Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak finomítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1788)

merlin 05-13-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95888)
A "legújabb" 10-es szerint az emberlopás is átkerült haszonszerzőnek.

tudom csak óvatos vagyok, s nem árt rögzíteni

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95889)
a tolimérgezést semmi esetre sem minősíteném vissza
az igenis ártó, ott lenne helyette a felfedés, mint védekezés a tolisok ellen

teljesen elfogadható, csak egy gyenge próbálkozás volt

Nem érett még meg a dolog a véglegesítésre?
(Mert egy kidolgozott ütéshez legalább 2 kaput kell nyitni)

Ati 05-13-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 95894)
Nem érett még meg a dolog a véglegesítésre?
(Mert egy kidolgozott ütéshez legalább 2 kaput kell nyitni)

Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.

Ez utóbbi nekem nem túl szimpatikus, de még lehet próbálkozni meggyőzni.

A csak munkahelyről játszóknak is adjunk lehetőséget hozzászólni a témához, a hétfőt még mindenképp meghagyom erre.

Gyula 05-13-2007 14:51

Halkan megjegyzem hogy ha békésiteni akarjuk az elfet akkor inkább a haszonszerző akciókra kellene tenni a maluszt. természetesen a haszonszerzőkre, meg fentartások nélkül el lehet fogadni a 80%-ot szerintem. Mert ha békében akar élni akkor van lehetősége békés termeléssel gyarapodni. Ellenben ha békés mivolta ellenére még is megtámadják, lenne lehetősége a varázslók és tolvajok segitségével is védekezni.

A minden ok nélkül csak passzióbol gyujtogatók meg szerintem bele férnek a más játékának szándékos tönkretételébe, amiért ugye röppentyü az 5/Y-ba.

merlin 05-13-2007 14:59

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 95899)
Halkan megjegyzem hogy ha békésiteni akarjuk az elfet akkor inkább a haszonszerző akciókra kellene tenni a maluszt. természetesen a haszonszerzőkre, meg fentartások nélkül el lehet fogadni a 80%-ot szerintem. Mert ha békében akar élni akkor van lehetősége békés termeléssel gyarapodni. Ellenben ha békés mivolta ellenére még is megtámadják, lenne lehetősége a varázslók és tolvajok segitségével is védekezni.

A minden ok nélkül csak passzióbol gyujtogatók meg szerintem bele férnek a más játékának szándékos tönkretételébe, amiért ugye röppentyü az 5/Y-ba.

Elég gyenge bányász, a kaja meg nem mindenhol kelendő.

nyolcvan 05-13-2007 15:03

Quote:

szerintem akkor az elf már sehogy sem tudna fejlődni
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, és ha nem is lophat nyersanyagot, pénzt, akkor hogy fog építkezni?
a szövetségekbe sem kell már nagyon elf, ezért tőlük sem kaphat.
ha nem hadis, hanem békés deffenzív, akkor mégis honnan lesz pénze?

annak csak akkor volna értelme, ha nem termelnének a bányái olyan keveset

Gyula 05-13-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 95909)
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, és ha nem is lophat nyersanyagot, pénzt, akkor hogy fog építkezni?
a szövetségekbe sem kell már nagyon elf, ezért tőlük sem kaphat.
ha nem hadis, hanem békés deffenzív, akkor mégis honnan lesz pénze?

Rengeteg módja van a pénz szerzésnek, tudna katonát termelni, tudna tekercset irni a piacra, az elf kiváló gabona termelő és a 2-3csoportban szerintem igazán megéri a gabonát termelni, szóval lopás nélkül is nagyon életképes az elf. szövetségbe két hadi mellé kiváló támogató lenne igy is, mert az éhezős hadiknak tudna gabonát termelni, esetleg egy tf vagy éheztetős törpének is tudna karizni gabonát, a törp ugye cserébe tolná vissza a nyerset az elfnek. Sőtt, éplistával láthatná el a hadikat. Szóval ha a haszonszerző akciókra kapná a maluszt azáltal békésebbé válhatna a faj, feltételezem hogy egy tolis elf a teki lopással szokta kezdeni az alvilági akcót és nem azzal hogy poénbol begyujt egy izom hadit. Szerintem ez igy életszerübb mint a gyujtogatás miatt büntetni az elfet. Mondván hogy ettöl majd békés faj lesz, szerintem inkább csak kiszolgáltatott.

Artúr 05-13-2007 15:27

Ezt a torony-arányhoz kötött maluszról írtad:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95751)
Most ki tudod számolni, hogy ha elmész aludni, akkor reggelig van 8 körváltás, mennyi kárt tud okozni az elf, ha véletlen nekedesik. Ha nem lehet tudni, hogy az elf mennyi kárt okoz egy támadással, akkor ez akár többszöröse is lehet annak, mint amit számoltál, és amit elfogadhatónak tartottál.

Ez igaz is, de gondoljuk végig. :) Normál csopikban a nyersanyagárak miatt ez az oda vissza építkezés nem lehet túl gyakori dolog. Nem mondom, minden előfordulhat de akkor valahol máshol lesz rés a pajzson :D
1/A-ban meg ahol van pénz, viszonylag olcsó a nyers és csontig kiélezett országok vannak ez a 8 kör elég idő a reagálásra. Főleg ha visszaemlékszem a korábbi vitákra hogy mennyi odafigyelést igényel egy 70+% barakkors hadi. Egy valamire való klánban mindig figyel valaki. Nem akarok megint belekeveredni az orkos vitába de egy ilyen építkezős versenyben az orknak faji bónusza van, ha tehát észreveszik az erős, kis maluszú ártózást van ideje kimenni az átépült, gyengébben védett elfre. Amúgy pedig én mindig a legrosszabb eshetőséggel szoktam számolni. :D Így csak kellemes meglepetés érhet. :D

Ati 05-13-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 95921)
Ezt a torony-arányhoz kötött maluszról írtad:

Ez igaz is, de gondoljuk végig. :) Normál csopikban a nyersanyagárak miatt ez az oda vissza építkezés nem lehet túl gyakori dolog.

Én nem beszéltem semmiféle építkezésről, csak azt látod, hogy ott egy elf. Hogy épül-e, vagy sem, hogy van-e egyáltalán tornya, vagy egyáltalán van-e bármi tolvaja vagy varázslója, azt nem látod, nem is érdekel, mert tudod, hogy annyi tartalékod van, hogy reggelig kibírod a 20%-kal.

Erre lehet azt mondani, hogy hát számoljunk 40%-kal, és akkor max jól jársz, de ez valahogy akkor is picit erőltetettnek tűnik nekem.

Kevesebbet tud gyújtani, mert több tornya van?!

Kutyuleee 05-13-2007 15:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95923)
Én nem beszéltem semmiféle építkezésről, csak azt látod, hogy ott egy elf. Hogy épül-e, vagy sem, hogy van-e egyáltalán tornya, vagy egyáltalán van-e bármi tolvaja vagy varázslója, azt nem látod, nem is érdekel, mert tudod, hogy annyi tartalékod van, hogy reggelig kibírod a 20%-kal.

Erre lehet azt mondani, hogy hát számoljunk 40%-kal, és akkor max jól jársz, de ez valahogy akkor is picit erőltetettnek tűnik nekem.

Azért nem olyan nehéz ez... honnan tudod hogy az egy Elf? ha tudod akkor már gömbözve volt. az a minimum hogy egy tüzgömbit ráeresztesz, hogy lásd mije van arányaiban... onnantól meg nagytöbbségben kikövetkeztethető sok minden, és nagy meglepetés nem érhet.

merlin 05-13-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 95909)
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, ....

lehetne érdekes szinfolt, ha csak a drágakavicsra nagy bónuszt kapna
persze ez nem minden csopiban müxik, ezért a fegyver is lehet érdekes

ha már békés fajjá kell válnia

ezzel tovább lehetne nemesíteni ezt a fajt

Valezius 05-13-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95895)
Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.

Na akkor én is beszállnék a megbeszélésbe.
Először egy megjegyzés: Az elf röhej, és ha variban gyengébb lenne a törpénél, mint amit itt olvastam, akkor még röhejebb lenne:
"A mágia sem idegen tőlük"
"mágia területén elérhető maximum 40%"
Szóval ezt nem támogatom.

Per pillanat a faji varázslata miatt az elfet nem érdemes varira építeni, termelő szintén nem lehet.
Tehát marad a tolis és a hadis. Hadisok vannak jobbak nála: ork, gnóm, óriás és szerintem a törpe is.
Tolis alternatívák most: ember, félelf. Szóval az elf tolisnak jó, meg persze tamagocsizni.
Ezt a kettős célt ezzel a javaslattal tudná elérni.

Támogatom kutyulee ötletét: malusz=(torony+barakk)*1,5/terület (szeritnem elég egyszerű képlet)
10-10%-kal még nem lenne beton, de már járna neki 30% malusz, ami zsákmánynál több, mint eddig (aki elf-toli akar lenni, ennyi hátrányt el tud viselni, bár lehet játszani 5-5% torony barakkal is, csak stratégia kérdése (az elf úgyis blöffölni szeret))

Másrészt: 30-30%-nál már eléggé beüthetetlen, és cserébe nem tud lopni, csak ha nagyon lebont, ha neki megéri, akkor megérdemli, hogy vissza tudjon ütni.
(Abba hajlandó vagyok belemenni, hogy legyen 20 a min és 80 a max, de nem ragaszkodom hozzá)
Varázslók: hát ha jó a mágia területén, akkor legyen jó. Az ártó varázslatokra szerintem teljesen elfogadható a plussz készüli (talán 2is elég lenne), és persze a rúna is. És ha tk nyitásra is kapna maluszt, szerintem az se akkora gáz egy tolis elfnek.

Ati 05-13-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 95928)
Azért nem olyan nehéz ez... honnan tudod hogy az egy Elf? ha tudod akkor már gömbözve volt. az a minimum hogy egy tüzgömbit ráeresztesz, hogy lásd mije van arányaiban... onnantól meg nagytöbbségben kikövetkeztethető sok minden, és nagy meglepetés nem érhet.

Tudom, mert amikor felléptem, mondjuk 3 hónapja, meggömböztem egyszer. ost nem akarok se gömbözgetni, se ártó varázslatokat lövöldözni. :)

Valezius 05-13-2007 15:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95931)
Tudom, mert amikor felléptem, mondjuk 3 hónapja, meggömböztem egyszer. ost nem akarok se gömbözgetni, se ártó varázslatokat lövöldözni. :)

Ha nem akarod újra megnézni, akkor miből gondolod, hogy nem épült át 60% barakkra (a változtatások hatására), és nem üt be 2x pusztításra, míg alszol? :)
De viccet félretéve 3hónap alatt sokat változnak a dolgok...

Gyula 05-13-2007 15:45

A folyamatos információ szerzés, szükséges a támadások megtervezéséhez.
Ez az információ szerzés most nehezebben megy az elfnek.

Artúr 05-13-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95923)

Lehet találni valami ideillő körítést. (Vannak nálam jobb mesélők is, gondolom :D )

"Az elf országokban lakó tolvajok a sokasodó, fenyegető őrtornyokat látva fokozatosan, elbátortalanodnak, békésebbek lesznek, ezért egyre kevesebb kárt okoznak a szomszédos országoknak."

Valami ilyesmi - szerintem. :D

-Ede- 05-13-2007 17:23

én is kutyalee ötletét támogatom, csak a saját példámból is kiindulva:
van 12%barakk/őrtorony/templom, 30%kocsma
ez egy olyan ori amit a 30%barakkos ork be tud ütni, cserébe tudok tolizni, és gömbölgetni si egy kicsit(hadisokat, gyengéb tolisokat)
a jelenlegi máluszokkal egy hadis ütése után nem tudom h mit tudnék kezdeni a dolgokkal, mert a hadist egyáltalán nem tudom megtorolni, csak max a szövetséegesek(még van)
de ha a barakk+őrtornyos máluszt vesszük akkor a máluszom 36%, gyengülök és beüthető is vagyok(ha nem vigyázok) de azért van jelentős vari/toli erőm
eméllé elfogadnám a rúna máluszt(mert azt egy tolis bármikor tud lopni, a hadisnak meg nem kell sok, de ott a fosztás) és az ártóvari plusz készülijét is, de nem +3%-ot hanem +1%-ot vagy +2%-ot(harcban már a +1% is nagy hátrány!)
szerintem ez egy jó megoldás volna, a normális elfeket arra ösztönözné h ne legyenek egy áttörhetetlen bunkerban, aki meg bunkerban van az így járt

Andrew 05-13-2007 17:32

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 95960)
én is kutyalee ötletét támogatom, csak a saját példámból is kiindulva:
van 12%barakk/őrtorony/templom, 30%kocsma
ez egy olyan ori amit a 30%barakkos ork be tud ütni, cserébe tudok tolizni, és gömbölgetni si egy kicsit(hadisokat, gyengéb tolisokat)
a jelenlegi máluszokkal egy hadis ütése után nem tudom h mit tudnék kezdeni a dolgokkal, mert a hadist egyáltalán nem tudom megtorolni, csak max a szövetséegesek(még van)
de ha a barakk+őrtornyos máluszt vesszük akkor a máluszom 36%, gyengülök és beüthető is vagyok(ha nem vigyázok) de azért van jelentős vari/toli erőm
eméllé elfogadnám a rúna máluszt(mert azt egy tolis bármikor tud lopni, a hadisnak meg nem kell sok, de ott a fosztás) és az ártóvari plusz készülijét is, de nem +3%-ot hanem +1%-ot vagy +2%-ot(harcban már a +1% is nagy hátrány!)
szerintem ez egy jó megoldás volna, a normális elfeket arra ösztönözné h ne legyenek egy áttörhetetlen bunkerban, aki meg bunkerban van az így járt

az ártó az maradjon szépen +3%, azzal semmi gond nincs, csak kerüljön ki közülük a tk nyitás és a felfedés
ha azt nézed, a rengetés most csak 30%-al fogyaszt több készülit :D

Penya 05-13-2007 19:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95930)
.

Támogatom kutyulee ötletét: malusz=(torony+barakk)*1,5/terület (szeritnem elég egyszerű képlet)

Sok az 1,5 es szorzó. Lehetne mondjuk 1,1 (vagy 1 :) ). Sokal jobb lenne, nem kapnának akkor maluszokat. 1000 hekin egy 30-30-as elf 66%ot kapna. Ha marad az 1,5, akkor 90%ot, vagy ha lesz max akkor 80%ot.

Andrew 05-13-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 95990)
Sok az 1,5 es szorzó. Lehetne mondjuk 1,1 (vagy 1 :) ). Sokal jobb lenne, nem kapnának akkor maluszokat. 1000 hekin egy 30-30-as elf 66%ot kapna. Ha marad az 1,5, akkor 90%ot, vagy ha lesz max akkor 80%ot.

jobbnak tartanám, amit Xeper javasolt, hogy csak a tornoykra számítson ez, mert szerintem az jelenti az elfek üthetetlenségét
vagy legalább is a tronyok aránya duplán számítson, ne büntessük azokat, akik rendes hadist próbálnak meg játszani :)

Penya 05-13-2007 20:12

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95994)
jobbnak tartanám, amit Xeper javasolt, hogy csak a tornoykra számítson ez, mert szerintem az jelenti az elfek üthetetlenségét
vagy legalább is a tronyok aránya duplán számítson, ne büntessük azokat, akik rendes hadist próbálnak meg játszani :)

Igen, van benne valami :)

Synkel 05-13-2007 21:20

Quote:

Ezt a hozzászólást semmiképp nem hagynám figyelmen kívül, bár az eddigiekhez képest határozottan újszerű megközelítést jelent. Még kiderülhet róla, hogy hülyeség, de nekem tetszik. Télleg ez vezetne az elf békés fajjá tételéhez, nem az ha gyengítjük a védekező képességeit.

Seldon 05-13-2007 22:57

10-es pont nagyon szimpatikus, emberlopás, tolifelfedés és kapunyitás retorzió-mentesítése :)
/5szörös rúna gondolom élne, csak a 3%-os készütöbblet nem/

Torony terület%-os vagy torony-barakk%-os értékes befolyásoló tényezője megfogott, nem tartom túl bonyolultnak se, hogy elf sajátmaga kiszámítsa, de tényleg épp az ellenfél kapna az elfről még több információt az elf sikeressége alapján... márpedig elf arról híres, hogyha jól csinálja, szinte semmit nem lehet róla megtudni...

Támadó toliakciókra kapjon egyszerűen általánosan 50%-os maluszt, azzal még mindig elég nagy handycappel rohangál, lásd óriást se túl egyszerű gyújtani, pedig "csak" 50%-osan védi a szieszta, viszont már "szinte" vissza tud vágni ennyivel egy gnóm varisnak, ha az ártózgatja :)

Kutyuleee 05-13-2007 23:15

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 96030)
10-es pont nagyon szimpatikus, emberlopás, tolifelfedés és kapunyitás retorzió-mentesítése :)

Torony terület%-os vagy torony-barakk%-os értékes befolyásoló tényezője megfogott, nem tartom túl bonyolultnak se, hogy elf sajátmaga kiszámítsa, de tényleg épp az ellenfél kapna az elfről még több információt az elf sikeressége alapján... márpedig elf arról híres, hogyha jól csinálja, szinte semmit nem lehet róla megtudni...

a 10espontot mindenkép szeretnénk mondhatni minden olyan javaslatb amiben szerepel a malusz. viszont a tornyos javaslatra még mindig azt mondom, hogy nehéz számolni éplista nélkül az ellennek...

Remedy 05-13-2007 23:28

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 96030)

Hm? most vagy buntessuk, vagy ne :P

Stev 05-13-2007 23:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96033)
viszont a tornyos javaslatra még mindig azt mondom, hogy nehéz számolni éplista nélkül az ellennek...

Na igen, kiváncsi vagyok, hány ember tudná megmondani mondjuk egy x eredményességű varigyilokból, hogy az elfnek mekkora malusza van.

Éplista hiányában egy esetben lehet számolni, ha a szövi igen élezett tolija nem tudja megszerezni. Ebből meg következik hogy sok a kocsma -> nincs bunkerben.

Tsobi 05-13-2007 23:52

Sziasztok ... bár kihagytam két napot,a visszaolvasás után meg kell mondjam kicsit szomorú vagyok :( Bár már nagyon dolgozzátok a részleteket a tornyos meg a "Tékásfelfedős" javaslaton,mindezt azért,mert Ati látott benne fantáziát ...a többiben pedig nem igazán ... Ha lettem volna akkor,mikor ki lett mondva,hogy pl a 8-as javaslat 'felejtős',hogy klasszikustól idézzek,akkor én biza akkor és ott nem hagytam volna annyiban ...megfelelő kidolgozással szerintem biztosan találtunk volna egy olyan megoldást a dologra,hogy mindenknek jó legyen,ne lehessen összekavarni,hogy kire mikor érvényesek a malluszok és ki támadott mikor és hogy ...És szerintem a súgóban ehhez lehetett volna a legjobb,legvalósághűbb és legegyszerűbb mesét kitalálni,hogy mit miért és hogyan reagál le egy elf... Kicsit túl hamar kukába lett dobva az ötlet ... mindegy is... jobb híján a 10-est támogatom,a "tékáfelfedőset" :D

Tsobi 05-13-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 96035)
Na igen, kiváncsi vagyok, hány ember tudná megmondani mondjuk egy x eredményességű varigyilokból, hogy az elfnek mekkora malusza van.

Éplista hiányában egy esetben lehet számolni, ha a szövi igen élezett tolija nem tudja megszerezni. Ebből meg következik hogy sok a kocsma -> nincs bunkerben.

Van szerencsém ismerni pár igen jó játékost,akiknek az ilyeshfajta számolás nem okozna gondot .. :)

Kutyuleee 05-13-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 96035)

pl egy tüzgömbiből rögtön kiderül hogy full ijas-es vagy ijj/pacis, esetleg full elites(ilyet is láttam már 4 topban is...) de a tüzgömbi arányaiból meglehet azért saccolni a seregek arányát.... ha meg főleg íjj hulik akkor illik feltételezni magas torony %-ot is...

Tsobi 05-13-2007 23:54

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96039)
pl egy tüzgömbiből rögtön kiderül hogy full ijas-es vagy ijj/pacis, esetleg full elites(ilyet is láttam már 4 topban is...) de a tüzgömbi arányaiból meglehet azért saccolni a seregek arányát.... ha meg főleg íjj hulik akkor illik feltételezni magas torony %-ot is...

Vagy ha belefér,akkor rengetni egyet :)

Stev 05-13-2007 23:57

Quote:

Van igazság benne! Ha én békés ország vagyok, akkor miért a szomszéd terméséből éljek? A konfliktusok legtöbbször szerintem tekizéssel kezdődnek. Ha viszont a békés elfet beütik földre, vagy elkezdik ártózni hogy üthető legyen, akkor erre már had reagálhasson. Viszont ez akkor lenne járható, ha a bányamalusza megszűnne szerintem.

Aki meg azért gyújtogat mert unatkozik, szerintem is mehet anarchba!

Stev 05-14-2007 00:03

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96039)

Fordítva értettem. Tudom jól, hogy a tűzgömbi mennyi mindent elárul. de abból, hogy az elf egy akcióra hány varit gyilkolt le, kicsit azért nehezebb számolni szerintem.

Stev 05-14-2007 00:05

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 96038)
Van szerencsém ismerni pár igen jó játékost,akiknek az ilyeshfajta számolás nem okozna gondot .. :)

Speciel a számolások nekem sem okoznak gondot. Ha tisztában van vele az ori tulaja, hogy egy malusz nélküli gyilkolásra hány egységet veszítene, abból gyerekjáték kiszámolni, hogy a hullott egység ennek hány százaléka.

Smooth Scroller 05-14-2007 00:09

a tuzgolyo teljesen megbizhatatlan. neha alig ol ijaszt es sok mas sereget jobban, neha pedig forditva. az csalodni fog, aki ebbol messzemeno kovetkezteteseket levon. foleg aki meg ennek alapjan pontosan is akar szamolni.

Kutyuleee 05-14-2007 00:17

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 96037)
Sziasztok ... bár kihagytam két napot,a visszaolvasás után meg kell mondjam kicsit szomorú vagyok :( Bár már nagyon dolgozzátok a részleteket a tornyos meg a "Tékásfelfedős" javaslaton,mindezt azért,mert Ati látott benne fantáziát ...a többiben pedig nem igazán ... Ha lettem volna akkor,mikor ki lett mondva,hogy pl a 8-as javaslat 'felejtős',hogy klasszikustól idézzek,akkor én biza akkor és ott nem hagytam volna annyiban ...megfelelő kidolgozással szerintem biztosan találtunk volna egy olyan megoldást a dologra,hogy mindenknek jó legyen,ne lehessen összekavarni,hogy kire mikor érvényesek a malluszok és ki támadott mikor és hogy ...És szerintem a súgóban ehhez lehetett volna a legjobb,legvalósághűbb és legegyszerűbb mesét kitalálni,hogy mit miért és hogyan reagál le egy elf... Kicsit túl hamar kukába lett dobva az ötlet ... mindegy is... jobb híján a 10-est támogatom,a "tékáfelfedőset" :D

jah... ha az elfet betámadják vérszemet kap és elkezd gyújtogatni...
de komolyra forditva a szót te tudnád 4nap után hogy ki is kezdte a szövi háborút??? (vagy csak ők löttek vissza???) mert az egyik verzió ha minket támadnak 1. akkor is nehezn átlátható hogy kit támadhat az elf... a 2. verzióban (hogy nem számit ki támad, csak ha ártó éri az elfet) ott meg simán kiprovokálhatja. nagyon megbonyolitaná a játékot.

a tornyos ötlet magában nekem még mindig azért nem teccik mert könnyen kijátszható. főleg A-ban. jó jó megint az hogy csak az A, de csak ott nincs szövi segitség vagy Mf szorzó így ott lehet csinálni igazán majdnem hogy üthetetlen Elfet... a sima torony maluszt könnyü kijátszani egy nem Tf elfel...
a 2. javaslatom erre a barakk+tornyos azért is jobb mert feleannyit szedi csak le a maluszt ugyanakkora bontásnál, így nehezebben kijátszaható, aki meg mégis kijátszaná annak annyira le kell gyengülnie hogy könnyen üthető.

előnyei (főleg Ati meggyözésére):
-nem lehetnének az A-ban a gonocc üthetetlen piromán Elfek.
-megmaradna az Elf mint tolis alternativa
-mert úgyanúgy mint eddig szinesitené a játékot az Elf faj. Mert sztem azzal Ati te is egyetértesz hogy az nem játék hogy elzárva a külvilágtól csak gombokat nyomogatok, mert az Elf most csak úgy jó, hogy fedezget és imádkozik hogy ne vegyék észre. mert hiába békés faj, nem tudja megvédeni magát... az meg neked sem érdeked hogy legyen egy faj amivel csak úgy érdemes játszani hogy mf-ként fedezgetve. és folyamatosan szabizva azok miatt akik utaznak rá...

én nem fogadom el azt az érvet hogy az elf éjszaka többet gyújt mint számitanék rá, mert lentebb nincs úgy betonozodva, ha meg mégis akkor nem tud begyújtani (ha meg begyújt így is az az én hibám), 2-5. szintig simán üthető az Elf,(sőt ártható is.)eddig se volt olyan Elf amit ne lehetett volna szétszedni. A-ban pedig már képtelen lennének gyújtogatni a KB Elfek akik állitolag akkora gondot okoznak...
olyan játék lévén amiben minimáls a véletlen tényező, mindent lehet tudni. egy Elfnél csak akkor számithatsz biztosra ha meg van róla minden infó, amúgy nem. így ha te másra számitasz éjszaka a te hibád. mivel feltételeztél vmit amit nem tudsz... te tévedtél, nem a számitás rossz...
ütéseknél is úgyanígy saccolsz, ha nincs éplistád, és akkor is tévedhetsz...

Kutyuleee 05-14-2007 00:20

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 96046)
a tuzgolyo teljesen megbizhatatlan. neha alig ol ijaszt es sok mas sereget jobban, neha pedig forditva. az csalodni fog, aki ebbol messzemeno kovetkezteteseket levon. foleg aki meg ennek alapjan pontosan is akar szamolni.

pontosan nem lehet de ha megölsz 232 ijászt és 0 egyéb katit abból tudod hogy full íjas... a pontos arányra nem lehet természetes számitani, de arra igen, hogy csak ijja van, vagy hogy több ijja mint lova, esetleg hogy több lova mint ijja... tehát ilyenre rájössz 2 tüzbogyoból:D

Kutyuleee 05-14-2007 00:23

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 96038)

nem hiszem hogy megmondja neked hogy 34,2% a malusz vagy 46,8%... mivel ahogy Smooth scroller is elmondta, nem mindig ugyanannyit öl a gyilok...
a 12%különbség pedig 8%barakk/torony plusz ami marhasok, mert több mint 10%al több ló kell neked hogy beférj, ami nem mind1!!! és nem kis különbség

Smooth Scroller 05-14-2007 00:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96053)
pontosan nem lehet de ha megölsz 232 ijászt és 0 egyéb katit abból tudod hogy full íjas... a pontos arányra nem lehet természetes számitani, de arra igen, hogy csak ijja van, vagy hogy több ijja mint lova, esetleg hogy több lova mint ijja... tehát ilyenre rájössz 2 tüzbogyoból:D

ez pontosan igy igaz, csak stev mar arrol beszelt, hogy mindebbol milyen frankon ki lehet tok pontosan szamolni mindent. en erre mondtam, hogy messze nem igaz. tehat en csak az aranyokrol beszeltem.

Stev 05-14-2007 00:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95895)

A csak munkahelyről játszóknak is adjunk lehetőséget hozzászólni a témához, a hétfőt még mindenképp meghagyom erre.

Próbálkozom a meggyőzéssel! :)

Elfogadom, az elf olyan faj, amivel a keveset belépő, nem kimondottan fanatikus emberek viszonylagos békességben tudnak játszogatni.
Viszont az A topjából szerintem látszik, hogy ugyanakkor a folyton benn lévő fanatikusok számára is egy megfelelő faj tud lenni. És nekik szerintem azért felel meg, mert a fantomsereg rejtekében stratégiailag az egyik, ha nem a legjobban kihasználható, variálható faj. Hasonlóan a gnómhoz, bevethető hadiként, variként, toliként, (egyikből sem a legjobb, de mindben jó) sőt a gnómmal ellentétben etetni is tudja a tf hadi társakat, jó szövetséges.
(Bocsánat, mindez múltidő.:( ) A jelenlegi maluszokkal a Hóditó, mint stratégiai játék egyik stratégáknak való faját "kötöztük az őrtornyok lábához".
Erre szerintem jó gyógyír lenne a toronyfüggő malusz, hisz stratégia szempontjából sokszínűbb játékra lenne alkalmas, lennének a békés bunkerelfek akiket szinte lehetetlen bántani, és meglehetnének továbbra is az aktív elfek, akik az erő homályában szabadabban alakíthatnák taktikájukat, mérlegelve hogy az adott csopi adott térségéhez melyik felállás a legkedvezőbb.
Valamint így alkalmas lenne a faj mind az öt szinten való játékra, nagy és kislétszámú csopikra egyaránt. Jelenleg a 3. és 2. szintre szvsz teljesen alkalmatlan. A-ban maradtak felhasználási területei, 5ön, 4en pedig még tevékenyen is el lehet tengődni vele.

A játékot pedig ez az egy képlet nem bonyolítaná meg. Egy átlag mf akkor se sok kárt tud tenni benne, ha csak 10/10es az elf szöviben, ha pedig szövik kerülnek szembe, már egyszerűen be lehet gyűjteni az infot az elfről, a malusz kiszámításához nem kell csak egy terület a gömbről, és torony+barakkszám (v csak toronyszám) az ép.listáról. Ha valamelyik nem sikerül, máris lehet következtetni hogy mennyi kocsmája/temploma van. Ha meg sikerül mindkettő, akkor nem nagyon kell tartani az elf ártóitól.

Smooth Scroller 05-14-2007 01:02

hogy a masik oldal is hallassa a hagjat, en orulok az elf ilyen iranyu gyengitesenek.

Stev 05-14-2007 01:05

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 96058)
ez pontosan igy igaz, csak stev mar arrol beszelt, hogy mindebbol milyen frankon ki lehet tok pontosan szamolni mindent. en erre mondtam, hogy messze nem igaz. tehat en csak az aranyokrol beszeltem.

Ez messze nem igaz, a tlabdacsról annyit mondtam hogy sokmindent elárul. Én pont arról beszéltem, hogy az elf által elkövetett ártó eredményéből ember legyen a talpán aki megmondja hogy az elfnek mekkora malusza van persze meglehet, ha az ember tud egy pontos %ot, hogy mennyi hullik mondjuk variból, és akkora hekin történik a dolog, hogy 1-2%okkal lehet érdemben számolni.

All times are GMT +1. The time now is 13:08.