![]() |
Quote:
talán hátrányt jelent , nem vagyok benne biztos,hogy az is... - 3-4 kigyúrt ork mehet egy egész klánra,akár klán részre bármikor 48 körön át, sakkban tartva ezzel az ellenfelet, úgy hogy semmilyen költségbe nem kerül.... és olyan klánokat érnek el, amit most nem tudnak csak földleadással... - a gazdag klánokat csak gazdagabbá teszi, a kisebbeket szegényebbeké... - a mai stratégiai elemek pénzbe kerülnek mindenkinek ( kibe lépés , ráállás a pontlistában, kivált klántagok etetése stb... ), amíg egy hadüzi elküldése nem az mivel neked csak a saját indoklásaid felelnek meg, ezért a téma nem érdekel tovább :mad: :mad: :mad: |
Quote:
3-4 kigyúrt ork simán rámehet ugyanarra az egész klánra azzal a különbséggel, hogy 1. rá van kényszerítve a csalásra (piaci tápolás más klánból) 2. nincs 20% malusza a támadásra 3. ki kell lépnie azok közül a társak közül akikkel együtt akar játszani és ezzel még földleadásra is kényszerítjük őket 4. úgy tud kitámadni akár full sereggel,hogy nem lehet visszakísérni RÉSZKLÁNOK ESETÉN: 1. nincs piaci tápolás (jksz) 2. a támadómalusz miatt nagyobb sereggel tud csak sikeres lenni 3. együtt játszhat azokkal akikkel csak akar és közben így is fejlődhet 4. visszatámadható akkor is ha "kibont" körváltáskor a célpont alól! |
Quote:
RÉSZKLÁN ESETÉN Mit kell tennie annak aki hadüzit kap? - távolbanézni - ha tart otthon lovast vagy elitet akkor visszatámadni - ha nem tart támadóegységet akkor annyi pénzt, hogy tudjon venni kb 30% barakhelyére lovast MA KLÁNTÁMADÁS ESETÉN - nézni a pontlistát és bontani! (itt kerül pénzbe inkább, mert akkor is bontasz ha nem jön rád) - eldönteni "vakon", hogy védeni akarsz vagy visszatámadni és ennek megfelelően venni egységet ha épp másképp döntesz,mint ami otthon van (ismét pénz) |
Quote:
Mondjuk a top1 klánnak valóban nem érdeke a dolog belátom, de mindig így lesz Ákos? |
Quote:
sehol sem támogattam a top klán beágyazódását... pláne nem érdekel... :( |
Quote:
|
Mi lenne ha a felvetett pro-kontra dolgokat görgetnénk, így nem kerülné el a figyelmet egy-egy észrevétel, és mindig a legújabb felvetésben benne lenne a topic összegzése, könnyebben figyelemmel lehetne kísérni, talán többen is írnának valamit :)
Valahogy így: MA: 3-4 kigyúrt ork simán rámehet ugyanarra az egész klánra azzal a különbséggel, hogy 1. rá van kényszerítve a csalásra (piaci tápolás más klánból) 2. nincs 20% malusza a támadásra 3. ki kell lépnie azok közül a társak közül akikkel együtt akar játszani és ezzel még földleadásra is kényszerítjük őket 4. úgy tud kitámadni akár full sereggel,hogy nem lehet visszakísérni - nézni a pontlistát és bontani! (itt kerül pénzbe inkább, mert akkor is bontasz ha nem jön rád) - eldönteni "vakon", hogy védeni akarsz vagy visszatámadni és ennek megfelelően venni egységet ha épp másképp döntesz,mint ami otthon van (ismét pénz) RÉSZKLÁNOK ESETÉN: 1. nincs piaci tápolás (jksz) 2. a támadómalusz miatt nagyobb sereggel tud csak sikeres lenni 3. együtt játszhat azokkal akikkel csak akar és közben így is fejlődhet 4. visszatámadható akkor is ha "kibont" körváltáskor a célpont alól![/quote] Mit kell tennie annak aki hadüzit kap? - távolbanézni - ha tart otthon lovast vagy elitet akkor visszatámadni - ha nem tart támadóegységet akkor annyi pénzt, hogy tudjon venni kb 30% barakhelyére lovast |
Quote:
én támogattam javaslatod, de nem akartad kiolvasni a lényeget abból amit írtam, csak annyit írsz ,hogy nem tetszik az indoklás... miután mindenhol azt írtam támogatom ,beírod, hogy azért mert a topp klánban vagyok - ellenzem a javaslatot ... :confused: :confused: :confused: " Monrónak sok jó javaslata van ehhez, hogy lehetne a támadásokat népszerűbbé tenni,kivitelezhetőbbé, ajánlom ezek olvasgatását is, aki a toppba akar kerülni, nem csak a fedezésel foglalkozni ... " ezt egy másik topicban is megtalálod... én igyekeztem felhívni a figyelmet... :( |
Miután sok helyen olvasom ezt a dolgot, talán az a legnagyobb probléma, hogy sokszor full sereggel kell kitámadni, ahhoz hogy beverj valakit...
ez a kockázat vállalás sok játékosnak nem tetszik,mert több hét mukáját elbukhatja, vagyis inkább fedez... ha több támadást szeretnénk elérni a játékban, jobb feltétlek kellenének hozzá (erre volt a túlerő bónusz, illetve toronybónusszal kapcsolatos javaslatai Monrónak ) szerintem a fedezési módosítás, és a seregek felűről ütése csak az első lépés ezen az úton... de lehet megint tévedek... az új javaslatod ez irányba halad ? vagy egyáltalán tök rossz ez az irány amire gondolok... |
Quote:
Az a problémám, hogy ezt a topicot egy viszonylag szűk réteg érti! Ez kb az 1A-ban játszók egyharmada talán, de lehet annyi sem! A többiek a klántámadásokban való járatlanságuk miatt nem is érthetik! Így gyakorlatilag abból alkotnak majd véleményt amit itt olvasnak. Namost ha azok az emberek akik értik, olyan dolgokat hoznak fel a javaslat ellen ami a javaslat bevezetése nélkül is jelen van a játékban akkor úgy tűnik azoknak akik még döntés elött állnak, hogy ez a javaslat behozza a játékba az említett negatívumot. Pedig ez nem igaz hiszen ma is benne van már a játékban annak ellenére, hogy részklán még nincs! Remélem érted a problémámat. Ezért van az, hogy ki vagyok akadva néha amikor az indoklásnak és a javaslatnak nincs ok-okozati összefüggése. |
Amikor először megláttam ezt a topicot, arra gondoltam, hogy ez valami vicc.. Egy idő után eljutottam odáig, hogy rájöjjek, gőzöm sincs miről beszéltek.. Aztán szépen lassan kezdtem megérteni az egészet, most ott tartok, hogy maximálisan támogatom, bár vannak még fehér foltok, de szerintem lassacskán ezek is eltűnnek majd..
Természetesen bizonyos aggályaim vannak. Jelen esetben például az, hogy még több célzott támadás érné a termelőket, mint eddig. Ha így alklánnal leverik a klán termelő részlegét, akkor az alklán hiába támad vissza/keresztbe, attól függően, hogy melyiket tudja/akarja (ha egyáltalán tudja/akarja :D ), vagy a támadott anyaklán alklánja hiába tesz ki egy támadandó alklánt a támadóktól és foglal sikeresen, attól a termelő még veszít bányát. Valószínűleg az alklános támadások főleg ugye a termelők ellen mennének, egy idő után egyre súlyozottabban, hiszen ezzel egy egész klánt el is lehet lehetetleníteni akár. (Azt hiszem talán itt kapcsolódik be a termelők fedezésének módosítása topic.) Bár lehet, hogy egy nem létező problémát vetettem fel, ebben az esetben lehet még mindig nem látom át jól a dolgot, amit nem tartok kizártnak, de igyekszem noh :) Közben még egy kérdés merült fel.. A támadott alklán csak azt tudja, hogy melyik anyaklán alklánja támadja, vagy azt is, hogy mely országok tagjai ennek az alklánnak ? |
Quote:
|
Quote:
Így részemről semmi kifogás.. |
Quote:
Ahogy én látom sztem 3 lehetőség is jó lehet: 1. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadásban résztvevő tagok x,y és z." 2. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadás célpontja klánunk x,y és z tagja" 3. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadásban résztvevő tagok x,y és z. A támadás célpontja klánunk x,y és z tagja" A különbségek a lehetőségek között jelentős stratégiai játékot engednek a támadóknak akik (sztem) nagyobb kockázatot vállalnak mindenképpen. Ezért is nem vagyok biztos benne, hogy minden adatot mutassunk e meg a távolbalátásnál... Mindenesetre ha a javaslat eljut majd addig akkor nyilván érdemes megszavaztatni. |
Az alklán támadásnál az egész klán kap földet, vagy csak az alklán?
( és itt írnám ,hogy nem lehetne e a fedezési arányt az egész klánra nézni, és így a hadisok, csökkentenék a termelők fedezési arányát... , mondjuk klán ütésnél ez most is így van ) |
Quote:
Nem tudom sztetek melyik lenne a jobb? Eredetileg automatikusnak vettem, hogy csak az aki támad, de valóban érdekes kérdés... Beszéljük meg melyiknek mi lenne a vonzata aztán lehet dönteni. |
Quote:
|
jo hosszu ideje nem szoltam itt semmit, de idonkent megemlitem szinte ugyanazt, ami feledesbe merul a sok erv mellett/kozott.
a klan pontosan arra valo, hogy mindenki specializalodjon vmire. vannak akik nyersit/kajat termelnek, vannak akik a vedelmet adjak, vannak akik az utoerot biztositjak. ebbol konnyu osszevalogatni azt a csoportot (= alklan) amelyik 1 masik klanbol kivalasztja a hadilag gyenge lancszemeket es elmegy zuzni. a kerdesem mindig ugyanaz: MIRE JO AKKOR A KLAN? hacsak nem arra, hogy a full hadis orkokat zabaltassak? meg kozben eszembe jutott meg vmi: 1. legyen alklan, ugyis csupa hadi orkbol fog allni, nehany ritka kivetellel, hogy noveljuk az utesek szamat 2. az allando alklan haduzenetek miatt a termelo orik termelese csokkenni fog, mert barakkokat huznak majd fel, hiszen nem azert vannak a csoportban, hogy nonstop leusse oket vki hekire 3. emiatt csokken a termeles (a kajatermeles is) 4. mar nem tudjak annyira ellatni a hadis orkokat 5. csokken az extrem kiepitesu hadis orik szama 6. kevesebb utes kerdes: akkor meg mi ertelme van? persze ez csak 1 kosza eszmefuttatas. a lenyeges kerdes az elso reszben van. |
[quote=monro;50734]
1. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadásban résztvevő tagok x,y és z." 2. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadás célpontja klánunk x,y és z tagja" 3. a távolbalátás ezt mutatja majd: " 2600-as klán x fős serege feléd tart. A támadásban résztvevő tagok x,y és z. A támadás célpontja klánunk x,y és z tagja" QUOTE] ez jó kérdés... szerintem olyan biztos nem lesz, hogy ha bárki távolt is néz, nem írja ki hogy az Ő országa felé tart épp sereg... hogy ki támad ? ezen el lehet gondolkozni... szerintem a 20% malusz miatt annyira élezve kell menni, hogy vagy gömb, vagy távol lévő sereget csak sikerül nézni a támadóknál... persze a gömb nem mutat semmit, ha 10 üres országot lát... próbálja kitalálni ki támad , ha csak toli van mindbe :D |
Quote:
még ha bányát nem is kap a törpe, legalább nem távolodik el... |
Quote:
Ezt teljesen rendjén van így. Bemutattad,hogyan szűnteti meg a javaslat az extrémitásokat a játékban! Bemutattad,hogyan tűnnek majd el a 40% bányás orik és a 40% tanyás-bankos stb-stb orik és alakulnak át olyanná amik képesek megvédeni magukat ha kell! Egy-egy részklánakcióra nyilván felkészül majd az aki ütni akar és elötte jó alaposan átépíti a támadóit, viszont ahogy mondtad átlagos hadmentes állapotukban nem maradnak majd meg torz oriknak. Mi értelme? 1. Ha fejlődni akarsz nagyklánban is tudsz, nem kell ehhez kilépni belőle. 2. Megszűnteti az extrém felépítésű orikat 3. Olyan orik is elérhetőek lesznek akik ma a pontlista és klánhelyzetük miatt nem 4. Olyan klánok is elérhetőek lesznek akik ma a méreteik miatt nem. |
Quote:
Ezért érdekes lehet a kérdésed, hogy mindenki kapjon e földet vagy csak a részklán tagjai... |
Quote:
|
Quote:
Amúgy ezt így ebben a formában támogatom.. Két alklán mindig 2körre van egymástól? Mondjuk nem hinném, gondolom itt is 2körre kell kerülni az alklánhoz. De azt lehetne látni valahol, hogy a kiválasztott alklán éppen hány körös? Illetve valahol lehet látni hogy a kitett egész alklán hány ponton van,. illetve a támadó alklán hány ponton van ? (Előfordulhat, hogy volt erről már szó, csak átsiklottam felette.) |
Nem megy nekem ma sem a gondolkodás, sem a fogalmazás úgy tűnik. A javaslatom csak annyi lenne, hogy amikor kijelölöm a támadandó alklánt, illetve, hogy tőlem ki lesz a támadó alklán. Akkor láthatüóva váljon a támadó alklán pontszáma és a támadandó alklán pontszám, illetve a kettő között körtávolság. Természetesen ez csak a támadó félnél látszódna.
Bár ez már teljes mértékben részletkérdés lenne.. |
Quote:
Szóval... 1. Szövetségek menü - Háború Ezen belül tennék mégegy pontot --> Háború hadüzenettel (részklánnal) Ezen az oldalon megjelenne a következő: Érvényes hadüzenet: 1877-es Piroska és a Farkas még 36 körig! Támadóklán kijelölése: --------------- Célpont kijelölése: 1. Breki 15000 pont X ---------- 1. Lusti 15000 pont X 2. Malacka 25000 pont ---------- 2. Törpicur 20000 pont 3. Tádé 33000 pont X-----------3. Kandúrbandi 25000 pont X 4. Miss Röfi 27000 pont -----------4. Törperős 40000 pont X 5. Micimackó 29000 pont X Összesen: 77000 pont ----------------Összesen: 80000 pont A két klán távolsága: 2 kör Ide teszem a komplett javaslatot ha érdekel még valakit a téma nem kell visszakeresni: http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=139 |
Quote:
ezt már sikerült élőben meghallgatnom ez a része tetszik :D :D :D |
Quote:
|
Belehúztatok rendesen télleg, és lassan télleg körvonalazódik valami emészthető dolog.
Szal az eddigiek alapján: A támadó részklánnak szerintem látszania kell a távolozáson, mármint, hogy melyik orik alkotják. Éspedig azért, hogy a támadott klánnak legyene sélye hatékonyan szembemenni a támadóval, ha ki tudja rakni 2 körösre az épp üres orikat. ( Ez azért nem lesz könnyű, mert én pl vagy fokozással állítanám rá a részklánomat, a célpontra, vagy elbontanék tőle a kitámadott orikkal, és még csak gyakorlott klántámadó sem vagyok) Ha már el lett vetve az ötlet, hogy a részklán afféle önálló klánt alkosson, és ne legyen nagyon aktív kapcsolata az anyaklánnal( klánraki) akkor szerintem a klán egészének kell részesülnie a részklán által esetlegesen ütött földből. Már csak azért is, mert így a törpök is tudnak klánütéssel földhöz jutni, azaz kapnak valamit cserébe azért, hogy folyamatosan termelnek a hadisokra. Volt korábban egy olyan ötlet, hogy a klán vezérét ne lehessne kihagyni a részklánból. Ez tetszik egyrészt, mert így egy elfet mindenképp be lehet juttatni a támadott klánrészbe védő oldalról. Másrészt viszont honnan tudja a támadó, hogy ki a vezér? Főleg ha minden körben vezércsere van a célpontnál épp azért, hogy nehezítve legyen a ráállás. Erre azért jó volna megoldást találni. Meg volt még észrevételem, illetve véleményem, csak menet közben kiment a fejemből:) Majd egyszer... |
Quote:
|
Quote:
Ez egy afféle biztonsági modul lenne, hogy azért ne lehessen teljesen tönkrevágni a termelőket sem. A törpik így is ki vannak eléggé szolgáltatva, legalábbis ők a legáltalánosabb földszerzési lehetőség minden hadifajtának. Úgyhogy a magam részéről ragaszkodnék az elfhez amedig lehet, viszont a 20% malus lehet jobb lenne 10-nek. A 20 kissé erősnek tűnik. Bár mint mondtam, élő klántámadásos tapasztalatom nincs. |
A 20% szerintem jó.Ha kevesebbre vesszük akkor már a termelőket könnyű leverni. Arra viszont a 20 is kevés hogy extrem termelők legyenek. De ha van egy 40-15 os termelő akkor mar a 20 az jo kis védelmet ad, viszont ilyen felállás mellett ne mis tud marha sokat termelni.
|
Nagyon kevés a hozzá szólás sajnos.
lehet, ha a fórumon be lenne jelentve, hogy jövőhéttől lehet részklánnal támadni, megugrana 500-al egyből a topic mérete, és sokan megint abba akarnák hagyni a játékot hirtelen, pedíg aktívan részt vesznek mindenbe... :mad: :mad: :mad: |
Még valami eszembe jutott, bár lehet volt már róla szó. Nem olvasom el most újra az egészet, mert annyi időm nincs:)
Mi van a szabis orikkal? Azokat is lehetne részklánnal támadni? Mer akkor megintcsak nem jó a buli. |
Quote:
|
Quote:
Elképzeltem a dolgot. Tegyük fel háború van. Csattognak a kardok + repkednek a nyilvesszők, közben meg azon kell gondolkodnom, hogy nehogy Zsuzsi vezérlány katonáit érje a támadás, mert szép szeme van? :D Nah neeee. Aki az ellenfél játékostárs oldalán harcol, az vegye ki a részét a dologból legyen az negatív vagy pozítív dolog. Nem teecik adolog :o |
Quote:
|
Quote:
Inkább tegyük fel, hogy szeretnénk háborúzni, de nincs kit ütni mert elbujnak orik egy hatalmas klánban vagy a pontlista olyan részén amit nem tud elérni az alatta lévő sem és a fölötte lévő sem :( Ilyenkor meg csak várja mindenki hetekig, hónapokig a jószerencsét hátha elépottyan valami célpontféle ami történetesen nem egy bunker elf. No mindegy mindenkinek lehet saját véleménye. |
Quote:
Mondom. Ha eksön van, akkor nem hagynák ki senkit csakazért mert mittom én miért... szal érted? Őszintén megmondom nem gondoltam át teljesen a lehetőségeket, de nekem így elsőre nagyon nem tetszik. Vannak elképzeléseim, hogy mit tudna csinálni ha alklánt alapít a top klán 3hadisa, egy alsóbb régiókban tanyázó klánnal. Sztem a bőrt ís lehúznák róla. Nagyon eldurvulnának a dolgok szerintem. Persze ez is csak az én véleményem, amihez mindenkinek joga van :) Amúgy, majd olvasgatok + figyelgetek, hátha sikerül átbillentenetek a mérleget :) Amúgy megértem a csalodottságodat. Valóban unakalmas lehet, ha nincs körülötted senki, akit támadni lehet és hónapokig tamagocsizol várva, hogy a sültgalamb a szádba repüljön. És utólag megjegyezném, hogy egyáltalán nem szükséges komolyan vennetek :D Úgyis csak vegetálok a fórumon :) Amúgy meg egy kicsit zavaros számomra az egész, ezért nem is terhelem tovább az olvasóközönséget. Ha az ötletadók közül valakinek van kedve elmagyarázhatja a dolgot ”kérdezz felelek” alapon. Hálás lennék érte :) |
Quote:
Ma ugyanis ha rá akarsz állni egy klánra akkor általában vagy kiraksz valakit vagy beveszel valakit vagy mindkettő. Szval ez a "Ha eksön van, akkor nem hagynák ki senkit csakazért mert mittom én miért..." indoklás ehhez a javaslathoz ugy érzem picit komolytalan, hiszen ma is kihagysz valakit a klánütésből ha éppen úgy tudsz ráállni valakire. Nos ez annyival jobb is, hogy nem kell kiléptetned senkit rákényszerítve ezzel a földleadásra. |
All times are GMT +1. The time now is 02:57. |