Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség: Faltörő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3871)

Remedy 10-29-2009 17:45

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 226913)
Egyszerűbb ha azt nézzük, hogy mennyi ment el támadni. Ha a barakkhely 90%-a elment támadni, akkor érvényesülne a bónusz. Ha hazajön valami sereg a piacról, az úgyis elmegy körváltáskor.

vagy esetleg, nem 10%-os támadóbónuszt kapna, hanem:
ha tényleg kitámadt full sereggel és nem menne be a támadás, akkor megnézné, mi lenne ha kapna 10% bónuszt és ha így bemenne a támadás, akkor megkapná a zsákmány(föld,pénz...) egy RÉSZÉT.
Tehát nem állandó 10% támadás erősítés lenne, hanem sikertelen támadásokkor kapná meg a 10%-ot, viszont ilyenkor csak kisebb zsákmányt foglalna.
Persze itt lehet játszani a számokkal: mivel így már nem annyira durva ez a bónusz, lehetne akár 15% is, és a zsákmány 1/4-ét kapná meg.

Szerintem dobjunk egy 20 oldalu kockaval is, es ha 3ast dobunk, akkor ha pattantunk, hozzuk ez az ellenfel segelyenek a 80%at...

Hogy lehet ilyeneket javasolni, komolyan????

none 10-29-2009 17:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226918)
Szerintem dobjunk egy 20 oldalu kockaval is, es ha 3ast dobunk, akkor ha pattantunk, hozzuk ez az ellenfel segelyenek a 80%at...

Hogy lehet ilyeneket javasolni, komolyan????

20 oldalú kocka az milyen?:)

Ati 10-29-2009 17:50

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226912)
Mint fentebb írtam a teljes barakkhelyének 99%-os kitámadásához kötnénk a bónuszt.Kit érdekel a képzés meg a piac?Nem erről szól a dolog.Aktulis kvkor ha kint a férőhely 99% támadáson akkor bónusz ha nem akkor nyista oszt csók!

Egy gnóm 50% erejéig még ezzel is tud játszani (lakiteki piacra, majd vissza), bár tény. hogy ez rizikós, mert a barakkokon kívül sokminden másra is kihatással van.

Remedy 10-29-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by none (Post 226920)
20 oldalú kocka az milyen?:)

Kerdezd meg a szerepjatekosokat, vagy googlezd meg...

En tartom magam a topic elejen irt dologhoz, hogy nem szeretnek, ha ekkora bizonytalansagi tenyezo belekerulne a jatekba, es ez a szemelyiseg igy tenyleg csak Aban lenne hasznalhato, az esetek 99%aban...

Serg 10-29-2009 17:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226922)
Egy gnóm 50% erejéig még ezzel is tud játszani (lakiteki piacra, majd vissza), bár tény. hogy ez rizikós, mert a barakkokon kívül sokminden másra is kihatással van.

Pont az lenne a lényege hogy rengeteg variációra ad lehetőséget és ezáltal színesítené a játékot...
A népesség hiánnyal is lehet játszani ,de a lényeg hogy ezekkel csak a csatát követő körben játszhatsz mert különben nincs bónusz.

RicsiPi 10-29-2009 18:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226923)
En tartom magam a topic elejen irt dologhoz, hogy nem szeretnek, ha ekkora bizonytalansagi tenyezo belekerulne a jatekba, es ez a szemelyiseg igy tenyleg csak Aban lenne hasznalhato, az esetek 99%aban...

Akkor lehet, hogy nem az én kisebb módosításom nem tetszett, hanem egyáltalán ez a személyiség.

Csak azt akartam leírni, hogy egy adott sereg nem tud 7% földet elfoglalni, mert gyenge hozzá. Viszont ahhoz elég sokan vannak, hogy mondjuk 1-2% földet eredményesen bevédjenek és megtartsanak. Ha elképzelsz egy rendes harcot, akkor a sereg méretétől/erejétől függ, hogy mekkora területet tudnak irányításuk alá vonni, illetve elfoglalni.
Na mindegy, én azért látom az értelmét az ötletemnek, mindenesetre alszok rá egyet...

Serg 10-29-2009 18:05

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 226929)
Akkor lehet, hogy nem az én kisebb módosításom nem tetszett, hanem egyáltalán ez a személyiség.

Csak azt akartam leírni, hogy egy adott sereg nem tud 7% földet elfoglalni, mert gyenge hozzá. Viszont ahhoz elég sokan vannak, hogy mondjuk 1-2% földet eredményesen bevédjenek és megtartsanak. Ha elképzelsz egy rendes harcot, akkor a sereg méretétől/erejétől függ, hogy mekkora területet tudnak irányításuk alá vonni, illetve elfoglalni.
Na mindegy, én azért látom az értelmét az ötletemnek, mindenesetre alszok rá egyet...

Veszítek és kapok földet?
Vannak erősen elborult agyú ötletek,de ez eddig veri az összeset...
Valami alapfogalmad van a Hódítóról???

Padlócsempe 10-29-2009 18:07

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 226929)

Sereged megérkezett xxxxxxx (#123456) országához. A csata lezajlott, de sajnos veszítettetek, ám ekkor a katonák felbuzdulva a vereségen 10%-al erősebbek lettek, és hosszú órák küzdelme után elfoglaltak 1 hektár földet.

:confused::confused::confused:

Xeper 10-29-2009 18:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226876)
Nagy marhaságot mondok, de ha már az elfek ellen akarod ezt kiélezni, és ha már az a neve, hogy faltörő, akkor miért nem az őrtornyok ellen hat, például sikeres támadásokkor a szokásosnál több őrtorony pusztul, vagy talán még ez sem, hanem a pusztulási arány az őrtörnyok felé tolódik el, de ugyanaz az arány marad, mint másnál, hogy ne legyen über-személyiség.

Mi lenne, ha a védő ország őrtornyaiból pl 5%-kal kevesebb számítana védekezéskor? Tehát pl egy 30/30-as elf 30/25-ösként védene. Tehát ha valaki nem tart tornyot, akkor ellene hatástalan lenne ez a személyiség.
Esetleg csak az íjászok bónuszát üsse ki, a torony arányból származó védőbónusz megmaradna.

Dus 10-29-2009 18:31

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 226944)
Mi lenne, ha a védő ország őrtornyaiból pl 5%-kal kevesebb számítana védekezéskor? Tehát pl egy 30/30-as elf 30/25-ösként védene. Tehát ha valaki nem tart tornyot, akkor ellene hatástalan lenne ez a személyiség.
Esetleg csak az íjászok bónuszát üsse ki, a torony arányból származó védőbónusz megmaradna.

Ehh. És lentebbi szinten egy 10/10-es elftől így megfosztjuk közel a védelme 25%-át??

De amúgy az első mondatodban megfogalmazott a pontos. Ha a tornyaiból 5%-át elveszünk, akkor nem 5%-nyi torony lesz elvéve. Ha van 1000 hekije, 300 toronnyal, akkor ha 5%-ot elveszünk, az nem 50, hanem csak 15 db. Így már tetszene az ötlet. :)
De ebben az esetben akár 10%-on is lehetne gondolkozni...

All times are GMT +1. The time now is 21:06.