Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Win Vista (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=373)

Frost 02-27-2007 17:42

jah! szólj hozzá....

Frost 02-27-2007 17:42

na meg azért mert elöbb csináltam, aztán láttam hogy van...

Csokibácsi 02-27-2007 17:51

Ok, hozzászólok.

30 napig legálisan lehet használni a Vista-t (kulcsot sem kell beírni telepítéskor, a 30 napot pedig az M$ egyfajta próbaidőszaknak tekinti, használd nyugodtan, szeress bele, majd vedd meg), utána aktiválni kell.
Aki szeretné ezt a 30 napot kitolni kicsit hosszabb időre, az futtatásba írja be: sysprep
A megjelenő ablakban a sysprep.exe-t indítsa el, a felső sort hagyja változatlanul (OOBE), a generalize checkbox-ot pipálja be, majd ok.
A 30 napot újra kezdi számolni.
Ok, tudom, tört verzió, meg egyéb ügyességek, de a lényeg ebben, hogy nem illegálisan használod.
Ezt max. 3 alkalommal lehet eljátszani, utána már csak a teljes újrainstall segít.
Sysprep volt már XP-hez is (sőt, előtte lévőkhöz is), de itt már alapból belekalapálták az oprendszerbe.

Frost 02-27-2007 17:57

:) használom is rendesen:)

Frost 02-27-2007 18:02

nézd bármilyen zenét/filmet nézek vele:) ugyhogy jó, a másik meg a media center, ami szerintem nagyon jó lett. aero-t is tudom használni, és szerintem, hasznos is:)

Viz 03-03-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 76384)
nézd bármilyen zenét/filmet nézek vele:) ugyhogy jó, a másik meg a media center, ami szerintem nagyon jó lett. aero-t is tudom használni, és szerintem, hasznos is:)

Bemásoljam eddig kb hány hibát stb találtak?:)
Naponta kb 5 különböző cikket olvasok erről:) Kissé kiforratlan még a dolog

Viz 03-03-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 77542)
ehhh nekem az xp professional bőven elég. sőt. sok olyan plussza van amit még eddig 1x sem használtam, és tuti nem is fogok. ebből kifolyólag a helyet foglalják.
én L hiszem, hogy a vista szép és jó(???) de minek? minek terheljem vele feleslegessen a ramot,a procit,a videó kártyát? márpedig úgy hírlik elég nagy a gépigénye...

Egyetértek:)
Amúgy is machívő vagyok szóval :P

TDK 03-04-2007 00:02

Én arra kérnék tanácsot, ha nem az XP lecserélése a kérdés, hanem az, hogy uj gépet veszek, mert a régi már lassan elkezd iskolába járni és még ME fut rajta, és az uj gépen se tervezem majd, hogy jelentös változásokat eszközlök a lecseréléséig, akkor szól-e bármi az XP mellett?
mert jelenleg vista-t tervezek vásárolni

Csokibácsi 03-04-2007 00:27

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 77629)
szól-e bármi az XP mellett?
mert jelenleg vista-t tervezek vásárolni

Akkor a Vista-t Neked találták ki.
Nem is olyan hülye ez a Microsoft ...

TDK 03-04-2007 00:33

uj oprendszer mindenképp kell, és a linux különbözö verzióiért nem vagyok oda különösebben.
jelentös eltérés árban nincs az xp és a vista közt.(OEM)
ami miatt vacilálok a vistával kapcsolatban, az két dolog, egyrészt a driverproblémák, elsösorban videokártyánál, a másik pedig a jelentösebb gépigény

All times are GMT +1. The time now is 16:16.