Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   tekercskopás változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2766)

-Fegya- 03-09-2008 09:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 164237)
Körönkénti kopásal több kopik, ez tény.

Synk, azért ez a ténytől messze van.
Nem kopik többet körönkénti kopásnál, ha nincs a piacon tartalékod.
Nem kopik többet körönkénti kopásnál, ha egyféle tekiben tartod a teki tartalékod és azt mindig visszateszed a piacra, amikor visszajön.
Nem kopik többet körönkénti kopásnál, ha egyféle tekiben tartod a teki tartalékod és azt általában visszateszed a piacra, amikor viszajön, de időnként nem tudod visszatenni. Ekkor néhány körön keresztül kopik, de összességében kevesebbet, mintha ilyenkor egyszerre egy nagyobbat kopna.

Rebellis 03-09-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 164261)
Nem kopik többet körönkénti kopásnál, ha egyféle tekiben tartod a teki tartalékod és azt mindig visszateszed a piacra, amikor visszajön.
Nem kopik többet körönkénti kopásnál, ha egyféle tekiben tartod a teki tartalékod és azt általában visszateszed a piacra, amikor viszajön, de időnként nem tudod visszatenni. Ekkor néhány körön keresztül kopik, de összességében kevesebbet, mintha ilyenkor egyszerre egy nagyobbat kopna.

De útálok egyet érteni:rolleyes::D:D:D:D:D;)
Szal jó lenne ha Ati döntene ez ügyben és le zárná kérdést mert itt már csak ismételgetések vannak meg szájtépés:-))
De lehet én látom rosszul és érdemi vita folyik még:rolleyes::D:D:D:D:D;)

Betelgeuse 03-10-2008 06:49

Quote:

Senki sem egyfajtában tartja a tekercseit. Hiába próbálod magyarázni, akkor is sokkal több a bukta körönkénti kopásnál kivéve a tamagocsijátékosoknál akik csak szaladgálnak körbe körbe. Megértem, hogy nekik jobb ha a többieknek sincs tartalékuk... de így még unalmasabb lesz a játék ..

-Fegya- 03-10-2008 07:35

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 164509)
Senki sem egyfajtában tartja a tekercseit. Hiába próbálod magyarázni, akkor is sokkal több a bukta körönkénti kopásnál kivéve a tamagocsijátékosoknál akik csak szaladgálnak körbe körbe. Megértem, hogy nekik jobb ha a többieknek sincs tartalékuk... de így még unalmasabb lesz a játék ..

Synk azt állította, hogy tény, hogy körönkénti kopással többet kopnak a tekik. Hozzászólásommal csak azt bizonyítottam, hogy ez nem tény, mert vannak esetek, amikor kevesebbet kopnak.

Tsobi 03-10-2008 10:59

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 164509)

De hisz mindenki ezt csinálja .. nem? Ez a játék célja. Akkor ez mindenkinek jó :p na hagyom ..

Xeper 03-10-2008 12:16

Ha a tekijeit valaki otthon tartja, és a kopást a mostani 19-ed részében szabjuk meg, akkor összességében kevesebb kopik körönkénti kopással 19 kör után, mint most. (inverz kamatos kamat)
Ha nagy tételed van piacon, akkor vagy felkelsz piacolni, vagy nem. Ha felkelsz, mindegy hogyan kopik. Ha nem, akkor úgyis bekopik az előbb leírt módon kisebb mértékben.
Összességében tehát szerintem mindenki jobban járna a körönkénti kopással.

vityu 03-10-2008 12:28

Quote:

Átgondoltam nemrég a dolgot, és én is mellette vagyok mostmár! Annyi, hogy egyfajta tekercsben kell tárolni a pénzt. Így az ember elesik a gyors, instant pénztől, és így egy kicsit többet tart otthon, hátha kell. Szerintem fellendülnének magasabb szinten a hadi események. És ez is csak azokat érinti inkább akik eddig tartalákoltak, mert aki nem, annak ugyanannyi lesz, őt nem fogják gyakrabban támadni.
Van egy tekercsíróm, és rá is álltam arra, hogy egyfajta tekercset írjak tartalék gyanánt. Ha éppen mégsem lenne ez a fejlesztés, akkor meg majd lecserélem több fajtára.

Paliking 03-10-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 164552)
Szerintem fellendülnének magasabb szinten a hadi események.

Kíváncsi lennék mi alapján jutottál erre a következtetésre :D

Valezius 03-10-2008 17:55

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 164549)
Ha a tekijeit valaki otthon tartja, és a kopást a mostani 19-ed részében szabjuk meg, akkor összességében kevesebb kopik körönkénti kopással 19 kör után, mint most. (inverz kamatos kamat)
Ha nagy tételed van piacon, akkor vagy felkelsz piacolni, vagy nem. Ha felkelsz, mindegy hogyan kopik. Ha nem, akkor úgyis bekopik az előbb leírt módon kisebb mértékben.

Csak azt felejted el, hogyha valaki gnóm, akkor nem kell azonnal visszaraknia, ahogy hazaér. Mondjuk 35körönkét rakja vissza, míg ha körönként kopik, akkor 26körönként kell visszarakni.

Tényleg mindenki jobban jár? :confused:

ddjjm 03-10-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164624)
Csak azt felejted el, hogyha valaki gnóm, akkor nem kell azonnal visszaraknia, ahogy hazaér. Mondjuk 35körönkét rakja vissza, míg ha körönként kopik, akkor 26körönként kell visszarakni.

ehhez miért kell gnómnak lenni? bocs, nem közözködni akarok, de ezt most nem értem..

Valezius 03-10-2008 18:35

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 164645)
ehhez miért kell gnómnak lenni? bocs, nem közözködni akarok, de ezt most nem értem..

Mert ha nem gnóm vagy óriás leszel jó eséllyel ellopják a tekit, ha arra vársz, hogy kopás előtt rakd vissza...
Persze félelf tolvajjal is megpróbálhatod.

Hóhér 03-10-2008 18:40

Quote:

hoppáá

még Xepi is egyet ért, végül ez a reménytelen javaslat révbe érhet?

:D

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164624)

normális esetben eladja a tekercsét nem? vagyis nem jön haza semmi...
akkor járt a legjobban, mert eladta a tekercset, hiszen azért rakta ki a piacra nem?

:D

Attee 03-13-2008 10:44

A kopás és a könyvtár kapcsolata

A tekercsekkel és azok kopásával alapvetően az a bibi, hogy a tekiknek nincs "tárolóhelyük". Javaslom, hogy a tekercseket a könyvtárban kelljen tárolni. Ha már a gnómnak van olyan varázslata, hogy Könyvtárkulcs, ami a tekilopást megakadályozza, akkor értelemszerűen a tekiknek a könyvtárban a helyük. Egyébként is vicc, hogy Könyvtárkulcsot fel lehet rakni úgy is, hogy az országnak egy darab könyvtára sincs. Akkor mit zár kulcsra a varázslat?
Javaslom, hogy egy könyvtár 2-3000 tekercset tudjon tárolni. Az el nem férő tekik kopása a normál tekikopás 4x-ese lenne (fajtánként részarányosan).
Földfoglalásnál ha könyvtárat foglal a támadó, az abban lévő tekiket is viszi (szintén tekifajtánként részarányosan).

Betelgeuse 03-13-2008 16:14

Quote:

Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne Ő lenne a trolibusz...:) A mindenkiben ezek szerint nem vagyok benne mert tuti rosszabbul járnék, mint mindenki aki tekiben tartalékol... Eddig 1x sem kellett a tekikopás miatt felkelnem éjjel, jókor kell kitenni...

Synkel 03-13-2008 16:18

Quote:

Originally Posted by Attee (Post 165140)
A tekercsekkel és azok kopásával alapvetően az a bibi, hogy a tekiknek nincs "tárolóhelyük". Javaslom, hogy a tekercseket a könyvtárban kelljen tárolni. Ha már a gnómnak van olyan varázslata, hogy Könyvtárkulcs, ami a tekilopást megakadályozza, akkor értelemszerűen a tekiknek a könyvtárban a helyük. Egyébként is vicc, hogy Könyvtárkulcsot fel lehet rakni úgy is, hogy az országnak egy darab könyvtára sincs. Akkor mit zár kulcsra a varázslat?
Javaslom, hogy egy könyvtár 2-3000 tekercset tudjon tárolni. Az el nem férő tekik kopása a normál tekikopás 4x-ese lenne (fajtánként részarányosan).
Földfoglalásnál ha könyvtárat foglal a támadó, az abban lévő tekiket is viszi (szintén tekifajtánként részarányosan).

Ez ugye nem volt komoly, csak eltévesztetted a viccek topicot?

Tsobi 03-13-2008 16:57

Quote:

Háháhá LooL :D

-Fegya- 03-13-2008 20:35

Quote:

Ezt még kiegészíteném avval, hogy a piacon még jobban kopjon a teki. Elvégre az országban vigyáznak a tekikre, óvják, ahogy tudják. Viszont Báhia közel sem olyan gondos. Teljesen természetes, hogy nála jobban kopnak a tekik! :)

Tavacska 03-14-2008 04:17

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165271)
Ezt még kiegészíteném avval, hogy a piacon még jobban kopjon a teki. Elvégre az országban vigyáznak a tekikre, óvják, ahogy tudják. Viszont Báhia közel sem olyan gondos. Teljesen természetes, hogy nála jobban kopnak a tekik! :)

de Bahia nem használja, forgatja nap mint nap, max. nála porosodik :D

a tekikopás ügyében viszont tartozkodom, nekem most is jó és úgy is jó lesz... alkalmazkodom, ha bevezetik :)

Tsobi 03-14-2008 11:58

No,írtam gyorsan még fél millió tekit,csak hogy ne legyen fenék a számból.
Szerintem abszolut megoldható,hogy a tekik ne csússzanak szét. Mikor visszajön,körváltás legelején(!) kiteszed mindet. Ha ehhez fel kell kelni éjszaka,akkor fel kell kelni.AKi nem kel fel,annak számolnia kell a minimális kopással.De neki bizonyára nem olyan fontos ez,hogy megzavarja álmát :)

Paliking 03-14-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 165340)
Szerintem abszolut megoldható,hogy a tekik ne csússzanak szét. Mikor visszajön,körváltás legelején(!) kiteszed mindet. Ha ehhez fel kell kelni éjszaka,akkor fel kell kelni.AKi nem kel fel,annak számolnia kell a minimális kopással.De neki bizonyára nem olyan fontos ez,hogy megzavarja álmát :)

Hát ha egy fajtából írtad, akkor biztos nem fog szétcsúszni :) Amúgy nem tudom mi alapján jutottál erre a következtetésre. Idézet a súgóból:

"A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésőbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru."

Ha többféle tekid van, hosszabb távon szét fog csúszni. Ha olyan helyen vagy, ahol nyúlhatnak, igen gyorsan el tud fogyni az 5 piac. Ha ráadásul a szétcsúszott tekiknél nem kockáztatsz, és nem a körváltás végén teszed ki a tekit, akkor nem is tudod azt kihasználni, hogy 2 körön keresztül legyen piacod.

Princ 03-14-2008 15:06

A felvetés, hogy körönként kopjon a teki, nem tetszik. Azoknak, akik eddig is hajlandók voltak felkelni vagy fentmaradni akkor, ha a nyersi éjjel jött vissza, jelentős változást nem okozna. De a középső rétegnek más tartaléktárolási módszerre lenne érdemes átállni, vagy hanyagolni ahogy van. Akiknek meg nincs számottevő tartalékuk, azokat nem érintené. Még jobb is lenne nekik a Xeper által említett okból.
Ha az on-line életet élőkre legalább annyira hatna mint bárki másra, jobban tetszene. De az ilyen irányú javaslatok ellenállásba ütköztek. :D

Grabi 03-14-2008 15:13

hát akkor az én ht-met rossz anyaht és apaht nevelte mert nekem A-ban sajnos nem :)

Betelgeuse 03-14-2008 15:15

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 165340)

Ha többféle van 3 különböző körben érnek vissza ha együtt voltak kirakva...azaz 3 órát fennmaradsz. Ha azonnal visszateszed ahogy bejött utána már 4-5 óra lesz a különbség és így tovább.

Remedy 03-14-2008 15:36

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 165355)
Elgondolkoztató amit mond, valószínűleg nem a levegőbe beszél. ;)
Például amikor varit és tolit azonos kv-ben rak ki a ht a piacra, azok másodpercre pontosan ugyanakkor jönnek (jönnének) vissza. És feltehetően nem azért mert a ht olyan ügyes, hanem mert mint minden a Hódítóban, az időskála sem folytonos.
----

Csak jeleznem, hogy ez nem igaz.... :)

Remedy 03-14-2008 15:37

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 165358)
Ha többféle van 3 különböző körben érnek vissza ha együtt voltak kirakva...azaz 3 órát fennmaradsz. Ha azonnal visszateszed ahogy bejött utána már 4-5 óra lesz a különbség és így tovább.

Es ez sem igaz... :)

Attol, hogy egyutt rakod ki oket, erhet vissza mind ugyanakkor, es kulonbozo idopontokban is.... Eszreveteleim szerint ez teljesen kiszamithatatlan... :)

Grabi 03-14-2008 15:44

akkor ezek szerint az én anyahtm és apahtm nevelt jól :)

Betelgeuse 03-14-2008 15:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 165366)
Es ez sem igaz... :)

Attol, hogy egyutt rakod ki oket, erhet vissza mind ugyanakkor, es kulonbozo idopontokban is.... Eszreveteleim szerint ez teljesen kiszamithatatlan... :)

Ritka, hogy együtt ér vissza, és hosszú távon mindenképpen szétmegy. 1-3 körön belül szoktak visszajönni. Ráadásul sokkal többször fog éjjel visszaérkezni több részletben mert nem tudod benntartani és jókor kitenni.

Remedy 03-14-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 165374)
Ritka, hogy együtt ér vissza, és hosszú távon mindenképpen szétmegy. 1-3 körön belül szoktak visszajönni. Ráadásul sokkal többször fog éjjel visszaérkezni több részletben mert nem tudod benntartani és jókor kitenni.

Ez mar egy mas kerdes. De hat ugy kell annak, aki tobbfeleben tartja... :)

Meg hat... ugye elvileg azert rakod ki, hogy megvegyek, mint Ati mondta, szoval ha visszajon, az csak balszerencse, ugye...

Betelgeuse 03-14-2008 16:16

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 165375)
Ez mar egy mas kerdes. De hat ugy kell annak, aki tobbfeleben tartja... :)

Meg hat... ugye elvileg azert rakod ki, hogy megvegyek, mint Ati mondta, szoval ha visszajon, az csak balszerencse, ugye...

Ez A kérdés:)

Tehetek én róla, hogy sose veszik meg? Sose volt jó az üzleti érzékem:)

Paliking 03-15-2008 00:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 165375)

Az a baj, hogy sokszor hiába akarod, hogy megvegyék, nem veszik meg ;) pedig jó áron teszem ki :rolleyes:

Ati 03-28-2008 16:44

Legnagyobb bánatomra úgy érzem, hogy nagyobb az ellenállás ez ellen a módosítás ellen, mint ami a támogatottsága. Konkrét fejlesztés vagy bővítés nem igényli a módosítást, így ez megintcsak elnapolva.

All times are GMT +1. The time now is 15:06.