Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Melyik a legjobb szövifelállás? (már volt szó róla) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=342)

Marcus atya 02-09-2007 11:31

Te egy másik szöviről beszélsz, ugye?
Ha annyira jónak találod, Ti miért játszotok olyan felállással?

Kubbi 02-09-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Marcus atya (Post 72558)
Te egy másik szöviről beszélsz, ugye?
Ha annyira jónak találod, Ti miért játszotok olyan felállással?

köv szinten mi is ilyet játszunk. Most azért nem játszunk ilyet, mert a fél-elf nemhiszem hogy jó hadis lenne ;)
Gondolkoztunk hogy már ezen a szinten is ezt kellene játszani, de még megszavaztuk a félelfet... :)

Marcus atya 02-09-2007 11:49

Légyszi olyanok írjanak, akik hitelesek, az írjon aki játszott olyan felállással mint amit képvisel. Ne azért szavazz a 4hadira mert x-ben szétszedtek.

Hu, remélem nem leszek kiutálva innen :)

Kubbi 02-09-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by Marcus atya (Post 72566)
Légyszi olyanok írjanak, akik hitelesek, az írjon aki játszott olyan felállással mint amit képvisel. Ne azért szavazz a 4hadira mert x-ben szétszedtek.

Hu, remélem nem leszek kiutálva innen :)

Hát pedig jó úton haladsz afelé...
Neked az a hiteles, aki csak a saját lovát dicséri? :D

Gondolom még kiskorú vagy... :D

Napóleon 02-09-2007 13:43

csak annyit fűzök hozzá h a varis hadi nem biztos h mindenkihez belát ám aki nem varis ;)
lehet h a másik szövinek is van éppolyan varis hadija csak 2%-al több varival.:)

+ a varis szövije nem hiszem h hagyná h lefosszátok a tagot. többe kerül a háború mint amennyit fosztassz.

nekem ez a véleményem

Kubbi 02-09-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 72587)
csak annyit fűzök hozzá h a varis hadi nem biztos h mindenkihez belát ám aki nem varis ;)

Ami nekik van, az hidd el belát a tolikhoz...
Én még 600heki környékén nem láttam olyan tolist, aki 16-17k óriás varit megfogna gömbbel.
A varis szövije meg nem tud segítséget küldeni, mert kv-elött pár mp-el küld sereget, amit igen nehéz megfogni, ha az ember csak úgy elvan, és békésen fejlődik. Teszem azt nem áll senkivel háborúban. De ha még tud, az se egy nagy diadal. :) Mert max koppan a sereg.. És a következő már nem fog... :(

Quote:

lehet h a másik szövinek is van éppolyan varis hadija csak 2%-al több varival.:)

Hát igen ez lehet. De annyi sereget küldenek ki, hogy azért ha más sok a vari, akkor beférjen a kiküldött sereg.

Quote:

+ a varis szövije nem hiszem h hagyná h lefosszátok a tagot. többe kerül a háború mint amennyit fosztassz.
nekem ez a véleményem

Miért mit tud tenni? Te mit tennél?
Amúgy nem mi vagyunk az az ominózus hadis szövi. :)
Szóval ha van tipped, jöhet, mert lehet, hogy szükségem is lesz majd rá. :)

Hidd el, annyi sereggel jönnek ki, hogy bőven átüssék még vakon is a varist, mert ugye a gnómoknál ott van a 3k toli, amivel csinálnak ép listát... Főleg ha nem fér be az említett hadi vari. Akkor nem nagy kockázat beküldeni a gnóm tolikat ép listáért. Mert ugye egy óriás varázsló, nem tart annyi tolvajt, hogy kifogja a gnóm tolikat... És akkor már máris látják, hogy ki merre mennyi védelem.
Amit meg írtam, ha vissza akarod kisérni, akkor is még az említett szövinél, annyi elit van, hogy hiába ütsz be, akár 2x is, annyi elittel az ellenfél szövije, ugyszintén hazakisér, de kb vagy 8x.
Egyedül, a toli tudja szívatni őket. De hát 1értelmű, hogy kit kapcsolnának ki elösször...
Ja és mindegyiknél átlagban 250milla van, kp-ben
Szóval a vari gyilok is jó, és káros, de hát beveszi köv körben újra. A gyújtás, és a tűzgolyó lehet esetleg hasznos, ha hirtelen éas 1x-re kapja az egyik tag és persze a vihar. Esetleg

Killer 02-09-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72591)
Én még 600heki környékén nem láttam olyan tolist, aki 16-17k óriás varit megfogna gömbbel.
A varis szövije meg nem tud segítséget küldeni, mert kv-elött pár mp-el küld sereget, amit igen nehéz megfogni, ha az ember csak úgy elvan, és békésen fejlődik. Teszem azt nem áll senkivel háborúban. De ha még tud, az se egy nagy diadal. :) Mert max koppan a sereg.. És a következő már nem fog... :(

Hát igen ez lehet. De annyi sereget küldenek ki, hogy azért ha más sok a vari, akkor beférjen a kiküldött sereg.

Miért mit tud tenni? Te mit tennél?
Amúgy nem mi vagyunk az az ominózus hadis szövi. :)
Szóval ha van tipped, jöhet, mert lehet, hogy szükségem is lesz majd rá. :)

Hidd el, annyi sereggel jönnek ki, hogy bőven átüssék még vakon is a varist, mert ugye a gnómoknál ott van a 3k toli, amivel csinálnak ép listát... Főleg ha nem fér be az említett hadi vari. Akkor nem nagy kockázat beküldeni a gnóm tolikat ép listáért. Mert ugye egy óriás varázsló, nem tart annyi tolvajt, hogy kifogja a gnóm tolikat... És akkor már máris látják, hogy ki merre mennyi védelem.
Amit meg írtam, ha vissza akarod kisérni, akkor is még az említett szövinél, annyi elit van, hogy hiába ütsz be, akár 2x is, annyi elittel az ellenfél szövije, ugyszintén hazakisér, de kb vagy 8x.
Egyedül, a toli tudja szívatni őket. De hát 1értelmű, hogy kit kapcsolnának ki elösször...
Ja és mindegyiknél átlagban 250milla van, kp-ben
Szóval a vari gyilok is jó, és káros, de hát beveszi köv körben újra. A gyújtás, és a tűzgolyó lehet esetleg hasznos, ha hirtelen éas 1x-re kapja az egyik tag és persze a vihar. Esetleg

hmmm..érdekes stratégiát vázoltál!:Dha nincs jobb ötleted inkább ne kezdjetek ki velük:D

Napóleon 02-09-2007 15:47

1. az első 2 mondatom az előző hszben egy tartalmi részt fed le :)
nyilván nem a tolikra gondoltam hanem a 2. sorban említett varihadira

2. mit tud tenni ellene?
egyszerű. támadnak :)

*persze ha vannak szövijei. de nem sok kiélezett varit látsz mfben játszani.

Kubbi 02-09-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 72601)
hmmm..érdekes stratégiát vázoltál!:Dha nincs jobb ötleted inkább ne kezdjetek ki velük:D

Ők azok akikről már egy másik topikban is nyavajogtam, még korábban. :D
Hát ez van. Én őket nézve, ezt a taktikát tartom a legerősebbnek.

Te mit kezdenél egy ilyen szövi ellen, ha alattatok vannak?

Killer 02-09-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72603)
Ők azok akikről már egy másik topikban is nyavajogtam, még korábban. :D
Hát ez van. Én őket nézve, ezt a taktikát tartom a legerősebbnek.

Te mit kezdenél egy ilyen szövi ellen, ha alattatok vannak?

megvárnám hogy fölém kerüljenek:D
de viccen kívül a gnómot el lehet kapni tolikkal varikkal és ha eltávolodik máris csak 3-an vannak akkor pedig már könnyebben megy a dolog:D

Kubbi 02-09-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 72602)
1. az első 2 mondatom az előző hszben egy tartalmi részt fed le :)
nyilván nem a tolikra gondoltam hanem a 2. sorban említett varihadira

Értem :)
De amit írtam a tolikkal, az továbbra is él, a több varival rendelkező vari hadis ellen. Mármint ha nem fér be varival, akkor megnézik az épületeit...

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 72602)
2. mit tud tenni ellene?
egyszerű. támadnak :)

*persze ha vannak szövijei. de nem sok kiélezett varit látsz mfben játszani.

Persze hogy vannak szövik. A topik is arról szól :)
Hát igen támadni. Csak ez esetben, szerintem többe kerülne a hús mint a leves. Vagy hogy is van ez...
Tehát az rendben van, hogy beütnénk őket.:D
De ők sokkal többször ütnének be cserébe.
Mint amikor valaki hirtelen felindulásból kitámad full sereggel, erre jujj de jó, az egész szövi szerez rajta területet szindróma.
Szerintem

Napóleon 02-09-2007 16:09

+a 3 óriást is lehet meszelgetni tolival. igaz hatásfok kevés de ha 4-en piszkáljátok pár napig akkor azért hat :)
kérdés h meddig engedik:D

Napóleon 02-09-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72605)
Értem :)
De amit írtam a tolikkal, az továbbra is él, a több varival rendelkező vari hadis ellen. Mármint ha nem fér be varival, akkor megnézik az épületeit...

persze :) nem hiszem h lenne óriás hadis aki sok tolit tart

Nádifarkas 02-09-2007 19:00

és a hullák?

sziasztok én végigolvastam az egészet és 1 utalást sem találtam hogy vmiért jó lenne a 4 hulla felállás de olyat sem hogy életképtelen. Miért nem foglalkoztok ezzel a gondolattal? Annyir gáz a 4 hulla?

Marcus atya 02-09-2007 19:48

Hali Kubi!

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72574)
Hát pedig jó úton haladsz afelé...
Neked az a hiteles, aki csak a saját lovát dicséri? :D

Gondolom még kiskorú vagy... :D

Attól hogy te nem bírsz enyhén szólva nem érdekel, mert nem adok a véleményedre.

Nem értem hogy miért olyan felállst képviselsz amiben még nem is játszottál, az egészről csak annyi tapasztalatod volt hogy a szövidet szétverte 4 hadis vándor, amit öszintén szólva nem csodálok, legalábbis ahogy eddig megismertelek. Azt meg végképp nem értem hogy miért nyalsz olyanoknak akik bealáztak, de mindegy te tudod.

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72533)
Én nem. De ők igen. És nagyon jól felépített szöviről van szó. Csak elitesek.
És tényleg marha gazdagok.
Tényleg nagyon gyilkos.
Ők voltak azok, akik az egész 5/x-et végigölték. De szószerint, az összes erős szövit. A gyenge országokat persze kihagyták.
5/x-ben is csak tőlük féltünk. És persze most 4/L-ben is. :D

szerintem röhejes amint írtál...:D
Ennél nagyobb marhaságot pedig régen hallottam. Ezt te találtad ki vagy neked is mondták? Szerinted egy full hadis szövi megengedheti magának hogy vakon rutinból fosztogasson másokat?????

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72525)
Pl akik felettünk vannak, látszik hogy tudják, hogy működik a hód.
Rutin. Vakon támadják be a varikat. És nyilván a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran jön sok pénz.
A mi varink eddig mindenkit legömbözött a csoportokban, a többi varázslót is, és mi is látjuk, hogy a variknál, és egyes tolvajoknál, igencsak gyakran van pofátlanul sok pénz.

De nem az a célom hogy fikázzalak, csak lásd be hogy nem úgy működik egy szövi mint ahogy elképzeled.

Marcus atya 02-09-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 72591)

És mit kezd a hadis/varis egy elf gömbjével?

én ezt a felállást képviselem:
3 varis/tolis elf/tudós
1 varis óriás/tudós

a hadisok közül ketőt simán 4 kör távolban tudnak tartani rengetéssel, a másik kettő pedig esélytelen arra hogy beférjen:p

Grabi 02-09-2007 20:06

megnyugtatlak, lazán kimennek vakon fosztani. az a szellemi erő, amit 2 hadi 1 hadivari 1 haditoli képvisel megvédi őket a kísérésektől. meg két ablakot belőnek és ha csak nem utolsó mp-be küldöd a sereget megvédik magukat

"én ezt a felállást képviselem:
3 varis/tolis elf/tudós
1 varis óriás/tudós"

mi is ezt csináltuk L-ben, de a varis túl sebezhető, jobb a 4 elf, elhiheted

Kubbi 02-09-2007 20:19

Quote:

Originally Posted by Marcus atya (Post 72676)
Hali Kubi!
Attól hogy te nem bírsz enyhén szólva nem érdekel, mert nem adok a véleményedre.

Szia!
Látom beletapintottam a lényegbe. :)
Elösször is minket nem támadtak meg.
Egy ütést nem kaptunk tőlük.
Beszéltem velük, és azért úsztuk meg, mert pont másik 2 szövivel háborúztak.
És nem akartak még több tolist maguknak.
De ha látod a gömbüket, és esetlegesen elgondolkozol, hogy mi lenne ha ő megtámadna, erre én mit lépnék, stb...
És ők elég jól ki vannak épülve. Nincs annyi lehetőségünk, hogy mire mit lépjünk, mint a csoport többi szövije ellen.
Ennyi.

Az elfről meg már annyiszor le lett írva, de neked elmondom még 1x. A varis befér, a toli nem esete, a varis leviszi a készültségét, a tolis rongyra lopja...
A varis nem fér be, a tolis igen, akkor a tolis leöli a varikat, és a vari már befér.
Ha egyik se fér be, megy a sereg... Elösször 2. utána már mehet több is. :D
De akár, ha a hadis befér lövöldözhet is pár tűzgolót, megnézve mi hullik, vagy akár rengethet is, és ha nem dől torony, akkor annak az elfnek kampec.. :)

És tényleg nem ismersz.
Elég 1szerűen gondolkozol, de a korod miatt megbocsátható. csak kérlek ezt a hangnemet hanyagold, mert én sem így szóltam hozzád.
Nem is értem, hogy lehet még szürke a kis kockád. :D

Grabi 02-09-2007 20:24

nem fért be egyik se, eléggé élezett elfek voltak, de kérlek hagy ne kelljen magamat védenem ezügyben. nincs értelme ennek

Kubbi 02-09-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 72687)
nem fért be egyik se, eléggé élezett elfek voltak, de kérlek hagy ne kelljen magamat védenem ezügyben. nincs értelme ennek

Amúgy pont töröltem a hsz-em. :D

Nem kell védened magad. Én se értem nekem miért kell védenem a véleményem :) markuszal szemben.

Napóleon 02-09-2007 20:43

veszprémieket ne fikázz atya :)
mert a végén a többi veszprémi ( beleértve jómagam ) még megharagszik :)
az meg h simán kimennek fosztani gömb nélkül az alap.majd ha többet és jobban játszol akkor meglátod te is:cool:

Kubbi 02-09-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 72689)
az meg h simán kimennek fosztani gömb nélkül az alap.majd ha többet és jobban játszol akkor meglátod te is:cool:

:D
Ha érne valamit a szavazatom, ezért adnék egy zöld pontot :D

Napóleon 02-09-2007 20:56

Lol :d:d

Marcus atya 02-09-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 72689)

Nem a veszprémieket fikáztam hanem Kubit, ez azért elég durva általánosítás :)

Ha nem hútalak fe Titeket veszprémieket túlságosan és még egyetlen dolgot ha kérdezhetnék... ez a vaktába támadást meddig engetheti meg magának egy full hadis szövi? Úgy értem melyik csopiig? Pl. 3/G-ben 1000 hekin? 2/B-ben 1500 hekin? Mert 600 hekit még elfogadom, de feljebb?

Kubbi 02-09-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Marcus atya (Post 72701)

Ha nem hútalak fe Titeket veszprémieket túlságosan és még egyetlen dolgot ha kérdezhetnék... ez a vaktába támadást meddig engetheti meg magának egy full hadis szövi? Úgy értem melyik csopiig? Pl. 3/G-ben 1000 hekin? 2/B-ben 1500 hekin? Mert 600 hekit még elfogadom, de feljebb?

Szerintem nincs felső határa. Ugyanis nem teljesen vaktában támad. Vagy ép lista van, vagy gömb. Ha meg egyik sincs, akkor meg nyugodtabban támad kifelé...
szerintem :)

Bea Baba 02-10-2007 00:06

Hahóóó ne száljatok már el, ős se vaktába mennek, de az télleg rutinból adódik h akiről semmien infót nem tucc szerezni az valószinüleg, nem túl erős hadilag, és én most nem beszélek, konkrét szövikről, de ebben a felállásban amiről szó van, full elitesként, elég nagy sereget lehet felvonultatni, simán akkorát h 1 átlag ijj elites tagot is felnyisson, nemhogy 1 tolist vagy 1 varist....

Kubbi 02-10-2007 06:33

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 72719)
Hahóóó ne száljatok már el, ős se vaktába mennek, de az télleg rutinból adódik h akiről semmien infót nem tucc szerezni az valószinüleg, nem túl erős hadilag, és én most nem beszélek, konkrét szövikről, de ebben a felállásban amiről szó van, full elitesként, elég nagy sereget lehet felvonultatni, simán akkorát h 1 átlag ijj elites tagot is felnyisson, nemhogy 1 tolist vagy 1 varist....

Jujj de 1et értek veled :D

Dragi 02-10-2007 07:52

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 72719)

vakon is kilehet menni fosztani :) bár gömb nélkül fosztani úgy hogy nem látom mennyit hozok hááát eléggé lutri :) a föld az más tészta azért lehet menni vakon azt nem költi el senki :D

Bea Baba 02-10-2007 09:24

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 72726)
vakon is kilehet menni fosztani :) bár gömb nélkül fosztani úgy hogy nem látom mennyit hozok hááát eléggé lutri :) a föld az más tészta azért lehet menni vakon azt nem költi el senki :D

Na és ebben van a kutty elásva, mivel manapság a földnek elég komoly értéke van:D

Napóleon 02-10-2007 10:17

Quote:

Originally Posted by Marcus atya (Post 72701)

azt mondtam " veszprémieket ne fikázz ", tehát aki veszprémi ( jelen esetben kubbi ), őket nem szabad :cool:

a témához zozzászólva, ha valaki figyeli a teljest és nem lát aktivitást az ori részéről, + még infót sem lehet róla szedni akkor valószinű h nem tagja egy aktívabb szövinek , szval még hatalmas visszakísérésektől sem kell tartani

Reni 02-12-2007 08:13

játszottam már sok féle felállásban, de egyértelműen a 4 hadis a legütősebb

Kisbér 02-12-2007 08:44

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 73115)
játszottam már sok féle felállásban, de egyértelműen a 4 hadis a legütősebb

A legütősebb, az tény :D
De a legéletképesebb is? :D

Reni 02-12-2007 08:54

hosszú távon nem elképzelhetetlen, hogy annyi haragos lesz, hogy előbb-utóbb szét vernek egyszerre huszan....de akkor majd megyek sírni én is a supportra, hogy ellehetetlenítik a játékom :)

Kisbér 02-12-2007 08:57

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 73135)
hosszú távon nem elképzelhetetlen, hogy annyi haragos lesz, hogy előbb-utóbb szét vernek egyszerre huszan....de akkor majd megyek sírni én is a supportra, hogy ellehetetlenítik a játékom :)

Szerintem 4 félelffel, vagy 4 varis óriással több haragost tudsz összeszedni :D:D

Reni 02-12-2007 09:02

azért nem akarok öngyilok lenni mindenáron :)

viszont a félelfről jut eszembe, ismertem egyet (már más fajjal játszik, ezt több éve volt) akit senki nem tudott megfogni

Kisbér 02-12-2007 09:04

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 73139)
azért nem akarok öngyilok lenni mindenáron :)

viszont a félelfről jut eszembe, ismertem egyet (már más fajjal játszik, ezt több éve volt) akit senki nem tudott megfogni

Ban Johnson volt a neve nem? Nem tudták megfogni :)

Reni 02-12-2007 09:05

Márkus atya meg hiába oltja Kubbit, ha jól sejtem melyik az a szövi, amiről Kubbi beszél, már az Atyát is hidegre tette :)

Reni 02-12-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73140)
Ban Johnson volt a neve nem? Nem tudták megfogni :)

nem, nem ő volt....valami más neve volt

Kisbér 02-12-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 73147)
nem, nem ő volt....valami más neve volt

Reni, csak vicceltem... Ben egy híres 100m-es síkfutó volt... Amíg ki nem zárták dopping (jksz :D) miatt, addig ő volt a leggyorsabb futó :) Ebből gondoltam, hogy ő volt, akit nem lehetett megfogni (pl fogócskánál :D)

Reni 02-12-2007 10:19

jövök neked eggyel Kisbér :):)

All times are GMT +1. The time now is 14:27.