![]() |
Quote:
|
2, A bányák ne számítsanak bele a területbe, amikor felfedezési költségeket számolunk.
3, A bányák megléte folyamatosan csökkentse a felfedezési arányt. Minél tovább van minél több bányád, annál gyorsabban csökken a felfedezési arányod vissza nulláig. Alaposan átgondolva ezek is jó ötletek. Mi van, ha én nem hadisként akarok haladni, hanem termelve? Mert szükség van rá, nekem is, a klánomnak is. És javaslom, hogy az a törpe, aki végig küzd a saját bányáival, annak több lehessen, mint aki belép egy gazdag klánba, megkap mindent, full hadisként felüti magát, aztán fedeznek még egy nagyot rajta, hogy messze megyen a sűrűtől, és termellgetve bányát keres. Szal érdekes kérdés, hogy hány% legyen. Összegezve én a 2,3 javaslatban is látok fantáziát, támogatom mindkettőt. Nem csökkenti drasztikusan a fedezési költséget, de sokat jelenthet egy törpének. |
Sziasztok!Ez a téma most nagyon megcsendesedett,de bezséltem több hódossal akik nem feltétlen járnak ide a külsöre,csak be-be néznek és nagyon szeretnék tudni,h ez az újítás,mikor vezetödik be?
Kérdés,most az 5pontból csak 1 kerülhet bevezetésre,vagy pl amit reaktor,meg monro is támogat a fedzeás arányba nem beleszámító bányák/%csökkenése a bányák-tól ezek is belekerülhetnek? ati pls mond,h te h látod,és milyen irányvonalat kívánsz követni? |
Quote:
|
Quote:
értem,h lehet kuka belőle,meg idöt a eirsz ok,csak arra lennék/(mi),a abánya találás 10-15%a a nagy kérdés erre pl egy szavazást kiírni,és ,h a többi javaslat is életképes-esetleg? |
az 5-öst támogatom
|
Van törpém az A-ban, és én is problémának tartom a bányák cipelését, csata esetén pedig bontásnál borzasztó nehéz a visszafedezés.
Szerintem elegendő kedvezmény az 5. pont alkalmazása 500 katonával, a célzott felfedezés költségével és max. 15%-nyi területig. Viszont én nem számítanám be a fedezésbe az így szerzett bánya arányát, hiszen ez nem növeli a területet, csak transzformálja. Ha már megvolt a terület, és fedezéssel szerezte a törp, akkor már úgyis benne van a fedezési arányában, ha meg ütéssel szerezte, akkor miért büntetnénk a fedezési arány növelésével? |
Quote:
|
Most nincs kedvem megkeresni, de valahol találkoztam vele, ahogy végigolvastam az anyagot. Különben nem írtam volna :p
|
Paliking: Reaktor az 52-esben szépen leírja, hogy mi a gond az 5-össel.
A 3-as pont ebből indult ki. Itt annyi tévedés van, hogy a rendszer nem a felfedezési arányt, hanem a felfedezett területeket tárolja! Így a 'kvázi 0' fedezett terület (amit a javaslat már nem csökkent tovább), 10% bánya esetén 1999 hektár, 30% bánya esetén 666 hektár, az ország területétől függetlenül. Azaz, a javaslat még a közepesnek mondható oriknak is (ami alatt a top30% közelében állókat értem, amik jelenleg valami 3.500 hekisek), ez lényegében semmi hasznot nem hoz. Miközben, egy 10k-s orinak, első körben akár egy 1 százalékpontos csökkentést is hozhat! A javaslat kizárólag az igazán nagy, sok bányával rendelkező oriknak jó - de nekik aztán brutálisan. Ráadásul, ott van az az apróság, hogy nem mindjárt a bevezetésekor, hanem csak egy-két héttel később - ehhez viszont semmit sem kell csinálni, azon kívül, hogy majd csak eltelik. (Kivárni sem kell!) A 2-es pont forrása pedig ez. Az ottani képletet használva, egy 10%-os bányaarány 30%-kal, egy 30%-os bányaarány 77%-kal csökkenti a felfedezési arányt - ez nagyon sok! De, ha jól értem Reaktort, akkor ő símán csak bányák területét nem számítaná, szorzó nélkül. (A képlet így: ((terület - bánya)/100)^1,6*(1+2*felfedezési arány).) Ekkor a 10%-os bányaarány 15,5%-kal, a 30% 43,5%-kal csökkenti a felfedezés költségét. Szerintem ez korrekt, ráadásul, nem kell kizárólag a törpékre vonatkoztatni: más fajok (általában) nem használnak 3%-nál több bányát, az pedig csak 4,76%-kal csökkenti a felfedezés költségét. |
All times are GMT +1. The time now is 13:18. |