![]() |
Külföldi anarchról nem is beszélve... szintenként 4!
|
A normál játékban az 5- ös szinten csak egy orid lehet, ezzel párhuzamosan az anarch 5. szintjén lehet magyarban akármennyi.A normál négyes szinteken csoportonként lehet egy orid, így lehet egyidejőleg 1 a 4/L-ben, és a 4/K-ban is plussz még a négyes anarchban is akármennyi.És így tovább.
|
Köszönök mindent már megértettem.
|
Van egy kérdésem ha egy vérdíjas orim (amiről nem tudtam) kb. fél évet szabin csücsült annak mennyi idő alatt mászik vissza a morálja normális méretkbe ?:):):)
|
Quote:
|
sziasztok.
Ha vannak normálcsopis orijaim és inditanék az anacrcban pár /száz:D/ orit ,akkor össze kell őket kapcsolnom vagy egymástól függetlenül is mehetnek? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Jah hogy én hívtalak?:eek::eek: :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(most készülök beindítani az ork projektet, szóval kezdjetek el félni :D:D ) |
Quote:
|
Quote:
Mennyi annak a tamadobonusza? 110%? :) |
Quote:
|
Moráloztam egyet:
2008-11-28 17:43:29 Pudingos palacsinta (#566099) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:29 Pudingos palacsinta (#566099) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:29 Pudingos palacsinta (#566099) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:29 Pudingos palacsinta (#566099) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Cukros palacsinta (#566012) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Cukros palacsinta (#566012) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Cukros palacsinta (#566012) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Cukros palacsinta (#566012) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Lekváros palacsinta (#566000) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Lekváros palacsinta (#566000) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Lekváros palacsinta (#566000) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Lekváros palacsinta (#566000) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Kakaós palacsinta (#566066) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Kakaós palacsinta (#566066) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Kakaós palacsinta (#566066) kifosztotta xy országát. 2008-11-28 17:43:28 Kakaós palacsinta (#566066) kifosztotta xy országát. :p:p:p:p |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Drágakő eladási ára avagy a Császár helyzete egy sajátos szabályozású piacon
Sziasztok!
Egész nap chart-okat, számokat, híreket figyelve valahogy eszembe jutott a drágakő eladási ár kialakulásának kérdése. Részlet a súgóból: "Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az elõzõ idõszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia. A drágakövek ára 1-tõl 2000 aranyig mozoghat darabonként, és minél többet adtak el az elõzõ idõszakban a Császárnak, annál kevesebb aranyat fog érte adni a következõben." A fentiekkel kapcsolatban szeretném kérni Anarchos Kollégák (giga ori tulajok, Szinturak, stb.) jelentkezését, akik tudják hogyan működik a Császár drágakő felvásárlási láza, esetleg hogyan algoritmizálható. Szívesen venném, ha valaki elárulna egy arányszámot, eloszlást, vagy egyéb műhelytitkot a "drágakő piac" működésével kapcsolatban és írna pár sort a súgóban olvasottakon kívül. Természetesen a kézikönyvben le van írva pár hasznos okosság, de én most nem ezekre lennék kíváncsi. Pl. mi okozhatja kis csoportokban, vagy nagy csoportokban a hirtelen ingadozásokat, milyen jelek alapján lehet bontani v. esetleg fedezni a drágakő bányákat/lelőhelyeket. Természetesen furcsa lehet, hogy Anarchos témában indítottam és első sorban Nekik is intézem a kérést, de talán az Ő tudásukat át lehetne fordítani más, adott esetben kisebb csoportokra is. Köszönöm Swiss u.i.: A rendelkezésre álló 400 utolsó kötés vizsgálatának (súgó:A Kincstárban lehetõséged van továbbá az árfolyam nyomon követésére: az utolsó 400 árat egy grafikonon jelenítjük meg, hogy könnyebben megfigyelhesd, mikor érdemes eladni a drágaköveket.) nehézségeit gondolom nem kell bemutatnom percenkénti "árjegyzések" mellett. |
Quote:
Tippként mondom,hogy ha a 2k-s árfolyamról hirtelen csökken drasztikusan,ne feltétlen bonts le a bányáidat,hasztalannak gondolva azokat,mert aztán bosszankodhatsz,mikor pár nap múlva rendeződik a helyzet. |
Quote:
Amiről írsz azzal már találkoztam és sajnos tényleg néha elhamarkodott döntés volt bontani így utólag. Azon töprengek, hogy az adott percben felvásárolni kívánt mennyiség - azon kívül, hogy egy perccel ezelőtt mennyi drágakövet adtak el - még mitől függhet. Lehet ez csoport létszám? érték? Figyelembe veszi-e az adott csoportban a gazdálkodók? törpék? tudósok arányát? Egyéb nyersanyagok forgását, aktuális árát? Valójában a keresleti görbe meredekségét, alakját szeretném megismerni a kínálat függvényében, hogy az így kapott marshal keresztből vezessem le az egyensúlyi árat. Igazából arra vagyok kíváncsi hogy kivitelezhető-e egy ori számara ezen a szinten "mesterségesen befagyasztani az árat egyensúlyban tartva a piacot". Mindenesetre arányaiban érdekes lenne megismerni a működését csak technikai értelemben is.* Köszönöm a választ Tsobi! Swiss *(japán gyertyák, momentum indikátorok a Hód meg mint felelős szolgáltató, mely nem is olyan alapvető pénzügyi ismeretekkel ruház fel :)))) |
Határeset szerintem:)
Az ár annak függvénye ha jól tudom, hogy mennyi drága keletkezik a csoportban és abból mennyit adnak el a császárnak. (ha kiteszik piacra, akkor nem adják el a császárnak:D) Anarchban befolyásolható, lévén a fenti országok területüknél fogva sokkalta több drágával rendelkeznek, így ha ők nem adják el a császárnak, akkor az árfolyam magas lesz. (esetenkénti kivétellel.) Ezek alapján, ha te anarchban akarsz drágakövezni, akkor nagy eséllyel édesmindegy mennyi drágád, orid van rá, hisz az árfolyamra nem igazán tudsz hatni. (lásd pl a 10-15k drága is lehet Y-ban egy fentiben. ahhoz kicsit sok ori kéne 800 alatt:)) Ott egyedül a fentiektől függ. (Bár ha költenek, ahogy Ts írta, akkor menni fog le) Normálban meg szintén nagy eséllyel nem fogsz tudni változtatni az áron, legalábbis rengeteg pénz nélkül nem. (felveszed a piacos drágát 2k-ig, a csoportban talán sokan ezzel akarnak keresni, és ha a piacra teszik, nem a császárnak, akkor mehet fel az ár.) De ez ugye nem egy olcsó dolog:)) |
Biztos hülye vagyok, de én pont úgy vettem észre, hogyha a piacra van kitéve, akkor megy le az ára.... Adtam én már el 1 kör alatt sokmillió drágakövet a császárnak, és csont nélkül 2k maradt az ára....
Normálban is azért lutyi a drágakavics ára, mert a piacon van. nem hsizem, hogy létezik olyan normál csoport, amely képes lenne összességében ennyi drágakövet eladni. mégis láttam már normál csoportokat ilyen 100 arany / drágakő árral. szerintem a piac sokkal jobban befolyásolja, mint az, hogy mennyi van a császárnak eladva... (vagy nagyon nagyon rosszul láttam.) |
egyébként 468.468 drágakövet termelek körönként, 15.600 drágakőbányával, és ez csak a 20. legnagyobb ország a játékban... még nekem is van ennél nagyobb, csak nemrég lett szabizva :D
Szóval továbbra is az a véleményem, hogy a piaci átlagár sokkal erősebben húzza lefelé a 2k-s árat, mint a Császár... (vagy még mindig nagyon nagyon rosszul látok) |
Quote:
|
nézd meg Y-t, amióta van a paicon, azóta zuhan az ára... ha kibirnák 1 hétig, hogy senki nem tesz a paicra, megint 2k lenne... (nem is értem, hogy az utalásokon kívül, mi értelme van kitenni piacra, na de mindegy...)
|
Quote:
Persze nem gondolom,hogy szándékos :) |
Quote:
És Ts-nek van igaza:) Épphogy akkor kezdett emelkedni, mikor ismét a piacra került. (mikor már nem lehetett beállítva a császárnak a drágát, kedves ht.) (Ez is tipp, de ilyenre már volt példa nem egy.) És egy embert felesleges kiemelni, főleg ha senki nem tud semmit:) (Főleg olyat aki alig játszik és akinek ebben a konkrét drágás ügyben nem igazán lehet túl nagy szerepe.) Ilyen alapon sok más nevet is mondhattál volna:) |
határ felett
semmiképpen nem lehet a határok fölé menni, vagy "engedélyel" megoldható?
|
Quote:
|
miért? :-P
|
Ha mégis, leverem, kell a föld... :D
|
All times are GMT +1. The time now is 15:54. |