Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Kutyuleee 03-18-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165760)
Ez a szövetséges osztozás jó kérdés.
Szerintem csak úgy van értelme, hogyha A ember foglal 100hekit, és ebből x-et kap ő, akkor x/4 lesz a kedvezmény.
A szövetségesei pedig az ajándék föld után nem kapnak kedvezményt. (Mert miért is járna mondjuk egy varisnak, aki 0katonát adott az ütéshez?)
Másrészt meg igazságtalan, hogy 3x/4 kedvezmény eltűnik a rendszerből. Még akár kicsit jobban megérhetné mfként felmenni az A-ba.

A max heki fölötti beleszámolást én mindenképp hasznosnak tartanám, mivel ez egy taktikai elem lenne, miél magasabbra felmenni minden szinten, hogy A-ra jó sok kedvezmény gyűljön össze.

Sztem járnia kéne a szövetségeseknek is normálisan. ha én elküldöm mondjuk a hadseregem felét a támadáshoz, akkor igenis kijár a kedvezmény;)

a max hekis dolog érdekes kérdés, sztem egykét csopiban a mostani "ügyesen" játszó top jár majd vele igazán jól

Paliking 03-18-2008 12:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165762)
Sztem járnia kéne a szövetségeseknek is normálisan. ha én elküldöm mondjuk a hadseregem felét a támadáshoz, akkor igenis kijár a kedvezmény;)

Egyetértek. Miért büntetnénk a varit azért, mert nem hadis a funkciója a szöviben? A szövis játéknak pont az a lényege, hogy együtt sírunk, egütt nevetünk. Ha a hadi nem akar másnak földet adni a foglalásából, akkor játszon mfben, vagy állítsák át a szövik a foglalás százalékát.

Valezius 03-18-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165762)

a max hekis dolog érdekes kérdés, sztem egykét csopiban a mostani "ügyesen" játszó top jár majd vele igazán jól

Igen, de mégiscsak a szövetségesem támad az ő neve jelenik meg a krónikában.
Mondjuk az is igaz, hogy egy fedezgetve haladó ország hiába kap kedvezményt a szövije után, egyből elhasználja.

De talán az lenne ideális, hogy a kedvezmény a csatában részt vevő seregek arányában járjon.

Ami pozitívoldalát látom a max heki feletti kedvezménynek, hogyha megengeded, hogy min hekiig üssenek lépés előtt, akkor ezzel kedvezményt veszítesz.

És a gyújtogatás erősödése miatt megritkultak a topok, tehát hihetetlen magasságba már nem lehet felütni magad. De a jó játékosok följebb jutnak, mint a kevésbé jók.

Valezius 03-18-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165763)
Egyetértek. Miért büntetnénk a varit azért, mert nem hadis a funkciója a szöviben? A szövis játéknak pont az a lényege, hogy együtt sírunk, egütt nevetünk. Ha a hadi nem akar másnak földet adni a foglalásából, akkor játszon mfben, vagy állítsák át a szövik a foglalás százalékát.

Azért szerintem teljesen más, ha valaki földet kap a társától, vagy kedvezményt a rendszertől.

Paliking 03-18-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165766)
Azért szerintem teljesen más, ha valaki földet kap a társától, vagy kedvezményt a rendszertől.

Az ő funkciója az, hogy felderítse az ellent. A hadié meg az, hogy beverje. Ő is részt vett a föld megszerzésében, gömbözéssel ártózással. Miért ne járna neki a kedvezmény a közösen szerzett föld után?

Valezius 03-18-2008 12:41

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165770)
Az ő funkciója az, hogy felderítse az ellent. A hadié meg az, hogy beverje. Ő is részt vett a föld megszerzésében, gömbözéssel ártózással. Miért ne járna neki a kedvezmény a közösen szerzett föld után?

Szerintem az már nem jár neki. Ha nem sikerül a gömb, akkor mi van ?Semmi bukott 1% készültséget, ha nem sikerül az ártó, akkor többet.

De aki támad az még egységet is veszít és kockázatot is vállal.
és szerintem éppen ezt kell jutalmazni a kockázatvállalást.

A varis pedig megkapja munkája gyümölcsét, földet.

És mivel mostmár egyelő arányban is lehet elosztani a zsákmányt, a te javaslatod szerint akár jelentős kedvezménnyel is érkezhetne A-ba, annak ellenére, hogy csak néha támadt ki az üres orikra. Hát ez nekem nem tetszik továbbra se.

De ha így kerül be az se tragédia, mivel a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Ati 03-18-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165772)
És mivel mostmár egyelő arányban is lehet elosztani a zsákmányt, a te javaslatod szerint akár jelentős kedvezménnyel is érkezhetne A-ba, annak ellenére, hogy csak néha támadt ki az üres orikra. Hát ez nekem nem tetszik továbbra se.

Mindez akkor, ha van egy támadó ország a szöviben, aki vállalja, hogy ennyivel kevesebb földet (és vele együtt felfedezési kedvezményt) kap, és végig az alsó 4 szinten mellette áll. Ha folyton bukja a gömböket, az ártókat, és még támadni se megy, akkor nem hiszem, hogy van az a szövetség, ahol hosszútávon megmarad.

Quote:

De ha így kerül be az se tragédia, mivel a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Hmm, az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Valezius 03-18-2008 13:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165773)
Mindez akkor, ha van egy támadó ország a szöviben, aki vállalja, hogy ennyivel kevesebb földet (és vele együtt felfedezési kedvezményt) kap, és végig az alsó 4 szinten mellette áll. Ha folyton bukja a gömböket, az ártókat, és még támadni se megy, akkor nem hiszem, hogy van az a szövetség, ahol hosszútávon megmarad.

Hmm, az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Nem mondtam, hogy folyton bukja, azt mondtam, hogyha bukja, akkor se történik vele semmi általában. Míg ha a hadis bukik annak lehet következménye.

Hoppá, nekem végig úgy volt logikus, hogy elhasználódik. Hm akkor újra át kell gondolnom az egészet.

Paliking 03-18-2008 13:02

Quote:

Szerintem az már nem jár neki. Ha nem sikerül a gömb, akkor mi van ?Semmi bukott 1% készültséget, ha nem sikerül az ártó, akkor többet.

De aki támad az még egységet is veszít és kockázatot is vállal.
és szerintem éppen ezt kell jutalmazni a kockázatvállalást.

A varis pedig megkapja munkája gyümölcsét, földet.

Tökre úgy csinálsz, mintha egy szövihábórú abból állna, hogy a hadisok ütögetik egymást :) A varist mészárolják, nyírják, ugyanezt csinálják a tolissal is, vagy pusztítják is őket. Ők is kockáztatnak már eleve az országuk felépítésével. Bármilyen szöviháborúban ők az első célpontok.

Valezius 03-18-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165776)
Tökre úgy csinálsz, mintha egy szövihábórú abból állna, hogy a hadisok ütögetik egymást :) A varist mészárolják, nyírják, ugyanezt csinálják a tolissal is, vagy pusztítják is őket. Ők is kockáztatnak már eleve az országuk felépítésével. Bármilyen szöviháborúban ők az első célpontok.

Nem csinálok úgy, de én nem látok összefüggést aközött, hogy földre ütünk a haladásért, vagy leállunk szöviháborúzni.
Így ezt az oldalát a dolognak, hogy mi töténik szöviháborúban teljesen mellékesnek tartom a javaslat szempontjából.

Paliking 03-18-2008 13:07

Quote:

Szerintem ez a része nagyjából mindegy is, annyira kevés olyan ori lesz, akinél ez befolyásolhatja a játékot.

Paliking 03-18-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165777)
Nem csinálok úgy, de én nem látok összefüggést aközött, hogy földre ütünk a haladásért, vagy leállunk szöviháborúzni.
Így ezt az oldalát a dolognak, hogy mi töténik szöviháborúban teljesen mellékesnek tartom a javaslat szempontjából.

Ha földre ütsz haladásért, előbb-utóbb háború lesz belőle. Azt próbálom megvilágítani, hogy itt ugyanannyit kockáztat a varis/tolis is. Szerintem.

Valezius 03-18-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165781)
Ha földre ütsz haladásért, előbb-utóbb háború lesz belőle. Azt próbálom megvilágítani, hogy itt ugyanannyit kockáztat a varis/tolis is. Szerintem.

Ha olyat ütsz, akivel háború lesz, akkor az a te döntésed vagy hibád. Úgyhogy továbbra se hiszem, hogy a szöviháborúkat bele kellene keverni.

Synkel 03-18-2008 13:24

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165777)

Pedig van összefüggés. Maga a szövi. A varis nem csak akkor varis amikor épp földet akar ütni a hadis, mint ahogy a tolis sem csak akkor tolis. Mindkettő kiveszi a részét állandó jelleggel a szövetség életéből, sőt, még azt se merném kijelenteni, hogy nem hatékonyan. És szöviháborúban télleg ők az első célpont:)
Járjon nekik a kedvezmény az ütött földre.

A-ban klántámadáskor jár mindenkinek, ez gondolom nem lehet kétséges. Jár annak az elfnek is, aki az ütés kedvéért abbahagyta a kajatermelést, és keményen bebetonozza/íjazza magát, hogy az esetleges szembejövő klánseregek ellen védjen, azaz egy darab lovat nem ad a támadók mellé.

Paliking 03-18-2008 13:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165782)
Ha olyat ütsz, akivel háború lesz, akkor az a te döntésed vagy hibád. Úgyhogy továbbra se hiszem, hogy a szöviháborúkat bele kellene keverni.

Nem mindenhol tudod megválogatni, hogy kit ütsz. Van ahol kevés a lehetőség, és csak annyi a döntés, hogy ütsz, vagy nem ütsz.
De nem a szöviháborút kavartam ide, hanem azt, hogy ha egy szövetségben egy hadis üt, akkor abból nagy valószínűséggel a tolis/varis is kivette a részét. Lehet, hogy sereggel, lehet, hogy mással. Én nem látok különbséget a segítségben aközött, hogy sereggel, vagy aközött, hogy varival/tolival segített a másik. Vagy éppen tőle hívott be védelmet a hadis.

Valezius 03-18-2008 13:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 165787)
A-ban klántámadáskor jár mindenkinek, ez gondolom nem lehet kétséges. Jár annak az elfnek is, aki az ütés kedvéért abbahagyta a kajatermelést, és keményen bebetonozza/íjazza magát, hogy az esetleges szembejövő klánseregek ellen védjen, azaz egy darab lovat nem ad a támadók mellé.

Persze, hogy nem kérdés. Mivel kockázatot vállalnak, ha valami balul üt ki földet fognak veszíteni.
Jó meggyőztél, az, hogy a támadók arányában kapjon kedvezményt nem jó, akkor ne kapjon csak a támadó.

A kockázatot kell jutalmazni.

A varis, tolis a szövetség része, de az adott támadásnál nem vállalnak kockázatot, így nekik nem jár az extra jutalom. Viszont ők se a semmiért dolgoznak, hanem a zsákmányért, ami természetesen jár nekik.

tdomo 03-18-2008 15:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165798)
Persze, hogy nem kérdés. Mivel kockázatot vállalnak, ha valami balul üt ki földet fognak veszíteni.
Jó meggyőztél, az, hogy a támadók arányában kapjon kedvezményt nem jó, akkor ne kapjon csak a támadó.

A varis, tolis a szövetség része, de az adott támadásnál nem vállalnak kockázatot, így nekik nem jár az extra jutalom. Viszont ők se a semmiért dolgoznak, hanem a zsákmányért, ami természetesen jár nekik.

Szerintem ez butaság. Hogyne vállalnák a kockázatot ők is az adott támadásnál? Az esetek nagy többségében nem a hadist kísérik, hanem a tolvajhoz, vagy a varázslóhoz mennek földért.

Kutyuleee 03-18-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165798)

Nem mindig a támadó vállalja a legnagyobb kockázatott, sokszor, jóval kisebb védelme marad otthon a varisnak tolisnak, mert átküldik a támadóhoz, ha számitható szembejövés/kisérés. és a te megfogalmazásodban a kockázatot vállaló személynek a legkisebb a kockázata pl. ezekben az esetekben. ráadásul lehet ép a tolisnak/varisnak köszönhető a beütés, mert csapódás elött kitekizik, ellopják az embereit, legyújtják rengetik stb. egy jó szövetségben, szerintem legalább olyan fontos a tolis vagy a varis, mint a hadis.

Valezius 03-18-2008 16:21

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 165812)
Szerintem ez butaság. Hogyne vállalnák a kockázatot ők is az adott támadásnál? Az esetek nagy többségében nem a hadist kísérik, hanem a tolvajhoz, vagy a varázslóhoz mennek földért.

Hát ezt azért nem tudom elhinni...

Ati 03-18-2008 16:21

Quote:

a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Quote:

az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Valezius felvetette ezt a kérdést, de egy picit elsiklott fölötte mindenki abba az irányba, hogy a tolis/varis vajon mennyire veszi ki a részét a háborúból.

Pedig ez egy lényeges elvi kérdés: a kedvezményes felfedezési lehetőség elhasználódjon-e 3000 hektár alatti felfedezéskor is (ahol effektíve semmi kedvezményt nem nyújt), vagy csak 3000 hektár fölött.

Mindkettő teljesen logikus.

Kutyuleee 03-18-2008 16:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165819)
Valezius felvetette ezt a kérdést, de egy picit elsiklott fölötte mindenki abba az irányba, hogy a tolis/varis vajon mennyire veszi ki a részét a háborúból.

Pedig ez egy lényeges elvi kérdés: a kedvezményes felfedezési lehetőség elhasználódjon-e 3000 hektár alatti felfedezéskor is (ahol effektíve semmi kedvezményt nem nyújt), vagy csak 3000 hektár fölött.

Mindkettő teljesen logikus.

érdekes gondolat, hogy a kedvezményes fedezés elhasználodjon lejjebb, holott jóval olcsobban fedezel. nekem nem tetszik.
szerintem csak 3k heki felett használodjon el. effektive A-ban a szakadékok áthidalására lett kitalálva az ötlet. Aki hosszútávon akar A-ban maradni, az gyakran az alsobb szinteken hosszú ideig termel, tekit ír. és ez nem biztos,hogy erre a hadis fajok a legjobbak, és amikor szüksége lenne rá,nincs kedvezményes fedezése. ez egy elég 22es csapdája lenne úgy. végig termelek/tartalékot képzek 4szinten keresztül, hogy jóval többért fedezésre költhessem, vagy végig ütök 5szinten keresztül a szakadékig, de hiába van több k kedvezményes fedezésem, ha nincs miből fedeznem;)

akik meg fordulnak,azokról ha olcsobban fedeznek(ergo gyorsabban a legtöbb esetben) többet tudnak leütni róla, akik felfele törekednek:D:D:D

Valezius 03-18-2008 16:37

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165816)
Nem mindig a támadó vállalja a legnagyobb kockázatott, sokszor, jóval kisebb védelme marad otthon a varisnak tolisnak, mert átküldik a támadóhoz, ha számitható szembejövés/kisérés. és a te megfogalmazásodban a kockázatot vállaló személynek a legkisebb a kockázata pl. ezekben az esetekben. ráadásul lehet ép a tolisnak/varisnak köszönhető a beütés, mert csapódás elött kitekizik, ellopják az embereit, legyújtják rengetik stb. egy jó szövetségben, szerintem legalább olyan fontos a tolis vagy a varis, mint a hadis.

Ok ez mind igaz.
A kedvezményes felfedezés jutalom, annak jár, aki megérdemli.

Tényleg megérdemli valaki csak azért, mert szöviben szeret játszani?
tényleg megérdemli, mert eljutott valahogy az A-ba és ezt csapatjátékosként tette?

De igazából nem tartom túl fontos kérdésnek, hogy most kap-e vagy sem.
Csak az elv nem tetszik.

Kutyuleee 03-18-2008 16:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165822)
Ok ez mind igaz.
A kedvezményes felfedezés jutalom, annak jár, aki megérdemli.

Tényleg megérdemli valaki csak azért, mert szöviben szeret játszani?
tényleg megérdemli, mert eljutott valahogy az A-ba és ezt csapatjátékosként tette?

De igazából nem tartom túl fontos kérdésnek, hogy most kap-e vagy sem.
Csak az elv nem tetszik.

Mivel az A csapatjátékról szól, így sztem igen. a játék alapvetően erre épül, miért kerüljön vki hátrányos helyzetbe, mert jobban szeret csapatban játszani mint mfként hiénázva felmenni??? amúgy a kockázat alapján akkor az mf hulláknak másfélszeres szorzó járjon rá, mert ők kockáztatnak a legtöbbet vakon

Valezius 03-18-2008 16:46

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165820)
ez egy elég 22es csapdája lenne úgy

Én nem látom a csapdát, miért kéne fedezned ahoz, hogy termelni tudj?

Ráadásul a gyújtogatás erősödésével a topok megritkulnak(tak). Ütéssel fel lehet menni szépen.

Taktikailag jobb lenne, ha minden fedezéssel fogyna a kedvezmény.
Mert ha A-ba tartasz akkor minden fedezés előtt fel kell tenned magadnak a kérdés, hogy megéri-e.

Viszont ha lenn nem ad kedvezményt valóban nem fair, ha el tud fogyni.

Paliking 03-18-2008 16:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165819)

Szerintem ne használódjon el. Én erre mondtam, hogy igazából mindegy, mert a 3k heki alatti kedvezmény nem fogja túlzottan befolyásolni a játékot. Egyre kevesebb az olyan csoport, ahol bárki jelentősen fel tudná ütni magát, tehát az így az alsóbb csoportokban megszerzett kedvezmény mértéke is egyre marginálisabb lesz. Ennek jelentősége csak az A-ban 8-10k hekiig történő felütés után lesz, ahol már ténylegesen szükség is lesz a fedezésekre a távolságok áthidalása miatt.

Valezius 03-18-2008 16:49

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165829)
Szerintem ne használódjon el. Én erre mondtam, hogy igazából mindegy, mert a 3k heki alatti kedvezmény nem fogja túlzottan befolyásolni a játékot. Egyre kevesebb az olyan csoport, ahol bárki jelentősen fel tudná ütni magát, tehát az így az alsóbb csoportokban megszerzett kedvezmény mértéke is egyre marginálisabb lesz. Ennek jelentősége csak az A-ban 8-10k hekiig történő felütés után lesz, ahol már ténylegesen szükség is lesz a fedezésekre a távolságok áthidalása miatt.

Ha marginális, akkor miért is baj, ha elhasználódik? :confused:

Paliking 03-18-2008 16:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165830)
Ha marginális, akkor miért is baj, ha elhasználódik? :confused:

Attól, mert marginális, az elvvel nem értek egyet, hogy elhasználódjon. Kutyulee jól leírta miért is.

Hóhér 03-18-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165681)
A józan ész azt diktálja, hogy ilyenkor a kedvezmény megmaradjon.

ezek szerint, egy ország ha sokat üt minden szinten ismerősőket, akik inkább leújráznak a vagyonokkal, és teljesen felesleges a földjük, mivel újráznak és így minél inkább a lépés határ fölé ütik magukat.

tehát lehetséges, hogy Aba úgy lépjen egy ország 2400 hektáron, hogy akár 4000 kedvezményes fedezést is "összegyűjthetett" lentebbi szinteken?

holott csak 2400 hekin van?

Kutyalee utalt erre a kérdésre, de senki nem ugott rá :D

szerintem
a fenti probléma miatt, a maximális föld 1/4-énél több kedvezményt ne lehessen összegyűjteni.
Ha valaki feljebb üti magát, mert termelni szeretne 1-1 csoportban annak a lehetősége adott, de ezért további kedvezmény ne járjon A-ban.

így 2400 hekis ország max 600 kedvezményes hektárral tudna lépni.

ha egyáltalán logikus, hogy teljesen más csoportokban, más közegben "kivívott" kedvezményeket A csoportba lehet kihasználni :)

ám legyen, de csak a valóban felhasznált azaz 2400 hektár föld mértékéig.

ez sokkal lényegesebb kérdés, mint az hogy el lehessen e használni a kedvezményes fedezést.

Kutyuleee 03-18-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 165843)
ezek szerint, egy ország ha sokat üt minden szinten ismerősőket, akik inkább leújráznak a vagyonokkal, és teljesen felesleges a földjük, mivel újráznak és így minél inkább a lépés határ fölé ütik magukat.

tehát lehetséges, hogy Aba úgy lépjen egy ország 2400 hektáron, hogy akár 4000 kedvezményes fedezést is "összegyűjthetett" lentebbi szinteken?

holott csak 2400 hekin van?

Kutyalee utalt erre a kérdésre, de senki nem ugott rá :D

szerintem
a fenti probléma miatt, a maximális föld 1/4-énél több kedvezményt ne lehessen összegyűjteni.
Ha valaki feljebb üti magát, mert termelni szeretne 1-1 csoportban annak a lehetősége adott, de ezért további kedvezmény ne járjon A-ban.

így 2400 hekis ország max 600 kedvezményes hektárral tudna lépni.

ha egyáltalán logikus, hogy teljesen más csoportokban, más közegben "kivívott" kedvezményeket A csoportba lehet kihasználni :)

ám legyen, de csak a valóban felhasznált azaz 2400 hektár föld mértékéig.

ez sokkal lényegesebb kérdés, mint az hogy el lehessen e használni a kedvezményes fedezést.

teljesen egyetértek ezzel:D

Synkel 03-18-2008 22:13

Szerintem 3000 hektár alatti fedezésnél ugyanúgy fogyjon a kedvezmény, mint afelettinél. Ha már gyűlik a lentebbi csoportok ütése nyomán a kedvezmény, akkor logikus, hogy ugyanúgy el is fogyjon lentebbi csoportokban fedezés esetén.

Az Ákos által felvetett probléma is valós első ránézésre. A fellépési határ feletti ütésekre csak nem kellene vonatkoztatni a kedvezményt, és akkor nem fordulhat elő az a helyzet, hogy 2400 hekis ori 4000 hektár kedvezményes fedezéssel lépjen A-ba.

És visszatérve az eredeti hozzászólásomra: A legjobb és legegyszerűb az lenne, ha szintlépéskor nullázódna, és senki nem vinne fel kedvezményes fedezést magával az A csoportba. Az eleve kizárja ezeket a problémákat, meg ki tudja hányat még, ami eddig nem jutott eszünkbe.

Hóhér 03-18-2008 22:51

miután a 3000 hektárat csak A ban éred el, és a felfedezés csak 3000 hektár felett kezd el drágulni a képlet szerint igazán, én sem tartom szükségesnek, hogy az A csoportig egyáltalán a "kedvezményes fedezés" fogalma felmerüljön.

A ban lesz drága, ott legyen kiharcolva a kedvezmény.

Princ 03-19-2008 04:40

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 165843)
szerintem

A max heki fölötti kedvezményszerzésnél ez az 1/4-es törvény sztm jó és egyszerű megoldást hozna. A fel nem merült problémákra is megfelelő lehet. :)
A varis/tolis/termelő tagoknak jutó, némely esetben potya kedvezményt pedig az semlegesítené, ha az 3k heki alatt is fogyhat. Ahogyan ezt Vale is megmondta.

Szvl ha az a kérdés, hogy ez az új taktikai elem átíveljen-e a szinteken, vagy inkább ne mert a Hódító túl sok részével lenne szerves összefüggésben, akkor amellett vagyok h pláne legyen. :p

Valezius 03-19-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165826)
Mivel az A csapatjátékról szól, így sztem igen. a játék alapvetően erre épül, miért kerüljön vki hátrányos helyzetbe, mert jobban szeret csapatban játszani mint mfként hiénázva felmenni??? amúgy a kockázat alapján akkor az mf hulláknak másfélszeres szorzó járjon rá, mert ők kockáztatnak a legtöbbet vakon

Gondoltam, hogy valaki felhozza, azt nem, hogy pont te :)

Na akkor nézzük, ha csak a csapatjátékról szól, akkor miért is lehetnek 1fős klánok?
(Itt ugyanaz a csak szerepel, minthogy valaki csak azért kapjon kedvezményt, mert csapatjátékos)
Semmi baj nem lenne, ha továbbra is max 10%-ot kaphatnának a szövetségesek, de nem ez a helyzet. Így olyan elvi lehetőségek merülnek fel, ami miatt inkább azt mondom, hogy akkor ne kapjanak semmit.

Másik oldalról: Az A-ban ha valaki éplistával, gyújtással segít a szövijének támadni, akkor se földet nem kap se kedvezményt. Így lejjebb se kapjon kedvezményt, örüljön a földnek.

Másik téma:
Én úgy vagyok vele, hogy aki 4000 kedvezményes hekit A-ig össze tudott szedni az meg is érdemli.

Taktikailag szerintem jobb lenne, ha lejjebb is gyűlne a kedvezmény, de akkor illene, hogy el is használódhasson. Mondjuk lehetne ott is kedvezményes fedezés: eredeti költség 90%-a, de max 225heki. Így mindenhol egységes lenne.

SZERK: Ja igen hulla, az külön kérdés, támogassátok ti is a hulla megerősítését, és nem kell 1,5-es szorzó :D

Ati 03-19-2008 12:53

Felmerült, hogy nullázódjon a kedvezményesen felfedezhető terület minden szintlépéskor. Ez azt jelenti, hogy az alsó 4 szinten értelmetlen vele foglalkozni, hiszen normál esetben nem mész 3000 hektár fölé. Ha meg mész, akkor ne legyen már ez segítve, amikor túl sok keresmivalód ott nem lenne...

Ez azt hozza magával, hogy A-ba minél kisebb méretű országokkal fognak az emberek lépni, hogy ott már akár 1 hektárról indulva is minél több kedvezményes felfedezési lehetőséget összeszedhessenek. Ezt nem tartom jónak, az A-ban nem egy teljesen új játék kezdődik, 1 hektáros országokkal, hanem a B-ből lépsz fel. Nem kellene az ilyen kis országok létrejöttét ösztönözni.

Ezért én továbbra is amondó vagyok, hogy lehessen lent is növelni, és ne is érje meg kis országgal fellépni.

Javaslat: a kedvezményes hektárokat csak akkor kapja, ha az országa az előző és az aktuális szint maximuma között van.

Példa: 5. szinten a maximum föld 600 hektár, 4. szinten 1100 hektár. Ha 4. szinten foglal földet, akkor a kedvezményt csak akkor kapja, ha az országa 600 és 1100 hektár között van. Ezzel elkerülhető, hogy szándékosan minél lejjebb akarjon valaki kerülni indulásnak, hogy minél több kedvezményt összeszedhessen, valamint túlságosan felmenni sem éri meg, hiszen kedvezményt már nem kap, viszont a fellépéshez szükséges minimum területe növekszik.

Ezzel az A-ba sem éri majd meg 1 hektárral érkezni, mert teljesen felesleges ott az alsó régiókban harcolnia, ha azért úgysem kap semmiféle felfedezési kedvezményt.

Így a kedvezmény már 5. szinttől kezdve gyűjthető, de visszaélni nem lehet vele, mindenki az adott szint normál régióiba van vele ösztönözve.

Valezius 03-19-2008 12:58

Teljesen jogos amit mondasz Ati, lehessen kedvezményt gyűjteni lent is.

Nekem nem tetszik ez a sáv.
Azt mondjuk esetleg elfogadhatónak tartom, hogy az előző szint max hekijéig ne járjon kedvezmény, ezzel ösztönözve, hogy sokan max hekin akarjanak lépni.
Ez talán jót tenne.

A felső határt viszont nem tartom jónak. A gyújtogatás erősödése azért lett behozva, hogy ne lehessen túl magasra menni (végtelen ideig ott maradni).
Így ennek nem látom a szükségességét.
Ha pedig nem lenne az harcra ösztönözne, hogy még egy kicsivel több kedvezményt lehessen összeszedni, ami szerintem megint nem lenne egy rossz dolog.

Ati 03-19-2008 13:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165992)
A gyújtogatás erősödése azért lett behozva, hogy ne lehessen túl magasra menni (végtelen ideig ott maradni).

A gyújtogatás erősödése azért lett behozva, hogy ne akarjanak a topban békésen termelgetni az emberek, mindenkitől távol. Ez nem zárja ki azt, hogy gyorsan, ütésekkel felmenjen valaki.

Már ahol ezt meg tudja tenni. Freemail csoportokban ez többnyire megoldható lesz, nem freemail csoportokban kevésbé. Ez egy újabb különbséget szülne az országok között. Most is egészen máshogy lehet indulni a kis- és a nagylétszámú csoportokban. Ami nem is baj, mert ki ezt szereti, ki azt.

Viszont ennek hosszútávon komoly kihatása lenne az 1/A-ban való játékra, ha a freemail csoportokban nincs behatárolva, hogy mennyi kedvezményt gyűjthet össze. Ottnyilván többet fog, mint a nemfreemail csoportokban. Ez a megosztás nagyon nem jó.

Grabi 03-19-2008 13:12

tárolva vannak olyan információk most, hogy a jelenlegi országok az A-ban mennyit ütöttek lentebb?

Valezius 03-19-2008 13:13

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 165994)
tárolva vannak olyan információk most, hogy a jelenlegi országok az A-ban mennyit ütöttek lentebb?

Az utolsó szint van tárolva a felfedezési arány bevezetése óta.

Grabi 03-19-2008 13:20

akkor nem értem mi értelme lenne bevezetni h az összes alsó szint számítson bele. ellentmondtást érzek ebben és nem értem.

Valezius 03-19-2008 13:28

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 165997)
akkor nem értem mi értelme lenne bevezetni h az összes alsó szint számítson bele. ellentmondtást érzek ebben és nem értem.

Ezután... eddig nem számított ezután számítana...

All times are GMT +1. The time now is 18:55.