Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Átlépték a fénysebességet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2244)

merlin 08-16-2007 21:36

üdvözölek beneteket az időutazás hajnalán

Ati 08-16-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 118306)
üdvözölek beneteket az időutazás hajnalán

Üdv innen 2049-ből is. :D

merlin 08-16-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118307)

akkor te mán tudol mindent

Pali papa 08-16-2007 22:32

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 118305)
Olyan sok furcsaságot képesek a kvantumfizikusok állítani, hogy az nem kifejezés. Azt, hogy a cikkben említett kísérlet jó volt-e, mi, kívülállók sose tudjuk meg. Borzolgatni a kedélyeket viszont kitűnő. :p

A hírújság megfogalmazása viszont mindenképp furcsa. Ugyan hogy lehetne a fény gyorsabb a fénynél? Hiszen a foton maga a fény..

A másik, hogy a kísérlet leírásából nem következik az időutazás. Maximum egy foton teleportálása.

Így leginkább az a valószínű sztm, hogy a tudósító maga se értette, h mi történt, vagy nem tudta lefordítani nekünk. :D

Hozzátenném azt az egyszerű tényt miszerint bármely hír igazságtartama kétségbevonható, főleg uborkaszezonban.
Láttam egy kisfilmet egy Japán professzorról aki azt állította, hogy a víz emlékezik és attól függően hogy honnan jön más atomszerkezetet mutat.
És volt aki elhitte...
Azt is, hogy professzor... :) Később a szkeptikuson olvastam, egy köznséger technikusról van szó :D
Szóval lehet, kicsit offoltam, de azért lehetséges, hogy ez az egész hír annyit sem ér mint egy tál sült digókutyavese.

Ati 08-16-2007 22:34

Ne rontsd már el a kedvem, én már úgy beleértem magam, hogy előbb érek oda, ahova indulok, mint ahogy elindulnék. :D

Pali papa 08-16-2007 22:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 118307)

Akkor ez most 2049 vagy 20:49?
:D

webesc 08-16-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 118170)
Einsteinnek 'van' erre egy 'kisérletet':
vegyünk egy űrhajót ami fénysebességgel halad(folyamatosan, nem gyorsít nem lassít), az orrában és a végében is van 1-1 atomóra
egy adott időben(egyszerre) mind2 atomóra egy fényjelet küld egymás felé
mi az űrhajó közepén ülünk, és azt fogjuk tapasztalni h a hátsó atomóra 'késik', pedig mind2 ugyan úgy jár
ebből az következik h ha gyorsabban megy a hajó mint a fénysebesség akkor 'időt utazunk'

Nem késik az csak a fényjelet érzékeled késöbb.
A sebességedből adódóan.
Ettől még nem utaztál az időben csak a térben.
Egyébként az időutazás nem a gyorsaságon alapul,
hanem a tér görbítéséből.

Kubbi 08-16-2007 23:11

Tapasztalatból mondom, hogy én már utaztam az időben. A dimenziókapu a fotelem alatt van elrejtve.

Kutyuleee 08-16-2007 23:41

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 118314)
Nem késik az csak a fényjelet érzékeled késöbb.
A sebességedből adódóan.
Ettől még nem utaztál az időben csak a térben.
Egyébként az időutazás nem a gyorsaságon alapul,
hanem a tér görbítéséből.

őőő a kvantum alagutnak, pont a térgörbitéshez lehet köze sztem...:D

amúgy a teleportálásra és időutazásra sok ember képes, csak kell egy "kevéske" (egyéntől függő mennyiségü) alkohol, és erre alkalmas helyszín. amikor a körülmények elérik a határértékeket, akkor megtöröd a téridő kontinumot és bekövetkezik az ugrás, ami hatására órákkal késöbb, egy másik helyen leled magad. ismerek olyat aki több mint 200km-et tett meg egy ilyen ugrással (az egyetlen gond csak az volt, hogy rövidebbre tervezte a fizika törvényeivel szemben álló tevékenységét).

merlin 08-16-2007 23:59

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 118318)
őőő a kvantum alagutnak, pont a térgörbitéshez lehet köze sztem...:D

amúgy a teleportálásra és időutazásra sok ember képes, csak kell egy "kevéske" (egyéntől függő mennyiségü) alkohol, és erre alkalmas helyszín. amikor a körülmények elérik a határértékeket, akkor megtöröd a téridő kontinumot és bekövetkezik az ugrás, ami hatására órákkal késöbb, egy másik helyen leled magad. ismerek olyat aki több mint 200km-et tett meg egy ilyen ugrással (az egyetlen gond csak az volt, hogy rövidebbre tervezte a fizika törvényeivel szemben álló tevékenységét).

akko én is idő utas vok

All times are GMT +1. The time now is 19:42.