Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Serg 10-30-2006 16:30

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 39124)
Valami hasonlóra célozgattam én is, csak nem tudtam ilyen szépen összeszedni:)
Mer itt most az a kérdés, hogy pénzt akarunk adni a kisoriknak, hogy legyen miből megvenni a drága árut, vagy olcsó árut, amihez kevesebb pénz is elég?
Bank az más kérdés, az tényleg tisztán termel pénzt, piaci szabályok nélkül

Én meg azt mondom hogy aki beválalja hogy kereskedő legyen és minden tudománytekije 5% al kevesebb legyen az nem kell egyébb malusszal sujtani!Jó lenne ha néha azon is elgondolkoznátok hogy pl az az 5% nagyon is sok minden tudományból!Továbbra is azt mondom hogy korlátozzuk le a termelő területeket30% ban +egy fajtából 15%nál több ne lehessen illetve a 15% feletti rész ne működjön!A termelő épületek a következők:tanya,kovács,bank,fatelep,köbánya,agyag bánya,drágakőbánya,
fémbánya,könyvtár!
Ezzel elérnénk hogy senki ne csináljon extrém életképtelen orikat!

Serg 10-30-2006 16:36

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 38763)
A tanyát én azért nem vettem bele a bányás 30%-ba, mert ezzel megintcsak a kisorikat sújtanánk, akiknek van még tanyájuk, mivel szükségük van rá -így kb 10%-ot eleve tartanak.... viszont az a bentlévő sereg x-szeresét ellátó kajamax az tetszik :) Akinek van otthon serege, az igencsak sok tanyát tarthat termelésre, ha x=3, akinek meg nincs otthon serege, az eleve előnyben van több szempontból, de nem termelhetne szinte piacra, így kb kiegyensúlyozódhatnak az orik.
A bank viszont még így is extrém sokat hoz.

Ne viccelj már milyen kisori az amiben több mint 30% termelő épület van?Életképtelen-tehát nem kivánatos!Százalékos arányokról beszélünk és mivel egy kis orinak kissebb kaja anyag és pénzfogyasztása van nem hinném hogy több termelő épületre van szüksége mint 30%

Serg 10-30-2006 16:38

Sőt az se kivánatos hogy egy alacsony hekin lévő elf termelje a klánnak a kaját ezerrel mert a tanyákat kihagyjuk a korlátozásból és esetleg mnt hegyekkel bevédve 50% tanyával termeljen!

Synkel 10-30-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39211)
Továbbra is azt mondom hogy korlátozzuk le a termelő területeket30% ban +egy fajtából 15%nál több ne lehessen illetve a 15% feletti rész ne működjön!A termelő épületek a következők:tanya,kovács,bank,fatelep,köbánya,agyag bánya,drágakőbánya,
fémbánya,könyvtár!
Ezzel elérnénk hogy senki ne csináljon extrém életképtelen orikat!

A 30% még elfogadható, ha már korlátozni akarunk, de az épületfajtánkénti 15% már túlzás lenne. Nem a bank meg a kovács zavar engem ezzel kapcsolatban, hanem a tanya. Gyakorlatilag önellátásra kényszeríted az orikat kajaügyileg, illetve olyan minimális túltermelésre, ami inkább káros, semmint a játék hasznára válna. Illetve épp azoknak válik a hasznára, akiknek elméletben a legkevesebb szükségük van rá: a nagyoriknak, akik megtehetik, hogy üresen álljanak, és a mostani ár többszöröséért termeljék a kaját.

Serg 10-30-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 39220)
A 30% még elfogadható, ha már korlátozni akarunk, de az épületfajtánkénti 15% már túlzás lenne. Nem a bank meg a kovács zavar engem ezzel kapcsolatban, hanem a tanya. Gyakorlatilag önellátásra kényszeríted az orikat kajaügyileg, illetve olyan minimális túltermelésre, ami inkább káros, semmint a játék hasznára válna. Illetve épp azoknak válik a hasznára, akiknek elméletben a legkevesebb szükségük van rá: a nagyoriknak, akik megtehetik, hogy üresen álljanak, és a mostani ár többszöröséért termeljék a kaját.

Mondj egy nagyorit ami üresen áll!

Deni 10-30-2006 17:02

Serg, most őszintén.. ha nem üresek az orijaitok, akkor valami baj van Veletek.. most ezzel nem megbántani akarlak.. de ha olyan magas hektárszámon, ahol SENKI sincs a közeletekben full fel vagytok töltve.. akkor ott valami tényleg nem kerek..

Synkel 10-30-2006 17:04

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39224)
Mondj egy nagyorit ami üresen áll!

Kisori vagyok, nem tudok mondani. De ha valaki akkor ti, meg még az első 30 helyezett asszem nagyjából simán megteheti. Ne ezen vitatkozzunk most ha lehet:)

Serg 10-30-2006 17:20

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 39225)
Serg, most őszintén.. ha nem üresek az orijaitok, akkor valami baj van Veletek.. most ezzel nem megbántani akarlak.. de ha olyan magas hektárszámon, ahol SENKI sincs a közeletekben full fel vagytok töltve.. akkor ott valami tényleg nem kerek..

Deni nem akarlak megbántani de extrém éplistánk sincs ettől én nem érzem magam kevesebbnek!

Láma 10-30-2006 17:39

Ha a tanya 15% ra lenne korlátozva, akkor nem számítana termelő épületnek, mivel aki ennyi gabonatermeléssel túltermel érzékelhető mennyiséget, annak üres az orija. Sztem tanyára 30% vonatkozzon.

Láma 10-30-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39211)
Én meg azt mondom hogy aki beválalja hogy kereskedő legyen és minden tudománytekije 5% al kevesebb legyen az nem kell egyébb malusszal sujtani!Jó lenne ha néha azon is elgondolkoznátok hogy pl az az 5% nagyon is sok minden tudományból!

Ismeretes, hogy a hódító nevű online stratégiai játékban minden orinak mindössze 1 személyisége lehet.

Serg 10-30-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 39240)
Ha a tanya 15% ra lenne korlátozva, akkor nem számítana termelő épületnek, mivel aki ennyi gabonatermeléssel túltermel érzékelhető mennyiséget, annak üres az orija. Sztem tanyára 30% vonatkozzon.

Legyen30%,de akkor más termelője nem lehet a tanyán kívül!

Serg 10-30-2006 17:52

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 39243)
Ismeretes, hogy a hódító nevű online stratégiai játékban minden orinak mindössze 1 személyisége lehet.

Ismeretes hogy a hódítóban minden ori kékszámmal rohangászik!

Láma 10-30-2006 17:53

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39244)

Én is így értettem.

Láma 10-30-2006 17:55

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39246)
Ismeretes hogy a hódítóban minden ori kékszámmal rohangászik!

Tök mind1, ha csak 1 ori is megengedheti magának, hogy egyszerre legyen kereksedő és tudós, már megbukott az érvelésed a kereskedő mellett. A bankok a semmiből termelik apénzt, növelve ezzel folyamatosan a csoportban lévő pénzmennyiséget, nem befolyásolja a piac, nem befolyásolja, hogy a csoportban mennyi bank termel még rajta kivül.

Szecsa 10-30-2006 17:58

Banknal nem a %-ot kellene korlatozni a mennyiseget, hanem penzertekben.
Mivel ha lesz egyszer vha egy 30.000 hektaros orszag, akkor pl. 15% bankkal, ami 4.500 darab, 810.000.000 aranyat termelne naponta. Ami szerintem tulzas. (persze ami meg most van egyes oriban, az undorito)
Ha pedig korlatozzuk, akkor annyi %-ra korlatozzuk, amekkora lentebbi hekin se kell tobb. Ezzel kapcsolatban valaki adhatna egy %-ot, hogy pl. egy elf kereskedo mondjuk a top30% hataran hany % bankot engedhet meg maganak biztonsagosan?

Serg 10-30-2006 18:00

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 39248)
Tök mind1, ha csak 1 ori is megengedheti magának, hogy egyszerre legyen kereksedő és tudós, már megbukott az érvelésed a kereskedő mellett. A bankok a semmiből termelik apénzt, növelve ezzel folyamatosan a csoportban lévő pénzmennyiséget, nem befolyásolja a piac, nem befolyásolja, hogy a csoportban mennyi bank termel még rajta kivül.

Asszem nagyon nem tudod miről beszélsz!1.Egy ori csípi itt emberek szemét az pedig az én klánomban van tehát kijelenthetem hogy egy személyisége van!
2.A bankos orinak gyengébb a védelme tehát könnyebb katonai akciókkal támadni!
3.A pénzt a bentartott pénzből generálják mert ha nincs pénz az oriban az nem is kamatozik!
4. Légyszi ne demagogizáld már itt a népet

Serg 10-30-2006 18:23

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 39250)
Banknal nem a %-ot kellene korlatozni a mennyiseget, hanem penzertekben.
Mivel ha lesz egyszer vha egy 30.000 hektaros orszag, akkor pl. 15% bankkal, ami 4.500 darab, 810.000.000 aranyat termelne naponta. Ami szerintem tulzas. (persze ami meg most van egyes oriban, az undorito)
Ha pedig korlatozzuk, akkor annyi %-ra korlatozzuk, amekkora lentebbi hekin se kell tobb. Ezzel kapcsolatban valaki adhatna egy %-ot, hogy pl. egy elf kereskedo mondjuk a top30% hataran hany % bankot engedhet meg maganak biztonsagosan?

Ez meg szerintem hülyeség ,egy elfhez viszonyítsunk hogy mennyit engedhet meg magának biztonságosan????Mi ez a nagy biztonsági hódító???

Synkel 10-30-2006 18:29

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39244)

Ezt elfogadom én is.

monro 10-30-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39212)
Ne viccelj már milyen kisori az amiben több mint 30% termelő épület van?Életképtelen-tehát nem kivánatos!Százalékos arányokról beszélünk és mivel egy kis orinak kissebb kaja anyag és pénzfogyasztása van nem hinném hogy több termelő épületre van szüksége mint 30%

Ha már ebbe az irányba megyünk akkor egyetértek Serggel, sőt!
Tanyákkal együtt is sokallom a 30%-ot ugyanis...:

termelő extrém ori van 4 féle:

1. bazisok bank
2. bazisok bánya és kovács
3. bazisok tanya
4. bazisok könyvtár

Aki mindegyikből tart annak a termelése semmiből sem extrém. Ha viszont csak a fent említett épületek egyikét tartja az 30% esetén is extrém értékeket hoz, ergo nem csináltunk semmit!

wand 10-30-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by monro (Post 39275)
Ha már ebbe az irányba megyünk akkor egyetértek Serggel, sőt!
Tanyákkal együtt is sokallom a 30%-ot ugyanis...:

termelő extrém ori van 4 féle:

1. bazisok bank
2. bazisok bánya és kovács
3. bazisok tanya
4. bazisok könyvtár

Aki mindegyikből tart annak a termelése semmiből sem extrém. Ha viszont csak a fent említett épületek egyikét tartja az 30% esetén is extrém értékeket hoz, ergo nem csináltunk semmit!

Én meg Monroval értek egyet!
pl Flangánnak van 32% termelő épülete, és magában hozott napi 2-6 milliárdot, az aktuális árak függvényében.

a 30% lent lehet nem sok (vagyis nem termel bazi sokat), de nagyori szinten rengeteg lehet.

Serg 10-30-2006 19:01

Quote:

Originally Posted by wand (Post 39286)
Én meg Monroval értek egyet!
pl Flangánnak van 32% termelő épülete, és magában hozott napi 2-6 milliárdot, az aktuális árak függvényében.

a 30% lent lehet nem sok (vagyis nem termel bazi sokat), de nagyori szinten rengeteg lehet.

Velem lehet beszélni csökkentsük a százalékos arányokat,de csak finoman,bár ugy gondolom flangánban nem sok tanya volt

monro 10-30-2006 19:02

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39253)
Asszem nagyon nem tudod miről beszélsz!1.Egy ori csípi itt emberek szemét az pedig az én klánomban van tehát kijelenthetem hogy egy személyisége van!
2.A bankos orinak gyengébb a védelme tehát könnyebb katonai akciókkal támadni!
3.A pénzt a bentartott pénzből generálják mert ha nincs pénz az oriban az nem is kamatozik!
4. Légyszi ne demagogizáld már itt a népet

A kereskedő személyiség hibája egyszer már tönkrevágta a hódító minden csopiját több hónapra! Akárhol is van az az ori ami csípi a szemeket aki érti ezt a játékot éreznie kell, hogy a bankok termelését maximalizálni kell körönként! Vagy Alba kitűnő ötlete alapján csökkenteni a termelésüket minél több van belőlük! Én talán azt tartom a legjobb ötletnek mind a bank, mind a többi termelőépület gátak közé szorításában.

Serg 10-30-2006 19:07

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39288)
Velem lehet beszélni csökkentsük a százalékos arányokat,de csak finoman,bár ugy gondolom flangánban nem sok tanya volt

Bocs javítani kell magam a nem sok tanya nem fedi a valóságot

Serg 10-30-2006 19:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 39289)
A kereskedő személyiség hibája egyszer már tönkrevágta a hódító minden csopiját több hónapra! Akárhol is van az az ori ami csípi a szemeket aki érti ezt a játékot éreznie kell, hogy a bankok termelését maximalizálni kell körönként! Vagy Alba kitűnő ötlete alapján csökkenteni a termelésüket minél több van belőlük! Én talán azt tartom a legjobb ötletnek mind a bank, mind a többi termelőépület gátak közé szorításában.

szerintem a bankok mennyiségét szabályozzuk a százalékokon lehet vitatkozni,de egy elf is tud nagyon sok pénzt termelni gabonával és úgy hogy számottevően nem csökken a védelme-
akkor az nem extrém?

wand 10-30-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39292)
Bocs javítani kell magam a nem sok tanya nem fedi a valóságot

egyáltalán nem fedi, lévén 0 tanyája volt :)
ennek ellenére extrém volt és remekül példázza, hogy a 30% tanyákkal együtt sok.

a bankokban meg még mindig Monroval értek egyet miszerint napi fix összegben kell behatározni azt az előnyt amit egy személyiség adhat.
eddig ha jól rémlik a napi 180 és 300Millió hagzott el.

és én még mindig azt mondom, hogy az összes termelést tanya kivételével fix napi kvótában kéne meghatározni.

Serg 10-30-2006 19:15

Mellesleg megjegyzem minnél kevesebb pénz generálódik a csopiban annál kevesebb háború lesz és én nem is értem miről beszéltek igazán nem láttam hogy az 1 A ban annyira elszaporodtak volna a kereskedők hogy szabályozni kéne!Vagy tévedek?Van egyáltalán kereskedő ori sok bankal azon az egy orin kívül?Mert ha nincs akkor ez diszkrimináció szagú erősen!

Serg 10-30-2006 19:19

Quote:

Originally Posted by wand (Post 39298)
egyáltalán nem fedi, lévén 0 tanyája volt :)
ennek ellenére extrém volt és remekül példázza, hogy a 30% tanyákkal együtt sok.

a bankokban meg még mindig Monroval értek egyet miszerint napi fix összegben kell behatározni azt az előnyt amit egy személyiség adhat.
eddig ha jól rémlik a napi 180 és 300Millió hagzott el.

és én még mindig azt mondom, hogy az összes termelést tanya kivételével fix napi kvótában kéne meghatározni.

Amig háborúztatok Monróval eszetekbe sem jutott semmi ilyen reform vajon miért?szerintem a napi 300 milla igen kevés a törpék keresetéhez képest meg az elfek gabona eladásához képest

wand 10-30-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39301)
Mellesleg megjegyzem minnél kevesebb pénz generálódik a csopiban annál kevesebb háború lesz és én nem is értem miről beszéltek igazán nem láttam hogy az 1 A ban annyira elszaporodtak volna a kereskedők hogy szabályozni kéne!Vagy tévedek?Van egyáltalán kereskedő ori sok bankal azon az egy orin kívül?Mert ha nincs akkor ez diszkrimináció szagú erősen!

nem, nem diszkrimináció, lévén már akkor mindenk egyet értett a bankok max kamatának a leszabályozásában, amikor az az egy oritok még haramad akkora volt mint most.

és nem tudom miért nem lehet belátni, hogy egyzserűen egy hiba , hogy 1db ország kamatozhat havi 50 milliárdot.

ne a te oridról van szó alapban, hanem elvről, túl sok péntz ez 1db szeméyliségért.

egyébként meg van (volt) más ori is, nevet nem mondok, de mértünk fel 300k körül orit 0 barakkal (!) csak bankkal, és remekül termelte a pénzt lévén mntje, volt mindenkivel..

monro 10-30-2006 19:21

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39297)
szerintem a bankok mennyiségét szabályozzuk a százalékokon lehet vitatkozni,de egy elf is tud nagyon sok pénzt termelni gabonával és úgy hogy számottevően nem csökken a védelme-
akkor az nem extrém?

2 nagy különbség:

1. nem teremtődik "uj" pénz
2. hogy azt el kell adni.

wand 10-30-2006 19:22

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39303)
Amig háborúztatok Monróval eszetekbe sem jutott semmi ilyen reform vajon miért?szerintem a napi 300 milla igen kevés a törpék keresetéhez képest meg az elfek gabona eladásához képest

kevés?? havi 9 milliárd egy személyiségért kevés?? mutass még egyett ami csak fele ennyit hozhat bárhol?

Serg 10-30-2006 19:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 39304)
nem, nem diszkrimináció, lévén már akkor mindenk egyet értett a bankok max kamatának a leszabályozásában, amikor az az egy oritok még haramad akkora volt mint most.

és nem tudom miért nem lehet belátni, hogy egyzserűen egy hiba , hogy 1db ország kamatozhat havi 50 milliárdot.

ne a te oridról van szó alapban, hanem elvről, túl sok péntz ez 1db szeméyliségért.

egyébként meg van (volt) más ori is, nevet nem mondok, de mértünk fel 300k körül orit 0 barakkal (!) csak bankkal, és remekül termelte a pénzt lévén mntje, volt mindenkivel..

Mindaddig mig nem jött egy ork tudós tábornok nyolc sereggel ha jól emlékszem:D
Ki kell javitsalak nem kamatozik 50 milliárdot 27 milliárdot kamatozik egy hónap alatt
És ez sokkal kevesebb lenne ha csak 15% bank lehetnbe egy oriban

monro 10-30-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39301)

Serg én pld azt sem tudom milyen oriról beszélsz... fingom sincs mennyi bankja van, de el tudok képzelni pár extrém szélsőértéket.

Serg 10-30-2006 19:27

Quote:

Originally Posted by monro (Post 39309)
Serg én pld azt sem tudom milyen oriról beszélsz... fingom sincs mennyi bankja van, de el tudok képzelni pár extrém szélsőértéket.

kiírtam mennyi a kamat egy hónapra vetítve nem tartom extrémnek

monro 10-30-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39303)

Ugyanaz a válasz:

nem teremtődik "uj" pénz

Serg 10-30-2006 19:29

Quote:

Originally Posted by monro (Post 39311)
Ugyanaz a válasz:

nem teremtődik "uj" pénz

Vazze akkor minek legyen valaki kereskedő???

wand 10-30-2006 19:32

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39308)
Mindaddig mig nem jött egy ork tudós tábornok nyolc sereggel ha jól emlékszem:D
Ki kell javitsalak nem kamatozik 50 milliárdot 27 milliárdot kamatozik egy hónap alatt
És ez sokkal kevesebb lenne ha csak 15% bank lehetnbe egy oriban

akkor nekem is ki kell javítsalak :) lévén nem ütötték be, mrt amikor valaki ráment 7 körről akkor mire odaért volna egy "baráti" ori, elütötte az összzes sereget, és mir a tábornokai hazértek már átépült :)
no mind1, nem ide tartozik, pláne, hogy mi csk figyeltük az eseményeket :)

és a vita is parttalan, Te most személyes érdekeid miatt ragaszkodnál hozzá, holott ha a játékot néznéd, belátnád, hogy még a havi 9 milliárd is túkl sok..

monro 10-30-2006 19:32

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39312)

Vazze akkor minek kellett az eredeti kereskedő személyiséget módosítani??
Mert rájöttünk, hogy nem tartható a szitu. El lett cseszve ennyi.

Serg 10-30-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by wand (Post 39315)
akkor nekem is ki kell javítsalak :) lévén nem ütötték be, mrt amikor valaki ráment 7 körről akkor mire odaért volna egy "baráti" ori, elütötte az összzes sereget, és mir a tábornokai hazértek már átépült :)
no mind1, nem ide tartozik, pláne, hogy mi csk figyeltük az eseményeket :)

és a vita is parttalan, Te most személyes érdekeid miatt ragaszkodnál hozzá, holott ha a játékot néznéd, belátnád, hogy még a havi 9 milliárd is túkl sok..

Bocs az az ori be lett ütve ha kiváncsi vagy megmondom ki volt az
9 milliárd sok???persze mikor egy nagy ori ijjassal vagy lóval való megtöltése alsó hangon 10-15 milliárd akkor mihez képest?és jobb helyen kell mindkettőből annyi

wand 10-30-2006 19:36

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39312)

amiért tábornok vagy tudós vagy gazdálkodó, egy PICI előnyért, és ne azért mert pénzgyár akar lenni.

havi 27 milliárd szerinted nem is sok egy orinak?? hol élsz?

Serg 10-30-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 39316)
Vazze akkor minek kellett az eredeti kereskedő személyiséget módosítani??
Mert rájöttünk, hogy nem tartható a szitu. El lett cseszve ennyi.

És most megint rájöttetek mert van az A ban 2-3 bankos ori?:DD

All times are GMT +1. The time now is 09:05.