![]() |
Quote:
Annyi b utaságot hordasz össze hogy talán jobban járnál a teve nevelgetéssel. Azért mert Te nem tudsz valamit, nem kell szabályt módosítani. Tanulj meg játszani és utánna gyere ide ötletelni inkább. Most hogy olvastam az elmúlt két napot vagy öt hozzászólásodra is adtamn volna pirosat de sajnos nem tudok még adni, de rajta vagyok az ügyön. |
Quote:
az meg teljesen mindegy hányszor fordul elő. Ha veled történne meg már érdekelne:) |
Quote:
egy pár napos klánba léptem be (előttem léptek föl sorban az emberek, már B-ben megbeszéltük, hogy együtt leszünk, és napokig beszéltüki ki milyen orival lesz, és hogyan fogunk fellépni), ahol én voltam a 4. ország. és mindenki védte magát. és csak hogy tudd, ennek a 3 embernek is valahogyan fel kellett lépnie, éppen ezt mondtam el neked tanácsban, de ha ennyire sem vagy képes, arról már nem én tehetek... |
Quote:
sztem az igazat megvallva egyszer sem.. |
Quote:
|
Quote:
Nem értem miért kell csőlátással rendelkezni. Nem egy számoló és tervező excell tábla vagy progi van. Szint lépés előtt tervezd meg az országod, ha négyen is léptek és együtt akartok maradni, szervezzétek meg a lépési sorrendet. Gnómot elfet, óriást nem oylan egyszerü beütni mégha saját magát eteti is. A másik három meg léphet tanya nélkül is akár. Ha az első tagot előre küldik. |
Rossz irányba megy szerintem ez a vita. Abszolut nem érdekel, hogy ki milyen ügyesen védte meg magát, amikor fellépett. Az sem érdekel, hogy be lehet-e ütni egy frissen fellépett négyes szövit klántámadással.
Az érdekel, hogy nincsenek egyenlő feltételek, mert az egyik piacozhat, a másik nem. Ezért hátrányba van az, aki egyéniben védelem alatt áll. Ezt a hátrányt a szabályok okozzák és nem a játékos ügyetlensége, tehát logikus, hogy változtassunk a szabályokon. Különben nem olyan nagy hátrány. Tulajdonképpen az is kielégít, ha az 1A sugó felhívja a figyelmet arra, hogy vigyázat, bár védelem alatt állsz, klánnal támadhatnak. |
Quote:
gnóm: 21k elit 6k ij toronyban 30 % toronyvédelem ork: 36400 paci nálam az ork nyer:) de cáfoljatok meg ha rosszul számoltam... |
támadó 36400*6*1.3*1.45= 411684
védő (21000*5+12000*6)*1.3*1.55= 356655. jelentem nekem is. |
Quote:
|
Quote:
|
oké, akkor szorozzuk meg 4-el :)
|
Quote:
A lenyeg az, hogy egyaltalan nem olyan konnyu preda, mint ahogy most a falra van festve (60-10es orkokkal szamoltam) |
Quote:
elmondásai szerint :) de teljesen mindegy :) |
Quote:
ha mindkettőt megszorozzuk néggyel akkor lehet a gnómok nyernek előkeresem a számológépem:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sot, neha hulyesegeket is ir :) |
Quote:
|
Quote:
A feltételek egyenlőek, mert mindenki ugyan azokkal a feltételekkel léphet fel az A-ba. Mindneki alapithat klánt vagy beléphet egy már meglévőbe. A súgós részt támogatom. |
Quote:
A szabályok biztosította feltételek viszont nem egyformák. (piacozás) |
Eszembe jutott még egy probléma az 1A kezdeti védelemmel kapcsolatban...
Egy országcsoport kiélezi magát B-ben, fellépnek az 1A-ba és klánt alapítanak. Még védelem alatt klántámadást indítanak. Bontással eltávolodnak a támadott klántól. Így klánnal visszatámadni nem lehet. Egyénileg meg azért támadhatatlanok, mert védelem alatt állnak. Nem igazságos, hogy a klántámadó egyénileg nem támadható vissza. Ezen az igazságtalanságon eredeti javaslatom sem segít (klánvédelem, ha minden tag egyénileg védett), mert mondjuk 9 védett ország mellé felvesznek egy nem védett nagyon pici országot és úgy klántámadnak. Azt hiszem, Gyula örömére új topicot fogok indítani a kezdeti védelem és a kezdeti piacozási lehetőség egységesítése címmel. :) |
Quote:
Te most az én értelmezésemben azt mondod, hogy az a nem egyenlő feltétel, hogy mondjuk a már 2 hete összeállt klánnak van piaca, a most alakulónak (éppen fellépő orikkal) meg nincs, és támadhatók. régebben is azok voltak, mindenki, aki fellépett.. |
Quote:
Az, hogy mindig is így volt, számomra nem érv. Ha ez komoly érv lenne, akkor a hódító még mindig a 8 évvel ezelőtti állapotában lenne. Megmaradtak volna olyan apróságok, hogy el nem férő tolvajokkal lophatsz, el nem férő seregekkel harcolhatsz, a pontlistán úgy merülsz, ahogy nem szégyelsz, klántámadásnál felvett új tagokkal támadsz... Napestig sorohatnám. Hidd el, ezek változtatási vitáin is voltak szép számmal olyan érvek, hogy eddig is így volt, ha eddig jó volt, akkor miért változtassunk, igazságtalan, hogy ezek segítségével egyesek megszedték magukat, a többieknek meg nincs meg a lehetőségük a változtatások miatt, stb. |
Quote:
|
Quote:
én a piacozást jobb megoldásnak tartanám, annak ellenére is, hogy Ati teljesen elzárkózott előle... |
Quote:
OFF :) Valóban örülök, és az uj topic ötlete talán jobb is mint a jelenlegi. Bár a problémádat most sem érzem túl életszerünek. Ha nincs ellene kifogásod az új topicba is bele fogok folyni :) |
Emberek próbáljatok már meg elrugaszkodni a gyakorlattól és elvekben gondolkozni. Egyenlőség vagy nem? Ez itt a kérdés. Pusztán elvi síkon. Nem az a lényeg h gondot okozott vagy nem, és nem is a szám a lényeg, hogy mennyi ilyen volt. Hagyjuk vagy ne hagyjuk h olyan legyen a játékban ami nem fair.
|
Quote:
Ezt az elvi gondolatmenetet lekövetve, ezer egy dolgot meg lehet változtatni mert nem fair. Valóban nem az. De ezen az alapon, ha teki védelemmel nem rendelkező orimat kitekizik rendesen, akkor nem menjenek el az egységeim mert az nem fair, elvégre én nem tehetek arrol hogy nem ülök a gép előt akkor mikor egy másik játékos igen. Változtassunk rajta. Tekiéziés után ne menjen el az egységem, csak a belépésemet követő első körváltásnál, mert nem fair, hogy az ok a fránya katonák lelécelnek, mig én épp húzom az igát, vagy békésen alszom. Azt hiszem elvi alapon ezt is meg lehetne változtatni :) |
Az se fair, hogy aki ezelőtt 4 évvel lépett fel a 6/ZS csoportból, annak még nem kellett megkűzdenie Kis Pistikével. Sokkal egyszerűbb volt nekik, mert Kis Pistike nagyon agresszív, és mindenkit megtámad. Ez nem fair.
Fair, vagy nem fair, a játék nem az alapján határozza meg, hogy ki a jobb, hogy valami fair, vagy sem, hanem az alapján, hogy A JELENLEG ADOTT KÖRÜLMÉNYEKHEZ ki hogyan tud alkalmazkodni. |
Itt szerintem nem az a lényeg, hogy mennyire fair, hanem egyszerűen hülyeség, hogy valaki védelem alatt van és támad vagy megtámadják.
|
Inkább mégsem írom ide amit gondolok...
|
Quote:
(kb 2lappal korábban) Ugyanezt gondoltam. Most is kitöröltem, ezen nem állok le az erősebb szakszervezettel vitatkozni Legyen ahogy nekik kényelmesebb, és ahogy az érdekük kívánja. ;) Más is túlélte már ezt az igazságtalanságot. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Ha ennyi embernek fontos ez akkor én sem vagyok többé ellene.
Azért sajnálom, hogy a lökött piacstop miatt kell valakit megvédeni :( A piacok zárásának az első 24 körben van egyáltalán bármilyen értelme bármelyik csoportban??? Ha az egységesítés az elv akkor minden csopiban le kellene venni a piacstopot 2 körre aztán jónapot... |
gondolom amíg nincs meg a kötelező tekercskopás, addig nem akarnak piacra engedni minket.. :rolleyes:
és ha a lenti szinteken 24 óra, akkor egységesen legyen az A-ban is.. amúgy nem tudom, hogy ezen kivül milyen gyarkolati haszna van :) |
Quote:
Quote:
Szerintem a kezdeti védelemnek az 5-s csoporton kívül semmi értelme. Ezért az egységesítés érdekében az 5-s szint kivételével minden csoportban megszüntetném a kezdeti védelmet. Az eredeti javaslatomat már nem támogatom, mert mint írtam, kijátszható. (Klántámadhatna például egy 9 egyénileg védett ori plusz 1 nem védett) Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:01. |