Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A felpörgetése. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3873)

reichz 02-13-2010 09:55

az elfeknél szerintem a tanya és a katiképzés a rés a pajzson , ha sokat akar termelni és ha nem eléggé figyel a katiképzésre akkor mindig van elég sok üres barakk is , 7-8 % vari tolis orkal még marad elég hely a barakknak , és ugye az is infó ha a tolik lebuknak , ha meg sikerül az éplista akkor úgy is látod hogy érdemes -e foglalkozni az adott elf orival vagy sem , ha érdemes akkor 7 kör és kész az elegendő barakk hozzá.

vityu 02-13-2010 13:28

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 240747)
az elfeknél szerintem a tanya és a katiképzés a rés a pajzson , ha sokat akar termelni és ha nem eléggé figyel a katiképzésre akkor mindig van elég sok üres barakk is , 7-8 % vari tolis orkal még marad elég hely a barakknak , és ugye az is infó ha a tolik lebuknak , ha meg sikerül az éplista akkor úgy is látod hogy érdemes -e foglalkozni az adott elf orival vagy sem , ha érdemes akkor 7 kör és kész az elegendő barakk hozzá.

Hát nem te találtad fel a spanyol viaszt...

reichz 02-13-2010 13:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 240761)
Hát nem te találtad fel a spanyol viaszt...

az valami gyertyaféle ?:eek::)

Pool 02-13-2010 17:24

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 240720)
érdekes amit írsz :) 7% kocsma mellett még ha a tanya lent is van az intézőbe, elég könnyen el lehet tüntetni a tornyokból az embereket :) nem számoltam ki ez csak egy példa.. lehet én fogom fel rosszúl és nem is írok inkább többet, megyek vissza játszani, további jó sírást neked :)

Ennyi "javaslat" közül nem is tudom, melyik tetszik a legjobban :eek:

Merengő 02-13-2010 17:57

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 240736)
Elmesélhetnéd a folyamatot, amivel egy 7-7% kocsmát, templomot, 28-28% barakkot, tornyot tartalmazó elfből kiszeded a tornyos embereket.

Nem volt egy szó sem arról, hogy van melletted valaki, tehát mit csinálsz?
- ártózod?
- gyújtogatod?
- mészárlod?

Ha mondjuk nagyon rágyúrsz kocsmákra, és kv előtt legyújtod, akkor kevesebb a barakkod, és ha nem úgy sül el, akkor bizony nem férsz be. Így még mindig szerencsejáték.

Előfordultam, hogy kimaradt valami, de gyorsan írtam :)

orknál 18% ház 14%kocsma 9% templom raktár meg bankot nem számolom mert elhanyagolható :) 7500 hekin sok az elf számoljunk kb annyival :)
fentebb 8% tanyát írtál az elfhez ami 600 tanya 7500 hekin amihez 9k ember kell.. és alá már nem nagyon tud mit tenni intézőbe .. hacsak nem a templomot, vagy kocsmát, de én a tornyot tenném.. 7500hekin kell kb 90k emeber nem tudom mennyi jön egy lopásra, de szerintem kilopható a tornyok egyrészéből az ember.. én már támadtam így, és bevált, de ha hülyeséget írtam, akkor nyugodtan javítsatok ki :)

vityu 02-13-2010 18:13

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 240771)
orknál 18% ház 14%kocsma 9% templom raktár meg bankot nem számolom mert elhanyagolható :) 7500 hekin sok az elf számoljunk kb annyival :)
fentebb 8% tanyát írtál az elfhez ami 600 tanya 7500 hekin amihez 9k ember kell.. és alá már nem nagyon tud mit tenni intézőbe .. hacsak nem a templomot, vagy kocsmát, de én a tornyot tenném.. 7500hekin kell kb 90k emeber nem tudom mennyi jön egy lopásra, de szerintem kilopható a tornyok egyrészéből az ember.. én már támadtam így, és bevált, de ha hülyeséget írtam, akkor nyugodtan javítsatok ki :)

Szerintem ez még mindig szerencsejáték, és csak ott válik be, ahol nem volt meg a távol, vagy a támadott nem tud gép elé kerülni...

De nyilván azért alakult ki itt ez a beszélgetés, mert az A-ban a legkönnyebb az elfeket beütni, és mindenki azt szereti :)

Jah, és ha az embereket lopod ki, akkor ugye majdnem azonos pontról kell. Amivel ő lentebb megy, annak te a felével fentebb. Utána bontanod kell, hogy alatta maradhass. Mivel látom, nem tudod, hogy mennyi embert hoznál, így hamarabb kéne megcsinálni, akkor meg simán lereagálható.

-Fegya- 02-13-2010 21:03

Ennyi offot fejlesztési témában már rég láttam. Jó lenne befejezni...

richardka 02-15-2010 19:55

22 oldalt irtatok hogyan lehetne felpörgetni az 1A-t

egyszerü

le kell zérozni mindenkit 200 hekira az 1A-ba:DD lesz ott pörgés föleg ha a 2-be éppen 1800-2000 heki környékén lépnek fel

mielőtt egyesek lehurognának semmivel se roszabb mint amit itt pár ember ittyen ötletelt:D

siQ 02-15-2010 22:19

Quote:

Magyarul van 41% ház, templom, kocsma. A maradék 59% mind barakk?

Lehet hogy van olyan eset amikor beversz egy Elfet 59% barakkal mert pont nem figyel és kilopod az embereit, de asszem torony nélkül sok esetben kapsz vissza 5 sereget, aztán kezdheted előről az Elf ütősdit.

vityu 02-15-2010 22:41

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 240954)
Magyarul van 41% ház, templom, kocsma. A maradék 59% mind barakk?

Lehet hogy van olyan eset amikor beversz egy Elfet 59% barakkal mert pont nem figyel és kilopod az embereit, de asszem torony nélkül sok esetben kapsz vissza 5 sereget, aztán kezdheted előről az Elf ütősdit.

Na ez felpörgeti az A-t! :D

kazshu 02-26-2010 16:26

Sziasztok,

a sok off miatt a vége felé picit elvesztettem a fonalat... Én a valami mást kéne csinálni opcióra szavaztam. Szerintem az alapvető bajt a top-ban való üdülkélés jelenti, nincs semmi kényszer/cél, hogy onnan távozni kelljen, mint a többi szinten. Ilyenekre gondolok: 4000 kör után kötelezően szintlépés 5-be/szint újrakezdése/szk ha nem akarja a másik oriját fagyasztani. Az A-t már 3-szor csináltam végig, köszönhetően a klánomnak. 1szer gnómként harcoltam fel, 2-szer elfként fedezgetve.

Ati 02-26-2010 16:47

Quote:

Originally Posted by kazshu (Post 242506)
nincs semmi kényszer/cél, hogy onnan távozni kelljen, mint a többi szinten

Így van, ez a lényege. Ha évekig játszol valamivel, fejleszted, akkor ne jöjjön el kötelezően a pillanat, hogy mindent ki kell dobnod az ablakon.

Gabro 02-26-2010 22:10

Quote:

egy régi dolog, de most beleolvastam megint, és hát felszólított a javításra...

én speciel elf ott, és a tanya mehet nyugodtan a torony alá:
- van szövetségi raktár
- egy kis éhezés karcsúsít:D
+ van más fölös épületem is....

aki meg a tornyimból akarja kilopni a népet...hát az jó messziről kezdje és sok feles haverja legyen..:D

és hogy ne legyen totál off:
az pörgetné fel az A-t, ha mondjuk "akció"-t hirdetnél Ati, pl. aki márciusban lefordul az egyből 2 plussz szemet kap..:D
én nagyon meggondolnám..:)

Pacsi 02-27-2010 06:54

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 242586)
egy régi dolog, de most beleolvastam megint, és hát felszólított a javításra...

én speciel elf ott, és a tanya mehet nyugodtan a torony alá:
- van szövetségi raktár
- egy kis éhezés karcsúsít:D
+ van más fölös épületem is....

aki meg a tornyimból akarja kilopni a népet...hát az jó messziről kezdje és sok feles haverja legyen..:D

és hogy ne legyen totál off:
az pörgetné fel az A-t, ha mondjuk "akció"-t hirdetnél Ati, pl. aki márciusban lefordul az egyből 2 plussz szemet kap..:D
én nagyon meggondolnám..:)

Ha lenne ilyen akció, Én biztos élnék vele :)

RRRrrr 02-27-2010 06:57

szerintem még nagyon sokan élnének vele. én is;)
bár nem tudom hogy játék szempontból mennyire lenne jó, de hogy lefordulnék az elfemmel az tuti

Merengő 02-27-2010 10:20

én ezt valami kikötéssel támogatnám csak :) pl: aki régóta topba ül.. vagy aki 10k heki felett tud fordulni. mert aki felüt a top aljáig, ne kapjon már rögtön 2 + személyisget, ha amúgy is lépett volna :)

RRRrrr 02-27-2010 10:40

ezt a 10k heki felettit is támogatnám amugy;)
de tényleg, mert a toppot el lehet érni egy jó klánnal aránylag hamar, de 10-15k hekit nem eccerü összehozni.

RRRrrr 02-27-2010 10:41

nyiss neki egy témát a megfelelő helyen;)

Remedy 02-27-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 242630)
nyiss neki egy témát a megfelelő helyen;)

Inkabb ne. Ugy hulyeseg, ahogy van, ez az otlet. :)

RRRrrr 02-27-2010 12:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 242637)
Inkabb ne. Ugy hulyeseg, ahogy van, ez az otlet. :)

:):D Nahjó, de hátha;)

Merengő 02-27-2010 12:52

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 242648)

tényleg hüye ötlet volt belegondolva, de azért ne vegye el a kedved remy :) neki minden hülyeség ami nem érdeke a játékban :) ami meg érdek, arra nyissunk egy témát... :D

Redback 02-27-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 242648)

Nemhiszem, hogy 15-20k körül akárki is lefordulna +1 személyiségért, bár lehet megtennék :)

Remedy 02-27-2010 13:17

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 242649)
tényleg hüye ötlet volt belegondolva, de azért ne vegye el a kedved remy :) neki minden hülyeség ami nem érdeke a játékban :) ami meg érdek, arra nyissunk egy témát... :D

Ezt Te sem gondolod komolyan. (vagy csak direkt rosszindulatu vagy) Gondolod nekem faj hogy barkinek +2 szemelyisege van? Egyszeruen nem lenne fair.

Na meg ha ez lenne, azt csinalnam, hogy nem B-bol forognek, hanem kitolom Remyt szkra, fagyasztom, fellepek B-bol, felutom magam mindig 10k hektarra, vagy barhova ami a limit, es folyamatosan +2 szemelyisegem lesz... Kb nekem is "erdekem" lenne, megis rossz otletnek tartom...

Iron 02-27-2010 13:20

Ezeket a mocsarakat szerintem már tökéletesen kifiléztük másik topicban.
Miért könnyítenéd meg a lépést A-ból ? Az is ugyanolyan csoport mint a többi, nem kihagyható, és igy van ez rendjén, meg ha kihagyható lenne, azzal csak megölnéd az A játékot, mintsem segítenél rajta. Azzal meg hogy emeled a B csopi fellépési maxát, mit érsz el? Talán nyersz fél évet és ismét ugyanott vagyunk...:)

Lehet valamit variálni az A-n, de ezek szerintem nagyon rossz utirányok...

RRRrrr 02-27-2010 13:23

dehogy lenne neked érdeked. most pont Te reagáltál kicsit túl hamar nem gondolod? Az hogy fagyasztod, azért az azt is jelenti, hogy onnantól Te nem termelsz a big gunnak csak veszteséget amig felütöd magad "bármeddig". Persze annyi pénzből biztos nem számít, de mitől nem fair valami, ha az összes játékos ugyanugy élni tud a lehetőséggel??
Vagy szerinted mitől nem fair? Mert meg lehetne magyarázni, de egyenlőre Te nem ezt tetted, hanem csak indulatból lereagáltál valamit ami neked nem tetszik

Iron 02-27-2010 13:27

Amúgy lehet nem hülyeség...aki az A-ban eléri a Top köreinek x számát, pl hasraütés 10k, annak legyen valami motivációja elhagyni a szintet, kapjon érte valamit, aki meg mégsem lép, az gondolom nem mocsarazni akar csak fenn :)

Pl: 1. Elvileg ha fordul lesz min 2-ese, akkor legyen könnyítésül az hogy top 30%-ot kelljen teljesíteni ismét, ne a számához függőt. (top 22, top 20...)

2. Kapnon plussz 1 restartot..., vagy ilyesmik :)

Remedy 02-27-2010 14:00

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 242655)
dehogy lenne neked érdeked. most pont Te reagáltál kicsit túl hamar nem gondolod? Az hogy fagyasztod, azért az azt is jelenti, hogy onnantól Te nem termelsz a big gunnak csak veszteséget amig felütöd magad "bármeddig". Persze annyi pénzből biztos nem számít, de mitől nem fair valami, ha az összes játékos ugyanugy élni tud a lehetőséggel??
Vagy szerinted mitől nem fair? Mert meg lehetne magyarázni, de egyenlőre Te nem ezt tetted, hanem csak indulatból lereagáltál valamit ami neked nem tetszik

Gondolom ezt nekem irtad. (nem art beidezni azt, amire irsz) Amugy meg szerinted kit erdekel, hogy addig nem termelek? Nem letelemem a termeles, abszolute nem izgat. Hidd el, gondolkodas nelkul tolnam ki Remyt szkra. :) Es epp a penz miatt nem fair. Aki megteheti, hogy 10k hektarokra felutogeti magat, es utana fordulgat, mert sok a penze, 2x annyi szemelyisege lesz, mint annak, akinek nem. Erted mar? Igazabol ha csak a sajat onzo erdekem neznem, tetszene a javaslat, es tamogatnam. :)

De amit hulyesegnek tartok, nem fogom tamogatni, akkor se, ha csak nekem jo mondjuk a hodban...

Indulattol meg nagyon messze vagyok, miert lennek merges barmiert is? :)

Remedy 02-27-2010 14:01

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 242656)
Amúgy lehet nem hülyeség...aki az A-ban eléri a Top köreinek x számát, pl hasraütés 10k, annak legyen valami motivációja elhagyni a szintet, kapjon érte valamit, aki meg mégsem lép, az gondolom nem mocsarazni akar csak fenn :)

Pl: 1. Elvileg ha fordul lesz min 2-ese, akkor legyen könnyítésül az hogy top 30%-ot kelljen teljesíteni ismét, ne a számához függőt. (top 22, top 20...)

2. Kapnon plussz 1 restartot..., vagy ilyesmik :)

Ennyi erovel vip koroket is kaphat. Csak az meg Atinak nem tetszik, gondolom. :)

(az 1es otlet amugy nem nagyon tetszik...) :)

Iron 02-27-2010 15:23

Nem vip kört irtam :)
Indoklás miért nem? :)

SATU A HODITO 04-18-2010 21:08

1/A felpörgetéséről

Hali!

1A-ban a szint lelepeshez a 2B-s max heki 2x-s e legyen (2x2400=4800)
es szemelyisegenkent 200 hekivel novekedjen
1 szem 4800 hektar
2 szem 5000 hektar
3 szem 5200 hektar
4 szem 5400 hektar
5 szem 5600 hektar
6 szem 5800 hektar
7 szem 6000 hektar
8 szem 6200 hektar
9 szem 6400 hektar
10 szem 6600 hektar
11 szem 6800 hektar
12 szem 7000 hektar
13 szem 7200 hektar

Igy 2400 hektaron szethuzodnak a tobb szemelyisegek
es mindenki tudja elvezni az 1A jatekat

Vagy-

5.szint 1000 hektar
4.szint 2000 hektar
3.szint 3000 hektar
2.szint 4000 hektar
es akkor az 1A nem valtozik :)

vityu 04-19-2010 21:44

Quote:

Originally Posted by SATU A HODITO (Post 248635)
5.szint 1000 hektar
4.szint 2000 hektar
3.szint 3000 hektar
2.szint 4000 hektar
es akkor az 1A nem valtozik :)

Ameddig az 5-ös csoportban, példának okáért a W-ben, már 400 hektár alatt fel lehet lépni, ez is pontosabban a TOP 30 határa 15500 pont, addig nem hiszem, hogy jelentősen módosulna ez. A lehető legkönnyebb csoportban az emberek 80%-a el sem éri az 500 hektárt sem, holott bőven lenne rá lehetősége.

Ha azt nézzük, akkor igazán az lenne, hogy csak aki már tudja, hogy milyen előnyökkel járhat egy magasabb hektárról való fordulás, az menne fel addig, ameddig megteheti, folyamatosan leütve a kezdőket.

Ha a forduláshoz szükséges minimum föld 1000 hektár lenne 5-ben, akkor szerintem ez negatívan érintené a kezdő játékosokat, legalábbis addig, ameddig ki nem alakul a csoport mostanihoz hasonló képe, csak 600hektárral magasabb top 30-cal. Szerintem rossz ötlet. A többi csoportról nem akarok megnyilvánulni.

SATU A HODITO 04-20-2010 02:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 248893)
Ameddig az 5-ös csoportban, példának okáért a W-ben, már 400 hektár alatt fel lehet lépni, ez is pontosabban a TOP 30 határa 15500 pont, addig nem hiszem, hogy jelentősen módosulna ez. A lehető legkönnyebb csoportban az emberek 80%-a el sem éri az 500 hektárt sem, holott bőven lenne rá lehetősége.

Ha azt nézzük, akkor igazán az lenne, hogy csak aki már tudja, hogy milyen előnyökkel járhat egy magasabb hektárról való fordulás, az menne fel addig, ameddig megteheti, folyamatosan leütve a kezdőket.

Ha a forduláshoz szükséges minimum föld 1000 hektár lenne 5-ben, akkor szerintem ez negatívan érintené a kezdő játékosokat, legalábbis addig, ameddig ki nem alakul a csoport mostanihoz hasonló képe, csak 600hektárral magasabb top 30-cal. Szerintem rossz ötlet. A többi csoportról nem akarok megnyilvánulni.

Nem az 5-os 4-es 3-as 2-es csoportokrol van szo!
Az 1A felporgeteserol!
Minnel tobb embernek van kedve jatszani ott annal elvezetesebb mindenkinek.
Sokan felnek felmenni!
Elvezni fogja a jatekot 5-4-3-2-ben de ahoz,hogy forduljon az 1A-bol es beszerezze a kis kek 2-est vagy 3-ast ahoz a jelenlegi 8000 hektarra kell menjen sokuknak az teljesithetetlen.
+minden honapban emelkedik kb 100 hektart :(
Ha megfigyeled akkor mindig ugyanazoknak a jatekosoknak no a kek szamuk
En fordultam mar az 1A-ban 2400 hektarrol is regen :)
Igen az tul konnyu volt!

All times are GMT +1. The time now is 03:24.