza szeretnél rá fokozni, hogy beverhesd, akkor ebből a kati mennyiségből min 1,5szer annyi földet fedezel, mint amit ütéssel hozol.. főleg, ha szövid is fokoz veled, mert különben nem férnél be, ha elenged pár pacit az mf..

1. a szovim nem lesz beverve, neki keveset kell fokoznia.
2. Emlekeim szerint a fedezes mintha 20 korig tartana, egy kiseres 2 korig. (de te nyugodtan maradj ott lenn 20 korig, hatha lejjebb ver a csoport, lelked rajta)

Volt vmi ertelme is ennek a beirasodnak, vagy csak kotozkodsz feleslegesen?

Remedy 01-16-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 237089)
A 30-as szorzóval egy a probléma hogy a topklán tagjai beüthetetlenek maradnak ugyan úgy mint a 70 essel csak sokkal olcsóbban

Szakadj mar le a topklanrol, a 20as szorzo tenne epphogy sebezhetetlenne minket az altalam vazolt taktika miatt, megis ellene vagyok. Mi lenne ha egy pillanatra felretenned az onzosegedet? :)

Serg 01-16-2010 12:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237092)
Szakadj mar le a topklanrol, a 20as szorzo tenne epphogy sebezhetetlenne minket az altalam vazolt taktika miatt, megis ellene vagyok. Mi lenne ha egy pillanatra felretenned az onzosegedet? :)

:D ugyan már Remy nem kell a ködösítés olyan megoldás kell ami minden országra megoldja a problémát és nem képez egy beüthetetlen réteget a játékon belül.
Kicsit el kéne gondolkoznod azon hogy ha valaki nem ugyanúgy látja a dolgokat az nem feltétlen: ellenség,buta,kötözködős,szemellenzős,láma...

Remedy 01-16-2010 12:59

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 237094)
:D ugyan már Remy nem kell a ködösítés olyan megoldás kell ami minden országra megoldja a problémát és nem képez egy beüthetetlen réteget a játékon belül.

Ezt mondom en is. Hallgatom azt a javaslatot, aminek szerinted ennek eleget tesz. (kodositesrol pedig szo nincs...) (jelenleg aki elfokoz, nem beuthetetlen, igenis beutod, moralja csokken, stb...)

A 20-as javaslattal pl. tamadhatatlan lenne.

none 01-16-2010 13:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237091)
1. a szovim nem lesz beverve, neki keveset kell fokoznia.
2. Emlekeim szerint a fedezes mintha 20 korig tartana, egy kiseres 2 korig. (de te nyugodtan maradj ott lenn 20 korig, hatha lejjebb ver a csoport, lelked rajta)

Volt vmi ertelme is ennek a beirasodnak, vagy csak kotozkodsz feleslegesen?

2k hekin ez kb 4000+1600pont orinként az 8k kati orinként össz 24k.. csak ebből simán fedezel 100 hekit.. de ha van, aki leverjen, akkor valószínű van neked is más, akiről felkapaszkodj.. bben elég sűrű a mezőny ~1-2k heki között, legalábbis mikor arra jártam.. így simán feljebb mehetsz ütéssel.. felette meg elég ritka ahhoz, hogy kivárd a 20 kört ütés nélkül.. egyébként is szembe lehet menni, senki nem tiltja meg.. és ez a legolcsóbb..

none 01-16-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237095)
Ezt mondom en is. Hallgatom azt a javaslatot, aminek szerinted ennek eleget tesz. (kodositesrol pedig szo nincs...) (jelenleg aki elfokoz, nem beuthetetlen, igenis beutod, moralja csokken, stb...)

A 20-as javaslattal pl. tamadhatatlan lenne.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228840)
Hossza töprengés után született egy elképzelésem, ami pont ugyannyival nehezíti a rállást mint az elfokozást, mindezt úgy, hogy a 100k-s határhoz nem nyúlunk.

Az el nem férő népesség értéknövelő hatását változtatnám a kövekzező képpen:
Az országba el nem férő lakosság a pontokba a következőképpen számítana bele:

100k el nem férő lakosig ugyanúgy mint most 5 ember/ pont (20k emelkedésig) (tehát a játékmenet 90%-ában nem kavar be)
100-300k el nem férő lakosnál 10ember/pont(40k emelkedésig)
300-900k el nem férő lakosnél 30 ember/pont(60k emelkedésig)
900-1.700k el nem éfrő lakosnál 40 ember/pont(80k emelkedésig)
1.700-2.700k el nem férő lakosnál 50 ember/pont.(100k emelkedésig)

Ezzel, mind a ráállás mind az elfokozás lehetősége megmarad, az irreális távról való ráállás viszont igen drága lesz, miközben az elvándorlás miatt az első körben kevesebbel csökken a támadó pontja, tehát kisebb bontással elérehtő és visszatámadható lesz.
Mindeközben fokozással csökkenthető a foglalt föld mennyiség, de minnél jobban csökkenteni akarod annál drágább lesz.

esetleg valami matematikus kitalálhatna rá valami egyszerű képletet.

szerintem ez a javaslat eleget tesz annak, hogy csökkenjen jelentőssen a 0 hekis ütések száma..
legalábbis nekem ez a javaslat tetszik a legjobban a topikbol..

Remedy 01-16-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 237096)
2k hekin ez kb 4000+1600pont orinként az 8k kati orinként össz 24k.. csak ebből simán fedezel 100 hekit.. de ha van, aki leverjen, akkor valószínű van neked is más, akiről felkapaszkodj.. bben elég sűrű a mezőny ~1-2k heki között, legalábbis mikor arra jártam.. így simán feljebb mehetsz ütéssel.. felette meg elég ritka ahhoz, hogy kivárd a 20 kört ütés nélkül.. egyébként is szembe lehet menni, senki nem tiltja meg.. és ez a legolcsóbb..

Remek, ha szerinted ez igy van, csinald ugy. De ettol meg ne vedd el a taktikai lehetoseget attol, aki nem egeszen ugy szeretne csinalni, ahogy Te.

Xeper 01-16-2010 13:33

Quote:

Originally Posted by none (Post 237097)
szerintem ez a javaslat eleget tesz annak, hogy csökkenjen jelentőssen a 0 hekis ütések száma..
legalábbis nekem ez a javaslat tetszik a legjobban a topikbol..

A 0 foglalásos probléma kapcsán szerintem a 100k pont mint fix tényezővel van probléma. Ha ez egy hektártól függő paraméterré alakulna, annak lenne egyedül értelme. Ez a 100k -mint a példa is mutatja- mérettől függő értéket képvisel. Hatalmas országokkal könnyen elérhető ekkora mozgás, viszont tisztán a fokozás bekorlátozása nem jó ötlet a bontással való melléereszkedés lehetősége miatt. Kisebb országoknál pedig éppen az arányaiban magas fokozás miatt lekövethetetlen bontással a manőver.

Ha a foglalás mértéke nagyobb hekin hekiarányosan csökken (pl 10% értékkülönbség esetén nullázódik), akkor nincs szükség a Wand által javasolt büntető arányokra. Ebbe az arányos változásba pedig a népesség racionális mértékű pontba számítása szépen belesimulna. Ezt a számot pedig valahogy úgy érdemes meghatározni, hogy szimmetrikus legyen a helyzet visszatámadhatósági szempontból. Erre írta Remy amit írt, erre számoltam egy támadást. Azt lenne érdemes kitalálni, hogy mekkora bebontásnak megfelelő ponttávolságot lehessen áthidalni fokozással. De mindennek a kiindulópontja ebben a topicban: 100k helyett méretarányos csökkenésre van szükség.

none 01-25-2010 11:49

esetleg mi lenne, ha ha 100k érték külnöbség jelentene egy kisebb %os csökkenést (pl 85-90%-ot), és utána exponenciálissan elkezdene nőni minden egyes %hoz szükséges katona.. (100% pl kéne 2,5-5 milla kati..) így jelentőssen le lehetne csökkenteni a károkat, és megmaradna a ráfokozás is..

Iron 01-25-2010 14:10

lehet hülye vagyok, de ezt nem értem :D

Kutyuleee 01-25-2010 16:43

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 237101)
A 0 foglalásos probléma kapcsán szerintem a 100k pont mint fix tényezővel van probléma. Ha ez egy hektártól függő paraméterré alakulna, annak lenne egyedül értelme. Ez a 100k -mint a példa is mutatja- mérettől függő értéket képvisel. Hatalmas országokkal könnyen elérhető ekkora mozgás, viszont tisztán a fokozás bekorlátozása nem jó ötlet a bontással való melléereszkedés lehetősége miatt. Kisebb országoknál pedig éppen az arányaiban magas fokozás miatt lekövethetetlen bontással a manőver.

Ha a foglalás mértéke nagyobb hekin hekiarányosan csökken (pl 10% értékkülönbség esetén nullázódik), akkor nincs szükség a Wand által javasolt büntető arányokra. Ebbe az arányos változásba pedig a népesség racionális mértékű pontba számítása szépen belesimulna. Ezt a számot pedig valahogy úgy érdemes meghatározni, hogy szimmetrikus legyen a helyzet visszatámadhatósági szempontból. Erre írta Remy amit írt, erre számoltam egy támadást. Azt lenne érdemes kitalálni, hogy mekkora bebontásnak megfelelő ponttávolságot lehessen áthidalni fokozással. De mindennek a kiindulópontja ebben a topicban: 100k helyett méretarányos csökkenésre van szükség.

a méret arányos csökkenéssel még mindig a visszaütés a hiba. alulról seregnél eltávolodhatsz 13-14%-ra,(több sereges hiénázásról nem beszélve) szembe sereg csapódásakor ugye már megvan ez a különbség. viszont ha nem volt ütés akkor ekkora távról ráállva simán visszatudsz csökkeni képzéssel éhezzéssel és az elmenő néppel olyan 9-10%nyi távra, igy ahoz,hogy visszaüssenek legalább 30%-ot kell bontani a visszatámadónak,ha nem bont a támadó esetleg.

Viszont asszem megvan a megoldás erre: legyen heki arányos malusz, de ne az aktuális különbséget, hanem az elözö körváltás elejit(!!!) nézze. igy szembemenetelnél és kisérésnél is (mert igy a csapodás elötti hekit nézi) akkora maluszt kap a visszatámadó, mint az agresszor, ha pedig a fokozást nem babráljuk, lehetőséget ad a kitámadott orinak is elég nagy mozgásra a pontlistán,hogy elkerüljön egy esetleges ráállást.

igy értelmetlenné vállnak a messziről ráfokozások,mert azok keveset,vagy 0át visznek
ütésváltás esetén a támadó ugyanakkor nem lesz visszaüthetetlen helyzetben, mert ráfokozva elérhető marad még kisérve is.

Reaktor 01-25-2010 23:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238396)
a méret arányos csökkenéssel még mindig a visszaütés a hiba. alulról seregnél eltávolodhatsz 13-14%-ra,(több sereges hiénázásról nem beszélve) szembe sereg csapódásakor ugye már megvan ez a különbség. viszont ha nem volt ütés akkor ekkora távról ráállva simán visszatudsz csökkeni képzéssel éhezzéssel és az elmenő néppel olyan 9-10%nyi távra, igy ahoz,hogy visszaüssenek legalább 30%-ot kell bontani a visszatámadónak,ha nem bont a támadó esetleg.

Viszont asszem megvan a megoldás erre: legyen heki arányos malusz, de ne az aktuális különbséget, hanem az elözö körváltás elejit(!!!) nézze. igy szembemenetelnél és kisérésnél is (mert igy a csapodás elötti hekit nézi) akkora maluszt kap a visszatámadó, mint az agresszor, ha pedig a fokozást nem babráljuk, lehetőséget ad a kitámadott orinak is elég nagy mozgásra a pontlistán,hogy elkerüljön egy esetleges ráállást.

igy értelmetlenné vállnak a messziről ráfokozások,mert azok keveset,vagy 0át visznek
ütésváltás esetén a támadó ugyanakkor nem lesz visszaüthetetlen helyzetben, mert ráfokozva elérhető marad még kisérve is.

Kutya van alattad 2000 hekire egy ország, akiben van 70% bank 5%barakk a többi egyéb.

Életképtelen hulladékkal termel alattad mert a 2000 hekis különbség védelmet nyújt számára az eredményes támadással szemben.
Fordítva alulról felfelé is ugyanez a helyzet.

Nem hiszem, hogy jó lenne hektárkülönbség alapján védett zónákat létrehozni a pontlista ritkás helyein.

Reaktor 01-25-2010 23:17

Nem olyan kezelhetetlen dolog ez az elfokozás.
Nemrégen csatázott Taszi klántársam, előle is el akartak fokozni, de utánament, és nem 0 hekis ütés lett belőle.

Kicsit tovább kell látni az orrunknál, és ha mindkét oldal használja a mozgás lehetőségét akkor kardki-kard csata zajlik.
Ha csak az egyik fél használja akkor "kivéreztetheti" a másik klán tartalékait, ezzel előkészíthet akár klánráállást is.
Az elfokozott ország, sok esetben csak időt nyer, hisz a katmorálja romokban elkezd zuhanni, az ellen pedig újra a támadásra készülhet.

A hiénázás pedig nem érv, mert az biza máshol is van, a sűrű mezőnyben is.

Egyszerűen meg kell tanulni ezt a taktikai elemet használni, élni vele, vagy ennek segítségével gazdasági erőfölényre szert tenni. (védelmi elfokozás után azonos klán más országait támadva sokkal kisebb esély van hathatós ellentámadásra.

vityu 01-25-2010 23:36

Én amondó vagyok, hogy nincsen meg minden klánnak a megfelelő alapanyaga arra, hogy elfokozgasson.
Bőven elég pénz kell arra, hogy a csapat benne legyen a TOP-ban, nagy országgal álljon ott.
Lehetnénk mi a példa. Az elmúlt másfél év arról szólt, hogy az embereket felhoztuk 400k felé. Minden egyes termelési időszakot klánütés/kisklánozás kísért. Majd újra termelés. Nem hiszem el, hogy 4-8mrd aranyat kellene folyamatosan fokozgatni ahhoz, hogy 600hektárt üssek... Vagy, hogy ne üssenek rajtam annyit. Üssenek annyit, de akkor legyen meg a lehetőségem arra, hogy szembe menjek úgy, hogy nem kell a fél országomat elbontani miatta, mert mondjuk 80k-ról valaki rámfokozott...

Én harcolni akarok, nem a seggemet védeni, hogy ne lehessen beütni. Legyen meg az esély arra, hogy a tényleges harccal dőljön el az, hogy ki a jobb, nem azzal, hogy kinek van szenvedéssel megtermelt kis pénzét párszáz k egységbe ölni, és elfokozni...

Sokszor ment már el a kedvem az egész A-tól, amikor nem látom egyszerűen a kiutat valamiből.

Ott van most alattam Iron, mindenki tudja, hogy jönni fog, én is, ős is. 30k-ra van, ha fokoz, még bonthatok mellé, és kísérhetem, de az ő serege be fog ütni, az enyém meg csak attól függ, hogy fokoz vagy nem... ha fokoz utána fokozok-e vagy sem...
Attól, ha én elfokozok előle, és netán nem jön utánam, csak az elkerülhetetlent nyújtom meg egy kicsit hosszabb időre, mert igenis el fog fogyni a pénz. Ezért lenne jó az, hogy ne a pénz döntse el, hanem az, hogy hogyan, mikor és mekkora sereget indítottál.
Lehessen elfokozni, oké, lehessen rá is fokozni. De azért az vicc, hogy 500k plusz lakos védi meg az országodat pl 400k lovas ellen... mindegy, ha az életképtelen is...

Utálok elfokozni, sose tettem még meg, és nem is szándékozom, mert nem akarom a klánt veszélybe sodorni azzal, hogy a klánvagyon x részét egységekre költöm, de ha máshogy nem tarthatom meg az országomat, akkor bizony folyamodnom kell hozzá, és igazán ez a kényszer a legnagyobb probléma...

vityu 01-25-2010 23:36

bocsi, dupla post

Iron 01-25-2010 23:43

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238511)
Nemrégen csatázott Taszi klántársam, előle is el akartak fokozni, de utánament, és nem 0 hekis ütés lett belőle.

Kicsit tovább kell látni az orrunknál, és ha mindkét oldal használja a mozgás lehetőségét akkor kardki-kard csata zajlik.
Ha csak az egyik fél használja akkor "kivéreztetheti" a másik klán tartalékait, ezzel előkészíthet akár klánráállást is.
Az elfokozott ország, sok esetben csak időt nyer, hisz a katmorálja romokban elkezd zuhanni, az ellen pedig újra a támadásra készülhet.

Egyszerűen meg kell tanulni ezt a taktikai elemet használni, élni vele, vagy ennek segítségével gazdasági erőfölényre szert tenni. (védelmi elfokozás után azonos klán más országait támadva sokkal kisebb esély van hathatós ellentámadásra.

Én is ugyanezt írtam jópár hsz-szel régebben és nagyon örülök, hogy nem csak én vagyok így ezzel. :)

ALKALMAZKODJ :)

vityu 01-25-2010 23:59

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 238516)
Én is ugyanezt írtam jópár hsz-szel régebben és nagyon örülök, hogy nem csak én vagyok így ezzel. :)

ALKALMAZKODJ :)

Asszem, ha rajtad múlna, akkor még csak a hódító 1.2nél járnánk...

Reaktor 01-26-2010 00:14

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 238513)
Én amondó vagyok, hogy nincsen meg minden klánnak a megfelelő alapanyaga arra, hogy elfokozgasson.
Bőven elég pénz kell arra, hogy a csapat benne legyen a TOP-ban, nagy országgal álljon ott.
Lehetnénk mi a példa. Az elmúlt másfél év arról szólt, hogy az embereket felhoztuk 400k felé. Minden egyes termelési időszakot klánütés/kisklánozás kísért. Majd újra termelés. Nem hiszem el, hogy 4-8mrd aranyat kellene folyamatosan fokozgatni ahhoz, hogy 600hektárt üssek... Vagy, hogy ne üssenek rajtam annyit. Üssenek annyit, de akkor legyen meg a lehetőségem arra, hogy szembe menjek úgy, hogy nem kell a fél országomat elbontani miatta, mert mondjuk 80k-ról valaki rámfokozott...

Én harcolni akarok, nem a seggemet védeni, hogy ne lehessen beütni. Legyen meg az esély arra, hogy a tényleges harccal dőljön el az, hogy ki a jobb, nem azzal, hogy kinek van szenvedéssel megtermelt kis pénzét párszáz k egységbe ölni, és elfokozni...

Sokszor ment már el a kedvem az egész A-tól, amikor nem látom egyszerűen a kiutat valamiből.

Ott van most alattam Iron, mindenki tudja, hogy jönni fog, én is, ős is. 30k-ra van, ha fokoz, még bonthatok mellé, és kísérhetem, de az ő serege be fog ütni, az enyém meg csak attól függ, hogy fokoz vagy nem... ha fokoz utána fokozok-e vagy sem...
Attól, ha én elfokozok előle, és netán nem jön utánam, csak az elkerülhetetlent nyújtom meg egy kicsit hosszabb időre, mert igenis el fog fogyni a pénz. Ezért lenne jó az, hogy ne a pénz döntse el, hanem az, hogy hogyan, mikor és mekkora sereget indítottál.
Lehessen elfokozni, oké, lehessen rá is fokozni. De azért az vicc, hogy 500k plusz lakos védi meg az országodat pl 400k lovas ellen... mindegy, ha az életképtelen is...

Utálok elfokozni, sose tettem még meg, és nem is szándékozom, mert nem akarom a klánt veszélybe sodorni azzal, hogy a klánvagyon x részét egységekre költöm, de ha máshogy nem tarthatom meg az országomat, akkor bizony folyamodnom kell hozzá, és igazán ez a kényszer a legnagyobb probléma...

Vityu figyelemmel kísértem a hadakozásaitokat, és a vereségek veszteségek legnyomósabb oka nem a pénzhiány volt.
Nem akarom itt kielemezni ezt, privátban szívesen elmondom. Persze csak, ha érdekel.

Másrészt a játék szerves részét képezi a harchoz szükséges anyagi javak előállítása. Ha ebben hátrányban vagytok akkor ezen a területen kell erősíteni.
Szerinted Alexandrost Gaugamelánál érdekelte, hogy sokszor annyian vannak a Perzsa seregek?
Jó stratégiával, és megfelelő taktikával győzelmet aratott.

Kutyuleee 01-26-2010 00:33

Zoli ezzel nem értek egyet. mert lehet hozni a másik végletet is, amikor egy normális nem elf termelő alatt áll egy kifullozott ork. akkor nem tudok termelni, mert ha csak egy picit is felhuzok bármi termelő épületet simán átüt??? ugye persze olyan távolból, ahova csak ugy tudok mellé bontani, hogy 60% üresem lesz, koptat egyet és már meg is fogott.
lehetnek egyéniben védettek. Azt hiszem,hogy a klánok ki belépési kedvezménye pontosan erre jött létre, hogy aki elérhetetlen egyéniben azt klánban azért ki tud rakni anélkül hogy 9-10%-okat kéne leadnod... ha felette vagy akkor ki tudod rakni klánban, ha alatta akkor fedezz, mert hát már azt is lehet kedvezményesen ugye...

Xeper 01-26-2010 02:32

Eszembe jutott egy másik lehetőség:
Az a probléma, hogy több egymást kioltó dologra van hatással a népesség értéke. Egyrészt az extrém távolságok áthidalása bontással/fokozással azt eredményezi, hogy:
-bontás+visszaépüléssel megközelítő ország visszatámadható legyen --> kell fokozás
-fokozással extrém messziről érkező támadó ellen lehessen "védőtávra" fokozni, mert bontva gyakorlatilag csak ront az ember a helyzeten, ilyen hadakozás

A fokozás lehetőségével viszont olyan országok is élnek, akiknek gyakorlatilag indokolatlan az elfokozása, egyszerűen kényelmesebb eltávolodni, mikor vissza is támadhatnának gyakorlatilag azonos feltételekkel (kb azonos méret, ebből fakadóan amilyen országot építesz, olyan lesz az eredmény). Ha sem a védés, sem a visszatámadás nem megy, szerintem legalábbis nem indokolt az elfokozással nullázható eredmény.

Ezt a két csoportot kellene különválasztani, és még jó lenne a méretekből fakadóan idővel elenyésző 100k különbséget is valahogy arányosítani.

Szerk: végét töröltem, bocsánat, aludnom kellett volna irkálás helyett :(

Kutyuleee 01-26-2010 02:43

Ez kissé bonyolult szerintem.
(a legcélszerübb megoldás az lenne, ha terület arányos lenne az elfokozás határa,vagyis ne legyen ugyanannyi katona 10k hekin mint 30k-n és drasztikusan válzotatni kéne a pontszámitáson, hogy ne legyen ekkora súlya az üres hekiknek, ha nagyából pariba hoznánk a ráfokozhatósággal, akkor már nem gond egy távoli ráállás. pl egy 8k-s és egy 10k-s ori esetén ne kelljen majd 6k-t lebontania a 10k-s orinak. hanem mondjuk csak 3at.) azért is tettem zárójelbe, mert nem látok hozzá rációt,hogy esély lenne a megvalósulására...
én még mindig amellett vagyok,hogy ne lehessen 0hekit ütni, viszont ahoz tényleg meg kell oldani az irreális ráállás problémáját. ezen sztem tényleg lényeges lenne agyalni.

Xeper 01-26-2010 02:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238537)
Ez kissé bonyolult szerintem.
(a legcélszerübb megoldás az lenne, ha terület arányos lenne az elfokozás határa,vagyis ne legyen ugyanannyi katona 10k hekin mint 30k-n és drasztikusan válzotatni kéne a pontszámitáson, hogy ne legyen ekkora súlya az üres hekiknek, ha nagyából pariba hoznánk a ráfokozhatósággal, akkor már nem gond egy távoli ráállás. pl egy 8k-s és egy 10k-s ori esetén ne kelljen majd 6k-t lebontania a 10k-s orinak. hanem mondjuk csak 3at.) azért is tettem zárójelbe, mert nem látok hozzá rációt,hogy esély lenne a megvalósulására...
én még mindig amellett vagyok,hogy ne lehessen 0hekit ütni, viszont ahoz tényleg meg kell oldani az irreális ráállás problémáját. ezen sztem tényleg lényeges lenne agyalni.

Nem bonyolult, csak hosszú, olvasd el!
Pofon egyszerű számolni, a legtöbb kifogásolt pontot orvosolná, és nem kellene megpiszkálni az amúgy jól működő pontrendszert.

Szerk: a helyesen összeírt javaslatomat hamarosan megírom, alapelvei a környező hozzászólásokban megtalálhatóak

Kutyuleee 01-26-2010 02:55

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 238538)
Nem bonyolult, csak hosszú, olvasd el!
Pofon egyszerű számolni, a legtöbb kifogásolt pontot orvosolná, és nem kellene megpiszkálni az amúgy jól működő pontrendszert.

egy hiba van ebben is, mint minden heki alapúban szinte. visszaseregnél itt is ugyanúgy eltudsz fokozni ha azonos hektáron ütsz alulról, vagy legalább 2sereggel, ugyanúgy meglesz a heki különbség...

Xeper 01-26-2010 05:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238539)
egy hiba van ebben is, mint minden heki alapúban szinte. visszaseregnél itt is ugyanúgy eltudsz fokozni ha azonos hektáron ütsz alulról, vagy legalább 2sereggel, ugyanúgy meglesz a heki különbség...

Egy dolgot azért változtat: támadásra sarkallja az egymás mellettieket, és a mostaninál nem rosszabb feltételeket teremt az ütésváltáshoz, míg az egyszerűbb szimpla ütések esetét megoldja.
Nem mellesleg ha megfelelő mértékűre állítjuk a példám végén 20%-nak választott terület arányt, akkor elvileg nem okoz problémát. A pontszámítást pedig nem kellene szerintem átalakítani, mert alacsony területeken szépen működik minden, ezt az idilli állapotot kellene kiterjeszteni a 100k pontos rész rugalmas eltolásával.
Valamihez kötni kell a foglalás nagyságát módosító paramétert. Két lehetőséged van: ponthoz, vagy hektárhoz. Mindkét lehetőség lehet fix, vagy arányos. Ha fix ponthoz vagy hektárhoz kötöd a foglalás csökkentését, az ezt a méretet meghaladó országok esetén előbb-utóbb jelentkezik a 0 foglalás problémája, az értéket nagynak választva pedig azt érnénk csak el, hogy semmi jelentősége nem maradna.
A rugalmas érték megválasztásához érdemes megfontolni, hogy mi az a határ, ami fölött megengedhető a foglalás nullázása -ha egyáltalán megengedhető. Egy foglalás kb 13% pont különbséget jelent eredményül a vesztes szemszögéből. A fokozás jelenlegi korlátja kb 23%. Szélsőséges esetben, ha mindenki maximálisat fokoz, akkor a ponttávolság kb 15% lehet. Fél ország bebontásával kb 80% méretű ország mellé lehet lesüllyedni. Ezek alapján sávokat lehet húzni, hogy melyik ország mekkora volt/lesz, mekkora az arányuk... elkezdtem összeírni a lehetőségeket, de nagyon hosszú lett, inkább csak a lényeg: 2 ország között 15%-nál valamivel nagyobb differencia esetén célszerű engedni a nullázást, közelebb pedig nem (erőviszonyok alapján elvárható győzelem/védés/revans lehetősége összesítéséből kb ez jön ki). Javaslatom pedig kb erre a sávra helyezné ezeket az arányokat.

NewJackCity 01-26-2010 07:25

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238511)

szerintem ez azért nem egészen igy van simán 0 hekis lehetett volna ha 500k-t fokozok
de max elodázni tudtam volna a leverést
és vitathato ugyan jo dontést hoztam e de félálomban ez volt a cél akkor hogy alá essek de csak kicsivel ami sikerult is
ha az elfokozást mondjuk le akarod reagálni az egy törp-gnom csatában igencsak nehéz egy torpnek legyen az el vagy utánafokozásrol
kozel nem beszélhetunk egyenlo felekrol még ha a torpben 1 db bánya sincs akkor sem
magyarul az hogy hatékonyan le tudod e kovetni a seregelengedést fajfuggő templomfuggő is
info nélkul nem megy
ami nem feltétlenul korrekt csata
az egy dolog hogy az ember a gazdasági folényt kihasználja
de azért lássuk be az hogy ekkora aduászt kap a kezébe hogy 0 hekit tudnak csak tole vinni az nem fairplay sehogysem
olyan mint a tultoltés
a sereget kuldo ori beverhető tény de cserébe egyedul bevitt egy klánt :)
itt meg cserébe egy egész klánnak akár a seregeit is kijácchatja és meguszhatja 0 hekivel
az emberek pontját levinni szerintem sem kéne mert elérhetetlen orikat gyártanánk csak vele
de valamit szerintem csinálni kéne mert ez igy megoli a játékot nagy hekin

Reaktor 01-26-2010 08:34

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 238543)
szerintem ez azért nem egészen igy van simán 0 hekis lehetett volna ha 500k-t fokozok
de max elodázni tudtam volna a leverést
és vitathato ugyan jo dontést hoztam e de félálomban ez volt a cél akkor hogy alá essek de csak kicsivel ami sikerult is
ha az elfokozást mondjuk le akarod reagálni az egy törp-gnom csatában igencsak nehéz egy torpnek legyen az el vagy utánafokozásrol
kozel nem beszélhetunk egyenlo felekrol még ha a torpben 1 db bánya sincs akkor sem
magyarul az hogy hatékonyan le tudod e kovetni a seregelengedést fajfuggő templomfuggő is
info nélkul nem megy
ami nem feltétlenul korrekt csata
az egy dolog hogy az ember a gazdasági folényt kihasználja
de azért lássuk be az hogy ekkora aduászt kap a kezébe hogy 0 hekit tudnak csak tole vinni az nem fairplay sehogysem
olyan mint a tultoltés
a sereget kuldo ori beverhető tény de cserébe egyedul bevitt egy klánt :)
itt meg cserébe egy egész klánnak akár a seregeit is kijácchatja és meguszhatja 0 hekivel
az emberek pontját levinni szerintem sem kéne mert elérhetetlen orikat gyártanánk csak vele
de valamit szerintem csinálni kéne mert ez igy megoli a játékot nagy hekin

Jack nem célom az okoskodás, vagy mások hozzáértésének, játékának bírálata, de úgy érzem, hogy Taszi hatalmas kockázatot vállalt a támadással, és ha Önmaga ellen harcolt volna (azaz ugyanazon feltételekkel Ő vitte volna az oridat) akkor akár rosszul is kijöhetett volna a harcból.

500K körül is láttunk mostanában több elfokozásos védekezést.
Kimegy a támadó full barakkal, nem figyel nem enged el, mert majd elfokoz támadás után.

Szeretnék már végre látni egy esetet amikor a figyelmetlen full barakkos támadóra visszaküldenek 4-6 sereget, és utána is fokoznak, és a szart is kiverik belőle! Ilyet miért nem lehet látni?
Nem igaz, hogy ezt csak én látom így.

Padlócsempe 01-26-2010 09:15

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 238536)
Érthetőbben:

Pl egy 8k hekis ország megtámad egy 10k hekist, a 8k -s 10k-s értéken fog maradni, a 10k -s elfokoz 12k hekis értéknek megfelelő magasságra. Így a heki különbség aránya 25%, a pontkülönbség aránya csapódáskor 20%, így a nulla ütést 20/25*100.000=80.000 pont távon érik el. Ebben az esetben (48 pontnak számolva egy normális hektárt néppel ugye) csapódáskor a két ország 480k illetve 576k ponton lesznek, 96k pontkülönbségükkel a 80k pont túllépése miatt 100% veszteséget sikerült elkerülni a 480k katona elfokozásával...

Ha 400k értékről valaki rááll egy orira, aki 500k-n van, és 500k értéken marad, akkor jól számolom, hogyha a védő elfokoz 10k értéket, akkor így alakul a képlet?

Pontkülönbség (510k vs. 500k) 2%
Hektárkülönbség 25%
2 / 25 * 100.000 = 8.000. Mivel 10.000 érték van köztük, így 0-t fog vinni a támadó.

Xeper 01-26-2010 09:22

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 238550)
Szeretnék már végre látni egy esetet amikor a figyelmetlen full barakkos támadóra visszaküldenek 4-6 sereget, és utána is fokoznak, és a szart is kiverik belőle! Ilyet miért nem lehet látni?
Nem igaz, hogy ezt csak én látom így.

Én úgy látom, hogy túlságosan nagy (ország mérettől függően egyre nagyobb) tere van a szerencsének. 1M pontos országok esetén pl 200k pontnyi elfokozás is benne lehet a pakliban, ezért itt az a 100k pontos nullázó rendszerben 50% eséllyel hoz nulla hektárt, 25% esélyed van legalább felét hozni a testközeli ütésnek. Az információszerzést kb el lehet felejteni, ha az intuíciód nem jön be, egyszerűen mellé mész... ez így nem taktika, hanem kaszinó. Míg el nem fogy a vagyon :)

Xeper 01-26-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 238553)
Ha 400k értékről valaki rááll egy orira, aki 500k-n van, és 500k értéken marad, akkor jól számolom, hogyha a védő elfokoz 10k értéket, akkor így alakul a képlet?

Pontkülönbség (510k vs. 500k) 2%
Hektárkülönbség 25%
2 / 25 * 100.000 = 8.000. Mivel 10.000 érték van köztük, így 0-t fog vinni a támadó.

Természetesen kihagytam a határ csökkenésének alsó küszöbét :o
Alapvetően kb 90%-ra gondoltam, de most látom, hogy az hülyeség lenne... tehát úgy kellene, hogy a kiinduló mérték alá nem lehet menni. Ez most a 100k pont differencia, viszont azt is látom, hogy az éjszakákon át tartó tanulás az agyamra ment, és sikerült totál hülyén megírni az egészet, a konkrét képletes részt így engedelmetekkel inkább kiveszem, így nem jó. :(
Amint magamhoz térek, megírom.

All times are GMT +1. The time now is 14:37.