Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Senki 03-30-2006 07:51

Quote:

Originally Posted by Láma
sztem 3 körig nem küldhetsz karavánt

nem, ha jól tudom az egyből mehet, a baj vele az hogy a távok első körváltiig nem frissülnek és elég messze lehetsz körök szerint a szövijeidtől... :D

Láma 03-30-2006 08:04

nem jól tudod:P

kalcy 03-30-2006 15:52

Tudnátok adni néhány tippet a tanyák tartásáról (helyspórolás végett)?

Nekem van x tanyám meg 1 db raktáram, és úgy lövöm be a tanyák termelését, h annyi körönként fogyjon el a raktárból a kaja, ahány körönként tudok géphez jutni és venni (najó, nem mindig venni:) ). Nálam ez olyan 15 kör max.

Szóval tudnátok ennél valamelyest helygazdaságosabb etetési módszert ajánlani? Félelffel játszom, ezért amúgy sem túl hatékonyak a tanyáim. Számolgattam, hogy jobb lenne-e tanya helyett raktár, de úgy is az jött ki, hogy 3-4 körönként etetni kéne (ráadásul hekit sem spórolok vele). Egyesek viszont 5. szinten is tanyafree orikról beszélnek.

Hogy is van ez? Segítsetek lécci ha van ötlet!

Sakkmester 03-30-2006 18:42

Quote:

Originally Posted by Senki
Te galád :D ... arra gondolsz hogy fellépsz és karavánoltatod azt a sok cuccot amit felhoztál és elpasszolod a brutál árakon szövin keresztül aki visszakaravánol? asszem ez is sátnít mert elõször csálén állsz a pontlistában, messze a szöviktõl :cool:

Áhh dehogy, ez 1 lépéses olcsó matt :) És nem is a nyersanyagról volt szó :)

Senki 03-30-2006 19:00

Tanyafree.... hmmm.... éhezéskor csak elvándorlás és morálcsökkenés van? ... hmm... pénzt is lehet osztani, igaz?... hmmm... a kórház növeli a bevándorlást... hmm..... talán be lehet lőni a kettő arányát? hmmm... na meg embert is lehet lopni... éééérdekes :D

Csokibácsi 03-30-2006 20:10

Meg nem is muszáj sokat éheznie, ott van pl. az 5 piac, karaván szöviktől, etetés piacról ... :)

Cimbi 03-30-2006 22:43

Izé, tanya, ha éhezés van jöhet be a nép ? Vagy ez olyan mint a betegség/vihar ? Nemrég éheztetős voltam raktárok, meg 1-2tanya muatóba, de pénzügyileg és piacralépés miatt szívtam vele párszor.

-Fegya- 03-31-2006 13:29

Quote:

Originally Posted by Cimbi
Izé, tanya, ha éhezés van jöhet be a nép ? Vagy ez olyan mint a betegség/vihar ? Nemrég éheztetős voltam raktárok, meg 1-2tanya muatóba, de pénzügyileg és piacralépés miatt szívtam vele párszor.

Éhezésnél nem jön a nép. Valamikor régen jött...

Békés 03-31-2006 13:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Éhezésnél nem jön a nép. Valamikor régen jött...

A régi szépidők, amikor a kórház több embert hozott mint az éhezés vitt el.
Mostanában is lehet tanyafree orit csinálni, csak bizonyos fegyelem kell hozzá, nomeg elviselhető piaci árak.
Talán legkönnyebben szövis fél-elf tolisként lehet megcsinálni, mert neki nehezebb lopni a raktárait.
Annyi raktárat tartasz amennyi elég mondjuk 6-8 körre.
Fullra veszed-lopod és megjegyzed v beállitod a telód ébresztőjét akkorra mikor kiürül és ujra vásárolod.
Illetve jó ha van vip mert akkor a szövi is tud gabonát küldeni.

Igy volt egy 600 hekis szövis tolis orim kiélezve.
Vari:11900/85ép, toli:14000/250ép, elit:6720/120ép, 7700 lakos/110 épület.
35 raktár 8000/körös kaja fogyasztással.
Kis trükk hogy ilyenkor 43000 bálával töltöttem fel a rakit és akkor 5 és fél körre elegendő a kaja.
Kör váltás elött feleszik a felesleget és full rakival indul neki a köv 5 körnek.
De ezt csak elvetemülteknek és onlinon lévőknek ajánlom mert egyszeri kimaradás is tud nagy károkat okozni.
Mint mondani szokták mindenki a saját felelőségére próbálja ki:p

laziga 03-31-2006 15:18

Hát ehez nem kicsit kell fanatikusnak lenni de lehet játszani még a piaccal is mert ha különbözö idö pontokba kiraksz kicsit magasabb áron kaját ami valószinü hogy nem kell el minden vásárlásnál eljátszva ezt akkor még azzal is lehet egy kis alvás pluszt szerezni:D

Láma 03-31-2006 15:59

de az nem volt gáz hogy egy hadist se tudsz ártózni, és 2 sereggel üt egy hadis? ha már tanyafree akkor arra kéne játszani hogy minél több oldalról legyél védve, nem?

Békés 03-31-2006 16:22

Quote:

de az nem volt gáz hogy egy hadist se tudsz ártózni, és 2 sereggel üt egy hadis? ha már tanyafree akkor arra kéne játszani hogy minél több oldalról legyél védve, nem?

Pár apróság kimaradt:)
Pl, az hogy akkoriban a szövi full online volt és élt a telefonos kapcsolat+wap ha szükséges volt.
De amikor nem voltam gépközelben 2-3 óra hosszat akkor rendszeressen bevolt híva a help a két hadis oritól.
Általában ellehet mondani, hogy majdnem rendszeressen a haderő duplája ácsorgott a vártán.
De ehez mondom megfelelő szövi is kellett:)
És amikor vki pattant akkor törhette a buksiját miért??
És vakarózhatott a vissza kisérés miatt is.
Avval a szövivel asszem 3 szintet léptem ugy, hogy földet is csak foglalással szereztem, a felfedezés elvolt felejtve.
A varis majdnem mindenhová belátott, aholnem ott elhoztam az éplistát, rendszeressen kell vezetni és frissiteni a kimentett gömbiket ép és szövi listákat.
Macerás volt de rendessen emelte az adrenalin szintet:)

Batu 04-01-2006 11:42

Piac

A minap történt velem némi szivatás. A piacról visszatérő tekijeimet valami fránya rablóbanda elcsórta:))
Azt írta:"Ha el szeretnéd adni az árukat, akkor olyan áron tedd ki azokat, amin valószínû, hogy megveszik. A piac mozgása a legtöbb esetben jól kiszámolható egy kis megfigyelés után. Ha az árud az aktuális átlagár többszöröséért volt a piacra téve, azt a magas értéke miatt hazafele minden esetben elrabolják."
Szeretném megtudni ,hogy is működik ez. Az átlagár/pillanatnyi ár hányszorosáig van ez így? Kb. kétésfélszeres áron voltak kint a cuccok, bár mikor kiraktam még csak 1.8 szoros körül. Eddig még nem tapasztaltam ilyet. Lehet, hogy az árcsökkenés miatt volt? Vagy ez bármikor megtörténhet?

Milán™ 04-01-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by Batu
A minap történt velem némi szivatás. A piacról visszatérő tekijeimet valami fránya rablóbanda elcsórta:))
Azt írta:"Ha el szeretnéd adni az árukat, akkor olyan áron tedd ki azokat, amin valószínû, hogy megveszik. A piac mozgása a legtöbb esetben jól kiszámolható egy kis megfigyelés után. Ha az árud az aktuális átlagár többszöröséért volt a piacra téve, azt a magas értéke miatt hazafele minden esetben elrabolják."
Szeretném megtudni ,hogy is működik ez. Az átlagár/pillanatnyi ár hányszorosáig van ez így? Kb. kétésfélszeres áron voltak kint a cuccok, bár mikor kiraktam még csak 1.8 szoros körül. Eddig még nem tapasztaltam ilyet. Lehet, hogy az árcsökkenés miatt volt? Vagy ez bármikor megtörténhet?

Bármikor nem.A tekit érdemes úgy min.500-al drágábban kirakni akkor valószínű hogy meg se veszik de else rabolják.Katonáre meg egy 2ezres árat simán rárakhacc.

Láma 04-01-2006 13:45

nekem is lenyulták 50k tekimet 3500ért raktam ki és 2700 körül mozog az ára, még most is, ilyen eddig nem volt...

Phoenix 04-01-2006 14:53

Quote:

nekem is lenyulták 50k tekimet 3500ért raktam ki és 2700 körül mozog az ára, még most is, ilyen eddig nem volt...

vagy lehet hogy Ati így akarja korlátozni, hogy akkora pénzek legyenek a Hódban :confused:

Batu 04-01-2006 15:07

Hát nem tudom. Láttam a napokban olyat, hogy valakinek 400k tekije volt kint egy típusból. Az én 30k-m ehhez semmi. Az még is elment:( Vannak akik milliárdokat tartanak tekiben(itt a fórumon olvastam ilyesmit). Mi értelme ennek? Kezdtem örülni, hogy végre van 1 kis tartalékom, erre levesznek 30k tekivel. Ha a játékban más ori tette volna, azt sportszerűnek tartanám, de így.....Ha kirakok 30k pacit, azt is elrabolják?? Nevetséges.:mad:

Phoenix 04-01-2006 15:16

ne idegeskedj, azzal nem lesz jobb, egyszer én nagyon sok tekit veszítettem el, kb 200milla értékűt, mert rosszul írtam be.

egyébként mi értelme avn a nagy tételnek?? :) szted? ;)

Batu 04-01-2006 15:27

Értem én. De én nem követtem el hibát szvsz. Ha elcseszek valamit, bármikor vállalom a következményeket. Így, hogy sem ellene tenni nem tudok, sem megtorolni, sem könyörögni:), sem megakadályozni a következőt, kicsit elveszi a kedvem. Ez így nem fair. Én is arra törekszem, hogy legyenek tartalékaim, de nem akarok azon aggódni, hogy mikor csesznek ki vkik újra így velem válaszlehetőség nélkül. Elég baj van a játékostársakkal:) , nem akarok szellemeken rágódni. Miért nincs pontosan meghatározva, hogy hogyan kell/ lehet piacozni?

Phoenix 04-01-2006 15:37

de ha azt akarod hogy meeg is amradjon a teki akkor annyival ne rakd ki drágábban, max 200al drágábban, úgy még simán belefér, nekem is így van kint ;)

Batu 04-01-2006 16:54

Köszönöm:) Megnyugodtam már végre.:)

szinisa 04-02-2006 17:26

Sziasztok! Vki felvilágosítana, hogy szabályosan milyen jellegű üzeneteket lehet küldeni olyan országnak, aki nem szövetségesem? Pl. összehangolhatjuk-e a támadásainkat, vagy információ megosztható-e? Kössz /tudom olvasam el a sugót, de ott nem találtam erre semmi konkrétat/

Ati 04-02-2006 17:29

Quote:

Originally Posted by szinisa
Sziasztok! Vki felvilágosítana, hogy szabályosan milyen jellegű üzeneteket lehet küldeni olyan országnak, aki nem szövetségesem? Pl. összehangolhatjuk-e a támadásainkat, vagy információ megosztható-e? Kössz /tudom olvasam el a sugót, de ott nem találtam erre semmi konkrétat/

Nem találtál konkrétat? Akkor sok sikert az anarchista csoportban.

A szabályok elég világosak, és elég egyértelműen kimondják, hogy ezt tilos. Esetleg el kellene olvasni őket? Nem csak azt hazudni, hogy elolvastad?

szinisa 04-02-2006 18:07

Kösz az infót! Értettem, nem teszek ilyet! YES SIR! :-)
azért néhány megjegyzés:
1. azért mert megkérdeztem még nem követtem el.
2. én konkrétan a forumon történő infocseréra találtam korlátozást, az üzenetekre vonatkozó résznél nincsen ilyen megkötés
3. na ezt nem írom le, mert minősítést tartalmazna ami nem a fórum témája:-)
vége

Ati 04-02-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by szinisa
Kösz az infót! Értettem, nem teszek ilyet! YES SIR! :-)
azért néhány megjegyzés:
1. azért mert megkérdeztem még nem követtem el.
2. én konkrétan a forumon történő infocseréra találtam korlátozást, az üzenetekre vonatkozó résznél nincsen ilyen megkötés
3. na ezt nem írom le, mert minősítést tartalmazna ami nem a fórum témája:-)
vége

"Ha nem vagytok szövetségesek, ne támadjátok ugyanazt a célpontot egyszerre, valamint ne cseréljetek információt sem! Mindenki saját maga szerezze mag a szükséges információkat, csak a szövetségesek segíthetik egymást." [...] "Minden játékon kívüli szövetség, akár még védelmi céllal is, TILOS"

Szerintem ez elég egyértelmű. Szabályok 4. pontja.

Toto 04-02-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by Ati

A szabályok elég világosak, és elég egyértelműen kimondják, hogy ezt tilos. Esetleg el kellene olvasni őket? Nem csak azt hazudni, hogy elolvastad?

ej, mi a kő...

director 04-03-2006 01:06

Quote:

Originally Posted by Ati

ne durvuljunk már:) ez itt a kérdezz-felelünk. kérdezni csak lehet, nem?:)

Tacsiazuma 04-03-2006 07:28

Háát igen.. Atinak könnyű, sztem ezt már fejből vágta, hogy a 4. pont..:) de tényleg.. sztem kb. a hódítózok kb. 10 %-a ha elolvasta azt ott a legelején..már mindenkinek remeg a keze, hogy új orit csináljon és úgy rohan..:)

Synkel 04-03-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by Tacsiazuma
Háát igen.. Atinak könnyű, sztem ezt már fejből vágta, hogy a 4. pont..:) de tényleg.. sztem kb. a hódítózok kb. 10 %-a ha elolvasta azt ott a legelején..már mindenkinek remeg a keze, hogy új orit csináljon és úgy rohan..:)

Jogos a pont:)
Egészen kezdő koromban nekem is volt egy olyan húzásom, hogy napokig rettegtem utána, hogy megyek-e anarchba, ugyanis akinek írtam a zöldet felvilágosított, hogy ezt nem kellett volna...
Nem írom ide, hogy mi volt az, nehogy annyi idő után bevallott jksz miatt kellemetlenségem legyen belőle:D

Apa 04-04-2006 02:42

Synk, az évek mulnak, atto még nem letté kevésbé állat.........:D
ugyis mektámacc mindenkit aki arra jár, mer nincs más...(többit leigáztad)
ezé értékelném ha má fellépné, h én is szohoz jussak:........
pussza a család

üdv: Apa

Cyby_ 04-07-2006 13:58

Sziasztok 1 kérdésem lenne:
Ha nekem van 1darab elitem és a szöüvimtől kérek elitből segítséget akkor az ő seregéből 50%eljön segíteni vagy ilyenkor az én sereg 50%a lesz a érvényes és így elitből csak 0,5jönne el segiteni.Remélem érthető a kérdésem:)

Senki 04-07-2006 14:02

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Sziasztok 1 kérdésem lenne:
Ha nekem van 1darab elitem és a szöüvimtől kérek elitből segítséget akkor az ő seregéből 50%eljön segíteni vagy ilyenkor az én sereg 50%a lesz a érvényes és így elitből csak 0,5jönne el segiteni.Remélem érthető a kérdésem:)

a kevesebb sereg 50%ányi jönel. ehát ha neked 1000 van, neki 500, akkor 250 jön segíteni ha neked van 500 és neki 1000, akkor is csak 250 jön el. :)

Steve 04-07-2006 15:02

De ha neked konkrétan 1db elited van akkor a szövidtől ey fél jön el csak! Választhacc hogy a bal vagy jobb fele;)

agreszivkisparna 04-07-2006 16:16

Van egy olyan kérdésem, hogy a leállt könyvtárból miért nem tűnik el a tekercs körváltásnál, úgy mint a raktárból az árú? Na nem azért mintha zavarna, mert az elég bosszantó lenne, csak nem az lenne a normális, ha a raktár kiürül akkor a könyvtár is?
:confused:

Steve 04-07-2006 16:20

Ha elkezdted irni a tekit akár le is bonthatod a könyvtárat az ott marad félkészen s ha ujra építkezel onnan folytatja;)

Milán™ 04-07-2006 16:41

A megtévesztés varázslat az kb hány hekitől műksziik?Mert anarchon 200hekin leteszteltem többször is loptamm azt mégsem árultak be más országot:)
Várom a válaszokat:)

Steve 04-07-2006 17:43

megfogtak:eek:
émmég sosenem használtam, főleg nem anarhban:rolleyes:

de mostmár engem is érdekel:)

Cyby_ 04-07-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by Senki
a kevesebb sereg 50%ányi jönel. ehát ha neked 1000 van, neki 500, akkor 250 jön segíteni ha neked van 500 és neki 1000, akkor is csak 250 jön el. :)

Köszi a választ,valahogy éreztem,h ez nagyon nagy cheat lett volna...:D

Tacsiazuma 04-07-2006 18:47

Még sosem volt alkalmam jelenteni nem elfogadható hangnemet.. az kb. mitől számít annak? Egy "beledöglesz" vagy "pofád" is annak számít? Volt már vkinek ilyen jellegű tapasztalata? Mennyire agresszív az adminisztrátor ilyen téren?

Steve 04-07-2006 19:17

Ma délután honfoglaloztam és miután ledöntöttem szegény várát beirtam hogy bocs ő erre egy laza sz*pjál le-vel válaszolt. Na akkor kerestem a jelentős gombot:D

All times are GMT +1. The time now is 12:55.