![]() |
nekem csodák csodájára egyszer sikerült beférnem egy ilyen elfhez félelfként. és olyan nagy áldott jó szívem volt, hogy írtam neki, hogy ezt lehet át kéne gondolni mfként :)
amúgy szerintem a 30%-as lakibónuszt elég jól kompenzálja a sok védőbónusza. szerintem simán jó faj az elf |
Quote:
Egyetértek, nagyon jó, többször is játszottam már vele. Azzal nem értek egyet, hogy istenítik mint tökéletesen bevédett feltörhetetlen fajt. Egyrészt mert olyan nincs, másrészt meg télleg addig van biztonságban, míg magára nem haragít egy normálisabb szövit. |
Ha meglátok egy fantomsereges elfet és meg tudom gömbölni, akkor utánna rögtön mágia felderítést csinálok, ha nincs tisztánlátás, akkor térkapu, éplista és tekilopás. Láttam egyzser egy szép- blöffös- elfet: 6000 toli és 5000 vari, a varisunk csinálta, mondtam a szövinek, menjem már a 10 mészár, aztán én befejezem, de a köv körben szintetlépett.
Összegezve, a fantomsereg nem óv meg, csak ova int. |
Quote:
Még a legnagyobb félelfeknek is folyamatosan jár a tisztánlátás... Akkor egy elf-nek miért ne járna? :) 1316 hekin kb... Ház 247 19% Barakk 147 11% Tanya 177 13% Őrtorony 147 11% Kocsma 308 23% Templom 290 22% Tessék... Számolgass már kicsit, mielőtt dumcsizol, hogy ez mire elég védelemben... főleg a 95% kat. morálja miatt... Mf-ben meg pláne... A morálok sokat számítanak, így egy normál helyzetet feltételezve: Varivédelem: 75% kat morálllal óriás (tudós) 65000 varival tudja ártani (464 templom - 35% templom) 80% kat. morálllal óriás (tudós) 63000 varival tudja ártani (450 templom - 34% templom) Én azt mondom, hogy ez már elég extrém varist jelent. Tolivédelem: 98% kat. morállal félelf (tudós) 17700 tolival tudja átlopni (1x) (316 kocsma - 24% kocsma) mf-ként 19500 tolival tudja átlopni (1x) (348 kocsma - 26% kocsma) Ez egy kvázi jó félelf, utóbbi szerintem már-már csak éheztetős félelffel valósítható meg. Kat. védelem: 85% kat. morállal óriás (tudós) 25500 lovassal megy át rajta alulról 5 tábornokkal. Mf-ként majdnem 35.5k lovas kell... Ez azt mondom, simán elképzelhető, de a toli-vari védelem miatt ez kicsit gyengébb... Persze ez még mindig erősebb, mint bármilyen tolis/varis védelme. És azt azért el tudjátok képzelni, hogy majdnem 38k varival, meg 16k tolival mit lehet ártani... De alapból az elfeket én sem szeretem... Amelyikhez nem tudok bemenni ártózni (toligyilok, hogy megtudjam kb mennyi tolija van), azt általában hagyom. Így ésszerű inkább egy elf-nek a varikra ráfeküdni. Persze ez nem véd a kamikáze félelfektől, akik fittyet hánynak az 1k toli bukásra, ekkora hekin már... Kisbér - az elfb..i :) |
nem hiszem, hogy a 30% laki teki hatalmas hátrány lenne, mert az óriáson kívül mindnek annyi van:)amúgy meg beüthetetlen ori biztos nincs, mert ha kell egy 2 hadis szövi egy együttes helpes támadás során szétveri az elfet;)
|
a felelfnek 40% van, a gnomnak meg 50% es nem 30.
|
a gnómot elfelejtettem a félelfet, pedig azért hagytam ki, mert nem hiszem, hogy az betámadna egy elfet és én most csak hadikra gondoltam. abban viszont igazad van, hogy ezeknek is ennyi van, ezért nekik ugyanannyi templomba vagy kocsmába több tolijuk varijuk lehet
|
ja igen, es akkor meg ki is felejtettem a torpet, akinek ugyan 30 az a 30, de mivel alapban van 20% bonusza, az a 30% az neki osszesen 56%.
amugy a felelfnek valoban kozel keptelenseg beverni az elfet, hacsak nem kezdo az illeto, vagy kikuldte a seregeit. |
így van. a törpinek meg bónusszal van annyi nem tekikből. és én a tekiket mondtam, mondjuk a végeredmény ugyanaz:D
|
All times are GMT +1. The time now is 08:33. |