![]() |
Quote:
de mondjuk 8-900 hekin pl simán szétszednek 2 gnóm hadist...meg ne feledd el, hogy a 2feles miatt ha nem irtak hónapokig tekit, akkor is tele vannak az "éléskamra". mondjuk ha a szövi 2feles 2 óriás (1ik vari a másik hadi) akkor azért szép csatározás lenne. tolival sérthetetlenek, ha feleseket fedi a másik szövi varija, akkor a felesek varisa befér hozzá, ráadásul a 2 feles a hadisokat rengetni is tudja, nem olyan egyértelmü szerintem a szitu. 600heki felett elég erős ez a felállás is, ha nem full óriás szövi ellen vannak |
Quote:
|
Quote:
csak azért életképesek 5ösön is, mert a mezőny is olyan, amilyen - tehát lehet, hogy jó felállás 5ös szintre, de egy értelmesebb ori, vagy szövi, akiktől már lehetne is lopni rendesen, azok már csúnyán megizzasztanák :o |
Quote:
Tehát az óriások nincsenek kiszolgáltatva a tolisoknak, az orkok meg 2-3* átgázolnak a feleseken fordulónként, a gnómok esetén pedig erősen helyzetfüggő. De a leírt felállás mindenképpen hátrányból indul egy átlagos szövivel szemben. Annyi igaz, hogy gyenge mezőnyben jó az a sok toli, meg lehet gazdagodni. De felesbe 15% templom veszettül kevés, nem ajánlanám kezdőknek nyugodt lelkiismerettel -sok toliból sok hullik :) |
Quote:
A taktika kizárólag 5-be működik.Tovább nem.Onnan tudom, hogy 5-be mindig félelf tolival játszottam, ebben a felállásban, és mindig bejött.Legutóbb szintlépés előtt 50000 tekivel nyúltam le egy tornyos félelfet, és a társai nem tudtak beütni!!! Magányos óriással nem kezdek ki, (20-30 tekiért?) mint ahogy velem sem szórakoznak pusztán kedvtelésből. Vakon info nélkül nem megyek be sehova. |
Quote:
5-be van egy csomó gyengébb ori. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Nagy mák kell, h ne vegyék észre....... |
Quote:
Bárkit ütsz meg földre, az ellenséges szövi pusztítással ott tart maga előtt... Mondjuk úgy, a taktika kizárólag 5-ben és közepesnél gyengébb szövik ellen működik. |
Quote:
Ha pusztira jönnek rád...nos, erre mondtam azt, hogy "kis kockázat". A mészárral nem érnek el semmit, és a legtöbben ilyen esetben mészárra jönnek. |
Quote:
PS.: Én pl a játék folyamán, és nem ma kezdtem, összesen 3* mentem mészárra, velem nagyon rosszul járnál.;) |
És a legfontosabb:
Ha felmérted a szövit és látod, hogy az erőviszonyok megfelelőek, valamint hogy a hadisok kettő körbe vannak, előbb lerengeted a hadisokat (a társaiddal) kv előtt 3-ba, és utána lopsz.Aztán már csak lennt kell tartani őket, hogy ne jöjjenek 2 körbe.(Rengetés, gyújti, bűvészmutatványok, ima, stb.) Óriás szövivel nincs értelme kikezdeni, és csak a félelfeket szoktam így lelopdosni. És ha a hadisok kijönnek rád, látod a sereget, hogy jön feléd, kimész felfele földre egy gyenguska orira, és ha tudod, előtte behívod a segítséget. |
Quote:
... 200 hekin hány házat szoktál gyújtani? Nekem kevés megy. Rengetés kicsit többet visz, de az se sokminden. Mondjuk a te felesed nemcsak óriást, de gnóm hadist se fog rengetni sehova, az ellenséges varis meg gondoskodik róla, hogy ne legyen készülid semmire... |
Quote:
Másrészt meg ahogy én játszottam szöviben: Ott a másik félelf tolis ugyanilyen felállásban Ott az óriás varis, 25% elit, plussz sok varázsló Ott az óriás hadis full elittel. Gondolom azért ők sem szotyiznának. |
Quote:
200 hekin szöviben a gnóm hadist kv előtt szétlopod emberre és ő végzett is. Vagy szétöldösöd a varijait, és lerengeted.(Vagy a tolis társad.) |
Ezt már unom! Tamás a te szövid verhetetlen az 5ös szinten, sztem nincs szövi, aki árthatna nektek, ti vagytok az ászok! Gratulálok! Pechetek nincs vérprofik vagytok!
Gondolom ezt vártad, v nem tudom, h mit, mert ha mi szürkét mondunk te akkor is feketét..... Na minden jót! |
Quote:
|
Quote:
Miért amatörség, ha valaki kisérni tud?:eek::confused: De mindegy, ha neked így jó... regelj légyszi oda, ahol én is vagyok.... szeretem az olyan szöviket, akik a kezdők vérét szívják életképtelen országokkal.;) |
Tamás, szerintem is sok hüleséget összehordtál így a végefelé.
Még olvasgass ezen a fórumon egy picit. (szerintem) |
Quote:
amúgy ő nem veheti vissza az emberét a piacról? :o |
Quote:
Ez nagyon ott volt:D:D |
Quote:
Szerencsétlen sereges el tud vinni összesen kb 88% barakknyi elitet (60% barakkot feltételezve)... az aztán odacsap -a többiek meg addig várják a többszörös seregeket. A fölfelé menekülés meg külön gyöngyszem -fentről messziről aztán jó rengetni, majdnem annyira jó mint fölfelé sereget küldeni 15% elitre :D De azért köszi a világmegváltó ötleteket, jól szórakoztunk :) |
Quote:
|
Quote:
Tudod te mekkora hülyeséget írtál most?:) Bocsi azt hiszem félreértettelek... Szóval továbbrais kérlek regelj oda ahol vagyok, mert a hozzád hasonlókat nagyon csípem... üsd csak a kezdőt, csak aztán nehogy rosszba köss bele egyszer, mert akkor megszívod.;) |
Quote:
|
Nem tudom miért hurrog le így mindenki.:(
Én tapasztalatból beszélek.Nem most kezdtem és nem egy országom volt. 5-be mindig félelfel játszottam, és az első orimat kivéve mindig ezt a taktikát alkalmaztam.Nem mondom azt, hogy ez egy vérprofi felépítés, de nekem bevált.(Kizárólag 5-be, mivel ha utána is ez a taktics, akkor szétkapnak mint Foxi a lábtörlőt.)Egy jó hadis átgyalogol rajtad ugyanúgy, mint ahogy egy tornyos félelfen is, akinek ráadásul kevesebb a tolisa is.Aki tolist indít, az ezt bevállalja.Én tolis vagyok, és nem elf gazdálkodó, hogy össze-vissza ijjászkodjak, vagy tornyozzak.Okos játékkal nagyon szépen meg lehet gazdagodni, és lekopogom, eddig még nem vert tönkre senki.(Lehet hogy nem akadtam még emberemre, vagy nem voltam ostoba, hogy pl. óriásokat lopdossak 20-30 tekiért, vagy szövis háború esetén megvárjam, amíg 4-5 sereg 2 körről bemészárol.) Ráadásul soha nem loptak még le, mert ha tolvajként lelopnak, az az én szememben -főleg ha félelf az illető- szégyen.Én viszont jópár tornyos félelfet leloptam, főleg magasabb hektáron.(Igaz, előfordult, hogy varis segítséggel, de volt, hogy én magam szedtem le a készültségét, és ráadásul két szemes volt az illető.) Állandóan azt hajszolja mindenki, hogy miért nem működőképes, vagy miért gyenge az általam felvázolt ori.Elmondtam, hogy kell kinéznie 200 hektáron, elmondtam hogy kell továbbfejleszteni, elmondtam, milyen szövibe érdemes belépni, elmondtam, mit kell tenni ha ég a talaj és beüt a war, miért nem próbáljátok ki?Egy próbát megér.Ráadásul én tapasztalatból beszélek.Ha nem jött volna be nekem ez a felépítés, vagy elintézték volna bármelyik eddig indított orimat, bizonyára nem ezt a taktikát javasolnám. Játszik vagy játszott még valaki ilyen felállásban rajtam kívül?Ha nem, akkor nem értem a kritikát... |
Quote:
|
Quote:
Helyszin: 5. Tapasztalataim szerint a tolisra mészárra szoktak kijönni.(A fórumon jelenlevők is azt forszírozták az elején, utána jött csak a puszti mint ötlet felvetése.) Esemény: Szövisháború, lelopom az ellenfél tolisát, és valami oknál fogva nem zúzzuk le gyorsan az ellenfél hadisát vagy hadisait legalább három körbe (rengi, másik tolis akciózik, stb.) -amatőr módon- és kijön rám sereggel a hadis, amit -mivel távolt húzok- már messziről látok. Mi történik? Ha tudom, behívom a segítséget, ha nem nem, de ami a legfontosabb, kimegyek egy előttem lévő gyengus országra -akinek mondjuk 100 védője van meg 125 bányája- 800 elittel földre.(A többi elit otthon marad, mivel nem az összessel megyek ki.)Ekkor ugyan beütnek mészárra, de végülis ugye nem kisér vissza senki, (100 támadóval nehéz) és szereztem némi földet, amivel elkerülök a hadistól 3 körre legalább.Közben adok el tekercset, hogy a beütés után gyorsan visszavegyem az emberállományt.Aztán később jöhet a revans, 3-4 körről a hadisra. Egy bibi van, ha pusztira jönnek ki, erre mondtam hogy "kis kockázat". Remélem, így okés. |
Voltam tolis (feles is), de közel sem ilyen felállásban és MF ként 2* tudtak komolyabb kárt okozni nekem és az én "taktikám" megállta a helyét 4ben is, sőt feljebb is megállhatta volna vsz. csak jött egy szövi és kérték, hogy váltsak.:)
Nem akarok új HSZ-t erre már, aztán részemről ennyi... A fentihez újfent csak gratulálni tudok... úgyanazt szajkózod, hogy ha forró a talaj menekülsz és élősködsz a gyengén... de te tudod... |
Quote:
|
Quote:
|
Huhú:) Nekem is volt nem rég egy felesem de unalmas volt, nem tom miért és váltottam, nekem bejött :D
|
Quote:
|
Quote:
nem te voltál véletlenül??ő is próbált többször is felfelé menekülni,de nem igazán jött össze neki:D kb 20 mészárt bevett az arcába mielőtt le tudott volna szabizni:)az ellopott tekik kb 6x-osát vertük le rajta,arról nem is beszélve amit a többi szövije kapott:) |
Quote:
|
Quote:
20 mészárt kapott az illető?Meddig nem lépett be az orijába?Vagy nem figyelt eléggé...esetleg nem használta a diplomáciai képességeit, pedig a jó diplomáciai készség csodákra képes.Vagy nem elites volt. És különben is: Az ilyenek elkerülése végett mi mindig a hadisokat intézzük el először, hogy ne legyenek két körbe, és utána lopunk.(Ahogy fentebb leírtam.)Ha a gömbök után úgy látjuk, hogy a hadisok két körben vannak és nem tudjuk a lerengetni őket min. 3 körbe, felesleges akciózni.(Mondjuk ha óriás hadisokról van szó, akkor már tárgytalan is a dolog.)Én nem veretem szét a nehezen felépített országomat 10-20000 tekiért.Persze ha a hadisok le vannak rengetve, onnan már egyszerű mint az egyszer egy. |
Quote:
|
Még ennyit hozzáteszek ígéretem ellenére:
Quote:
Quote:
Érdekes, én ha lopni akarok vkit nyitok egy kaput és utsó kör végén lopom, de azért, h ne tudjanak bántani nem fogom ártani őket előre, de lehet én csinálom rosszul...... |
Quote:
Ha már kaput nyitok: Akkor vagy megelőző csapást csinálok, (amit felvázoltam) Vagy a felmérés után, látva hogy túl erősek, használom a diplót és küldök egy üzit hogy félreütöttem a számot a Tk nyitáskor (kultúráltan, okosan, köszönés stb. és akkor nem lesz baj) Vagy kockáztatok, hogy vagy észreveszik a kaput és kijön rám valaki, vagy nem, vagy leszedik a készülimet, vagy nem, stb, és megvárom a TK utolsó körét. Én legtöbbször az első verziót alkalmazom, sőt, az ilyen akció idejére mindig összehívom a teljes szövit, hogy maximális legyen a meglepetés és a megelőző csapás mértéke.(Az ellenfél pedig szembesülhet belépéskor a totális pusztulással.) A második verziót ritkán szoktam alkalmazni, a harmadikat pedig talán 100-ból egyszer. |
Quote:
Én úgy veszem észre, h össze vissza dumálsz, most akkor mi van? 5ös szinten, ahová olyan nagyon jó a szövid, ilyen előkészületek egy lopáshoz? Tartalékod van? Mert ha előbb ártózol és utána próbálsz lopni viszel is vmit? A félelfnek pont az a lényege, h sunnyogjon sztem.... Ha meg így csináljátok a szövi helyében kiszabiznék egy hétre, ezután megnézni, h hol vagytok és én ütnék először, de biztos erre is van megoldásotok, mert bizti lenne készitek ránk rögtön, persze, ha nem akkor megyünk mikor leloptátok... Összességében nem győztél meg sőt..... Ilyen vita van ha egy leendő és egy már aktív logisztikus nem ért egyet:D:D:D |
All times are GMT +1. The time now is 14:47. |