Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Xeper 08-31-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 121721)
Xepi:
legalább lenne ott fent is adok kapok.
és legalább felmenne a kati piac ára is.
és meglátnánk ki a jobb azon kellene gondolkodni.
Vagy ti is ugy gondolkoztok hogy ismeröst barátot soha.
nekem is van akiket nem ütnék be soha de ott fent lehet hogy beütnétek 1 orit és lehet menne a TGLand után azaz törölne mivel a min heki alá ütnék és akkor lehet hirtelen lehiénáznák rola a többit.

Gondolkodjatok már el 1 kicsit.
Nektek kurvára jó lenne de mivan a többi 400-500 orival.
Vagy mondok 1 et
akkor ezzel azt is be lehetne hozni hogy
a legnagyobb ori a klánba és a leg kisebb ori az ellen klánba 3 x nem lehet kisebb és akkor azt üssétek.
Kb ez is olyan hüeség mint ez a topik.

Neked 2vs 7 csata eldnti hogy ki a jobb? Nézd már meg hogy lehetetlen egyéniben szintrehozni a többi orit a jövőbeni adok-kapok érdekében!
Miért is lenne rossza többi 400 orinak? Mindnekinek olcsóbb lenne a klánbalépés hosszú távon, aki marad az Aban. Ez mindenképpen elősegíti a kláncsaták felpörgését, és semmivel nem ad nagyobb előnyt egy nagy orinak mint a kicsiknek.
A jelenlegi helyzet picit erős: épp Sínkel említi, hogy úgy van jól ahogyan történt -a mi kánunk egy halom pénzt felélve teljes sereggel kimoccant egy tudtunkkal nem gyenge klánra, akik -bár mi voltunk a jobbak- úgy 'büntettek' minket, hogy annyi ordzágot kitettek a sereg érkezése előtt, hogy a ráállás miatt kitett országok több földet adjanak le mint amit foglaltunk. Kihangsúlyoznám, hogy máshogy egyszerűen nem tudunk haladni, mégis a közvélemény szerint így a helyes. De mindekni mondja, hogy csatázzunk a toppal. HOGYAN, ha nem tudjuk megközelíteni, mert a klánok egy bizonyos méretet elérve egyszerűen megmerevednek?

Gyula 08-31-2007 17:14

Smouth Scroller, Sikoly!!!! Mielőtt ide irtok olvassátok már el az 1/A súgót légyszives!!! Gondolok itt arra hogy egy nagy ori ha kilép klánbol hibá üt be egy olyan "kisklánt" akiben 5ország van, 0hektárt fog foglani a klán legnagyobb országának terület különbsége miatt.

Hmmm... Sati 08-31-2007 17:17

Tudod van fedezés .
azt ne ird hogy nagyon drága lenne de mint irtad felhalmostatok sok sok pénzt .
Sejtem neked is már vagy min 6-8% kelett leadnod hogy belépjél az Oviba.
Meg az nem jogositt fel hogy menyi hekit hoztatok és menyit kellet leadni ez a rizikó benne.
és mielött irnátok a fedezéssel kacsolatba nem az a fedezés mikor a férfi fedezi a nőt...

Valezius 08-31-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121723)
Nem olvastam sehol, de ha nem adna le mindenki 1000 hekiket klánbalépésenként ha évente 1szer klánt váltasz, akkor biztosra veheted, hogy az elérhetetlenek is elérhetővé vának. A javaslatom pedig, hogy ez a javaslat valósuljon meg ;)

Kifejthetnéd hosszabban, mint hogy csak utalsz rá ;)
Mert nem teljesen értem hogy gondolod. Levonódna a topkör, ha kedvezményes földleadást választom? Vagy hogy?
És ha már nullázódik, akkor nem lehetne simán játékban eltöltött kör?

Arwyl szelleme 08-31-2007 17:31

A helyzet az srácok, hogy ezeket már csak kínotokban találjátok ki, mert nem tudtok közel kerülni Sergékhez, hogy eséllyel fehessétek fel a harcot velük.
Mivel ahogy Xepi írta 2 oritok akkora.mint nekik 7, így esélytelen a háború.

Mit csinált a Szkara 400-450k értéken amikor Wandék 1M értéken voltak, és már nekünk sem érte meg szétválni? Felfedeztünk, hogy közel kerülhessünk hozzájuk!
És itt van a kutya elásva! Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!
Fognák Big Gunék odafedeznék az orijaikat Sergék alá és mehetne az ereszd el a hajam.

Sok kis ori mondja/mondta hogy soha nem érik utól a nagy orikat, mert akkora az előnyük. Mi is beértük anno Wandékat!!!

Egy ilyen mértékű belenyúlást a játékba tesztelni kellett volna. Ez ez iszonyú nagy baki volt, amit iszonyatos sebességgel meg kell szüntetni! Nem állapot hogy a 25k hekis orimnak 8500 katona kellett 1 hekihez, amikor 40k-t képeztem naponta! azaz ~5 heki/nap fedezés. Nevetséges!!

A törpe bányatalálása is csak foltozgatás mert képtelenség nagy törpét csinálni, arra sem lenne szükség...

Angol:
Az angolban már a fedezés bevezetése után kezdük el a felzárkózást a 2 top klánhoz, és mint tudjuk sikerült is beérni őket 6-7 hónap alatt.
Hogy mit csináltunk egy idő után? Fedeztünk!!!
Miért tehettük ezt meg? Mert ott még nem voltak annyira elszakadva azok az orik, hogy ne lehessen bírni azt a 700-800 kati/ hekit ami szükséges volt.
Ha ez maradt volna 225 kati akkor az a fél év csak 3-4 hónap lett volna.

Összefoglalva: Véleményem szerint ne ezen a javaslaton törjétek a fejeteket, hanem a fedezést kell bemódosítani nagyon gyorsan, mert a mostani rendszerrel is be lehet érni a top klánt úgy 3-4 év alatt, de ennek nem így kellene lennie.

Xeper 08-31-2007 17:51

Komolyan mondjátok, hogy szerintetek pl Zoli a 650k pontos országával fedezzen 400k értéket (de egy reálisabb esetet tekintve inkább 700k pontnyit) hogy csatázzon egyet? :eek:
Resetelni kellene az egész A csoportot, akkor a különböző rendszerek szülöttei egyenlő esélyekkel indulnának neki az útnak :)

-Fegya- 08-31-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 121733)
Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!

Csak a pontosság kedvéért, a felfedezésnek ez a formája Xepi ötlete volt.

Xeper 08-31-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 121730)
Kifejthetnéd hosszabban, mint hogy csak utalsz rá ;)
Mert nem teljesen értem hogy gondolod. Levonódna a topkör, ha kedvezményes földleadást választom? Vagy hogy?
És ha már nullázódik, akkor nem lehetne simán játékban eltöltött kör?

Már csak azt nem értem hogy ezekhez miért ezt a hszemet idézted...

Amúgy szerintem ez igencsak részletkérdés. Simán lehetne játékban eltöltött kör is, a kedvezmény pedig nem választható lenne (mert akkor lehetne raktárazni a köröket, ami megintcsak nem fair). A játékban eltöltött kör nem változik, a rendszer pedig földleadásnál számolhatna így (ha már ennyire rákérdezel :) ):
(klánbalépés-1-játékos körök/2000 csonkítva)%, klánbalépépés>=1, akkor a képlet min. 1et adna eredményül

De szerintem érdemes visszatérni az elvi vitára...

Valezius 08-31-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121738)
Már csak azt nem értem hogy ezekhez miért ezt a hszemet idézted...

Amúgy szerintem ez igencsak részletkérdés. Simán lehetne játékban eltöltött kör is, a kedvezmény pedig nem választható lenne (mert akkor lehetne raktárazni a köröket, ami megintcsak nem fair). A játékban eltöltött kör nem változik, a rendszer pedig földleadásnál számolhatna így (ha már ennyire rákérdezel :) ):
(klánbalépés-1-játékos körök/2000 csonkítva)%, klánbalépépés>=1, akkor a képlet min. 1et adna eredményül

De szerintem érdemes visszatérni az elvi vitára...

Mi mást idéztem volna? :)
Ez a csonkítva nálad mit jelent? Mert nem értem, hogy valósítaná meg a kijelölt részt.

Quote:

A pozitív oldala a dolognak, hogy esetleg kiválik egy-egy ország a nagybbak közül (mert idővel megérheti nekik), csinál egy saját klánt, és elérhetővé válik a kisebbek számára is min. 2k körig (ha ütés után visszalép, akkor ugyanúgy jár mint most).
Én egyelőre maradok a konkrétumoknál az elvi kérdések helyett, azt meghagyom másnak :)

Xeper 08-31-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 121741)
Mi mást idéztem volna? :)

Egy olyan részt, amivel kapcsolatban kérdeztél :)
Quote:

Originally Posted by Valezius
Ez a csonkítva nálad mit jelent? Mert nem értem, hogy valósítaná meg a kijelölt részt.

2.135262 csomkítva=2
tehát az egész részét veszed (1999 kör esetén még mindig 0 kedvezmény)
Quote:

Originally Posted by Valezius
Én egyelőre maradok a konkrétumoknál az elvi kérdések helyett, azt meghagyom másnak :)

A gyakorlati kérdésen ráérünk akkor gondolkozni, ha már a társaság egyetért a szükségességében, és a szükséges formában. Addig felesleges előreszaladni.

Mára én inkább visszavonulok, nem egyszerű a kérdés gyökere, inkább csendben gondolkozom rajta még :)

All times are GMT +1. The time now is 20:28.