Quote:
Originally Posted by Ati
(Post 280376)
A mostani felületet semmiképp nem szeretném mellőzni.
|
ez fontos! legyen választható mindenképp!
Quote:
Originally Posted by Ati
(Post 280409)
Ez jól hangzik, és a grafikai irányba való elmenetel után lehetséges, hogy valami lesz is vele kezdve, de jelenleg a védelem alól kiérés szerintem a fő szempont. Nem lopják le, nem verik le, nem fosztják ki, mert 10 új játékosból 4 már a védelem ideje alatt kiesik a játékból.
|
nekem van ötletem a tutorial-ra (alapja egy másik játékból van, egyedi ötletekkel megfűszerezve):
Szóval úgy lehetne, hogy az újonnan regisztrált országoknál a főoldalon megjelenik egy csuklyás elf, vagy egy vicsorgó ork, vagy valaki, aki segít a játékosnak, és "küldetéseket" ad. Például: "Az embereidnek enni is kell, ezért építs 5 tanyát!". A küldetés elvégzését honorálja valamivel (nyers, pénz, tekercs, rúna, (nagy ritkán) egység). De ilyen alapvető küldetések is, hogy pl "Másold be a pontlistabeli helyezésed: ", vagy "Állítsd át az intézőben a sorrendett erre, és erre". Így alapvető képet kaphat a játék opcióiról, kezelőfelületéről.
Ha megcsináltál x küldetést, akkor utána felkínálja a választási lehetőséget: "Mi áll hozzád legközelebb? 1. Termelés, 2. Hadakozás, 3. Tolvajlás, 4. Varázslás." Kiválasztod a megfelelőt, és a tutorial ennek "szellemében" folytatódik tovább. Ha a tolvajt választottad az a küldetés, hogy húzz kocsmát, meg őrtornyot, ha meg a hadit, akkor barakkot. Akár a fajválasztást is rakhatnánk ide, "1. Termelés (ajánlott faj(ok): törpe)".
Persze az egészet ki lehet kapcsolni, és akkor azt csinál az ember az elejétől, amit akar, de még egy "profi" is végigcsinálná a tutorialt a jutalomért.