Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Szövifelállások (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=197)

Szecsa 02-16-2006 11:53

Nekem van egy excel tablam, amibe csinaltam nehany tervet :) 200 hekire szolnak, es csak 5. szinten alkalmazhatoak az olcso kajaar miatt...De varom a velemenyeket :)

Félelf Tudós
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 12 6% 0 Elit / Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála/kör
Raktár 10 5% 3,37 körre elegendő
Őrtorony 12 6% 672 Íjász
Templom 60 30% 8400 Varázsló
Kocsma 70 35% 3920 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2 968
Foglalkoztatottság: 98%

Óriás Vándor
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 107 54% 1208 Elit / 4000 Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála / kör
Raktár 8 4% 3,08 körre elegendő
Őrtorony 14 7% 784 Íjász toronyban +350 ingazo ijasz
Templom 30 15% 4200 Varázsló
Kocsma 5 3% 280 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2598,4 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Nos, ez a felallas...3 hadis vandor orias ijasz-lo-elittel. A fel-elf egy tudos, aki varizgat es lopkodgat;befedni nehezkes. A hadisoktol allandoan behivva max. korre 350 ijj, igy +1k ijj -lathatatlan- vedelem a fel-elfnek. Igaz, ehhez rengeteget kell lenni.. S 5. szinten kivitelezheto max a sok etetes miatt, de karavanokkal es kello fuggoseggel eleg izmos lehet a szovi..

Varok otleteket!

Laziga, ez az alap-felallas :) Szerintem jonak jo, de ha tobb ideje hodozol, akkor kell vmi extrem, nekem ez a velemenyem.. (nem serteskent mondom) A masik dolog, hogy a gnomnak erdemesebb tobb tolit tartania, ne oljek le egy haboruba a varijait, vagy lopjak az embereit. Mindemellett erdemes ahogy irtad, nagyobb penzt tartani... 5. szinten nyero ez a felallas, viszont 4.-re mar en nem ajanlom a gnomot...illetve 6-7 szaz hektar felett, mert a gyujtogatas problemakat okozhat.

Pagi, egy haboruban mindig a hadisok tobbsege fogja eldonteni a haborut. (Bar lattam ellenpeldat, hogy vki 3. szinten a napi 30-40 renges+gyujtas miatt ujrazott) S eleg kicsi a tamado hadiereje a szovetsegnek. Ha az ork kitamad, es hazakiserek, akkor viszont sok sereg beuthet.

Mephisto 02-16-2006 18:24

Hm, szerintem nem rossz ez a felállás, bár én a három hadióriást levenném 2re és egy gnómot tennék be, egy kicsit több tolival. Hadilag tudná hozni amit a két óriásod, de nem mind1, hogy egy csata alkalmával ő is tudja nyírni az ellen varisát, vagy éplisátát és szövilistát hoz, és nem a fél-elf pazarolja a készülijét.
A vándorság dolog meg meggondolandó. Jó dolog, de szerintem nem létfontosságú 5. szinten, még ha a topba akartok menni akkor se. Szerintem a tudós mehetne náluk is. De a vándor is megállja a helyét.
Ja meg azért rajtad kivül kell még 3 olyan arc aki van annyira fanatikus, hogy etet. :)
Sok sikert.

Remedy 02-16-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Colony
"ja és ez mind csak is vippel sok belépéssel és még az elején be gyüjtve legalább 1miliárd zsé!!!"
És ezzel a stratágiával még 1 fős szöviben is sikeres lehetsz.
Szerintem egy jól müködő szövetségben a felállás nem is olyan fontos, hanem az aktívás a lényeg és hogy kiegészítsék egymást. Egy korábbi hozzászólásban említett ork nem sok mindent tud kezdeni egy magában a két tolvajjal akkor inkább még egy hadis kéne neki akit tud vinni magával.

1 fos szovi? annak semmi ertelme, csak bukod a 40% bonuszt ;)

Lepidus 02-16-2006 22:08

továbbra is tartom a véleményem..nem tudtok meggyőzni..félelf tolisnak semmi értelme:P

Fosztó 02-16-2006 22:24

Quote:

Originally Posted by Mephisto
Hm, szerintem nem rossz ez a felállás, bár én a három hadióriást levenném 2re és egy gnómot tennék be, egy kicsit több tolival. Hadilag tudná hozni amit a két óriásod, de nem mind1, hogy egy csata alkalmával ő is tudja nyírni az ellen varisát, vagy éplisátát és szövilistát hoz, és nem a fél-elf pazarolja a készülijét.
A vándorság dolog meg meggondolandó. Jó dolog, de szerintem nem létfontosságú 5. szinten, még ha a topba akartok menni akkor se. Szerintem a tudós mehetne náluk is. De a vándor is megállja a helyét.
Ja meg azért rajtad kivül kell még 3 olyan arc aki van annyira fanatikus, hogy etet. :)
Sok sikert.

Szerintem annyira konnyu eheztetni az 5. szinten hogy konnyen talasz 3 embert aki fulba eheztet hibrideket pedig rengeteget.

Szecsa 02-17-2006 17:14

Lepides, 5. szinten egy kielezett fel-elf kenterbe veri az embert :)) Persze kell melle egy jo szovetseg....

Lepidus 02-18-2006 00:23

úgy értettem,hogy a tolsinak semmi értelme..ott van a törpének a tolija vagy a hadis gnómnak infószerzésre..és ártani meg durvább a hadis meg a varis..SZERINTEM..:)

Szecsa 02-18-2006 00:26

Nem is tudom, ki mondta, hogy a tolis jo penzt gyujteni tekercsekbe...Ez igaz :)
De magam is 3 hadis es 1 varis-tolis felallasban latom a megoldast, mint amit fentebb irtam :) Vagy a varis-tolis helyett varis es az kizarolag orias :) Mas nem tudom...A gnomot infoszerzesre nehez hasznalni...mert ahhoz hogy minden 2. emberrol tudjon szerezni infot igencsak sok kocsmat kell tartania...szerintem.

Lepidus 02-18-2006 01:08

nem..elég ha a többi hadist fel tudja mértni és akkro kizárásos alapon a környék szövijei feltérképezhetőek..

pandemonium 02-18-2006 13:52

Quote:

Originally Posted by Lepidus
penya..G ben vagyok és tökéletesen működik..3 pacis és egy varishadis óriás..perfekto:)..de volt oan szövim is h 3 sereg nélküli (párszáz elit) varis elf..(oan varisok h csak tővarisok gömbözték őket) és k sok toli..és én..(vari)..egyedül emberektől féltünk..durva volt:p

Sziasztok!

Ehhez hozzáfűzném,hogy van aki véletlenszerüen üt,ha már szivatjják.
mondjuk rátok ment volna 3 hadi öt öt sereggel,akkor csókolom lett volna egy elfnek

All times are GMT +1. The time now is 19:58.