Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: az építész (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1576)

yenkie 10-02-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Merlin21 (Post 127585)
Építész

Az építész az, amire a név utal: építész. Az egyes épületek felépítéséhez, fenntartásához szükséges pénz 20%-kal alacsonyabb. Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás.

Szerintem sok a 30%.Legyen inkább 20% valamint a lebontot épületekből kapjon vissza még 10%-ot hisz az a valósághoz is jobban kötődik.Igaz a valóságban több mint 10% nyersanyagot kapunk vissza egy épület lebontásakor de ezt ellensúlyozná a 20% felépítéshez és fentartáshoz való költség, valamint a 20% tolvaj és mágikus támadással való védelem.
Ráadásul ha belegondolunk lebontani épületeket igazán csak a játék elein szoktunk.(Persze vannak ritka kivételek)
:rolleyes:

Látom nemvoltál A-ban.;)
ott némi heki szokott bontódni
Szerintem maradjunk a -10% nyersi, arany/épület,
+10% védelem minden épület elleni támadás védésére.
Nyersi visszakapást meg hagyni kéne, mert erre kétlem, hogy lenne kapacitás:p

csofika 10-02-2007 20:44

Lehetne új személyiség a gonosz varázsló, aki csak ártó varázslatokat tudna, melyek kétszeres hatékonyságúak lennének:)

Ati 10-02-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 127651)
Lehetne új személyiség a gonosz varázsló, aki csak ártó varázslatokat tudna, melyek kétszeres hatékonyságúak lennének:)

Eddig tartott a témákhoz való normális hozzáállás?

LotR 10-03-2007 00:10

Eredeti szerző: yenkie Üzenet megjelenítése
"-10% építési költség (arany)
-10% építési költség (nyersanyag)
+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,

Ez lenne sztem 1 verzio de talán 1 is bonyolult 1 személyiség lenne...

Talán ez még inkább elfogadható:

-20% pénz-építési költség
-20% nyers igény építéshez

Azért gondolok ekkora értékre mivel, 1 másik szinte folyamatosan használt személyiséget kéne h tudjon akár helyetesíteni.( ugyebár építeni nem mindig épül az ember és ilyenkor ez a személyiség nem érne semmit)

vagy h folyamatosan is adjon bonuszt mint a többi személyiség

-10% pénz igény építésnél
-10% nyers igény építésnél
- nincs épület fenntartási ktsg.

yenkie 10-03-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 127698)
+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,

Azért gondolok ekkora értékre mivel, 1 másik szinte folyamatosan használt személyiséget kéne h tudjon akár helyetesíteni.( ugyebár építeni nem mindig épül az ember és ilyenkor ez a személyiség nem érne semmit)

Épp ezért lenne a védelem.
Épületfentartási költség szerintem maradhat.
Azért mindent ne akarjunk belerakni.:D

Synkel 10-03-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 127698)

Ha már folyamatosan ismételgetjük a korábban elhangzottakat, bemásolom újra:)
Ez szerintem elfogadható lenne. Védelmet, meg nyersivisszanyerést nem támogatok.

LotR 10-03-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 127719)
Épp ezért lenne a védelem.
Épületfentartási költség szerintem maradhat.
Azért mindent ne akarjunk belerakni.:D

Nem értelek itt 3 féle verziot írtam le, érdekelne a játékosok véleménye melyiket talánák jónak, ami beillik a játék képébe, Ati által is elfogadhatónak és megvalósíthatónak...
Az elsővel annival a bajom, h már tul erős személyiség lenne..., meg picit már tul bonyolult... (olyan mintha 1 "tulélőt , 1 kereskedőt +1 gazdálkodot " klonoztunk volna)

+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés)

Ez lenne sztem 1 verzio de talán ez is bonyolult 1 személyiség lenne...

Kós00792 10-03-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 127762)
Nem értelek itt 3 féle verziot írtam le, érdekelne a játékosok véleménye melyiket talánák jónak, ami beillik a játék képébe, Ati által is elfogadhatónak és megvalósíthatónak...
Az elsővel annival a bajom, h már tul erős személyiség lenne..., meg picit már tul bonyolult... (olyan mintha 1 "tulélőt , 1 kereskedőt +1 gazdálkodot " klonoztunk volna)

+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés)

Ez lenne sztem 1 verzio de talán ez is bonyolult 1 személyiség lenne...

Nekem a második javaslat tetszik legjobban (mindig a nyersivel voltak a problémáim, a hiányával és nekem az segítene legtöbbet)!

yenkie 10-03-2007 14:16

Bocs
melohelyen vagyok, itt baromi lassú a net
az egyes verzio szerintem a legjobb

Kubbi 10-03-2007 15:20

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 127783)
Bocs
melohelyen vagyok, itt baromi lassú a net
az egyes verzio szerintem a legjobb

Az a gond azzal, hogy akkor mit csinálnál egy tudós, építész óriással szemben? Elhiszem hogy úgy lenne a legjobb személyiség, de lécci maradjunk a földön. Nekem is jó lenne egy "megatudós" személyiség, ami mindenhez +30% ot ad. Még a lakitekihez is. :D
De nézzünk túl a saját érdekeinken is...

Pax Hungaricum 10-03-2007 15:30

Erre azt mondom, hogy ne gyújtogass tudós/építész/óriást... A pusztiból meg csak 10% lenne lefogva, ami mondjuk nem olyan egetverő, földtől elrugaszkodott érték. Nagy segítség, de nem túlságosan nagy.
Nem tudom, hogy -10% építéshez szökséges arany, és nyersanyag mennyiség, és +10% épületvédelem az miért "földtől elrugaszkodott". Mellesleg kb 2 óriásom van, nem hiszem hogy a saját érdekeimet néztem, amikor az egységes 10%-os bónuszos építészt felvetettem, mint ötletet. :) De ha már 2 szemesekről van szó, mivel erősebb egy tudós/építész/óriás, mint egy tudós/túlélő/óriás? ;)

Kubbi 10-03-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127801)
De ha már 2 szemesekről van szó, mivel erősebb egy tudós/építész/óriás, mint egy tudós/túlélő/óriás? ;)

Szerinted a kettő személyiség ugyanolyan erős lenne? :D
Nem tudom te hogy vagy vele de katonát lehet venni a piacon, előre gyártott barakkot meg még nem árult Juszuf...

Pax Hungaricum 10-03-2007 15:44

A 10% épületvédelem ilyen brutálisan sok volna? :O

ha rádgyújtanának 100 házat, abból csak 90 fog leégni... Vagy lerengetnének 10 épületet, és csak 9 borul? Ez a brutális erősítés? :S
Ha ez tényleg olyan egetverően durva bónusz, akkor bocsánatot kérek, és nem kardoskodom tovább emellett.
Az előre gyártott barakkot meg nem értem. Meg mondjuk megnézem mennyi katonát veszel teszem azt angol 2/B-ben. :D De ha találsz, szólj, mert nem tudom mire költeni a 3 milliárdomat. Vennék rajta katincsot fedezni. :)

Kubbi 10-03-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127809)
Az előre gyártott barakkot meg nem értem. Meg mondjuk megnézem mennyi katonát veszel teszem azt angol 2/B-ben. :D De ha találsz, szólj, mert nem tudom mire költeni a 3 milliárdomat. Vennék rajta katincsot fedezni. :)

Mondjuk az angol változatnak van millió más baja. (angol 5. szinten 20k egy tekercs. ÉS?) Kit érdekel? Kérd meg a csopitársakat, hogy jöjjenek vissza játszani a szabiról. :p

Az átlagos csopikban, a magyarban igenis lehet venni katonát a piacon, de ezt te is épp olyan jól tudod.
Szerintem igenis nagy erősítés lenne.

Pax Hungaricum 10-03-2007 17:26

Nos. Ez egy fogós kérdés, ugyanis erre most olyat tudtam volna mondani, hogy Ati kivág innen is, meg a játékból is...
(Ne értse félre senki, nem csúnyaságra gondoltam, hanem piaci infó kiadására!)
Mondjuk úgy, hogy az egyik normálos orim most a 3. szinten tanyázik, és se az 5/* se a 4/* se a 3/* csoportban nem találtam katonapiacot. Vagy csont üres, vagy van kint 30 db 50000ért... Ha ott bemészárolnak vagy beártóznak... Hát. Azt nem nyeli le senki könnyen.
Vagy egy másik (magyar, normál) 5/* csoportban pl van katonapiac, csak minden más annyira értéktelen, hogy az életbe nem lesz annyi tartalékod, hogy felvegyél egy nagyobb mennyiségű egységet a piacról. :S
(Nem, nem játszom egyszerre 2 db 5. szintü normál csopiban, az egyikböl már feljebb léptem, de az alatt a fél év alatt amig ott voltam, talán ha 2x volt katona a piacon!)

De kompromiszumokra mindig hajlandó vagyok. Mit szólsz ehhez?:

-25% aranyköltség építésnél
-15% nyersanyag költség építésnél
+5% épületvédelem épületet támadó akciókkal szemben

Mert szerintem mi ketten valahol egyet értünk, maximum a %-os értékeket kéne közös nevezőre 'csiszolni'. :)

Kubbi 10-03-2007 17:41

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127820)
Mondjuk úgy, hogy az egyik normálos orim most a 3. szinten tanyázik, és se az 5/* se a 4/* se a 3/* csoportban nem találtam katonapiacot. Vagy csont üres, vagy van kint 30 db 50000ért...

Én nem ezt tapasztalom.
A B G L X mindegyik tele van katonával.
X-ben néha kifogy, de szinte mindig van.

Szerintem várjuk meg, hogy aki még nem mondott véleményt tegye meg.
Nekem továbbra is a gyengébb építész tetszik. :)

Pax Hungaricum 10-03-2007 17:46

E J Q V...

A kompromisszumos megoldás? Az gyengébb védelemben. :)

yenkie 10-03-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 127798)
Az a gond azzal, hogy akkor mit csinálnál egy tudós, építész óriással szemben? Elhiszem hogy úgy lenne a legjobb személyiség, de lécci maradjunk a földön. Nekem is jó lenne egy "megatudós" személyiség, ami mindenhez +30% ot ad. Még a lakitekihez is. :D
De nézzünk túl a saját érdekeinken is...

Szerintem az még földön van.
Bár igaz, hogy egyes fajok így még erősebbek lesznek, de a személyiség lényege pont ez lenne.
Lehetne vitatkozni, hogy melyik személyiség, melyik fajjal kombinálva a legjobb.
Kérdésedre válasz: ork/ tudós; harcos:D

yenkie 10-03-2007 18:11

teljesen egyet kell értenem PAX-al.
Túlélő tudós óriással mit kezdesz?
Ha már a "személyzeti támadások" ellen van személyiség, miért gond, ha az épületek is védve vannak?
Nézz körül nyersipiacon is.
Teljesség nélkül:
Bizonyos szinten ha lerengetnek rólad 20 épületet,
1; elmennek belőle az emberek
2; a nyersi olyan drága, hogy nem 2 nap alatt építed vissza
(agyag átlagára 5-10k, kö: 8-14k; fa: 2-8k)
és rengetés pl szerinem több van, mint tűzgolyó

Pax Hungaricum 10-04-2007 09:42

Az jó csopi lehet... Át kéne zérózzam magam oda :D Vannak orijaim olyan csoportokban, ahol 30k-nál kezdődik a nyersi, és felmegy 50k-ig. :) Ahhoz képest a 2-18k elég baráti. :D

LotR 10-04-2007 11:45

Nem akarok senkit kirábrándítani, de a hadi részt direkt hagytam ki az első verzióból.
Angolról az angolba kéne beszélni, ne keverjük ide.
Vhogy szavaztatni kellene ezekről kinek mi tetszik, mit szóltok?
OFF: Az ork tudos harcost meg körbe röhögöm :) de majd 1x rájössz mértis;)

yenkie 10-04-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127891)
Az jó csopi lehet... Át kéne zérózzam magam oda :D Vannak orijaim olyan csoportokban, ahol 30k-nál kezdődik a nyersi, és felmegy 50k-ig. :) Ahhoz képest a 2-18k elég baráti. :D

De ez is beterhel egy orit, ha nincs tartalékja
és nem mindenki erre játszik

Pax Hungaricum 10-04-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 127902)
OFF: Az ork tudos harcost meg körbe röhögöm :) de majd 1x rájössz mértis;)

Lehet, hgoy OFF volt, de egyet értek veled. :D Akkor már legyen or tudós tábornok, vagy ork harcos tábornok. De hogy tudós harcos.. :D

yenkie 10-05-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127917)
Lehet, hgoy OFF volt, de egyet értek veled. :D Akkor már legyen or tudós tábornok, vagy ork harcos tábornok. De hogy tudós harcos.. :D

igazad van.
utánna számoltam.:rolleyes:

yenkie 10-05-2007 13:15

Ez így egész jó
tetszik:)

LotR 10-06-2007 00:46

megkéne ezeket a verziokat szavaztatni...
mer lehet csak én érzem úgy, de mintha egész jól kiforrottak volna... :)

Kubbi 10-06-2007 07:40

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 128233)
megkéne ezeket a verziokat szavaztatni...
mer lehet csak én érzem úgy, de mintha egész jól kiforrottak volna... :)

Szerintem is.
Ati nem tudna kiírni új szavazást?

Tsobi 10-06-2007 17:10

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 128141)

Ez így egész jó
tetszik:)

Egy kérdés .. lehet én vagyok a fáradt vagy nem figyeltem ... de ez az épületvédelem a pusztival szemben is érvényes lenne?

LotR 10-08-2007 10:37

nos eléggé csend lett itt...
mi legyen? meg kellene szavaztatni a 3 variációt nem? hátha nagyobb támogatást kapna az egyik.. és akkor lenne 1 kész személyiség, netén ha kéne Atinak be tudná vezetni mjad egyszer. :p

Pax Hungaricum 10-08-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 128313)
Egy kérdés .. lehet én vagyok a fáradt vagy nem figyeltem ... de ez az épületvédelem a pusztival szemben is érvényes lenne?

Igen, védettséget nyújtana azellen is. Csak rosszul idézték a javaslatomat. (Egész pontosan, levágták a végét véletlenül. Ha negnézed, ott van egy vessző, ami után nincs semmi írva. Eredetileg én írtam mögé katonai akciót is, a pusztítást.)
:)

Pax Hungaricum 10-08-2007 11:25

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 128502)
nos eléggé csend lett itt...
mi legyen? meg kellene szavaztatni a 3 variációt nem? hátha nagyobb támogatást kapna az egyik.. és akkor lenne 1 kész személyiség, netén ha kéne Atinak be tudná vezetni mjad egyszer. :p

Szavazás elérhető itt:

/törölve/

!

/A szavazás nem elérhető, mert új személyiség bevezetése nincs tervezve./

LotR 10-08-2007 11:45

jah bocsi PAx direkt volt :p
nem tartottam beleférőnek. :)

Ati nem értem mértne szavaztathatnánk meg a kialakult javaslatokat??? :o
Attól még h nincs tervbe lehet egy végleges, kialakult személyiség, ami nem kerül bevezetésre vagy ez ekkora gondot jelent? :o

Ennyi erővel ezeket a topicokat is nyugodtan lezárhatnád... :p

Ati 10-08-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 128508)
Ati nem értem mértne szavaztathatnánk meg a kialakult javaslatokat??? :o

Én pedig azt nem értem, hogy egy olyan témára, ami a közeljövőben nincs tervbebéve, mi a fenének kell már a negyedik topicot nyitni különböző címekkel.

Sajnálom, ha valakinek EGY témára nem elég a 3 topic -- nekem már sok is, újabbakat nem kérnék, köszönöm. ;)

LotR 10-08-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 128510)
Én pedig azt nem értem, hogy egy olyan témára, ami a közeljövőben nincs tervbebéve, mi a fenének kell már a negyedik topicot nyitni különböző címekkel.

Sajnálom, ha valakinek EGY témára nem elég a 3 topic -- nekem már sok is, újabbakat nem kérnék, köszönöm. ;)

megértem, de teremthetnél igazán akkor lehetőséget arra hogy itt szavazhassunk a 3 verzióról...

Pax Hungaricum 10-08-2007 11:57

Boccs, nem tudtam, hogy sok. Én csak azért nyitottam, mert többek igényelték a különböző ötletek megszavazását.
A megszavazás nem a bevezetésre irányult, hanem az ötleteket támogatók számának egy helyre gyűjtése.
Mindegy. Boccs.

Pax Hungaricum 10-08-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 128511)
megértem, de teremthetnél igazán akkor lehetőséget arra hogy itt szavazhassunk a 3 verzióról...

Nálam 6 verzió merült fel. 2-en szavaztunk. Ati, és én. :D:pMuháháh:D

Lion 10-09-2007 01:34

Originally Posted by yenkie
+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,Rombolás

Ez igy Jo D ha mar epiteszrol beszelunk szerintem neki elonyt kellene adni az orkal szembeni epitesi kor sebesseggel 6 kor.

Mar csak a nevere utaloan legyen ilyen elonye is.

Tsobi 10-09-2007 01:49

Quote:

Originally Posted by Lion (Post 128607)
Originally Posted by yenkie
+10% védettség az épületeket érintő támadásokkal szemben (beleértve a mágikus-, tolvaj- Pl gyújtogatás, földrengés,Rombolás

Ez igy Jo D ha mar epiteszrol beszelunk szerintem neki elonyt kellene adni az orkal szembeni epitesi kor sebesseggel 6 kor.

Mar csak a nevere utaloan legyen ilyen elonye is.

Ezt úgy gondltad,hogy meggyorsítani az építkezést -6 körrel?
Mert akkor egy ork építész érdekesen variálná magát:rolleyes:

Pax Hungaricum 10-09-2007 08:10

Miért? Mi a probléma azzal, hogy 1 kör alatt épül át? :D:D:D:D

bitboss 10-18-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 128637)
Miért? Mi a probléma azzal, hogy 1 kör alatt épül át? :D:D:D:D

az, hogy ily esetben már a 2 körröl inditott támadás kimenetele sem lenne számitható, mert ha a támadott észleli, akkor egyböl plusz barakkot és tornyot épithet, ütés elötti körben pedig televeheti ijjal. és akkor ez már nem stratégiai, hanem ügyességi játék lenne.

All times are GMT +1. The time now is 04:57.