![]() |
Quote:
|
Azt gondoltam felajánlom a hódítós eRepeseknek is azt, amilyen "szerződésem" van a Magyar Hadsereggel is :)
Ha kell fegyver nektek, PMezzetek a játékon belül légyszi, és idővel tudok küldeni. Kiszállítási időkorlátot nem tudok vállalni, ezért ne úgy írjatok, hogy hú mára kell fegyó küldj már légyszi, hanem megírhatjátok, hogy kinek milyen kell mennyi, és egyszercsak leszállítom. (ennek megfelelően nem is kell előre fizetni) Az árak pedig: q1 fegyver 0,1 gold (Magyar piaci ár: 0,17 gold) q1 fegyver 0,2 gold (Magyar piaci ár: 0,35 gold) q3 fegyver 0,34 gold (Magyar piaci ár: 0,53 gold) q4 fegyver 0,56 gold (Magyar piaci ár: 0,78 gold) q5 fegyver 0,88 gold (Magyar piaci ár: 1,27 gold) :) Természetesen a jobb minőségűekre kell többet várni, de ha nem tervbe véve (márpedig minden nap kell ütni), akkor beleférhet bizonytalan szállítási idővel is :) |
A franciáknál közben a világ legnagyobb baby boom-ja van! :eek:
(baby boom az amikor 1 nap 500nál többen regisztrálnak) Tegnap 7200 új francia regisztráló volt ma meg már 4700!!! A mi lakosságunk a legnagyobb a világon 18.000-rel, ők meg 2 nap alatt jöttek majdnem 12.000en és már a 2.ak lakosságszámban a világon! (szerencse, hogy szövetségeseink) |
Asszem szerencsét próbálok a francia élelmiszeriparban...
|
Quote:
|
Jelenleg Q3 grain 10 6os skilles munkással, 10%os túlfizetéssel napi 15 gold :D (már írtam az eMNB-nek hitel ügyében...)
|
Quote:
Az hogy a fenébe lehet? Karnatakában q3 vasbányám nem termel napi 1g-ét összesen (pedig foglalkozok vele és jól is dolgoznak a mukik) |
Quote:
|
Quote:
http://erepublik.ws/companycalc |
|
Quote:
:D:D:D Én is donatelek, mint az őrült, mert a feketepiacon nincs búza... :D |
Quote:
100%-ig egyetértek azzal amit Remy írt korábban: nem lehetne ezeket úgy megírni hogy az egyszerű halandók is megértsék? Olvasgatnám ezt a témát, mert tetszik a játék és gondolkodom hogy belevágjak, de egyszerűen nem lehet érteni, miről beszéltek. Meg vagyok győződve arról hogy mindezt magyarul is meg lehet fogalmazni, egy kis gondolkodással... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Bocs az offert... :) |
Quote:
|
Pedig egyszerű oka van annak, hogy miért angol szavakat használunk: ha nem azt használnák a játékon belül káosszá válna a kommunikáció, hogy mikor ki mit fordított le nem pontosan és mi a fenét akar valaki mondani éppen?
Így sokkal hatékonyabb a kommunikáció, ennyi. Abban igazatok van, hogy kifelé nincs nagy jelentősége ennek, de a megszokás nagy úr :) |
Quote:
Leginkább a magyar, programozással foglalkozó könyvekhez tudnám hasonlítani ezt a helyzetet. Gőzöm sincs, hogy mit akarnak mondani a lefordított, erőltetett kifejezésekkel. És egyébként is. Asszimilálódni kell, érted? Asszimilálódni. :D |
Quote:
|
szánalom
Na, jelentkezek update-tel, és ha olvassátok a címet, akkor tudhatjátok, hogy érdekes lesz :mad:
Mi történt a spanyol pénzzel? Fehérlófia Koppány vette meg ugye a céget, 14.000 goldot kivett belőle a "collect" gombbal, azaz adózni kellett, tehát 7000 ment a Magyar Nemzeti Banknak és 7000 a franciáknak. A franciák ezt el is utalták később a PEACE-nek, a 7000 gold meg többé kevésbé ott van az államnál, persze már költöttek belőle. Azonban 2000 gold és 35000 ESP (azaz még 1500 goldnyi valuta) ott maradt Feherlofia Koppánynál, abból tankoltunk Asturiasban. De bennem felmerült a kérdés, hogy ha abból tankoltunk Asturiasban, akkor miért is nem először az államnak ment a pénz és utána tankolásra? Hát utánajártam és ki is derítettem azt ami ebből a folyamatból nyilvánvaló is volt. Nevezetesen hogy a pénz egy részét felosztották magánemberek között. Magyarán ellopták. Na most mivel a Doggett ötlete volt megvenni a céget, így neki jár pénz, nyilván, hiszen magának is megtarthatta volna. De másnak? Másnak mi alapján? Többszáz goldról van szó, amit eÁtlagember nem is lát életében sem. Eddig azt hittem ez egy játék, és úgy is játsszák. De meg kellett állapítanom, hogy itt sem különbözik a vezetés a való élettől. Szánalmasnak tartom ezt a hozzáállást, nem kicsit, nagyon. Nincsenen pontos infóim arról, hogy ki kapott és mennyit. Feltételezem Pali papa nem kapott szociális miniszterként :) Hogy miért feltételezem? Azért mert azt tudom, hogy a közeli "haverok" kaptak belőle. Nevetséges :eek: Ettől független baromi jó a játék, de most gondolkozom azon, hogy lemondok a picsába a stratégiai hírszerzéses pozíciómról, ilyeneknek minek dolgozni? Bár azt meg kell hagyni, hogy a közvetlen felettesem, Rlazol a világ egyik legjobb embere, épp ezért neki nem is volt benne a keze ebben, szóvá is tette, aminek az lett az eredménye, hogy nem ő lesz a Kard következő elnökjelöltje. Lehet még fokozni is a szánalmat |
Quote:
|
Quote:
Az egy dolog, hogy ellopják a pénz egy részét, az egy másik, hogy direkt átláthatatlan sunyi módon. De ilyeneknek dolgozzak? Nem kérlekszépen, nem vagyok lojális a "hazáért" meg ilyen demagóg dumákért csalókhoz, meg játékpénzért korrumpálódókhoz. LOL szánalmas játékgoldért korrumpálódni, nem? |
Quote:
|
Quote:
Kitől lopták el? Az államtól, egyértelmű. Nem az államot illette volna a pénz? Mert ha nem akkor kit? És milyen érvek alapján? Én nagyobb tragédiaként fogom fel ennél, mivel lefelé összetartásról meg önfeláldozásról beszélnek, közben meg állami vagyont lopnak :eek: Te aki Ontarióért eltankoltad a pénzed, mit szólsz ahhoz, hogy magánzsebbe megy többször annyi? |
Quote:
|
Quote:
Olyanok viszik el akiknek semmi közük nem volt a szerzéshez! És még egyszer mondom, nem azt akarnám, hogy olyanok vigyék el, akiknek volt közük, hanem hogy ne vigye el senki! Amúgy nem is ez a legnagyobb probléma, hanem pl Rlazol ezt szóvá tette, és szó nélkül mást jelöltek helyette következő elnöknek. Pedig gyakorlatilag ő végzi most is az elnöki munkát. Hogy miért? Mert a megválasztott magyar elnök nem jelenik meg eRepen, LOL ez is vicc. Falban miért elnök ha nem csinál semmit? Idióta MHP szavazótábor szó nélkül megválasztotta. Feherlófia meg PEACE GC Supreme Commanderként pénzt lop, azért az is egy szint, mikor te írányítod a világ legnagyobb hadseregét és nincs jobb dolgod mint a nem általad szerzett pénz felosztani a haverjaid között. Ez aztán bújtatott KARD kampány, csalódtam bennük, nem kicsit, de az MHP meg egy nagy demagóg buborék, semmi mondanivalóval. Akik meg pattognak az MHP-n belül, általában szélsőjobbos komolytalan emberek. Azért az eVilág és a való világ között van egy olyan különbség, hogy itt simán azt mondhatom, ha csalódott vagyok, hogy elköltözök. Akárhova. Mondjuk beállok lazokratának. Vagy neadj' Isten teokratának :D Persze nem, de itt sokkal nagyobb a mobilitásod és egyedül is simán ellehetsz úgy, hogy közben nem csökken a játékélményed :) |
Quote:
|
eVon
Van valami bizonyítékod? Érdekelne. Komolyan, mellesleg az MHP-n belül épp ezt akarják megakadályozni. Mármint, hogy ne lehessen lenyúlni a pénzeket. Persze benne van a lehetőség, hogy csak ők is közelebb akarnak kerülni a mézesbödönhöz... Magam részéről a szocmin, korrekt elszámolási rendszert dolgozott ki amit augusztus1-től vezetünk. Pénzt nem kaptam, se senki akiről tudnék. Ám nem tartom lehetetlennek, hogy a körön belül kaptak... :( Mondjuk az Asturiasi csatánál számolatlanul folyt a pénz. Ám Fehérló kérdőre vonása most elmarad azt hiszem, mert elmegy szabira tudtommal. Komolyan érdekelne, hova ment el a pénz, ha tudsz valami leírást adni megköszönném. |
Quote:
Nézd, Fehérló magánál tartott 2000 goldot + 35000 ESP-et, és saját állítása szerint abból tankoltunk Asturiasban. A tankolásaink monetary-n keresztül szoktak menni, azaz követhetetlenek! (nemrég tudtam meg, hogy még scripttel sem lehet követni!) Ha tisztán akarták volna csinálni, akkor beutalják az MNB-be, és onnan tankolnak. De nem akarták, pont azért, mert így bizonyíthatatlanul el lehetett sikkasztani pénzt. Nincs bizonyíték és nem is lesz. Leírás meg pláne. És nem Shaoktól hallottam ezt, hogy kétségeim legyenek vajon politikai előnyt akar-e kovácsolni az aki mondta :D Párszáz gold csúszott el belső köröknek, ennyi történt. Olvasd el a kormány közlönyét, enyhén szólva nevetségesen számolnak el a pénzről. A párszáz gold elcsúszásánál nagyobb problémának érzem, hogy minden érintett minden fronton hazudik róla, hogy lett volna ilyen. Beszéltem Doggettel, tegnap előtt, teljesen ki volt akadva azon, hogy azt a pénzt Feherlo magánál tartotta, és ő maga mondta hogy kiborítja a bilit, ha nem lesz nyilvános elszámolás. Ma pedig olvastam egy kommentjét, ahol leírta, hogy minden pénz értelmesen lett felhasználva, nem kell aggódni. Érdekes pálfordulást tud produkálni 2-300 gold egy-egy embernél. |
Hát te miért nem alszol?
:D:D:D Nekem is kétségeim vannak a pénzzel kapcsolatban... Csak szerettem volna bizonyosságot. Elvileg rlazolnak volt egy javaslata bizonyos emberek megjutalmazásáról, az egy kormánydokumentum volt, oda én is javasoltam (nem magamat, hanem államtitkárokat.), de erről sincs semmi hírem. Lehet, hogy elvetették az ötletet. Mondjuk Doggett is megvehette volna a céget akkor nincs ez a kalamajka... Szerintem már a collectnél fennállt a lopás gondolata, mert miért nem az összes pénzt adózva vették ki? A maradék 2000Goldot ki tudták monetaryzni, ha nem azzal kezdték... Az már rögtön követhetetlen lett volna, ha nem zárolják a pénzt. |
Quote:
Nesze :mad: Amúgy meg naná hogy majd Feherlofia "másképp dönt" a kormány helyett, ha elnök nincsen! Haha, egyik cikkében megköszönte a teokratáknak, hogy nem Ontariót ütötték, hanem megtámadták a franciákat, mire Dio Akira írta, hogy milyen arrogáns már Feherlofia, mióta PEACE GC Supreme Commander; erre írta valami régi magyar arc, hogy nyugodt lehetsz, nem azóta arrogáns, amióta főparancsnok, mindig is az volt... *Dio Akira a teokrata párt elnöke (Teocratici Superdotati): elvileg olasz párt, nem tudok sokat róluk, csak azt, hogy Svájcban rendezkedtek be, de most ki lettek onnan ütve, szerintem legközellebb Szingapúrba mennek :D Amúgy jó neveik vannak a teokrata orgoknak: Theocratic Holy Pantheon, Theocratic Holy Army meg ilyenek :D Ja és Dio Akira a szocminben dolgozik a q5 kórház építésén, magas wellnessel. Milyen jófej, ahhoz képest, hogy esküdt ellenség :D |
Jézusom!
Neked elkelne egy-két vörösbor Von... Egyik barátom játszik a játékkal és volt szerencsém eljutni így egy eRep találkozóra. (utána mentünk vhová tovább) Tégy te is így és mond el a véleményedet ezeknek az embereknek, ez a legjobb megoldás. Az kb. a legszarabb megoldás, hogy olyan fórumra írod le sérelmeidet ahol nem is olvassa csak egy nagyon szűk réteg. Amúgy pedig alapvetően ne érdekeljen és játssz csak magad szórakozásáért. |
Quote:
Erre a fórumra azért írunk/írok jót és rosszat, mert sokakat érdekel, hogy mi történik eRepen, és ennél több szerepe nincs is, úgyhogy csak simán félreértetted ezt, távolról sem akarok semmit sem itt megoldani :D A játékon belül beszéltem a megfelelő emberekkel erről. |
Quote:
:D:D:D Von! Még fiatal vagy az erepen, láttam már nagyobb botrányokat is. Most kampányidőszak van, ne hagyd magad hergelni. Én Shaok magánhadseregében vagyok, mégis igyekszem tisztán látni és csak a magam normái szerint dönteni. Pl. nem gyalázom Quicksilvert, sőt normális viszonyban vagyok vele. Ha sokáig akarsz játszani és nem kiégni akkor tartsd észbe, hogy ez egy politikaszimulátor is egyben. Lehet, hogy ha vezetőváltás lesz akkor kiderül, hogy valóban ennyi pénz kell, a megoldás az átláthatóságban lehetne, de bár az MHP ezt ígérte nem látom, hogy mennyire valósították meg. Grabi Te ki vagy az erepen? Mostanság voltál talin? |
Nem, nem játszom többet online közösségi játékokkal.
|
Quote:
|
békeszerződés az USA-val
Az USA elnöke és kongresszusa elfogadta a békeszerződést a következős PEACE országokkal: Magyarország, Indonézia, Franciaország, Portugália és Oroszország.
A tervezetről már írtam régebben, nagyjából az is került elfogadásra: 1. Indonézia megkapja Hawaiit és Kaliforniát. 2. Magyarország megkapja Alaszkát (ősi magyar föld, ugyebár) 3. Az USA 300 goldot fizet minden high resource régióért, minden további régióért pedig 200 goldot, de ezeket olyan ütemben veszik vissza, ahogy szeretnék. 4. 4 hónapos békeszerződés az USA és a többiek között. Ezt a szóban forgó PEACE országok kongresszusainak még el kell fogadiuk, ami várhatóan meg is fog történni, az egyetlen gáz az oroszoknál van, akik nem akarják elfogadni, mert vagy több pénzt akarnak, vagy amerikai régiót ők is. Tegyük hozzá, hogy nem nagyon van jogalapjuk erre, ráadásul, ha ők nem fogadják el, mindenki más meg igen, akkor Oroszország háborúban marad az USÁval, és USA várhatóan le is győzi őket egyedül. Az USA számára pedig előnyös ez a szerződés, mivel jelenleg van kb 9 államuk összesen az 51+1ből. Sok amerikai azonban elutasítja a békét, mondván a végsőkig kell harcolni, meg hasonló hangzatos hülyeségek, kb erre mondta Big Brother, hogy "misplaced patriotism", azaz eszetlen hazafiasság (tényleg, tudtátok, hogy Big Brother nemrég jelentkezett a Hun Elit Unit-be, mondván, hogy a t*ke tele van már a Fortissal?). Szóval ezzel a végsőkig harcolással kb ott hibáznak, hogy a PEACE-nek esze ágában sem állt volna elfoglalni New Jersey-t és Floridát, ahol az amerikai lakosság 90%-a él jelenleg, hanem megálltunk volna előtte. Mit jelentett volna ez Amerikának? Azt, hogy marad két államuk 10.000+ népességgel és gazdasági csőddel, mert ha a szövetségeseik nem etetnék őket, akkor kb szó szerint éhenpusztulnának. A verzió, hogy a PEACE megáll az utolsó két tagállamuknál, az USA számára sokkal rosszabb, minthogy elfoglaljuk őket teljesen. Épp ezért jól tették, hogy elfogadták, a maguk szempontjából is. |
a resistance indítást is ők fizetik ugye?
|
Quote:
mondjuk ezzel tudnánk trükközni, ha mindig beköltöztetünk egy halom orgot arra a területre, amit éppen vissza szeretnének venni, mert ugye attól többe kerül a resistance war indítása |
egy kis áttekintés eMagyarországról
Csak érdekességképp, gondoltam beszámolok arról, hogy eMagyarország, hogy áll területügyileg így a világháború derekán:
Jelenleg eMagyarország 34 régióval rendelkezik, amelyek 3 kontinensen és 11 ország területén találhatóak, jelenleg azt hiszem mi vagyunk a legnagyobb ország, kiterjedésre, bár ez nem biztos pl. az oroszok sok amerikai állama miatt, mindenesetre a leglátványosabban mi nézünk ki, az tény. És akkor érdekességképp fel is sorolnám a régióinkat: :) (zárójelben, hogy eredetileg kihez tartozott) :) |
Ne írj butaságokat, ez mind ősi magyar régió;)
|
All times are GMT +1. The time now is 06:42. |