Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

KPeti999 10-19-2008 14:03

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194017)
én pl óriással szoktam hadulni, azzal nem tudok felgyújtani egy hullát sem..a rengés meg sokba kerül...akkor már megvagyunk lőve...főleg, ha a hulla még be is fér...akkor meg támadni kell, nincs mese.

Ez egy meggyőző érv:rolleyes:

Xeper 10-19-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 193962)
Én azt javaslom, hogy töröljük el a szintenkénti hadibónuszt, és duplázzuk meg a katonai épületek férőhelyeit. Így a barakkokba, a kocsmákba és a tornyokba 40 helyett 80 egységet lehet majd elhelyezni, a templomokban pedig 100 helyett 200-at.

Számításba vetted azt is, hogy az 5. szinten még egészen életképes támadóerőt képvisel most is a hulla? Ez azt jelenti, hogy szerrinted 35% barakk elég kell legyen egy hullának az 5. szinten a boldoguláshoz.

Ha tart 70% barakkot, akkor még mindig 9% házat úgy gyújthatnak le róla, hogy semmit nem érez belőle. A 70% barakk pedig a mostani A-s hulla 100% barakkal. Az ork barakkjainál kb 30%-kal kell többet tartania ugyanakkora támadóerőhöz. Ha az orknak van pl 7% temploma és 5% kocsmája, 1x% tanyája, akkor kiszámolható, hogy a hulla tudja vele tartani a lépést támadóerőben, és sokkal kevesebbet tehetsz ellene a tekercsek hiányában, mint az ork ellen.
Egyedül az A-ban borul minden, ahol a többi faj is megteheti, hogy nem tart tanyát/raktárat, ott már megelőzik emiatt a hullát. De nem kellene a lejjebbi csoportokban olyan erőre vinni a dögöt, hogy A-s országokhoz lehessen mérni.

KPeti999 10-19-2008 14:11

Egy átlagos óriás védőereje általában magasabb, mint amilyen az új kiélezett hulla támadóereje lenne, de az tény hogy ebből a szemszögből nézve, télleg túl erőssé válna a hulla.
A javaslatban az állt hogy a katonai épületek kapjanak +100% férőhelyet. Ezt lehetne 50 vagy 75%-ra csökkenteni, vagy elvenni a hullától a vérszomjat mint bónuszt.
Egyébként a férőhely-növelést mint javaslatot annyiban tartom még jobbnak a hadibón növeléssel szemben, hogyha esetleg életbe lép, akkor azok akik hullával játszanak nem kapják meg egyből azt a bónuszt, amit a plusz hadibón emelésével kapnának, hanem elöször új egységeket kell gyűjteni az új férőhelyekre, így nem válnak egyik pillanatról a másikra másfélszer olyan erőssé.

Betelgeuse 10-19-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194015)
Ha mindenki ugyanúgy gondolkodna mint te akkor nem lenne szükség 8 fajra és 9 személyiségre, mindenki ugyanolyan fajjal, személyiséggel, éplistával és ugyanolyan felállásban nyomná. Nem téged akarlak meggyőzni, de akik látni fogják benn a lehetőséget azok ki fogják használni. Tudom ajánlani az "egy apro tuning a hullának" című topicot. Olvasd el és nézd meg hogy kik és hányan vitatkoznak azon, hogy a hullából hogyan faragjanak jobb hadist.

Lehet nekem rossz a gondolkodásmódom de nem szeretném ha 3 hullából meg egy óriásból álló szövi verhetetlen lenne főleg egy hadis óriás szövinek. Ez azért erős túlzás. Ne visszafelé fejlesszük már a játékot terminátor ütőgép hullákkal... számomra az nem apró tuning ha a trabantból forma 1 autót csinálunk:)

KPeti999 10-19-2008 14:21

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194022)
Lehet nekem rossz a gondolkodásmódom de nem szeretném ha 3 hullából meg egy óriásból álló szövi verhetetlen lenne főleg egy hadis óriás szövinek. Ez azért erős túlzás. Ne visszafelé fejlesszük már a játékot terminátor ütőgép hullákkal... számomra az nem apró tuning ha a trabantból forma 1 autót csinálunk:)

Előbb még azt írtad, hogy se te se más nem fogja a hullát választani mint hadis faj, most meg ezzel jössz?:confused:
Egyébként már Zoli8 negyed órája meggyőzött az igazáról.;)

vityu 10-19-2008 14:47

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 194020)
Ha tart 70% barakkot, akkor még mindig 9% házat úgy gyújthatnak le róla, hogy semmit nem érez belőle. A 70% barakk pedig a mostani A-s hulla 100% barakkal. Az ork barakkjainál kb 30%-kal kell többet tartania ugyanakkora támadóerőhöz. Ha az orknak van pl 7% temploma és 5% kocsmája, 1x% tanyája, akkor kiszámolható, hogy a hulla tudja vele tartani a lépést támadóerőben, és sokkal kevesebbet tehetsz ellene a tekercsek hiányában, mint az ork ellen.
Egyedül az A-ban borul minden, ahol a többi faj is megteheti, hogy nem tart tanyát/raktárat, ott már megelőzik emiatt a hullát. De nem kellene a lejjebbi csoportokban olyan erőre vinni a dögöt, hogy A-s országokhoz lehessen mérni.

Erre volt az én javaslatom, amiben a hulla lakossága (nem katonái) is kajálnak. És egy 30-40-50% körüli támadóbónuszt kapna. Amit így ki lehetne hozni a hullából, az nem olyan durva, mivel ugyanúgy kell neki a 25% ház, és 12-13%tanya az emberei eltartására, és 1 raktár, ha a gabonáját maga akarja elfogyasztani. Persze itt beleszőttem a fegyverek találását a csatamezőn, hogy az 1 raktár miatt ne legyen meglőve a fegyverképzése.
A-ban pedig akkor ő is megengedhetné magának, hogy ne tartson bányát, és akkor nem maradna el támadóerőben nagyon sokkal a többiektől. Talán lenne esélye a TOP-ba is felmenni!
Ez miért annyira hülyeség?

KPeti999 10-19-2008 14:54

Akkor a javaslatom átfogalmazva:
Az élőhalott szintenkénti hadibónuszait töröljük el, és minden katonai épületének (barakk, torony, kocsma, templom) emeljük meg a férőhelyét 50%-kal, a szövetségesek pedig, mint eddig, továbbra is 50%-nyi segítséget tudnak a hullától elkérni.

2000 hekin, és a meg nem jelenített bónok maximumával szövetség tagjaként:

Hulla, 70% barakk, 75% katmorál
Támadóerő: 449849
Védőerő: 414960

Ork, 50% barakk, 100% katmorál
Támadóerő: 812605
Védőerő: 935043

Óriás, 50% barakk, 95% katmorál

Támadóerő: 631876
Védőerő: 1060824

Elf, 50% barakk, 85% katmorál
Támadóerő: 490319
Védőerő: 1154606

Feltuningolt hulla, 70% barakk, 100% katmorál
Támadóerő: 642642
Védőerő: 592800

Az új hulla katmorálja nem feltétlen érné el a 100%-ot.

vityu 10-19-2008 15:02

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194026)
Akkor a javaslatom átfogalmazva:

Most csak szerintem nem tetszett senkinek?:eek:
Nekem nem tetszik, nem akarok ilyen hullákat látni. Valahonnan elő is kell azt a pénzt teremteni, amit felemészt ez a teáltalad felvázolt marhanagy árthatóság. És akkor már inkább játszok feleannyiért orkkal! Mert abba még élvezet is van, nem csak úgy megyek neki vakon a világnak, és közben a kapom az áldást 10országtól, mert menekülnék az ártások elől, és közben új országokat verek be.

Zoli 10-19-2008 15:05

én nem ebbe az irányba vinném tovább...azt mondanám inkább, hogy a hadügyi tudománytekercsei maximum hatásfoka érje el a 30%-ot
a tolvajok terén nem változtatnék semmit, így simán el lehetne vinni tőle, de ha becsapódás előtt közvetlenül tesz be csak tekercset, akkor 30%bónusza van, az már az ügyességétől függ...így gyakorlatilag csak azoknak lenne erősebb a hullájuk, akik ügyesek, és a kezdők sem lennének nagyon feltápolva egy tamagocsi hadissal.
mit szóltok?

KPeti999 10-19-2008 15:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 194025)
Erre volt az én javaslatom, amiben a hulla lakossága (nem katonái) is kajálnak. És egy 30-40-50% körüli támadóbónuszt kapna. Amit így ki lehetne hozni a hullából, az nem olyan durva, mivel ugyanúgy kell neki a 25% ház, és 12-13%tanya az emberei eltartására, és 1 raktár, ha a gabonáját maga akarja elfogyasztani. Persze itt beleszőttem a fegyverek találását a csatamezőn, hogy az 1 raktár miatt ne legyen meglőve a fegyverképzése.
A-ban pedig akkor ő is megengedhetné magának, hogy ne tartson bányát, és akkor nem maradna el támadóerőben nagyon sokkal a többiektől. Talán lenne esélye a TOP-ba is felmenni!
Ez miért annyira hülyeség?

Szerintem nem hülyeség.
Ha a lakosok élelmezésére tanyára van szükség, és ezért kevesebb barakkja van egy hullának, akkor simán kaphat 50% hadi vagy férőbónt, bár inkább a férőhelyet növelném a támadóbónnal szemben.

All times are GMT +1. The time now is 23:23.