Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Tsobi 01-01-2008 18:06

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 147932)
Amikor kijött a HP filmként akkor meg se akartam nézni, de most már az összes DVD megvan és várom a februári 7.-ik részt.

AKkor sem vagy függőbb,mint én :p

proff9 01-01-2008 18:22

Én is végig olvastam a Harry Pottert.:) Most várom a 7.részt, hogy az egészet újra végigolvassam. Most éppen Leslie L. Lawrence A vízidisznók gyöngyökről álmodnak című könyvet olvasom, de már a vége felé tartok.:)

Phoenix 01-01-2008 18:24

Nállam jelenleg Anthony Sheenard sci-fi művei állnak első helyen :) Először nem nagyon volt kedvem magyar sci-fi olvasni, de kellemesen csalódtam benne :)

Pepa 01-01-2008 18:29

Quote:

Originally Posted by proff9 (Post 147945)
Én is végig olvastam a Harry Pottert.:) Most várom a 7.részt, hogy az egészet újra végigolvassam. Most éppen Leslie L. Lawrence A vízidisznók gyöngyökről álmodnak című könyvet olvasom, de már a vége felé tartok.:)

Én is meg fogom venni az egészem, amint futni fog rá.

Arden 01-01-2008 18:39

én már olvastam az utolsó részt, igaz angolul.
perpill meg Ludlumtól olvasom a Fantom ultimátumának 2. kötetét, ha van időm.

Deni 01-01-2008 19:06

tényleg Ardi, HP-t majd vissza is adom, mielőtt nálam ragadna :p

most meg a másik kedvenc mesémet olvasom:
The wonderful Wizard of Oz :rolleyes:

vityu 01-04-2008 22:59

Most éppen környezeti fizikát olvasok :( Amúgy meg Rejtőt, utána pedig nekiállok Asimov teljes robot univerzumának:)

BigPi 01-05-2008 07:55

Norman Lewistől A tiszteletreméltó társaságot. A maffia hagyományairól, felépítésről és a sziciliban elfoglalt társadalmi helyzetéről szól .
A szerkezete miat olvasása nehézkes, de a tartalm tárgyszerű.

Pali papa 01-05-2008 19:52

Esténként Dűnét olvasok fel a Kedvesemnek, mert szereti, ha olvasok Neki.
Magam kedvéért pedig éppen Eric Berne: Emberi Játszmák.
Ill ez most épp kötelező. :)

Remedy 01-05-2008 23:48

Ha esetleg van itt Kaosz fuggo ( John Caldwell) es lenne kedve par konyvet kolcsonadni, ne tartsa magaban. (szeretnem az egeszet elolvasni, es nincs kedvem 50kt konyvesboltra kolteni...) :)

BigPi 01-06-2008 07:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 148894)
Ha esetleg van itt Kaosz fuggo ( John Caldwell) es lenne kedve par konyvet kolcsonadni, ne tartsa magaban. (szeretnem az egeszet elolvasni, es nincs kedvem 50kt konyvesboltra kolteni...) :)

Bár olvastam az összes könyvet, de nekem egy sincs meg. Sajna. Ha Székesfehérvár környékén laksz, akkor van egy minimális esélyed, hogy összehozzalak egy sráccal, akinek meg van a káosz ciklus minden darabja + az összes kapcsolódó regény és kisregény.

A Káosz Sárkányai a legjobb azt mindenféleképpen olvasd el.

Ui.: Remélem te is, alig várod, hogy megjelenjen a Káosz világa számítógépes játék magyarul is.

Tsobi 01-06-2008 14:22

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 148936)
Bár olvastam az összes könyvet, de nekem egy sincs meg. Sajna. Ha Székesfehérvár környékén laksz, akkor van egy minimális esélyed, hogy összehozzalak egy sráccal, akinek meg van a káosz ciklus minden darabja + az összes kapcsolódó regény és kisregény.

A Káosz Sárkányai a legjobb azt mindenféleképpen olvasd el.

Ui.: Remélem te is, alig várod, hogy megjelenjen a Káosz világa számítógépes játék magyarul is.

Sztem Remynek nem okoz gondot a külföldi széria sem :p
Nekem is van pár Káosz könyvem,mjd előkeresem őket :)

Topsy 01-07-2008 22:05

Most találtam meg a témát, de nagyon megörültem neki :) Láttam egy csomó jó könyvet amit olvastok.:D

én jelenleg Wass Albert : Ember az országút szélén c. könyvét olvasom.
Ráadásul aktuális, most volt 100 éve, hogy született :eek:

viR 01-07-2008 22:33

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 149582)
én jelenleg Vass Albert : Ember az országút szélén c. könyvét olvasom.
Ráadásul aktuális, most volt 100 éve, hogy született :eek:

Az nagyon jó könyv. :)

Topsy 01-08-2008 06:27

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 147929)
Asszem a héten új rekordot döntöttem magamnál:

Exemtől megkaptam a Harry Potter és a félvér herceg című könyvet karácsonyra, de csak 24.-én este 22.30-kor kaptam meg. És tegnap este 23.15-re sikerült befejeznem. 611 oldal és nagyon tetszett.

Szerintem a legsikerültebb volt a Potter könyvek között. :D Nagyon várom én is a következőt.

Pepa 01-08-2008 13:03

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 149711)
Szerintem a legsikerültebb volt a Potter könyvek között. :D Nagyon várom én is a következőt.

Én ma elővételeztem a librinél. Azt írták soron kívül 20% kedvezménnyel.

Toti 01-08-2008 13:04

Én a pótvizsga miatt a Szociológia könyvet olvasom most.:D
De amúgy pedig Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára.

Topsy 01-08-2008 13:27

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 149767)

Köszi:) ez jó ötlet holnap én is megpróbálom :D

Pepa 01-08-2008 13:36

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 149767)

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 149782)
Köszi:) ez jó ötlet holnap én is megpróbálom :D

Neten rendeltem meg, meg személyesen;)

Topsy 01-20-2008 06:28

Quote:

Originally Posted by viR (Post 149583)
Az nagyon jó könyv. :)

tényleg nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek;)
Most pedig már Wass Albert: Elvásik a veres csillag c. könyvnél tartok.

és megrendeltem a Harry Potter könyvet a neten

cipu 01-20-2008 07:07

az én kedvenceim: Rejtő Jenö , Lörinc L. László, Stephan King összes irása (amiket meg tudtam szerezni) , A gyűrűk ura trilogia ,Harry P. könyvek,.
Egy életrajz szerü könyv amit már kb.1000-szer elolvastam
Annemarie Selinko: Desirée
:)

Topsy 01-20-2008 12:03

Én is szeretem a King könyeket, bár néhány csalódást okozott már.Ha szivesen olvasol életrajzi könyveket Jane Godall : Míg élek remélek c-t ajánlom;), ez szinte mérfőldkövet jelentett az életemben:rolleyes:, a többi könyvét is nagyon jónak tartom.

cipu 01-20-2008 12:12

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 152911)
Én is szeretem a King könyeket, bár néhány csalódást okozott már.Ha szivesen olvasol életrajzi könyveket Jane Godall : Míg élek remélek c-t ajánlom;), ez szinte mérfőldkövet jelentett az életemben:rolleyes:, a többi könyvét is nagyon jónak tartom.

:)Köszi a tippet:D:D

Kós00792 01-20-2008 12:30

Most éppen a 10-es irodalom tankönyvemet olvasom, mit mondjak, nem köt le:D

Andrew 01-20-2008 12:50

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 152916)
Most éppen a 10-es irodalom tankönyvemet olvasom, mit mondjak, nem köt le:D

igazából sok értelme nincs annak, amit irodalomból kell tanulnunk...
gyakorlati haszna meg pláne nincsen - ennek köszönhetően én nem is tanulom :D:D

Valezius 01-20-2008 12:52

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152918)

Hogyne lenne gyakorlati haszna, csak a megfelelő csajt kell megtalálni, akit lenyűgöz, hogy ennyi hülyeséget tudsz :)

Én az Oroszlánkölyköket olvasom, annyira nem jó, de egyszer el lehet olvasni.
Persze van jó része is, de mégiscsak 2kötet. Szóval vannak "értékesebb" könyvek is :)

Xeper 01-20-2008 12:52

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152918)

Van gyakorlati haszna:
Igényes olvasói réteget nevel ki. Elvileg :D
(és most nem az összegyötört verselemzésekre gondolok, hanem hogy elolvasol valamit, és kicsit utánagondolsz miről is szól)

Valezius 01-20-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 152921)
Van gyakorlati haszna:
(és most nem az összegyötört verselemzésekre gondolok, hanem hogy elolvasol valamit, és kicsit utánagondolsz miről is szól)

Nem értem azokat, akik összeállítják a kötelező olvasmányokat, és ehhez az irodalomkönyveket.
Sokkal jobb alkotásokból is össze lehetne válogatni.
Mondjuk az még érthető, hogy a magyarokat kell hangsúlyozni, de talán nem ennyire :)

Kós00792 01-20-2008 12:56

Hát nem tudom de Mikes Kelemen levelei után elkezdek gondolkodni, akkor annak elég nagy röhögés lesz a vége. Na mind1 egyszer kibírom:)

Andrew 01-20-2008 15:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 152920)
Hogyne lenne gyakorlati haszna, csak a megfelelő csajt kell megtalálni, akit lenyűgöz, hogy ennyi hülyeséget tudsz :)

Én az Oroszlánkölyköket olvasom, annyira nem jó, de egyszer el lehet olvasni.
Persze van jó része is, de mégiscsak 2kötet. Szóval vannak "értékesebb" könyvek is :)

Na ez még egy kitűnő érv az irodalom ellen, az ilyennel talán szóba sem állnék...

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 152921)
Van gyakorlati haszna:

csak mi verset elemzünk orrba-szájba, aminek az ég egy adta világon semmi értelme sincs
megjegyzem én enélkül is szeretek olvasni, ez a sok baromság inkább megutáltatja velem az olvasást...

Phoenix 01-20-2008 15:27

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152950)
csak mi verset elemzünk orrba-szájba, aminek az ég egy adta világon semmi értelme sincs
megjegyzem én enélkül is szeretek olvasni, ez a sok baromság inkább megutáltatja velem az olvasást...

Egyetértek veled teljesen...anno szakközépben mi is ezt csináltuk és teljesen megútáltam olvasni meg mindent ami irodalommal kapcsolatos. De mióta nincs irodalom órám, azóta egyre többet könyvet olvasok el és szeretek olvasni :)

Andrew 01-20-2008 15:39

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152955)
Egyetértek veled teljesen...anno szakközépben mi is ezt csináltuk és teljesen megútáltam olvasni meg mindent ami irodalommal kapcsolatos. De mióta nincs irodalom órám, azóta egyre többet könyvet olvasok el és szeretek olvasni :)

Mindezt fűszerezve azzal, hogy én egyenes, racionális gondolkodású ember vagyok, nem törkeszem arra, hogy harmad meg negyedleges értelmet adjak vagy keressek dolgokban ezáltal mi sem áll távolabb tőlem, mint a verselemzés

Phoenix 01-20-2008 15:40

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152959)
Mindezt fűszerezve azzal, hogy én egyenes, racionális gondolkodású ember vagyok, nem törkeszem arra, hogy harmad meg negyedleges értelmet adjak vagy keressek dolgokban ezáltal mi sem áll távolabb tőlem, mint a verselemzés

Egyébként a verselemzésnek az lenne a lényege, hogy belőle mit vált ki az adott mű. Nálunk ez őgy ment, hogy a tanár lediktálta, ami szerinte jó, és azt kellett megtanulni.

Valezius 01-20-2008 15:51

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152960)
Egyébként a verselemzésnek az lenne a lényege, hogy belőle mit vált ki az adott mű. Nálunk ez őgy ment, hogy a tanár lediktálta, ami szerinte jó, és azt kellett megtanulni.

Ez nemcsak nálatok megy így.

De valahol jó, ha felhívják az ember fiygelmét a rejtett dolgokra.
Például, hogy 30oldallal később szóról-szóra megismétli ugyanazt a mondatot egy másik szituációban. (Na ez nem éppen verstani dolog, de mindegy :) )

De az valahogy engem se fog meg, hogy 3-4oldalt kell írni egy 20soros versről.

Phoenix 01-20-2008 15:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 152965)
Ez nemcsak nálatok megy így.

De valahol jó, ha felhívják az ember fiygelmét a rejtett dolgokra.
Például, hogy 30oldallal később szóról-szóra megismétli ugyanazt a mondatot egy másik szituációban. (Na ez nem éppen verstani dolog, de mindegy :) )

De az valahogy engem se fog meg, hogy 3-4oldalt kell írni egy 20soros versről.

Egyébként is bele lehet magyarázni bármit a verrsekbe.

Nem tudom, hogy valóban megtörtént-e, de már pár helyről hallottam, amikor a Magyar Tudományos Akadémiának volt egy előadása, hogy vajon Arany János mire gondolhatott a verseiben, elég nagy előadás volt, de a hallgatók között ott volt Arany János is és nem szerinte teljesen félreértették :)

Valezius 01-20-2008 16:04

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152966)
Egyébként is bele lehet magyarázni bármit a verrsekbe.

Nem tudom, hogy valóban megtörtént-e, de már pár helyről hallottam, amikor a Magyar Tudományos Akadémiának volt egy előadása, hogy vajon Arany János mire gondolhatott a verseiben, elég nagy előadás volt, de a hallgatók között ott volt Arany János is és nem szerinte teljesen félreértették :)

No beírtam googlebe, ezeket adta ki, nem erről szólnak, de ezekből megérthető a "gondolta a fene" kifejezés.
http://irodalom.elte.hu/sulinet/igyj...y/ajpalya6.htm
http://www.kortarsonline.hu/0208/cziglor.htm

Szóval valami alapja van, de bizonyíték nincs.

Andrew 01-20-2008 17:03

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152960)

Sajnos mindenhol másnak az okos gondolatait kell megtanulni verstannal kapcsolatban... De belőlem például semmi érzést nem vált ki egy vers, így én alapból hátrányból indulok. Más gondolatai egy versről meg pláne nem érdekelnek :)
Igazából én magasról teszek rá, hogy mire gondolt az a (nem egy esetben hibbant) ember, miközben a verset írta.

Phoenix 01-20-2008 17:05

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 152977)
Sajnos mindenhol másnak az okos gondolatait kell megtanulni verstannal kapcsolatban... De belőlem például semmi érzést nem vált ki egy vers, így én alapból hátrányból indulok. Más gondolatai egy versről meg pláne nem érdekelnek :)
Igazából én magasról teszek rá, hogy mire gondolt az a (nem egy esetben hibbant) ember, miközben a verset írta.

Egyetértek...de az vígasztaljon, hogy ennek is vége lesz nemsoká :)

Andrew 01-20-2008 17:07

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 152979)
Egyetértek...de az vígasztaljon, hogy ennek is vége lesz nemsoká :)

Ja, még másfél év... mindegy, eddig sem tanultam meg, ezután sem fogom :)

Kós00792 01-20-2008 17:57

Hát igen mindenki más véleményen van de az a legjobb, h évvégén elment a magyar tanárunk és most évelején jött új és szinte teljesen másképp magyarázzák a verseket:D eléggé bele lehet zavarodni :)

All times are GMT +1. The time now is 06:35.