Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kivonják az 1 és 2 forintost (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2337)

Pax Hungaricum 09-26-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125959)
Később már ezt hallottam én is, ami fura volt, mert eredetileg nem ezt írták.

Van valami, amit ez a kormány úgy csinál, mint ahogy előszőr bekampányolták?
És boccs az OFF-ért.
Egyébként majd gondolom ezért is mi, normális emberek leszünk a hibásak, mert miattunk kellett fenntartani eddig ezt a vacak "pénznyelő" 1-2 forintos érmét, hogy ki tudjuk fizetni az ozsonnánkat.
Egyébként meg ha így folytatódik tovább a devalváció, akkor csont nélkül be merem mondani, hogy 5 éven belül eltűnik az 5 forintos is, és 15 éven belül a 10 20 50 FT-os is, és a legkisebb pénzegységünk a 100-as lesz......

Dr Rozi rendel 09-26-2007 10:06

15 éven belül a 10 20 50 FT-os is, és a legkisebb pénzegységünk a 100-as lesz......

Egy kicsit legyünk már optimistábbak! :)
Mondjuk azért tűnik el, mert lesz ájrónk helyette! ;)

Pax Hungaricum 09-26-2007 10:20

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 126484)
15 éven belül a 10 20 50 FT-os is, és a legkisebb pénzegységünk a 100-as lesz......

Egy kicsit legyünk már optimistábbak! :)
Mondjuk azért tűnik el, mert lesz ájrónk helyette! ;)

Ha lesz. És ha lesz is, akkor azt is mi, normális emberek fogjuk megszívni, mert 299 FT-ot nehét ojróban kifizetni... Úgyhogy majd fel lesz minden szépen kerekítve... Csak a fizetések nem lesznek felkerekítve.

Én nem tudok optimista lenni egy olyan országban, ahol a fizetésemért kevesebb dolgot tudok megvásárolni, mint 8 éve... Ez elég szomorú nem? Kicsit mintha visszafelé mennénk az időben... Ha nem nyomnák belénk az ojrót, és ezek amradnának ott, akik msot ott vannak, előszedhetném a szekrényből a 100 millió billpengő meg a hasonló bankjegyeket, mert 4000 milliárd lenne egy kiló kenyér....

Dr Rozi rendel 09-26-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126488)
Ha lesz. És ha lesz is, akkor azt is mi, normális emberek fogjuk megszívni, mert 299 FT-ot nehét ojróban kifizetni... Úgyhogy majd fel lesz minden szépen kerekítve... Csak a fizetések nem lesznek felkerekítve.

Én nem tudok optimista lenni egy olyan országban, ahol a fizetésemért kevesebb dolgot tudok megvásárolni, mint 8 éve... Ez elég szomorú nem? Kicsit mintha visszafelé mennénk az időben... Ha nem nyomnák belénk az ojrót, és ezek amradnának ott, akik msot ott vannak, előszedhetném a szekrényből a 100 millió billpengő meg a hasonló bankjegyeket, mert 4000 milliárd lenne egy kiló kenyér....

Figyelj! akkorra a kerekítést mesterfokon fogjuk végezni!:);)

Persze, amit mondasz, az mind igaz... de nem akarunk eléggé tenni ellene semmit én úgy látom... Persze... a szájtépés az megy... de azzal messzire nem megyünk....

dugó 05-25-2008 07:10

egyértelműen a pénz romlását mutatja...nem sokáig lesz meg ez a Forint és bejön helyette a nem színpatikus EU pénze az Euró...sajnos ezt látom a jövőben:(

Tsobi 05-25-2008 13:24

Addigra az EU romokban fog heverni. Nem lesz itt €,én mondom neked :)

Pepa 05-25-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 176898)
Addigra az EU romokban fog heverni. Nem lesz itt €,én mondom neked :)

Nem addigra akkora lesz az infláció, hogy a bejövő 1 és 2 eurokat is be kell vonni majd.:D:D:D

tdomo 05-25-2008 14:44

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 176901)
Nem addigra akkora lesz az infláció, hogy a bejövő 1 és 2 eurokat is be kell vonni majd.:D:D:D

Sajnos az eu övezetben is ijesztően magas az infláció. A közös valuta pedig nem olyan rossz dolog, habár minden országban drágulás követte a bevezetését.

vityu 05-25-2008 14:49

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 176906)
Sajnos az eu övezetben is ijesztően magas az infláció. A közös valuta pedig nem olyan rossz dolog, habár minden országban drágulás követte a bevezetését.

Itt is lesz drágulás, mint ahogy van is, de a fizetés nem nagyon fogja ezt követni. Ki fogja azt bírni?

[HTPA]GeeForce 05-25-2008 14:55

nem kell elmenni az euróig...
maradjunk szépen a forintnál.

érdekes, amióta kivonták az 1-2 forintosokat, azóta a boltoknak mégnagyobb a hasznuk.

ha a drága kormáynunknak lett volna egy csöpp esze, akkor a pénzek bevonása után szabályozhatta volna a kereskedelmi árakat.
Pl hogy minden termék ára csak 0 vagy 5 számjegyekre végződhet.

Olyan mindegy, hogy a kifli 25, vagy 30 forint, hiszen a legtöbb boltban 25 és 30 között van az ára. Ahol 26-27, ott 25-öt fizetek érte, és a bolt bukik, ahol 28 29 ott meg többet fizetek érte, és én bukok.

ha 25ért árulná a bolt, vagy 30-ért, akkor is bukna valaki 1-2 forintot, csak mindenki életét megkönnyítenénk.

vagy a pénzkivonással egyidőben megemelhették volna a béreket mondjuk 2%-kal, és mondhatták rendeletbe adhatták volna, hogy akkor oké, minden termék árát kerekítsék fel 5-re, vagy 10-re végződő összegre.

Mindenki boldog lenne szerintem.

Most meg mindenki sz**.

A boltosok összevissza kerekítgetnek, a 26-ot is 30-ra, hogy ne ők bukjanak rajta, ha szólsz nekik, akkor még fel is háborodnak.
Így hát nem szólunk nekik, mert 4 forintért a fene se akar már a mai világban idegeskedni, meg ordibálni.....

Ráadásul a kezdő eladók nem becsapásból, hanem idiotizmusból kerekítgetnek össze vissza... Azoknak meg azért nem érdemes szólni, mert nem is érti miről beszélsz.

All times are GMT +1. The time now is 11:04.