![]() |
Quote:
|
Én is végig olvastam a Harry Pottert.:) Most várom a 7.részt, hogy az egészet újra végigolvassam. Most éppen Leslie L. Lawrence A vízidisznók gyöngyökről álmodnak című könyvet olvasom, de már a vége felé tartok.:)
|
Nállam jelenleg Anthony Sheenard sci-fi művei állnak első helyen :) Először nem nagyon volt kedvem magyar sci-fi olvasni, de kellemesen csalódtam benne :)
|
Quote:
|
én már olvastam az utolsó részt, igaz angolul.
perpill meg Ludlumtól olvasom a Fantom ultimátumának 2. kötetét, ha van időm. |
tényleg Ardi, HP-t majd vissza is adom, mielőtt nálam ragadna :p
most meg a másik kedvenc mesémet olvasom: The wonderful Wizard of Oz :rolleyes: |
Most éppen környezeti fizikát olvasok :( Amúgy meg Rejtőt, utána pedig nekiállok Asimov teljes robot univerzumának:)
|
Norman Lewistől A tiszteletreméltó társaságot. A maffia hagyományairól, felépítésről és a sziciliban elfoglalt társadalmi helyzetéről szól .
A szerkezete miat olvasása nehézkes, de a tartalm tárgyszerű. |
Esténként Dűnét olvasok fel a Kedvesemnek, mert szereti, ha olvasok Neki.
Magam kedvéért pedig éppen Eric Berne: Emberi Játszmák. Ill ez most épp kötelező. :) |
Ha esetleg van itt Kaosz fuggo ( John Caldwell) es lenne kedve par konyvet kolcsonadni, ne tartsa magaban. (szeretnem az egeszet elolvasni, es nincs kedvem 50kt konyvesboltra kolteni...) :)
|
Quote:
Bár olvastam az összes könyvet, de nekem egy sincs meg. Sajna. Ha Székesfehérvár környékén laksz, akkor van egy minimális esélyed, hogy összehozzalak egy sráccal, akinek meg van a káosz ciklus minden darabja + az összes kapcsolódó regény és kisregény. A Káosz Sárkányai a legjobb azt mindenféleképpen olvasd el. Ui.: Remélem te is, alig várod, hogy megjelenjen a Káosz világa számítógépes játék magyarul is. |
Quote:
Sztem Remynek nem okoz gondot a külföldi széria sem :p Nekem is van pár Káosz könyvem,mjd előkeresem őket :) |
Most találtam meg a témát, de nagyon megörültem neki :) Láttam egy csomó jó könyvet amit olvastok.:D
én jelenleg Wass Albert : Ember az országút szélén c. könyvét olvasom. Ráadásul aktuális, most volt 100 éve, hogy született :eek: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Én a pótvizsga miatt a Szociológia könyvet olvasom most.:D
De amúgy pedig Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Most pedig már Wass Albert: Elvásik a veres csillag c. könyvnél tartok. és megrendeltem a Harry Potter könyvet a neten |
az én kedvenceim: Rejtő Jenö , Lörinc L. László, Stephan King összes irása (amiket meg tudtam szerezni) , A gyűrűk ura trilogia ,Harry P. könyvek,.
Egy életrajz szerü könyv amit már kb.1000-szer elolvastam Annemarie Selinko: Desirée :) |
Én is szeretem a King könyeket, bár néhány csalódást okozott már.Ha szivesen olvasol életrajzi könyveket Jane Godall : Míg élek remélek c-t ajánlom;), ez szinte mérfőldkövet jelentett az életemben:rolleyes:, a többi könyvét is nagyon jónak tartom.
|
Quote:
|
Most éppen a 10-es irodalom tankönyvemet olvasom, mit mondjak, nem köt le:D
|
Quote:
gyakorlati haszna meg pláne nincsen - ennek köszönhetően én nem is tanulom :D:D |
Quote:
Én az Oroszlánkölyköket olvasom, annyira nem jó, de egyszer el lehet olvasni. Persze van jó része is, de mégiscsak 2kötet. Szóval vannak "értékesebb" könyvek is :) |
Quote:
Igényes olvasói réteget nevel ki. Elvileg :D (és most nem az összegyötört verselemzésekre gondolok, hanem hogy elolvasol valamit, és kicsit utánagondolsz miről is szól) |
Quote:
Sokkal jobb alkotásokból is össze lehetne válogatni. Mondjuk az még érthető, hogy a magyarokat kell hangsúlyozni, de talán nem ennyire :) |
Hát nem tudom de Mikes Kelemen levelei után elkezdek gondolkodni, akkor annak elég nagy röhögés lesz a vége. Na mind1 egyszer kibírom:)
|
Quote:
Quote:
megjegyzem én enélkül is szeretek olvasni, ez a sok baromság inkább megutáltatja velem az olvasást... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De valahol jó, ha felhívják az ember fiygelmét a rejtett dolgokra. Például, hogy 30oldallal később szóról-szóra megismétli ugyanazt a mondatot egy másik szituációban. (Na ez nem éppen verstani dolog, de mindegy :) ) De az valahogy engem se fog meg, hogy 3-4oldalt kell írni egy 20soros versről. |
Quote:
Nem tudom, hogy valóban megtörtént-e, de már pár helyről hallottam, amikor a Magyar Tudományos Akadémiának volt egy előadása, hogy vajon Arany János mire gondolhatott a verseiben, elég nagy előadás volt, de a hallgatók között ott volt Arany János is és nem szerinte teljesen félreértették :) |
Quote:
http://irodalom.elte.hu/sulinet/igyj...y/ajpalya6.htm http://www.kortarsonline.hu/0208/cziglor.htm Szóval valami alapja van, de bizonyíték nincs. |
Quote:
Igazából én magasról teszek rá, hogy mire gondolt az a (nem egy esetben hibbant) ember, miközben a verset írta. |
Quote:
|
Quote:
|
Hát igen mindenki más véleményen van de az a legjobb, h évvégén elment a magyar tanárunk és most évelején jött új és szinte teljesen másképp magyarázzák a verseket:D eléggé bele lehet zavarodni :)
|
All times are GMT +1. The time now is 06:35. |