Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Arwyl szelleme 11-07-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by wand (Post 134164)
Akkor Arwyl és remy kedvéért idézem magamat:
UTÁNA nem megszűnik a felfedezés menüpontod, hanem ugyanennyiba fog kerülni mint most.

Mint írtam, nem támogatom az ELLEHETETLENÍTÉST sem!
Jelenleg most egy 30k hekis orinak, aminek van vagy 30% fedezési aránya (hasraütök :) ) ~15k kati/heki a fedezése. Szerintem bőven elég lenne neki: 30000/10*1,3=3900 kati is, ami napi 12-13 hektár fedezést enged neki, ami valljuk be nem túl sok... Tehát egy fullos fedezés kitermeléséhez 8 hónap kell neki! Legyen már elég ennyi!

wand 11-07-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 134167)
Mint írtam, nem támogatom az ELLEHETETLENÍTÉST sem!
Jelenleg most egy 30k hekis orinak, aminek van vagy 30% fedezési aránya (hasraütök :) ) ~15k kati/heki a fedezése. Szerintem bőven elég lenne neki: 30000/10*1,3=3900 kati is, ami napi 12-13 hektár fedezést enged neki, ami valljuk be nem túl sok... Tehát egy fullos fedezés kitermeléséhez 8 hónap kell neki! Legyen már elég ennyi!

Arwyl, vagy 1 évig álltál 1 helyben 1M pont körül, anélkül, hogy ütöttél volna 1et is!
ha 1 év alatt képtelen vagy ütni 1000 hektárt, akkor miért "legyen már elég" 3000 hektár felfedezéséhez 8 hónap??

egyébként meg:
Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 134153)
megépítik a 70% házas orijaikat, és elkezdik "ütni egymást felfelé"

70% házzal mennyi is kellene a full felfedezéshez? 2 hónap?
azaz 1 év alatt lehetne vele emeleni a toppot 10-15k hekivel?
szerinted ez jó lenne??

vagy épp ha a klánodban van Hóhér 70% házzal a klántársa orija mennyi idő alatt fedezne fel csak az ő termeléséből 10 ről 27Kra?
4 hónap?
LOL de jó lenne..

Arwyl szelleme 11-07-2007 21:26

Quote:

Originally Posted by wand (Post 134168)
Arwyl, vagy 1 évig álltál 1 helyben 1M pont körül, anélkül, hogy ütöttél volna 1et is!
ha 1 év alatt képtelen vagy ütni 1000 hektárt, akkor miért "legyen már elég" 3000 hektár felfedezéséhez 8 hónap??

egyébként meg:

70% házzal mennyi is kellene a full felfedezéshez? 2 hónap?
azaz 1 év alatt lehetne vele emeleni a toppot 10-15k hekivel?
szerinted ez jó lenne??

vagy épp ha a klánodban van Hóhér 70% házzal a klántársa orija mennyi idő alatt fedezne fel csak az ő termeléséből 10 ről 27Kra?
4 hónap?
LOL de jó lenne..

Próbáltam ütni. Fél milla katit odafokoztam, majd elfokoztak tőlem 100k értékkel, 0 hekit hoztam, és bónuszba kaptam egy sereget, ami csak a mázlinak köszönhetően 120 hekit vitt.

Az lenne a jó ha lenne még 2-3 klánnak orija ott Ákos közelében és nem tehetné meg a 70% házat! mert ha az a 70% csak 19% akkor a 4 hónap is 14 hónap...

Na mind1, úgy látom képtelenség meggyőzni, hogy hülyeséget beszélsz.
Ezért azt tanácsolom, hogy kezdj el játszani A-ban, és meglátjuk jelen állás szerint mit tudsz felmutatni. Ha van időd ide írogatni, akkor játszani is van időd.

wand 11-07-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 134172)
Próbáltam ütni. Fél milla katit odafokoztam, majd elfokoztak tőlem 100k értékkel, 0 hekit hoztam, és bónuszba kaptam egy sereget, ami csak a mázlinak köszönhetően 120 hekit vitt.

oks, ezt aláírom, nem a te hibád.

Quote:

Na mind1, úgy látom képtelenség meggyőzni, hogy hülyeséget beszélsz.
naa! engem meg lehet győzni, nem tartom magam annyira korlátoltnak, hogy tévedhetetlennek higyjem magam, csak neked nem sikerült..:)
Fegya ötlete példéul némi módosítással tetszett.
de ez a hagy fedezzen boldog-boldogtalan nem tetszik.

Quote:

Ha van időd ide írogatni, akkor játszani is van időd.
ezt meg talán majd én eldöntöm. és köszönöm, de nem kérek tőled tanácsot az időbeosztásomat tekintve ;)

Hóhér 11-07-2007 22:45

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 134172)

Az lenne a jó ha lenne még 2-3 klánnak orija ott Ákos közelében és nem tehetné meg a 70% házat! mert ha az a 70% csak 19% akkor a 4 hónap is 14 hónap...

ez tényleg szuper lenne, mert akkor minden játékos vissza jönne szabiról a klánunkban, és nem csak páran gyűjtenénk az egységeket, és így nem 62 % ( de legyünk akkor már pontosak : 18 000 ház ) termelné az egységeket, hanem minimum 24 000 ház, ami szerény számításaim szerint több mint az én képzésem.
sőt ennél is szuperebb lenne, mert nem kéne gyűjteni fedezésre az egységet, mert ütve is lehetne feljebb menni, és a topp10. helyezés legnagyobb hekiéig engedett fedezési javaslat nem érne semmit...

és a legszuperebb az volna, hogy akkor lehetne írogatni a fórumra, hogy a topp jksz-es ütésekkel emeli a hektár magasságot...

és így mindenki boldog lenne, kivéve azok, akik a föld maximalizálásáért lobbiznak.

;)

Kutyuleee 11-07-2007 23:25

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 134109)
a fedezési korláthoz:

alsóbb csopi: egy szövi max 4 tagból áll, fedezési határ: a 4. hely
(javítanám 4. legnagyobb hektárú orira)

1/A: max 10 tagból áll a klán, ezért fedezési határra javaslom a 10. legnagyobb ori területét. (tehát nem a 10. helyezett területéig!!)

Ez esetben csak úgy lehet fedezési határt tolni hogy mind a 4 ill. 10 ori területe megnő.

Ezt az ötlet nekem is tetszik, ahogy régebben is támogattam a területhez viszonyitott fedezési határt.
Quote:

Originally Posted by wand (Post 134142)
figy Fegya, a konkrét esettől eltekintve -és minden nagyképüség nélkül- ha valamiben én és Monro egyet értünk az kb azt jelenti, hogy 99%-ban igazunk van! :)

a konkrét esetre meg visszakérdezek: miért cél az, hogy a középmezőny közelebb kerüljön a tophoz?
ez az 1/A, ha a kláncsaták lennének kikönnytve, akkor a jobbak közelebb kerülnek, a roszabbak (már bocs) lejebb, mi ezzel a gond?
így is bárki röhögve elérheti a top 30 alját ahonnan fordulhat ha akar (én saját részemről sajnálatosnak is tartom, hogy kék2-eshez gyakorlatilag semmilyen teljesítményt nem kell letenni az asztalra).
tehát a középmezőny azon része aki "megérdemli", az tudna feljebb menni,
aki meg nem, annak miért "járjon" az, hogy olcsóbban felfedezheti magát oda, ahová mások hajlandóak magukat felküzdeni?

Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de sztem nem érted meg Fegya-t. Fegya azt taglalja, hogy
1, a mostani fedezéssel szinte képtelenség behozni a mostani toppot, és ezen tényleg változtathatna a kláncsata rendszer reformálása. kb annyiban hogy ha ők is akarják megküzdhetne a Big Gun, meg a Pannon, de sztem erre nem kerülne sor, meg esetleg még az Ovi jöhetne szóba a Big Gun ellen kb. többieket nem érintené. Tulajdonképpen annyiban, hogy az ovi is elszeparálodhatna mégjobban, mert bárki jönne felfele levernék.

2, Azzal hogy A-ban csökken a föld, egyre lejjebb kuszik a top30, és lassan kialakul még1 nagy szakadék a mostani középmezöny és a forduló orik között. vagyis képtelenség lesz a top30-nál tovább ütve menni. Szükség van a fedezésre, hogy legyen kiket ütni. és hogy legyen mit ütni. sztem 1 éven belül B-ből már a top30közelébe lehet majd lépni. és a top30 határa felett lesz egy jó kis szakadék, ahol csak fedezéssel lehet majd átjutni(a mostani top30 feletti rész, akik nem fordulni akarnak) utána ha ügyes vagy megint üthetsz 1-2t ha beéred a mostani középmezöny alját, és utána vakarhatod a füled tövét mert ott állsz 40%os fedezési rátával, és a legközelebbi ori meg 2-3k hekivel megintcsak feletted van. És legjobb esetben is eljutsz kábé oda ahol most az ovi van, de ott vége az utnak, se ütve se fedezve nem jutsz tovább.
a Szakara megszünésével annyi értékes föld ment ki a csoportból,hogy talán 1 év alatt nem fedezz ennyit a csoport.
az a baj, hogy akik új földet hoznak a csoportnak, azok általában kamatostúl veszik el amikor lefordulnak. egyszerüen azért lesz lehetetlen az ütés, mert nem lesz kit ütni

Kutyuleee 11-07-2007 23:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 134155)
Írtam egy alternatív javaslatot, de még senki nem reagált rá...

Én gondolkoztam rajta, de egyelőre csak negativumait találtam.
a helyezéses résszel az a baj, hogy vagy a csopi közepe szív, vagy a top, de igazán nem jut eszembe semmilyen formula rá, ami egyszerre segiti a csopi közepét, és a topot is, mert vhova elbillene a mérleg és szivna.
a %-os viszonyitással meg az a gond, hogy lejebbi csopikban okozna nagy felfordulást, vagy feljebb nem érne semmit (lásd, a 0hekis ütéseknél pontosabban kifejtve a hátrányait).
a 2 együtt sztem vagy tulnagy elönyt jelentene, vagy kilőné egymás hatását. főleg hogyha belegondolunk 1-2 év alatt felborulhat akár a pontlista is, és a szakadék áthelyeződhet, és ott már lehet kevésbé segitene a képlet. Szal sztem nem lenne hosszú távú megoldás.
Viszont az ötletedből kiindulva egy fix értékes könnyités amúgy beleférne, sztem, mert itt már más a szitu mint a 0hekis ütéseknél. mondjuk ahogy gondoltam: arwyl képlete fedezési rátával, és a különbségből járó bonussal.

1heki fedezésésnek a katona igénye:
hektár/10*(1+fedezési arány*x) és x mondjuk a mostani ütés malusz kb. tehát 0-1 közötti szám ami 1k pontonként csökken 1századot.

a képletbe nem számitanának bele a klántársak de az MNT-sek igen
vagyis ha felfele a legközelebbi ori 100k különbségen vagy azon kivül van, akkor a fedezési aránytól függetlenül alapáron fedezhetek.

ahogy közeledek hozzá a fedezésem rohamosan drágul, a fedezési arány rohamos bejövetelével. ezzel az ori közelében, ütésre ösztönözve a fedezőt.

a lentebbi csopikra minimális hatással lenne.

azért csak a felső orit nézem, mert az alsó ha akar beüthet. és ezzel neki is kedvezek.
a képlet kijátszható egy ori "közelében", de nagy áldozattal jár, hiszen fölé kell fokoznom.
(a 100k, csak has szám volt hirtelen, mert az egy most ismert rendszer)

-Fegya- 11-24-2007 14:29

Amióta behalt ez a fórum, sok szép klánütés volt. De a szép és nagy ütések ellenére csak annyi változott, hogy pár ország helyet cserélt, de a tophoz természetesen senki sem közeledett.
Megpróbálom összefoglalni még egyszer álláspontomat.
1. Sokkal könnyebb lenne csatázni, ha az országok nagyjából egyenletesen helyezkednének el a pontlistán. Csináltam egy ábrát.
http://fegya.freebase.hu/hodito/abraallas.jpg
Az ábrán jól látszik, hogy az 1/A-ban jelenleg az 50. helyezéstől lefelé teljesen egyenletesen helyezkednek el az országok a pontlistán. Itt vannak egyéni csaták és szép klánütések. Úgy gondolom, ha az egész pontlistában viszonylag egyenletesen helyezkednének el az országok, akkor mindenhol könnyebb lenne csatázni, tehát az első 50 is sokkal többet csatázna.
Felrajzoltam egy 'elvárt' nevű görbét. Szerintem valami ilyenhez kéne közeledni. Akkor mindenki elérhető közelségben lenne, mindenhol lehetne csatázni és a top is csatázhatna.

2. Ahhoz, hogy közelíthessünk az 'elvárt' nevű görbéhez, mindenhol könnyíteni kell a felfedezést. Arwyl javaslata ebből a szempontból jó, mert
-elég szigorú, így érdemesebb lesz ütéssel haladni, mint felfedezéssel
-igazságos, mert napi képzésből kb mindenki ugyanannyi százalékot fedezhetne. (Régebben azt gondoltam, hogy a napi képzésből minél nagyobb az ország, annál kevesebb százalékot lehesen fedezni. Most úgy látom, hogy a nagy orik előnyét másképp kéne kezelni.)

3. Ahhoz, hogy közelíthessünk az 'elvárt' görbéhez, biztosítani kell, hogy a legelsők ne fedezhessenek. Ha a legelsők is haladhatnak felfedezéssel, akkor továbbra is lehetetlen a mezőny kiegyenlítése. Természetesen harccal haladhatnak.
Először azt javasoltam, hogy
Quote:

Nem a pontlista 4 első helyezettje nem fedezhet, hanem a csoport 4. legnagyobb területű országának területe a felfedezési korlát. Senki sem fedezhet egy csoportban úgy, hogy felfedezésével több területe legyen, mint a 4. legnagyobb területű ország területe.
Így pontlistán való merüléssel és emelkedéssel nem lehetne kijátszani a felfedezési korlátot.
Wand erre kifejtette, hogy a felfedezési korlátot megbeszélt ütésekkel eddig is kijátszották és minden bizonnyal ezek után is ki fogják játszani.
Erre javasoltam, hogy
Quote:

én az 1/A-ban bevezetnék egy abszólút korlátot. Egy fix hektárszám felett az 1/A-ban senki sem fedezhetne. Ezt a fix hektárszámot aztán mondjuk évente felül lehetne vizsgálni. A fix korlát a mostani 4. hely környékén lévő ország területe lehetne kerekítve.
Szóval Arwyl javaslatát támogatom avval a kiegészítéssel, hogy az 1/A-ban x hektár fölé fedezéssel ne lehessen jutni.
Így a fedezés könnyítése tényleg azt a célt szolgálná, hogy
-ne fogyjon az 1/A összes földterülete
-a szakadékokat könnyebb legyen áthidalni
Ez a javaslat Wandnak tetszett, de sokaknak nem. Joggal. Amikor ezt javasoltam, sokat gondolkodtam rajta, hogy hogyan lehetne megakadályozni a top fedezését. Nem tudtam más biztos módszert kitalálni, mint az abszolút korlátot. Eleve nem tetszett, mert
-nem szép egy olyan szabály, amit időnként változtatni kell
-a nemzetközi verziókra és az anarch legfelső szintjére nem jó.
Ennek ellenére javasoltam, mert a hiányosságai ellenére is van előnye, mégpedig az, hogy semmilyen trükközéssel sem játszható ki.
Úgy gondolom, ha kimondanánk, hogy mondjuk a magyar 1A-ban 29000 hektár fölött senki sem fedezhetne, akkor egy egyedi szabályt hoznánk az 1A jelenlegi helyzetére. De a jelenlegi helyzetre jó lenne az a szabály is, hogy a csoport 4. legnagyobb területű országának területe a felfedezési korlát. Szinte biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi két top klán megbeszélt ütésekkel nem vinné fel a felfedezési korlátot. Ezenkívül ez a szabály minden csoportra egyformán sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi, liftezéssel könnyen kijátszható szabály.

wand 11-24-2007 20:12

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 137336)
Arwyl javaslata ebből a szempontból jó, mert
-elég szigorú, így érdemesebb lesz ütéssel haladni, mint felfedezéssel

idézem magam:
Quote:

4 hónap?

neekem úgy tűnik nem ütni lesz érdemes, hanem "Hóhért" tartani a klánban.. :)

Quote:

Ez a javaslat Wandnak tetszett

azért az én verzióm pontosan így hangzott:
Quote:

10.000 hektárig simán bárki fel tud menni, tehát addig semmi szükség könnyítésre,
utána adnék mondjuk 4.000 hektár felfedezéshez kedvezményt (ez persze lehet több v. kevesebb..), mondjuk a most szükséges katonamennyiség negyedéért felfedezheti ezt bárki, azzal a megkötéssel, hogy jelenlegi toppnál feljebb nem lehet [b]ezzel [b] fedezni.

Quote:

De a jelenlegi helyzetre jó lenne az a szabály is, hogy a csoport 4. legnagyobb területű országának területe a felfedezési korlát.

Fegya, jó ideje az első 11 ország ugyanakkora hektáron van, ergó, ha a 4. területig lehet fedezni, az pont azt jelenti, hogy fel lehet fedezni az 1/A első helyére.. jó lenne ez?

Quote:

Szinte biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi két top klán megbeszélt ütésekkel nem vinné fel a felfedezési korlátot..

igen ebben én is biztos vagyok. De abban is biztos vagy, hogyha lehetősége van rá akkor az egyik jelenlegi toppklán sem "gyárt" magának tisztán felfedezéssel egy 3. toppklánt 6 hónap alatt?
vagy nem "támogat" meg egy 3. baráti klánt, akik szintén 6 hónap alatt felérnek?
láttunk már ilyet ne legyünk naívok.. megbeszélét ütések voltak-vannak , és ha felfedezéssel való növeléséhez az kell, hogy 4 ori üssön, akkor előbb utóbb 4 ori ütni fog.

midezek mellett értékelem, hogy legalább szemmel láthatóan időt fordítasz egy javaslat kidolgozására!
és némi könnyítést én is támogatok, de csak ha a könnyítés fix határig tart.
és továbbra is az a véleményem, hogy nem lenne jó ha mostantól mindenki megint csak felfedezgetne.

Reaktor 11-29-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by wand (Post 137385)
idézem magam:

neekem úgy tűnik nem ütni lesz érdemes, hanem "Hóhért" tartani a klánban.. :)

azért az én verzióm pontosan így hangzott:

Fegya, jó ideje az első 11 ország ugyanakkora hektáron van, ergó, ha a 4. területig lehet fedezni, az pont azt jelenti, hogy fel lehet fedezni az 1/A első helyére.. jó lenne ez?

igen ebben én is biztos vagyok. De abban is biztos vagy, hogyha lehetősége van rá akkor az egyik jelenlegi toppklán sem "gyárt" magának tisztán felfedezéssel egy 3. toppklánt 6 hónap alatt?
vagy nem "támogat" meg egy 3. baráti klánt, akik szintén 6 hónap alatt felérnek?
láttunk már ilyet ne legyünk naívok.. megbeszélét ütések voltak-vannak , és ha felfedezéssel való növeléséhez az kell, hogy 4 ori üssön, akkor előbb utóbb 4 ori ütni fog.

midezek mellett értékelem, hogy legalább szemmel láthatóan időt fordítasz egy javaslat kidolgozására!
és némi könnyítést én is támogatok, de csak ha a könnyítés fix határig tart.
és továbbra is az a véleményem, hogy nem lenne jó ha mostantól mindenki megint csak felfedezgetne.

Mint a top2 klán vezére kijelentem, hogy amíg én vezetem a klánt addig a top1 klánnal megbeszélt ütések nem lesznek.

Másik klánnak (3 klán) felfedezéshez forrásokat még szabályosan sem adnék.

De ha a 2 nagy klán termeléséből új orik mennének felfelé az is jó lenne mindenkinek aki csatával szeretne földhöz jutni.
Végre lenne célpont!

Véleményem szerint a következő változás következne be:

1,A mostani 250-400K-s orik elindulhatnának fedezéssel feljebb.
2,Talán az Ovi is felfedezhetne
3,A feltörekvő új nemzedék elfogadtató katonaköltséggel megközelíthetné az Ovi alsó országait. Ha az Ovi nem fedezné el ezeket akkor a listabeli rések betömődnének, és kialakulhatna a csata a 400-550K-s régióban.
4, Azt hogy a top2 klán mit tenne nem tudom, de az biztos, hogy örömmel várná a feltörekvő jó játékosokat akikkel megmérkőzhetne.

All times are GMT +1. The time now is 00:26.