Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Croissant 03-28-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 83285)
de nem ítélik el...ez a helyzet...
annyit mondtak, hogy irgumm-burgumm, és láss csodát, már nem is hallani semmit a dologról...

tényleg, most sem arról beszélünk, ugye?

Zsáni 03-28-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83287)
tényleg, most sem arról beszélünk, ugye?

sorry, félreérthető volt a hozzászólás, javítva...

Croissant 03-28-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83284)
Egyébként ha az üzenetből egyértelműen kiderül valami, akkor jelentsd, és rövidre lehet zárni ezt az egy konkrét esetet.

Jelentettem...

Dragi 03-28-2007 15:33

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 83285)
de nem ítélték el Vilmos herceget se......ez a helyzet...
annyit mondtak, hogy irgumm-burgumm, és láss csodát, már nem is hallani semmit a dologról...

Mit kell azon annyit lovagolni ?:) Az angoloknak van eszük a hülye magyarok meg még mindig Balatonöszödnél tartanak :p Ennyi ....

Ati 03-28-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83291)
Mit kell azon annyit lovagolni ?:) Az angoloknak van eszük a hülye magyarok meg még mindig Balatonöszödnél tartanak :p Ennyi ....

Ööö, nem, kicsit régebbnél tartunk, egyelőre a II. Világháborúnál...

Ati 03-28-2007 15:37

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83290)
Jelentettem...

Mosógépszerelés után megnézem......... :)

Croissant 03-28-2007 15:41

Úgy tűnik, Ati nem kívánja, h bemásoljam az üzeneteket, pedig nincs benne semmi csúnya, trágár, nemiszervekről és szaporodásról szóló, vagy sátánista szöveg...

Nos, akit érdekel az üzenetváltás, küldjön elérhetőséget, megküldöm, akárcsak Goldy-nak...

Ati 03-28-2007 15:44

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83294)
Úgy tűnik, Ati nem kívánja, h bemásoljam az üzeneteket, pedig nincs benne semmi csúnya, trágár, nemiszervekről és szaporodásról szóló, vagy sátánista szöveg...

Attól még az nem egy fórumra szánt üzenet, hanem Neked, személy szerint, mint magánüzenet lett küldve.

Én már megszoktam, hogy magánbeszélgetéseket nemigen folytathatok senkivel :-/, de más ezzel lehet nem így van. :)

Gyula 03-28-2007 15:44

Quote:

Nos, akit érdekel az üzenetváltás, küldjön elérhetőséget, megküldöm, akárcsak Goldy-nak...

Hálás lennék ha elküldenéd, akát it pm-ben vagy a 79796-ba.

Köszönöm

Croissant 03-28-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83295)
Én már megszoktam, hogy magánbeszélgetéseket nemigen folytathatok senkivel :-/, de más ezzel lehet nem így van. :)

Már miért ne folytathatnál? Tiltja vmi, vagy vki?

Croissant 03-28-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 83296)
Hálás lennék ha elküldenéd, akát it pm-ben vagy a 79796-ba.

Köszönöm

Pm lett a választásom...

Ati 03-28-2007 15:51

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83297)
Már miért ne folytathatnál? Tiltja vmi, vagy vki?

Az esetek javarészében előbb-utóbb valami fórumon kötneki ki a magánbeszélgetések, úgyhogy ez így alakult. Ezért kár magánbeszélgetést kezdeni. :)

Ez speciel engem sokkal jobban zavar, mint valakinek a névválasztása, dehát ez van. :)

Croissant 03-28-2007 15:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83299)
Az esetek javarészében előbb-utóbb valami fórumon kötneki ki a magánbeszélgetések, úgyhogy ez így alakult. Ezért kár magánbeszélgetést kezdeni. :)

Ez speciel engem sokkal jobban zavar, mint valakinek a névválasztása, dehát ez van. :)

Nem tudom, hogy sikerül ez Nálad, de az én magánbeszélgetéseim nemigen kötnek ki a fórumon... :)

Ati 03-28-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83300)
Nem tudom, hogy sikerül ez Nálad, de az én magánbeszélgetéseim nemigen kötnek ki a fórumon... :)

Jó Neked. :)

Gyula 03-28-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83298)
Pm lett a választásom...

Köszönöm.

(karakterek)

Croissant 03-28-2007 16:16

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 83302)
Köszönöm.

(karakterek)

Szívesen...

Goldy 03-28-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83300)

Pedig erre én is emlékszem...

Croissant 03-28-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 83304)

Mi volt az?

Goldy 03-28-2007 16:39

Quote:

Köszi...

no comment, mert ugye nem sértegetünk senkit...

Goldy 03-28-2007 16:41

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83306)
Mi volt az?

nem érdekes annyira meg már pár éve volt én spec pontosan nem is emlékszem rá, a szereplőire nagyjából...

a tanulsága az volt hogy akár msn beszélgetést is van aki nyilvános fórumra bemásol...

Stev 03-28-2007 16:44

Sikerült végigolvasni az egészet.

Az nagyon tetszik, hogy Ati ennyire pártatlanul áll a dologhoz.

Én személy szerint a harmadikra szavaztam. És hogy miért nem elfogadható? Mert ilyen város soha az életben nem volt hogy Auschwitz-Birkenau. Van olyan hogy Auschwitz (O¶więcim németesítve), van olyan is hogy Birkenau (Brzezinka), de a kettő együtt a régió 2. számú fő megsemmisítő táborának a neve, tehát egyértelműen hangoztatja az ország tulajdonosának ideológiai nézeteit. Ha pl. valahogy említést tenne sírokról a névben - lehet én is naív vagyok - de feltételezném, hogy megemlékezési célzattal adta a nevet, és nem szúrná a szememet.

Így viszont ha találkoznék vele, vagy egy hasonló nevű orival, tuti nem sok időt töltenének a pacik a karámokban!

Croissant 03-28-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 83308)
nem érdekes annyira meg már pár éve volt én spec pontosan nem is emlékszem rá, a szereplőire nagyjából...

a tanulsága az volt hogy akár msn beszélgetést is van aki nyilvános fórumra bemásol...

akkor jó, már aszittem, h én voltam a delikvens, csak elfelejtettem...

Ati 03-28-2007 16:50

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 83304)

Volt több is... :)

Gyula 03-28-2007 16:59

Bár nem kapcsolódik a topic eredeti céljához, de mivel a beszélgetés iylen irányt vett, illetve, sejtésem szerint a szóban forgó ország nem lesz már sokáig ezen a néven.

Itt elhangzott talán többször hogy a múltat ugye nem szabad elfelejteni...
kérdezném, mikor az ember esetleg trianont emlegeti az a válasz sokszor, hogy 100éve volt már, miért nem lehet a múltat elfelejteni?

Kicsit sarkosnak érzem ezt az egészet.

Stev hozzászólásához: Annyira szeretem hogy itt a fórumon mindneki oylan könnyen dobálozik azzal hogy igya pacik meg úgy a pacik, meg itt mindenki olyan nagy és kemény játékos. A-ban G-ben van országom, és bár auswitz nevü orim nincs, azért én kiváncsi lennék arra hogy mit tudnak a pacijaid :)

Stev 03-28-2007 17:15

Pillanatnyilag nincs szóbajöhető orim hogy megmutassam, nem is tudok Auschwitz v. hasonló nevü oriról a környékemen. Most "csak" Qba és Lbe vagyok.
Csupán képletesen fogalmaztam, próbáltam rávilágítani, hogy ha már egy háborús jellegű játékot játszunk, akkor lehet hogy lennének a játékon belül is módszerek rá, hogy kimutassuk a nemtetszésünk.

Amúgy Gyula, nem azt írtam hogy így mészárolnám, meg úgy pusztítanám, hanem hogy próbálkoznék vele. És ez nem ugyanaz!

Synkel 03-28-2007 18:49

Az a bizonyos üzi engem is érdekelne, akár itt, akár a 290206-ra.

Penya 03-28-2007 18:51

23 oldal nem semmi emberek ha igy haladtok harcosok oldalszámát kenterbe veritek. Nem szállok be. Már elmondtam a másik topicban amit akartam, csak azért irom h nehogy az legyen h csak szavazni jön ide de hozzá nem szól semmit :)

Érdekes h milyen parázs vitát tudott eredményezni pont ez a kérdés ...

Fransisco 03-28-2007 19:02

Azt hiszem ezt a mai vitát legalábbis részben én indukáltam. Nem tudtam róla, h ennyi hsz lett, de ha tudom se veszek részt a vitában.

Kivételesen magamat idézném:
Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 83115)
Aki még nem volt ott, annak javaslom h menjen el egyszer Auschwitzba, tanulságos.

Aki látta a gázkamrákat a saját szemével, aki elolvasta akárcsak a sok százezer magyar áldozat nevét, aki letett egy virágot a krematórium ajtajánál, az nem viccel ezzel, és nem tűr meg ilyen nevet.

Még akár a naivat is eljátszhatom: akkor sem, ha feltételezzük, h az illető a megsemmisítőtáborról mit sem tudva választotta ezt a nevet.
Ezt a lehetőséget azonban kizártnak tartom, azt hiszem nyilvánvaló okokból.
Ha vki azt hinné, h ez szimpla földrajzi név, annak elmondom, h -mint többen kifejtették- ilyen földrajzi név sosem létezett, mert ez két település neve összevonva, ráadásul ma már nem is így hívják őket.

Feltenném néhány, a megsemmisítőtáborban készült fényképemet, de túl nagyok, és méltóságon alulinak is tartom ezt a vitát.

Ez volt az utolsó hsz-om a topikban.

Andrew 03-28-2007 19:03

437086 Auswitz-birkenau 2007-03-28 17:37:18
TÖRÖLVE: Nemkívánatos játékos

á la szégyentábla

megjegyzem, ezzel a törléssel egyetértek, most hogy már tisztában vagyok nagyjából mindennel az üggyel kapcsolatban

(szerintem Ati olvasta a jelentett zöldeket :D)

laci 03-28-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 83342)
Ez volt az utolsó hsz-om a topikban.

Én már kiszálltam... már kb 20 oldal óta fölösleges szócséplés az egész, és ugyanazokat a köröket futjuk.

"miért zavar? azért zavar, mert... miért zavar? azért zavar, mert... miért zavar? azért zavar mert..." stb.stb.

Synkel 03-28-2007 19:09

Végül azért csak megvolt a hepiend:D

Goldy 03-28-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83344)

á la szégyentábla

Ennek öszintén örülök :)

Kubbi 03-28-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83344)

á la szégyentábla

Az alapján, amit írt Croissant-nak, nem csodállom. :)

Andrew 03-28-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83361)
Az alapján, amit írt Croissant-nak, nem csodállom. :)

annak tekintetében én is örülök, hogy menesztve lett köreinkből :)

Hóhér 03-28-2007 20:50

végig olvastam a hozzá szólásokat... nem semmi...

mivel igen sok embert, igen érzékenyen érint ez a téma, megjegyezném hogy a mészárlás az egyik legfőbb emberi bűn...

csodálkozom, hogy azokat , akikeket ez érzékenyen érint,azok közül senki nem kapálódzik azért,hogy ezt a szót módosítsa Ati a játékban mondjuk birkanyírásra...

engem speciel sokkal jobban emlékeztet a mészárlás szó a mészárlása, mint egy város név...

a módosítását ellenzem ... :p

laci 03-28-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 83376)
végig olvastam a hozzá szólásokat... nem semmi...

mivel igen sok embert, igen érzékenyen érint ez a téma, megjegyezném hogy a mészárlás az egyik legfőbb emberi bűn...

csodálkozom, hogy azokat , akikeket ez érzékenyen érint,azok közül senki nem kapálódzik azért,hogy ezt a szót módosítsa Ati a játékban mondjuk birkanyírásra...

engem speciel sokkal jobban emlékeztet a mészárlás szó a mészárlása, mint egy város név...

a módosítását ellenzem ... :p

Bocs, Hóhér, de ez mindentől függetlenül egy igen buta példa. A mészárlás eleve állatok megölését jelenti (lásd mészárszék), amit azért nem az egyik legfőbb emberi bűn (vegetáriánusok, bocs' :)). De vegyük a hadi értelmezését, a csoportos emberölést, amit a Hódítóban is jelent: mi köze ennek a birkanyíráshoz, ami tök más dolog, és tudomásom szerint semmiféle hadi értelmű jelentése nincs? :p

Hóhér 03-28-2007 23:33

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83383)
A mészárlás eleve állatok megölését jelenti ...
nem az egyik legfőbb emberi bűn ...
De vegyük a hadi értelmezését, a csoportos emberölést

komoly ellentmondásokat vélek észrevenni...

állatok leölését jelenti, de ember csoportokét is, de nem igazi bűn...

hogy is van ez ???

:eek: :eek: :eek:

még egy apró észrevétel...

te magad mondod, hogy a mészárlás állatok leölése... ( lásd mészárszék)...
szerinted a birkákat nem nyírják meg előtte ???

:cool:

Kutyuleee 03-29-2007 01:16

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83383)
Bocs, Hóhér, de ez mindentől függetlenül egy igen buta példa. A mészárlás eleve állatok megölését jelenti (lásd mészárszék), amit azért nem az egyik legfőbb emberi bűn (vegetáriánusok, bocs' :)). De vegyük a hadi értelmezését, a csoportos emberölést, amit a Hódítóban is jelent: mi köze ennek a birkanyíráshoz, ami tök más dolog, és tudomásom szerint semmiféle hadi értelmű jelentése nincs? :p

Már bocs attól hogy a mészárszéket leginkább az állatok levágását szolgáló vágóhídra használjuk attól nem csak azt jelenti. a mészárlás szó alaphelyzetben tömeges gyilkosságot jelent. ha megfigyeled minden tömeges gyilkosságot mészárlásnak neveznek, ha más nem csak az elmult 5évben halgattál párszor rádiót, vagy néztél TV-t akkor halhattad azt a kifejezést hogy a "Móri mészárlás"
ahol nem állatokat öltek meg, úgyhogy nem helyénvaló a kijelentésed

Synkel 03-29-2007 03:26

Ez a téma méltó végre lelt, de bármikor nyithattok új topicot, megvitatni a mészárlás szó alkalmazhatóságát.

Azt azért hozzátenném, hogy a mészárlás így önmagában pusztán egy cselekvés, míg konkrét eseményt nem kötünk hozzá.

laci 03-29-2007 07:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 83400)
Már bocs attól hogy a mészárszéket leginkább az állatok levágását szolgáló vágóhídra használjuk attól nem csak azt jelenti. a mészárlás szó alaphelyzetben tömeges gyilkosságot jelent. ha megfigyeled minden tömeges gyilkosságot mészárlásnak neveznek, ha más nem csak az elmult 5évben halgattál párszor rádiót, vagy néztél TV-t akkor halhattad azt a kifejezést hogy a "Móri mészárlás"
ahol nem állatokat öltek meg, úgyhogy nem helyénvaló a kijelentésed

Tudjátok, elsődleges jelentés, másodlagos jelentés, stb... de a birkanyírás télleg más, az egy évente ismétlődő folyamat, amely nem jelenti mindenképpen az állat levágását. Ha van valakinek egy értelmező szótára, nézze meg, mi a "mészárlás" szó elsődleges jelentése, ha a tömeges elleőnrzés, akkor mindenkit megkövetek :)

Bár ilyen erővel ne legyen háború, fegyver, támadás, pusztítás, földrengés, gyilkosság, stb. szó a játékban. Sőt, már a játék neve sem jó, mert milyen dolog más területét erőszakkal elHódítani? :p

Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára ;)

All times are GMT +1. The time now is 10:31.