![]() |
végigolvastam a témát és azt hiszem minden lényeges elhangzott.
a szavazatom az 1-esre ment. |
Sztem nagyon 1értelmű,hogy mit szeretne a nép!De remélem,hogy amiről Goldy beszél,nevezetesen az,hogy fairebb így a dolog,az a döntéshozatalban is megjelenik majd,amikor lesz/nem lesz változtatás!
|
Quote:
Sőt, rajtam kívül még rengetegen 1et értenek azzal, hogy az új változás nem jó. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Jól értem tehát az a probléma, hogy adott egy 4-es szövi, minden tagja 1000 hektáron, adott egy ellenfél szintén 1000 hektáron, és ha betámadjátok 16 sereggel, akkor ezt szeretnétek látni, hogy a támadott ország az egyes támadások után így nézzen ki:
1. ütés után: 930 heki, 2. után: 864, 3. után: 804, 4. után: 748, 5. után: 695, 6. utén: 646, 7. után: 601, 8. után: 559, 9. után: 520, 10. után: 483, 11. után: 450, 12. után: 418, 13. után: 389, 14. után: 362, 15. után: 336, 16. után: 313 hektár Ez nyilván ugye a legjobb eset, ha mindenki csak 4-4 sereget küld, de ha mondjuk valaki ork tábornok, akkor nem a földjének a 70%-át szeretnétek, hgy elvessze a megtámadott ország, hanem olyan 90%-át egyetlen óra leforgása alatt. És nem értitek, hogy ha egy 1200 hektáros ország megtámad egy 600 hektárosat, akkor miért nem alulról üti be? Remélem belátja mindenki, hogy ez nonszensz. |
Quote:
|
igaz, nonszensz... de legalább akkor egy szövin belül minden tag első serege ugynannyit hozzon, majd a második seregeik is ugyanannyit a frissült érték szerint felülről már, hogy ne essenek szét ezek a szövik :D
|
Quote:
Ha valaki annyira kitámad, akkor kapja be a 16 ütést, restartoljon, aztán kezdje el újra a szintet átgondoltabban...! Amúgy csak az A-ba "visszavezetni"-hez mit szólnál? |
Quote:
Ez ugye csak vicc??? |
Ati nem úgy te :))) hanem ha egy szövi indit akár több sereget akár mondjuk 16-ot akor azok, akik, alurol verikbe, azoknak az első serege, mindnek aluról menjen frisülés után meg a pontoknak megfelelően. Azért hogy ne szóródjon szét a szövi.
|
Quote:
Ati, ne haragudj, de mit csinál 1k hekin az, aki hagyja magát 16 sereggel beütni? Nem arról van szó, hogy de kár, hogy az 1k hekis a 300 hekist lefelé üti, hanem azzal, hogy ha 200on elkezdek ütni, akkor kismillió év, s sokkal több kockázat, míg felérek. Ez esetleg nem engem fog személy szerint annyira érdekeltté tenni a dolog ellen szavazásban, de pl egy kis számost már feltétlenül. Másrészről amit már sokan emlegettek, a stratégiai haszon. Lehet hogy eddig iszonyat sokat bontottam, s utánna visszaépítettem, most már viszont egy hátraütésnyi földért nincs értelme. Ha kevesebb a bontás kevesebb a beépítendő terület, kevesebb törpe kell, megint csak. Azt már kitaláltuk, hogy magasra ismiken kívül nem igen megy más törpével. Ezzel most az utolsó szeget is beverjük szegény törpik koporsójába? Mert ugye a kis maroknyi nyersét a kis törpi nem fogja eladni, ha diktált árak vannak a piacon. Vagy nem megy vele semmire, mert elfedezi, aztán beütik :D |
Quote:
|
Quote:
Persze nyilván hozzászokik majd mindenki az újításhoz... ennek ellenére korábban leírtam, hogy miért az 1. pontra szavaznék most is. Ha lenne olyan lehetőség, hogy Ha több ország csapódik be egyszerre, akkor minden ország első seregének becsapódása után frissülne csak a pontlista akkor ezt támogatnám. |
Quote:
|
Quote:
Ilyen évente 1szer van a normálban. Más példákkal logikusan meg lett magyarázva. |
Quote:
|
Quote:
Egészen eddig miért nem volt nonszensz ez az egész? |
Quote:
|
Quote:
X-et támadja A,B,C,D országok. A foglal 70 hekit, B foglal 66 hekit, C foglal 60 heki, D foglal 56 hekit. Innentől foggva az A,B,C,D orik további 12 serege alulról ütné X-et. |
Quote:
|
Ati: reaktor postjait elolvastad, hogy mennyire nonszenssze teszi ez az egesz az 1/Aban a termelok vedelmet(akiknek igy is durvan megnehezitettuk ugye a jatekat), es a tobbi csopikban a tolik es varik vedelmet, es a jol szervezett szovik jol megfontolt valaszcsapaslehetoseget mennyire tonkrevagja?
|
Az a baj, szerintem, hogy a megszokas rabja vagyunk :)
S ezt feladni nehez :) Mindketto oldal jol erveli a sajat allaspontjat, de en magam se tudom eldonteni, melyik a jobb mindkettofelnek. Nyilvan, nekem is jobban tetszik, hogy 70%-at bukja az 1k hekis ha bekap 17 sereget, de tenyleg nonsens hogy a 1100 hekis is a 400 hekist utoljara alulrol usse. |
Quote:
--- legalábbis az elgondolás ez --- |
valaki irjon már aki kicsit is tud játszani és átment rajta 16 sereg. Főleg normál és gyors csopis érdeklne. De olyan is érdeklne akin akár 5 sereg át vonult.
ja és 16 ori normál estbe nem is tud egy célpontott egyszerre támadni Jópár csopiba. |
Mi csak utottunk 18 sereggel egy orit.
465 hekirol 174-re esett. |
Quote:
Szerintem ez kifejezetten az előnyükre szolgál. |
Quote:
|
Quote:
Nézzük ezt mondjuk 1/A-ban, x10, akkor veszít egy kör alatt cca 3000 hektárt. Ha ez egy termeló törpe volt, akkor ezáltal most jobban védve van? Nem értem. Szemben azzal, hogy ilyen esetben modnjuk csak ~1400 hektárt veszít? Ilyenkor pedig nincs védve? Nem értem a következtetést. |
Igen, egy elég jó kis tolis orija volt :)
Ember tudos volt. A haboru elejen: 3500 tornyos ijj 6,7k toli es 4,5k vari. Fel napi meszarlas utan szerintem ures volt az orija. |
Oszinten bevallva, anarchban erzem ennek az egesznek a hatasat...ott joval kisebb mertekben lehet "bosszulni"...
|
Quote:
|
Quote:
|
Na, most jutottam el oda, hogy ezen teljesen felesleges vitatkozni.
Ati szerint ez eddig 8 evig ez hiba volt. [kiragadott minta a szavazatok alapjan] A hodito 80%-a szerint nem. Atinak az az egyetlen erve, hogy nagyobb ori miert usson alulrol. Sok jatektechnikai erv felmerult, miert teszi ez tonkre a szovik jatekat, miert teszi ez tonkre a termelok vedelmet 1/Aban. Ugy latszik ez nem szamit. Ati azt mondja, hogy ha vki kitamad fullra, es nem torodik a vedelmevel, ne lehessen _nagyon_ megbuntetni. Mert hogy ez nonszensz. 80% szerint nem. Mindenki tokeletes erti a masik oldal erveit. Ati, egyszeruen ird be, hogy nem erdekel a nagy tobbseg velemenye, mert szerinted hulyeseg. Szerinteunk igy lenne elvezetes a hodito. Szerinted nem. Bar igazabol mi jatsszuk.... A lenyeg: egyszeruen ird be, hogy nem vagy meggyozheto, hiaba is erolkodunk. En igazabol itt faradtam bele a szelmalomharcba..... |
Quote:
Magyarázd meg kérlek, hogy ez miért logikus szerinted. |
Quote:
Pedig az eredeti felvetés az volt, hogy a körváltáskor értékben alacsonyabban lévő ori seregei alulról üssenek, azaz csak körváltás végén legyen pontlistarendezés, mint eddig is volt. Ez azért lényegesen jobban hangzik, mint az 1k hekis a 300-ast üti alulról... Már csak azért is, mert ennyire ez nem szok általános lenni, míg az ellenoldal példái elég életszerűek. |
Quote:
Quote:
Semmilyen logikus érvet nem tudok felhozni arra, hogy ilyen esetben miért kellene alulról beütnie. Könyörgöm, 3x akkora a támadó!!! |
Quote:
Ez nagyon ritka azért. Ha türelmesen végigolvasnád az eddig elhangzottakat, és nem csak a saját szempontodat igaznak gondolva, akkor belátnád h nem azzal van a többségnek a gondja h egy-egy orit 16x miért nem lehet ütni. Rendben ne lehessen. De miért ne mozoghatnának együtt a szövik. Miért ne lehetne az h ha a 4 hadis támadást indít 1-1 sereggel akkor azok a korábbi rendszer szerint üssenek. Értem azt is h több szövi több serege dilemmát, de ilyenkor pl a támadó seregek nagy valószínűséggel találkoznak és körbeverik egymást. Ha pedig nagy a körtáv a támadó seregek közt akkor meg nyílván csak az első ütést követő körben v körökben érnek oda így akkor már mindenképpen lefelé ütnek. |
Quote:
Szerencsejáték. A Hódító nem az. |
All times are GMT +1. The time now is 00:49. |