Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1A kezdeti klánvédelem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1758)

Gyula 06-18-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103797)
szerinted 24 kör éhezés után hány épületed nem fog működni? Te tényleg nem érted mi a probléma vagy szőke vagy?:D

Rexa kétségeim vannak a felöl hogy Te az ötdök szintet elhagytad már valaha???
Annyi b utaságot hordasz össze hogy talán jobban járnál a teve nevelgetéssel.
Azért mert Te nem tudsz valamit, nem kell szabályt módosítani. Tanulj meg játszani és utánna gyere ide ötletelni inkább.

Most hogy olvastam az elmúlt két napot vagy öt hozzászólásodra is adtamn volna pirosat de sajnos nem tudok még adni, de rajta vagyok az ügyön.

rexa 06-18-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 103804)
az a megoldás, h fellép a szövi egyik tagja, klánt alapít.. 24kör múlva jönnek a többiek szépen sorban, nem egyszerre.. amúgy, ha engem kérdezel, én nem íjakkal lépnék, hanem lóval.. ha már védeni úgysem tudom (mert ugye ez a parátok, hogy etetni kell, emiatt sok tanya kell, és jujjj beüthető az ország klánszinten), akkor legalább menjek szembe..
de véleményem szerint a védelem alatt álló országból álló egyszemélyes klánokat az első 24órában beütők száma olyan mértékben elenyésző, hogy foglalkozni sem érdemes vele.. az 1/A is csak egy szint, nem a mumus.. kicsit máshogy működik, mint a többi.. de ezt már több ezren átvészelték :rolleyes:

lényegében amúgy nem a kezdeti klánvédelemmel van gondom, mert legyen, szvsz sok vizet nem zavar, ha lesz akkor sem.. csak nem érzem valós problémának azokat az érveket, amiket felsorakoztattok..

szerinted ha lóval lépsz fel hányszor ütnek be míg max 1x tudsz szembemenni?
az meg teljesen mindegy hányszor fordul elő. Ha veled történne meg már érdekelne:)

Zsáni 06-18-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103806)
Az a cél, hogy egyenlőek legyenek a feltételek... A támadó cserélgetheti a seregét és átépíthet Te meg maximum nézheted ahogy ütnek
de veled tényleg kár vitatkozni
beültél egy meglevő klánba és megvédtek a többiek
így nem nehéz jobbnak lenni...gratula hozzá majd tanulok tőled

nagyon tévedsz!!! foggalmad sincs róla, hogy én hogyan léptem föl, tehát fejezd be a személyeskedést.
egy pár napos klánba léptem be (előttem léptek föl sorban az emberek, már B-ben megbeszéltük, hogy együtt leszünk, és napokig beszéltüki ki milyen orival lesz, és hogyan fogunk fellépni), ahol én voltam a 4. ország. és mindenki védte magát.
és csak hogy tudd, ennek a 3 embernek is valahogyan fel kellett lépnie, éppen ezt mondtam el neked tanácsban, de ha ennyire sem vagy képes, arról már nem én tehetek...

Deni 06-18-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103811)
az meg teljesen mindegy hányszor fordul elő. Ha veled történne meg már érdekelne:)

Remynél a pont.. :D

sztem az igazat megvallva egyszer sem..

Zsáni 06-18-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103807)
Szamoltam kicsit, ha mar senki nem tette.

Nezzuk:

fellep 4 gnom, 45% barakk, 10% torony, ij elit, tanyasan.

adott 4 ork.

Legyen mindenki tudos.

A 4 ork a 4 gnomot 70% tamadobarakkal _sem_ tudja klanban beutni. (azonos katmoralnal).

Es akkor meg szembemenetelrol nem is beszeltunk...

köszönjük szépen a számolást :)

Gyula 06-18-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103811)

Mindjárt sirok, annyi hülyeséget összehordasz. Szerinted hányszor ütnek be 24óra alatt? Elárolom, téged minimum 24szer ha nem tartod titokban hogy melyik orival mikor lépsz fel az A-ba!

Nem értem miért kell csőlátással rendelkezni. Nem egy számoló és tervező excell tábla vagy progi van. Szint lépés előtt tervezd meg az országod, ha négyen is léptek és együtt akartok maradni, szervezzétek meg a lépési sorrendet.
Gnómot elfet, óriást nem oylan egyszerü beütni mégha saját magát eteti is. A másik három meg léphet tanya nélkül is akár. Ha az első tagot előre küldik.

-Fegya- 06-18-2007 18:14

Rossz irányba megy szerintem ez a vita. Abszolut nem érdekel, hogy ki milyen ügyesen védte meg magát, amikor fellépett. Az sem érdekel, hogy be lehet-e ütni egy frissen fellépett négyes szövit klántámadással.
Az érdekel, hogy nincsenek egyenlő feltételek, mert az egyik piacozhat, a másik nem. Ezért hátrányba van az, aki egyéniben védelem alatt áll. Ezt a hátrányt a szabályok okozzák és nem a játékos ügyetlensége, tehát logikus, hogy változtassunk a szabályokon.

Különben nem olyan nagy hátrány. Tulajdonképpen az is kielégít, ha az 1A sugó felhívja a figyelmet arra, hogy vigyázat, bár védelem alatt állsz, klánnal támadhatnak.

rexa 06-18-2007 18:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103807)
Szamoltam kicsit, ha mar senki nem tette.

Nezzuk:

fellep 4 gnom, 45% barakk, 10% torony, ij elit, tanyasan.

adott 4 ork.

Legyen mindenki tudos.

A 4 ork a 4 gnomot 70% tamadobarakkal _sem_ tudja klanban beutni. (azonos katmoralnal).

Es akkor meg szembemenetelrol nem is beszeltunk...

akkor számoljuk ki 1000 hekin 1 országra...

gnóm: 21k elit 6k ij toronyban 30 % toronyvédelem
ork: 36400 paci

nálam az ork nyer:)
de cáfoljatok meg ha rosszul számoltam...

Grabi 06-18-2007 18:24

támadó 36400*6*1.3*1.45= 411684

védő (21000*5+12000*6)*1.3*1.55= 356655.

jelentem nekem is.

rexa 06-18-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 103824)

jelentem nekem is.

köszönöm szépen a számolást:)

Zsáni 06-18-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103826)
köszönöm szépen a számolást:)

klánról volt szó. nem?

Grabi 06-18-2007 18:53

oké, akkor szorozzuk meg 4-el :)

Remedy 06-18-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 103824)

jelentem nekem is.

A tamadobarakk volt az eliras a mondatban, a lenyegen nem valtoztat, akkor is nagyon nehez beutni oket klanban...

A lenyeg az, hogy egyaltalan nem olyan konnyu preda, mint ahogy most a falra van festve

(60-10es orkokkal szamoltam)

Zsáni 06-18-2007 19:00

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 103831)
oké, akkor szorozzuk meg 4-el :)

csak azért jegyeztem meg rexának, mert ők például 4-en szándékoznak lépni ;)
elmondásai szerint :)

de teljesen mindegy :)

rexa 06-18-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 103830)
klánról volt szó. nem?

jaa klán
ha mindkettőt megszorozzuk néggyel akkor lehet a gnómok nyernek
előkeresem a számológépem:D:D:D

Zsáni 06-18-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 103840)
jaa klán
ha mindkettőt megszorozzuk néggyel akkor lehet a gnómok nyernek
előkeresem a számológépem:D:D:D

odaadhatnád kölcsönbe is, nem ártana egy itthon ;)

-Fegya- 06-18-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103832)
A tamadobarakk volt az eliras a mondatban,

Ne mondd már, hogy Remy valamit elírt! Olyan nincs! :D

Remedy 06-18-2007 19:27

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103845)
Ne mondd már, hogy Remy valamit elírt! Olyan nincs! :D

De, sot nem is ritkan.... :)

Sot, neha hulyesegeket is ir :)

lacqa 06-18-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 103847)
De, sot nem is ritkan.... :)

Sot, neha hulyesegeket is ir :)

de ezeket direkt, nem? :)

Gyula 06-18-2007 21:24

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103822)
Rossz irányba megy szerintem ez a vita. Abszolut nem érdekel, hogy ki milyen ügyesen védte meg magát, amikor fellépett. Az sem érdekel, hogy be lehet-e ütni egy frissen fellépett négyes szövit klántámadással.
Az érdekel, hogy nincsenek egyenlő feltételek, mert az egyik piacozhat, a másik nem. Ezért hátrányba van az, aki egyéniben védelem alatt áll. Ezt a hátrányt a szabályok okozzák és nem a játékos ügyetlensége, tehát logikus, hogy változtassunk a szabályokon.

Különben nem olyan nagy hátrány. Tulajdonképpen az is kielégít, ha az 1A sugó felhívja a figyelmet arra, hogy vigyázat, bár védelem alatt állsz, klánnal támadhatnak.

A feltételek egyenlőek, mert mindenki ugyan azokkal a feltételekkel léphet fel az A-ba. Mindneki alapithat klánt vagy beléphet egy már meglévőbe.

A súgós részt támogatom.

-Fegya- 06-19-2007 06:58

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 103868)
A feltételek egyenlőek, mert mindenki ugyan azokkal a feltételekkel léphet fel az A-ba. Mindneki alapithat klánt vagy beléphet egy már meglévőbe.

Az igaz, hogy a játék szabályai mindenkire egyformán vonatkoznak. Még szép!

A szabályok biztosította feltételek viszont nem egyformák. (piacozás)

-Fegya- 06-19-2007 07:28

Eszembe jutott még egy probléma az 1A kezdeti védelemmel kapcsolatban...

Egy országcsoport kiélezi magát B-ben, fellépnek az 1A-ba és klánt alapítanak. Még védelem alatt klántámadást indítanak. Bontással eltávolodnak a támadott klántól. Így klánnal visszatámadni nem lehet. Egyénileg meg azért támadhatatlanok, mert védelem alatt állnak.
Nem igazságos, hogy a klántámadó egyénileg nem támadható vissza.

Ezen az igazságtalanságon eredeti javaslatom sem segít (klánvédelem, ha minden tag egyénileg védett), mert mondjuk 9 védett ország mellé felvesznek egy nem védett nagyon pici országot és úgy klántámadnak.

Azt hiszem, Gyula örömére új topicot fogok indítani a kezdeti védelem és a kezdeti piacozási lehetőség egységesítése címmel. :)

Zsáni 06-19-2007 07:39

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103880)
Az igaz, hogy a játék szabályai mindenkire egyformán vonatkoznak. Még szép!

A szabályok biztosította feltételek viszont nem egyformák. (piacozás)

Ezzel nem értek egyet. Mindenki ugyanazzal a szabályok biztosította feltétellel lépett A-ba, piac nélkül. Eddig is megoldották, szerintem ezután is képesek lesznek rá.

Te most az én értelmezésemben azt mondod, hogy az a nem egyenlő feltétel, hogy mondjuk a már 2 hete összeállt klánnak van piaca, a most alakulónak (éppen fellépő orikkal) meg nincs, és támadhatók. régebben is azok voltak, mindenki, aki fellépett..

-Fegya- 06-19-2007 08:00

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 103882)
Te most az én értelmezésemben azt mondod, hogy az a nem egyenlő feltétel, hogy mondjuk a már 2 hete összeállt klánnak van piaca, a most alakulónak (éppen fellépő orikkal) meg nincs, és támadhatók. régebben is azok voltak, mindenki, aki fellépett..

Az a nem egyenlő feltétel, hogy egy csatában az egyik fél piacozhat, a másik fél pedig önhibáján kívül, a szabályok miatt nem piacozhat.

Az, hogy mindig is így volt, számomra nem érv. Ha ez komoly érv lenne, akkor a hódító még mindig a 8 évvel ezelőtti állapotában lenne. Megmaradtak volna olyan apróságok, hogy el nem férő tolvajokkal lophatsz, el nem férő seregekkel harcolhatsz, a pontlistán úgy merülsz, ahogy nem szégyelsz, klántámadásnál felvett új tagokkal támadsz... Napestig sorohatnám. Hidd el, ezek változtatási vitáin is voltak szép számmal olyan érvek, hogy eddig is így volt, ha eddig jó volt, akkor miért változtassunk, igazságtalan, hogy ezek segítségével egyesek megszedték magukat, a többieknek meg nincs meg a lehetőségük a változtatások miatt, stb.

kiep 06-19-2007 08:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103883)
Az a nem egyenlő feltétel, hogy egy csatában az egyik fél piacozhat, a másik fél pedig önhibáján kívül, a szabályok miatt nem piacozhat.

Az, hogy mindig is így volt, számomra nem érv. Ha ez komoly érv lenne, akkor a hódító még mindig a 8 évvel ezelőtti állapotában lenne. Megmaradtak volna olyan apróságok, hogy el nem férő tolvajokkal lophatsz, el nem férő seregekkel harcolhatsz, a pontlistán úgy merülsz, ahogy nem szégyelsz, klántámadásnál felvett új tagokkal támadsz... Napestig sorohatnám. Hidd el, ezek változtatási vitáin is voltak szép számmal olyan érvek, hogy eddig is így volt, ha eddig jó volt, akkor miért változtassunk, igazságtalan, hogy ezek segítségével egyesek megszedték magukat, a többieknek meg nincs meg a lehetőségük a változtatások miatt, stb.

Ezzel teljes mértékben egyetértek!

Zsáni 06-19-2007 08:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103883)

Biztosan igazad van. Én még mindig csak azt tudom elmondani, hogy nem értem a problémátokat. nézegetem a teljest, nézegetem a klántámadásokat, naponta 10-12 egyéni, és talán 3-4 klántámadás van. az egész csoportban. nem hinném, hogy erre a módosításra szükség lenne...egyébként meg tényleg úgy van, ahogy Deni mondta, ha valaki ettől a kivételes esettől fél, akkor lépjenek lovakkal, és menjenek szembe...
én a piacozást jobb megoldásnak tartanám, annak ellenére is, hogy Ati teljesen elzárkózott előle...

Gyula 06-19-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103881)
Azt hiszem, Gyula örömére új topicot fogok indítani a kezdeti védelem és a kezdeti piacozási lehetőség egységesítése címmel. :)

OFF

:) Valóban örülök, és az uj topic ötlete talán jobb is mint a jelenlegi.
Bár a problémádat most sem érzem túl életszerünek. Ha nincs ellene kifogásod az új topicba is bele fogok folyni :)

Penya 06-19-2007 19:11

Emberek próbáljatok már meg elrugaszkodni a gyakorlattól és elvekben gondolkozni. Egyenlőség vagy nem? Ez itt a kérdés. Pusztán elvi síkon. Nem az a lényeg h gondot okozott vagy nem, és nem is a szám a lényeg, hogy mennyi ilyen volt. Hagyjuk vagy ne hagyjuk h olyan legyen a játékban ami nem fair.

Gyula 06-19-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 104022)
Emberek próbáljatok már meg elrugaszkodni a gyakorlattól és elvekben gondolkozni. Egyenlőség vagy nem? Ez itt a kérdés. Pusztán elvi síkon. Nem az a lényeg h gondot okozott vagy nem, és nem is a szám a lényeg, hogy mennyi ilyen volt. Hagyjuk vagy ne hagyjuk h olyan legyen a játékban ami nem fair.

Ezt az elvi gondolatmenetet lekövetve, ezer egy dolgot meg lehet változtatni mert nem fair. Valóban nem az.

De ezen az alapon, ha teki védelemmel nem rendelkező orimat kitekizik rendesen, akkor nem menjenek el az egységeim mert az nem fair, elvégre én nem tehetek arrol hogy nem ülök a gép előt akkor mikor egy másik játékos igen. Változtassunk rajta. Tekiéziés után ne menjen el az egységem, csak a belépésemet követő első körváltásnál, mert nem fair, hogy az ok a fránya katonák lelécelnek, mig én épp húzom az igát, vagy békésen alszom.

Azt hiszem elvi alapon ezt is meg lehetne változtatni :)

Ati 06-19-2007 19:41

Az se fair, hogy aki ezelőtt 4 évvel lépett fel a 6/ZS csoportból, annak még nem kellett megkűzdenie Kis Pistikével. Sokkal egyszerűbb volt nekik, mert Kis Pistike nagyon agresszív, és mindenkit megtámad. Ez nem fair.

Fair, vagy nem fair, a játék nem az alapján határozza meg, hogy ki a jobb, hogy valami fair, vagy sem, hanem az alapján, hogy A JELENLEG ADOTT KÖRÜLMÉNYEKHEZ ki hogyan tud alkalmazkodni.

-Fegya- 06-19-2007 21:19

Itt szerintem nem az a lényeg, hogy mennyire fair, hanem egyszerűen hülyeség, hogy valaki védelem alatt van és támad vagy megtámadják.

Lezúziusz 06-20-2007 10:28

Inkább mégsem írom ide amit gondolok...

Kubbi 06-20-2007 10:53

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 104120)
Inkább mégsem írom ide amit gondolok...

Én még pont láttam amit írtál, én is megírtam az üzim, de aztán kitöröltem.
(kb 2lappal korábban)
Ugyanezt gondoltam.

Most is kitöröltem, ezen nem állok le az erősebb szakszervezettel vitatkozni
Legyen ahogy nekik kényelmesebb, és ahogy az érdekük kívánja. ;)
Más is túlélte már ezt az igazságtalanságot. :D

Kutyuleee 06-20-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 104129)
(kb 2lappal korábban)
Ugyanezt gondoltam.

én is láttam még, ugyan le nem irtam de ugynazat gondolom.

Gyula 06-20-2007 16:13

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 104129)
(kb 2lappal korábban)
Ugyanezt gondoltam.

Milyen igazságtalanságot és kinek az érdekéröl van szó? :D

monro 06-20-2007 20:37

Ha ennyi embernek fontos ez akkor én sem vagyok többé ellene.
Azért sajnálom, hogy a lökött piacstop miatt kell valakit megvédeni :( A piacok zárásának az első 24 körben van egyáltalán bármilyen értelme bármelyik csoportban??? Ha az egységesítés az elv akkor minden csopiban le kellene venni a piacstopot 2 körre aztán jónapot...

Deni 06-20-2007 20:40

gondolom amíg nincs meg a kötelező tekercskopás, addig nem akarnak piacra engedni minket.. :rolleyes:
és ha a lenti szinteken 24 óra, akkor egységesen legyen az A-ban is..
amúgy nem tudom, hogy ezen kivül milyen gyarkolati haszna van :)

-Fegya- 06-21-2007 08:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 104309)
Ha ennyi embernek fontos ez akkor én sem vagyok többé ellene.
Azért sajnálom, hogy a lökött piacstop miatt kell valakit megvédeni :( A piacok zárásának az első 24 körben van egyáltalán bármilyen értelme bármelyik csoportban??? Ha az egységesítés az elv akkor minden csopiban le kellene venni a piacstopot 2 körre aztán jónapot...

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 103881)

Majdnem pont erre gondoltam, amikor ezt írtam. Úgy gondolom, minden csoportban elég addig korlátozni a piacot, amig az el nem férő cuccok elmennek. Ehhez elég 1 körváltás. Az 5-s szinten sem okozna problémát, ha az új országok az első körváltás után piacozhatnának.

Szerintem a kezdeti védelemnek az 5-s csoporton kívül semmi értelme. Ezért az egységesítés érdekében az 5-s szint kivételével minden csoportban megszüntetném a kezdeti védelmet.
Az eredeti javaslatomat már nem támogatom, mert mint írtam, kijátszható. (Klántámadhatna például egy 9 egyénileg védett ori plusz 1 nem védett)

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104310)
gondolom amíg nincs meg a kötelező tekercskopás, addig nem akarnak piacra engedni minket.. :rolleyes:
és ha a lenti szinteken 24 óra, akkor egységesen legyen az A-ban is..
amúgy nem tudom, hogy ezen kivül milyen gyarkolati haszna van :)

Nekem is csak a tekikopás jutott eszembe, mint ellenérv. De az a max. 5% tekikopás nevetségesen kevés ahhoz képest, hogy újrázásokkal megsokszorozhatom a tekijeimet.

monro 06-21-2007 20:12

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 104414)
Az 5-s szinten sem okozna problémát, ha az új országok az első körváltás után piacozhatnának.

Egyetlen visszaélési lehetőség a 250 katona és 10-10 toli-vari ami indulásnál adott. Ezeket lehet esetleg "kinyerni" sok uj oriból. (mondjuk ezt a mai szabályok szerint 24 kör mulva is ki lehet nyerni)

-Fegya- 06-22-2007 08:19

Quote:

Originally Posted by monro (Post 104569)
Egyetlen visszaélési lehetőség a 250 katona és 10-10 toli-vari ami indulásnál adott. Ezeket lehet esetleg "kinyerni" sok uj oriból. (mondjuk ezt a mai szabályok szerint 24 kör mulva is ki lehet nyerni)

Tényleg, akár több száz országot is regisztrálhatnék és "kinyerhetném" a katonákat, majd törlöm az orikat. Nem lenne jó.

All times are GMT +1. The time now is 21:01.