![]() |
Beírom még egyszer, mert nem szeretném, hogy elsikkadna:)
despotizmus (istenkirályság) diktatúra monarchia köztársaság teokrácia (papi hatalom vagy vallási szent könyv elvei alapján működő) technokrácia (szakértői, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) A Tiedben nem tudom miért lett felosztva a monarchia, mi a baj a diktatúrával, a technokrácia meg szerintem teljesen jó, mert az a gazdasági jellemzőket befolyásolhatja, ugyanígy a bürokrácia is átültethető... Szal nem kaptam meg, mi miért nem jó, csak jött egy másik felosztás, de így nem jutunk egyről a kettőre. Akkor jó lenne tisztázni, mi legyen jó, és aztán végre gondolkodni, hogy hogyan... |
Az anarchizmust meg kellene hagyni a hullák részére, mivel ők a többit nem választhatnák...
|
Eredetileg azt mondtam én is, hogy ne lehessen minden faj számára elérhető minden államforma, de aztán a többiek meggyőztek, hogy de, mert nagyon kiéleződik még inkább a fajok közti különbség. Én ezt elfogadtam, és azért is próbáltam oylanokat kigyűjteni, ami mtalán minden fajnál emészthető:-)
|
Quote:
Ha nem despotizmusra vagy diktatúrára(ami sokmindenben hasonló dolog a despotizmushoz, csak modern formában, szóval felesleges) állítod, akkor csak közvetve adhatsz parancsokat? Jó, talán a teokráciában te vagy a főpap, de monarchiában vagy köztársaságban már nem vagy mindenható az országod felett. A Hódítóban az államforma mindenütt despotizmus, és nincs értelme bevezetni olyan államformákat, amik bónuszt adnak valamiben, mert az államforma nem befolyásoló tényező, hanem a szerkezetet adja. Ha meg a szerkezet lenne választható, az érdekes lenne, de az egész játék átdolgozását jelentené. |
ööö, nem én találtam ki, hogy legyenek államformák:)
És mi az hogy közvetve adhatsz parancsokat? Miért, eddig volt közvetlenül egy személy az országodban kijelölve aki irányított?;) nem... Ez abszolút nem zavaró. A despotizmusban az uralkodó isteni hatalommal felruházott személynek számít, az alattvalók feltétlen engedelmességével. A diktatúra ugyanakkor szerintem nem jelent feltétlenül egyszemélyes hatalmat, és irányulhat csak bizonyos társadalmi csoport ellen. Azaz lehetnek a rendszernek kedvezményezettjei, és elszenvedői. Szerintem. De ha nem tetszik, akkor nem tetszik, lehet javasolni bátran. Akkor legyen így?: anarchia (director ötlete a plusz és negatív vonzatára nekem tetszik) despotizmus monarchia (vagy hívjuk pl. királyságnak?) köztársaság teokrácia bürokrácia technokrácia és nincs külön diktatúra, de lett anarchia, maradt a 7-es felosztás |
Számomra tetsző ez az államformásdi.
Tetszik ez az államforma dolog. Nem is lepődtem meg különösebben, hogy ezért Ati nemmel szavazott :D
Mindenképpen azt támogatnám, hogy fajokra bontva lehessen csak választani. |
Na és valami érdemi hozzászólás is lesz, Mephistó bátyja?;)
Amúgy küldtem ződet az egyik oridba |
Sziasztok!
A javasolt felosztással az alábbi bónusz/maluszokat gondoljátok végig. teokrácia -Az orik területén lévõ templomok százalékos arány kétszeresével (de max 20%-al) több az adóbevétel és a mágikus támadások (nem infoszerzõ) ellen a védelem és a százalékos arány / 5 arányban felfelé húz a közhangulat; a bányák 5%-al kevesebbet termelnek diktatúra -Az orik területén lévõ õrtornyok százalékos arányával nõ az alvilági védelem (max 20%) és az arány/5-el csökken a közmorál; a kovácsok +1 fegyvert termelnek; a zsold 10%-al több monarchia -a zsold 10%-al kevesebb;a kórházak körönként csak 2-t gyógyítanak a betegségbõl; az adóbevétel +5%-al több; a tekik kopása 5% több köztársaság -alap beállítások. amíg nem választ államformát adott szinten az ori addig köztársaság. technokrácia (szakértõi, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) -a könyvtárak százalékos arányának kétszeresével (max 20%) nõ a katonai védelem; a templomok százalékos aránya/5-el lefelé húz a morál bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) -az épületfenntartási költség 10%-al magasabb; az adóbevétel 10%-al alacsonyabb; az épületek mûködéséhez kell +5-5 fõ. az egyszerrre sorozható katonák száma 15%; tekercslopás 10%-al eredménytelenebb. anarchia: -az adóbevételek a felére esnek; az ételfogyasztás a felére csökken; körönte 5% a kivándorlás; a morál +5-el felfelé húz; a katonai morál 10-el lefelé húz. Pár megjegyzés: minden faj választhat bármit. a "realitást" hullák esetében is elfelejthetjük, igazából kereskedõnek is nehéz elképzelni egy zombit, aki ül a bankban. 20% közmorál alatt automatikusan anarchiába kerül az ori. 50% felett áll vissza az eredeti államforma. A fenti dolgok csak ötletkezdemények, nem kell fejem venni. :) Ati: ha elképzelhetetlennek tartod h épületek az eredeti funkciójukon kívül is lássanak el feladatot illetve adjanak pluszt v. minuszt akkor szólj légyszi. :eek: |
Alapvetően díjazom ezt az ötletet! csak néhány változtatás léne bele, mert néhány államformának csak előnye, másnak meg csak hátránya van
|
Hát igen, a hátrányok kicsit dúrvák, pl bürokráciának nemisnagyon van előnye...
Ez csak egy tipp bürokráciához: tudománytekik "kallódnának" valamellyest, merthát elvesznek a bürokrácia útvesztőjében, bónuszként mondjuk a tekilopás náluk kevesebbet vinne el, mert a tolik sem nagyon találnák meg a tekiket... Bár, ez csak egy tipp, kivi vok, mit gondoltok róla |
All times are GMT +1. The time now is 11:10. |