Hogy ne csak off legyen a téma:
Szerintem csak általános elvekkel lehet piacolni, mert minden csoport más. Komoly befolyásoló tényező rögveset a drágakő. Ahol tartósan 2k körüli áron van, ott teljesen más árak vannak, mint kavics nélkül. A picon nem csak adni-venni lehet, hanem raktározni is. Igaz kis odafigyelést igényel, de sokat jelent.
Szóval az első dolog, amit tudnunk kell, hogy adni, venni, raktározni esetleg manipulálni akarunk. :) Mindegyik más stratégiát igényel. Nem árt az sem, ha ismerjük már egy kicsit az árfolyamokat, mert szerintem mindenhol van egy természetes ingadozás. Nem utolsó sorban pénz vagy áru is szükségeltetik :) .
Érdekes figyelni az áruk egymásra hatását is. pl. katona - fegyver, kő - fa...
Kezdőknek azt javaslom, hogy próbálkozzanak mindenféle árral, de csak kis tételben. Így lehet egy kevés rálátást szerezni a mozgásra, a milliárdos tételek változására, aktivitásra. És persze arra, hogy kb mikor nem ér haza a cuccos :p
Az olcsó gabonára:én alacsony áron is kiteszem. annyira, hogy még ne vigyék el. Két eset lehet:
1. vissza jön -> ár felül vizsgálat, vissza a kereskedésbe
2. megveszik -> emelkedett az ár, meg kaptál pár százast :cool:
igaz, hogy a kettes verzió magában hordozza azt, hogy az ár beragad, viszont, ha sokan követik ezt a stratégiát (meg az inkább kifolyatom dolgot), akkor szépen felkúszik az ár.
|