Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

Xeper 12-09-2006 03:20

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 52744)
Nem hülyeség, 1verzió. A tolis verzió az amit párral azelőtt írtam. Egy kis laki? Akkor már legyen 10% a többiből legalább, abból ugyis alig lopnak. Ha meg megtudják h. haditekid nincs kiszámolják és beütnek csakazértis:o .

Az ipari tekiszám optimuma 10% bocsánat, elírtam. De most magyaráztam el másnak is és nála is annyi lett.

Csak adott hekin mondhatod, hogy optimum, mert ahogy emeled a területet, annál jobban megéri tartani.

tsandor 12-10-2006 23:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 53006)
Csak adott hekin mondhatod, hogy optimum, mert ahogy emeled a területet, annál jobban megéri tartani.

És nem így mondtam volna? Amugy csak 1000hekiig függ a területtől, utána már csak a képzett katonák számától. De a képlet ezt is tudja:) Ha 3000 katit képzel ugyanennyit kiképzel varinak, 2500as tekiár mellett igen, már 20% az ipari optimum. De ilyen magasságokban még nem jártam...
Na jó nem írok már erről ide többet mert mindjárt jön Smooth aztán megkérdi h. ennek mi köze van a topiccímhez. Ami teljesen jogos:P De akkor azt mondom h. csak a törpkedvelők olyan kiváltságosak, hogy megosszam velük számításaim;) Törp sirály:D

fenrirr 12-15-2006 05:39

azt szeretném kérdezni, hogy törppel mit hadisnak érdemes lenni, és ha igen kell tolvaj meg varázslo, mennyi?és a bankokat érdemes épiteni?

Valezius 12-15-2006 07:29

Quote:

Originally Posted by fenrirr (Post 55633)
azt szeretném kérdezni, hogy törppel mit hadisnak érdemes lenni, és ha igen kell tolvaj meg varázslo, mennyi?és a bankokat érdemes épiteni?

Hát én jól elvagyok hadisként. De nyilván szövi kérdése a dolog. A szövi segítséggel azért majdnem mindenkit be tudtam ütni :)
Hát toli, vari szerintem ízlés dolga: Vari attól függ, hogy milyen hosszú varázslatokat akarsz felrakni. Mondjuk a védelmet 21 körre, akkor olyan 8-10% templom kell szerintem. (8-cal már jól el lehet lenni, nekem néha volt 6-7 és azzal is elvoltam)
A tolival szerintem meg nagyon lehet játszani, lehet kevés, de akkor sokan viszik a tkiket, vagy lehet több (kb. 12%) és akkor is viszik a tekijeidet a tolisok, csak akkor ritkábban.

Én 10% torony+íjjal nyomulok, és ez elég sokakat kivéd.

Hát a bank meg külön kérdés, én kereskedő vagyok, tehát dupla haszon a bank. Szeritem mindenképp kell, hogy védve legyen a pénzecske. Érdemes 10-20millát az oriban tartani, hogyha látsz egy feléd tartó sereget, akkor tudj íjászt venni. (Én 5bankot tartok)

És ha nem tetszik a toli-vari arány, akkor 10óra alatt át lehet állni (építés+nyers katonák kiképzése), szóval szerintem a törpében épp az a jó, hogy gyorsan alakalmazkodik.

Alba 12-15-2006 09:07

Törpe hadis 10% toronnyal 12 % kocsamával és 10% templommal.Vatelius elég érdeks országod lehet...

Remedy 12-15-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 55648)
Hát én jól elvagyok hadisként.

Én 10% torony+íjjal nyomulok, és ez elég sokakat kivéd.

1. ez igy nem hadis.

2. nem ved kis semmit....

Valezius 12-15-2006 10:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 55688)
1. ez igy nem hadis.

2. nem ved kis semmit....

Aki nagyon akar, az be tud ütni, de minek tennék, ha vannak (sokkal) könynebb célpontok. Legfeljebb bosszúból, de ahhoz meg az kell, hogy az ember ne jó célpontot válasszon.
Tehát 105 torony+íj elég mindenki ellen, akit én támadok. (és általában a szövetségesei ellen is), ilyenkor szokott jönni 4rengés+száraz vihar, de azt 10óra alatt vissza lehet építeni.

Másrészt nem azt mondtam, hogy most ilyen az ország, de a vari, toli szabadon variálható a megadott határokban szerintem. Egy hónap alatt talán 3x loptak tekit, ami nem olyan rossz egy törpénél. Vagy tévedek?

Másrészt azért írtam egyáltalán ide, mert senki nem veszi a fáradságot, hogy válaszoljon fenrirr kérdésére. És most se azt tettétek. :-P

(Egyébként így is jut hely 36% barakknak, amivel a szövi segítséget is beleszámítva mindenkit be lehet ütni akit érdemes)

Bogár 12-15-2006 14:36

először is azzal kezdem, hogy törpével nem érdemes játszani az 5. szinten.

hadis törpével én így nyomtam (íj+elit felállás): 17% ház, 35% barakk, 5% torony, 8% templom, 12% kocsma, 17% tanya, bányák fajtánként 1-1% + 10-12 raki. teljesen önellátó ori, szóval lehet alakítgatni rajta tanyabontással. ez az ori természetesen csak 1 jó szövivel és VIP-el életképes...

Smooth Scroller 12-15-2006 16:39

ez igy igaz, az 5. szinten tul sokat ernek a tekik, emiatt sok a tekizes, a nyersi ara meg nevetseges a sok uj ori miatt, ugyhogy a torpivel nehez jatszani ott. en majd nyomok 1 tekimentes torpet ott, ha az elozovel atmegyek a 4-be. es most koszike, de nem kerek tanacsokat, hogy de ebbol tarts 15%-ot, abbol 20-at, stb. :)
maximum lakiteki lesz mas semmi.

fenrirr 12-15-2006 18:40

nagyon kösz a tippeket

Szecsa 12-15-2006 19:46

Smooth, nehez lesz :) bar ez termeszetesen csoportfuggo.
en szerintem a tekercsek hianya nagyon nagy kieses (lasd elohalott)

sok sikert! :)

Smooth Scroller 12-15-2006 21:44

ja, kamikaze lesz. ;)

petyac 12-17-2006 14:25

sziasztok kérhetnék egy éplistát törpére? 400 hekire és szövetségbe. személyiség tolvaj. előre is köszi

Remedy 12-17-2006 14:28

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56574)
sziasztok kérhetnék egy éplistát törpére? 400 hekire és szövetségbe. személyiség tolvaj. előre is köszi

rajottem hogy tok gaz ez a forum. minden kezdo tok jo orszagokkal fog rohangalni, mindenfele kulonosebb erofeszites nelkul. csak beir ide, mindenki elmond minden tapasztalatot, trukkot, eplistakat, es effektive neki szinte semmit nem kell csinalni....

Dragi 12-17-2006 14:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 56575)
rajottem hogy tok gaz ez a forum. minden kezdo tok jo orszagokkal fog rohangalni, mindenfele kulonosebb erofeszites nelkul. csak beir ide, mindenki elmond minden tapasztalatot, trukkot, eplistakat, es effektive neki szinte semmit nem kell csinalni....

de kell csinálnia :) Fel kell építeni az országot és haszálnia kell tudni

petyac 12-17-2006 14:35

Quote:

Na akkor elmondok egy titkot! Nem vagyok kezdő,csak szükségem lenne az éplistára. De nem muszály ha nem akarod,majd add más,aki kedvesebb. És igaz az te is tudod,hogy nem elég ha van éplistád,használni is tudni kell. Ez egy támpont merre induljon el egy kezdő. Ennyi.

dreaman68 12-17-2006 14:36

Quote:

most nem erre van? stratégia és tippek azért ír ide h ezeket meg is kapja. az más kérdés h kevesebbet kell használnia az eszét. de inkább írjon ide és kapjon egy jó éplistát minth beverjék párszor és akkor menjen el a kedve a játéktól
ja és még mindig rengeteg kezdő szaladgál támadókkal meg védőkkel, meg ork termelőkkel......

Dragi 12-17-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56579)
Nem vagyok kezdő

Ez egy támpont merre induljon el egy kezdő. Ennyi.

Aha mi is van ?:D

Bea Baba 12-17-2006 14:39

Quote:

Szerintem is kell azt tudni használni:D Indulásból ott a difi hogy minden ien éplista max tekire van számolva:) sokan abba belebuknak h felépitsék:D
Pláne törpével, 400 heki az also csopi valószinüleg, ott meg mindenki lop mindenkit:o

petyac 12-17-2006 14:39

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 56581)
Aha mi is van ?:D

Nem érted én sem. Törpében kezdő vagyok amúgy nem:D

Dragi 12-17-2006 14:41

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56583)
Nem érted én sem. Törpében kezdő vagyok amúgy nem:D

Akkor hajrá mindenkinek a saját hibáiból kell tanulnia :D sztem :) picit több vari mint egy átlag hadisnak picit több toli mint egy átlag hadisnak :) És nagy para nem lehet :) szvsz.

petyac 12-17-2006 14:43

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 56584)
Akkor hajrá mindenkinek a saját hibáiból kell tanulnia :D sztem :) picit több vari mint egy átlag hadisnak picit több toli mint egy átlag hadisnak :) És nagy para nem lehet :) szvsz.

tehát az a lényeg,hogy hadis beállítotság kell több varival és tolival,mint általában egy hadisnak,igaz?:D

Dragi 12-17-2006 14:45

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56585)
tehát az a lényeg,hogy hadis beállítotság kell több varival és tolival,mint általában egy hadisnak,igaz?:D

és ha olcsó a zaba akkor én megcsiálnám éheztetősre :) de nem muszáj hogy mindenképp 10 körös éheztetős legyen :) Csak ugye mivel a variknak és a toliknak kell kocsma meg templom azt valahonnét pótolni kell :) szal tartanék egy kicsit kevesebb tanyát :) de kb. úgy hogy 12-24 kör között kelljen etetni :)

petyac 12-17-2006 15:00

És mi a helyzet a bányákkal? olcsó a nyeranyag piac a csopiban L-ben:D

ja és inkább tudnátok adni éplistát mert így nem értem tisztán hogy ponosan miből mennyi is kell. köszönöm:D

SiMON 12-17-2006 15:35

wáá

Petyyaac,

Az éplista csoportfüggő. ha 2 körre 5 félelf van akkor logikus hogy bevéded magad kocsmával, de ha gnom és oriás van körülött akkor egyértelmü barrak és torony kocsma meg felejtős.
üdv
Feta

SiMON 12-17-2006 15:38

2

Ha pedig elfek vannak akkor gyorsan elhuzol 400 rol :DD

Dragi 12-17-2006 15:39

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 56615)
Ha pedig elfek vannak akkor gyorsan elhuzol 400 rol :DD

Mer mér ?:) Mi most 3. szinten a pénzes elfekre játszunk :D:D:D

SiMON 12-17-2006 15:44

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 56616)
Mer mér ?:) Mi most 3. szinten a pénzes elfekre játszunk :D:D:D

Angolban pénzes elf ? :D

Dragi 12-17-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 56617)
Angolban pénzes elf ? :D

Magyarba jah :D

De amúgy én nem tudom nem szívesen játszanék törpét azután hogy voltam már tolis :)

Xeper 12-17-2006 15:50

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 56586)
szal tartanék egy kicsit kevesebb tanyát :) de kb. úgy hogy 12-24 kör között kelljen etetni :)

23 körös éheztetés már tudós törpével sem éri meg, gazdálkodóval pedig 21 kör fölött kell annyi raki, amennyi tanya ;)

Remedy 12-17-2006 15:51

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 56614)
Petyyaac,

Az éplista csoportfüggő. ha 2 körre 5 félelf van akkor logikus hogy bevéded magad kocsmával, de ha gnom és oriás van körülött akkor egyértelmü barrak és torony kocsma meg felejtős.
üdv
Feta

lenne egy olyan bugyuta kerdesem, hogy egy torpe hogy fogja magat bevedeni kocsmaval felelf ellen? :)

SiMON 12-17-2006 15:53

.

Gondolom nem, mert nem sok elf van és azoknak se sok pénze lehet.

Na de törpe. Én pár honapja csak törpivel pörgök. Köszi Szecsa, hogy megszeretteted velem:))

Szoval
1% bányák önellátásra
3% szövinek is elég
6% full termelés

Különben pedig 1% bánya ha olcso a nyers, mellé kb 5% kovács ami szépen termeli a fegyot piacra. A fegyverben mindig jo pénz van.
28-30% Barrak mellé jut egy kevés torony is ugy 2%. Vari - toli 8%

Tekivel egyszer-kétszer lehuznak de nem mérvadó, ha meg nem akkor következő szinten vagy később rombolás és rengetés, aztán felvinni a nyersi árat:)) de olyan még nem volt hogy zöldben ne lehetett volna mindent megbeszélni.
Feta

SiMON 12-17-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 56621)
lenne egy olyan bugyuta kerdesem, hogy egy torpe hogy fogja magat bevedeni kocsmaval felelf ellen? :)

Szerintem felesleges bevédeni, ha bunko ugyis 5x visszajön. Keresni kell egy varit és leártozni. :) és megbeszélni, hogy vagy nyugton marad vagy mennek le az egyséek

Remedy 12-17-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 56624)
Szerintem felesleges bevédeni, ha bunko ugyis 5x visszajön. Keresni kell egy varit és leártozni. :) és megbeszélni, hogy vagy nyugton marad vagy mennek le az egyséek

ugy erted jkszel kell fenyegetni, es jkszezni kell ellene? :p

vagy szovibelepesre gondoltal?

Dragi 12-17-2006 15:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 56620)
23 körös éheztetés már tudós törpével sem éri meg, gazdálkodóval pedig 21 kör fölött kell annyi raki, amennyi tanya ;)

ott volt hogy kábéra :)

SiMON 12-17-2006 15:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 56625)
ugy erted jkszel kell fenyegetni, es jkszezni kell ellene? :p

vagy szovibelepesre gondoltal?

Belépsz egy szövi leártozod és kilépsz :D Varinak is jo ha olcso marad a nyers utána:D

SiMON 12-17-2006 16:00

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 56626)
ott volt hogy kábéra :)

Ha szövivel kitámad a törpi akkor még kaja sem kell:) szerintem elég 5% raki azzal már a TF is elmegy csak törődni kell az orival

Dragi 12-17-2006 16:03

Quote:

Originally Posted by SiMON (Post 56629)
Ha szövivel kitámad a törpi akkor még kaja sem kell:) szerintem elég 5% raki azzal már a TF is elmegy csak törődni kell az orival

jó de egy kezdőnek ilyet csak nem mondassz :p:p:p

petyac 12-17-2006 16:06

2% torony az nem kevés egy kicsit? vagy elittel érdemes menni?

Dragi 12-17-2006 16:07

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56631)
2% torony az nem kevés egy kicsit? vagy elittel érdemes menni?

2% ???? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: 10-15% toronynál alább ne add :P

All times are GMT +1. The time now is 00:55.