Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Törpe bányatalálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Kutyuleee 11-29-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 138519)
ja, télleg :D sry, fáradt vagyok
azért én nem örülnék, ha megérné nekik :p

figyelj mindenkép megfogja nekik érni, 3k heki felett, már akkor is megéri nekik, ha annyi mintha fedezhetnének tovább. a különbség hogy mások is felfognak tudni menni, mert törpével nem kell végig hurcolni a bányáidat, ha termelni akarsz...

wand 11-29-2007 17:08

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138490)
Ebben egyetértünk, de pont ez a bajom ezzel, hogy sokezer hektáron használható ez az opció. Kevésezer hektáron meg nem.

Na akkor kezdjük egy kis "történelemmel":
Annó vagy 1 éve amikor a felfedezés szigorításáról ment az eszmecsere, már akkor felvetődött, hogy oks ez így remek lesz, épp csak a nagyobb törpéket teljessen ellehetetleníti.
Lévén csak ütve tud felmenni, de ugye kláncsatánál nem kap bányát, egyéni ütésnél pedig ritkán találni olyat aki tele van bányával, és akkor sem jön túl sok.
Az idő azt is bebizonyította, hogy nem csak a felfelé igyekvőknek rossz a helyzet, de a már fentlévőket is teljesen kinyírja az a helyzet, hogy ha valaki megtámadja, akkor a vagy végignézi ahogy leverik a csopi aljára, vagy átépíti a bányáit, de onnatól megszűnik a termelése. Ígyhát gyakrlatilag minden megtámadott törpe SZK lett.
ez valjuk be egyik esetben sem jó.

Quote:

Miért zárjunk ki egy ilyen lehetőségből mondjuk a 4. szinten 1000 heki körül termelni akaró törpét, aki már nem tud/nem akar esetleg további területet fedezni?
Miért zárnánk ki? egy talált bánya 1.000 hekin ugyannyit termel, mint 10.000 hekin. ráadásul 4es szinten ez többet is hoz, lévén drágább a nyersanyag.

továbbá, a felfedezés és az azzel járó bányatalálás pár ezer hektárig tökéletessen működik, miért akarnánk megváltoztatni valamit ami jó?
a törpék most is remekül tudnak haladni, akár fedezve akár ütve, miközben bőven gyűjthetnek tartalékot.
ha meg akar állni termelni, akkor hidd el 500 katona nem nagy ár 1 bányáért.

wand 11-29-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138498)
Azért zárnád ki, mert egy 1000 hekis ori kb. 150 katonáért fedez, és a javaslat alapján meg 500-ért találhatna bányát. Szerintem ez irreális. Az általam támogatott javaslat szerint meg kb. 38-ért. Mellesleg pont nem a saját érdekemet nézem, mert ha fix 500 katona lenne a bányatalálás, én is jól járnék vele A-ban.

bocs, de pont erről van szó!
ha fedezhet 150 ért, és haladni akar akkor nem fog 500 ért bányát találni.
pontosan az általad javasol 38 katona lenne az irreális!
nézz meg egy nagyorit, akinek a fedezés 8000 katona lenne, igen ő fogja használni mert neki reális.

-Fegya- 11-29-2007 17:16

Végigolvasva az érveket, nekem Xepi javaslata a legszimpatikusabb:

Quote:

Fedezési szükséglet/4, de maximum 500 katona
Talán meggyőzhető Ati, hogy ez egyáltalán nem bonyolult. :)

Így kisebb területen is használható.

A max 500 katona pedig azt jelenti, hogy nagyobb területen a napi képzésből kb ugyanannyi százaléknyi területet tud a 6000 hektáros és a 12000 hektáros ori bányásítani. Tehát ha lebont 15% bányát a 6000 hektáros és a 12000 hektáros, hogy csatázzon, akkor a napi képzésből mindkettő ugyanannyi idő alatt tudja visszabányásítani.

Kutyuleee 11-29-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138528)
Végigolvasva az érveket, nekem Xepi javaslata a legszimpatikusabb:

Talán meggyőzhető Ati, hogy ez egyáltalán nem bonyolult. :)

Így kisebb területen is használható.

A max 500 katona pedig azt jelenti, hogy nagyobb területen a napi képzésből kb ugyanannyi százaléknyi területet tud a 6000 hektáros és a 12000 hektáros ori bányásítani. Tehát ha lebont 15% bányát a 6000 hektáros és a 12000 hektáros, hogy csatázzon, akkor a napi képzésből mindkettő ugyanannyi idő alatt tudja visszabányásítani.

Ez az ötlet eddig is teccett nekem;)

wand 11-29-2007 17:28

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138530)
Ez az ötlet eddig is teccett nekem;)

Én pedig felesleges könnyítésnek érzem ott ahol erre semmi szükség.

Ati 11-29-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138490)
Ebben egyetértünk, de pont ez a bajom ezzel, hogy sokezer hektáron használható ez az opció. Kevésezer hektáron meg nem. Miért zárjunk ki egy ilyen lehetőségből mondjuk a 4. szinten 1000 heki körül termelni akaró törpét, aki már nem tud/nem akar esetleg további területet fedezni?

Hmm? Ha 500 katona (vagy akármennyi), akkor miért lenne kizárva belőle? Ha nem éri meg neki, az egy dolog, de kizárva nincs. És megérni is megéri, hiszen nincs más lehetősége (Te írtad, hogy nem tud/akar területet szerezni).

Paliking 11-29-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138526)
Na akkor kezdjük egy kis "történelemmel":
Annó vagy 1 éve amikor a felfedezés szigorításáról ment az eszmecsere, már akkor felvetődött, hogy oks ez így remek lesz, épp csak a nagyobb törpéket teljessen ellehetetleníti.
Lévén csak ütve tud felmenni, de ugye kláncsatánál nem kap bányát, egyéni ütésnél pedig ritkán találni olyat aki tele van bányával, és akkor sem jön túl sok.
Az idő azt is bebizonyította, hogy nem csak a felfelé igyekvőknek rossz a helyzet, de a már fentlévőket is teljesen kinyírja az a helyzet, hogy ha valaki megtámadja, akkor a vagy végignézi ahogy leverik a csopi aljára, vagy átépíti a bányáit, de onnatól megszűnik a termelése. Ígyhát gyakrlatilag minden megtámadott törpe SZK lett.
ez valjuk be egyik esetben sem jó.

Teljesen egyetértek veled.

Quote:

Miért zárnánk ki? egy talált bánya 1.000 hekin ugyannyit termel, mint 10.000 hekin. ráadásul 4es szinten ez többet is hoz, lévén drágább a nyersanyag.

Igen, ebben is igazad van, de 1000 hekin kicsit lassabban tudod előállítani azt az 500 katonát. Nyilván a fedezés költsége is azért kisebb, mert az volt a cél, hogy relatíve nagyjából egyenlő erőfeszítésbe kerüljön a fedezés a kicsi és a nagy országoknak is. Én azt nem látom, hogy miért kellene elválasztani a fedezéstől a bányatalálást, mikor szerintem ennek ugyanarra az analógiára kéne működnie. És azt hiszem, hogy a Te, Reaktor és Remy álláspontja, és az én álláspontom között ez az igazi különbség. Azzal egyet értek, hogy a törpének a bánya ugyanaz, mint kereskedőnek a bank, stb., de itt arról van szó, hogy bizonyos előfeltételeket kell teljesíteni a bánya megépítéséhez (lelőhely találás meglévő területen), és ennek az előfeltételnek a teljesítése csak a törpének engedélyezett, kereskedő viszont bárki lehet. Tehát véleményem szerint nem összehasonlítható a fix építőanyagköltség a fix bányatalálási költséggel.
Ha ideológiát kellene gyártani a növekvő katonaigényhez, akkor azt mondanám, hogy nagyobb területen több emberre van szükség a kutatáshoz, hiszen nagyobb területet kell bejárniuk a lelkes lelőhelykeresőknek egy lelőhely megtalálásához :)

Quote:

továbbá, a felfedezés és az azzel járó bányatalálás pár ezer hektárig tökéletessen működik, miért akarnánk megváltoztatni valamit ami jó?
a törpék most is remekül tudnak haladni, akár fedezve akár ütve, miközben bőven gyűjthetnek tartalékot.
ha meg akar állni termelni, akkor hidd el 500 katona nem nagy ár 1 bányáért.

Az a kérdés, hogy hol nem nagy ár. Meg az a kérdés, hogy mennyi ideig tudod tartani a bányát. Valóban nekem majdnem 8k heki körül nem nagy ár, az SZK-s nagy törpéknek nem nagy ár, 5-6k heki fölött nem nagy ár. De az összes többi országnak nagy ár. Ha nyugodt helyen vagy, és tudod tartani a bányát nem nagy ár, de ha 100 körönként kellene átépülnöd, szerintem már nagy ár lenne.

Paliking 11-29-2007 17:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138533)
Hmm? Ha 500 katona (vagy akármennyi), akkor miért lenne kizárva belőle? Ha nem éri meg neki, az egy dolog, de kizárva nincs. És megérni is megéri, hiszen nincs más lehetősége (Te írtad, hogy nem tud/akar területet szerezni).

Képletesen értettem a kizárást, arra gondoltam, hogy nem éri meg. Azt is leírtam, hogy kinek fogja így megérni.

wand 11-29-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138536)
De az összes többi országnak nagy ár.

Akkor vegyük mégegyszer:
Az összes többi országnak nincs rá szüksége!
inenntől fogva nem mind1, hogy megéri e vagy sem, ha egyszerűen nincs-rá-szük-sé-ge??
fel tud fedezni 150 katonából, ami reális is, minek neki 38 katonáért bánya?
nem kell neki, így is szuperül elvan.
azoknak kell, akik gyakorlatilag nem tudnak felfedezni és ennek ellenére kellene nekik bánya.

Kutyuleee 11-29-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138531)
Én pedig felesleges könnyítésnek érzem ott ahol erre semmi szükség.

Ha nem változna meg a top rövidesen akkor egyetértenék, de per pill azt látom, hogy az irreálisan magas toppos orik el fognak tünni pár hónap alatt, mert elfognak lépni. ha lesznek is hosszú ideig törpök a topban (4-5k topkör) azok se fognak tudni tartani 13-14%-nál több bányát, ráadásul a nyersi és kati termelésük egy elég nagy része a saját épitkezésekre/ bányák pótlására fog elmenni egy idő után. Az biztos hogy a nyersi és a kati mennyisége a piacon csökkeni fog, az árak nőni. Nem beszélve arról hogy van egy pár csopi ahol pl szinte 0 a termelés most is, és ott se ártana egy egy törp aki nyugodtabb részen felhúzhatna pár bányát, mert komolyabb termeléssel nagyon nehézkes végigmenni a csopin, a sok szabis miatt, és mert ingyen földnek használnák.

Kutyuleee 11-29-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138533)

Ennyi erővel miért nem 500katona mindenhol a fedezés? kizárva senki nem lenne, de irreálisan magas lenne minden csopiban. Ha a bányatalálás törpeadottság, akkor miért kell úgy beállitani, hogy a legtöbb törpnek felesleges legyen?
Miért lenne reális ugyanannyi katonát elküldeni keresésre200hektárra mint 2000hektárra? a 10x nagyobb országban 10x érzékenyebbek a törpök erre vagy mi?

-Fegya- 11-29-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138545)
Akkor vegyük mégegyszer:
Az összes többi országnak nincs rá szüksége!
inenntől fogva nem mind1, hogy megéri e vagy sem, ha egyszerűen nincs-rá-szük-sé-ge??
fel tud fedezni 150 katonából, ami reális is, minek neki 38 katonáért bánya?
nem kell neki, így is szuperül elvan.
azoknak kell, akik gyakorlatilag nem tudnak felfedezni és ennek ellenére kellene nekik bánya.

Wand, a lenti csoportok első 4 helyezettje nem fedezhet és kellhet nekik bánya...

wand 11-29-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138548)
Ennyi erővel miért nem 500katona mindenhol a fedezés?

azért vazze, mert nem felfedezésről beszélünk hanem bánya találásról
ha módosítanikivánod a felfedezést indíts neki topicot.

Quote:

Ha a bányatalálás törpeadottság, akkor miért kell úgy beállitani, hogy a legtöbb törpnek felesleges legyen?
azért mert a legtöbb törpe minden további nélkül megoldja magának a bányát, de vannak olyanok akik nem tudják, értelemszerűen őket kell hogy érintse.

Quote:

Miért lenne reális ugyanannyi katonát elküldeni keresésre200hektárra mint 2000hektárra? a 10x nagyobb országban 10x érzékenyebbek a törpök erre vagy mi?
azért mert ha találnak egy bányát, akkor az azon lévő egyéb épületet le kell rombolniuk, + a környező lakás tulajokat le kell csitítatniuk. és tök mind1, hogy ez 100 vagy 10000 hekin történik, pont 500 (vagy akármennyi) katonára van hozzá szükség.

és remélem kielégítő választ adtam.

wand 11-29-2007 18:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 138549)
Wand, a lenti csoportok első 4 helyezettje nem fedezhet és kellhet nekik bánya...

miért nem fedezhetne?? lép egy szintet és fedez.

ha pedig "királykodik" a csopiban, viszi a piacokat, és még bánya is kell neki, akkor hidd el, neki is megéri majd az 500 katonát 1 bánya.

wand 11-29-2007 18:18

de én meggyőzhető vagyok..:)
valaki magyarázza el ész érvekkel, hogy miért van szüksége 600 hektáron egy törpének arra, hogy 10 katonáért keressen magának egy bányát?

a "nincs rá szüksége, de mégis de jó lenne.." c. választ nem fogadom el :)

Kutyuleee 11-29-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138554)
de én meggyőzhető vagyok..:)
valaki magyarázza el ész érvekkel, hogy miért van szüksége 600 hektáron egy törpének arra, hogy 10 katonáért keressen magának egy bányát?

a "nincs rá szüksége, de mégis de jó lenne.." c. választ nem fogadom el :)

Mondok pár okot.:
1. hadis törpe, egy szövi lepusztitotta a 1000ből 120-140hekijét szöviháborúban. a piacon a nyersi 15k,bányája nincs, vagy minimális, hetekig épitkezne fel abból. fedezni nem akar mert nem akar a másik szövi fölé kerülni vagy hogy több üres hekit kelljen beépitenije és még nagyobb lufi legyen. Nah mit csináljon??? (ez egy haverommal volt K-ban, a végeredmény: fedezett, leverték megint még lejjebb, és inkább újrázott...)
2. nincs termelő a csoportban. a normál mailes régióban van 1pár ilyen... felfele menve nem tudja cipelni a bányáit hogy haladhasson.amire tudna normál mennyiségü bányát felhúzni nem tud hova fedezni, mert a top tetején van.
3. a topban harcba kerül egy bankos gnómmal, itt vagy bontja a bányáit és harcol, vagy hagyja hogy leüssék a francba, mert a gnóm könnyedén megválik a bankjaitól.

wand 11-29-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138560)
Mondok pár okot.:
1. hadis törpe, egy szövi lepusztitotta a 1000ből 120-140hekijét szöviháborúban. a piacon a nyersi 15k,bányája nincs, vagy minimális, hetekig épitkezne fel abból. fedezni nem akar mert nem akar a másik szövi fölé kerülni vagy hogy több üres hekit kelljen beépitenije és még nagyobb lufi legyen. Nah mit csináljon??? (ez egy haverommal volt K-ban, a végeredmény: fedezett, leverték megint még lejjebb, és inkább újrázott...)
2. nincs termelő a csoportban. a normál mailes régióban van 1pár ilyen... felfele menve nem tudja cipelni a bányáit hogy haladhasson.amire tudna normál mennyiségü bányát felhúzni nem tud hova fedezni, mert a top tetején van.
3. a topban harcba kerül egy bankos gnómmal, itt vagy bontja a bányáit és harcol, vagy hagyja hogy leüssék a francba, mert a gnóm könnyedén megválik a bankjaitól.

1.1 igen és mit csinál egy hadis ork, gnóm, vagy óriás, ugyanebben az esetben? hetekig építkezik.
v.
1.2. a piacon 15 k a nyersi? kell neki 100 bánya? ehez kell 50k katona? mennyibe is kerül neki? 500 millióba? azta kutya fáját nekijeee
óó jut eszembe mennyit is termel 1 nap alatt? 30x100x24-et azaz 72k-t? és 15k a nyersi? azaz mennyit termel 1 nap alatt? 1 milliárdot??
óó valóban iszonyú áldozat, egy fél napi termelés áráért kapni 10% bányát.. miközben "szegény" hadis ork,gnóm stb, hetekig szenved a beépítéssel.

2.1 szintet lép
v.
2.2 nincs termelő a csopiban? bazi drága minden? lásd 1.2-es pont

3. lásd 1.1, 1.2, 2.1, 2.2 -es pontokat :)

Kutyuleee 11-29-2007 19:14

Wand remélem ezt te se gondolod komolyan. enyhe szemellenző effektus. ha nincs bányás törp a csopiban, nincs elérhető áron nyersi sem. ha nincs nyersi akkor megáll a csopiban az élet, mert harcolni senki se fog, mert egy sor rengetés is több100milliós károkat okoz, és inkább tart mindenki bányát és szép lassan fedezget. De ha ez szerinted pozitiv hatással van,akkor én kérek elnézést.

wand 11-29-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138563)
Wand remélem ezt te se gondolod komolyan. enyhe szemellenző effektus. ha nincs bányás törp a csopiban, nincs elérhető áron nyersi sem. ha nincs nyersi akkor megáll a csopiban az élet, mert harcolni senki se fog, mert egy sor rengetés is több100milliós károkat okoz, és inkább tart mindenki bányát és szép lassan fedezget. De ha ez szerinted pozitiv hatással van,akkor én kérek elnézést.

és folytatva a gondolatod:
ha mindenki tart bányát, akkor van nyers a piacon, tehát máris lehet harcolni (már ha ettől függ)

és itt rávilágítasz a piacgazdaság kereslet- kínálat oldalára.
ha drága a nyers sokan kezdenek el bányát tartani, ha olcsó inkább bontják.
és szépen beáll egy körülbelüli egyensúlyba.
ennek sem pozitív sem negatív hatása nincs, egyszerűen így működik.

de ezzel még mindig nem magyaráztad, miért kell 600 hekin 10 katonáért bányát találni?

Kutyuleee 11-29-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138564)
és folytatva a gondolatod:
ha mindenki tart bányát, akkor van nyers a piacon, tehát máris lehet harcolni (már ha ettől függ)

és itt rávilágítasz a piacgazdaság kereslet- kínálat oldalára.
ha drága a nyers sokan kezdenek el bányát tartani, ha olcsó inkább bontják.
és szépen beáll egy körülbelüli egyensúlyba.
ennek sem pozitív sem negatív hatása nincs, egyszerűen így működik.

Wand, ha ez szerinted tényleg így müködik, akkor az egész ötletet ellenezned kéne, mert akkor mi a francnak van szükségetek bányás törpére A-ban???
Ezt magyarázd meg. Mert pontosan ugyanazért mint a többi csoportban.

Kutyuleee 11-29-2007 19:41

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138564)
de ezzel még mindig nem magyaráztad, miért kell 600 hekin 10 katonáért bányát találni?

Mert 600 hekin nem minden csoportban tudsz bányát szerezni,mert nem tudsz hova fedezni. és 600hekin baromi drága az az 500kati bányánként.
a top nélküli csoportokban lenditené fel a piacot, és a háborúzást ha lentebb is használható lenne. Normál topos csopikban nem befolyásolna semmit, mert úgyis a nagy toppos orik kezében lenne a piac, és a nyers termelés legnagyobb része ezután is.

wand 11-29-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138565)
Wand, ha ez szerinted tényleg így müködik, akkor az egész ötletet ellenezned kéne, mert akkor mi a francnak van szükségetek bányás törpére A-ban???
Ezt magyarázd meg. Mert pontosan ugyanazért mint a többi csoportban.

csak nem ellenezhetem, ha már én találtam ki..:)

és, hogy miért van szüksége az A-nak, pont azért amiért az összes többinek.
ha akar akar tarthasson bányát, ha meg nem akar akkor ne.
de ez lehessen a saját döntése.

Quote:

Mert 600 hekin nem minden csoportban tudsz bányát szerezni,mert nem tudsz hova fedezni
az első 4 ország nem tud fedezni, tehát az összes többi tud. az 500 katonával pedig máris tud az első 4 is.
tényleg nem értem hol itt a gond.

tök feleslegesnek tartok egy olyan dolgot bevezetni amire semmi szükség (szerintem)

de részemről a téma lezárva megitélésem szerint pont annyi szükség van erre, mint még egy világmegváltó személyiség bevezetésére, da ha neked ez kell, akkor hajrá.. :)

Synkel 11-29-2007 20:46

Wand, ahogy elnézem, itt az egész javaslat felesleges. Paliking asszem erősen túlzott mikor 30 orit emlegetett. Messze nincs/nem lesz ennyi aki használni is fogja a javaslatot. Azért ne csináljunk bányatalálást, hogy az A topjában egypár ori (2 van akiről tudok, hogy törpét főleg klánütéssel vittek magasra, a régiek még 255 kattancsért fedeztek, és szerintem épp elég bányájuk van, bár ebben tévedhetek is) jól érezze magát, és fillérekért szerezzen bányát.

12-15k hekin elég elszigetelten állnak az orik, simán lehet beléjük 15% bányát feltárni, nincs aki veszély jelentsen rájuk. Ezek az orik védetten termelhetnek az olcsó bányáikban jó sokáig mire valaki is odaér a közelükbe. Ehhez képest ha egy törpi 3500 hekin akar bányát, de nem kéne neki eltávolodni a klánjától, akkor beledöglik a feltárásba, ráadásul neki télleg szüksége van a termelésére, mert az ő környékén zajlik az élet, és elhasználja amit termel.

Úgyhogy én nagyon ellenzem, hogy magas hekin is annyiba kerüljön egy bánya mint alacsonyon. Azt se tartanám jónak, hogy a törpék állandóan ugráljanak, hogy hol bányászok, hol meg termelek kicsit. A javaslat eleve nem erre született, hanem arra az esetre amikor a törpik télleg ellehetetlenülnek mert olyan helyzetben és időben mentek magasra amikor még lehetett olcsón. A jelenleg feljutó nagy törpékre ez nem áll. Akárcsak az elfekkel, tudják mit választanak, nem menet közben jönnek rá, hogy hoppá, drága lesz ám a bánya.

wand 11-29-2007 21:00

Synk, szerintem nincs igazad.
ha a klánérdek azt kivánja legyen bánya, akkor lehessen
pont úgy mintha épp kaja termelő kell, akkor van lehetőség tanyát építeni.

Synkel 11-29-2007 21:02

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138576)
Synk, szerintem nincs igazad.
ha a klánérdek azt kivánja legyen bánya, akkor lehessen
pont úgy mintha épp kaja termelő kell, akkor van lehetőség tanyát építeni.

Lehessen. De ne ugyanannyiért lehessen egy gazdag klán nagyorijának mint egy középmezőnyben küszködő kisorinak.

Synkel 11-29-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 138495)
Mar miert zarnad ki? Nem ertem. A lehetoseg ugyanugy adott lesz neki...

Nem ertem se a Te, se a Synkel erveleset, az a baj, ahogy mindig is mondtam, nem globalisan probaljatok a dolgot nezni, hanem a sajat onos erdekeiteket. Ez sose vezet jora... :) Nem tunt fel, hogy a tapasztaltabb jatekosok (Reaktor, wand, Xeper) mind ellenetek ervelnek? Talan mert utalnak titeket? Talan mert nagy torpe orszaguk van, amibe tudnanak banyat talalni? Nem, es nem. Hanem mert jobban atlatjak a dolgot, azert.

Wandnak szk-n van egy közel 20k hekis törpije. Reaktor és Xeper olyan klánokban vannak, ahol nincs 10k heki alatti ori. Illetve nálatok van egy. Xepiéknek viszont van két törpéjük akik klánütéssel mentek fel, és nincs bányájuk. Nem biztos, hogy mi nézzük a saját önös érdekeinket, és a tiétek a globális megoldás... Így is bazi nagy előnyben vagytok, egymással harcolni nem akartok, minek még több előny a kicsikkel szemben?

wand 11-29-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138578)
Lehessen. De ne ugyanannyiért lehessen egy gazdag klán nagyorijának mint egy középmezőnyben küszködő kisorinak.

miért, ugyannyiért lehet könyvtára, tanyája, bankja.
sőt a bankjai nagyságrerndekkel többet hoznak mint egy kis orié..

Grabi 11-29-2007 21:38

miért alakult ki a külső fórumon, hogy nyíltan adnak ki faji információkat az emberek szankció nélkül?

Kubbi 11-29-2007 21:47

Eddig meg se szólaltam ebben a témában, de a sok hozzászólás alapján nekem a felfedezéshez szükséges katonamennyiség fokozatos növelése tetszik. Ami esetleg állandósulhatna egy fix értéken.
Az hogy mindenhol fix 500 a katonaigény, nem tartom se jó, se logikus ötletnek.

(Mint ahogy szinte minden más költség is az ország területével növekszik, nem értem miért logikus hogy ez ne így legyen.)
Nem kezdem leírni a már korábban felhozott érveket, amiket eddig olvastam azok alapján ez a véleményem.
Jovábbi jó társalgást, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.

Synkel 11-29-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 138587)
miért alakult ki a külső fórumon, hogy nyíltan adnak ki faji információkat az emberek szankció nélkül?

Mármint a Wand törpéjére gondolsz? Azt még ő mondta, onnan tudom:)

wand 11-29-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138590)
Mármint a Wand törpéjére gondolsz? Azt még ő mondta, onnan tudom:)

persze, az első 25 törpe ori az enyém ;)

Gyula 11-29-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138582)
Wandnak szk-n van egy közel 20k hekis törpije. Reaktor és Xeper olyan klánokban vannak, ahol nincs 10k heki alatti ori. Illetve nálatok van egy. Xepiéknek viszont van két törpéjük akik klánütéssel mentek fel, és nincs bányájuk. Nem biztos, hogy mi nézzük a saját önös érdekeinket, és a tiétek a globális megoldás... Így is bazi nagy előnyben vagytok, egymással harcolni nem akartok, minek még több előny a kicsikkel szemben?

Szerintem Grabi erre gondolt.

Xeper 11-29-2007 22:03

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 138589)
Az hogy mindenhol fix 500 a katonaigény, nem tartom se jó, se logikus ötletnek.

(Mint ahogy szinte minden más költség is az ország területével növekszik, nem értem miért logikus hogy ez ne így legyen.)
Nem kezdem leírni a már korábban felhozott érveket, amiket eddig olvastam azok alapján ez a véleményem.
Jovábbi jó társalgást, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.

Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.

wand 11-29-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 138593)
Szerintem Grabi erre gondolt.

persze azok is az enyémek! :D :D
hmm most olvasom még bánya sincs benne?? ehh mindjárt átépítem őket tekiírónak :D

Paliking 11-29-2007 23:26

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138595)
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.

Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.

Synkel 11-29-2007 23:28

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138619)
Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.

Szerintem ez egy helytálló érvelés.

wand 11-29-2007 23:58

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 138622)
Szerintem ez egy helytálló érvelés.

Annak tűnik, de nem az

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 138619)

számoljunk csak picit utána..
27,5 millát kell termelni 1 bányának 200-as nyersi árak mellett.
hány kör alatt is termeli meg?
27.500.000 /200 = 137.500 darab
mennyit is termel egy bánya 1 kör alatt? 30? akkor:
137.500/30= 4.583 kör

Quote:

és 4500 kört már elég súlyosnak tartasz? :)

Paliking 11-30-2007 00:06

Quote:

Originally Posted by wand (Post 138645)
Annak tűnik, de nem az :)

számoljunk csak picit utána..
27,5 millát kell termelni 1 bányának 200-as nyersi árak mellett.
hány kör alatt is termeli meg?
27.500.000 /200 = 137.500 darab
mennyit is termel egy bánya 1 kör alatt? 30? akkor:
137.500/30= 4.583 kör

és 4500 kört már elég súlyosnak tartasz? :)

Bocs, igazad van elszámoltam, a napokat számoltam ki. Ez így télleg elég súlyos, ezek alapján el tudok fogadni egy felső korlátot, de szerintem addig a fedezésigény 25%-a kellene, hogy legyen a találási költség, hogy ne csak a nayg törpéknek legyen hasznos az a faji tulajdonság.

Paliking 11-30-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 138660)
Még azt is hozzátenném, hogy kb 12500 hekin kerül ennyibe a fedezés... 30k hekin jócskán több (0% fedezési aránnyal is kb 9200) :)

Szorozd meg 4-gyel :) ez a találás, nem a fedezés

All times are GMT +1. The time now is 00:39.