Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hol tartalékoljuk a pénzünket?:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=196)

Dus 09-02-2008 19:05

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189239)
3 orimbol 2 betonelf van, amirol pattansz fullszovis sereggel es tolival se fersz be hacsak nem egy 50% kocsmas felelf vagy, meg egy ork ami full lo, es ezert penzt se tartok csak utok amig tudok :D

Szóval azt mondod, neked is van kb 50% kocsmád??
Ugye kell még 19% ház, nomeg valami 18% toronyjj...az már 105%, és még se tanya, se raktár, se templom :cool:

Az éplista engem is érdekelne :D

exair 09-02-2008 19:13

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 189244)
Szóval azt mondod, neked is van kb 50% kocsmád??
Ugye kell még 19% ház, nomeg valami 18% toronyjj...az már 105%, és még se tanya, se raktár, se templom :cool:

Az éplista engem is érdekelne :D

az 50%os felelfet arra ertettem, hogy agyonelezett-eheztetos ori (amibol nem sok van, ami meg az arra jon a pszichologiai hadviseles :D)

Cyby_ 09-02-2008 19:15

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189248)
az 50%os felelfet arra ertettem, hogy agyonelezett-eheztetos ori (amibol nem sok van, ami meg az arra jon a pszichologiai hadviseles :D)

exair legalább csöndbe maradnál és ne hangoztatnád itt h mekkora mayer vagy miközbe nem!Amit t eleírtál az úgy valótlan ahogy van!szövis ork tábit vazze 15%tornyos 40%barakkos elf nem fog meg és még mellé tolizhatatlan is jézus isten ekkora badarságokat!......

exair 09-02-2008 19:21

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189249)
exair legalább csöndbe maradnál és ne hangoztatnád itt h mekkora mayer vagy miközbe nem!Amit t eleírtál az úgy valótlan ahogy van!szövis ork tábit vazze 15%tornyos 40%barakkos elf nem fog meg és még mellé tolizhatatlan is jézus isten ekkora badarságokat!......

tapasztalatbol beszelek, es az emlitett szovis ork tabi kb 6 van az egesz hoditoban, ok meg pont annyira megfontoltak, hogy nem jonnek ki fullsereggel ugy hogy viszik a szovit is, mert eleg gyorsan elcsapjak oket, a tolizhatatlansagot pedig nem allitottam, vagy ha igen kerlek quoteold, koszipuszi megmondoember ;)

Dus 09-02-2008 19:22

Quote:

Azért megnézem, hogyha 15% tornyom és 40% barakkom van és behívok 3 szövihelpet (csak íjak, mint ahogy nekem is), azon mi megy át :)

15% toronyíj is elég, ha hívok be szövihelpet...
(amellé meg 45%-50% kocsma még akár el is lenne képzelhető, 17% házzal és fokozok, hogyha azt akarom, hogy működjenek a tornyok, vagy embert lopok...)

Killer 09-02-2008 19:29

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 189253)
Azért megnézem, hogyha 15% tornyom és 40% barakkom van és behívok 3 szövihelpet (csak íjak, mint ahogy nekem is), azon mi megy át :)

(amellé meg 45%-50% kocsma még akár el is lenne képzelhető, 17% házzal és fokozok, hogyha azt akarom, hogy működjenek a tornyok, vagy embert lopok...)

kevés lesz a tempi nem?:D
meg persze tanyafree is:)

Dus 09-02-2008 19:30

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 189262)

Elfként nem zavar...és sehol nem volt szó arról, hogy mennyi templomot tartsak...2-3% elég a varikhoz, mondjuk 200 hekin ;)

Cyby_ 09-02-2008 19:30

Quote:

3 orimbol 2 betonelf van, amirol pattansz fullszovis sereggel es tolival se fersz be hacsak nem egy 50% kocsmas felelf vagy, meg egy ork ami full lo, es ezert penzt se tartok csak utok amig tudok :D

ittt irtad h tolizhatatlan 50%kocsmás feles kell hozzá

nah akkor kérek szépen ori számokat és szeptembertől ha ráérek csatázunk egyet ha megtalállak,engem megtalálsz mert ezen a néven nyomulok....és meglátjuk h tesztelödik a beton orijaid

Andrew 09-02-2008 19:31

Quote:

A szövik amikben játszottam egy 21% barakk 21% tornyos elfet átvisznek, úgy, hogy 10%-nyi íj marad otthon toronyban... és ezek még csak óriások, hogy hogy egy ork röhögve szétver szövisereggel :) - mert ugye: "Nincs nagy bunker, csak kicsi ágyú" :rolleyes::D
Ha te e mellé tartasz még annyi tolit, hogy ne lopjanak át, akkor még a hullák is leártóznak :D:D:D

Cyby_ 09-02-2008 19:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 189253)

nincs szédszethetetlen ori ezt értsétek meg.....csak a képzelet szüleménye az ilyenek.

témához visszatérve:

ha sokat vagy gép elött lehet bankárkodni az anyag és kati piacon keresni is a pénzzel és le se fosszák csak kell minden körbe táv amugy teki a kényelmes vagy htvel katik különböző variációi

Andrew 09-02-2008 19:33

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189265)
ittt irtad h tolizhatatlan 50%kocsmás feles kell hozzá

nah akkor kérek szépen ori számokat és szeptembertől ha ráérek csatázunk egyet ha megtalállak,engem megtalálsz mert ezen a néven nyomulok....és meglátjuk h tesztelödik a beton orijaid

ÁÁÁÁÁ, én már rájöttem, csak viccnek szánta :D

Dus 09-02-2008 19:35

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189267)
nincs szédszethetetlen ori ezt értsétek meg.....csak a képzelet szüleménye az ilyenek.

Nem is azon gondolkozunk, hogy legyen, mert kb 2% templommal persze, hogy szétüthető :)
Leszedik a tolikat, feles bemegy, gyújt, vihar megy rá, és megy a sereg is, azt nézhet ;)

exair 09-02-2008 19:38

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 189262)
meg persze tanyafree is:)

templombol nem is kell rettentosok, csak annyi hogy felrakja a fajivarit normalis idore, hazbol pedig egy kicsit kevesebb is eleg, mivel sokszor birok felnezni igy nem problema a napi sok tavolozas :D

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 189269)
Nem is azon gondolkozunk, hogy legyen, mert kb 2% templommal persze, hogy szétüthető :)
Leszedik a tolikat, feles bemegy, gyújt, vihar megy rá, és megy a sereg is, azt nézhet ;)

termeszetesen varikkal szetkaphato, ez nem is kerdes, viszont az elf fajivarija miatt eleg konnyu varialgatni a hadsereg mibenletevel

Killer 09-02-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189272)
templombol nem is kell rettentosok, csak annyi hogy felrakja a fajivarit normalis idore, hazbol pedig egy kicsit kevesebb is eleg, mivel sokszor birok felnezni igy nem problema a napi sok tavolozas :D

távolról sem beton az ori maradjunk annyiban:p

Cyby_ 09-02-2008 19:43

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 189273)
távolról sem beton az ori maradjunk annyiban:p

De mi vagyunk a buták mert leállunk vele vitatkozni:)

Exair beton az oriaid!:D

exair 09-02-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189275)

nekem tokmindegy hogy megis mennyit erolkodsz azzal hogy tokeletes-e es hogy megis mivel tudod atutni, mindketto megallja a helyet a maga csoportjaban a maga hektarszaman, es ez boven eleg, sot meg talan ennel kevesbe elezett ori is siman vinne, es egy orszagot az hataroz meg hogy mennyire sikeres, nem az hogy matematikailag mennyire tokeletes, vagy hogy mikor talalja be egy 3hadi+hadivari orias+ork szovi, akik koronkent veszik a gabonat a piacrol es 65% barakkal rohangalnak

Stev 09-02-2008 19:52

Quote:

Azért csendben megjegyezném, hogy egy jófajta betonelf nem kimondottan 15/40 arányban nyomja ha tolis. És amellett ott van vagy a szövihelp, vagy az mf bónusz.

De ettől még viccek kategória a vázolt lophatatlan, üthetetlen orija.:D

Grabi 09-02-2008 19:56

hát exair: hidd el, hogy nem találkoztál te még azzal a hattal, ha azt gondolod h beüthetetlen vagy :)

Stev 09-02-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189272)
termeszetesen varikkal szetkaphato, ez nem is kerdes, viszont az elf fajivarija miatt eleg konnyu varialgatni a hadsereg mibenletevel

Hogy lesz lophatatlan egy ori ami varikkal könnyen szétkapható?
Taníts MESTER!:D

Redback 09-02-2008 20:00

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 189279)

Most nincs időm, holnap megfelel?:p:p

exair 09-02-2008 20:03

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 189278)
hát exair: hidd el, hogy nem találkoztál te még azzal a hattal, ha azt gondolod h beüthetetlen vagy :)

meg csak eggyel, azt is jo tavolrol szemleltem, ha nem vagyok az nyugodtan lehet jobban elezni, az mar nem annyira olcso, es konnyu 4mrd-ot eltuntetni, hacsak nem valaki delutan 4kor ut :P

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 189279)

most jon a tobbi okoskodas? ne kimelj!

sutike31005 09-02-2008 21:08

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189275)

én láttam mar beton orit.. olyat ami abszolut bevehetetlen minden oldalrol.. az 5 os csopikba szoktak ilyenek lenni.. neztem eplistat is altalaba.. nagyjabol 20% haz 2-3% kocsma templom 5-10% tanya raktar barakk a maradek meg mindig bank... vagy konyvtar.. legtobbszor kereskedo szemelyiseg.. es az 5 os csopikba szoktak lenni 200 k-s érték felett jóval alattuk a következő ori altalaba 30-50 k-n van... én szerintem nagyon betonok, mert nagyon ritkan latom beverni oket?

Druida 09-02-2008 21:49

Quote:

fogadunk 4miliárdban hogy az orkunk befér?;):rolleyes:

Cyby_ 09-03-2008 11:14

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 189284)
én láttam mar beton orit.. olyat ami abszolut bevehetetlen minden oldalrol.. az 5 os csopikba szoktak ilyenek lenni.. neztem eplistat is altalaba.. nagyjabol 20% haz 2-3% kocsma templom 5-10% tanya raktar barakk a maradek meg mindig bank... vagy konyvtar.. legtobbszor kereskedo szemelyiseg.. es az 5 os csopikba szoktak lenni 200 k-s érték felett jóval alattuk a következő ori altalaba 30-50 k-n van... én szerintem nagyon betonok, mert nagyon ritkan latom beverni oket?

de figy a beton ori nem attol beton h 50k val aaltta senki sincs!hanem amikor két ugyan olyan heki számon vagy 2körön belül van és azok révén bevehetetlen!Olyan meg nincs

Remedy 09-03-2008 11:43

Quote:

Szamolgatok Neked egy kicsit, csak hogy lasd is, mekkora butasag ez megis.
Szoval 50%os felelf befer, akkor gondolom 49%os az mar nem, nezzuk eloszor ezt az oldalt, 1000 hekis elf vagy mondjuk. Te mondjuk mf vagy, es a feles meg szovis. (az a szovi, ami utni fog, abban nem lesz feles, de mivel azt mondtad, nem fer be, ez most csak egy fantom feles, hogy megis mennyi tolid van)

Ha jol szamolom, 20.500 toli mar eleg is, tisztanlatassal, mf bonusszal, stb...
Ez 394 db kocsmat jelent. Mondjuk legyen csak 3% templomod, es 5% rakid. Ez 80 epulet. Legyen csak 12% hazad. Ez eddig 600 epulet.

Mondjuk az az ork tudos tabi aki ut, van benne 56% barakk, de 10%ot otthonhagy. Ergo 24k loval megy, mondjuk lefele, 8 tabival. Van 3 hadis szovije azok bevesznek plusz lovat mig kimegy az orkocska, ekkor cirka 60k paci fog kimenni. Ezt 330 barakk, 330 toronnyal megfogod.

(Es akkor a Te altalad emlitett full lovas orkot 72k pacival inkabb ki sem szamolom. :)

1000 hekin hany epuletnel is tartunk? 1260? Ha teljesen hazfree is lennel, akkor is 1140?

Latod, meg teljesen elborult eplistaval sem mukodik az, amit mondtal...

Princ 09-03-2008 11:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189316)

Remy, ez olyan optimista hsz volt. :)

Ha kijelentem hogy tudok repülni és te elmondod hogy túl kicsi a felhajtóerő ahhoz, sztd azt fogom mondani hogy jé, tényleg? :D Egy frászt, inkább válaszolnám hogy az Ewokok bolygójára értettem, például.

laci 09-03-2008 12:16

Ennek a vitának van valami köze az eredeti témához? Csak hogy tudjam, érdemes-e megkeresnem az elejét ;)

Pepa 09-03-2008 12:28

Quote:

Originally Posted by laci (Post 189320)
Ennek a vitának van valami köze az eredeti témához? Csak hogy tudjam, érdemes-e megkeresnem az elejét ;)

Bár semmi köze a témához, de: mindkét félnek lehet igaza.
1. : Nincs beüthetetlen ország.
2. : Nincs olyan sereg, amit ne lehetne kivédeni.

exair 09-03-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189316)
Szoval 50%os felelf befer, akkor gondolom 49%os az mar nem, nezzuk eloszor ezt az oldalt, 1000 hekis elf vagy mondjuk. Te mondjuk mf vagy, es a feles meg szovis. (az a szovi, ami utni fog, abban nem lesz feles, de mivel azt mondtad, nem fer be, ez most csak egy fantom feles, hogy megis mennyi tolid van)

Ha jol szamolom, 20.500 toli mar eleg is, tisztanlatassal, mf bonusszal, stb...
Ez 394 db kocsmat jelent. Mondjuk legyen csak 3% templomod, es 5% rakid. Ez 80 epulet. Legyen csak 12% hazad. Ez eddig 600 epulet.

Mondjuk az az ork tudos tabi aki ut, van benne 56% barakk, de 10%ot otthonhagy. Ergo 24k loval megy, mondjuk lefele, 8 tabival. Van 3 hadis szovije azok bevesznek plusz lovat mig kimegy az orkocska, ekkor cirka 60k paci fog kimenni. Ezt 330 barakk, 330 toronnyal megfogod.

(Es akkor a Te altalad emlitett full lovas orkot 72k pacival inkabb ki sem szamolom. :)

1000 hekin hany epuletnel is tartunk? 1260? Ha teljesen hazfree is lennel, akkor is 1140?

a full lovas ork sajat ori elborult otlet alapjan, masreszt a roppantjo szamolgatasaidat megsporolhattad volna egy kis olvasassal, mert nagyszert mindenre valaszoltam a felelffel es a mindentol 50%ot vivo tf ork tabival kapcsolatban, amihez beutnek 4szer ha 10% toronyijat hagy otthon, az orikat teljesen a csoportukhoz igazitottam, tehat beutni be tudsz, kerdes hogy egy 0-s fosztas (esetleg 1mrd, ha eppen alszok) megeri-e azt hogy 20 korre alam kerulsz mert kronikabol leutnek 10en, lehet mondogatni hogy megis mi kell egy uthetetlen lophatatlan orihoz, valoszinuleg 1000 hekin kene 4000 epulet es ezzel en is tisztaban vagyok, viszont eddig egyszer loptak at es 2szer fertek be, abbol az egyik pont egy visszakiseres miatt volt (szerencsere csak 1 sereggel jott a srac), a masik pedig megerdemelte a penzt, mert jol csinalta

Remedy 09-03-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189325)
amihez beutnek 4szer ha 10% toronyijat hagy otthon

megeri-e azt hogy 20 korre alam kerulsz mert kronikabol leutnek 10en

Ezt szerintem gondold at meg egyszer. Bar eddigi hszeid alapjan ez nem nagyon megy, ugyhogy asszem ezzel fel is adtam az esz-ervekkel probalo meggyozest, tovabbi kellemes badarsagokat beszelest... :)

exair 09-03-2008 13:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189330)
Ezt szerintem gondold at meg egyszer. Bar eddigi hszeid alapjan ez nem nagyon megy, ugyhogy asszem ezzel fel is adtam az esz-ervekkel probalo meggyozest, tovabbi kellemes badarsagokat beszelest... :)

nem, de, jol teszed, koszi

Grabi 09-03-2008 14:23

hát...én úgy tapasztaltam, hogy ha van egy ilyen orkos szövi amit remy írt nem mennek ki az orkra a krónikások 4 sereggel ;)

Killer 09-03-2008 15:11

Quote:

Originally Posted by exair (Post 189325)
a full lovas ork sajat ori elborult otlet alapjan, masreszt a roppantjo szamolgatasaidat megsporolhattad volna egy kis olvasassal, mert nagyszert mindenre valaszoltam a felelffel es a mindentol 50%ot vivo tf ork tabival kapcsolatban, amihez beutnek 4szer ha 10% toronyijat hagy otthon, az orikat teljesen a csoportukhoz igazitottam, tehat beutni be tudsz, kerdes hogy egy 0-s fosztas (esetleg 1mrd, ha eppen alszok) megeri-e azt hogy 20 korre alam kerulsz mert kronikabol leutnek 10en, lehet mondogatni hogy megis mi kell egy uthetetlen lophatatlan orihoz, valoszinuleg 1000 hekin kene 4000 epulet es ezzel en is tisztaban vagyok, viszont eddig egyszer loptak at es 2szer fertek be, abbol az egyik pont egy visszakiseres miatt volt (szerencsere csak 1 sereggel jott a srac), a masik pedig megerdemelte a penzt, mert jol csinalta

ezekszerint még nem sikerült összefutnod 1 összehangoltan játszó seregcserés szövivel:Dattól hogy az adott csopiban és pozícióban nem nagyon mennek be hozzád az ori még nem feltétlenül beton!!a csopiba jó lehet de attól még csak földváracska:D

Zoli 09-03-2008 19:41

Szóval nekem csoport- és kedvfüggő, hogy miben tartom a pénzem, de általában teki, rúna, és kati(bár ezt nem annyira szeretem, csak ha izgulni akarok, akkor művelem:))lent mindenképpen tekiben tartom, mert akkor lépés előtt nem kell összevissza kiárulni a tekiket, mivel az általam látogatott csoportokban kevesebbe kerül a teki, mint a 4-es szinten...anarchban a rúnát szeretem, mert nem kopik :)

U.I.: :)

Grabi 09-03-2008 19:48

ha játszanék és megfogható mennyiségű tartalékom lenne (pár mrd, mondjuk max 7-8), akkor mindenképpen kati. a legbiztonságosabb. és három részletre osztva a leghasználhatóbb is. nem kell vele foglalkozni, a ht visszateszi és a három rész pedig belátható tenné, hogyha vmikor kell akkor eladjam. és igazából erre és a nyersire van állandó kereslet. a teki meg a rúna csak készlettartó termék.

a teki meg a rúna kockázatos. ha nem vagyunk ott (márpedig sajnos nem tudunk mindig ott lenni), akkor lophatóvá válik, ha visszatér. ill. a kopás is ott van, amit több ország esetén most már nehéz számolni.

Remedy 09-03-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 189389)
ha játszanék és megfogható mennyiségű tartalékom lenne (pár mrd, mondjuk max 7-8), akkor mindenképpen kati. a legbiztonságosabb. és három részletre osztva a leghasználhatóbb is. nem kell vele foglalkozni, a ht visszateszi és a három rész pedig belátható tenné, hogyha vmikor kell akkor eladjam. és igazából erre és a nyersire van állandó kereslet. a teki meg a rúna csak készlettartó termék.

a teki meg a rúna kockázatos. ha nem vagyunk ott (márpedig sajnos nem tudunk mindig ott lenni), akkor lophatóvá válik, ha visszatér. ill. a kopás is ott van, amit több ország esetén most már nehéz számolni.

Es nem lenne keves a fennmarado napi ket katpiac, egy esetleges haboruban?

Redback 09-03-2008 19:50

Quote:

igazat adok neked, bár a kopással nem értek egyet.jegyzetekbe egy számocska, pl +9, és akkor x*19+9 a képlet :)

Grabi 09-03-2008 19:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189390)
Es nem lenne keves a fennmarado napi ket katpiac, egy esetleges haboruban?

hát nézd, ha ügyes vagy bele tudod kalkulálni a három ht-sbe az ahmededet. de amúgy talán A-n kívül mindenhol elég a napi két piac. ritkán használtam el az öt piacomat bármiből is, arra emlékszem.

komisz86 09-03-2008 20:39

Quote:

és három részletre osztva a laghasználhatóbb

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben! Miért jobb nekem ha 3-részre van bontva, mint ha egybe van az összes:confused:

Cyby_ 09-03-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189413)
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben! Miért jobb nekem ha 3-részre van bontva, mint ha egybe van az összes:confused:

3részletbe 3különbözö idöpontba jön vissza ergo 3szor férhetsz ghozzá ás ha pénzt aakrsz belöle akkor hamarabb lesz kpd

All times are GMT +1. The time now is 11:09.