Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   uj faj és személyiségek ötletek ide! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=443)

Batu 02-26-2009 20:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204239)
A játék egyensúlyát 5 ember miatt nem borítjuk fel, ezért a fejlesztések továbbra is olyan irányba haladnak, ami nagyobb közönséget érint.

Off
Azért tudnék olyan példát mondani, amikor pár ember miatt változtak a szabályok. Max heki szintenként....
Természetesen azért dumálok mert érintett engem is. Azt gondolom, hogy a játékosok javát nem.
On

Ati 02-26-2009 20:53

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 204376)
Off
Azért tudnék olyan példát mondani, amikor pár ember miatt változtak a szabályok. Max heki szintenként....
Természetesen azért dumálok mert érintett engem is. Azt gondolom, hogy a játékosok javát nem.
On

Szerintem mindenkit érint, hogy az első helyhez 5. szinten nem 5ezer hektárra kell felmenniük. Talán 2 alsó szintű csoport volt, ahol ez semmi könnyebbséget nem jelent az embereknek, a maradék 6 csoportban mindenki számára igen. De ez tényleg off, hiszen nincs köze a 9 személyiségen túli "léthez".

Batu 02-26-2009 21:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204377)
Szerintem mindenkit érint, hogy az első helyhez 5. szinten nem 5ezer hektárra kell felmenniük. Talán 2 alsó szintű csoport volt, ahol ez semmi könnyebbséget nem jelent az embereknek, a maradék 6 csoportban mindenki számára igen. De ez tényleg off, hiszen nincs köze a 9 személyiségen túli "léthez".

Ezen az alapon az is mindenkit érint, hogy legyen valami cél a 9 személyiségen túl is. Nem sok különbség van szerintem egy csoport első helye és a kilenc személyiség elérése között most sem és akkor sem. Alaphelyzetben fölös elérni bármelyiket. Mindkettő csak kevés játékost érint és érdekel igazán....
Sehol nem volt szerintem elérhetetlen a max heki és a top 30 sem.
De hagyjuk inkább abba. Ez csak úgy kikívánkozott.:) Természetesen egyetértek a változtatásokkal nagyjából.

djibron 02-26-2009 21:51

az egyre növekvő kék számoknál azért nem elég a topp30.
és az nem tesz jót ha egyes orik alsó szinteken, de akár magasabb szinteken is eszméletlen hekikre települnek.
ez remélhetőleg majd egyre több embert fog érinteni!
és igen is maximálni kellett.

Batu 02-26-2009 22:16

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 204380)
az egyre növekvő kék számoknál azért nem elég a topp30.
és az nem tesz jót ha egyes orik alsó szinteken, de akár magasabb szinteken is eszméletlen hekikre települnek.
ez remélhetőleg majd egyre több embert fog érinteni!
és igen is maximálni kellett.

Tudod a 7 személyiségesnek is "csak" top 4% kell....:)
A többit gondolom ki tudod számolni. Szóval szögezzük le, hogy így nem érint sok embert. Meg most már tényleg elég az offból. Elnézést!

NZoli 03-07-2009 20:39

Nekem egy olyan ötletem lenne, amivel díjaznánk a személyiség melletti kitartást. Ha valaki egymás után több szinten ugyanazt a szem-et választja, kaphatna bónuszt.

Pl. ha valaki az 5. szinttől az 1/A-ig végig gazdálkodó, akkor:
5. szint: megkapná a sima személyiség adta +10% termelést,
4. szint: +0,5%-ot kapna mellé, összesen 10,5% bónusz,
3. szint: +1%,
2. szint: +1,5%,
1. szint: +2%, azaz 15% termelés.
(a számok csak közelítések, az elv a fontos).
Ezt lehetne alkalmazni a kereskedő (kamat növekedés), harcos (több zsákmány), tábornok (nagyobb bónusz a +1 tábornokra), tudós (nagyobb kedvezmény a tekercsírásra) és túlélő (jobb ellenállás) személyiségekre.

A tolvaj és varázsló személyiségre a következőképpen hatna:
Az adott ország először veszi fel a személyiséget: alap +1% pihenés,
másodszor veszi fel: 1% +6 körönként 1%,
harmadszor veszi fel: 1% +3 körönként 1%,
negyedszer veszi fel: 1% +2 körönként 1%,
ötödször veszi fel: körönként +2% pihenés.

Sajnos a vándorra nem tudtam milyen díjazást kitalálni :(
Ha az ország szintlépéskor más személyiséget választ, akkor elvesztené az addig megszerzett többletet.

Iron 03-08-2009 13:39

Olvasgattam a hozzászólásokat. Atinak annyiból igaza van, ha már kiszedett pár felesleges épületet, akkor kár vissazhozni a feleslegesnek tűnő marhaságokat. :)
Pl én a Piacot is kivenném az épületek közül, mert értelmetlen. Az a pár % foglalkoztatottságot jelenti piac nem ér semmit. Sztem senki sem hazsnálja.

Én a személyiség és a fajok helyett inkább 1-2 épületfajtát vezetnék be, aminek értelme is van. Nemtok példát mondani, gondolkodok 1-2-őn ha ti is látjátok ennek inkább értelmét.

Dus 03-08-2009 14:38

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 205092)
Olvasgattam a hozzászólásokat. Atinak annyiból igaza van, ha már kiszedett pár felesleges épületet, akkor kár vissazhozni a feleslegesnek tűnő marhaságokat. :)
Pl én a Piacot is kivenném az épületek közül, mert értelmetlen. Az a pár % foglalkoztatottságot jelenti piac nem ér semmit. Sztem senki sem hazsnálja

200 hekin, amikor 80-100 körüli házat tartasz, hogy többet képezz, akkor igenis van értelme a piacnak, mert nem 20% a foglalkozottság, és nem megy nagyon le a morál... :) Olcsóbb nyersinél, vagy ha termelsz rendesen, gazdaságosabb felhúzni párat, mint pénzt osztani... (bá ez annyira minimális...) :)
Bár ez is egy max 2 vagy 3 napos időszak...

Iron 03-08-2009 14:40

3 nap...és a 200 hekin kívül, semmi jelentősége. Lehet lenne olyan új ép ami nem csak 200 hekin szólna és még értelme is lenne.

Dus 03-08-2009 14:41

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 205104)
3 nap...és a 200 hekin kívül, semmi jelentősége. Lehet lenne olyan új ép ami nem csak 200 hekin szólna és még értelme is lenne.

De attól függetlenül a piacot nem kell eltörölni...

All times are GMT +1. The time now is 20:29.