![]() |
Már így is elég hátrányos egy elf helyzete. Ha belegondoltok nem igazán érezheti a győzelem ízét. Asszem az egyértelmű, hogy a föld a legértékesebb ebben a játékban, sokan rengeteg pénzt katonát áldoznak érte. Egy elf a legritkább esetben szerezhet földet háborúban. A lopásokkal egyéb műveletekkel nem lehet igazi sikerélményt szerezni, és ha ebbe most egyre gyakrabban belerondít egy-egy piros szöveg, az mégjobban elveheti az ember kedvét.
A föld 2500 heki feletti fedezésével bevezetésével majdnem meghalt az angol és a román. Ha 20% marad az elf, azzal a tamagocsizók és a magányos ritkán belépő harcosokat ölitek meg. Ha marad az elf, akkor a ritkán belépők esetleg elveszíthetik a kedvüket, míg ha emeltek 30%ra, az az orkoknak, akik valljuk meg imádnak háborúzni, marad az a kihívás, ami eddig is nagyrészt a köztudatban volt, hogy átgyalogoljanak az elfeken is. Az orkok, attól még nem adják fel, mert az elf 30ra lett emelve. A tamagocsizókra pedig szükség van, mert ők fedezik fel nekünk azokat a földeket, amelyeket a háborút jobban kedvelők lenyúlhatnak. Amit a védőérték és támadóérték növeléséről írtam, hát ahogy sejtettem nem értettétek meg. Támadásra felkészülni sokáig lehet (évekig is), hogy aztán egyszerre az egekbe emeljük a támadóértéket, míg védekezni folyamatosan kell, és azt a bizonyos védőértéket, amit Ati említ, hogy egy körre kell emelni, nos ha az nincs folyamatosan állandóan a maximumon (márpedig a maximumot nem lehet emelni), akkor már régen rossz. De hát ti ezeket mind tudjátok, úgyhogy nem is tépem tovább a szám. |
én ezt nem értem. a fanatikusok benn vannak éjjel-nappal. te azt írod legyen egy olyan faj, amit nem tudnak átütni max lóval, max tábival kimenetelkor? ha fel kaarsz jutni a top30%-ba, jól írtad lehet nem az elf faj való, bár szerintem azzal is simán lehet menni. lehet csalogatni seregeket, hiénázni...kinek mi tetszik..
tanya A-ban. ezt már írtad sokszor. az ork miért engedheti meg magának, hogy 0 tanyája legyen? az elf miért nem? az elf most azért engedheti meg magának, mert tud olyan védelmet csinálni, amivel megengedheti magának. igenigen most lehet kevesebb tanya kell neki vagy klánrakibol kell etetni. úgy gondolom az A a játék csúcsa és igenis meg kell követelni egy játékostol a sok bent létet és egy szövetségtől a 24 órás távolt, ha kell csörgetni hajnalban is vkit. ez ezen a szinten normális. hogy neked erre szükséged van, ezzel esetleg kék számhoz jutsz vagy nem, mert neked ez sok és akkor nem kell a kék szám, azt döntsd el magad |
Quote:
ha bunkert akar játszani nehogy már full védelemmel indított csata nélkül top1 akarjon már lenni... |
top1 elég nehéz a 10% fedezés határ miatt:)
|
Quote:
|
hát hüpike ebben igazad van
orkként még sosem volt gondom, elffel már többször is. ez a tapasztalatom, elffel nehezebb játszani előbbre jutni, ezért védem, és 30% bónusszal is simán be lehet verni egyébként bevehetetlen ori, csak ideiglenesen létezhet, ha nem számítjuk, hogy azt ami katonailag bevehetetlen azt szanaszét lehet rengetni és gyújtani :-D |
goldy, értem az érveid, de szerintem aki elfként a topba kerül, az keményen megszenvedett érte, sokkal sokkal többet, mint egy ork, vagy egy óriás, vagy akár egy törpe
|
Quote:
elfel ez kényelmesebb, de tovább tart azt meg nem igen értem törpével miért lenne könnyebb mint elffel???? |
de van beüthetetlen. vagyis nincs, de mégis van.
maradjunk ennél a 35-35-nél. egy orknak erre kell 75-80% barakk moráltól függően. na most ha ebből kijön maxal akkor lehet, hogy beveri az elfet, de az elf ha ügyes az ork csak 30%-os elengedése mellett 3* tuti be tudja verni, sőt ha ügyes +2 sereget is küld hátha nem koptat az ork. nagyon jól lehet ügyeskedni és haladni az elffel, csak ugyanolyan sőt időt igényel, mint pl. egy gnóm/ork az Aban. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a hiénázás sem a legjobb megoldás: nem mindig jön össze, és maximum havonta 1* van lehetőség rá. ha ilyen van, és ha nem támadsz óriási sereggel, akkor valszeg vissza fogsz fordulni, mielőtt odaérnél. Quote:
|
Quote:
nem vagyok annyira járatos A-ban, de azért egy számolást még talán el tudok végezni és ha ez az elf beveri 3 sereggel a fent említett orkot, aki elengedi a sereget, akkor én megeszem a sapkámat (általatok választott körettel :D) |
igazad van, rosszul számoltam. egyszer tuti, a többi mehet randomra. az A-ban nincs szükség szinte kocsmára, templom is csak távolozni meg védelem/vérszomjra kell
|
Quote:
|
Ööö... mi lenne ha nem offolnánk és a témánál maradnánk? :o
Az elf 30% hadi védelemmel bevehetetlen erőddé válna, vagy legalábbis olyan sereggel kéne menni, h azzal teljesen kiszolgátatnád magad a krónikázóknak és a hazakísérésnek (megjegyzem ez már most is gyakran így van, hát még ha növelnék a védelmét). Ráadásul akkor azonos védőérték eléréséhez kisebb barakkszám is elég lenne neki, így még több heki jutna másra, tovább nehezítve a gömb és az éplista megszerzését. Egyszerűen tönkretenné a játékot ha az egyik faj beütése ennyire nagy rizikót jelentene. Hölgyek-Urak, ez játék, maradjon is meg annak... Ugyanakkor az igenis változás h most derül ki h az elf valójában (majd meglátjuk, így marad-e) "csak" +20% védelmet kap, mert eddig a nyilvánosságra hozott szabályok nem fedték a valós szabályokat, ami legalábbis visszás helyzet. Hogy ez eddig hogy nem tűnt fel a készítőknek, ha máskor nem is, legalább az angolra ill. románra fordításkor, elképzelni nem tudom. Persze csak az hibázik, aki dolgozik, ilyen van. :) Nem olvastam vissza, feltételezem ezeket már mind elmondták és meg is válaszolták mások, de én is körvonalazni szerettem volna a véleményemet. :) Bocsánatot kérek azoktól, akik korábban ugyanezeket már olvasták más tollából. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
OFF
Quote:
Teljesen egyetértek, nem normális hajnalban rátelefonálni egy békésen alvó emberre egy játék miatt, pláne h az illetőnek reggel valszeg munkába, iskolába kell mennie. A valóságban, mert olyan is létezik ám... :D ON |
teljesen elfogadom. de aki így vallja ne akarjon olyanok körében maradni A-ban, ahol ez teljesen normális, hogy kelni kell, ha kellni kell
|
Sziasztok !
Meg vagyok döbbenve... Először is nem az a kérdés, hogy erősödik e az elf vagy nem, hanem a Játékosok meg kapják e azt a valóságos bónuszt, ami alapján kiválasztották a saját fajukat. "Fajok A játékban 8 különböző faj közül választhatsz. Mindegyik egy-egy különböző játékstílust képvisel: van, amelyik inkább támadó, van, amelyik inkább védekező játékhoz alkalmas, van, amelyik azoknak előnyös, akik ritkábban foglalkoznak országukkal. Tehát jól gondold meg, hogy milyen fajt választasz! " Vagyis ez alapján választottam ki a fajomat, még is úgy érzem be lettem csapva. Leszögezem, nem érdekel hogy 20 vagy 30 % a bónusz !! Felőlem lehet 20 % is. De akkor a supportnak rengetek feladata lesz, mert igen is aki a + 30 % miatt választotta az elfet, jogosan fogja azt mondani, hogy " rendbe , legyen 20 %, de én a 30 % miatt választottam, be lettem csapva ! De nem azért foglalkoztam ennyit az országommal, hogy töröljem, vagyis igen is jár 1 faj módosítás, ha módisítjuk ilyen mértékben a tulajdonságait... " Ugyan is hiába, hogy a program eddig is 20 %-kal számolt, a játékosok a súgó alapján választják az országaik faját, nem olyan dolgok miatt , amit nem is látnak. Nem hiszem , hogy lobbizniuk kéne azoknak a játékosoknak a JOGOS bónuszaikért, ami alapján kiválasztották a fajukat. Sőt... Be lettek csapva azok az orkok, akik rengetek pénzt áldoztak rá, hogy 10 % al többel menjenek ki 1-1 elfre, hogy beférjen a seregük, a súgó alapján... ha benn maradt volna az a 10 % lehet nem ütik közbe őket több sereggel lefelé stb... Sőt... A support elgondolkodhat azon a válaszokon, amiket csak úgy oda dobott nem lehet tudni hány esetben, hogy ott a súgóban le van írva minden, szinte hülyének nézve a szerencsétlen játékost, aki jól számolt mindent, még is más zajlott a játékban, mint aminek kellett volna... Kíváncsi lennék, hány esetet nézett meg valóban a support, azt hiszem a válasz benne van abban, hogy csak most derült ez ki, miután Ati megnézte a dolgokat. Még egy kérdés felvetődik... Vajon a súgóban van rosszul, vagy a program van hozzá rosszul megírva a játékban. Ugye azt senki nem akarja elhitetni velem, hogy akár hány éve, nem vette észre senki, hogy "nem jól van a súgóban a faji bónusza az elfnek" totál egyértelmű, hogy programozási hiba.. vagyis ha 20 %-ról beszélünk a továbbiakban, akkor ne köntös alá bujtatott módosításról legyen szó, hanem valljuk be igen is , hogy az elf faji bónuszainak módosításiról van szó, ami amúgy is el volt írva a programban, de erről nem az tehet aki a súgó alapján kiválasztja a faját... A minimum az lett volna, ilyen mértékű hibánál, hogy a főoldalra egyből jelezzük, hogy miről van szó, a legtöbb játékos még nem is tudja. |
Quote:
Ne haragudjon meg senki, de nekem már kicsit kezd sok lenni, a ma regisztrált ember... Lehet, kicsit paranoid vagyok, ezért előre is elnézést kérek, de nem szokott ennyi új tag, ilyen hevesen ráállni egy-egy témára. És már voltak választási csalások is. :D... Hopp most nézem. Már tegnap regizettek. :) |
nem idézem be CENSORED-ot érthető okokból. azt teljesen jogosnak tartom hogyha düllőre jut ez a topic akkor a főoladlon jelezve legyen/de akár most is...
azt hogy senki nem tudja nem hiszem hiszen több olyan ütés is szerepelt a topicban ahol előjött a gond, ahol nem 1%on múlt az ütés hanem pont ezen, amiből arra következtetek,hogy igenis tudták páran, csak hülyék lettek volna szólni. arra hogy program hiba nem nyilatkozok. ez kb olyan kérdés hogy mi volt elöbb a tyúk vagy a tojás. sokkal inkább arra kéne fényt deriteni ennek a topicnak hogy melyiket kell módositani. teljesen jogos az az agály hogy az elfet ez az elirás védte hisz feljebb már nem támadnak számolás nélkül, és tuti sokak nem támadtak ahol pont ez a 10% miatt nem fértek volna be. De ott a másik oldal amit számolásokkal igazoltam hogy az elf így is piszok erős deffes... ugyanakkora %ot felhasználva a területből nem üti be egy ork tábi sem, természetesen nincs olyan ori akit nem lehet beütni. de így is azonos feltételek mellet jóval erősebb egy elf védelme mint bármilyen más fajé, és jóval erősebb mint bármelyik más faj támadóereje azonos katonai célra felhasznált terület mellett... én tartom magam ahoz hogy az elf ezzel a 20%al is megtudja magát védeni így a súgót módositsuk... |
Quote:
|
Örülök, hogy ilyen régi nagy múltú és tudású játékos reagált beírásomra...
Csak egy dolgot kérdeznék Tőled... Mire is szavaztam? Valamit benéztél... |
Sziasztok!Nem tudom mióta 20% az elf védelme,de az tuti hogy 1 éven belül keletkezett a változás mert régebben akkor amit kiszámoltunk hogy alulról bemegy akkor az bement volna felülről is és akkoriban ha felülről ment kopp volt.Egyébként számomra lényegtelen hogy 20% vagy 30% az elf védelme,mert mindenkit be lehet ütni valahogyan. Bár ha azt vesszük hogy klánnal a 30%-al szinte beüthetetlenek akkor inkább a 20%-ot támogatom,lévén hogy én inkább a támadást favorizálom mert a védőnek mindig könnyebb dolga van.
|
Quote:
Jesszusom, az ilyen embereket ha kérhetem, akkor mellőzzék a fórumot, vicceket olvasni a viccek topicban szoktam. :) Köszi. :) |
Quote:
(mondjuk nálam még mindig a "kis harcosok" viszi a pálmát, az egynap alatt összedett negativ 6.helyével elismertségben:D) |
Ahogy elnézem, mekkora vihar lett itt, kezdem szégyellni, hogy elffel játszom... pedig már úúúúúúgy megszerettem :o :o
|
Quote:
|
Quote:
Szóval: jaaaaaj de becsaptak, jaaaaj de megszívtam, minden tervem dugába dőlt, kárbaveszett több hónap munkája, mi lesz most? (No, kapok 10000 vip kört? :D ) |
Enis egyetertek azzal, hogy a 20%-ra modositas az igenis az elf gyengitese lenne -hiaba volt eddigis ez a helyzet- mert mindenki 30%-al szamolt... nelegyel makacs Ati, hacsak nagyon elvakultan nemakarod, akkor ezt belathatod.
Mindazonaltal enis arra szavaztam, hogy 20% legyen, van neki eleg bonusza igyis. A "kisharcosokrol" meg annyit, hogy attol meg hogy nem lattatok oket erre, nembitti, hogy hulyeseget beszelnek, es csak azert mert erre a topikra regisztraltak meg nem (feltetlenul) kellene oket sz*rba nezni... |
Jódreggelt
Ahogy olvasgattam itt mindenki ork VS elf csatákkal van elfoglalva. NA akkor szösszenek egyet. Én nem játszom egyik fajt sem. Az elf eccerűen nem jön be, mert ráalszok a gépre, az orknak meg nem tetszik az arcberendezése :D Én gnóm-óriás ritkábban 50%-os elfel szoktam mendegélni. Ami eddig lejött nálam /nem számolgatva hanem tapasztalati szinten/: ha az alsóbb szinten ki lett szúrva egy elf vagy nekem jött valamilyen formában, ott kivétel nélkül az elf húzta a kurtát. 1/A már valamivel érdekesebb történet. Atti irta hogy nem szoktak vakon menni az emberek. Nem a francokat nem. De soxor mentem vakon... :D De soxor blaziroztam arra hogy nem figyel a klánja. És bizony volt két olyan esetem is amikor konferencia ment az MSN-en hogy nem férhettem volna be és mégis, tehát csalok. Én akkor arra gondoltam hogy a tag benézte a haditekit... Mondjuk ettől függetlenül benézhette is akár. :D Szal egyelőre az a stálysz, hogy nem kell az elfnek okvetlenül az ork. Megy az, igaz az 1/A-ban neccesen, egyéb hadis fajjal is... |
Akik a 30-20% vonzatában átverve érzik magukat
most őszintén mondják meg ha eleve 20% lenne kiírva más fajt választ? Mert továbbra se látom alternatíváját az elfnek bunkerolásban... továbbra is megfelelő malusz hiányában... |
nem hiszem, hogy másikat választottam volna, tolisként a fantom jobban megvéd, mint a 20 vagy a 30% ( mert ,bár vannak, akik vakon is nekimennek egy elfnek, azért a többség nem ilyen ), 1-2 ártóvari jön rám, de katonákkal nem engem szemel ki az ellenfél egy szöviháborúban.
|
Tőlem lehet 20%. Akkor is jó faj marad az elf. Majd kialakul valami új egyensúly. Valószínüleg az elfek az 1A-ban erősítenék védelmüket a kajatermelés rovására. Igazán az fizet rá, aki komolyabb vagyon nélkül 1 személyes klánban elfként akarja teljesíteni a fordulás feltételét. De nekem nem igazán tetszenek az 1 személyes klánok.
Igazán az egész vitában a kérdésfeltevés bosszant. Mármint hogy erősítsük-e tovább az elfet, amikor tulajdonképpen a gyengítéséről van szó. |
Más szempontok
Sziasztok
Miután aludtam rá egyet, két dolog jutott eszembe. 1. Ha az elf védelmét (virtuálisan) csökkentjük akkor arányaiban módosítani kell a felépítését. Mivel az elf a legjobb kajatermelő (minden szinten) kevesebb hely marad kaját termelni, ez befolyással lenne a kaja árára is. A kiélezett orkokat is jó esélyel elfek etetik. :D 2. Nem az 1/A-ban az elf leggyakrabban tolis és a plusz kiépítendő védelem helyet venne el a toliktól. Ati korábban ezt írta: Azt, hogy az elf nem 30%-ot kap, azt hiszem feltételezhetjük, hogy tapasztalták már jópáran (csak elfelejtettek róla szólni). Ennek fényében hatalmas erősítés az elf védelem tényleges 30%-ra emelése, szemben azzal, hogy egy "titkot" most mindenkinek elárulunk. Mindkettő némi átépítést igényelne mind a támadó, mind a védő oldalon, de az egyik verzió a meglevő játékot nem változtatja, a másik igen. Egyelőre én erősen arra a verzióra hajlok, amelyik nem változtatja a meglevő játékot, és nem erősíti mégtovább az amúgyis nehezeb sebezhető elfet. Ennek ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok, ha olyan érv merül fel, ami eddig elkerülte a figyelmem. Én azt gondolom a játékosok számára a legkisebb változtatás a 30% bónusz megadása lenne, mivel ez jelentené a legkisebb meglepetést a (még mit sem sejtő) nagyközönségnek. OFF Akit megtévesztene regisztrációm időpontja vagy hozzászólásaim csekély száma, azoknak tájékoztatásul közlöm, hogy a külső fórum indulásának napján reggeltem, de kb 3 hete (valszeg az e-mail címem változása miatt) töröltek a tagok közül. :cool: ON |
Míg írtam Fegya megelőzött...:D
|
All times are GMT +1. The time now is 20:52. |