Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A hadi morál csökkenése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2298)

Betelgeuse 09-09-2007 11:19

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 123067)
aztan minek a 100-as kmoral? el ismet leesni....

Szép hosszú eszmefuttatást írtál a lengetésről meg a sima morálról.. Próbálj már meg lengetni ott ahol van néhány ellenség körülötted és hamar a csoport alján találod magad...
Szerintem is egy lassabban eső katmorál lenne a megoldás.

NorB 09-16-2007 07:58

a javaslatot technikailag (sem) értem
ha 100-ról lassan esne vissza a morál, akkor 50-ről meg lassan menne fel, miután ez ugyanazon függvény szerint változik
vagyis a javaslat értelmében a tönkrevert orinak befagyna a katmorálja 50 körül..

egyébként sem érzékelem, mi a gond a dologgal. a 100-as morálért ütni kell folyamatosan, és ez rendben van
azok, akik meg sok kocsmát tartanak, nyiltan célponttá válnak a 100-as moráljukkal együtt
szóval nem támogatom a dolgot

Valezius 09-16-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 124735)
ha 100-ról lassan esne vissza a morál, akkor 50-ről meg lassan menne fel, miután ez ugyanazon függvény szerint változik
vagyis a javaslat értelmében a tönkrevert orinak befagyna a katmorálja 50 körül..

egyébként sem érzékelem, mi a gond a dologgal. a 100-as morálért ütni kell folyamatosan, és ez rendben van
azok, akik meg sok kocsmát tartanak, nyiltan célponttá válnak a 100-as moráljukkal együtt

Ezt nem értem hogy hoztad ki :) miért kéne az egész függvényt megváltoztatni, amikor a javaslat csak a csökkenő részéről szól, és nyilván csak 80-90fölött módosulna tőle bármi.

Ettől függetlenül átgondolva mégse támogatom, mert egy (apró) stratégiai lehetőséget venne el a játékból.

Serg 09-21-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 124735)

Szerintem meg igenis dolgozzanak meg a 100 as morálért és ne hinta-palinta alapon lehessen bárkinek 100 as morálja.

Smooth Scroller 09-22-2007 01:50

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 125812)
Szerintem meg igenis dolgozzanak meg a 100 as morálért és ne hinta-palinta alapon lehessen bárkinek 100 as morálja.

nincs szukseg folyamatos 100-as kmoralra. ha 90 felett van, az mar jo.
a lengetesre marpedig szukseg van.
sztem ugy jo a rendszer, ahogy jelenleg mukodik. eleg 1oldalu kijelentes, hogy mindenki kizarolag hadizassal szerezze meg a magas moralt. nem mindenkinek van nagy letszamu utokepes serege, es a jatek nem is csak errol szol. sem az a-ban, sem a tobbi csoportban. nemcsak az dolgozik meg erte, aki uti a tobbieket, mindenki elkovet/felaldoz vmit vmiert, hogy a moraljat magasan tartsa. es ennek tobb lehetseges eszkoze is van a jatekban, szerencsere. meg elegge el is billenne az 1ensuly, ha csak a hadisok szerezhetnenek magas moralt.

Valezius 09-22-2007 06:46

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 125838)
eleg 1oldalu kijelentes, hogy mindenki kizarolag hadizassal szerezze meg a magas moralt.

Az, de senki nem akarja (vagy igen?), hogy a kocsma ne növelje a morált, a lengetésre is szükség van.
Elismerem, hogy a fellengetésnek köze van a fenti csökkenéshez, de miért kéne így maradnia?

Ugyanakkor már nem támogatom a javaslatot, mert elvenne egy apró stratégiai elemet, amit hóhér egyik hozzászólásában találtam anno.

Serg 09-22-2007 16:52

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 125838)
nincs szukseg folyamatos 100-as kmoralra. ha 90 felett van, az mar jo.
a lengetesre marpedig szukseg van.
sztem ugy jo a rendszer, ahogy jelenleg mukodik. eleg 1oldalu kijelentes, hogy mindenki kizarolag hadizassal szerezze meg a magas moralt. nem mindenkinek van nagy letszamu utokepes serege, es a jatek nem is csak errol szol. sem az a-ban, sem a tobbi csoportban. nemcsak az dolgozik meg erte, aki uti a tobbieket, mindenki elkovet/felaldoz vmit vmiert, hogy a moraljat magasan tartsa. es ennek tobb lehetseges eszkoze is van a jatekban, szerencsere. meg elegge el is billenne az 1ensuly, ha csak a hadisok szerezhetnenek magas moralt.

Kérlek olvasd el mit írtam,látsz olyat hogy csak a hadisok szerezhetnek magas morált???Javaslom ne te döntsd már el hogy kinek milyen morálra van szüksége.Marhára csippantom hogy kijelented évszázados tapasztalataidra hivatkozva hogy márpedig 100 % os morálra nincs szükség,de lengetésre igen,holott a szavazás állása se a te véleményed támogatja.A lengetősökről meg csak annyit hogy általában szigorúan védett körülmények között lengetnek nem vállalva semmiféle kockázatot!

monro 09-22-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 125953)
Marhára csippantom hogy kijelented évszázados tapasztalataidra hivatkozva hogy márpedig 100 % os morálra nincs szükség,de lengetésre igen,holott a szavazás állása se a te véleményed támogatja.

Bocs Serg de a szavazás kérdése baromira félrevezető. Aki nem olvassa el a topic bejegyzéseit csak a kérdést és pár hozzászólást az könnyen téveszti el a szavazatát...

Te pld azt szeretnéd, hogy vesztes csata nélkül ne essen a morálod, de mégis az igen mellett van a szavazatod :D

Valezius 09-22-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by monro (Post 125968)
Bocs Serg de a szavazás kérdése baromira félrevezető. Aki nem olvassa el a topic bejegyzéseit csak a kérdést és pár hozzászólást az könnyen téveszti el a szavazatát...

Te pld azt szeretnéd, hogy vesztes csata nélkül ne essen a morálod, de mégis az igen mellett van a szavazatod :D

Ja Serg milyen vagy, elvárod a magyar nyelc ismeretét, és hogy valaki elolvassa a topicodat :D

Na most miért zárult le a szavazás? :rolleyes:

Synkel 09-22-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by monro (Post 125968)

Monro, lehet én vagyok izé, de szerintem a kérdés a szavazásban jól van feltéve. Illetve Serg is jól válaszolt.
Lassuljon ha nem veszítek? Igen lassuljon. Mi ebben a félrevezető?

All times are GMT +1. The time now is 15:40.