Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kopjanak a tekercsek piacon, kelljen a katonákat etetni a piacon (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2209)

merlin 08-07-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 115599)
Nekem tetszene a téma felvetőjének a javaslata, ha most indulna a hod. Viszont ha most vezetnénk be, akkor lehetetlen lenne utólérni a nagy tartalékokkal rendelkező országokat.
Ez kicsit olyan, mint a felfedezés nehezítése volt. Semmi baj nem lenne a felfedezés visszanehezítésével, ha mindig ilyen lett volna. De a nagy orikat most már sokkal nehezebb utolérni a drága felfedezés miatt.

maxi igazad van, de a meglévő nagy vagyont hol tartanák ezután, mert a HT nem kezeli a nyerset (1A kivétel),
az meg hogy a x-ezer heki csak tanyából, vagy csak raktárból áll,
az elég mókás

Cassandra 08-07-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115601)
Én nem értem: időnként elhangzik, hogy a piacot piacnak kellene használni, és nem raktárnak. Most meg azt olvasom, hogy ha odakint is kopnának a tekercsek és ennének a katonák, akkor nem lehetne tartalékokat felhalmozni.

A kettőt egy kicsit ellentmondásosnak érzem :o Szóval piac, ahol adok/veszek, vagy piac, ahol kint tartom a vagyonomat?

Szerintem aki a piacon tart árut/katonát/tekercset, az amúgyis kockázatot vállal...
Miért is kéne tovább nehezíteni ezt?:confused:

laci 08-07-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115607)
Szerintem aki a piacon tart árut/katonát/tekercset, az amúgyis kockázatot vállal...
Miért is kéne tovább nehezíteni ezt?:confused:

Már bocs, de mi abban a kockázat? Vagy megveszik (és akkor van kp), vagy nem, és visszajön (kis odafigyeléssel megoldható, hogy ne túl magas áron kerüljön ki, és visszaúton ne lopják el). Hacsak nem történik valami drasztikus változás, de az elég ritka.

Az egyetlen dolog ami "kockázatos" az, hogy ne írjam el a számokat, amikor kipakolok...

laci 08-07-2007 11:53

Igazából nem tudok szavazni: jelenleg a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb módja a vagyonvédelemnek a piac, aminek nem örülök, de még mindig jobb mint milliárdokat tartani otthon... szóval ha lenne alternatíva, akkor a javaslat mellett szavaznék (csak az tegyen ki árut a piacra, aki el akar adni, ha ügyeskedni akar, számoljon a veszteséggel), de jelen helyzetben tartózkodom a szavazástól :)

Cassandra 08-07-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115610)
Már bocs, de mi abban a kockázat? Vagy megveszik (és akkor van kp), vagy nem, és visszajön (kis odafigyeléssel megoldható, hogy ne túl magas áron kerüljön ki, és visszaúton ne lopják el).

Az egyetlen dolog ami "kockázatos" az, hogy ne írjam el a számokat, amikor kipakolok...

Kint van 8milliárdért tekercsed a piacon... valaki szöviszinten elkezdi felvásárolni, hozzád meg "csak" 4,2 milliárd fér be... nem tudom hallottál-e ilyenről, én igen.;)

Tény, ez csak igazán nagy tételeknél igaz, de ez egy kockázat...
A másik, hogy pl lefogy a VIP az országodról és a HT nem teszi ki a visszajövő katikat...

Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, az igazán komoly tartalékokkal rendelkezők, akik az éjszaka közepén felkelnek, mert visszajött a gabona a piacról, azoknak ez a módosítás nem jelentene problémát...

merlin 08-07-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115610)

ez nagyon igaz

érdekes, hogy egyedül én szavaztam a harmadik lehetőségre

merlin 08-07-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115614)

...Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, ...

odafigyelés nélkül nem sok minden fejlődik, talán csak a gaz

laci 08-07-2007 12:00

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115614)
Kint van 8milliárdért tekercsed a piacon... valaki szöviszinten elkezdi felvásárolni, hozzád meg "csak" 4,2 milliárd fér be... nem tudom hallottál-e ilyenről, én igen.;)

Tény, ez csak igazán nagy tételeknél igaz, de ez egy kockázat...
A másik, hogy pl lefogy a VIP az országodról és a HT nem teszi ki a visszajövő katikat...

Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, az igazán komoly tartalékokkal rendelkezők, akik az éjszaka közepén felkelnek, mert visszajött a gabona a piacról, azoknak ez a módosítás nem jelentene problémát...

Azért szerintem ez nem lehet túl gyakori... mármint az első eset, amit leírtál. Biztosan előfordulhatnak ilyen és hasonló esetek, de ne a kivételek legyenek a mérvadóak, hanem azok az esetek, amelyek gyakran előfordulnak. Azok meg a legtöbb esetben tényleg "csak" az odafigyelésen múlnak.

Én pl. sokkal többször buktam pénzt a saját figyelmetlenségem miatt, mint bármilyen más, "külsö" okból.

Cassandra 08-07-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115616)
odafigyelés nélkül nem sok minden fejlődik, talán csak a gaz

Őőő... jó, XY nem tud belépni munkahelyről... ergó Xórán át az ország a HT-ra van bízva...
A másiknak nem kell dolgoznia, esteleg a szövije figyeli az országát és szükség esetén be is lép hozzá...

Nem tudom melyik a jobb...

Akik belépdelnek egymáshoz, esetleg több idejük van, azok ezek után nem tekiben/katonában tartanák a pénzt, hanem nyersiben, az a szerencsétlen meg, aki ezt nem tudja eljátszani, hagy szívjon csak... értem én...;)

Kill 08-07-2007 12:06

Miért akarjátok annyira szivatni a szegény tekiseket??:)

All times are GMT +1. The time now is 09:43.