Quote:
Originally Posted by Penya
(Post 193817)
Pontosan erre gondoltam. A többi mindennek jó csak éppen szimbólumnak nem. Az jutott eszembe, mikor anno a szocializmusban a pulit akarták erőltetni nemzeti jelképnek a Csodaszarvas helyett . Remélem nem kell magyarázni miért. Mindenféle növényeket pénzre tenni, nem is tudom kinek jut eszébe. Azért annak örülök hogy nincs ott Gyurcsány arcképe : ) Szépen nézne ki egyik felén ferkó a másikon meg az antik pénzek mintájára valamelyik isten, mondjuk legyen Thór, vagy ha hazait akarunk akkor Ármány.
|
Olyan dolgok vannak eddig a pénzeinken, ami tényleg ránk jellemző. Ha utánanézel, akkor olyan állatok/növények vannak rajtuk, amik általában erre a környékre jellemzőek.
pl.: A magyar kikerics (Colchicum hungaricum) aminek a nevében is benne van. De ott a kerecsensólyom, ami szintén itt (is) élne, ha nem lenne a kihalás szélén (1millió forint az eszmei értéke 1 sólyomnak), meg a magyar nőszirom...stb.
Szerintem teljesen normális dolog, hogy ha más sehol nem tanítanak ezekről, akkor legalább, ha valaki utánanéz, hogy mi is van az érmék hátoldalán, akkor láthatja, és egy kis tudomást szerez hazánk jellemző, és védett növényeiről, állatairól. Legalább hall a kerecsensólyomról, és talán nem fogja a talált fiókát megölni, vagy lesz fogalma arról, hogy mi is az a virág ami a lába előtt nőtt ki a földből.
A lánchidat mindenki ismeri, az enélkül is hazánk jelképe.
|