![]() |
bocsácsat :(
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
El is mondom, h képzelem a dolgot
1. Vegyünk egy pulykát! Ditke 2. Egy pohár unicum. Fefe 3. Tegyük a pulykát a sütőbe! Grabi 4. Még két unicum. Fefe 5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre! Ditke 6. 3 unicum további. Fefe 7. Süssük a kapcsot be! Grabi és így tovább, a pulyka elfogyasztásában én is részt vennék, amennyiben kijöttem a mentősök ezt engedélyezik:D:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ditke főz, Grabi süti a kapcsot be, fefe meg a háttérben dolgozik az unikumon. :D:D:D Szép trió lesz. :D |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
MErt ugyebár az alkohol öli az agysejteket. És mindig a leggyengébb és a legrosszabb agysejtek esnek áldozatul az alkoholnak. Tehát ebből kifolyólag az ivás hatására egyre okosabb az ember:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok!
Valaki nem tudja a spekelt csuka receptjet? Valamit kaptam a neten, de az nem az amire gondoltam. Kb 2 honapja mondtak, de nem irtam le, igy el is felejtettem... Halas lennek ha valaki beirna! |
Itt van az egyik legjobb saját agyalmányom...:) Tesztelt és nagyon finom!
Húspizza
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a fokhagymán, són, borson megdinszteljük. A húst félrerakjuk, a fokhagymát is. Elkészítjük a pizzaszószt. (tubusosnál nem kell elkészíteni :) ) Ezt ízlés szerinti mennyiségben rákenjük a hússzeletekre. Rászorjuk a fokhagymát, ráhelyezzük a sonkaszeletet és a sajtot, majd betesszük a sütőbe addig, míg a sajt rá nem olvad. Vegyük ki, szorjuk meg a tetejét oregánóval. Tegyük tálra a krumplipürével, öntsük hozzá az esetlegesen megmaradt pizzaszószt, és már ehetjük is. |
Babos- tonhalas tészta
Bevallom, most jutottam hozzá ehhez a recepthez, még nem próbáltam ki, de elég jól hangzik, ezért beteszem ide . Ha valaki kipróbálja, írja meg milyen. A héten, vagy jövő héten elkészítem én is, és majd beszámolok róla :)
Tehát amire szükség lesz: 1 konzerv vörösbab 1 konzerv tonhal 1 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma parmezán csavart tészta Elkészítés: A lilahagymát felaprítjuk vagy lereszeljük, és a tonhallal -külön olaj nélkül - megpirítjuk. Rányomjuk a gerezd fokhagymát, majd pár perc múlva ráborítjuk a vörösbabot a levével együtt. 5-10 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek. Megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd összekeverjük a mártással. Tálaláskor a tetejére parmezánt szórunk. |
én csináltam ilyet csak darált csirkemellből és nemes egyszerűen bolognainak hívtam. ;)
viszont ebben nincs paradicsom, szerintem mindenképpen adj neki, az kell oda, bízz bennem :) |
Quote:
|
én tonhalból, kukoricából, lilahagymából, fokhagymából, ilyen majonézes cuccos tésztasalit szoktam csinálni :rolleyes:
|
egy jó kis tésztasali recept nekem is jöhetne :)
lehetőleg hal ne legyen benne :) |
Quote:
(pedig a hal egészséges) |
Füstöltsajtos tésztasaláta
Hozzávalók:
50 dkg száraztészta (orsó) 2 nagy tejföl (450 g) majonéz savanyú uborka 1 húsos zöldpaprika 20 dkg füstölt sajt sonka vagy párizsi só bors Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben meg kell főzni. Apró csíkokra vágjuk a paprikát. A sonkának és az uborkának pedig reszelő segítségével vékony, hosszúkás alakot adunk, majd a sajtot is lereszeljük. Miután a tészta kihűlt, hozzákeverjük a sonkát, uborkát, paprikát, a lereszelt sajtot, a tejfölt, és ízlés szerint majonézzel, sóval, borssal ízesítjük. Lehetőség szerint 1-2 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Díszítésként tehetünk rá paradicsomkarikákat. Megjegyzés: Az 1-2 napos állás során a tészta *megissza* a tejfölt, ilyenkor a hiányt utólag még pótoljuk. Használhatjuk hozzá a megszokott saláta összetevőket is évszaktól függően, mint a hagyma, káposzta, kukorica .:) |
Találtam egy jó kis receptet, bár nem ártana, ha lefordítaná valaki....:D:D:D
Tüttyölt ratyli - magyar étel Hozzávalók: - másfél kiló nyersratyli - egy jókora pese - 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgosi) - 3 csipet ciháta Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékbol pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat...ahova nem szeretnénk. |
Quote:
|
Káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók: - 1 kg-os fejes káposzta - 1 nagy fej vöröshagyma - só - 1/2 üveg ecetes torma - 45 dkg majonéz - 1 nagy pohár tejföl - 1 teáskanál porcukor - 1 evőkanál mustár - 1 kicsi zeller - 1 szép nagy alma Elkészítés: A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk. Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük. Vigyázat! Ütős!!!! ;):D |
Quote:
|
Quote:
:D:D |
Quote:
:) |
Ez naon durva így magamtól nem tudnám mia túró lehet ez!:) De legalább nem vok vele egyedül:D
|
Quote:
|
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár. Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe. |
7végére egy kis finomság :)
Tiramisu tojás és macera nélkül
Hozzávalók: 2 csomag babapiskóta 5 dl habtejszín 2 csomag habfixáló 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint) 25 dkg mascarpone 3-4 dl kávé kakaópor Elkészítés: A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verem, majd hozzádolgozom a mascarponét. Közben lefőzöm a kávét. Téglalap alakú jénaiba lerakok egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd rá egy adag krémet. Így rétegzem, míg megtelik a jénai. Beteszem a hűtőbe, és kb. 2-3 óra múlva fogyasztható. Ekkor teszem rá a kakaóport is. A legjobb ízt akkor érjük el, ha előző nap elkészítjük.(Persze csak akkor lesz belőle előző nap, ha csak másnap esszük meg.... ha kibírjuk....) :D |
az egézséges táplálkozás szerelmeseinek: hetente legalább egyszer megcsinálom
hamburgerhús olcsón - csirkefasírt - 70-75 deka darált csirke/pulykamell - igény szerint vöröshagyma, fokhagyma - 15 deka darált zabpehely - oregánó, rozmaring, petrezselyem, só, bors - 2 egész tojás 1. fogsz egy jó nagy tálat az összeset belerakod, feltűröd az inged ujját, veszel egy nagy levegőt és összetunkolod a pracliddal. kb. 4-5p folyamatos nyomkodás után gömbformát csinálsz belőle majd kilapítod. kb. 10-15 dekás szeleteket csinálsz, hűtőbe legalább egy estére be 2. imákodozol vkihez, hogy olyan sütőd legyen, mint nekem van: 40p alulfelül sütés alufóliával, 15-20p alufólia nélkül grillezőn 200-200 fokon. így ropogós is lesz és át is lesz sütve fogyasztható hamburgerhúsként, pitában zöldséggel, magában, rizzsel...én jelenleg magában fogyasztom puffasztott rizzsel :) |
Quote:
ps: amugy miota olcso a csirkemell? :) |
All times are GMT +1. The time now is 18:06. |